ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום כולם, אני קורא פה המון אך כמעט ולא מתערב. הפעם אני צריך את עזרתכם במציאת המחשב האידיאלי ללימודים. אמלא את השאלון ואז אגע בעוד כמה נקודות: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, סרטים, מוזיקה - הדברים הרגילים. ללא משחקים. בנוסף - תוכנות CAD כמו REVIT, AUTOCAD. SOLIDWORKS ודומות (אני עוד לא סגור על מה עוד אצטרך, פרט לשלושת אלו להן אזדקק בוודאות). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6", מט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצ…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולכם. אני רוצה לרכוש מחשב נייד. לצורך כך אני מעוניין לשמוע המלצות מאנשים שיש להם מחשבים ניידים ומרוצים/לא מרוצים מהם. כמו כן, הייתי רוצה לשמוע מכם המלצות בקשר למה לשים לב כאשר אני רוכש את המחשב. האם יש איזה מותג ודגם ספציפיים שמומלצים במיוחד (Compaq, IBM, NEC וכולי)? ראיתי שלחלק מהמחשבים אין זיכרון לכרטיס המסך ובמקום זה הוא Shared עם הזיכרון הכללי. האם יש לזה השפעה משמעותית על הביצועים? על איזה מפרט אתם ממליצים? המחשב מיועד בעיקר לתכנות וחיבור לאינטרנט, כדאי שיהיה לו TV-OUT לצורך נגינת סרטי Divx לטלוויזיה. התקציב עצמו לא הוחלט ממש. לא קבעתי איזה גבול עליון, אבל אני לא רוצה להשתגע ולהוציא סכומים מטורפים. אני מחפש את יחס המחיר לביצועים הטוב ביותר. כתבתי 6000-7…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מפרט מחשב כולל מסך 17 רצוי LG מעבד לא אטלון כרטיס מסך טוב בעיקר למשחקים! 8) תודה מראששש :walksmil:
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=794&CatCode=1
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב , אני מתלבט איזה מחשב נייד לקנות. הצרכים הם ביתיים: אופיס, אינטרנט, משחקים קלים, בנוסף אני צריך צורב במחשב מצלמה ומיקרופון מובנה וחיבור HDMI . התקציב הוא עד 2500 ש"ח הכולל אחריות של לפחות שנתיים. אני חושב לקנות : http://www.vipsales.co.il/Product.asp?Pid=K52F&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he http://www.1pc.co.il/toshibasatelliteintelp6200213ghz3gb320gb156win7premium-p-11376.html אשמח לעזרתכם, פתוח להצעות מחשבים נוספות מכל חברה . תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, חמתי מבקשת המלצה למחשב לשימוש באינטרנט (הרבה טאבים), אופיס ועריכת וידאו בסיסית ב-Windows movie maker (לא דברים גדולים, בעיקר לחתוך ולשלב קטעים של וידאו) היא מתעקשת לקנות רק בחנות פיסית קרובה, כלומר רק ב-Ivory. ראיתי את המחשב הבא: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11103 חשבתי לבחור ספק FSP, לשדרג את המארז ב-95 ואת הקשיח ב-60, מה שמביא לסכום של 2035. האם זאת הצעה משתלמת? (תזכרו שאפשר לקנות רק ב-Ivory). הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל פלוס מינוס 100-150. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יביא לשיפור בביצועים או אמינות. אחרת לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביבות ה-100-150 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש סיוע בבניית מפרט מחשב מבוסס אינטל לשימוש ארוך טווח למישהו שמחליף מחשב בממוצע פעם בעשור וחצי (לא צוחק) תקציב כ 3500 ש"ח (אפשר לחרוג) השימושים בעיקר משרדיים אך יכללו פה ושם גם משחקים ותוכנות סטטיסטיות עם צפיית פני עתיד. אין בעיה של רעש לא מתוכנן אוברקלוק וכרגע גם אין צורך בכרטיס גראפי מעבר לזה שבמעבד אבל צריך לשמר אפשרות לשדרוג עתידי. בשורה התחתונה - צריך מפרט חזק ככל האפשר (במסגרת התקציב פלוס) שיאפשר שידרוג עתידי לאורך זמן בלי החלפה של חלקים מיותרים תודה מראש לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000, גמיש טיפה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, תכנות, עריכת תמונות כבדה (פנורמות גדולות וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שוקל להחליף את הדונגל WIFI שיש לי היום ( TP-Link TLWN823N ), עברתי בדיוק לFIBER ואני חושב שאולי הוא איטי מדי בשביל זה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, הארדיסקים: WD40EZRZ-00WN9B0 Western Digital Blue 4TB 5400RPM SATA 6Gbps 64MB Cache 3.5-inch Internal Hard Drive Seagate Desktop …
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5k למחשב + 1k למסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תיכנות, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד ב- Visual studio, שימוש תדיר ב- SQL server\Oracle database ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3, Skyrim, GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכוון לקנות מסך 22-24 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, קצת רקע: חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותה בכמה שנים הקרובות לעיצוב. היא כרגע חיילת אבל מעוניינת ללמוד את התחום בעתיד, כך שיכול להיות שהמחשב ימשיך לשמש אותה גם בתחילת התואר, אך כרגע היא מעצבת כתחביב בלבד. כבר כמה זמן שאני מחפש מחשב בתקציב כזה שיתאים לה, אך מחשבים עם כרטיסי מסך לעיצוב יקרים מדיי וכיוון ש-adobe נטשו את CUDA הבנתי שהאופציה השניה הכי טובה היא כרטיסי מסך Radeon. בנוסף חשוב לי מסך איכותי שמציג צבעים אמיתיים כמה שניתן (IPS?), עדיפות לרזולוציה גבוהה, וכמובן הרבה RAM. בהתחשב בכל הפרמטרים האלה המחשב הכי טוב שמצאתי הוא Toshiba Satellite P50-B-103 שעונה על הדרישות אבל מעט יקר מהמתוכנן, ובנוסף האחריות שלו אינה של יבואן ואין ביקורות עליו באינטרנט. ועכ…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
על פניו, שני מחשבים בעלי אותו מפרט מ-2 חברות שונות. אותו מפרט, אך האחת מציעה שנה אחריות (HP) והשנייה שלוש שנים המחיר הוא זהה. בטח יש משהו שפספסתי. דל מציעה אחריות גדולה בשנתיים באותו מחיר. כמובן שיכול להיות שזה קשור ליבואן והכל אבל הייתי שמח אם הייתם נותנים לי את המלצותיכם. את אחד מהמחשבים הנ"ל אני רוצה לרכוש HP pavilion dv6-3050 (מפרט : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4150017-4212921.html) מול Dell Inspiron N5010 עם מעבד core i5 כ.מסך ATi Radeon HD 5650 (לא מצאתי מפרט המתייחס לשילוב הספציפי בין המעבד לכרטיס המסך הנ"ל. הבנתי מהיבואן שהקונפיגורציה הזאת תגיע לארץ בשבוע הבא)
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מפרט שאני פחות או יותר סגור עליו אני צריך עזרה בבחירת לוח אם,זכרונות וספק. מעבד: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray כרטיס מסך: Gigabyte GTX570 1280MB GDDR5 320-bit interface OC version מארז: Cooler Master Storm Sniper Black - חשבתי עליו רציתי לשמוע קצת דעות, רעש לא מפריע לי אבל חשוב לי שלא יתמלא אבק מהר... בעקרון רציתי את הGigabyte Aurora אבל כבר לא מוכרים אותו ב-TMS.. זיכרונות: אני רוצה 8G, אך לא יודע איזה לבחור. לוח אם: צריך עזרה,לא צריך להיות משהו מטורף,אבל חשוב לי שתיהיה לי אפשרות לחבר אליו אוזניות של 5.1.[600-700 ש"ח גג] ספק כוח: Antec HCG 620W 80Plus Bronze - אני לא כ"כ מבין בספקים אז גם פה אני צריך אישור שהוא באמת טוב…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8066201920404 - Intel - i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 917/899 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 B150M-A - ASUS - LGA 1151 - 4x DDR4 up to 64GB at 2133 MHz - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 3.0 x1 - 6x SATA 6Gb/s - USB 5Gb/s - 4x USB 3.0 - 6x USB 2.0 - HDMI - DVI-D - VGA - mATX (23.4x20.6 cm) ... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 373/366 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח BLS2K8G4D240FSB - Crucial - 16GB (2x8GB) DDR4 2400Mhz PC4-19200 CL16 - 1.2V - 288Pi…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה שווי השוק של זכרונות יד שנייה 2X4GB מסוג CMX4GX3M1A1600C9? שימו לב שמדובר בזכרונות 1600MHz במתח של 1.65V בדגם שנחשב לאיכותי, שכמעט כבר לא נמכרים היום. כמו כן, ישנה אחריות Lifetime מהיצרנית.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי, החלטתי לקנות את המחשב דרך אייבורי / KSP אילת. אחרי בדיקה של מספר מחשבים החלטתי ללכת על אחת מהאופציות הבאות: 3,700 ש"ח (עם אחריות ל-3 שנים) אחרי הורדת מע"מ Lenovo Yoga 500-14 80N40036IV 3,700 דרך אייבורי אילת: (זכרון 16G) "15.6 Dell Inspiron 5558 i7-5500U מסך מגע או כל מחשב אחר שמופיע כאן בלינק, עונה על הדרישות ועולה פחות מ4300 (מחיר אילת): רזולוציה 1080X1900 IPS, מאט 8G RAM + עדיפות SSD / היברידי סוללה חזקה משקל נמוך מעבד i7 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?orderBy=&act=cat&id=2590&filters%5B1184%5D%5B%5D=1189&filters%5B1184%5D%5B%5D=1190&filters%5B2802%5D%5B%5D=2807&filters%5B3091%5D%5B%5D=3092 יום טוב חברים
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם,שמי אלי , ואני מחפש לקנות מחשב חדש. אני מעוניין במחשב למטרת תפעולי מדיה השונים (משחקים,מוזיקה,סרטים וכו'),גלישה נוחה באינטרנט,הורדות למיניהם,שימוש בתוכנות לימודיות מדי פעם . הורכב עבורי (באחד מהחנויות שקיבלתי בהן הצעת מחיר) המחשב הבא,אני מעוניין לשמוע חוות דעת על המחשב וכמובן אשמח לשמוע הצעות לשיפור המחשב הנ"ל כדי לספק ביצועים מתאים ונוחים עבורי. PROCESOR: AMD Athlon 64-BIT 3000 Socket 939 VENICE technology Mother Board: "GIGABYTE" GA-K8NMF9 chipset: nForce4 4x - PCI Express, S-ATA , Dual-DDR MEMORY: "DIGMA" DDR 512 mb Dual channel DDR kit: technology 800MHz HDD: "Western Digital" 120gb 7200rpm VGA(כרטיס מסך לא משולב): Geforce 6 FX6200 256MB TURBO CACHE PCI E…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, יש לי את הנייד מהדגם הנ"ל. יש בו מאוחר מקום להכנסת דיסק SSD קטן שמיועד ל-Express Cache. הציעו לי פה (וראיתי שזה נפוץ ברשת) לשים שם SSD קצת יותר גדול ולהתקין עליו מערכת הפעלה, כלומר שישמש ככונן קשיח לכל דבר. להרגיש עם SSD אבל להיות בלי. עשיתי. עבד נהדר שנתיים. http://www.tomshardware.com/reviews/msata-ssd-review,3286-4.html - זה הכונן. יום בהיר אחד אני חוטף BSOD. עושה REBOOT והמחשב נתקע עוד לפני הBIOS!! כן כן פשוט מסך אפור ואי אפש לעשות כלום. הבאתי את המחשב לתמיכה של LENOVO הם אמרו (וצדקו) שההבעיה נובעת מהטריק שעשיתי ולא אמורים לשים מערכת הפעלה על הכונן הזה (למרות שבכל מקום אומרים שזה בסדר). הם ביצעו לי עדכון BIOS והמחשב חזר לעבוד (כשהמערכת הפעלה על ה-mSata), אבל הם ל…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, היום חבר של דודה שלי החליט לנקות את המחשב שלה, ועל הדרך פירק את המעבד, השפריץ משחה תרמית לכל מקום ושבר חצי מהפינים של המעבד. לכן אני מחפש כרגע תחליף למחשב בין כ-5 שנים, לשימוש כללי "של דודה" שהמקסימום שלו בטח יהיה לראות סרטי HD, ותכנים באתרי סטרימינג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידת האפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ500 ש"ח, לסכום כולל של 2000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש את כל הציוד ההיקפי הנדרש. …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300, במידה ויש הצדקה אמיתית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע מחוברים 2 מסכים: 19 אינץ (1280*1024) ו-17 אינץ (1024*768) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צו…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רציתי שתבדקו מפרט ל HTPC שבניתי (האם הכל משתלב טוב) דרישות של צפייה ב תוכן HD, גלישה וכד' (לא משחקים ולא עבודה) חיבור לרסיבר. יעמוד בסלון ליד הטלוויזיה מעבד i3 4340 (HD6400 graphics) LGA 1150 לוח אם Gigabyte H97N WiFi מארז Silverstone Milo ML03 כונן ל OS SamsungSSD 128GB 840 Evo 2.5 inch Sata3 כונן לשמירת מדיה (מה יותר מומלץ?) WD 3.5 inch 2TBSata3 64MB cashe Caviar green 5400RPM Seagate 2TB Sata364MB 599RPM for Nas WD 3TB 64MB Sata3Purple, IntelliPower זיכרון RAM(מה מומלץ, 8GB או ש 4GB מספיק מעל ומעבר לדרישות שלי) אני צריף מהירות של 1600 וחברה טובה ספק(גם כאן עזרה בבקשה) Seasonic 350WSS-350BS 80mm Seasonic X-400FL400W Active PFC Passive התקציב בערך 3K תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לפני כמה זמן קיבלתי תמחשב החדש שלי המפרט למטה בחתימה מה אומרים? החלקים נקנו בארה"ב דוד שלי דייל באל על ככה שאין לי בעיה עם האחריות
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחר אני נוסע להביא את אחד המחשבים מפרט מלא באתר של בזק http://www02.bezeq.co.il/Sales/Pages/inetlaptop.aspx אני חייב את זה דחוף לפני שאבא שלי יתחרט. תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אפשרות אחת מעבד AMD עם כרטיס מסך 6800 רגיל עם 128 מגה? או אינטל עם כרטיס 6600 256 מגה? מחשב למשחקים לא בעיה מחיר. אני פשוט רוצה כרטיס עם 256 מגה כי 128 זה איכסה. ?? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי5500 (חריגות יתקבלו לשדירוג המעבד או כרטיס מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש(מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים כבדים FARCRY 4 battlefield וכדומה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)גבוהות5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא אולי קל 8. האם ישנה ה…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר עריכה גרפית, תוכנות כמו Photoshop ו-Illustrator 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-