עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, אני מחפש המלצה למחשב נייד לסטודנטית לשימוש בסיסי של אופיס, אינטרנט וגם עריכת סרטים בוידאו בתוכנות פרמייר, ברמה בסיסית/סטודנטיאלית. תקציב הגג הוא 4K, אך השאיפה היא לא להשתמש בכולו, אלא לחסוך כמה שאפשר) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים (אופיס, אינטרנט) ועריכת וידאו בתוכנת פרמייר. * גודל המסך? לא מוחלט, אבל כנראה 15" * משקל רצוי? כמה שפחות... * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא רלוונטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח? עדיפות לנפח אחסון גבוה, אם כי הוספת אחסון חיצוני ג…

• 0 תגובות
    • 542 צפיות
  2. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 15'-13' * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ואם אפשר אז גם USB3 * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא הערות - המחשב חייב להיות בצבע לבן - לפחות 4GB RAM - המחשב מיועד לסטודנטית לשימושים משרדיים וצריך להחזיק כל התואר, אין חובה להשתמש בכל התקציב - אין הגבלה על גודל המסך אלא על המשקל - רצויה אחריות של שלוש שנים, …

3. שלום חברים! אני מתכנן לקנות נייד לגיימינג בארהב. אני מכוון לעלות תועלת הכי מיטבי. לא צריך יותר מGTX1060 תכלס. אני מתלבט בעיקר בין החברות: asus, acer, dell,msi,lenovo, hp או gigabyte. יש למישהו ניסיון עם המחשבים של החברות הנל מבחינת אחריות בינלאומית ואיכות המוצר? חשוב לי קירור טוב וchasis טוב עם 16GB פנימי. חשוב SSD קטן. מעדיף 17". אני יודע שזה עוד מוקדם לפני שכל החברות שיחררו את דגמי הפסקל שלהן אבל אני רוצה לקבל עזרה מבעלי ניסיון לפני שאצטרך להכריע בבלאק פריידיי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200$ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא…

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. היי חבר שלי צריך נייד ללימודים, שלא יהיה כבד וגדול מדי, ושהסוללה שלו תספיק להרבה זמן. מעבר לזה אין ממש דרישות. שלא יהיה HP ושהאיכות בניה תהיה טובה. טנקס :-*

5. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש. אני יודע מה אני רוצה מהמחשב די בפרטים, אבל חסר לי הניסיון והידע של איזה מחשב הוא אמין, איזה הוא איכותי. מסגרת תקציב 4000-6000 ש"ח. שימושים עיקריים: פיתוח תוכנה ב- Visual Studio. לפעמים הרצה של כמה Visual Studio במקביל יחד עם IIS ו- Firefox. אין דרישות למשחקים או לסרטים. המחשב נועד לשרת אותי שנה וחצי-שנתיים ואז אני אחליף שוב. לכן אין צורך להשקיע באפשרויות לשדרוגים. משקל: אין דרישה מיוחדת (אפשר כבד) גודל מסך: 15", אשקול גם 17" או 14". עדיפות למסך מט. בטריות: שיעבדו שעתיים לפחות וזה בסדר. מעבד: Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, אלא אם כן זה נראה לכם מעט ואז אפשר 2.4GHz. זיכרון DDR2 3GB מערכת הפעלה Vista 32bit תוספות למיניהם: הכל פה בגדר העדפה א…

• 2 תגובות
    • 659 צפיות
  6. ??? אני מחפש מחשב נייד חזק וטוב לשימוש במהלך יום עבודה הכולל נסיעות רבות - המחשב יהיה רוב היום באוטו ובתזוזה ועל כן חשוב משקל נמוך ובטרייה חזקה, וכן עמידות בטלטולים, אם יש דבר כזה. אשמח לקבל גם המלצות על עמדת טעינה למחשב נייד המתאימה לרכב. המחשב יישמש בעיקר לאופיס ואינטרנט, מעט קבצי מדיה ברמת שימוש ביתית, דרוש חיבור למצלמה דיגיטלית וצורב. בנוסף ישמש בזמנו הפנוי כמחשב ביתי למשתמשים יחסית בסיסיים- בלי תוכנות עתירות גריפיקה ובלי המון סרטים. מעדיף פירמה מוכרת ואחריות ארוכת טווח. אשמח לקבל המלצות למחשבים בטווחי מחיר שונים- עד 9000 או מעט יותר והחל מהרבה הרבה פחות... טווח מחיר רצוי באזור ה- 6000. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  7. שלום, אני מחפש נייד לשימוש ביתי-משרדי (אינטרנט, אופיס וכו') רצוי עם כונן קשיח גדול (תמונות+סרטי וידאו). התקציב - 3-3.5K (אם אפשר להתקרב לגבול התחתון אז עדיף - אבל מוכן לשים עוד כמה גרושים על אמינות, שירות ואחריות כמו שצריך). תודה,

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  8. Started by דניאל מקמל,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7-8 אלף גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטית לאנימציה, רוצה להריץ תוכנות תלת כמו מאיה וזיבראש, אפטר אפקטס וכו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף ווינדוס, אם מייקר אפשר לוותר 8. האם ישנה העדפה לרכוש…

9. עשיתי חיפוש, בדקתי דגמים וקצת נאבדתי בדרך. אשמח מאד לעזרתכם בנושא. מחפש נייד קל משקל (ככל שיהיה קל יותר כך יותר טוב, אבל אפשר לחרוג מעט למשקל "בינוני" אם ההבדלים מהותיים מבחינת המפרט) לשימוש שוטף של סטודנט, ללא דגש על תוכנות מיוחדות. תודה רבהההה . מה התקציב המקסימאלי? 3300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אזור ה-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש שוטף – לימודים (סטודנט) אינטרנט, Office, מוזיקה, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן…

• 0 תגובות
    • 704 צפיות
  10. הכותרת פחות או יותר אומרת הכל ואם אתם חושבים שעדיף לחפש יד שניה בשביל השימושים האלו, אני ארצה לשמוע. אם פספסתי משהו תשאלו ואשמח לענות. תודה מראש, חן. פורמט לשאלות מהסטיקי... 1. מה התקציב? אין תקציב. שיהיה כמה שיותר זול + שביצועי המערכת יענו על הדרישות בצורה טובה (על אף שהן דיי מינימליות). הרי ברור שגם פנטיום 3 500מגהרץ יכול לעשות זאת, אז מן הסתם שיעשה את הפעולות הפשוטות בצורה מהירה. אני לא דורש יותר מידי. (משחקים/עריכת גראפיקה-סאונד או משהו דומה.) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. 3. גודל המסך? יותר גדול יותר טוב כי אחד השימושים הוא גם צפיה בסרטים, אבל שתהיה גם התחשבות בגודל על פני הסוללה שתחזיק יותר זמן. 4. משקל רצוי? אין לזה שום חשיבו…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב חדש מכוון שלשדרג את מה שיש לי כרגע יהיה רק בזבוז כסף. אני לא יודעת מה נחשב לתקציב טוב למחשב גיימינג חזק, והכוונה שלי בחזק, זה אחד שיריץ את כל המשחקים שיש נכון לעכשיו ב-ULTRA. אין פשרות, חשוב לי ביצועים מאוד. אני יכולה לתת עוד פרטים לגבי מה המחשב צריך לכלול, כמו SSD, קירור טוב, מארז FULL TOWER.. אני עדיין לא רוצה מפרט מכוון שאני כנראה אקנה עוד הרבה זמן מחשב, אני פשוט רוצה לדעת מהוא התקציב המומלץ למחשב גיימינג טוב, שישאר טוב גם עוד ארבע שנים. עוד משהו שיכול להיות חשוב.. אני מתכוונת ללמוד בעתיד תכנות, C sharp וכול', אז אני מניחה שצריך מחשב עם מעבד חזק. תודה רבה לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. בסוף השאלון (בסעיף 12 )צירפתי את השמות והקישורים למכשירים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5 K אין אפשרות לחריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבה והכי עריכת וידאו 1080 אם אפשר גם 4K אז מעולה - תוכנות פרימייר או דוינצ'י עדיין לא בטוח. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. לצערי הרב עבר הרבה זמן מאז שאני מעודכן בידיוק במה שרץ כרגע בפלחי שוק החומרה... ולכן אני צריך את עזרתכם חבריי היקרים !!! אני מעוניין להרכיב לחברה שלי מחשב אשר תכלית שימושו תהיה לצורכי עבודה גרפית לרוב, כמו כן חשוב לי לציין שרצוי מאוד גם כרטיס מסך סולידי לשם עבודה מול תוכנות כגון מאיה או 3DSTUDIO אני לא מבקש איזה קווארדו מטורף אבל כרטיס מסך MID-LOW END כזה אשר יאפשר עבודה קלילה ויקל על העומס יחסית מול תוכנת מימד שלישי כבדה. דגשים חשובים: כוח עיבוד חזק! חשוב לי שהמערכת תבוסס על מעבד חזק במיוחד אשר יחזיק את המערכת לאורך שנים (שיחס המחיר לתמורה יהיה כדאי ולא מעבד במחיר אסטרונומי ) כמו כן שתהיה האפשרות אם היא תרצה לרנדר בתלת מימד אז שיהיה מעבד חזק לעבודה שוטפת +. זיכרון…

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. מבוסס C2D 2GB זיכרונות (אם אפשרי אז DDR2-800) כרטיס מסך סביר - למשחקים, אבל ממש אין צורך ב-high-end ולא ברזולוציות מטורפות מסך LCD טוב ספק יציב וכל שאר הדברים אחת המטרות המרכזיות שהוא לא יצלע בהרצת ויסטה באופן מלא, עם כמה יישומים במקביל/משחקים.

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום, אני אקצר.. יש לי מסך 19 של LG המחשב הוא לצורך משחקים + סרטים וכולי. תקציב עד 3500 ש"ח מעבד: [table][tr][td][table][tr][td] Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray לוח אם: Asus P8H67-M LX B3 H67 CHIPSET Socket 1155 זיכרון: Kingston Hyper X Genesis 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz דיסק קשיח: SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata3 ST500DM002 ברכישת מחשב חדש כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon 6850 1GB GDDR5 ברכישת מחשב חדש כולל משחק DIRT3 מארז + ספק NZXT M59 + 2x120mm + Cougar RS 550 40A @ 12V עכבר גיימרים GigaByte M6900 Optical 3200DPI הרכבת מחשב כולל בדיקות מאמץ למזמינים …

• 5 תגובות
    • 594 צפיות
  16. Started by MrRobot Z,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? דינמי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית מאומצת(בעיקר תהליכי עריכת וידאו) 85%, משחקים 15% א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 46" - 1080p 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צור…

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אין בעיה עם כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב ? עריכה גרפית (פוטושופ, אילוסטרייטור) וגם עריכת וידאו (AVID, בעתיד עוד תוכנה) ושימוש ביתי של אינטרנט וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך איכותי (עם אפשרות לשדרוג ל-2 מסכים) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך הכול מהתחלה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? קריטי, 8-9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? גם וגם, WIN7 64BIT 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? …

• 2 תגובות
    • 471 צפיות
  18. היי אני קונה מחשב חדש מחנות מסויימת מאוד והכרטיסים שלהם סתם יקרים אז אני קונה בנפרד ~משחק משחקים~ הכיוון זה באיזור של GF 550GTX TI נעול nVidia לא לשגע אותי על ATI הם מוכרים לי אותו ב750 שיחפשו מי ישלם להם חשבתי 460GF מה אומרים ?? תקציב עד 600~! תודה

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by gil5050,

פשוט תשוו איזה מן המפרטים יהיו לו ביצועים יותר טובים, לא מעוניין לשדרג או להחליף אף אחד מהחלקים, רק לדעת איזה מהם יותר טוב מבחינת הביצועים. 1. מעבד: Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Tray קירור למעבד: Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155 מארז: Lancool Midi Tower PC-K57B Black - יציאה USB3 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד זיכרון: Corsair 8GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI כמות: 2 כונן אופטי: Samsung DVDRW SATA x22 2 I7 2600 3.4hz DDR3 16GB RAM…

• 5 תגובות
    • 730 צפיות
  20. שלום לכולם. הלכתי לחנות מחשבים קטנה שיצא לי לעבוד איתם בעבר, מגה מחשבים (או "מגה דוקטור") באשקלון. וביחד איתם בניתי מפרט בהתאם לצורך והתקציב. אני רוצה חוות דעת על בחירת הרכיבים, על המחיר שהוצע לי, וכמובן הצעות לשינוי ותוספות (גם הצעות למפרט אחר לגמרי ייתקבלו בברכה). אין צורך בציוד היקפי. מטרת המחשב היא בעיקר לצורך עבודה גרפית 2D, פוטושופ, אילוסטרייטור, איןדיזיין, כולל קבצים גדולים וכבדים. מלבד זאת, הייתי מאד רוצה גם אופציה לעבודת תלת מימד, עריכת וידאו, וגיימינג (לפי סדר עדיפות). ולהלן המפרט שהוצע לי: מעבד Interl Quad Core i5 3470 3.6 1155 6MB 77W לוח אם Gigabyte GA-Z77X-UD3H DDR 1600 SATA3 USB3 דיסק קשיח Western Digital 1TB BLACK 7200RPM 64MB S3 זיכרון Corsair Original …

• 7 תגובות
    • 873 צפיות
  21. Started by erez1977,

מתכנן לבנות האקינטוש לצורכי עיבוד תמונה ועריכת סרטים. נא חוות דעתכם לרכיבים ולעלויות. אשמח להמלצות גם על חנויות שנותנות יותר תשלומים... מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪849 קירור למעבד: Scythe JAPAN MUGEN 2 1156 + 1366 SUPPORT כמות: 1 - מחיר: ₪199 לוח אם: Gigabyte Z68X-UD3H-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪781 מארז: ARMOR A60 2X 120mm + 200mm TOP Vent + USB 3.0 + eSATA HOT SWAP HD CAGE כמות: 1 - מחיר: ₪422 ספק כוח: Thermaltake 550W TR2 RX 140mm Dual 12V Rails כמות: 1 - מחיר: ₪304 זיכרון: Corsair 8GB Kit 4GBX2 DDR3-1600 CL8 כמות: 1 - מחיר: ₪439 קשיח למחשב שולחנ…

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  22. שלום רב אודה לכם אם תחוו את דעתכם על מפרט מחשב שהציעו לי. התקציב שלי הוא עד 5000K. השקט חשוב לי ברמה 8 אני גר באזור ראשון לציון. מעבד: intel core i5 2500 3.3Ghz s1155 6mb http://hwzone.co.il/community/index.php?action=post;board=24.0 מאווררים וגופי קירור: generic cpu cooler for s1155 '>http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&uin=8717/url] לוחות אם למעבדי אינטל: gigabyte H67MA-UD2H s1155 core i3\i5\i7, intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI, DP [http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&uin=8717/url] לוחות אם למעבדי אינטל: gigabyte H67MA-UD2H s1155 core i3\i5\i7, intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI, DP http://www.ksp.co.il/…

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  23. קיבלתי את ההצעה הבאה: מארז HEC לא יודע איזה. חשוב לי שיהיה שקט אז אשמח להצעות. ספק 500w ocz stealthxstream לוח גיגבייט GA-EP43-ES3G מעבד Core 2 Quad 2.66 Q8400 4M 1333 ראם Kingston DDR II 800mhz 2GB (יש טעם לשדרג ל4?) כרטיס מסך PNY Quadro FX 580 512mb GDDR3 PCI express כמובן צורב והארד דרייבס. אשמח לחו"ד על המפרט הנ"ל כמו שציינתי בכותרת בעיקר להורדות, HD ופוטושופ ועבודה משרדית שוטפת. תודה רבה!!

• 2 תגובות
    • 602 צפיות
  24. אהלן חבר'ה, אני מרכיב לאחותי מפרט לעבודה גרפית (בעיקר SolidWorks, Rhino ,פוטושופ ואילוסטרייטור). המפרט חייב לכלול כרטיס Quadro (הגעתי למסקנה שגם הכרטיסי Low-End החדשים הם מספיק טובים) ומעבד QUAD כלשהו. אם יש לכם עצות לשיפור המפרט שבניתי, אשמח לשמוע: Intel Core 2 Quad Processor Q8300 2.5GHZ 1333MHZ 4MB BOX, יחידות 1 ¤1090 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4646 ASUS P5Q SE2 Intel P45, יחידות 1 ¤625 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4375 OCZ DDR2 800MHZ Gold 4096MB Dual Channel (2x2048) CL5, יחידות 1 ¤285 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4985 WD 1TB 7200RPM 32MB GREEN SATA2, יחידות 1 ¤480 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?produc…

• 1 תגובה
    • 580 צפיות

דיונים חדשים בפורומים