עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מפרסם ב3 פורומים נוספים - ובאף אחד אני לא מוצא את הקונצנזוס. איי גיב אפ , אין לי מושג מה לקנות. אז החלטתי לתת לכם להתפרע וללכת עם האינטואיציה שלכם - רק חשוב לי שיהיה לו גיגה זכרון לפוטושופ ואני אקנה כנראה את זה שיהיה הכי מנומק והגיוני

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום לכולם, למרות שהיה עיכוב קל ברכישת המחשב עקב חוסר מוחלט בזמן, לבסוף קניתי אותו עכשיו פחות או יותר לפי המפרט שהוזכר כאן... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=506379.0 בעקבות ההמלצות בעד TMS ו-RSM ונגד KSP עשיתי טיול עד נתניה ורכשתי אותו בTMS. טוב שזה ממש ליד קיקה, כך שהייתה איזושהי הצדקה נוספת לכל הטיול מחיפה... בכל מקרה אני אנסה לרשום ביקורת על הקנייה והרכיבים במקרה שמישהו אחר יתעניין במחשב דומה, אני לא מומחית בעניין כך שמדובר סך הכל בחוות הדעת האישית שלי בהתבסס על מחשבים אחרים שיצא לי לעבוד איתם... נרכש בTMS: Core i5 2500, Tray Scythe Katana 3 SI GA-P67X-UD3-B3 (התכוונתי לקנות גרסא P67A אבל היה רק את הX וזה נראה לי בערך אותו דבר) 2x4GB Kingsto…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אני מעוניין לרכוש מחשב שולחני (שני) להוריי. מסך וציוד היקפי כבר יש (והמסך בסדר). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח, מוכן לחריגות אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים מזדמנים של הוריי, שלי בביקור, של אורחים. סוג השימושים: גלישה באינטרנט, דוא"ל, עריכת מסמכים, צפיה במדיה (לא 4K וכנראה גם לא 2K). המטרה כאן היא שהמחשב יחזיק מעמד לפחות 5 שנים, אולי יותר, בלי שיהיה צורך להתעסק עם החומרה שלו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג…

4. שלום אנשים היני הגעתי למסקנה שאני רוצה לקנות מחשב חדש עד 6000 ש"ח אני מעוניין לשחק במשחקים חדשים (וגם כמה ישנים) , מוסיקה סרטים וגם הרבה גרפיקה בתוכנה 3D STUDIO MAX אני צריך רק לוח אם ,מעבד, כרטיס מסך, זכרונות מארז, הרק דיסק וספק אנא עיזרו לי להרכיב מחשב שיכול להחזיק לפחוט שנתיים 3 תודה מראש

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Felixess,

אני מחפש מחשב נחמד כזה קומפקטי ללימודים, לכתוב איתו בעקרון. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים ( קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא, עדיף מ 14 אינץ ומטה אבל אתם מוצאים אחד טוב אז אני אקח אותו. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מ…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. במצב מצוין, מחבר בעבודה זה בערך המפרט שלו (הוא קנה אותו בערך לפני שנה), השאלה שלי אם שווה את הקניה : שימושים : אופיס, סרטים, אינטרנט. מחשב נייד HP Pavilion dv6327 כללי HP יצרן dv6327 דגם מעבד Intel® Core Duo Processor T2350 מעבד 1.86GHz מהירות זיכרון 1024MB נפח איחסון 80GB גודל דיסק 5400RPM מהירות דיסק כוננים yes DVD Multi Burner מסך wxga סוג 15.4" גודל 1280x800 רזולוציה Yes מצלמה תקשורת Yes מודם 56K Yes כרטיס רשת No Bluetooth Yes WiFi 802.11 גרפיקה Intel Graphics Media Accelerator 950 כרטיס מסך 128 MB Shared Memory זיכרון כרטיס מסך מערכת הפעלה Windows Vista Premium מערכת הפעלה

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by lona king,

מחפשת מחשב נייד שנועד בעיקר להקלדה (אופיס) ועבודה עם תוכנה שיש לה ממסד גדול בערך 20 GB ( נדרש הרדיסק זריז, אפשר SSD) . תקציב עד 2,000 ש"ח רצוי שיהיה עמיד למכות ונפילות במידת האפשר מיועד לאדם בעל ראייה חלשה יש צורך במסך 15+. תודה רבה.

8. שלום אני מנסה להרכיב מפרט סביב 5000 שח למחשב (ללא ציוד היקפי ) לעבודה גרפית מוכן לרכוש באילת מורכב, המחשב לעבודה מקצועית פוטושופ/ איןדזיין/אילוסטרייטור ואמור לשמש מספר שנים קדימה לאור זאת חשבתי לבנות מערכת מסביב לi5 13600 , וrtx3060 בתוספת 16gb ram עם מקום לעוד 16 כונן קשיח ssd 1tb ועדיף כונן נוסף של 1tb מתקשה לבנות מפרט מתאים (לא בטוח איזה לוח אם תומך במעבד, ספקי רכיבים אמינים מארז וספק כח מתאים וכו') אודה לעזרתכם בבניית מפרט מותאם ולהמלצותיכם

9. אני מחפש מחשב לסבתא שלי.. לא משהו רציני או טוב במיוחד.. אבל הכי חשוב שיהיה עם מסך 17 אינצ' TFT המחשב צריך לכלול הכל.. חשבתי על הדבר הזה מנעה מחשבים: AMD SEMPRON 2800 256KB BOX 754 64BIT 490 ¤ 1 GIGABYTE K8VM800M 430 ¤ 1 PQI DDR 512MB 400MHZ 330 ¤ 1 WD 80GB 7200RPM 8MB JB 365 ¤ 1 DVD TOSHIBA X16X48 150 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 COMPUCASE 6K29 290 ¤ 1 MAG MS776 12MS 1545 ¤ 1 סט מקלדת ועכבר חלונות 45 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 מחיר סופי: 3750 למזומן יש המלצות למחשב זול יותר אולי?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. כמו שרשמתי, התקציב הוא 6K והמטרה היא לנצל אותו בלי לחרוג יותר מידיי [100-200 שקל מקסימום]. השימוש העיקרי הוא הרצת משחקים חדשים על הגדרות גבוהות. אין צורך בציוד היקפי. השקט בסולם של 1-8 חשוב בערך במידה 5.לא מתוכנן OC. לא חייב מערכת הפעלה, אבל צריך הרכבה של המחשב. אין העדפה לחנות ספציפית. קניית המחשב מתוכננת לשבוע-שבועיים הקרובים. לא יודע אם זאת בקשה מיוחדת אבל מעדיך שיכלול צורב [פשוט אבל שעושה את העבודה]. תודה לעוזרים!! **מצטער שזה בגוש פשוט משום מה זה לא קולט את ההורדת שורה שאני מנסה לעשות**

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. איפה ניתן לקנות בארץ או מחו"ל מחשב נייד בצבע מיוחד וצעקני כמו כתום/סגול/כחול בוהק בסביבות 2,500 ש"ח? 1 אפשר לחרוג קצת אבל עדיף שלא 2 גלישה תחת לינוקס 3 לא 5 חשוב אם הם בדרך כלל רועשים 7 לא 8 אמזון או אם בישראל אז חנות במרכז שהיא לא רשת גדולה 9 ממש בקרוב 10 לא 11 כן להרצה עם אובנטו שלא מתקלקל מהר עדיף אם קיים כזה דבר שלא מיוצר בסין - יש כזה דבר לא מסין? אם מחו"ל חשבתי לשים מדבקות מקלדת לעברית - ממליצים? תודה לעוזרים!!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by י.א.1,

יש לי מחשב נייד[lenovo 3000n 200 [769 הדיסק הקשיח שהיה לי: היה של western digital דגם: WD1600BEVS-08RS חיבור sata1 ובגובה כ9 מ"מ הוא נהרס, ואני רוצה להחליפו בדיסק קשיח מאותה חברה דגם:WD5000LPVX 500GB 5400RPM חיבור sata3 ובגובה 7 מ"מ. האם עלולה להיות בעיה כלשהי? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. הי, קודם כל - תודה רבה מראש על העזרה שלכם כאן. זה פשוט נהדר! תקציב: 8K, אפשר לחרוג. אפשר גם לא לנצל אותו. שימושים, מהתדירות הגבוהה ביותר לנמוכה ביותר: גלישה וכו' תיכנות כבד (DB, שרת וכו' רצים לוקאלית) יצירת מוסיקה (פלאגינים כבדים) עריכת וידאו - מעט מאוד, מספיק לי FHD, רוצה שיהיה נוח אבל לא אכפת לי, למשל, לוותר על preview באיכות גבוהה ציוד היקפי: אין צורך יש לי 3 מסכים, מעוניין לחבר 2 מהם, יתרון אם אוכל לחבר את השלישי (הוא ישן ומתחבר רק RGB) אבל זה ממש לא קריטי לי רכיבים קיימים: מארז Fractal Design, נדמה לי שזה R4 אבל אני לא זוכר את הדגם הספציפי. נרכש לפני 3-4 שנים והו…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. שלום לחברי הפורום, הגיע זמן להחליף לפטופ, אני משתמש בו לפגישות ושימוש עסקי, מסמכים ומצגות. חשוב לי שלא יאט ויתקע תחת ריבוי משימות במקביל (למשל מצב קיצון: 30 טאבים פתוחים בדפדפן + 5 מסמכי וורד + 5 מצגות פאוורפויינט והכל פתוח במקביל) ולעיתים עבודות עריכה גרפית קלה-בינונית. הוצע לי: Dell Latitude 5400 i5-8265U 8G RAM 256 SSD והמוכר הציע לי מראש לשדרג ראם ל-16 גיגה, כך שהמחיר כולל מע"מ יוצא כ-5000 ש"ח היה לי latitude בעבר והוא היה מעולה. אשמח לשמוע דעתכם על ההצעה שקיבלתי, והאם כדאי לשלם יותר ולהכפיל את הראם או שזה מיותר בשלב זה? תודה

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. שלום, לאחר התייעצויות ועזרה רבה מחברי הפורום (תודה לכולם), הוחלט לרכוש את המפרט הבא למחשב HTPC שקט ככל האפשר (במסגרת התקציב), שיעבור OC לצורך חסכון בתקציב על המעבד: מעבדים Intel Pentium E (C2D Technology) E2160 1.8Ghz 1MB FSB800 OEM ¤ 419 1 מעבדים Intel Pentium E (C2D Technology) E2140 1.6Ghz 1MB FSB800 OEM ¤ 355 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 599 1 מארזים Duet No PSU ¤ 387 1 NZXT מארזים ANTEC P150 Quiet PC Case 430W - Aluminium Front Silver ¤ 811 1 קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤ 283 1 ספקי כוח Enermax NoiseTaker 370W ¤ 260 1 קירור למארז Zalman F3 120MM Case Fan ¤ 49 2 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤…

• 27 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Chura,

על פי עצתכם המחשב ה"ישן" האינטל הועבר למשרד של אבא שלי אני הזמנתי היום מחשב חדש :_) מעבד : Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE לוח : Giga-byte GA-K8N Ultra-9 http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-K8N%20Ultra-9.htm הוא לוח טוב ? זיכרונות : ?512MB Kingston? פעמיים (677MHZ) הארד דיסק : נשאר ה160 SATA II WD כרטיס מסך : ATI RADEON X800 PRO 256MB של גיגה בייט אבל אני לא סגור עליו ? הוא שווה 2200 ש"ח ?? יש אחרים עדיפים ? מה האיוורור הנדרש ? אני יום ראשון מקבל את החלקים, אז אני חייב להיות סגור על מה עוד כי כל השאר יש במלאי המעבד יגיע יום ראשון. חן

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום רב אני מתכוון לקנות השבוע מחשב חדש וראיתי פה שאתם דיי מתמצאים בכל הענין של חלקי המחשב... אז אני יהיה שמח אם תעזרו לי לבנות מפרט לעבודות של גרפיקה ולמשחקים אז ככה..אני עובד בעיקר בתוכנות 3d studio max ,photoshop and Flash אני גם מתכוון לשחק מדי פעם במחשב אז אני רוצה שהוא יהיה סביר גם למשחקים עדיין לא החלטתי איזה מעבד עדיף לי...אבל חשבתי שעדיף אולי 64BIT? האם אני צודק? לגבי לוח אם...אני חושב שעדיף שהכרטיס קול יהיה מובנה? כי אני לא ממש ישתמש בו חוץ ממשחקים ומוזיקה.... עכשיו בא החלק החשוב...הכרטיס מסך...מרוב כרטיסים אני כבר לא יודע מה עדיף!!! PCI או AGP ATI או NVIDIA אני באמת צריך עזרה פה.... זיכרון אני מאמין שאני יקח ג'יגה מ....מה נשאר? תודה רבה...אנ…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. מחפש מפרט למחשב לגיימינג באזור ה5000 כולל מסך. אין צורך בSSD. מחפש עם אופציה לשדרג בעתיד הרחוק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב…

19. Started by danirdd92,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 7-8 אלף ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, בידור, לימודים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אפשר מסך, לא מעבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בHDD, אך ורק SSD. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף כמה שיותר שקט כמובן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? עדיפות למחשב חזק OUT OF THE BOX בלי צורך בOC. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת …

20. היי חברים, הנה הטופס. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, משחקים קלים, גלישה בעיקר, וסרטים. * גודל המסך? 15". * רזולוציית המסך? 1366. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא מבין בזה. משהו רגיל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, וחיבור ל SSD. * Bluetooth? אם יש מה טוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא קריטי. אין לי הבדל בין 500 ל 1G. רק שיהיה חיבור ל SSD. * כונן אופטי? אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) כלום. א…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. ,1394 מסך מחשב LG 19" L1953TR 2ms LCD L1953TR 75 סט מקלדת ועכבר GIGABYTE GKM-10S 35453 168 רמקולים למחשב Logitech R-20 970153-0914 910 מעבד Intel Core 2 Duo E6550 Box INT-CP-E6550 615 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 39211 572 זכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800MHz CL4 OCZ2P800R22GK 1,579 כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 320MB PCIe LV380 355 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB 2500AAKS 172 צורב LG GSA-H62N X18 DVD GSA-H62N 443 ספק כח Corsair CMPSU-450VXEU 450W VX450W 370 מארז ללא ספק Raidmax NINJA 918WB-NOPS 251 קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ המפרט נבנה ב SKYPC

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. צריך עזרה בבנית מחשב ללא מסך מבוסס על מעבד אינטל אם אפשר אז לוח אם כולל כרטיס קול ואם אפשר לתת גם תודה רבה על העזרה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. הי חברים אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של כ4000-6000 ש"ח. מה שחשוב לי בעיקר זה שילוב כמה שיותר מוצלח בין מהירות, יכולת לעבוד על מספר משימות במקביל מבלי שהמחשב יגמגם ( לדוגמא פוטופשופ + וורד + אקסל + שניים-שלושה דפדני אינטרנט עם כמה טאבים פתוחים, לא תוכנות כמו אילוסטרטור, עריכת וידאו, cad וכו'), תמורה למחיר, נוחות וגם מראה (למרות שזה טיפה פחות חשוב). מבחינת גדול מסך, אני בעיקר מחפש דגם עם מסך של 13-14 אינץ. לא כל כך חשוב לי דברים כמו איכות מצלמה ואיכות רמקולים. אחרי כמה שעות של בדיקות עושה רושם ששלושת הדגמים האלו יכולים להיות דגמים פוטנציאליים: HP EliteBook 830 G5 3JW95EA Acer Swift 3 NX.GY0EC.005 HP Pavilion 14-c…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום חברים, אני מחפש המלצה למחשב נייח חזק לעריכת וידאו באופן שוטף, מדובר על קבצי וידאו של 1080p לא יותר מזה. התכונה המיועדת לעבודה היא Camtasia. מאוד חשוב שהמרה הסרטונים יהיה במהירות מירבית ושתחסוך כמה שיותר זמן, גם בהמרה הסופית וגם בניגון הקטעים הערוכים תוך כדי העריכה עצמה לפני היצוא הסופי, מאמין שאנשי עם ניסיון בעריכה יבינו על מה אני מדבר, בכל אופן זה הפרט הכי חשוב. תודה רבה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי?17,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות ל15K אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - עריכת סרטוני וידאו…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by אני1,

שלום חברים אשמח לשמוע את דעתכם מה עדיף. אני הולך ללמוד הנדסת חשמל ומבחינת ביצועים נראה לי שמספיק לי i3. הניידות לא קריטית כי רוב הזמן הוא יהיה בבית ולכן אני הולך על "15.6. הפלוס היחיד של הווסטרו הוא האפשרות להארכת האחריות ל- 5 שנים,עד הבית, אבל זה אפשרי רק על הדגמים של ה- i5 (שקצת מיותר לדעתי). המחיר של הווסטרו הוא 4500 ש"ח עם 4 ג'יגה זיכרון והארכת אחריות ל- 5 שנים מול ה- 4800 של ה- inspiron מבאג (אחריות עד הבית רק ל- 3 שנים). מפרטי המחשבים כאן: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-450m.htm http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8766&perur=2&t=1&c=441- המעבד הוא i5 450. אשמח לשמוע על חסרונות ויתרונות שלהם כי אני ממש מתלבט ולא מצליח להחליט. תודה מרא…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים