ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום, זה ההודעה הראשונה שלי כאן אז מתנצל אם היא לא בנוסח המקובל. אני רוצה לשדרג את המחשב הישן שלי לגיימינג. המחשב שקיים אכשיו: Asrock H55M I5 650 Ram 2X2Gb מהירות לא ידוע Hard-drive 750Gb Wd blue קירור למעבד גינארי, ספק גינארי ששבק חיים התקנתי שתי מאווררי 120 שמכניסים אוויר אחד מלפנים והשני מפתח צד מעל מרכז הלוח אם. אחרי עייון כאן חשבתי על המפרט הבא לשידרוג: ספק: SilverStone 600W Active PFC 80+ SST-ST60F-ES PSU ב-299 ש"ח זיכרון: Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-G ב-365 ₪ כרטיס גראפי: 7950 950MHZ ב-710 ₪ קירור למעבד: Antec Copper Tiger C20 Cpu Cooler ב-75 ₪ בנוסף אני חושב לשדרג את הנייד שלי מ-SSD של 160 בן 4 (מתמלא לי) לאחד חדש של 256, Transcend SSD370 TS256GSSD370 ב-…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שמוצו כל האפשרויות שלי להשיג את המחשב בארה"ב חיפשתי בארץ את הלנובו x220 עם מסך IPS למרבה ההפתעה לא מצאתי את המחשב עם הקונפיגורציה הזו בארץ, למעט חנות אחת במחיר לא שפוי. די הזוי בהתחשב בכך שקיימות לא מעט גרסאות של המחשב בחנויות בארץ. אם מישהו מכיר חנות שמוכרת את הדגם עם הפאנל הנ"ל אשמח לדעת. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מטלב, תכנות, סימולציות למעגלים חשמליים, קצת משין לרנינג ועיבוד תמונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה מערכת הפעלה …
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם, מישהו יודע מה אורך זמן הסוללה הממוצע של המחשב- HP ProBook 4330s B0W72ES?? אני שוקלת לקנות אותו כי הוא די עונה על הקריטוריונים הדרושים לי, מבחינת משקל וגודל מסך אך אינני יודעת מה אורך חיי הסוללה של מחשב זה. וזה די חשוב לי.. כמו כן, אם יש המלצות למחשבים נוספים עם מפרט דומה לזה בתחום התקציב של 2500-3000 ש"ח, אשמח לשמוע המלצות. (אישית חשבתי גם ה-DELL VOSTRO אבל זה כבר קצת יותר השקעה) תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך לרכוש מחשבים עבור המקום עבודה, אני קונה ממקום ספציפי מחשבי מותג IBM/LENOVO אנחנו חברת ביטוח גדולה ועובדים כאן בו זמנית עם הרבה תוכנות של החברות ביטוח, חלקן באינטרנט וחלקן DOS (בוזונובה) בנוסף לעבודה רצופה ביישומי האופיס כגון: אקסל,וורד,ואווטלוק. כמובן שגם גולשות באינטרנט ושומעות מוסיקה ורואות סירטונים. אני מחפש מפרט חזק, שיריץ את כל החלונות הפתוחים בלי בעיה, קירור טוב למארז, מקום סגור עם הרבה אבק ולא הרבה חלונות. צריך נטו מחשב, בלי מסך וציוד הקפי המחירים המפורטים למטה הינם למחשב עם מערכת הפעלה ללא אופיס. ולא כוללים מע"מ.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים חדשים, עריכות למיניהם, סרטי HD.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ(תדיר/כבד)אילוסטרייטור,פלאש,VS לתכנות, סוני וגאס,קיובייס(או סטודיאו ואן),תכנות תחזוקה למשחב(כל התוכנות שציינתי חוץ מפוטושופ הם לצורכי לימוד בלבד, וזה לא באופן מקצועי או פרנסתי) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, BF4, WATCH DOGS, AC BLACK FLAG, משחקים חדשים בעיקר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מחפש מפרט להורים מבוגרים 60+ 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט ואופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אך אם יש רכיב טוב יותר שייתן תמורה טובה יותר בהפרש קטן נא להציע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט בעיקר, צפייב בסרטי HD ומשחקים חדשים שיפעלו לא חייב על הגדרות גראפיקה מקסימאליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 22 רזולוציה 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אחרי המון חיפושים גם בפורום וגם באינטרנט ננעלתי על הG550 אבל דיברתי עם הרבה חנויות ואין אותו כרגע במלאי והמחיר שלו צפוי לעלות בגלל ווינדוס 7 (שאין לי צורך בו כי יש לי גרסה חוקית משלי). חיפשתי עוד קצת ומצאתי את ה5738G שגם עליו יש ביקורות לא רעות ויש אותו במלאי. השאלה שלי היא כזו: האם הG550 כל כך טוב ששווה לחכות או שהאייסר ייספק גם כן...ההבדל ביניהם הוא שהמעבד של האייסר יותר חזק אבל הזיכרון שלו הוא DDR2 שלפי מה ששמעתי פחות חסכוני בחשמל. הייתי שמח אם תעזרו לי בבחירה תודה,רן
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 300 יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, FIFA 18, Civilization VI ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה המפרט - המחיר - 645 $ (+30$ לשדרוג דיסק קשיח ל- 500GB) מחשב HP DC5800 MT/E8400/4GB/160G/DVDRW/VB/4Y מחיר ליחידה $ 645.00 מארז- MicroTower מידות - 42.8 ס"מ גובה, 17.65 ס"מ רוחב, 37.7 ס"מ עומק. מתג הפעלה בחזית, חיבור ערכת ראש ומיקרופון בחזית ומאחור. 8x USB2 Ports(6B+2F) 2 EIDE ATA33/66/100, 2 SATA 300 - NO RAID 2xUSB 2.0, headphone and microphone בחזית המארז במרכז ספק כח מאושר UL 300W תאימות לניצול יעיל של אנרגיה ENERGY STAR®, EPEAT Gold, ספק מתח 80PLUS לוח אם תומך FSB 1333MHZ Chipset Intel® Q33 Express מעבד-Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz/6MB/1333 זכרון- UP TO 8GB) 4GB = 2x2GB DDR2 PC2-6400 800Mhz Dual Channel) דיסק קשיח - 160GB/7200/8MB SATA II 3.0Gb/s צורב DVD י…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד מודרני במחיר טוב (מודרני הכוונה לדור החדש, לאו דווקא לחזק ביותר). ראיתי פרסומת של באג עם מחשבים של Packard Bell. אני יודע שבעבר Packard Bell היה שם גדול בתחום המחשבים אבל הרבה זמן לא שמעתי עליהם. רציתי לדעת אם מישהו מכיר את הניידים שלהם, אם הם טובים בהשוואה לחברות אחרות. המפרט הספציפי שראיתי נראה לי אטרקטיבי (ותקנו אותי אם אני טועה). במחיר של 3984 ש"ח מקבלים: מעבד: Core i3 330M 2.13 GHz זיכרון: 4GB DDR3 1066MHz דיסק קשיח: 500GB 5400RPM מסך: HD LED 15.6" כרטיס מסך: ATI Radeon HD5470 512MB מערכת הפעלה: Windows 7 64 bit קישוריות: Wifi link 802.11 b/g/n + BT 2.1 + EDR נשמע לי די נחמד חוץ מהדיסק שהייתי רוצה דיסק עם 7200RPM, אבל זה לא באמת קריטי בסך הכל. מה …
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אשמח לדעת אם יש לכם פידבקים כלשהם על המחשב הזה: https://www.tms.co.il/notebooks-tablets/notebooks?product_id=17990 הוא נועד בגדול לשימושים ביתיים אבל בעיקר לצפייה בסרטים. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום.. אני צריך מפרט למחשב חדש.. התקציב הוא 7000 בערך.. שימושים הם משחקים, סרטי HD, ריבוי משימות (ככה שעדיף מרובע ליבה).. המפרט הוא ללא: מסך, ללא דיסקים קשיחים, ללא מקלדת, עכבר רמקולים וכאלה... תודה רבה לכל העוזר..
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! היום הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להיפטר מהגרוטאה שלי שיש כאלה שקוראים לה מחשב ויש כאלה ששואלים אותי למה יש לי משקולת נייר כל כך גדולה על השולחן... הבעיה היא שפעם אחרונה שקניתי מחשב הם הגיעו עם פלופי שבאמת היה גמיש יש לי מסך סביר, הארד דרייב של מקסטור שמתאים לצרכים שלי ושאר אביזרים כגון כרטיס רשת, כרטיס יואסבי, כרטיס פיירוויר מקלדת שאני אוהב ועכבר שאני סוגד לו. אוקיי אז קראתי את המדריך והחלטתי על טווח מחירים: הייתי רוצה לסיים באזור ה3000-3500. אני מחפש: לוח אם מעבד כרטיס גרפי זיכרון על מה תמליצו? אני מתכוון לשחק "חצי-חיים 2" אז כנראה שמומלץ ATI, נכון? תודה על העזרה, כי ממש אין לי מושג מישהו שהציע לי ערכה של כאלה רכיבים ניסה להגיד לי שוידאו אונבורד זה אותו…
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אחותי הביאה לי את המחשב הישן שלה כדי לבדוק מה הבעיה ונראה שהלך לה הלוח. מדובר במחשב מאוד ישן כך שהצעתי לה לקנות מחשב. היא צריכה מחשב מאוד סטנדרטי לשמיעת מוזיקה ולגלישה באינטרנט וקצת עבודות משרד. היא מוכנה לשלם 1000 שקל עם חריגה לא גדולה. המארז לא צריך להיות יפה ומשוכלל ולא צריך ציוד היקפי ומסך. האם אפשר למצוא מחשב כזה? תודה
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, זקוק לעזרכתם בהמלצה למחשב נייד. התקציב הוא למחשב בלבד, אין צורך במערכת הפעלה (על המחשב יותקן ווינדוס 7) מטרות מחשב: בראש ובראשונה המחשב הוא ללימודים - כלומר צריך להיות קל ונוח לנשיאה ממקום למקום ועם סוללה חזקה יחסית, במקרה ונמצאים בשיעור ללא שקע חשמלי. שנית, ישמש עבור צפיה בסרטים וחיבור לטלוויזיה (כלומר חיבור HDMI יהיה נחמד) גודל המסך: קשה לי לומר. אשמח למילה שלכם בעניין - שלא יהיה קטן מדי אך לא גדול ומסורבל מדי. נראה לי שעדיף מסך מאט. באמת לא מבין בחלק הזה. רזולוציית המסך: כנ"ל, לא מבין בנושא במחשבים ניידים. מניח שלפחות 720p? דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משקל רצוי? כמה שיותר קל - יותר טוב האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי (שוב, המחשב יסחב לשיעורים באוניברסיטה ולא תמי…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, חבר מעוניין לרכוש מחשב חדש ללא ציוד היקפי ומסך. מיועד לגיימינג במחיר של 3000 ש"ח עם אפשרות חריגה מינימלית . 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב אם יש בכך צורך ומשפר משמעותית. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים החדשים ביותר על ההגדרות הגבוהות ביותר. -מהי הרזולו…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה מפרט למחשב רציני מאוד למשחקים!!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קודם כל, מה דעתכם על המפרט הבא? AMD Athlon 64 3000 Socket 939 BOX ABIT AV8-3RD EYE 939 K8T800 Pro PDP 1GB (2*512Mb) DDR 400MHz Patriot Dual Memory Albatron Geforce FX6800 DDR 128Mb 256Bit Video Card Western Digital 200GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD NEC ND-3500A 16/4/24//48/16/48 Bulk DVD±R/RW Chenbro Midi Tower Xpider PC61166 Silver Screwless Antec TruePower 430W Power Supply הרכבתי אותו ב-logicpc (אני מניח שאני אצליח למצוא בזול יותר) וזה יצא סה"כ 7,063 ש"ח כולל הרכבה. בהתחלה, רציתי לקחת 6800GT אבל אז ראיתי שזה מגביל לי מעט את שאר החלקים מבחינה תקציבית, היות ואני רוצה לשמור על הסכום הכולל מתחת 7,000 ש"ח, או רק קצת מעל. השאלה שלי היא - בהתחשב בעובדה שחשוב לי ב…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
נתוני מחשב: 1)מחשב עם תקציב 6600-7000 ש"ח (מחשב בלבד ללא כל ציוד הקיפי) 2)המחשב מיועד בשלב ראשון לעבודה מהבית,משחקים בינוניים +, צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות ובשלב שני להפוך לשרת ביתי (בעיקר לשרת הורדות וקבצים) 3)אין צורך בציוד הקיפי (קיים ממחשב ישן), בעתיד ירכשו עוד HD וכרטיס לווין להוספת אופצית PVR 4)אין צורך בכונן דיסקטים 5)העדפה למוצרים מחברות ידועות (ולא ל No Name) 6)נבחר מארז גדול לאפשר זרימת אוויר ומאוררים גדולים לשקט יחסי 7)מערכת הפעלה תירכש בנפרד 8)יכולת לבצע OC בסיסי בלבד ויכולת לשדרג ולהוסיף רכיבים עתידיים אשמח לקבל תגובות על המפרט הבא : INTEL Core2Duo (CONROE) E6400 2.13GHZ 2Mb SHARED CACHE GIGABYTE GA-8I965P-DS3 P-4/P-D/Core2Duo P965 DUAL DDR2 כרטיס רש…
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח - ומעדיפה לחסוך אם יש אפשרות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? Autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיפה שקט אם יש לזה משמעות במחשב ניידו 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? סביב 2 ק"ג 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב בסוף לא קניתי את ההוא ב3, כי חשבתי להעלות או להעלות והחלטתי שכן אז תציעו לי בבקשה מפרט למשחקים ללא ציוד היקפי ב4000 תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום, אשמח לעזרה ממכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 4K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש המחשב יהיה נטו למשחקים קלים ותוכנות, המחשב יריץ עם מסך Full HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימניג מקסימום CS:GO ופיפא עם בקרים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב :פיפא PES -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-