ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם, אני אשמח אם תוכלו לעזור לבנות מחשב לאח שלי. תודה לכל העונים! מסך מחשב: (ישן) "23.5 Samsung LED PLS S24F350FH הוא כרגע לא רוצה לשדרג את המסך. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 9k (להשתדל בלי חריגה). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (גם משחקים כבדים) ועריכה גרפית ברמה גבוהה תוכנות בגרפיקה: illustrator ופוטושופ. משחקים: warframe, skyrim, Mafia 3, sniper elite 4,conan exiles 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
file:///C:/Documents%20and%20Settings/User/Desktop/%D7%AA%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D.html
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, קניתי את רוב הרכיבים הבאים ורציתי לדעת אם כולם מתאימים מבחינת המקום הפיזי במארז והן מבחינת התאימות הטכנית: לום אם: GIGABYTE Z370P D3 מעבד: i7 8700K קירור למעבד: Noctua NH-D15 זכרון kingston 16gbX4 1rx4 pc4 2666v rc212ksm26rs4/16hai :RAM כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti (Gigabyte) 11GB מארז: Sharkoon SKILLER SGC1 Window ATX תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג מהתקציב, אם אין ברירה אז בכמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית-אופיס, צפייה בסדרות, משחקים לא כבדים (רצוי שסימס 2 יוכל לעבוד ויהיה נחמד אם גם סקנד לייף). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל סוגי המשחקים, אין בחירה ספציפית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אם אפשר, אז הכלילו גם מסך במפרט המדובר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עקב אילוץ כזה ואחר אני חייב מחשב עם צ'יפסט QM87. מדובר כמובן במחשב שיהיה משודך למעבד דור 4 של אינטל. הצרכים, או העדיפויות הם מחשב קליל וחזק, עם SSD וחיי סוללה ארוכים. מסך לא משנה אבל כן חשוב שיהיו זויות צפייה טובות (כלומר IPS ודומיו). אנחנו דיי בכיוון של האסוסים הבאים : http://ksp.co.il/?uin=21727 http://ksp.co.il/?select=.268..271..1358..213.&list=1&sort=2&glist=0&uin=21979&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אבל אין בשום מקום מידע על איזה צ'יפסט יש שם, אשמח לכל עזרה וכיוון ! התקציב כאמור הוא סביב 7000 שקלים, יש צורך שיהיה זמין בארץ.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, פתחתי כבר נושא בקשר לזה, אבל העניין השתנה, אני הולך לרכוש את המחשב הנייד ישירות מהיבואן. עדיפות למחשבים של DELL או HP, תקצבתי את זה בבערך 5300-5500 שקל מאחר ואני מאמין שמחשב שנמכר בחנות במחיר כזה אפשר לקנות אצל היבואן ב4000 שקל בערך, במיוחד שאני משלם במזומן. אני צריך מחשב למטרות אישיות, משחקים ברמה סבירה (לא זקוק לכרטיס מסך מעולה, מספיק לי כ.מ סביר), עבודה עם קבצים גדולים ומסדי נתונים של 50-100 מגה, מדובר בקבצי טקסט לרוב, עבודה עם פוטושופ ולעיתים במקביל עבודה עם FF כשלפחות 8-10 טאבים פתוחים במקביל ולרוב אאוטלוק ועוד 2 תוכנות מסרים פתוחות מהצד, ככה שאני צריך מעבד חזק והרבה זיכרון, צפייה בסרטים באיכות טובה, חשוב לי שיהיו חיי סוללה ארוכים (3-3.5 שעות לפחות), וכמה שיו…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אין לי צורך בכוננים אופטיים. לגבי מארז, אני לא צריך משהו פאנסי, שפשוט יקרר מספיק טוב. האם בכל מקרה יש צורך בקירור למעבד ? HD כ 500 GB יספיקו. יש לי ספק של 400W כרגע, האם יתאים למע' שאפשר לבנות בסכום הזה ? תודה !
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב נייד עד 1500 ש"ח לאופיס (וורד) וגלישה באינטרנט. חשוב שיהיה קטן וקל, אבל עם מקלדת נוחה לכתיבה (הייעוד העיקרי של המחשב הוא כתיבה..), ושתהיה לו סוללה חזקה. איך ה-eee? איזה עוד ניידים יש בסגנון שלו? תודה, גיא
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 המחשבים האלו. המחיר שלהם נע סביב 2000 ש"ח. האסוס: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IN110119 הלנובו: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZ218391C4153121 ההבדלים הם שבאסוס יש מסך 10 אינץ לעומת 12 אינץ'בלנובו. באסוס יש מעבד N280 ובלנובו יש מעבד N270. באסוס זמן הסולל מספיק עד 10 שעות לפי היצרן, ובלנובו פחות. באסוס יש לי אפשרות לשדרג ל-2GB כשבלנובו לא מצאתי איך לשדרג. אני יותר נוטה לאסוס, אבל האם מסך 12 הוא עד כדי כך משמעותי לעומת מסך 10? האסוס לוקח בכל הפרמטרים, פרט למסך... האם זו סיבה לשנות את הבחירה ללנובו?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם זה משמעותי למחשב בעל חומרה חזקה במיוחד המיועד למשחקים?
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
PC Partner PGA 370 P3 733\133 2X 128MB KINGSTON TOTAL 256MB ATI 3D RAGE2 8MB AGPX2 FLOOPY כל החלקים עובדים רק אין קירור למעבד. מודם.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זהו זה, ירדו המחירים, יצאו כרטיסי הDX10 ואני פה כדי לבקש ממכם לעזור לי לבנות את המפרט הסופי, שחיכיתי בשבילו הרבה זמן. קודם כל שימושים: השימוש העיקרי הוא משחקים, אחר כך גם עיצוב גרפי ב3ds max, ולאחר מכן צפייה בסרטים, גלישה וכו'. oc: אוקי, אז בסוף החלטתי לעשות oc, לא לפיו תיבנה המערכת, על המחשב יעשה oc קל או מקסימום בינוני עם קירור סטוק וזכרונות רגילים, בחודשים הקרובים אלמד איך לעשות ואעשה מתי שהוא, אולי עוד שנה אפילו, שום דבר לא בטוח. לכן אני אומר, שהמחשב יהיה בסדר לoc קל עד מקסימום בינוני, אבל קודם כל ביצועי סטוק. אתייחס קצת לחלקים שחשבתי עליהם ואשמח להתייחסות לגבי כל חלק, תודה מראש. ;D הערה חשובה: במפרט נכלל המסך Dell 2007WFP ויש להכניסו למפרט. מעבד - כנראה הe…
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. הדרישות שלי הם שירצו משחקים חלק, לא צריך ציוד היקפי רק מארז. המליצו לי 2 מפרטים האחד AMD השני אינטל QUAD מה עדיף מהשניים? אם יש חלקים שהם קריטים שיהיהו במחשב והתקציב נמתח קצת זה אפשרי. מעבד: AMD ATHLON 64 6400 BLACK EDITION+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 125W - 3.2GHz 1MB CACHE - ADX6400CZWOF - BOX ¤875 לוח אם: ASUS M3A ¤494 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX 2.0 WINFAST GeForce PX8800GT TDH 512MB GDDR3 - RETAIL ¤1228 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤341 צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE BLACK - RETAIL ¤170 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPQ ¤545 מארז: COMPUCASE CI-6A19B SUPER MIDI TOWER+HEC 300AR-TF ¤283 ספק …
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש, הנוכחי שלי נמצא איתי עוד מימי XP השמחים (ועדיין מותקן עליו XP...). בכל מקרה המחשב הקודם שלי נקנה בהמלצה מכאן והייתי מאוד מרוצה ממנו עד ללא מזמן. אשמח אם תוכלו לעזור לי שוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים בהגדרות גבוהות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The Witcher 2, Torchlight 2, Diablo …
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה מה שהרכבתי: AMD ATHLONXP1800+ GIGABYTE 7VRXP MICRON 256MB 266MHZ MAXTOR 60GB 7200RPM LEADTEK GEFORCE4TI4200 128MB TSUNAMI VIRGO+350W(תואם AMD?) LG-795FT+ ACER X52 TEAC 1.44 סה"כ:5062 ש"ח. יש מה לשפר? אני אשאל אותו היום אם הוא מעוניין בDVD\WD 8MB CACHE בתוספת מחיר.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רב שלום אני מתכנן לקנות מחשב גיימינג לפרצוף. למען האמת אין לי שום ניסיון בזה וזה המחשב הראשון שאני מרכיב. רציתי לקבל קצת עצות לגבי דברים שאולי לא לקחתי בחשבון כשבחרתי את החלקים, או שיקולים חשובים שלא עשיתי ובעקבות זאת לא אנצל את מלוא ה"חוזק" של המחשב.. זה המפרט שבניתי עד כה: לוח אם: MSI Z170A GAMING M5 כרטיס מסך: Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming זיכרונות: HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 2400Mhz CL12 מעבד: Intel Core i5 6600 Tray - האם עדיף להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות את ה6600K? אני לא מתכנן OC אבל הוא 3.5GHz והרגיל 3.3GHz. קירור למעבד: Arctic Freezer 7 Pro Rev 2 דיסק אס-אס-די: Samsung MZ75E250 250GB כרטיס רשת: Edim…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים וסדרות. * גודל המסך: 13.3 * רזולוציית המסך: גבוהה מספיק למטרות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? כמה שיותר קל, רצוי מתחת ל1.8 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, עדיפות לכמה שיותר זמן סוללה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: עדיפות לssd. * כונן אופטי: * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן תקציב 3.5-4.5.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
בקצרה: מדובר יותר במחשב עם כרטיס אדי מאשר שדרוג (יעני לקחת ממנו כל חלק שעוד מתפקד ויציל חיים, או את חשבון הבנק) המחשב בן 6 שנים שעבר לאחרונה שדרוגים: כרטיס מסך, הארד דיסק ssd, זכרונות. כרטיס המסך הקודם קרס לפני שבוע, ועכשיו גם הכונן הקשיח (1T - WD), מה שמצריך שדרוג דחוף. בשנה, שנה וחצי הקרובות, המחשב מיועד בעיקר לצורכי גרפיקה, אך יש כוונה לשדרג אותו בעתיד. השאלה העיקרית היא, מה להחליף? המארז קטן יחסית לחומרה החדשה שבשוק, הספק כח הוא איכותי (700w של חברה טובה), וגם המעבד ( i5 750, 2800 MHz ), והרבה מהרכיבים בו חדשים דנדשים. ומה לגבי המאווררים בכל העסק ביש הזה? 1. מה התקציב המקסימא…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום צריך עזרה בקניית מחשב חדש, פעם ראשונה של נייד. אני מתחיל ללמוד הנדסת בניין המחשב אמור להחליף את המחשב הנייח כך שהוא צריך להיות חזק *תקציב - עד 5000 שקל , יש אפשרות לקנייה באילת * מטרות המחשב? מחשב ללימודי הנדסת בניין, טיפה עריכה גראפית ( פוטושופ, premier) וקצת למשחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 14 אינץ * רזולוציית המסך? רצוי FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה ל5 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה שווי השוק של זכרונות יד שנייה 2X4GB מסוג CMX4GX3M1A1600C9? שימו לב שמדובר בזכרונות 1600MHz במתח של 1.65V בדגם שנחשב לאיכותי, שכמעט כבר לא נמכרים היום. כמו כן, ישנה אחריות Lifetime מהיצרנית.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אחי רכש לא מזמן את המחשב הזה. והמחשב עבד מצוין, עד שפתאום המשטח ו2 המקשים שצריכים לדמות תזוזת ולחיצת עכבר לא עובדים. הם עבדו קודם ופתאום הפסיקו לעבוד. חשבתי שאולי זה בגלל שחיברתי עכבר בUSB, אבל ניסיתי לנתק אותו וזה עדיין לא עובד. ניסיתי להיכנס להגדרות של הPAD, אבל זה לא שינה שום דבר. המחשב כרגע בלי בטריה (אחי ניתק אותה כדי לא לשחוק אותה. המחשב במילא מחובר לחשמל בבית כל היום) ועובד על חשמל ישיר מהקיר. חשבתי שאולי זו הבעיה אבל אחי אומר שהמשטח עבד גם אחרי שהוא הוציא את הסוללה. כיצד אפשר לפתור את הבעיה הזאת? תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1) תקציב - עד 4000 ש"ח. מדינת רכישה- ישראל * מטרות המחשב? אינטרנט , אופיס , משחקים (ממש בקטנה - שיוכל להריץ משחקים בהגדרות נמוכות אפילו). * גודל המסך- 15.4. אין לי ממש כוונה לקחת אותו לשיעורים * משקל רצוי- לא קריטי. השינוע הכי רציני שלו יהיה ברכבת הבייתה בסופשים * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד אבל באמת לא קריטי * בלוטות- ברובם יש אז נראה לי שזו לא תהיה בעיה * גודל מינימלי של כונן קשיח - 160 (רצוי 250) * צורב DVD- בהחלט * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או טושיבה חשבתי על 2 אפשרויות: 1. Inspiron 1545 T6500 2. Toshiba Satellite A300-20A ה-DELL משום מה נראה יותר חזק. אפשר גם להרחיב…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מקלדת גיימינג מכאנית ואני לא יודע מה ההבדל בין סווצ'ים Cherry MX Red לסוויצ'ים Cherry MX Brown. אשמח עם תענו לי מה ההבדל ומה הסוויצ'ים העדיפים לגיימינג. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ציטוט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ 2000 שח,יש אפשרות אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי בעיקר,אינטרנט,אופיס וכו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מסך יש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כ"כ 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן ר…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-