ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
לפני פחות משנה קניתי מחשב נייד Samsung 900X. המחשב מגיע עם מסך מט ברזולוציה 1920x1080 ושלוש שנות אחריות אתמול, כשנה לאחר מועד הקניה הופיע לי פיקסל שרוף ראשון... היבואן אמר לי שהוא לא מחליף מסך אם יש פחות מ 5 פיקסלים שרופים... מותר לו להגיד לי דבר כזה? תודה.
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מעבד: intel i5-2320 כרטיס מסך-radeon hd 7970 500 גיגה בייט 8 גיגה בייט ראם וספק כוח: Antec GX900 550W מארז: GX900-550 - Antec Antec GX900 550W Army Edition MidiTower 3x120mm Fans included - Fan controller - USB3.0 Front ports - Dust Filters - With Antec VP-550P http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GX900-550הייתי רוצה לשפר את המעבד אבל אין לי תקציב אז אני פשוט מעביר אותו מהמחשב הישן לחדש, בכל מקרה, איך המחשב? הצעות לשיפור (חוץ מהמעבד?)
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר יצירה הקלטה ועריכה של מוזיקה. א? Cubase 7.5, Ableton Live 9. ,שימוש תדיר ב) לא מיועד למשחקים,אך כנראה יהיה שימוש בתוכנת: AutoCad,גודל מסך:23",LG IPS236. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? יש צורך בהכל,בניית מחשב חדש. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10? אבחר ב8-9 7. האם מתוכנן אוברקלוק ? לא מכיר את המושג,כנראה שלא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן יש צורך בהרכבה וגם במערכת הפעלה,עדיפות לWIN7 64bit 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנ…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן פתחתי פה דיון על התלבטות בין שני מחשבים. אחת ההמלצות שקיבלתי הייתה הASUS הבא: http://www.ebay.com/itm/311042303105 היום הייתי בBest Buy ליד הבית שלי וראיתי ב-590$ את המחשב הבא של Lenovo, שהוא open box אבל מגיע עם שנה אחריות: http://www.bestbuy.com/site/lenovo-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-i7-8gb-memory-1tb-hard-drive-silver/5829006.p?id=1219163970041&skuId=5829006 מה אתם חושבים? על פניו נראה שהלנובו משמעותית יותר טוב, האם אני מפספס משהו? רשום שהרזולוציה של המסך היא 1920X1080, האם זה אומר שההבדל בין המסכים לא מאוד משמעותי? תודה מראש. מטרות המחשב? עבודה יומיומית (גלישה, אופיס וכו'), צפיה בסרטים * גודל המסך? בעיקרון אני מחפש 15 ומעלה, אבל מוכן ל…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מטרות המחשב - המחשב יהיה גם ללימודים לתואר ראשון בהנדסת מחשבים, למשחקים בינוניים וצפייה בסרטים גודל מסך - 14-15 אינץ משקל - פחות קריטי לי אבל רצוי לא כבד במיוחד זמן סוללה - חשוב שיהיה לו זמן סוללה של לפחות 6 שעות (לא כשהוא מפעיל משחקים אבל כן כשהוא מפעיל אינטרנט ותוכנות כמו אופיס, matlab , codelock , וכו') גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - 128 SSD זה המינימום, אם יכנס בתקציב גם כונן HDD אז אחלה אם לא אני אשתמש גם בכונן נייד. כונן אופטי- לא חייב מערכת הפעלה - לא צריך אפשר לחרוג מהתקציב עד ה 200-300 שקל תודה מראש לעוזרים!
-
- 12 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי חברה, אח שלי בקרוב מתחיל ללמוד הנדסת מבנים בטכניון, והמחשב הביתי שלו כבר מתיישן אז הוא החליט לקנות מחשב נייד, ואנחנו צריכים את עזרתכם AUTOCAD PHOTOSHOP REVIT STRUCTURE *התקציב לא מהווה מגבלה ( בוא נגיד עד 5000 שקל ) אבל אם יש אפשרות אז לא להגיע לסכומים האלה * מטרות המחשב? לימודים,לפי מה שהבנו יהיה לו שימוש בתוכנות הדורשות עיצוב ומכך רמה גבוהה של הכרטיס מסך * גודל המסך? לא קריטי, 15,6 או 17.. * רזולוציית המסך? שמתאימה לעבודה עם התוכנות: AUTOCAD PHOTOSHOP REVIT STRUCTURE * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל,אבל אם משקל כבד מונע דגם מומלץ אז אפשרי. * האם נדרש זמן סו…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס אינטרנט וקצת צפייה ישירה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או משו באיזור * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מפרט שבניתי לחבר... אני צריך שתבדקו בשבילי עם החלקים מתאימים אחד לשני כמו המארז והספק וכו' וגם אני רוצה לדעת מה אתם חושבים על המחשב? http://startpc.co.il/media/build/viewBuild.php?uid=540a2825e0892 יום טוב!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אשמח לעזרה אני מחפש משחב נייד חדש, פשוט מבחינת מפרט טכני(זיכרון,מהירות וכו'), אבל רכיבים איכותיים שמחשב יחזיק לי לכמה שנים טובות. להלן הדרישות: *תקציב: 1500-1800 * מטרות המחשב? שימוש ביתי- אינטרנט/אופיס * גודל המסך? 15.6" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? סטנדרטי * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 250G-500G * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא - אני יכול להתקין מערכת הפעלה במעצמי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה עם שירות טכני טוב * כל דרישה מ…
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
מעבד: i5-2300 (ללא אחריות) לוח אם 1: Gigabyte B75M-D2V (שנתיים אחריות) לוח אם 2: Asus P8H61-M-LX (ללא אחריות) זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333MHz (שנה וחצי אחריות) כרטיס מסך: Gigabyte GTX650Ti 2GB Windforce II OC (שנתיים אחריות, חדש ומעולם לא היה בשימוש)
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לדעת כמה שווה המפרט שלי כולל הציוד ההקפי אז ככה: מארז: haf 932 זוג כרטיסי מסך: ati hd6870 לוח אם: gigabyte-z68ma-d2h-b3 מעבד: i5 2500 -3.30 ghz תושב 1155 ספק כוח של סנסוניק 620w זוג כרטיסי זיכרון של 4 גיגה דיסק קשיח של 1tb קרור של המעבד אני לא זוכר מקלדת:מייקרוסופט x6 עכבר: לוגיטק g500 משטח לעכבר של steelseries מסך:סמסונג syncmaster 2233 תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אהלן, מכר שלי קנה מחשב נייד מדגם ASUS Transformer Book Flip TP300LA-C4025H. המחשב מגיע עם 128G SSD. הוא מעוניין להגדיל את נפח הדיסק הקשיח (להחליף את הקיים או להוסיף). האם ניתן לעשות זאת ? ואיזה סוג של SSD הוא צריך ? תודה, עמי
-
- 4 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
השאלה בכותרת , מחפש לקנות מחשב סטנדרטי להורים בתקציב של +/- 2500ש"ח , עיקר השימוש יהיה אינטרנט,סרטים,office , ותוכנות תקשורת לשיחות צ'אט-וידאו. גדול המסך סטנדרטי 15.6" ושיהיה חיבור HDMI רוצה שהמחשב יהיה טוב שלא יתקע או יעבוד אם דיליי בזמן שימוש מרובה תוכנות הנ"ל במקביל -כלומר multitasking עם כמה תוכנות/אפליקציות במקביל שיעבוד מהר ולא יהיו דיליים ותקיעות חשוב שהקליטת ההאלחוטית של המחשב תהיי חזקה .המחשב ב 99% יהיה בבית . שהסוללה תהיי מבחינת קיבולת תהיי טובה- מה שחשוב תהיי איכות ותחזיק כמה שיותר זמן. שאר הפרמטרים פחות קריטיים. מבחינת מערכת הפעלה הם רגילים ל win 7 אבל אני חושב שלא יהיה נורא אם יהיה להם את ה win 8 כי הבנתי שזה יותר "קליל" מבחינת המשאבים" כלומר המחשב יעבוד י…
-
- 24 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
להלן המפרט: האם הגיוני לדעתכם להזמין כעת מחשב כזה לגיימינג? האם מדובר בחיסכון כסף גדול לעתיד, או ש(לגיימינג כמובן)עדיף לקנות כרגע מחשב מבוסס i5 ועוד כמה שנים לשדרג שוב את המחשב (או לקנות חדש)?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איך זה עובד? יש יצרנים שיש להם וכאלה שלא? או שזה תלוי בחנות שבה קניתי? או בדגם? לdell, aus וhp יש אחריות בינלאומית?
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
בס"ד שלום. מעוניין במחשב נייד מומלץ לסטודנט להנדסה. בקשר ללימודים, העבודה תהיה בעיקר תכנות ותוכנות משרדיות. עדיפות למסך 15.6" אלא אם כן מישהו מרגיש אחרת. לגב המסך, מבריק או מאט (?) - פשוט כזה שיאפשר ראות טובה באור השמש ונורה, כך שלא נצטרך להחשיך את כל החדר. אני חושב שזה מאט, אבל תקנו אותי אם אני טועה. זמן סוללה - שיהיה סביר, כמובן, אני לא בטוח אם יש לי דרישה מיוחדת. פשוט כזו שתספיק לבן-אדם שהולך ללימודים כאלה, לכן עדיף המלצה ממישהו עם ניסיון. אני חושב שבאזור ה-4 שעות יהיה בסדר גמור. אין צורך בכונן DVD פנימי, תמיד אפשר לקנות חיצוני. לגבי משקל - אין עדיפות כל-כך, מוכן גם שישקול 4-5 ק"ג. משהו שיהיה סביר לתיק גב. הייתי שמח לקבל mSSD במחשב, כך שמערכת ההפעלה תרוץ - לגבי הנפח, נ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, מעוניין למכור את המחשב עקב מעבר למחשב חדש המפרט: מעבד Intel core 2 duo E7400 - זיכרון 2GB DDR2 ( 2 of 1GB) - כרטיס מסך Nvidia 9800GT - צורב CD של LG - 2 כוננים קשיחים של WD ו HITACHI- אחד של 80GB והשני של 160GB - מארז נאה של coolermaster - מסך 19 אינץ' של חברת LG מהו שוויו? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
[TABLE=width: 100%, align: center] [TR] [TD=class: ProductParamName]מעבד[/TD] [TD][/TD] [TD=class: ProductParamValue]Intel Core i5-4460 up to 3.6Ghz[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: ProductParamName]לוח אם[/TD] [TD][/TD] [TD=class: ProductParamValue]Gigabyte GA-H81M[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: ProductParamName]מאוורר[/TD] [TD][/TD] [TD=class: ProductParamValue]מאוורר שקט למעבד[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: ProductParamName]זיכרון פנימי[/TD] [TD][/TD] [TD=class: ProductParamValue]8G DDR3 1600Mhz[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: ProductParamName]כרטיס מסך[/TD] [TD][/TD] [TD=class: ProductParamValue]NVIDIA GeForce GTX750 2G DDR5 Full HD[/TD] [TD][/TD]…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד לפי הטופס: * מטרות המחשב? עיצוב גרפי, בעיקר עבודה עם פוטושופ ואילוסטריטור. דו מימד, ואם יש אפשרות, אופציה לתלת מימד. * גודל המסך? 15.6 מט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? לא כבד במיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שעתיים עבודה ללא מטען. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD של לפחות 240GB. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, רגע לפני שאני קונה את הלפטופ הזה (בארה"ב), אשמח לחוות דעת קצרות על המפרט על מנת לוודא שאני לא "מפשל" במשהו מסויים. חשוב שהמחשב יחזיק ל4-5 שנים לפחות. צירפתי את המפרט בקובץ. *לא מצויין אך הוא מגיע עם 3 שנות אחריות, בינלאומי, עד הבית. תודה! יובל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1400$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג כלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, עם תוכנות כגון דרימוויבר ואופיס, אינטרנט, סדרות וסרטים, תוכנות גרפיקה פשוטות (לא פוטושופ). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פר…
-
- 28 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן לחסוך, מעולה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד 3 שנים קדימה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקי מולטיפלייר כבדים, באטלפילד החדש, COD החדש, ובכלל כל המשחקים הכי חדשים שיצאו בשלוש השנים הקרובות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 אינץ'. שואף לשחק ברזולוציות גבוהות (של 1920 ומעלה). המסך…
-
- 29 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעצתכם בנוגע לשדרוג מחשב לאבא שלי. מטרה: עבודה יומיומית (ללא משחקים כבדים). הפתרון הכי טוב שאני מצאתי הוא לקנות כונן SSD (או היבריד - את זה אתם תגידו). זה לדעתי ייתן את השיפור הגדול ביותר הנראה לעין לטובת מטרות המחשב במחיר הכי נמוך. וגם עוד שנה - שנתיים כשנקנה מחשב חדש - הוא יוכל להיות גם שם. להלן המפרט INTEL CORE 2 CPU 6420 2.13 GHZ GIGABYTE 965P-DS3P RAM 2GB NVIDIA GEFORCE 8600GT 1GB 300GB WD 3200YS תקציב - עד 750 ש"ח - אבל נראה לי שאין צורך. השאלות שלי האם יש סיכוי שהלוח אם של לא מתאים? האם יש לכם הצעה אחרת לשדרוג המהירות של המחשב (עוד זיכרון?) ועל איזה כונן אתם ממליצים? הדבר שהכי מפריע הוא שלוקח למחשב הרבה מאוד זמן לעלות ולפתוח תכניות …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב עד 4500 לשימוש של תלמידת חטיבת ביניים/תיכון (שיסחוב מספר שנים) ואם צריך לגלוש קצת במחיר אז אולי אפשר, גם ככה המחירים יורדים כל הזמן. ובמידה ואתם יודעים על דגם מאד מתאים שיש בחו"ל ולא בארץ, גם אפשרי. * מטרות המחשב? אופיס, סרטים, גלישה, אולי משחקים קלילים * גודל המסך? 15.6" . * רזולוציית המסך? הכרחי 1920x1080 FHD, וגם הכרחי שיהיה IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נחמד אם יהיה מסך touch אבל אשקול גם כאלו שלא אם מכל הבחינות האחרות יהיה מתאים * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות, לא הרבה מעבר ל-2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא נראה לי קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI * Bluetooth? רצוי אבל לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל לא קריטי, אבל …
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני רוצה קצת לשפץ את המחשב שלי לא משהו רציני. זה המפרט שלי כרגע: מארז של thermaltake לא זוכר את הדגם אבל זה משהו טוב עלה לי 600 שקל מעבד intel i7-3770 nvidia gtx650-אני מחליף אותו אז זה לא רלוונטי המחשב לא עובד הכי מהר ולוקח לו די זמן לעלות את המערכת ההפעלה ולפעמים הוא נתקע. לאחי יש מקבוק והמחשב שלו טס שזה לא יאמן. אני שואף להגיע עם המחשב שלי למהירות שלו. אני משתמש התוכנות עריכה מאוד כבדות ומשחקי מחשב כבדים המחשב נקנה לפני שנתיים והוא בכלל לא עמוס (עשיתי פרמוט לא מזמן) וגם בקושי השתמשתי בו ככה שהוא במצב מצוין. אני לא רוצה להחליף מעבד ולא ספק כוח כי ספק כוח החלפתי לפני חודשיים והמעבד די חזק. אם אני יחליף את הארד דיסק לSDD וזה יפתור את הבעיה לחלוטין אז תסבירו לי כמה ג'יגה …
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו (HD), עריכת אונליין, אפטר אפקטס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Avid Media Composer, Adobe Premiere, After Effects, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג, אבל יהיה על הכיפאק אם יריץ את GTA V כשיצא בשעה טובה ל PC -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…
-
- 22 תגובות
- 3.1k צפיות
-