ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
הי, בשעה טובה הגעתי היום לחנות TMS. על סמך המפרטים שהוצעו לי בפורום, בנו לי 2 מפרטים, אודה מאוד לעזרה באיזה כדאי לבחור (מצורף קובץ). כמו כן מצרף את השאלון (כפי שתראו חרגתי קצת מהתקציב המקורי). בנוסף אני מתלבט בנוגע לכרטיס מסך. יש אפשרות שאחליף את המסך בעתיד הקרוב. האם כדאי לי למתוח עוד ולהשקיע בכרטיס חזק יותר: GTX560TI 6950 או ממש ל"התפרע" : 7850. תודה רבה על עזרתכם. עוזי השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי: 3300 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות ,אם אין ברירה 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כולל חדשים), הורדות, עבודה במספר תוכנות במקביל…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מבחינת איכות חומרים ובניה? האם הפלסטיק זול כמו במחשבי ג'יגהבייט או שאלה מחשבים מומלצים בדרך כלל? זה המחשב שאני רוצה איך הוא? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3678
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הדרישה היא שיריץ משחקים בלי לקרטע , הורדות סרטים וכו'. המחשב כנראה ישמש את הילד ב 3 השנים הקרובות. אם ניתן לדחוס לתקציב גם רמקולים סבירים אז אם תוכלו להמליץ על מסך סביר עד 1K אז :xyxthumbs: יש לציין שהקנייה תתבצע עוד חודש בערך, האם צפויים ירידות מחירים ? תודה לעונים נ.ב: אם אפשר אז מפרטים מחנויות באזור הצפון
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל, ומשתמש במחשב Asus דגם UX310U עם הרכיבים הבאים: i7 6500U 940mx 16gb ram 120gb MVMe 520gb HDD SATA 2 לאחרונה המחשב שלי נהיה איטי מאוד, הוא כבר עמוס בקבצים, רובם חשובים עבור הלימודים, ואני שוקל לשדרג לו את גודל הזכרון. אני לא מצליח למצוא מידע באינטרנט על הדגם הזה ועל המגבלות חומרה של הדגם הספציפי הזה כי הוא כבר בן שש, ולכן אני פונה אליכם כאן, אולי מישהו יודע: - האם יש הגבלה על כמות ה RAM שאפשר להוסיף, ולמהירותו? - האם אפשרי להחליף את הHDD בSSD בנפח גדול יותר? מה המגבלה? - האם אפשרי להחליף את ה MVMe לנפח גדול יותר? מה המגבלה? אם דעתכם היא שכדאי לי לקנות מחשב חדש במקום לשדר…
-
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 3 followers
-
-
לא לחרוג באגורה מהתקציב. לא משנה אם יהיה רועש או לא. כמובן כרטיס מסך OB. ללא מסך וללא אף ציוד היקפי. בתודה מראש למי שיצליח להרכיב משהו נורמלי...
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני די לחוץ על לקנות כבר את המחשב.. לפני שאלך לחנות, אשמח לשמוע את חוות דעתכם, המחשב הוא : HP Pavilion 15-P205NJ וקישור למפרט שלו באתר של KSP : http://ksp.co.il/?uin=25651 בגדול, בחרתי מחשב עם נתונים כאלה כי אני רוצה להתחיל ללמוד להשתמש בתוכנות עריכה כמו אדובי אפטר אפקטס, פוטושופ, פרימייר, סוני ואגס וכדו'... ובכלל מחשב שיהיה מהיר... לדעתי (עד כמה שאני מבין בזה...... ) המפרט של המחשב הזה די טוב, אבל אני חייב להיות בטוח, אשמח לשמוע את חוות דעתכם , תודה רבה מראש !
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות שצריך לתכנות, עבודה משרדית, צפייה בסרטים. בלי משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 15.6 במשקל נמוך, או 14 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי …
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זיכרון : SAMSUNG 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL4 ¤ 696 לוח אם : ASUS P5B DELUXE ¤ 1097 מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6400) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤ 1244 כרטיס מסך : ASUS PCI-EX GeForce 7600GT SILENT 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - EN7600GT SILENT/2DHT/256M - RETAIL ¤ 1034 קרור למעבד : ZALMAN CPU COOLER CNPS9500 AT FOR INTEL 775 ¤ 294 סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 4365 מה דעתכם? (HDD מארז וכו כבר יש לי) להחליף משהו? או שזה שילוב מנצח?
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה... אני סטודנט ואני מעוניין במחשב נייד שיתן לי את כל מה שהנייח שלי יכול רק בנייד... כי עקב מעבר דירה וכו' אין מחשב נייח אז ככה יש שלושה מתמודדים לכתר: הראשון:MACBOOK AIR 13 הגרסא הבסיסית עם תוספת של 4 GB זכרון פנימי במחיר 1299 דולרים השני:HP ENVY Ultrabook 6t-1000 מה הסיפור של המחשב הזה? הוא טוב? בעד? נגד? השלישי:שבלי כל צל של ספק הוא חזק פה וכמובן הכי סקסי א-ב-ל אני בכל זאת רק סטודנט והוא יקר להרחריד הוא הMACBOOK PRO 15.6 רטינה אז זהו בגדול כל המחשבים נקנים בארה"ב ואני כבר כמה ימים לא יודע במה לבחור... אשמח לשמוע דעות בעד ונגד.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חג שמח לכולם, אני מחפש מחשב נייד אולטרה בוק שישמש אותי ללימודי הנדסה, משחקים וסרטים הדברים החשובים לי הם: משקל המחשב,מעבד וזיכרון חזק,כרטיס מסך חזק,מסך 15׳ קראתי קצת שהולכים לצאת דגמים חדשים לאורך השנה עם סוג מעבדים חדש. המחשב אינו דחוף לי לתקופה זו ואין לי בעיה להמתין עד ספטמבר הסכום שאני יכול להוציא הינו 8000 ₪ כאשר יש לי אופציה לעוד טיפה אך אני חושב שזה מוגזם קצת תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המפרט הנ"ל יהיה בעיקר לשימוש למשחקים הורדות ופיתוח. חשוב שהמשחק יריץ משחקים כמו ביושוק בהגדרות מקסימליות בלי בעיות וגם סטארקרפט 2 שיהיה לוח אם אינטל מקורי P-G33 1333MHZ מעבד - INTEL CORE 2 DUO E-6550/2.33GHZ/4M/1333MHZ זיכרון - 2048MB DDR2 800MHZ KINGSTON כ.מסך - FX 8500GT/DVI/HDTV 512M ד.קשיח - 320GB SATA II 16M כונן - SAMSUNG/NEC DVDRW X18 סט מולטימדיה-מקלדת אינטרנט+ע.אופטי העלות שלו 3000 ש"ח. שווה? התקציב שלי הוא עד 3500+- לא יותר מדי מעל הסכום הזה. תודה רבה לעוזרים.
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב חדש שאני רוצה לקנות... התקציב הוא 4500 ש"ח אפשר חריגה של 200 שקל גג, מטרת המחשב היא בעיקר בשביל משחקים אבל גם בשביל לראות טלוויזיה...יש לי כרטיס טלוויזיה ומסך 24' של סמסונג שאני רואה טלוויזיה דרך המחשב איתו....הרזולוציה של המסך שאני משתמש היא 1080 על 1920.. אין צורך בכלל בציוד היקפי...אין צורך גם בהארד דיסק ובצורב...השקט של המחשב חשוב 7 מתוך 10 אין צורך לכלול מערכת הפעלה יש לי כבר וינדוס 7 ultimate אני גר בקריות כך שאני מעדיף חנות באזור חיפה והקריות... בנוסף חבר נתן לי מפרט שהוא הכין והייתי רוצה גם חוות דעת על המפרט שלו... מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1027 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ₪704 זיכרון: [.…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, עד לא מזמן רציתי לרכוש את UX31A של אסוס, שלדעתי, על פניו נראה ultrabook מעולה. אבל לאור הביקורות הנוראיות שיש עליו ב-ZAP, הבנתי שצריך להתרחק ממנו כמו מאש. בעקרון מחפש ultrabook עם תכונות דומות לזה של UX31A, בדגש: מסך 13' ומעלה. דיסק קשיח SSD לא משנה מה הגודל מספיק גדול שיהיה אפשר להתקין עליו WIN וכמה תכונות חשובות, השאר יכול להיות בדיסק קשיח שני. משקל: ~1.4 או פחות (פחות זה טוב). זמן סוללה סביר של לפחות 5-6 שעות. מה שחשוב זה ניידות - אני סטודנט ואני רוצה שהסוללה תחזיק ליום לימודים ושיהיה קל משקל. תודה על ההמלצות נ.ב. אני רוכש בארץ, אשמח להמלצות מקומיות ובנוסף לא דגמים עתידיים.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברים *תקציב - 2500 מעדיף לא לחרוג מהתקציב * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, עריכה קלה של תמונות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשוב שיראו עם יש קצת שמש עליו .. גודל מסך 13.3 או 15.6 * רזולוציית המסך? מינימום HD READY * משקל - משקל ממוצע למחשב נייד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 320GB * כונן אופטי? ממש לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, נדרשת אחריות לשלוש שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה שמספקת בארץ אחראיות טובה.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מתכוון לקנות בקרוב את ה-Dell Inspiron N3010,עם מעבד i5-460M וכרטיס מסך ATI 5470 1GB גודל המסך הוא" 13.3 . האם למישהו יש ניסיון עם המחשב הזה? במידה וכן אשמח לשמוע חוות דעת. אם למישהו יש רעיון למחשב אחר, יותר טוב, באותה קטגוריה- אשמח לשמוע עליו. תודה עודד
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! אם מישהו זוכר הייתי פה לפני כשלושה שבועות וקיבלתי הצעה למפרט, כמו שאפשר להבין עוד לא יצא לי לקנות, לאחר כמה שינויים מזעריים מאוד במפרט אשמח לקבל חוות דעת לפני הקנייה ואשקול את מה שתציעו. 1. מה התקציב המקסימאלי?5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ולחסוך במידת הצורך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הכל מהכל בסך הכל. אם זה תכנות - כרגע זה סתם יהיה וירטואל אופיס אבל בעתיד אני מאמין שזה יעבור לסביבות פיתוח קצת יותר דורשות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ ואולי עוד מיני תוכנות בס…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי רוצה לקנות מחשב לצרכי לימודים: אופיס, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים ושיתוף קבצים (לא כל כך קשור ללימודים אבל גם כן חשוב...) המחשב לא ישמש למשחקים. מה צריך? הכל חוץ ממסך הכיוון הכללי: סמפרון 2800, עדיף עם תמיכה ב-64 ביט (או המקבילה של סלרון) - כמובן שזה גמיש ותלוי בהמלצותיכם חובה צורב DVD עדיף הארד-דיסק גדול זיכרון - לא פחות מ- 512 בעתיד כנראה יתחבר אל המחשב מסך LCD, אז צריך כרטיס מסך שיכול לתמוך בצורה סבירה ברזולוציה של 1280*1024 (עדיף תומך גם ביציאת DVI) מקלדת, עכבר, רמקולים - משהו פשוט התקציב - 2500 ש"ח. ניתן לחרוג קצת (עד 2800 ש"ח יהיה בסדר) החנות: חנות שהיא בסדר באיזור רחובות. (אם לא רחובות אז נס-ציונה או ראשון לציון או משהו כזה). - אולי KSP ? תודה מרא…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, רציתי לקנות מחשב חדש לגיימינג ושיהיה יחסית מהיר בשביל המשחקים שיצאו בשנים האחרונות ושיוצאים עכשיו. ואלו הפרטים: 1. מה התקציב המקסימאלי? כרגע לא ידוע, אבל בטוח מעל 2500, אבל מה שחשוב הוא שהמחשב יהיה טוב. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם זה תלוי באיכות המהירות והגרפיקה ובמשחק בכללי, אז לא לחסוך. אבל אם זה לא מרגישים בהבדל - לא צריך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תלוי כמה העלות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא יודע מה הכוונה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימי…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צריך מפרט אינטל בלבד כולל מסך שטוח 512 MB זכרון, לוח אם טוב אפשר כולל כרטיס מסך טוב, כרטיס קול טוב דיסק 40GB 7200RPM, באפר 8MB יש לי כבר צורב להוסיף כל פריט: מקלדת, רמקולים, עכבר אופטי USB, שאלה: מדוע כל המפרטים הזולים שלכם מבוססים AMD
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אם כן, אשמח לדעת איזה דגם בדיוק והאם מרוצים? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז הרכבתי מחשב, ההתלבטות שלי היא בתאכלס רק הלוח אם ששמתי. לא מתכנן oc, נטו גיימינג על 1080p( יודע ש1070 זה יותר מדי בשביל זה אבל זה כרטיס שיהיה אצלי הרבה שנים ) * הערה - אין במפרט ssd כי כבר יש לי אחד ואחבר אותו בעצמי מעבד: 879 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151 לוח אם: 389 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B150M-D3H (DDR4) S1151 זכרון: 319 ₪ - * מבצע * - 16G Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 כרטיס מסך: 2379 ₪ - * בהרכבת מחשב שלם * - Gigabyte GeForce GTX1070 8G D5 1594Mhz G1 Gaming דיסק קשיח: 226 ₪ - WD 1T 3.5' Sata3 Caviar BLUE 7200RPM 64MB 2 Years Warranty מארז: 359 ₪ - * מבצע * - NZXT Source 340 Black - R…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הגיעה לארץ הסדרה החדשה של ניידי EDGE של לנובו, לפי מה שאני מבין זו הסדרה העסקית הבסיסית. סדרת VOSTRO 3x50 קיימת בארץ כבר כמה שבועות וגם היא הסדרה העסקית הבסיסית של דל. לכאורה המפרט של הדל מעט טוב יותר - כונן קשיח עם 7200RPM ו-USB3 שנראה לי חסר בלנובו (לא בטוח). בנוסף, הלנובו מגיע בצבע אדום שלא מושך אותי כל כך (השחור יקר בכ- 500 ש"ח מוגזמים). מלבד זה שאר המפרט נראה די זהה ולנובו אפילו מספקים אחריות בינלאומית של 3 שנים. השאלה היא האם כדאי להתפשר על הנתונים האלה וללכת על הלנובו ? האם איכות הבניה/האחריות שלו צפויה להיות טובה בהרבה ?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
לילה טוב וחג שמח לכולם... ברוך השם אני קונה מחשב :alcoholic: :anim-jjd: ראיתי את המפרט הנ"ל באתר למרות שהמפרטים לא מעודכנים הנה הוא מעבד AMD Sempron (S754) 2600+ *Palermo D* 1600MHz , 128Kb 1600MHz HTB - Tray + TT TR2 fan - 3Y Warranty 470 לוח אם Socket754 - nVIDIA nForce4-4x - MSI K8N Neo3 (PCX Support) - 3Y Warranty 550 זיכרון פנימי 512mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS CAS2.5 400MHz - TMD7608F8E50I-D-B - 3Y Warranty 300 דיסק קשיח SATA - 80GB 7200RPM - Western Digital 8Mb Buffer Special Edition - 3Y Warranty 375 צורב Lite-On 52x32x52 CDRW Black - 1Y Warranty 160 כונן דיסקטים Citizen/Teac/Sony 1.44 Black Floppy 60 כרטיס מסך PCX - GeForce 6600GT (550/1120) 12…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התייעצות אחרונה בנושא המפרט בעיקר לגבי הלוח אם שאני לא ממש סגור עליו וגם לגבי הספק! מידע קצר על הדרישות מהמפרט: 1.השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית-פוטושופ, אילוסטרייטור עריכה גרפית 2D בעיקר, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד. 2. בעתיד הקרוב (8 חודשים+- ) אני אהיה מעוניין להריץ משחקים ברמה בינונית\גבוהה ולכן כרגע אני לא ארכוש כרטיס גרפי ואעדיף להשתמש במובנה. בנוסף לכך, העורכת הגרפית עוד בחיתוליה +- כך שאין לה צורך של ממש כרגע בכרטיס איכותי. 3.השקט של המפרט מאוד חשוב. אני מודע לכך שמפרט בעלי רכיבי OC הוא לא האידיאלי שבשקטים אבל עד כמה שאפשר.... 8+ 4.האם מתוכנן אוברקלוק? בינוני. אני עדיין לא מתמצא בOC כי אף פעם לא עשיתי אבל לפני שאני אעשה אני אדאג ללמוד זאת…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לחבר שלי יש את המחשב הנייד הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2067_2797&products_id=25539 האם יש אפשרות להחליף בו את הכרטיס מסך המובנה? אם כן לאיזה כרטיס מסך אתם ממליצים להחליף?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-