ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
הגיעה לארץ הסדרה החדשה של ניידי EDGE של לנובו, לפי מה שאני מבין זו הסדרה העסקית הבסיסית. סדרת VOSTRO 3x50 קיימת בארץ כבר כמה שבועות וגם היא הסדרה העסקית הבסיסית של דל. לכאורה המפרט של הדל מעט טוב יותר - כונן קשיח עם 7200RPM ו-USB3 שנראה לי חסר בלנובו (לא בטוח). בנוסף, הלנובו מגיע בצבע אדום שלא מושך אותי כל כך (השחור יקר בכ- 500 ש"ח מוגזמים). מלבד זה שאר המפרט נראה די זהה ולנובו אפילו מספקים אחריות בינלאומית של 3 שנים. השאלה היא האם כדאי להתפשר על הנתונים האלה וללכת על הלנובו ? האם איכות הבניה/האחריות שלו צפויה להיות טובה בהרבה ?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מחשב שיתחבר ל סוני 29 שלי דרך SVIDEO להקרנת סרטים DIVX אני אחבר לו עכבר אלחוטי ורמקולים 2+1 עם חיבור קבוע לרשת ו ADSL אני לא רוצה לעבוד עליו, רק סרטים ומוזיקה מישהו מכיר מועמדים מתאימים? ראיתי שיש הצעות נחמדות של מחשבי Barebone
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד של חברת MSI על המקשים של כל הF (F2 F3 F4 F5 F6 וכו') יש סימנים של קיצורים סתומרת להגביר ווליום ולהנמיך / להשתיק / להכהות מסך ולהבהיר וכדומה רציתי לדעת איך אני מגדיר אותם מכיוון שכרגע הם לא עובדים תודה וחג שמח!
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המפרט מיועד למשחקים בינוניים ולחיבור הטלוויזיה למחשב בשביל לראות סרטים ... המחשב צריך גם לכלול מסך דק , לפחות 512 מגה זיכרון, לפחות 100 ג"ב hard disk , צורב די וי די איכותי , מארז מגניב וכל השאר לשיקולכם ... תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רכשתי לפני כ-4 חודשים מחשב נייד אסוס F550C, אני חושבת שזה דגם מקומי של ספרד ויש לו שם אחר בארץ. בכל אופן המחשב נרכש במצוקה ובלת ברירה - גנבו לי את המחשב בשדה התעופה באיסטנבול, כשהיתי בדרך לספרד (טיסת קונקשן) לטיול ארוך של כמה חודשים, והיתי חייבת לקנות מחשב חדש מהר מהר כי היתי בדרך להר מבודד. מהרגע שקניתי את המחשב הוא עושה לי צרות, אני פשוט לא יכולה לסבול אותו. המארז שלו לא מספיק עמיד והוא נראה כמו מחשב צעצוע. העכבר המובנה שלו ממש ממש לא נח, ואני רגילה לעבוד עם עכבר מובנה. השיא היה שלפי חודש בערך גם המקלדת התקלקלה, וזה אחרי שלושה חודשים! לפני המחשב הזה היה לי גם אסוס, לא זוכרת את שם הדגם, שהיתי יחסית מרוצה ממנו, אבל גם עשה קצת צרות, הלכה לו הסוללה מאוד מהר והעכבר גם …
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי עד 4000. 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GTA V, ומשחקים כבדים עתידיים, כנראה NFS+היטמן ועוד משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? גודל המסך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אעדיף שבמשחקים שציינתי אוכל לשחק על מקסימום. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (7 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב גיימינג נייח בעלות של כ 5.5K: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 +/- 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה לגודל, עדיף ללא אורות מיותרים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי כרגע מחשב גיימינג ממוצע אני לא הכי ספץ במפרטים אבל אני לא יודע האם שווה לשדרג את כל המחשב או רק את הכרטיס מסך, יכול להיות שהמעבד שלי מספיק או שעדיף כבר להעיף אותו ואחד חדש יעשה את העבודה? Intel i5 2500 @ 3.6 Gigaybyte H67M-D2-B3 8GB 1330Mhz Sparkle Geforce 560GTX Ti כמובן לשימוש גיימנינג בלבד, האם שווה לקנות מחשב חדש (התקציב שלי למחשב חדש יכול להיות 4000 שקל ולא יותר) או רק כרטיס מסך חדש יספיק? (עד אלפיים שקל) האם יווצר צוואר בקבוק עם כרטיס מסך יותר חזק? כרגע המחשב שלי סוחב יחסית יפה משחקים, אבל אני רוצה באמת לקחת את הביצועים כמה צעדים קדימה כדי להנות יותר. תודה מראש על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני צריך המלצה לנייד עד 3000 ש"ח הנייד צריך להיות 15.6 השימושים הם בעיקר ויז'ואל בייסיק (ואם אפשר אשמח לקבל לינק לראות מה הדרישות מינימום של התוכנה)
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייח שיתאים גם למשחקים וגם לעבודה (הרצה של מכונות ווירטואליות) השבוע רציתי להתקין hortonworks sandbox ולא היה לי מספיק זיכרון ונראה שה cpu הרים דגל מה אני חייב 1. כרטיס מסך טוב שיריץ משחקים. אני לא גיימר אבל משחק doom , battlefield וכדומה. תמיכה בשתי יציאות 2.זיכרון לפחות 16G - בשביל מכונות וירטואליות 3.מארז כולל מקום ל 4 דיסקים קשיחים + כונן DVD 4. דיסק קשיח - יש לי מהישן , אולי שווה השקיע ב SSD .? 5.CPU - אין לי מושג מה אני צריך אשמח לקבל המלצות. מחיר בסביבות 4000. אשמח תמיד לפחות 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אנשים אוקי אמרתי לכם שאני יחזור באוקטובר בקשר למפרט אז כחה אסור לי לחרוג בשקל אפילו הדיף שיהיה פחות יש לי חשיבה ל SLI בעתיד מפרת לגרפיקאי חשיבה לOc חשבתי על רפתור אולי אבל זה לא כל כך מסתדר לי עם המחירים. ללא ציוד היקפי חוץ מרמקולים 7.1 0 3158 Antec Super Lanboy Aluminium Case 520.00 ¤ 1 520 ¤ 1 7208 NEC ND-3540 Silver 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW 270.00 ¤ 1 270 ¤ 2 7285 AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX 2300.00 ¤ 1 2300 ¤ 3 7296 Zalman CNPS9500 LED 92mm Fan Cooler for PIV/AMD 320.00 ¤ 1 320 ¤ 4 121 Western Digital 200GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 540.00 ¤ 1 540 ¤ 5 7021 DFI LanParty NF4 SLI-DR nForce 4 Ultra 939 Motherboard 1320.00 ¤ 1 1320…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
בהתבסס על המפרט המומלץ הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135012§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D הרכבתי את המחשב הזה: מעבד Intel Core i5-2500 Tray ₪986 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-2500ay לוח אם Intel BLKDH67CLB3 Cold Lake ₪497 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDH67CLB3 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪270 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון Samsung DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪226 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=D34G1333SA כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce GTX 470 OC 1280MB DDR5 PCIe ₪1351 כמות: 1 http://www.skyp…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בזמן האחרון קצת מתחילה להמאס עלי העובדה שאני חוזר מאוחר מדי הביתה, ועצבני כי נגמר לי היום כי אין לי יותר מדי זמן חוץ מלהתקלח, לאכול, ללכת לישון ולקום למחרת ב-5:30 בבוקר. הקיצר אני מבזבז בערך 3 שעות+ ביום על נסיעות שבד"כ מתבצעות באוטובוסים. עכשיו חשבתי על כמה אפשרויות לניצול טוב יותר של הזמן מלבד להרדם לצלילי מוסיקה מה- Mp3 בנסיעות. זה כבר מתחיל להמאס. אז חשבתי על מחשב נייד קטן(מבחינת מימדים), שעליו אני אוכל להפעיל מגוון של תוכנות, כמו - שפות תכנות למינהן (Python,C,C#(Visual Studio), אינטרנט אלחוטי שאולי יהיו אפילו של חברה סלולרית כדי שהוא יהיה פעיל כל הזמן, וגם שיהיה מספיק טוב לסרטים מדי פעם. חשבתי גם על משהו בסגנון Iphone עם אינטרנט קבוע, אבל גם מסובך להשיג אחד ולפרוץ או…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב טושיבה שאני מעוניין לפרמט, אפשר דרך מפורטת איך לעשות את זה? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי מחשב קומפקטי ברצוני להוסיף לו כרטיס מסך חיצוני, אבל לא ראיתי יצירת בולט , יש לו usb 3 בלבד, יש אפשרויות לכרטיס מסך בחיבור usb 3 ?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, חבר שלי התחיל לימודי הדריכלות והוא צריך מחשב נייד. השימושים הם : שימוש שישי ויומיומי ( סרטים אינטרנט וכו' ) השימוש המשני הוא ללימודי אדריכלות כמוכן הרצת תוכנות כבדות כמו AutoCad וכו' ( אמור למשוך משהו כמו 8 שנים ... כמובן שסביר להניח ש 8 שנים הוא לא יחזיק ... אבל כמה שיותר יותר טוב ). תקציב עד 5K עם חריגה קטנה ( רצוי פחות ) עכשיו, לפני שאני ממליץ לו באופן סופי על מחשב אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי מס' מחשבים : המועדף ביותר הוא : studio-1558-i7 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1558-i7.htm ויש את אלה : Lenovo G560 http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=G5603XG&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he Lenovo ThinkPad Edge 0301-DHG http://www.spacen…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל אבל תכניסו כמה שיותר רכיבים (המינימום שצריך למקסימום). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 להשתדל שלא. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, עריכה גרפית, תכני FHD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - BF4, AC4, BATMAN ARKHAM CITY, BL2, BIOSHOCK,MERTO LAST LIGHT -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? 42 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? Logitech Wireless …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל חוו"ד על המפרט שלהלן. מדובר במחשב לשימוש ביתי "פשוט", לכן בחרתי במעבד צנוע יחסית וללא כרטיס מסך. מדובר במחשב עבור אשתי, לא בדיוק גיקית מחשבים ומבחינתה עדיף שהמחשב ימשוך כמה שפחות תשומת לב (מראה, רעש); היות והמחשב חייב להיות ממוקם על השולחן שלה (אילוצים כאלה ואחרים), בחירת מארז קומפקטי ואסתטי ורכיבים שקטים הם שיקולים חשובים. שאלות ספציפיות שאשמח לקבל עליהן תשובה: האם יש צורך בקירור טוב יותר למעבד, או שהמאוורר שבא עם המעבד מספיק לצרכים הצנועים שלי? מה רמת הרעש שלו? האם הרכיבים האחרים שקטים יחסית? לא צריך דממה מוחלטת, אבל חשוב לי לא להכניס הביתה טרקטור 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 2500 ש"ח …
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט שנה א' למדעי המחשב וברצוני לרכוש מחשב נייד בארה"ב (מכיוון שיש לי אפשרות ולפי מה שאני רואה ישנם פערי מחירים גדולים), לפני הכל אצהיר כי יש העדפה כלשהי למחשבים של DELL ו LENOVO (ראיתי את סידרת היוגה החדשה - והיא נראית אמינהו טובה, לאחי ולחבר יש דגמי ביניים שלהם). השאלה הקריטית היא, אם אני רוכש מחשב של DELL או LENOVO ב- AMAZON או BESTBUY האם האחריות תהיה תקפה בארץ, האם עלי לרכוש את תוכנית האחריות באתרים עולים כ80-200$ נוספים, ואם יהיה לי "אבא" לפנות אליו בארץ? באם מסיבה כלשהי עדיף לי לרכוש בארץ בכל זאת? אז כמו שציינתי, עדיפות לאמזון / בסט-ביי.... 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K - אך גמיש א) האם לנצל את כל התקציב או ל…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי לאחרונה מחשב חדש ולמרות שבהתחלה חשבתי על כונן 500GB בהמלצת הפורום החלפתי לכונן Samsung 1TB F3 HD103SJ מכיוון שהמחירים היו כמעט זהים. בבית גיליתי שיש הבדל מהותי בין כונני 500GB ו 1T וזה הרעש שהם מוציאים. בהתחלה לא הרגשתי הבדל משמעותי אבל כשמתחילים להעמיס על הכונן (למשל ביצוע disk check מחלון המאפיינים של הכונן ) עוצמת הרעש עולה. הנה לינק להשוואת רעשים Sound Level - during Database-Type I/O [dBA] http://www.tomshardware.com/charts/2009-3.5-desktop-hard-drive-charts/Sound-Level,1032.html מסתבר שתחת עומס כונני 500MB רועשים בסביבות 40-43db וכונני 1T בסביבות 47-49db אני יכול לומר מנסיון שאני כמעט לא שם לב לרעש של 41db אבל 48db ממש מציק לי באוזן. (יש לציין שעוצמת הקול היא…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום , יש לי מחשב נייד hp envy15 j002ea יש אפשרות להחליף סוללה לאחת חזקה יותר? או להוסיף סוללה "מאולתרת" באזור של הhard drive ?
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, בניתי כבר מפרט בסיסי: הסר כמות מוצרים סה"כ 1GB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 1,289.91 ש"ח ASUS A8N-SLI Premium (nForce4 SLI) - ATX לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 1,131.13 ש"ח Coolermaster Centurion 5 CAC-T05 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 402.71 ש"ח סך הכל לתשלום: 2,823.75 ש"ח סך הכל לתשלום במזומן שטרות: 2,739.04 ש"ח לזה מצתרף 3800+ X2 שאני עדיין לא יודע כמה עולה אבל לא עובר את ה2400 מבדיקה בחניות אחרות. וכרטיס מסך 7800GT - תלוי במחיר, יכול להיות גרסא מוחלשת. השאלה אם יש מקום לשיפורים או למשל לוח אם אחר כי בלוחות אני לא מבין. כרגע לא מתוכנן אובר, כן אני מודע לזה שהזיכרון שבחרתי גרוע לזה אבל הייתי …
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב נייד לצרכים בסיסיים כגון אינטרנט, אופיס, סרטים וכד'. אני לא רוצה מחשב חלש מדי כדי שלא אצטרך להחליף שוב בעוד שנה-שנתיים (היום אני כבר 4.5 שנים עם מחשב אסוס עם מעבד i3 שעבד מצוין אבל התעייף בזמן האחרון). ממה שאני מבין הנתונים החשובים מבחינתי הינם: מסך 15.6 אינץ' מעבד i5 (הבנתי שלא חייב מהדור הכי חדש וגם דור 6 זה יספיק לי). זיכרון RAM 8GB כונן קשיח SSD (זה נתון חובה למשתמש כמוני או שאפשר לוותר? בכמה הוא מייקר?) במידה וישנם נתונים נוספים שלא ציינתי אשמח שתגידו לי מה הם. אני מעוניין במחיר כמה שיותר נמוך..מבדיקה זריזה בזאפ ראיתי שקיימות מספר אפשרויות בנתונים האלה במחירים של 2,100-2,500 (לנובו, אס…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* את המעבד+לוח+כ.מסך+זיכרון אני מביא מארה"ב אם זה משנה משהו * גיגה זיכרון: PDP Patriot PDC1G3200+XBLK לוח: K8N Neo4 Platinum מעבד: 939 3000+/3200+ (עוד לא החלטי - תלוי במחיר בעוד חודש כאשר אקנה) כ. מסך: 6600GT (לצערי הרב 6800 בPCIE עולה המון!) צורב DVD: Nec 3520A עוד כונן DVD לקריאה בלבד, וHD 120GB. +פלופי (אולי) נדמה לי שזהו. אם שכחתי משהו אז תודיעו לי בבקשה. אני די מתלהב מהמראה של Chenbro Xpider PC61166 Screwless (שחור/כחול) אבל אין לי מושג איך זרימת האויר שלו. בנוגע לספק, אני מעונין בספק יציב ושקט. *אני בשום אופן לא רוצה חלון במארז, כך שלא אכפת לי מה הצבע של הספק. ** אני לא מתכוון לבצע OC, כך שאין צורך לקחת צריכת חשמל גבוהה יותר בחשבון.
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-