ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
הילד עוד חודש מתחיל ללמוד בטכניון צריך מחשב נייד תקציב עד 3000 שקל בערך. מסך 14 אינץ לא צריך מסך מגע אלה אם זה דבר שממש חייב צריך לקנות לילד מחשב נייד ללמודים בטכניון מתלבט בין כמה סדרות של מחשבים חשוב שיהיה ניתן להגדיל את הזיכרון ראם ל 16 בעתיד. מערכת הפעלה לא חייב אני יכול להתקין לבד. צריך סוללה שתהיה טובה לכמה שעות שלמחשב תהיה USB Type-C שתאפשר לחבר התקנים לנובו אני לא בטוח שבדגמים שם יש וחלק אני לא בטוח שניתן להרחיב זיכרון. https://ksp.co.il/?uin=48762&select=.268..271..214..3765..2185..2183..347..442..432. https://ksp.co.il/?uin=56183&select=.268..271..214..3765..2185..2183..347..442..432. https://ksp.co.il/…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ראיתי את המפרט שהמלצתם- אולם יש לי כמה שאלות לגביו. 1. האם יש צורך הכרחי בשני HDD? (אני אסתפק ב- 160GB) 2. אין לי צורך בכונן (DVD, צורב). 3. הייתי מבקש לקבל שני מפרטים מקבילים- האחד על בסיס INTEL והשני על בסיס AMD (עם מעבדי הליבה הכפולה בשניהם, אולי אפילו עם חריגה קלה לכיוון 4K למרות שהייתי מעדיף לחסוך ולהישאר קרוב יותר למחיר המקורי) 4. המחשב ישמש בעיקר לתוכנות גרפיות (גם תלת מימדיות) וכן לדברים הרגילים (אינטרנט, סרטים, מוסיקה, הורדות ואולי משחקים לא כבדים- FIFA נחשב כבד?) אני מקווה שכיוונתי הכי מדויק שאפשר. תודה לכל העוזרים!
-
- 29 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מפרט למחשב עד 1200 ש"ח. שיהיה מבוסס מעבד אינטל. לוח-אם איכותי עד כמה שניתן שיהיה מובנה בו כרטיס מסך, כרטיס קול וכרטיס רשת. מארז קטן וזול כמה שניתן שיכלול מאחור כמה יציאות USB של הלוח, ושתי יציאות USB מקדימה. צורב DVD הכי זול שיש. זכרון פנימי אם מתאפשר במסגרת התקציב 4GB אם לא אז 2-3GB. ספק אמין אך לא יקר מידי. 550W מספיק חזק? כמובן שיכלול מאוור-2 לקירור או מה שצריך. ללא מסך, ללא מקלדת, ללא עכבר, ללא רמקולים. חשוב לא לחרוג מ-1200 ש"ח. שימושים: גלישה באינטרנט, אופיס, מוזיקה וסרטים ודברים בסיסים. תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תקציב - מקסימום 2500 . אם יש ב-2000 או פחות, מה טוב מטרות המחשב - בעיקר אינטרנט ואופיס גודל המסך - 13-16 משקל רצוי - לא קריטי סוללה - שעתיים-שלוש זה בסדר אין צורך ביציאות מיוחדות או בכונן DVD נפח כונן קשיח גם לא קריטי במיוחד איו העדפה לחברה מיוחדת, אחריות עדיף ל-3 שנים (לא צריך בינלאומית) ממש לא חובה שיבוא עם מערכת הפעלה העדפה למחשב שלמישהו יצא להתנסות בו ... תודה רבה :-)
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K (כולל כרטיס מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הבסיסיים - אינטרנט, סרטי HD, הכי יקרע את המחשב - גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - DOOM החדש, אסאסין קריד, NEED FOR SPEED, BATTLEFIELD 1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - טלוויזית 55" 1080P -…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אם כן, אשמח לדעת איזה דגם בדיוק והאם מרוצים? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום שלום חבר שלי קונה מחשב בכ-6000 שקל כולל מסך. מטרת המחשב היא למשחקים בלבד... שום אוברקלוק ושוב בבלט.... רק משחקים! ואולי כדאי כרטיס מסך של נווידיה? כי אין לו מושג במחשבים ובדרייברים ושטויות.. הבנתי שכל הזמן צריך להתעסק איתם... הוא גם בחיים לא ינצל את ה-AA \AF . הוא צריך גם מסך שיהיה איכותי מאד. אז איזה מפרט עדיף? או אולי משהו אחר לגמרי? המלצתי לו על שני המפרטים הבאים: של איי אם די: Part type Part name ¤ Price Qty CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 624.99 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 602.15 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Winbond Memory [ ¤ 392.52 ] 1 …
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ואני לא מוגבל בתקציב
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (לא משהו כבד במיוחד), סרטים (FHD), תכנות ועבודה עם DB-ים יחסית גדולים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). pycharm (כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, NBA 2K, FOOTBALL MAMAGER, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 * 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי מתלבט בין 2 מחשבים 1. Asus TUF Gaming A15 FA507NV-LP020 https://ksp.co.il/web/item/290873 מחשב נייד עוצמתי לגיימרים מבית Asus בעל מסך ''15.6 ברזולוציית FHD (1920x1080), מעבד AMD Ryzen™ 7 7735HS, מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® RTX 4060 8GB, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן SSD בנפח 1TB וללא מערכת הפעלה. 2. Lenovo LOQ 15IAX9 83DV00EKIV https://ksp.co.il/web/item/310887 מחשב נייד מבית Lenovo בגודל ''15.6 ברזולוציית FHD (1920x1080), מעבד Intel® Core™ i7-13650HX, מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 6GB, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן SSD בנפח 1TB וללא מערכת הפעלה. ברור שהמעבד ב-LENOVO טוב יותר , אבל עד כמה כדאי ל…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות מסחר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני עוד לא רוצה לקנות מחשב חדש אבל אולי בעתיד אני כן ירצה, לכן אני שואל איזה מחשב גיימינג אני יוכל לקנות ב 4,800 ש"ח עם כרטיס מסך GTX970 ? אם זה אפשרי במחיר הזה? ואם 2TB זיכרון? וכרטיס זיכרון 4X+4X? בכוונה לא פתחתי לפי הטופס כי זאת רק שאלה. שאני ארצה לקנות בטוח אז אני יפתח ע"פ הטופס.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חוזר אליכם פעם נוספת לבניית מפרט מקצועי למחשב. רכשת כבר בעבר בהמלצתם 2 מחשבי עבודה חזקים למקום עבודתי (הרבה תודה לYairZ וBit !) ועכשיו הגיע הזמן לדאוג למחשב אישי בשבילי, אני עובד כיום על מחשב מבוסס q9550 מלפני 6 שנים אז מדובר מבחינתי בקפיצת מדרגה רצינית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי, מוזיקה, גיימינג, גרפיקה (photoshop, maya) עריכת וידאו בפרימייר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ב) במיד…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שלושת המחשבים האלה איזה מהם כדאי לי לקחת המטרה היא למשחקים וסרטים Qosmio X505-Q860 http://www.toshibadirect.com/td/b2c/pdet.to?poid=460550 * Intel® Core™ i5-430M Processor * Genuine Windows® 7 Home Premium * 4GB DDR3 memory * 500GB hard drive (7200 rpm) * 1GB GDDR5 NVIDIA® GeForce® 360M * DVD SuperMulti with Labelflash® * 802.11n wireless * Integrated webcam * HDMI output * harman/kardon® stereo speakers * Fusion® Finish in Omega Black ASUS N61JQ-A1 http://www.xoticpc.com/asus-n61jqa1-order-p-2734.html?wconfigure=yes !! FREE !! UPS GROUND SHIPPING (Use Coupon Code FREESHIP in Checkout - US Only) - 16" HD WXGA LED 16:9 "Glare Type" Super…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב - משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? הבסיס הוא i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שאני מתכוון עבודה שוטפת זה אינטרנט הורדות סרטים והכי חשוב זה כשמספר תוכנות רצות בו זמנית כמה שפחות להרגיש איטיות אני משחק משחק FPS אחד ברשת ככה שמשחקים ממש לא חשובים לי 1. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? (אם אפשר לחסוך אז מצויין) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית , תכני HD , עריכה מידי פעם , ואינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).אין תוכנות ספציפיות פשוט המהירות זו שריטה אצלי וקשה לי עם מחשב איטי ...התדירות - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלו…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברים, ראיתי כמה דיונים בעבר - אבל הלינקים (מן הסתם) היו שבורים\ריקים\לא במלאי ולא היה לי מפרט להיעזר בו. מחפש לחברה טובה, גרפיקאית במקצועה, עובדת בעיקר עם פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, מחשב נייד 14 אינצ' חזק - שלא ייאכזב, בעיקר במהירות. אין הרבה מה להשקיע בסוללה חזקה, עיקר העבודה במשרד (כשהוא בטעינה). תקציב - תמיד אפשר למתוח את הגבול אבל סביב 5,000 ש"ח. תודה רבה מראש!!
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, בעקבות שרשור בפורום אחר (מארזים וספקים) אני מבקש עזרה בהמלצה על מפרט למחשב משרדי שקט במיוחד. הייתי שמח גם אם מישהו יכול להמליץ על חנות שאפשר לראות בה את המחשב מורכב לפני שקונים אותו בשביל לוודא שהוא באמת שקט - יש לי כמה ניסיונות רעים עם מוכרים שאמרו שהמחשב הולך להיות שקט אבל בסוף הוא לא היה כה שקט. הבעיה המרכזית שלי היא שאני לא יודע איך לבחור קומבינציה של ספק כוח\מעבד\לוח אם שיחדיו יגרמו לכך שהספק כוח יפעל בשקט. מנסיון שלי המאווררים של המארז עצמו ושל המעבד לא מאוד מרעישים וניתן בקלות להחליף אותם לשקטים חדשים, כך שהבעיה המרכזית שלי היא המאוורר של ספק הכוח. אני גם יודע מנסיון שאותו ספק כוח ממש יכול להרעיש בצורה שונה כשהוא מחובר למחשבים שונים, ולכן אני צריך המלצה למפרט…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מפנק את עצמי עם מחשב גיימינג מטורף, הנה המפרט: https://pcpartpicker.com/list/bZRTrM את רוב הרכיבים כבר הזמנתי מאמאזון, רק חסרים לי: מארז (אני אקנה בארץ כי יותר זול, כנראה מtms) לוח אם (לא בטוח איזה דגם, במיוחד מבחינת תאימות למעבד והכרטיס הגרפי) - אשמח להמלצות כרטיס מסך (עדיין לא התחילו למכור את ה5090, אני גם לא בטוח איזה וריאנט לקחת, כנראה לא קירור מים אבל זה עדיין מלא אופציות) מאווררים למארז (יש לי איזה 2 אקסטרה בבית), אני ממש לא מבין ב airflow וכאלה אז אשמח להמלצות בחרתי את הקיים כי הוא יחסית קטן ומאוד מומלץ מביקורות אבל כן אין בו מאווררים וגם יש כמה אופציות לבנייה בו אני אשמח אם תוכלו להסביר לי מה יהיה אופטימלי עם זה לגבי הבנייה עצמה של המחשב - הרכבתי מחשבים ב…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים (בינוני), צפיה בסרטים, סימולציות כגון MATLAB, תכנות VISUAL STUDIO 2010 * גודל המסך? 15.6" רזולוציה 1920X1080 HD * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? 95% מהזמן המחשב יעבוד מהקיר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI,USB3.0 * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB 7200RPM * כונן CD/DVD? צורב? כונן שהמגירה שלו לא תהיה נשלפת, אלה רק פתח לכניסה של הדיסק. * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי אולי DELL\HP אשמח לעזרה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
היי לכם, אני צריכה בבקשה המלצות למפרט למחשב נייח לשימוש אישי, אבל שמשמש גם לעבודה. כמה צרכים בסיסיים ואת השאר אשאיר לחכמים ממני: # מארז עם כמה שיותר מאווררים, חייב להיות עם רשתות מסננות אבק עם אפשרות להסרה וניקוי שלהן (על קינג ג'ורג' מחשבים נחנקים יומית). # 500GB מינימום זיכרון. # 4GB RAM # שיוכל להריץ Heroes 5 באיכות גבוהה וברקע כמה טורנטים, אקספלוררים, קבצי וורד ואקסל ושאר מיני תכנות קטנות (מסנג'ר וכו') בלי להתקע. # עדיפות למחשב מבוסס Intel. # החיבורים הכי מעודכנים שאפשר (אני סומכת עליו לכמה שנים). # כרטיס קול איכותי (בלי להתפשר). # ושיתמוך ברינדורים של תכנות אנימציה. בפחות משנה ו-3 חודשים לרינדור איכותי. # אמור להריץ Windows 7 מן הסתם. # רזולוציה קיימת של …
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז הרכבתי מחשב, ההתלבטות שלי היא בתאכלס רק הלוח אם ששמתי. לא מתכנן oc, נטו גיימינג על 1080p( יודע ש1070 זה יותר מדי בשביל זה אבל זה כרטיס שיהיה אצלי הרבה שנים ) * הערה - אין במפרט ssd כי כבר יש לי אחד ואחבר אותו בעצמי מעבד: 879 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151 לוח אם: 389 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B150M-D3H (DDR4) S1151 זכרון: 319 ₪ - * מבצע * - 16G Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 כרטיס מסך: 2379 ₪ - * בהרכבת מחשב שלם * - Gigabyte GeForce GTX1070 8G D5 1594Mhz G1 Gaming דיסק קשיח: 226 ₪ - WD 1T 3.5' Sata3 Caviar BLUE 7200RPM 64MB 2 Years Warranty מארז: 359 ₪ - * מבצע * - NZXT Source 340 Black - R…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני הולך ללמוד הנדסה ואני ממש מתלבט בין 2 מחשבים ניידים: https://ksp.co.il/index.php?select=&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=65477&txt_search=Asus+Zenbook+Flip+13+UX362FA-EL147T&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= https://ksp.co.il/?uin=67579 בבקשה תעזרו לי גם אם זו ביקורת לחברה או משהו
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. קראתי לא מעט בפורום בשבועיים האחרונים אחרי ששנים לא הייתי בעניינים. תודה לכל המנהלים והמגיבים שמאפשרים פורום כ"כ מקצועי ומעניין. אני מבקש עזרה בהרכבת מפרט מחשב חדש עם הנתונים הבאים... : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח אם אפשר יהיה לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש קריטי, אשקול חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש הוא עבורי ולשתי בנותי המתבגרות (גדולה בת 10). שימוש עיקרי הוא הורדות סרטים וסדרות. בנוסף אני מעוניין שהמחשב יוכל להריץ בצורה חלקה משחקים עדכניים עם הדרישות הגבוהות ביותר. יש לי צורך גם ב - Fir…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-