עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אומנם שאלתי לפני חודש לגבי מחשב אך הדרישות השתנו (SSD), התקציב עלה (+1000) ויש לי אופציה לרכוש בארצות הברית (ישירות, בלי משלוח). ולכן הדיון החדש עם הדרישות המעודכנות: * מטרות המחשב: עבודה משרדית, תכנות (סטודנט למדעי המחשב), גיימינג (לא צריך משהו מטורף, אני לא מתכנן לשחק עליו משחקי קצה ובטח שלא בהגדרות הכי גבוהות, אבל שכן יוכל להריץ משחקים מהשנתיים האחרונות בהגדרות בינוניות). * גודל המסך: 14-15.6 * משקל רצוי: זה פחות issue, הגב ישרוד * זמן סוללה: 3-4 שעות של שימוש קל (שימוש משרדי, לא גיימינג). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: אני מתאר לעצמי שזה כבר לא נחשב מיוחד, אבל בכל זאת למען הסר ספק, HDMI. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD בגודל של 128 GB לפחות. 500GB אחסון …

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Superlol,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב: גיימינג ומשחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV, Watch dogs, BF4 וGTA V כשיצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 גודל 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4-5 …

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. איך המחיר למחשב הזה? שכחתי לציין שהמחיר הוא לפני ההנחה(18אחוז) אז המחיר הוא בעצם 1640ש"ח אני מחפש מחשב לשימוש בסיסי של אינטרנט\אופיס קצת סרטים לא יותר מזה... תודה

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום, לכולם אשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת מחשב חדש. (המחשב הישן שלי התאבד) 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 500ש"ח 2. המחשב משמש אותי ל: פיתוח גרפיקה בסיסית צפייה בסרטים באיכות HD גלישה באינטרנט ועבודה משרדית תוכנות עיקריות בשימוש: Unity Xamarin VS2012 PhpStorm Photoshop Flash ב) המחשב איננו מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? - אשמח להמלצות למקלדת ועכבר איכותיים (לא ציוד ברמה של גיימינג יותר משהו שיהיה נוח ויחזיק לאורך זמן), בנוסף המלצה לרמקולים איכותיים לשמיעת מוזיקה. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכ…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום, אני רוצה לקנות מחשב ובניתי לעצמי מפרט עם קצת עזרה מחברים ורציתי את דעתכם בנושא. המחשב יהיה מחשב לגיימינג לא כבד, אני לא מצפה שהוא יריץ את המשחקים הכי חדשים על ההגדרות הכי גבוהות... אבל שיריץ משחקים לשנים הקרובות. מעבד: intel i5-4570s אני קונה אותו מחבר שעובד באינטל ככה שהוא יעלה בין 500 ל700 תלוי בעלויות במכס. לוח אם: asus h81-c או h81-a של בקושי מצאתי הבדל מבחינת הדרישות שלי והמחיר אותו דבר: 290 זיכרון : corsair 2X4G - עולה 375 כרטיס מסך : nvidia GT630 gigabyte עולה 330 דיסק קשיח WDEZEX- western digital 1TB עולה 330 מה שחסר זה ספק כח ומארז, את שניהם אני לא יודע איך לבחור ואשמח לעזרה וביקורת, האם אחד הרכיבים נמצא בפאר גדול מהאחרים. ודברים בסגנון. **את כל המחיר…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדי, סרטים וקצת גיימינג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך) מסך 14'-15.6' 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עדיף 6 שעות ומעלה, אך גם 4 שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כן, HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Pribary,

כרטיס מסך: 2GB gigabyte geforce gtx 650 זיכרון: 8x2 זיכרון קשיח: SSD 128 ו 1 טרה רגיל

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by bigkatan,

בקיצור המחשב שלי כבר ישן מאוד וצריך רענון רציני. אני משתמש לרוב בגלישה, סרטים ולימודים. הוא מאוד מאוד איטי ובנוסף אני רוצה עכשיו להריץ עליו קצת משחקים לא חייב הגדרות אופטימליות וכ'ו. הסכום שאני מעוניין להשקיע בערך 1500 שקלים וניתן לחרוג מעט מהתקציב. המפרט הקיים: intel core 2 duo e6300 1.86GHZ motherboard Gigabyte 945-s3 ddr2 1024 mb Nvidia Geforce 7600 GS 256mb תודה לעוזרים. שיהיה שבוע טוב!!!

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אני מחפש מחשב נייד לפיתוח. קרוב משפחה קופץ ללונדון בקרוב, אז זו יכולה להיות הזדמנות טובה. דרישות: מסך עד 15.6", לפחות ברזולוציה של 1600x900 משקל - עד 3 ק"ג. כמה שפחות יותר טוב. כמות זיכרון: לפחות 8 ג"ב, עדיפות ל16 ג"ב נפח אכסון: לפחות 240 ג"ב, ssd. מערכת הפעלה: לא חשוב. יש bootloader. דרישות נוספות: המחשב יחובר חלק מהזמן למסך uv2711, צריך מספיק כח עיבוד גראפי כדי להזיז את שני המסכים (כרגע 4850 עושה עבודה יפה) שימושים: פיתוח - ויז'ואל סטודיו, cygwin, לפחות מכונה וירטואלית אחת של לינוקס בכל רגע נתון, matlab, python. אולי cuda בהמשך. הערה לגבי פיתוח: בסיס הקוד שאני עובד עליו כרגע לוקח באיזור ה 10 דקות לקימפול ע"י cygwin על ה e6600@ 3ghz שלי. המטרה העיקרית היא לשפר את זה ל2-3…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי מעבד: 2490 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i7 6700K 4.0Ghz + ASUS MAXIMUS VIII HERO ROG זכרון: 829 ₪ - * מבצע * - 32GB (16Gx2) Corsair Vengeance LPX DDR4 3000Mhz CL15 כרטיס מסך: 3159 ₪ - * חדש במבצע * - Palit GTX1080 8G D5 1708MHz-1847MHz SUPER JETSTREAM דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III קירור אוויר למעבד: 399 ₪ - Noctua NH-D15 מחיר סופי: 7306 ₪ למזומן 7452 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים צורב DVD, ספק SEASONIC 750W מודלורי, ומארז CM storm styker וכונן קשיח 2TB אני משאיר מהמחשב הנוכחי. איך המחשב? 1.…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? -4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקי HTC VIVE בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - גיימינג קל עד כבד למשקפי HTC VIVE -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1920X1080 מסך טלוויזיה + המשקפיים (שניהם ברזולוציה הזו) שישדרו בו זמנית …

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. כאמור אני מתלבט בין שלושת הדגמים. שלושתם באותו מחיר (800 דולר) ועם מפרט דומה, שלושתם קיבלו ביקורות לכאן ולכאן ואני לא בטוח לאיזה כיוון ללכת, אם כי אני נוטה משום מה לכיוון הAcer (אפילו שהוא אחד המכוערים). יש למישהו ניסיון עם אחד מהדגמים או דגם אחר כלשהו עד 800 דולר? אשמח להמלצות, הנה הם באמזון: https://www.amazon.com/i5-6300HQ-keyboard-Microsoft-signature-Anti-Glare/dp/B01LXCBXQO/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1497362445&sr=1-2&keywords=laptops&refinements=p_n_graphics_type_browse-bin%3A14292273011%2Cp_n_feature_seven_browse-bin%3A3012497011 https://www.amazon.com/Dell-Inspiron-Gaming-Laptop-i5577-7359BLK-PUS/dp/B06XFGF7SN/ref…

13. שלום! הוצע לי ToshibaPortege r30 a111 ב 3700 ש"ח כנראה המחשב הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=874040 דרישות המחשב: לעבודה! אופיס, אינטרנט, הזרמת סרטים (לא לגיימיניג ולא לעיבוד גרפי רציני). האם במחיר הזה או עד 4000 אוכל למצוא הצעות טובות יותר?? איך השירות של טושיבה בארץ ובכלל? באופן מפתיע הצלחתי למצוא מעט מאוד על המחשב הזה גם בחיפוש רציני באינטרנט. אני מבין מהמפרט שמדובר כנראה במחשב מיושן מעט, עד כמה זה משמעותי?? תודה לכל מי שיגיב

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=899130 אני המון זמן בחיפושים אחר מחשב. נתקלתי במחשב הנ"ל למעלה של אסוס ותהיתי איך המעבד שלו? כי תכלס המפרט שלו נראה מעולה בשבילי והמחיר סביר לאללה. בעיקרון מחפש 8G ראם SSD 256G שיהיה נוח. ורוב הזמן תכלס יהיה מחובר למסך גדול של מחשב. אבל הוא קטן וקומפקטי אז זה נחמד השימושים שלי יהיו בעיקר תכנות וטיפה פוטושופ כדי לערוך אולי קצת תמונות... (לומד WEBMASTER) האם זה יספיק? לא משחק במשחקים ואני לא גיימר. האם הכרטיס מסך המובנה ה 5300 מספיק חזק וכו'... אשמח את דעתכם כי המחשב הזה ממש נראה לי... אולטרה בוק נחמד קטן ועושה רושם שחזק, לפי מה שקראתי על המעבד הזה שלו. עוד אפשרויות: [h=1]Dell Inspiron 13 7348 IN-RD33-8532[/h]http://www.zap.co.il…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by assaf897,

קנו לי מחשב של DELL עם intel graphics 3000 HD, והיו גם כאלה עם Geforce 525. רציתי לדעת מה ההבדל בינהם בתכלס? אני רוצה שאוכל לשחק משחקים כמו שצריך, פיפא וכאלה....

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Delver,

שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. המחשב ישמש בעיקר לתוכנות עיבוד גרפי (פוטושופ, אוטוקאד, ריינו) ושימוש שוטף. מגבלת התקציב - 5000 ש"ח, אם כי עדיף שמחירו יהיה סביב ה- 4000 אם ההבדלים אינם משמעותיים. התעניינתי במחשב הבא: Dell Inspiron N5110-26308G6N שמחירו 4090 ש"ח לינק: http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03&cat=4747 מה אתם אומרים עליו? תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by OrionG,

מה קורה אנשים קבלו את המפרט החדש שלי (סף סוף ^^) מעבד: AMD 64 3000+ (939) לוח אם: ASUS A8N-SLI זיכרון: kingston 512x2 DDR400 כ.מסך: GIGABYTE PCIE G-FORCE 6600GT מקלדת+עכבר LOGITECH כונן DVD (+צורב DVD מהמחשב הנוכחי שלי) HD: maxtor s-ata 120GB +מסך 17(הוא נשאר ^^) מארז atx UTUPIA BLACK + ספק 500 הכל יצא בסוף 5250 כולל הרכבה בעע אל תביאו לי יציאות של למה זיכרון יקר כי זה מה שהיה שם ולא רציתי להתחיל לרוץ בין חנויות חוץ מזה לדעתי מחשב סבבה מקווה שיגיע עד סוף השבוע

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by G-SHOCK,

ערב טוב לכולם.אני שם לב שחלקנו במצב רוח קרבי,ולמרות שגם אני חדש באתר,הרי שההתלבטות שלי אמיתית.אני מבקש הצעות למחשב(ללא ציוד היקפי)אשר יעודו אבטחה,משחקים,אינטרנט וסרטים(הרבה דרישות,האא).הוריי מתגוררים במושב בקו התפר,ומדי תקופה 'תורמים'' ציוד חקלאי לשכננו ממזרח.המחשב אמור להיות מחובר למספר מצלמות חיצוניות באמצעות כרטיס מיוחד(חיבורי bnc ).ההקלטה,באופן תמידי,או עפ"י תנועה(vmd )מתבצעת על הדיסק הקשיח.עפ"י מפרט יצרן הכרטיס,נדרש מחשב p-4 1.7g , זכרון 512 sdram ,ודיסק 80gb .כרטיס המסך,לפי היצרן,הוא 32mb . ע"מ להמנע מרכישת שני מחשבים,חשבתי ליצור יחידה אחת שתשמש את אחי הצעיר למשחקים,סרטים ואינטרנט ובמקביל יפעל המחשב למען בטחון המשק ולתפארת מדינת ישראל.המחשב אמור לפעול באופן תמידי ול…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום, אני אקבל בקרוב בחינם מעבד E6600 ומחשב של חברה שלי זקוק לשדרוג... יש לה כרגע : AMD Athlon 64 3200+ s939 Gigabyte nForce 3 Motherboard AGP 512MB DDR-400 GeForce 5200 AGP Maxtor 160GB SATA HDD מארז ג'נרי מעפן עם ספק מעפן (מ-KSP) שימוש עיקרי - אופיס, מוסיקה, סרטים בעיקרון מספיק להוסיף זיכרון ואולי להחליף ל-Dual Core, אבל אם יש מעבד בחינם אולי אדיף להשקיע במחשב חדש ולא בסוס מת. אשמח לקבל המלצה לחלקים איכותיים במחירים נמוכים : מארז + ספק לוח אם עם כרטיס מסך מובנה/לוח אם וכרטיס מסך בסיסי נפרד זיכרון תודה רבה.

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום לכולם! מחפש מחשב שיריץ את המשחק הנ"ל בקלילות. מה יש לי: 1. מסך 22' Samsung 226bw 2. WD 320GB X 2 SATA 3. מקלדת עכבר רמקולים זהו.... כל השאר אני צריך חדש. 1. כרטיס מסך (לא SLI, לא להתפרע) 2. מעבד - בחרתי Intel Core 2 Duo E8200 מחיר 1,000 ש"ח (צריך משהו לקירור פה?) 3. לוח - אני חובב ASUS, אין לי שום מושג לגבי הדגמים 4. זכרונות - ממש לא יודע מי נגד מי 5. מארז - משהוא לא מפלצתי אבל מאלומניום ולא חרא סיני 6. ספק כח - לא יודע איזה. 7. צורב DVD - לא מכיר. בקיצור חוץ ממעבד, בכל שאר הדברים אני צריך עזרה. התקציב לכל הפריטים מ1 עד 7. 4,500 ש"ח. כמו כן המלצה לחנות טובה לרכוש את כל הנ"ל מורכב ומוכן לשיגור. דבר אחרון! שקט! מחרפן אותי הרעש שיוצא מהמחשב שלי היום (4 WD 320GB X. מאוור…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. היי, מחפש נטבוק בתקציב הנ"ל ללימודים. דרישות(מעבר לשיכנס בתקציב-חריגות יתקבלו בבאסה): שלא יהיה חלש ממש(אמור להריץ דפדפן+WORD+תוכנת פוקר במקביל). מסך- יש מצב ל 12" או יותר? כל שאר הדברים לא מעניינים אותי ממש(לא צריך סוללה חזקה כי יש שקע חשמל בתוך כל שולחן במכללה). תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Respect,

היי אני לא מתכוון לקנות מחשב בשום סכום כרגע סתם רציתי לדעת מתוך סקרנות מה המפרט הכי טוב שאפשר למצוא בחנויות בלי קשר לכסף רק לביצועים (לפעמים משעמם רצח אז אני נכנס לאיזה אתר וסתם מנסה לבנות מחשב הכי טוב שיש בחלקים אז מסקרן אותי לדעת מה הכי טוב שאפשר לקנות בחנות) לאילו שתוהיים לגיימינג או למשרד אז ברור שלגימינג פשוט שאתה בונה משו לגיימינג אני חושב שהוא "יסחוב" הכל אחרי הכל גיימינג דורש את כל החלקים החזקים ביותר! אני יודע שזה קצת שטותי אבל משעמם לי חח אז הסקרנות גוברת בי חחח תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד איכותי שיוכל להחזיק את התוכנות הבאות כמו שצריך: Microsoft Visual Studio 2005 ואולי גם 2008 אם יהיה לי תקציב, SolidWorks (אין תקציב, גירסת סטודנטים ) כולל תוכנת אלמנטים סופיים כמו קוסמוס, Matlab Steinberg Nuendo + כמה תוספים שלה, ועבודה סבירה בפוטושופ ואילוסטרייטור במקביל, עד עכשיו הדגם שחשקה נפשי בו היה Hp DV5 1190ej עד שקיבלתי בשורה שהבטריה שלו לא תחזיק יותר משעה במצב עבודה, אין לי בעיה לראות דגמים מכל חברה, אבל להשתדל לא לחרוג אם אפשר מתחום ה7500 שקלים עד 8000 שקלים. אני צריך בטריה של שעתיים וחצי לפחות, כשכמובן שהמשקל לא יהיה בשמיים, 2.5 נראה לי לגיטימי, בהנחה ואני אקח איתי בתיק כמובן מטען וספר או משהו ככה שבכל מקרה זה יגיע לאיזה…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. היי ושבועה טוב לכולם.. יש לי רעיון קצת משוגע אבל מדליק וגם בר ביצוע! חשבתי על מחשב לרכב שיעבוד עם מסך מגע ומחשב זעיר מסוג ATOM או רעיון דומה למערך מחשב אחר שיתן מענה דומה.. אז ככה בואו אני ישתף אותכם! בגדול אני עוד לא סגור על כלום אבל אשמח לגבל דעות רעיונות וכמובן עזרה. 1.לגביי מסך מצאתי את הפריט הנל: http://www.hanizoz.co.il/newStore/store/viewItem.asp?idProduct=11864 מבחינת חיבורים וכל הקטע של המסך מגע הוא מתאים לי מאוד בעיקר הגודל והמיקום שאני רוצה להתקין אותו באוטו.אבל מבחינת רזולוציה זה לא נראה לי משהו שוינדוס תומך או שיציג תמונה יפה? 480X234 זו לא רזולוציה בעייתית? 2.יש לי בבית שלט מדיה שכולל עכבר בנוי מסוג גלגלת של חברת IMON הכולל עינית שתומך תמיכה מלאה ב…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by O3R3Z,

שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב גיימינג נייח בעלות של כ 5.5K: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 +/- 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה לגודל, עדיף ללא אורות מיותרים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים