עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי אשמח שמיהשהו יעזור לי לפנות מפרט טוב למחשב עד 5000 שקלים ללא חריגה משמעותית עם rtx3060 תודה לעוזרים

2. 1. מה התקציב המקסימאלי? באיזור ה-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שנראה יותר משתלם מבחינת עלות/תועלת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בערך 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר, פוטושופ ו-3dStudioMax בצורה בסיסית (משמע לא צריך יכולת עיבוד היסטרית), זה מחשב להורים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו מסך 19 אינץ', יכו…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. טוב, הרכבתי מפרט כשבראש ובראשונה התקציב שלי היה 6000 ש"ח מקסימום. הנה התוצאות: דגם מחיר כמות Intel® Pentium® D 805 Dual Core 2.6Ghz LGA 775 890 ¤ 1 MSI 945PL Neo 620 ¤ 1 SAMSUNG DDR2 1024MB 667MHZ 580 ¤ 2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 455 ¤ 1 CONNECT3D Radeon X1800 XT 512mb GDDR III 2XDVI-I + TV 2050 ¤ 1 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X 240 ¤ 1 COMPUCASE 6C29 NO PSU 195 ¤ 1 Thermaltake TR2 W0070 430W 24/20/6/4 Pin SATA 290 ¤ 1 מחיר סופי: 5900 ¤ הייתי בבקשה רוצה לקבל דעות על המפרט. תודה

• 32 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by AmorphisM,

שלום בניית מחשב למשחקים. לא צריך - * צורב * הארד דיסק צריך - LCD 19 inch (זמן תגובה - 8MS ומטה) מאיץ גרפי טוב תגידו לי איך זה ואם משהו חסר, אפשר טיפה למתוח את התקציב אם אין ברירה.

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by DAX,

למי שזוכר את השרשורים הקודמים שלי, נאלצתי למרבה הצער להקטין בהרבה את התקציב... מי מכם יכול להגיד לי כל דבר שהוא על השלישיה הבאה: Athlon XP 1700+ JIUHB0302 - מחירו 412 ש"ח בפנדה. פנדה טורחים להוסיף את השורה הזו מהמעבד. אני מסופק אם זה באמת יהיה הדגם המדויק שאקבל וממילא אני לא יודע לפרש אות-אות את הקוד הזה, אני רק זוכר שקראתי במדריך OC כלשהוא שהדגם הספציפי הזה מתאים במיוחד. (בפנדה כנראה קראו את אותו המדריך...) Leadtek WinFast K7NCR18G-Pro - בפנדה עולה 733 ש"ח. אחרי חיפושים רבים ונואשים, הגעתי למסקנה שזהו הלוח היחידי שמיובא לארץ עם NForce2 IGP. Kingston 256MB 333MhZ CL 2.5 - KVR333X64C25/256 - מחירו 286 ש"ח בפנדה, 572 לשני מקלות. בסה"כ שלושתם ביחד יעלו 1431 ש"ח. בחנויות פנד…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום בעקבות הפעם הקודמת אני מעוניין בהמלצה למחשב בסיסי הקניה הייתה טובה בסקאיי פי.סי אז הייתי רוצה המלצה למפרט שם (בראשון לציון). דרישות - מה התקציב המקסימלי? 2200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ]לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן[/font] 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - גלישה באינטרנט, הורדת סרטים וצפייה לא במחשב, משחקים קלים ברזולוציה לא גבוהה, אופיס. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא.[/ 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? דרוש צורב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6-7. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכב…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by hararim,

שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לשימושים בסיסיים בגדול (גלישה, אופיס וצפייה ישירה). בעתיד יכול להיות שאשתמש בו קצת גם לתכנות. מה דעתכם על המחשב הבא?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. קניתי מחשב מיני דגם X140 של LG, ובחוברת המצורפת רשום שיש לטעון את הסוללה במלואה לפני שימוש ראשון. לא כתוב כמה זמן צריך לטעון. איך אני אמור לדעת שהסוללה טעונה במלואה? יש נורה שמהבהבת אדום-ירוק בזמן הטעינה. מה זה אומר ?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by balon007,

* מטרות המחשב? עבודה משרדית, רצוי שיוכל להריץ גם משחקים מדי פעם (לא כבדים מדי - NBA וכאלו) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3-14 * משקל רצוי? פחות מ2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) נורמלי, לא משהו מטורף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) 500GB, כולל SSD... לא מבין כ"כ במשולבים האלו, אשמח להסבר * כונן אופטי? לא חייב, במקרה שאפשר להחליף את הCDROM בSSD אז רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  10. תקציב של עד 3,5000, חריגה בשביל הוספת ssd, ram, אחריות 300. * מטרות המחשב? תכנות Eclipse visual Studio שיריץ Virtual Machine, גיימינג ברמה נמוכה, שיכול להזרים סרטים באיכויות גבוהות למסכים גדולים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14"-15" עדיפות למט(המחשב שלי עד כה היה מבריק. * רזולוציית המסך? HD - FHD - אני ממגדילי הפונטים של המחשב/דפדפן. אז לא יותר FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא חובה מקלדת מלאה, שתהיה נוחה להקלדה מרובה, שהפאד של העכבר לא ילחץ בעת ההקלדה. * משקל רצוי? עד .2 הולך להתנייד איתו פעמים בשבוע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל ל6 שעות(בידיעה שעוד שנתיים הזמן יקוצר בחצי) * ה…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. לפני איזה חודש ביקשתי מפרט בסביבות 4000-4500 וזה מה שהציעו לי.... מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ₪1058 http://skypc.co.il/product.asp?pid=INT-CP-E6750 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ₪578 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ₪366 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 ₪427 http://skypc.co.il/product.asp?pid=VS2GBKIT667D2 כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GTS 320MB PCIe ₪1637 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37388 מארז ללא ספק HEC 6C28 ₪169 http://skypc.co.il/product.asp?pid=6C28-NPS ספק כח HEC 500TDT 500W ₪290 http://skypc.co.il/product.asp?pid=500…

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by lordon,

הי, אני צריך מפרט למחשב שמיועד לעיצוב גרפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ולחסוך! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי. תוכנות בשימוש - illustrator, photoshop, indesign גרסה cs5 או cs6. שימוש כבד. המחשב לא מיועד לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך - 23"-24" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך בעכבר, מקלדת, מסך 23…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אני מתלבט בין שני ניידים שמאוד עיניינו אותי והם בתקציב שלי, הראשון הוא http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7689&perur=2&t=1&c=320 השני הוא http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=3190&products_id=26264 . עכשיו השימושים שלי הם לתכנות ראיית סרטים בHD הפעלה מרובה של אפליקציות וגם קצת משחקים. בבקשה אם אתם ממליצים על נייד מסוים אני אשמח אם תוכלו לאמר לי למה ומה ההבדל בין השניים. תודה רבה לכל העוזרים מראש...

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by bbbbbb,

* גודל המסך? 14'' או 15'' * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * צורב DVD? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה יבוא אישי מחו"ל, לא משנה מהיכן, מה אתם אומרים על המפרט הבא? dell xps 14 Intel® Core™ i7-740QM (1.73GHz, 8 threads, turbo boost up to 2.93GHz, 6M cache) NVIDIA® GeForce® GT 425M 2GB 8GB Shared Dual Channel DDR3 במחיר של: 1279$ http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dndoex4&c=us&l=en&s=dhs&cs=19&model_id=xps-14 המעבד והכרטיס מסך שווים את המחיר? האם יש תחליף למפר…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by acoustic,

שלום רציתי לדעת איך המפרט הבא: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=5461 של חברת GIGABYTE והאם החברה עצמה מוכרת כחברה 'טובה' ואמינה.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by Eesh,

שלום לכולם! אחרי כמה שנים של שדרוגים ובלאגנים (לשם ההבהרה: אני עובד על ווינדוז 2000 שהותקן כ-NT4 בערך בשנת 1999 על P266, ושודרג ל-2000 על Athlon 1700 שהוא היום, ולא פירמטתי או התקנתי מחדש מאז), החלטתי לקנות מחשב שלם חדש. הדרישות: אני לא גיימר. אני לא משחק בכלל. בקושי במשחקי פלאש. לא אכפת לי מהאצת 3D. הייעוד של המחשב: תכנות, שימוש משרדי, אינטרנט, סרטים, לכידת וידאו, ואולי גם עריכה, אבל לא רציני. לא צריך bleeding edge, אבל כן סטנדרטים שישארו בשנים הקרובות. לא צריך ציוד היקפי, ולא צריך הרכבה. תקציב: עד 4000 ש"ח בערך. להלן המפרט (מ"זיגזג"): PRIMECOOLER HARD DISK DRIVE WAVE FAN - יש לי 2 כאלו במחשב הנוכחי, זה סבבה ולא מרעיש. WD 250GB-16MB KS - 7200RPM S-ATA II - אם כבר לוח שתו…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by fuck off,

אני רוצה לקנו את המפרט הזה כל מה שאני לא סגור עליו זה הספק והמארז והכ.מסך, ואני פתוח להצעות :] המחשב לא למשחקים.

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. ברשותי מחשב נייד אשר ישמש אותי בעיקר בבית, והשאלה היא האם כדאי להשתמש בנייד שהסוללה אינה מחוברת לנייד על מנת למנוע מחזוריות של טעינה חוזרת של הסוללה שוה ושוב. כפי הבנתי שהמטען מחובר והסוללה בתוך הנייד, נוצר מצב שהנייד ניזון מהסוללה ברגע שהיא מתרוקנת המטען טוען את הסוללה שוב וכך חוזר וטוען. וכפי שידוע לסוללות יש מגבלה של כמות הטעינות עד שהם שובקים חיים. אשמח לתגובות...

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. AMD ATHLON XP 2000 ( K7 Socket A - 266BUS 1.67 GHz ) 256 mb DDR 2700/333 ( samsung chips ) Gigabyte GA-7VAX - ( Socket A - KT400 ) - DDR2700 AGPx4 - 5 PCI - LAN - ATA 133 - AUDIO AC97 Triplex G4MX440 - GEFORCE 4 MX440 64MB DDR + TV OUT TV OUT - AGP ( OEM ) SG Barracuda IV - 40 GB - 7200 RPM - ATA 100 MAXTOR (D740-6XL) -40GB -7200 RPM - ATA 133 ACER X 52 - IDE Creative Modem Blaster 56K - PCI ( Retail ) 1.44 MB TASK TK-3001 - MIDI ATX - 300w ATX - USB - AMD BenQ G774 - 1024*768@85Hz - Monitor ( $153.76 ) 879.968nis SP-G06S Mini - Speakers - ( $11 ) 62.952nis Quantum 104 - PS2 - Acsesories ( $9 ) 51.507nis תוספת לעכבר אופטי לוג'יטק - 85 שלקים כולל מעם Total: - 4…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by Guy_1710,

אני סטודנט למדעי המחשב ומחפש מחשב נייד חדש * מטרות המחשב? בעיקר לימודים, אז חשוב שיהיה קל ונוח להקליד עליו. סרטים ומשחקים לא כבדים הם מטרה משנית. * גודל המסך? חשוב שיהיה מסך איכותי מאוד, בכל מקרה לא מעל 15.6 ולא מתחת ל13.3 * רזולוציית המסך? 1920x1080 או יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מאוד num pad, ובכללי שהמקלדת תהיה programmer friendly. * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אבל לא על חשבון איכות בניה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר במסגרת התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? 3.0 USB לפחות 2 חיבורים. HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD בלבד, לא כונן היברידי. 250 גיגה, אם יהיה 512 אפילו טוב יותר * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתח…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by guypld,

אחרי כל החיפושים באינטרנט אחרי מפרט זה מה שאני הולך לקנות אני חושב: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6Mb 1333mhz GIGABYTE GA-P35-DS3L OCZ DDR2 Reaper 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 WD 320GB 7200RPM 16MB SATA2 PALIT GEFORCE 9600GT HDMI 512MB DDR3 PCI-E ומארז בסביבות 600 ש"ח כולל ספק. השימושים למחשב יהיו לאינטרנט, משחקים פה ושם (להתלהב קצת מהHDMI בהתחלה שיתחבר לLCD),המחשב משמש גם בתור שרת, ועבודה בסביבת פיתוח בעיקר. עכשיו השאלות הבאמת חשובות: לא הצלחתי להבין את ההבדלים המהותיים בין הגרסאות השונות של המעבדים, ז"א 6,7,8 , 8400 יותר טוב מ6775 ? האם הלוח אם הנ"ל סבבה בשביל המפרט הזה, OC אני לא כ"כ מתכנן, אולי בעתיד אם ממש ישעמם לי. בעניין הכרטיסי זכרון אני לא סגור על זה בכלל…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. אהלן חבר'ה, אני מתכנן ממש בקרוב לקנות מחשב חדש שמיועד למשחקים כבדים, סרטים סדרות, גלישה וכו' בתקציב של בערך 6500-7000 ש"ח(היה יותר נמוך קודם אבל בסוף לא קניתי איפה שתכננתי אז העליתי אותו). זה בערך המפרט, יש משהו שכדאי לשנות או שהכל בסדר? ראיתי שיש גרסא של ה1070 עם עוד מאוורר ואולי גם טיפה יותר מהירה ב50 שקל יותר(Gigabyte GeForce GTX1070 8G D5 1594Mhz G1 Gaming), עדיף ללכת עליה? המארז, הספק והקירור מספיק טובים? האם כדאי להוסיף עוד מאורר/שניים למארז? מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי מעבד: 1359 ₪ - Quad Core i7 6700 Skylake 3.4Ghz S1151 לוח אם: 759 ₪ - Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3 S1151 זכרון:…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. ערב טוב, מבקש חוו"ד על המפרט הבא לעבודה משרדית בחברה. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אין הגבלה, אבל לא צריך להביא דברים סתם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - אופיס, קורל דרו, פורטושופ (לא עריכה כבדה בעיקר וקטורים וסמלים), מולטיטאסקינג -מספר תכנות פתוחות במקביל. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין - לא. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - כן, הכל אלחוטי, מחשב אחד עם מסך, מחשב אחד ללא מסך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - רמקולים. 5. …

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by RonTwins,

שלום לכולם,ותודה לעוזרים. ברצוני לקנות מחשב חדש+לשדרג את מחשבי הישן. אני צריך שני מעבדי כפולי ליבה,קונרו או Athlon X2. שני לוחות אם תואמים,תומכי PCIE וDDR2. כרטיס מסך 7600GS/7300GT DDR3. מארז+ספק. מסך LCD. הארדיסק לפחות 120GB. זכרון 512MBX2 DDR2 667MHZ. 2 סטים של מקלדת ועכבר אבל יפים (רצוי אלחוטי) ושחורים. רמקולים פשוטים ביותר. תקציב עד 5500 ש''ח. אני יודע שזה מסובך אבל תודה מקרב לב לעוזרים...

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Erayo,

אני סטודנט לאנימציה בבצלאל ונמאס לי לחכות עד שאני חוזר הביתה כדי להתחיל לעבוד. כבר התיעצתי בפורום לגבי קניית נייח והוא בהחלט מספק אותי בכל הקשור לעבודה כבדה ורנדור - אבל הוא לא נייד. השימוש העיקרי לנייד מלבד גלישה וצפיה בסרטים יהיה עבודה עם תוכנות גרפיקה, בעיקר 2d (פוטושופ, פיינטר, תוכנות אנימציה) אבל גם 3d ועריכה (מאיה, זי-בראש, אפטר אפקטס...) הוא לא צריך להיות מפלצת (את העבודה הרצינית אני עושה בבית) אבל אשמח אם יהיה מסוגל להריץ את התוכנות בעומס סביר. לגבי התקציב, אין לי ממש מסגרת מגבילה אבל גם אין לי דרישות תובעניות כך שאני מעדיף נייד שהכי משתלם ביחס למחיר, מקסימום ביצועים בשביל מינימום כסף. הנייד יקנה בארץ, אשמח לקבל המלצות על ספקים או מאיפה להזמין. (אני ירושלמי אם זה …

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים