עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ios,

אז ככה. יש לי כמה התלבטויות, הראושנה האם אתם ממליצים לקנות הארד דיסק של 500 גיגה רק למערכת ההפעלה ובנוסף האררד דיסק של טרה להורדות וכדומה? לוח אם , האם כדאי לרכוש לוח אם שונה בעקבות גילוי התקלה שפורסם עליה זיכרון : כמה חשוב העניין הזה של סוג הזיכרון? האם כדאי לחסוך שם כמה שקלים? כרטיס מסך, אני לא גיימר אך כן אוהב את האופצייה של משחק פה ושם לכן לקחתי כרטיס מסך בינוני, האם אתם ממליצים לי לקחת כרטיס מסך אחר במסגרת התקציב שלי? יש לי מסך samsung 2233 21.5 שוקל להחליץ לdell ips 24 למרות שכנראה זה לא יקרה בקרוב עקב מגבלות תקציביות אם יש לכם המומחים איזהשהם הערות או הארות מקצועיות אני אשמח לשמוע, כמו כן האם כדאי להחליף מארז לאחד אחר או ספק כוח לאחד אחר השימושים במחשב זה הרצת י…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. האם יש חנויות טובות בארץ, עדיף באיזור המרכז, בעלות מגוון רחב של דגמים של מחשבים ניידים? הייתי רוצה לנסות בעצמי כמה דגמים לפני שאני עושה קנייה מחו"ל. לדוגמא דגמי Lenovo Thinkpad X, T Series Dell Latitude 5000/7000 Series Asus Zenbook Series, ASUSPro Series Toshiba Tecra Series כמובן שעדיף דגמים מעודכנים של מעבדי Broadwell-U מהשנה. אשמח לשמוע המלצות!

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. קודם כל תודה על הפורום - זה משהו שאני מחפש המון זמן! התקציב שלי הוא 3000 ש"ח +/- 500 ש"ח. ומה שחשוב זה באמת במסגרת הזאת להגיע למקסימום. נושא שני מרכזי מאד הוא האחריות ע"ע - כמה שווה לשלם עליה ואיפה ומה... מפרט נדרש: המחשב הוא מחשב משפחתי (אבא + אמא + 3 ילדים גן/יסודי), כלומר: משרדי - אופיס, פאוור-פויינט, מיילים וכו'. תחנת גלישה משפחתית - יו-טיוב, סרטים בסטרימינג, טריילרים, פייסבוק, פורומים, הורדה של סרטים - בינוני, משחקי רשת בינוני. טלויזיה-קולנוע: כ.ט. +עידן5 , צפייה בסרטים מקוריים וצרובים - כבד מאד. גיימינג: heroes VI, CIV5, dragons age, נראה לי שאלו המשחקים החזקים שאני ארצה לרכוש בעתיד למחשב זה. בעיקרון אני אוהב לשחק ומדי פעם נכנס לתקופה - וחשוב לי שבתווך של השנים הקר…

4. התקציב שלי מראש היה 2500, חרגתי ממנו ל-3000 ש"ח. השימושים שלי במחשב: סרטים ואינטרנט בעיקר, ולפעמים פתיחה של כמה תוכנות במקביל כמו אופיס, תוכנה לעריכת סרטים, אקספלורר. אחרי בדיקה של מחשבים רבים ויחס תמורה - עלות, מצאתי שמחשב נייד ווסטרו 1015 של דל נותן את התמורה הגדולה ביותר מול תועלת. בקישור הבא, מצאתי אותו במחיר של 3000 ש"ח: http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?ProductID=1916 קראתי כאן כמה אשכולות, וראיתי שכמה כתבו שהוא חדש ועדיין לא ידועים עליו פרטים, ומאידך מישהו כתב גם כמה חסרונות, באופן כללי לגבי הדגמים של ווסטרו: פלסטיקה זולה, מסך מט, ועוד. רציתי לדעת, מהם החסרונות שידועים לכם ספיציפית על הדגם הזה? היתרונות שאני מצאתי הם: מחיר סביר כמובן מסך לד חדשני, בגודל מצויין - …

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום. אני שחקן מושבע של המשחק WOW אבל המחשב שלי בבית לא מריץ את המשחק חלק כל כך דבר שמבאס לי את התחת :'(. אני רוצה עכשיו לקנות מחשב אבל לא מבין ולא יודע מה יגרום למשחק לעבוד חלק. אם מישהו יוכל לעזור לי במפרט ומקום קנייה אני אשמח . תודה מראש. lamalo

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. היי לכולם, לאחי בן ה-13 יש מחשב עם AND 4400 כפול ליבה, 2GB זיכרון DDR2 וכ.מסך 8600GT. כל זה מונע ע"י ספק לא רע של FSP עם 300W. הוא טוען שמשחק כמו Blacklight לא רץ לו חלק. מאחר ואין לנו כ"כ תקציב למחשב חדש שעולה לערך 2500 ש"ח חשבתי לראות אם כדאי ואפשר לשדרג. הלוח אם הקיים הוא M61PME-S2 ולו רק שני סלוטים לזיכרון לכן אצטרך להחליף לשני סטיקים של 2GB כ"א - ראיתי שזה בסביבות 350 ש"ח. השאלה היא איזה כ.מסך יהווה שדרוג יחסית רציני ל-8600GT הקיים שלו, יכנס בתקציב של 350 ש"ח לערך וגם יתאים לספק הלא חזק מאוד שיש לנו - 300W כאמור. אשמח לשמוע כדאיות של העניין ובמידה וכן - הצעות קונקרטיות. תודה! נ.ב. אין זה משנה מאיזו חנות מדובר, אין בעיה להזמין את החלקים באינטרנט

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. היי, את עיקר העבודה אני מבצע על מחשב שולחני, אבל מדי פעם אני נאלץ לעבוד גם לא מהבית. חשוב שהמסך יהיה טוב וברור (עדיפות ל-IPS אם זה אפשרי, ואפילו רזולוציה גבוהה אם זה לא מוגזם מדי לגודל מסך) ביצועים טובים מכיוון שעלולות להיות הרבה תוכנות פתוחות במקביל. (Eclipse, Visual Studio, NetBeans, Adobe stuff, Android Emulators, Browser) ארגונומיה טובה ונוחות. זמן סוללה ומשקל לא כל כך חשובים, מכיוון שלרוב אני אמור לעבוד במקומות עם שקעים. כמובן שאם איכשהו אפשר לדחוף Ultrabook טוב זה יהיה מגניב. אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים מעבר ל-4000 ש"ח אם זה ממש שווה את זה. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. . מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - [glow=red,2,300]עבודה משרדית[/glow], תכני HD, [glow=red,2,300]משחקים,[/glow] עריכה, גרפיקה וכדומה)? ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? [glow=red,2,300]1280*1024[/glow] * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? [glow=red,2,300]משחקי רשת mmorpg[/glow] [glow=red,2,300]מה שיבוא ליד- לא כולל GTA IV[/glow] * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/[glow=red,2,300]בינוניות[/glow]/גבוהות)? . האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, [glow=red,2,300]צורב[/glow] למשל)? עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? [glow=red,2,30…

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by kdani,

היום כבר אפשר למצא ניידים עם מעבד XEON, אשמח לשמוע אם משהו בקיא בפרטים אלו מהמעבדים עדיף למחשב נייד (מטרה - גרפיקה, תכנות, אולי גם VM על המחשב) מבחינת ביצועים, צריכת חשמל, עלות/תועלת ? שמתי לב שאין הרבה השוואות ברשת בין שני המעבדים בהקשר הזה (כנראה בגלל שמדובר במשפחה אחרת, אבל לשם שינוי אפשר להכניס את שניהם לאותו מחשב היום)

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום אני מחפש לגיסתי סטודנטית נייד ללימודים, בית. היא מעוניינת מחשב דיי פשוט, שאפשר לעבוד איתו על אינטרנט, אופיס, וצפייה בסרטים וסדרות באינטרנט. גודל המסך 13-15 כמובן שעדיפות לביצועים הכי מקסימליים, כל השאר סוללה, מסך וכו' פחות משנה, פשוט שהמחשב יהיה כמה שיותר חזק ומתאים למה שהיא צריכה. מצאתי לה את שלושת הדגמים האלה : http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=840843,893535,893862 וכמו כן את הדגמים האלה : http://shirion-computers.com/product.asp?aff_a=1&Pid=Inspiron-N5010-Ci3-350&Cat2Cat1ID=34&Cat2ID=9&aff=Zap〈=he http://shirion-computers.com/product.asp?aff_a=1&Pid=HP-G62-460SJ&Cat2Cat1ID=34&Cat2ID=7&aff=Zap〈=he מה ההבדל…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. מעבד I5 4670K לא עבר OC מעולם. לוח אם ASUS Z87 DELUXE זיכרון 8 GB 1600 קינגסטון 1600 SSD 480GB סאן דיסק אולטרא 2 דיסק 8TB סיגייט דיסק 3 TB WD כפול 2 יח דיסק 2TB WD כפול 2 יח כרטיס מסך ASUS GTX 670DC2 ספק כח SEASONIC 620 מאוורר מעבד NOCTUA לא זוכר את הדגם... מארז THERMALTAKE ARMOUR REVO SNOW EDITION לבן קירור מארז מאווררים מקוריים של המארז שקטים במיוחד ומארז קריר מאוד.. אודה למומחים כאן לתמחור הוגן לדעתכם ?! תודה והמשך ערב טוב . חיים

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by LAUSER,

שלום לכולם 1.איך המפרט הבא נראה לכם? 2. האם כדאי להחליף את הקירור של המעבד ל ALPPINE 775 PRO ? (המחשב נמצא בחדר עבודה ואני לא צריך שיהיה שקט לגמרי) Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz GA-EP43-DS3L Gigabyte Western Digital 500GB SATA II Kingston 2048MB (2GB) DDR II 800MHz LG X22 SATA DVD Asus nVIDIA EN9600GT/HTDI/512M PCIe COMPUCASE 6C11 BLACK NO PSU ספקי כוח‏ Jewel 550 - SP-ATX-550WTN-PFC סה"כ - 2606 חנות - אייבורי תודה ליאור

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. היי חברים אני מחפש שני מחשבי נייד אחד לאחותי ואחד לחבר. נתחיל אם של אחותי =התקציב 2000 שקל מחשב שיהיה טוב לה ללימודים\עבודות\אינטרנט וכדומה. המחשב השני לחבר תקציב 2500 שימושים אינטרנט\מוסיקה\צפייה בסרטים. תודה מראש לעוזרים.שבת שלום. נ.ב עדיפות לשניהם לחברות טובות כמו ASUS וכו'.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1700 חריגה עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6/10 (מוכן להוציא כמה עשרות שקלים יותר על שקט) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש…

15. Started by bigkatan,

בקיצור המחשב שלי כבר ישן מאוד וצריך רענון רציני. אני משתמש לרוב בגלישה, סרטים ולימודים. הוא מאוד מאוד איטי ובנוסף אני רוצה עכשיו להריץ עליו קצת משחקים לא חייב הגדרות אופטימליות וכ'ו. הסכום שאני מעוניין להשקיע בערך 1500 שקלים וניתן לחרוג מעט מהתקציב. המפרט הקיים: intel core 2 duo e6300 1.86GHZ motherboard Gigabyte 945-s3 ddr2 1024 mb Nvidia Geforce 7600 GS 256mb תודה לעוזרים. שיהיה שבוע טוב!!!

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. אני רוצה להביא מחשב חדש ואני צריך איזה מקצוען שיגיד אם משתלם במחירים או לא שיסתכל גם על המחיר של כל חלק בנפרד שאם יש חלק שמשתלם וחלק שלא זו חנות ממש איכותית שניתן להחליף חלקים תגידו אם צריך אבל שישאר באותו מחיר :\ תודה אני רוצה את המחשב הזה בגלל שאני רוצה מחשב שעכשיו יהיה לעוד כמה שנים טובות וגם ירוץ לי על האכויות הכי גבוהות במשחקים הכי חדשים ללא שום בעיה של כרטיס מסך חלש מידי או מעבד חלש מידי שהכל יהיה פרפקט כבר המון זמן אני רוצה להביא איזה מחשב חיה שיכול להריץ כל משחק שקיים וזה נראה לי עומד בסטנדרטים שלי וגם בתקציב אחרי חודשיים עבודה אני כבר יוכל להביא אותו ועוד ישאר לי איזה אלפייה ככה תגידו לי רק שהמחירים לא מופרזים כי אני ממש מאמין בחנות הזאת אני קונה ממנה כ…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום כבר זמן מה אני חושב לשדרג את המחשב מכיוון שהוא די זבלה ומעפן, חשבתי לקנות את החלקים הבאים: SAPPHIRE HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC Edition אני לא סגור לגבי החלקים למעלה מכיוון שאני לא יודע אם אני אקבל את התמורה המלאה למחיר שאני משלם, אני רוצה לשלם כ900-1000 לכרטיס מסך הכי טוב בהתאם למחיר ולזרוק 200-350 על זיכרון. בעיה נוספת היא שאני מפחד שהחלקים למעלה לא יהיו מתאימים למפרט שכבר יש לי והוא: INTEL DUAL CORE E2140 1 MB 800MHZ (אני מתכנן לעשות OC בהקדם האפשרי ואם זה אפשרי חח) לוח אם ECS 671T DDR2 512MB 667MHZ TWINMOS ואין לי כרטיס מסך ATX 400W אני אשמח לעצות, הארות, הערות ולכל דבר.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אני משתחרר ואני לא בקיא כ"כ בחומרה ואני כבר כמה ימים שובר תראש מחשב פועל 24/7, כ-2 משתמשים אינטנסיביים.. משחקים, הורדות, אינטרנט(+רשת).. שימוש די אינטנסיבי והציפיות פה גבוהות מה כבר ביקשתי 100fps OC - מעניין אותי ולכן אשאיר אופציה פתוחה לתחום הזה ועדיף לקחת חלקים שיתאימו ל OC עתידי D: amd/intel-עד היום הייתי חסוד של אינטל, אבל האלטרנטיבה ש AMD מציעה מעניינת אותי מאוד ;] 2gb ram - ראיתי שזה הכי משתלם... case - יפה, מאוורר, עדיף עם חלון, ומוכן להשקיע +200 על מד טמפרטורות שיציג לי מה הולך בפנים.. לוח אם סוס עם ביוס סוס בטח יש לכם לינקים לכל מיני בנצ'ים של חומרה.. link me אם אפשרי.. עכשיו בגדול התקציב הוא 4,4.5 5 יהיה כואכ לשלם אבל בטח שמשתלם... כאמור, הרבה זמ…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום חבר'ה, אני מחפש מחשב לבן-דוד שלי המיועד למשחקים, התקציב לא גבוה אבל בהתחשב שהוא ללא כרטיס מסך וציוד הקיפי הוא לא רע 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך למרות שהתקציב דחוק ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כנראה 22Inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אני צריך שילוש קדוש לדוד שיש לו כבר מארז, ספק, וצורבי DVD. הוא עובד הרבה על המחשב (מיילים בעיקר, תמונות), ולכן מה שאני חושב שהוא צריך זה כפול ליבה Sandy Bridge (הדילמה היא שתי ליבות חזקות וכרטיס מסך של אינטל מול שתי ליבות חלשות וכרטיס מסך חזק של AMD, ואני בוחר באינטל כי לרוב הוא עובד על המחשב ורק הילד שלו מדי פעם משחק עליו, ובכל מקרה, כשיהיה צריך, אפשר יהיה להוסיף כרטיס מסך למפרט), לוח אם וזכרונות DDR3. מ-RSM, הכי נוח לו להגיע לשם, אפשר גם מזיגזג. אפשר למצוא כזה שילוש במחיר שציינתי למעלה?

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by skot,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe: PhotoShop, Illustrator, InDesign, premiere ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. שלום רב פורום, אחרי שהכנתי מפרט איתכם ואחרים שלחתי למקום שממנו אני קונה את המחשב את המפרט שהורכב והם שלחו לי מפרט משלהם עם חלקים זהים או מקבילים. זהו המפרט: HDD Samsung HDD 500 GB SATA II 16 MB CD-ROM צורב DVDRW LG GH22-NS50 X22 SATA Bulk BLACK זיכרון DDR 3 2G/1333 A-DATA Retail לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3 Retail כרטיס מסך Sapphire ATI 5770 1024 GDDR5 PCI-E HDMI+DP Retail מעבד AMD Athlon II x4 630 AM3 Box מארז (הוא טוב?) Thermaltake V3 Window Black ספק כוח Thermaltake ST 600W Litepower A.PFC סה"כ: 3200 ש"ח כמה שאלות: 1. האם המפרט בעיקרון טוב שוווה את המחיר ומספק את הסחורה (שהיא בעיקר משחקים! ועיצוב בקטנה) 2. האם הספק כוח שנתנו לי הכרחי? מישהו אמר לי שצריך 450-500 וש-60…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by bd,

מחיר שאני יכול להגיע 2500 כולל מעמ ובפמרט אני לא צריך מסך ארדיסק cdrom תודה

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Reut Gollan,

אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד לצורך לימודים, ואינני מעוניינת להוציא הרבה כסף עליו. השימוש בו יעשה בעיקר בתוכנות של האופיס, ובגלישה באינטרנט. אשמח אם תוכלו להמליץ לי עד מחשבים העונים על הדרישה

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Egozialon,

שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד AMD RYZEN בארץ. האם כבר מוכרים כאלו מחשבים בארץ מכיוון שלא הצלחתי למצוא. אם כן האם הם משתלמים והיכן אני יכול למצוא כאלו??? תודה

דיונים חדשים בפורומים