ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם , מעוניין לקנות לבן שלי סטודנט להנדסת תעשייה וניהול (מערכות מידע) מחשב נייד שיחזיק 3-5 שנים. מעדיף קונפיגורציה יותר גבוהה מהדרישות שציינתי (מעבד, כרטיס מסך)למקרה של הפתעות כרגע הוא מחזיק במחשב נייד Dell XPS 13 עתיק שהחזיק כמעט 7 שנים + ונקנה כמחודש חוץ מפירמוט אחד אבל בקושי סוחב כרגע מתלבט: 1- בין AMD ל Intel 2- אם לשים כרטיס מסך בנפרד 3- מעדיף Lenovo אלא אם כן אני טועה Dell איכותיים אך המחירים הגבוהים שלהם לא ייכנסו למסגרת התקציב אבקש את עזרתכם המהירה תודה רבה צביקה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 ש"ח - 3,500 ש"ח 2.…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן, ברשות מכר שלי ישנו מחשב מתחילת 2017, שזה המפרט שלו: מעבד intel 7500 16g ram ddr4 geforce 1060gtx 500gb hard disk (not ssd) 250g ssd והיינו מעוניינים להתאים את המחשב לשנה זו. חשבתי להציע לשדרג את לוח האם את המעבד, לוותר על הדיסק קשיח הישן ולהוסיף SSD אמנם בזמנו היתה חשובה לו האפשרות להריץ משחקים כבדים, אבל כיום זה לא משנה לו, אך מעדיף לשמר את הכרטיס מסך הקיים. לגבי הלוח האם: חשובה לנו הקישוריות: WIFI6, שיהיה בלוטות' אם אפשר, שיהיה USBC אחד לפחות, אבל אין צורך באיזה משהו מטורף מדי שכולל 10 חיבורי USB לגבי המעבד: בעיקרון לא חושב שזה משנה לי אם זה אינטל או AMD, העיקר שהתמורה תהיה טו…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500-7500 , אבל עדיין שישמור על תמורה מול מחיר שמצדיקה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תיכנות (python / c# (visual studio2019) , עבודה גרפית ועריכת סרטים - פוטושופ , פילמורה , לייטרום , פריימיר וכו' משחקים (לאחיינים בעיקר) , תוכנות נוספות - Autocad , orcad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק רמקולים , הנוכחים כבר עשו את שלהם. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי samsong ssd 860 evo 500gb * 2 ח…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
משתמש רשום 48 פורסם דצמבר 4 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית , בעיקר תוכנות ADOBE - אינדזיין , פוטושופ, אילוסטרייטור 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת עכבר ומסך 27 IPS 2K 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, אני מחפש מפרט למחשב נייח לעבודה משרדית. Office, חיבור VPN וכו. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח. נראה לי שזה אמור להספיק לצרכים האלה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית. בעיקר office וחיבור למחשב מרוחק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. (כמובן שלא כלול ב 2000 שח של המפרט). אשמח להמצלה על מסך 22 אינג' 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במידה סבירה 6. האם…
-
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקל, חריגה של כמה מאות אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת מוזיקה (Ableton, cubase) ומשחקים (טקן ומשחקי לחימה אחרים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב מאחר שאני עורך מוזיקה וצריך לשמוע את הכלים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
למביני עניין בלבד , אני צריך עזרה ל - מפרט מחשב או דרישות מדוייקות (לא דרך אתר התוכנות) למחושב שיריץ --CUBASE ו PREMIIERE חלק. הכוון הוא : I7 , I5 בדור 12 16GB RAM NVME , SSD של 1 טרה איזה לוח אם מתאים ואיזה כרטיס מסך מתאים וספק כמובן אין כרגע הגבלה לתקציב אבל לא להשתגע במחיר. תודה לעוזרים.
-
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אשמח למפרט של מחשב למשחקים קלים כמו פורטנייט וכאלה עד 3000
-
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
- 3 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 קנייה באילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי מיועד לסטודנטית להוראה לעכשיו וגם לאחר התואר היא כבר בסוף 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?אשמח להצעה בין 14-16 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…
-
- 11 תגובות
- 992 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב חברים, קיבלתי מתנת יומולדת מחבר את המעבד הבא: intel core i9 12900k(30m cache up to 5.2 ghz) fc-lga16a. עכשיו המחשב הישן שלי שהמפרט שלו יצורף בתגובה הבאה, עושה לי קצת בעיות והוא בטיפול. אז מה אני רוצה ממכם? אני לא גיימר, וקשה לי להאמין שאשחק במשחקים בזמן הקרוב, אז מה כן? מצפה ללמוד תכנות, סרטים ועבודות שגרתיות. עכשיו התקציב הוא בערך כ4000 ש״ח (אקנה מאילת) לא כולל מסך. יש בי תחושה שמעדיפה ddr 5 בram.. אבל חוץ מזה אשמח נורא לשמוע על תפריט שתציעו. אני יודע שיש פה קצת משהו מוזר לאור המעבד הכי חזק בשוק האינטל.. אבל מה לעשות שאותו קיבלתי...
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
היי מחפש בבקשה מחשב נייד- הדגם היחיד שכרגע ראיתי זה https://www.pc365.co.il/product-28739-Lenovo_ThinkPad_E14_Gen_2_20TA00EVIV__במלאי אם יש אופציות אחרות טובות יותר בתמורה לכסף אשמח לשמוע תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000- אפשר קצת לחרוג גם פחות יהיה אחלה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש לפי סדר שימושים: עבודה משרדית כללית, אופיס וכו' קצת מדיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכב…
-
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
התקציב הוא 5,000 עם אפשרות חריגה של 1,000. המחשב ישמש אותי ללמידת איור דיגיטלי, אנימציה ותלת מימד, אחבר אליו wacom. עדיפות למחשב שקט, בעתיד אולי ארצה לחבר אליו מדפסת, ארצה למצוא לו מסך שמתאים לעבודות איור דיגיטלי ועיצוב גרפי ותהיתי האם 27 אינץ' זה הסטנדרט כי זה מרגיש לי גדול מידי והאם 23-24 יספיקו. מבחינת חנויות מועדפות או גודל המחשב אין לי העדפות, מקווה שלא שכחתי כלום
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, אני מתכנן לפתוח עסק בקרוב ורוצה מחשב נייד חזק ומהיר, אבל גם קל ואלגנטי (רצוי גם יפה). נעבור לפורמט המוכר: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח. אפשר לחרוג במעט. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית בעיקר - אופיס ומיילים ודפדפן (בריבוי חלונות ומשימות). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חשבתי על מסך P2422H בסיסי של Dell ועל סט עכבר-מקלדת פשוט של logitech. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כל המפרטים ברמה שאני מחפש באי…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4400 - קנייה באילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? גודל - 14 אינץ' משקל - 1.5 קילו ומטה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…
-
-
- 11 תגובות
- 913 צפיות
- 1 follower
-
-
אני יודע שפתחתי דיון על מחשב נייד 14, אך החלטתי שאקנה קטן לעבודה (מצאתי משהו), ולבית אני אקנה אחד שכמה שיותר גדול עם מסך איכותי ללא מגע, לא מתקפל,לא למשחקים, ללא פיטצ'רים שמייקרים, וגם מוותר על איכות בניה אם צריך והכל לטובת מסך OLED איכותי עם צבעים מדוייקים ושיהיו קרובים לתקציב כמובן שאם יש משהו שנותן תמורה למחיר ונותן לי ביצועים משמעותיים אז אשמח לשמוע. אם יש צורך בחריגה אז אשמח לשמוע ובמקסימום אקנה מאילת. תודה מראש
-
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 5K ל-6K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פוטשופ, קצת PREMIERE, קצת גיימינג קל (FIFA), וכמובן משרד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא שיקול מרכזי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? קל - 14"? (יחובר למסך חיצוני) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן חברים, בעבר עזרו לי פה לבחור מחשב (12 שנים אחורה) ואני חוזר כיום כיוון שאני מחפש ייעוץ והכוונה לקנייה. אני מחשב מחשב נייד. חשוב לי שהמסך יהיה גדול (כמה שיותר). המחשב ישמש אותי למטרות משחקי קלפים (פוקר). כל מי שאני מתייעץ איתו אומר לי ש"מה שיש לי מספיק" אבל התוכנה נתקעת המון (תוכנה מאוד כבדה יחסית לממשק קלפים(GGPOKER\7XL)). בקיצור אני מיואש כי אני לא מצליח לקבל תשובה חד משמעית מה אני צריך על מנת המחשב ירוץ "חלק" כשיש 8-10 שולחנות פתוחים. ב3 שולחנות המחשב עובד סבבה. מעל זה כבר סיפור אחר. מ10+ המחשב כבר לא זז ואני מגיע ל TIME OUT בשולחנות. כרגע אני מחזיק ב DELL XPS 15 9500 מעבד: Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU @ 2.6…
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, כמה מורגש הבדל בין i3 ל i5 במחשב נייד לעבודה משרדית? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכ…
-
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה במציאת מחשב נייד שעונה על הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות ה-5000 שקלים, אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15 אינצ' וש…
-
-
- 11 תגובות
- 869 צפיות
- 1 follower
-
-
צריך 4070TI או מספיק 4070
-
- 11 תגובות
- 934 צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ללא מגבלת תקציב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות (תוכנות פיתוח), ולפחות 50 טאבים פתוחים, ב3 בראוזרים שונים (50 בכל אחד) בו זמנית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת אלחוטית שקטה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
- 5 followers
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג בשווי 7500 שקלים. יש לי מסך 2K שאני לא מתכנן להחליף בזמן הקרוב. נקודות שחשוב לי לציין: 1. לא הולך לעשות OC בכלל 2. מעוניין במחשב שקט ככל האפשר 3. מעוניין במחשב קטן, מעדיף מארז Mini ITX אם ניתן 4. לא יודע אם זה סטנדרטי בלוחות אם מודרניים אבל אני רוצה חיבוריות WiFi ו-Bluetooth מובנות אשמח לדעת איזה מפרט אפשר לרכוש בתקציב הנ"ל ואם יש סיבות טובות לחרוג מן התקציב. תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אם ניתן להישאר במסגרת התקציב אעדיף 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ס…
-
- 11 תגובות
- 4.6k צפיות
- 4 followers
-
-
אפשרות ראשונה M3 pro cpu 11 core, gpu 14 core, ram 18gb, ssd 512gb. אפשרות שניה M2 pro cpu 12 core, gpu 19 core, ram 32gb, ssd 1tb. המחיר ממש דומה. תודה רבה לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
- 3 followers
-
-
אהלן כולם. יש לי מחשב גיימינג שנבנה באמצע 2015, ואני מעוניין במחשב גיימינג שיוכל להריץ משחקי top tier עם מקסימום פרטים בכמה שנים הקרובות. אני מניח שאין הרבה מה לקחת מהמחשב הקיים חוץ מהמארז והדיסקים, ואולי את הזיכרון, סתם כדי לעלות ל- 32GB (אני מצרף את המפרט שלו למטה). אגב, יכול להיות שבתקציב שלי לא יתקבל הבדל גדול ברמת הביצועים ממה שיש לי עכשיו (GTX 970), בטח לא הבדל ששווה 4.5K. אשמח אם תגידו לי אם זה המצב. תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500 ש"ח. לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - רוצה לשחק משחקי top tier עם מקסימום פרטים בכמה…
-
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 + אפשר להוסיף 300-500 שקל אם זה הכרחי (אוציא את הכסף אם צריך). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הרבה דפדפנים פתוחים, מוזיקה, פוטושופ, אקסלים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עדיפות לכונן SSD. מאמין 500-1T מספיק. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא ירעיש.. יהיה בסדר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15.6-16" 7. האם …
-
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-