עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by khulud5,

שלום, יש לי מחשב HP DV6000 שקניתי לפני 3 שנים- כעת אני מחפשת מחשב נייד חדש אני מחפשת לשימוש אישי ומשרדי- אופיס ואינטרנט- מחשב חדיש יותר ויותר חזק, מהיר, אמין, ומסך באיכות טובה אני משתמשת במחשב בבית ובמשרד - עדיף שהמחשב לא יהיה כבד מה אתם ממליצים לי? איזה חברה? HP? LENOVO? TOSHIBA? LG??? מחיר- עד 6000 ש"ח

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. השאלה אומרת הכל אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ואני לא מצליח להבין מה ההבדל בין שני סוגי הדגמים חוץ ממהירות השעון { 0.15 GHz } האם יש שינוי מהותי ? תודה מראש על העזרה

3. Started by tamir245,

שלום רב, אני זקוק להמלצות עבור מפרט HTPC הכולל מארז ייעודי, אשמח להמלצות שיתבססו הן על INTEL והן על AMD, נק' להשוואה והעדפות. המפרט יחובר למסך ראשי 42'' LG ומיועד בעיקר לריפים של בלוריי ברזולציה HD/FHD + עבודה שוטפת של גלישה באינטרנט ואופיס באחוז קטן יותר, לא מתוכננת הרצת משחקים. תודה, תמיר.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. קניתי את המחשב שמצוין למעלה והמטען ממש ענק וזה מטרד להיסחב איתו ללימודים. המטען ענק כ"כ בגלל הI7? (דגם 2630) אפשר להשיג מטען קטן יותר שמתאים למחשב? איפה? איפה אפשר להשיג סוללה 9 תאים או 12 תאים למחשב בארץ? יש הפרש מחירים משמעותי לעומת חו"ל?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. נשמע הזוי אני יודע אבל אני רציני - אני רוצה להישתדרג בלפטופ התקציב בכלל לא מוגבל ואפשר אפילו במחיר 10 אלף אפילו יותר ! אין לי בעיה אם יש את הדגם בארץ או בחול - ולא אני לא רוצה אפל ! המטרה היא: גיימיג, בידור, להשוויץ, עליונות בחומרה (גם אם זה לחודש בלבד) הבהרתי את עצמי? גודל המסך 15-17 אינץ זה מספיק בקיצור אני רוצה את הכי טוב - לגבי משקל הוא פחות קריטי (ואני לא מצפה לנייד כבד רצח) אני מאוד אשמח להמלצות בנושא ולדעת מאיפה להתחיל תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by spaltiel,

למישהו יש מושג מאיפה אני מוריד דרייברים של דל 1525 לויסטה 64ביט וגם לxp? חוץ מדרייברים לויסטה רגיל (32 ביט) אני לא מצאתי שום דרייברים, יש למישהו מושג לגבי הנושא הזה?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום לכולם, אני סטודנט ומתכנן לקנות מחשב נייד חדש בתקציב של עד 5K אפשר לחרוג קצת... השימושים הם: לימודים (אופיס, טקסט וכו' ) וגלישה. חשוב לי מאד שהמקלדת תהייה נוחה להקלדה ושהמחשב יהיה קל לנשיאה (מתכוון להתנייד איתו הרבה) ומסך מספיק נוח לדרישות האלו -לא קטן מידי ולא ענק!! המחשב לא ישמש למשחקים או סרטים ואני מעדיף שיגיע ללא מערכת הפעלה. דרישות נוספות: מעבד חזק, נפח דיסק מינימום 160GB מינ' זיכרון 2GB וחברה איכותית ומומלצת עם שירות טוב. אני מודע לזה שקיים מבחר עצום ונכנסו הרבה חברות שעד לא מזמן לא היו חזקות בשוק הניידים-הבלבול הוא אדיר ולכן אודה לכם אם תוכלו לתת המלצות שיגלמו בתוכן גם את איכות המוצר והחברה שמאחוריו ולא רק את איכות המיפרט ובנוסף אם אתם יודעים מאיפה …

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by osherrb,

1. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 3 וכאלה.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 19 אינטץ או לטלויזיה 32 אינטץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב ש…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  9. היי חבר'ה, אשמח לקבל את חוות דעתכם על המחשב Fujitsu Siemens AMILO Li3710-1 מישהו מכיר את לפטופים של חברת פוג'יטסו? איך האיכות שלהם? ומבחינת המפרט, זה מתאים לסטודנט להנדסה? תודה רבה! https://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=27427&catid=875#details

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by D-Max,

אהלן חבר'ה . אני מתכנן לקנות שבוע הבא מחשב חדש שישמש אותי בעיקר למשחקים כבדים ולצפיית סרטים באיכות גבוהה . אני מתכנן OC בעתיד למעבד ולכרטיס מסך . שידרוגים בעתיד אני לא חושב שיהיו אין צורך במערכת הפעלה יש צורך בהרכבה . המסך שלי הוא SAMSUNG T260HD והרזולוציה היא 1920X1200 ככה שצריך כרטיס מסך שיעשה את העבודה בשקט וללא מאמץ ! זקוק לצורב שיתמוך בצריבת Dual-Layer חנויות עדיפות : מאזור המרכז ת"א תודה רבה !

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום לכולם , זה מה שקראתי ב FAQ , אשמח לתשובה לפני שאני משדרג סתם. מצורפת תמונה מCPU-Z [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Dima323,

ברצוני להרכיב מחשב לסלון מחלקי מחשב מאוד ישנים מהמחשב הישן שלי הדרישות שלי מהמחשב זה לראות סרטים ולשמוע מוזיקה בלבד אני לא רוצה להקליט שידורים רק לראות סרטים באיכות כמה שיותר טובה בלי קפיצות והפרעות היתי רוצה לדעת מה הציוד המינימלי שיכול לספק לי את הצרכים ציוד הכוונה היא למעבד, זיכרון וכרטיס מסך הציוד שחשבתי עלו זה: מעבד P2 400Mhz זיכרון 128mb sdram כרטיס מסך GF2 32mb AGP + TVout הציוד הנ"ל יעמוד בדרישות שלי?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by tal75,

כרטיס גראפי NVIDIA 6600 (חייב להיות צ'יפסט של nvidia- אילוצי תוכנה ) הייתי מעדיף את ה - FX540 אם היתי יכול להרשות לעצמי.... שני ג'יגה זיכרון לא יודע של מי .. מעבד פנטיום D 930/920 (גם כן מאילוצי תוכנה חייב להיות פנטיום ) כפול ליבה 64 ביט לוח Gigabyte 945P GA-8I945P Pro הרד דיסק 80 ג'יגה SAT 2 מארז מגניב עם ספק כח 550 מה אומרים? קיבלתי הצעת מחיר של משהו באזור ב5500 שקל מיועד בעיקר לגרפיקה ולווידאו צריך שיהיה מחשב חזקקקק

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. ראו את המפרט המופיע בתמונה המצורפת הצורב,הספק (liberty 500 ) וכרטיס המסך כבר נמצאים ברשותי (קיבלתי אותם בעסקת חליפין ) . אבקש תגובתכם רק לגבי המעבד,הזיכרון, לוח האם ,המארז והדיסקים הקשיחים. מטרת המפרט היא להריץ את כל המשחקים ברזולוציה 1280*1024 ללא פילטרים על גבי xp וב- high quality ב- DX9 . fps הסביר בעיני הוא 25, ואני לא אסבול יותר מדי גם אם הוא ירד ל-20. המעבד הזה מגיע בקלות ל-3. 2 GHz ובזכות התמיכה שלו ב- 64-bit ניתן לקבל 18 אחוז תוספת ב-Fps אם משתמשים בגרסת - 64-bit של מערכת הפעלה .(ב-crysis לדוגמא ) המשחקים של היום אוהבים mhz ואין משמעות רבה למספר הליבות (גם ב-crysis עם העדכון האחרון אין ניצול ממשי של ריבוי הליבות). המעבד הזה הוא overclocker מצוין ואפילו עם הקיר…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by nimrodc,

היי אשמח לעזרתכם בהרכבת מפרט, תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K , אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג ( בעיקר MMos' ומשחקי FPS ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני ( מעדיף שילוב עם קירור טוב) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. היי פורום, במחשב שלי כרגע קיים המפרט הזה: Processor Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz Manufacturer Intel Speed 3.3 GHz Number of Cores 4 Video Card NVIDIA GeForce GTX 560 Ti Manufacturer NVIDIA Chipset GeForce GTX 560 Ti Dedicated Memory 1536 MB Total Memory 2.7 GB Memory 4.0 GB Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit Service Pack 1…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by darwin,

שלום רב, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד: * מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך - 13.3 עד 14 * רזולוציית המסך - HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - אין * משקל רצוי - 1.3 עד 1.8 * האם נדרש זמן סוללה ארוך - רצוי. לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לפחות 2 USB , HDMI, * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - - דורש 500 לפחות כדאי SSD אבל לא חייב * כונן אופטי -לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן (7 גם מספיק) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) - מהדיונים פה ראיתי שלא מומלץ ולכן לא קריטי RAM - לפחות 4G…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  18. Started by lotem98,

דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i3 4160 3.6Ghz - IR6 מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 4160 3.6Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81M-K LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך MSI GTX750Ti OC 2GB GDDR5 VGA DVI HDMI PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1 צורבי DVD: צורב פנימי Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Sata - צבע שחור כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio ציוד רשתות: On Board 10/100/100…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by skot,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe: PhotoShop, Illustrator, InDesign, premiere ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר, אבל אם אין אפשרות אז לא משנה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי רגיל (משחקים כמו NFS,FIFA, סרטי HD, ואינטרנט), ובעיקר תיכנות בפלטפורמות שונות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): תוכנת vmare - פרנסה. Cubase - מזדמן. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות למסך - 21.5-23. ומהירות תגובה טובה. שהמסך לא ימרח בזמן תזוזה כמו בפיפא ועוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפ…

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by IDan2013,

שלום! קודם כל,אני מצטער שאני פותח עוד דיון לאחר אינספור דיונים שנפתחו ע"י. כמו שניתן יהיה לראות, התקציב השתנה וגם מספר רכיבים, לכן פתחתי דיון חדש בשביל שיהיה מסודר ומאורגן. זה יהיה המפרט הסופי בעז"ה תקציב: 6.3K. חריגה: עדיף שלא אבל במידת הצורך אז 100-200 שקל., לנצל הכל או מלחסוך?לא להתפשר על חלקים אבל גןם לא צריך אוברקיל. שימושים: גיימינג כבד - BF3/4, CS, PES , FIFA, NBA וסימולטורי טיסה למיניהם. תיכנות - VISUAL STUDIO כרגע ובעתיד אעבור לסביבות פיתוח יותר מיתקדמות ודורשות כנראה. עריכה - מידי פעם אשתמש בתוכנות עריכה ועיצוב כמו PHOTOSHOP ועוד דברים בסיגנון, זה לא משהו תדיר ככה שאין דרישה מיוחדת. המחשב מיועד להריץ משחקים ותכנים אחרים באיכות …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. היי אנשים, אדם מבוגר צריך מחשב חדש, הוא משתמש בו לגלישה באינטרנט בלבד. רצוי מסך גדול וברור, זמן תגובה מהיר, ואיכות חומרים גבוהה, ופעולה שקטה (לא מאוורר רועש). אחריות 3 שנים עדיפה. תקציב בין 3000 ל-4000 ש"ח. כאמור סוג מעבד (כול עוד זה לא ATOM), נפח אחסון, כרטיס מסך - לא כזה עקרוני. גם משקל לא כזה עקרוני כי הוא לא באמת מזיז אותו. מערכת הפעלה גם לא עקרוני, אם כי נחמד אם יהיה דרייברים ל-XP. יותר חשוב משטח עכבר נוח, מסך קריא (לא נראה לי שחשוב שיהיה מט, הוא בד"כ בכיוון נגדי לחלון), איוורור שקט ושלא יתפרק אחרי שנה. מה הולך היום? מה אתם ממליצים?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. היי יש לי חבר שבונה אולפן קטן והוא צריך מחשב להקלטות... זה מה שהוא כתב לי: יש לי תקציב של 2000 שקל אולי 2200 למחשב כולל מסך אני לא צריך גרפיקה טובה למשחקים או מהירות מטורפת צריך מחשב שיכול לסחוב תוכנות הקלטה כבדות יחסית עם מהירות נורמלית והרבה זיכרון לכל החומר. זה נשמע לי קצת בעיתי אבל אני חושב שאולי זה אפשרי עם כרטיס מסך מובנה וכאלה אני אודה לכם מאד אם תנסו להרכיב משהו נורמלי עם כרטיס קול מתאים... תודה

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום, אני מחפש לוח, מעבד, ספק כח, וכרטיס מסך במקרה והלוח הוא PCI-E. המערכת האחרונה שלי היא P3 לכן אני לא ממש מתמצא, אבל לאחר קריאה בפורום אני מניח ש AMD 939 זו המערכת הכדאית. הקניה היא מאתר בארה"ב, ואני רוצה להוציא בעצם כמה שפחות אבל בכל זאת לקנות חומרה טובה. נכנסתי ל newegg וחשבתי על הרכיבים האלה: GIGABYTE GA-K8NF-9 Socket 939 NVIDIA nForce4 $106.00 GIGABYTE GV-NX66T128D Geforce 6600GT 128MB GDDR3 PCI-Express x16 $169.00 AMD Athlon 64 3000+ Venice Integrated into Chip FSB Socket 939 Processor Model ADA3000BPBOX - Retail $153.99 THERMALTAKE Silent PurePower TT-420AD(DUAL FAN) ATX 420W Power Supply - Retail $36.99 $465.98 יש לי כמה שאלות, תודה רבה לכל העוזרים. הייתי …

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. נלך לפי החוקים, הכי קל: * מטרות המחשב? - כמצויין בכותרת. * גודל המסך? - לא משנה. * משקל רצוי? לא כבד מדי או ענק מדי, עד 2-2.5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כמובן שעדיף סוללה כמה שיותר חזקה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - יציאת HDMI חובה, רצוי עם כניסת P2 ומסך HD. * בלוטות? - לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500GB * צורב DVD? - כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? -- לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - Toshiba, Dell, Asus ואם תמליצו על חברה אחרת, אשמח לשמוע.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים