ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך כמה שאפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? "22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים כמו GTA IV * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב ב…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית ואינטרנט נטו. לפעמים קצת סרטים. * גודל המסך? 13-14 אינץ '* משקל רצוי? כמה שיותר נמוך. מכוון לאזור ה- 1.5-1.6 קילו. כמו כן, חשוב שהמחשב יהיה דק * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? חשוב מאד זמן סוללה ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? מאד רוצה HDMI * בלוטות? כדאי * גודל מינימלי של כונן קשיח? אין. כמו כן, אין צורך ב- SSD * כונן CD/DVD? צורב? אפשר, רק אם זה לא מוסיף יותר מדי למשקל ולעובי * כונן Bluray? ממש אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא המחשב הוא מתנת יום הולדת לאמא שלי. בגדול, היא ראת…
-
- 4 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייח לבית. מלבד השימושים הסטנדרתיים (אינטרנט, סרטים HD ,אופיס) אני מעוניין להריץ גם משחקים כמו: battlefield 3 ווהכותרים החדשים שעתידים לבוא FarCry 3 וכדומה .. יש לי מסך 22" רזולוציה HD . השימוש השני הוא תוכנת CAD שנקראת SolidWorks בגלל זה חשוב לי שהמאיץ הגרפי יהיה של NVidia כי יש לו את העניין של הCUDA חשוב לי שהחלקים יהיו איכותיים, בכדי שישרת אותי לטווח ארוך. אין צורך בציוד היקפי כלל, אין צורך בכונן DVD , אין צורך במערכת הפעלה. לגבי ספק כח - יש לי ספק כח של HEC 420UB http://www.hec-group.com.tw/model.php?category=psu&sub_category=certified_psu&model=win אני לא יודע אם הוא יהיה מתאים למערכת או לא ? התקציב הוא עד 3000 ש"ח , אם ניתן…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בבניית מפרט זה אני מתייחס לירידת מחירים ביולי...כלומר הQ6600 יעלה, אני מעריך ש1400 ש"ח. תקנו אותו ושפרו אותו לפי הצורך ;D 1400 מעבד Intel Core 2 Extreme Quad Q6600 מעבדים q6600 597 לוח אם GIGABYTE GA-965P-S3 לוחות אם 39202 595 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 זיכרונות למחשב F2-6400CL4D-2GBHK 1,938 כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 640MB PCI-E כרטיסי מסך LV381 384 כונן קשיח Western Digital WD2500YS 250GB דיסקים קשיחים ואחסון 250YS 645 מארז מחשב LEXA NZXT מארזים nzlexa 590 ספק כח Enermax Liberty 500W ספקי כח ELT500AWT סה"כ 6100 + - יש לכם המלצות למסך מחנות זו? SKYPC.CO.IL אני רוצה לשים שם מסך 20" משו טוב למשחקים...אני יודע שהDELL 207WFP הוא מצוי…
-
- 21 תגובות
- 1k צפיות
-
-
למישהו יש מושג מאיפה אני מוריד דרייברים של דל 1525 לויסטה 64ביט וגם לxp? חוץ מדרייברים לויסטה רגיל (32 ביט) אני לא מצאתי שום דרייברים, יש למישהו מושג לגבי הנושא הזה?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! אתמול נשרף לי המסך במחשב הנייח ואני חייב את המחשב.. השאלה שלי כזאת, המחשב נייד עובד והכול טוב.. העברתי כבל מסך מהמחשב נייח לנייד ומפה אני לא יודע מה לעשות, לאיזה תוכנות לגשת? מה לשנות בלוח בקרה? תודה מראש לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 7.9k צפיות
-
-
אני יודעת שזה לא הפורום המתאים, ניסיתי גם בפורום ספקים אבל עדיין לא קבלתי התייחסות מספקת אני מעוניינת לקנות אל פסק שיעבוד בהתאמה ל-SeaSonic S12II-620 לפי חישוב לא מדוייק במיוחד הבנתי שהמחשב והמסך שלי צורכים בערך 400W, איך אני יכולה לדעת כמה וואט כל אלפסק מייצר? האם Advice PRD650 DIGITAL מייצר בפועל 400W? האם יש למישהו ניסיון עם החברה הזאת: Rostec UPS Line Interactive 1200VA ? אשמח לקבל המלצות לדגמים ספציפיים
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מעוניין לקנות לחברה נייד ליום הולדת , בקרוב סטודנטית , ללא צורך במשחקים וכו' אך חשוב שתהיה יציאת HDMI ומערכת הפעלה WIN7. סוגיית המשקל חשובה בגלל זה חשבתי על 13.3". בדקתי בכל מיני אתרים כמו וואלה וכו' קשה לדעת את המחיר האמיתי כי הכל זה מכירות אישיות (הצעות החל מ..) התקציב מוגבל עד 3500.
-
- 3 תגובות
- 877 צפיות
-
-
מחפש נייד שישמש אותי לעבודה אדריכלית (תכנות גרפיקה), יישומי אופיס וגלישה באינטרנט. משחקים לא מעניין, חובה מסך גדול! המחשב מיועד להיות בחדר עבודה קטן ומיועד לבא במקום מחשב נייח גדול. אין לי בעייה שישקול הרבה (אם המשמעות היא מחיר זול יותר) כי ממילא איני מתכוון לשנע אותו במיוחד. הכוונה העיקרית -שיחסוך מקום ושיאפשר להשתמש בצרכים שהגדרתי. יש המלצות?
-
- 4 תגובות
- 823 צפיות
-
-
אני רוצה חוות דעת על הנייד Acer Aspire 6930G 16" Dual Core 2 T6400 Geforce 9600M GT (1024MB( 4Gb DDR2(667MH 500GB harddrive הניידות של המחשב לא כול כך חשובה לי עד לזניחה, מחשב מיעוד למשחקים\גרפיקה בעיקר, ולכן בעל מסך בינוני עד גדול. זאת בחירה נכונה?
-
- 2 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אני לא ממש מבין במחשבים ניידים אז אני פונה אליכם. אני צריך מעבד DC אכותי. זכרון מינימום 1GB נפח דיסק קשיח (לא קריטי אפשר אפילו 40GB). חובה מסך 17'. (לא רחב). יש אפשרות להביא מחשב טוב במחיר הזה? אם לא אולי נצליח להגדיל את התקציב. תודה
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות מחשב למשחקים וקולנוע ביתי. המחשב יחובר לטלויזיה 32" עם רזולוציה של 1366x768 בחיבור HDMI. ברשותי כבר כרטיס לכידה, דיסקים קשיחים, כונן DVD ומארז SilverStone LC17. מה חשוב לי? 1. שקט. שיהיה ממש ממש ממש שקט. 2. מערכת קרירה. בלי OC. אז מה אני בעצם צריך? 1. מעבד - אני רוצה מרובע ליבות (למה? כי אני מתכוון להתחבר למחשב גם ב-Remote בזמן עבודת המערכת ולעבוד במקביל לצפיה בסרט וכו'). ההתלבטות כרגע היא בין Q6600 ל-Q9300. ההעדפה שלי היא ה-Q9300 מאחר והוא מתחמם פחות מה-Q6600 למרות שמבחינת ביצועים הוא נופל ממנו. תקנו אותי אם אני טועה וההבדל בטמפרטורה לא יהיה מורגש כי אז העדיפות תהיה ל-Q6600 בגלל המחיר. 2. קירור למעבד - בעבר הרכבתי מערכת חרישית עם Thermaltake Bi…
-
- 9 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אני מחפש נייד שישמש בעיקר לצרכי לימודים. הוא צריך להריץ תוכנות כמו visual studio, eclipse ו sql server. בנוסף כמובן שישמש גם לאינטרנט ועבודה עם אופיס. אין צורך בהרצת משחקים כבדים או בעבודות של עיבוד תמונה. אני אמור לסחוב אותו כל יום ללימודים, אז צריך שהוא יהיה קל יחסית ונייד. מצד שני אני לא רוצה מסך קטן מדי. כרגע אני מתמקד במחשבים עם מסך 14 אינץ', זה נראה לי הגודל הכי מתאים. עדיף מחשב עם סוללה שתחזיק מעמד 3-4 שעות. התקציב הוא באיזור ה 6K. המועמד המוביל כרגע הוא הדל לטיטוד 6410. יש לי כמה התלבטויות לגביו. דבר ראשון לגבי הכרטיס מסך. כאמור אין לי צורך בכרטיס למשחקים, אבל ראיתי שהדגם עם הכרטיס מסך החזק יותר (3100) מגיע עם מסך ברזולוציה יותר טובה. ההפרש במחיר לא גדול. השאלה ע…
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
-
-
פרטים: Operating System Microsoft Windows Vista Media Center Edition Field Value Monitor LG L1900R(Digital) [NoDB] (170186291) Field Value CPUID CPU Name Intel® Core2 CPU 6600 @ 2.40GHz Field Value Renderer GeForce 8800 GTX/PCI/SSE2 250GB זכרון. דעתכם?
-
- 7 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למשחקים בתקציב של 3.5K פלוס חריגה 100-150 המחשב מיועד לגלישה, אופיס ומשחקים, יש כוונה שמשחקים חדשים ירוצו עליו ברמה טובה מסך(יקנה בנפרד - אשמח להמלצות) רזולוציה טבעית 1920X1080 השקט חשוב(ימוקם בחדר שינה), אבל עדיף להתמקד על ביצועים במשחקים. תודה לעוזרים, ושנה טובה.
-
- 3 תגובות
- 787 צפיות
-
-
היי אשמח לדעת כמה שווה המחשב שלי היום הוא הורכב לפני 4 שנים ב9600 ש"ח בטוחה שהיום הוא איבד 80% מהערך שלו בערך אשמח לדעת כמה שווה כל המחשב או רכיבים ספציפיים ממנו ובכמה אפשר למכור אותם תןדה! אז המפרט : intel core 2 quad q9550 2.8ghz 12mb cache s775 1333mhz nvidia nForce 790i SLI, DDR3 1333, 3xPCI-E, 2XGBL 1600mhz crosair XMS 2x2GB DHX DDR3 1333MHZ PC-3 10666 KIT SAPPHIRE RADEON HD 4870 X2 2GB GDDR5 DX10.1 HDTV SEGATE BARRACUDA 500GB 7200 RPM 32MB SaTA II ASUS DRW 2014 DVD+RW X20 SCYTH NINJA MINI 6 HEA: PIPES CPU COOLER ALUMINIUM MIDTOWER SILVER\BLACK CASE NO PSU THERMALTAKE TOUGHTPOWER 750W PFC ואפשר לצרף 2 מסכים ולוח wacom intus 3 medium
-
- 4 תגובות
- 937 צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore - 440 ASUS M2A-VM HDMI AM2, 690G, DDRII 800, X1250 VGA, PCI-E - 430 277- Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II OCZ VALUES DUAL CHANNEL DDR2 667 2048MB 5-5-5-15 -400 LG GSA-H42 X18 DVD - 170 Sony DVD x16 - 80 JSP-TECH M-100A 400W- 179 סה"כ 1979 ש"ח המחשב מיועד לסריקת תמונות ועריכה בפוטושופ,תכנות וגלישה באינטרנט ועבודה משרדית, לא מיועד למשחקים והשאיפה היא שווינדוס ויסטה ירוץ עליו טוב לא מיועד להמהרה בשום אופן!!! השאלות שלי הן כאלה: 1. האם הלוח אם טוב,כרטיס המסך שעליו מספיק לעבודה שלי? 2. האם המארז מספיק מאוורר? 3. יש לי התלבטות בין 3 לוחות אם 1. ASUS M2NPV-VM AM2, 6150, DDRII 800, PCI-E 2. ASUS M2A-VM HDMI AM2…
-
- 11 תגובות
- 609 צפיות
-
-
ראיתי פרסום למחשב הנ"ל במחיר הנ"ל וחשבתי לעצמי שזה נראה דיל די טוב. נתחיל קודם כל מהקאטץ' - מדובר על מחשב מוחדש (ככה כתוב), שזה כנראה התרגום העברי למונח refurbished. האם עצם היות המחשב מוחדש הופך אותו לפחות טוב? ציטוט מהפרסום: "המחשב הינו מוחדש: מוגדר כעודף מלאי ממפעל היצרן - לא היה בשימוש של לקוחות כלשהם." מעבר לכך, יש את העניין שהאחריות היא רק שנה, שזה קצת מטריד. מה דעתכם? מצורף המפרט המלא
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום! חבר שלי רוצה להזמין מחשב בתקציב של 3000 שקל. התקציב הוא רק מארז ללא ציוד היקפי. הוא לא עושה אוברקלוק. המחשב מיועד בעיקר לסרטים, עריכת מוזיקה וקצת משחקים (לא צריך כרטיס מסך חזק מדי)- נבא, GTA וכו' המגבלה: המחשב נקנה מKSP וכל החלקים צריכים להיות משם. אני ניסיתי לבנות לו מפרט, אבל יש שתי בעיות: 1. אני לא יודע איזה לוח M לקחת לו. 2. אין ספקים זולים נורמליים בKSP. בכל מקרה, הנה המפרט שאני חושב שהוא צריך לקחת ואם אפשר לקבל תגובות מה צריך לשפר תודה
-
- 6 תגובות
- 706 צפיות
-
-
מדובר בנייד מחברת Packard Bell סדרת ה-EasyNote,חברה זו שנקנתה ע"י Acer (עוד קניה מוצלחת ) מדובר בדגם EasyNote F2487 שמגיע עם המעבד החזק ביותר בסדרת ה-Core i3 לניידים מדגם 370m. סדרת מעבדי Core i3 mobile : http://ark.intel.com/MySearch.aspx?s=t&IntegratedGraphics=true&FamilyText=Intel%C2%AE%20Core%E2%84%A2%20i3%20Mobile%20Processor המעבד מגיע עם TDP של 35W ומהירות 2.4GHZ מדובר בדגם חזק יותר מה-Core i3 350m וחזק מ-Core i5 430m http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i3-370M-Notebook-Processor.32767.0.html אין עליו ביקורת כלשהי אבל מדובר בנייד עם ביצועים גבוהים מאוד בעלות נמוכה. בקטגורית המחירים של 2500-2800 יש את ה-Fujitsu Lifebook AH530-4 או את ה-Gigabyte …
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום רב לכם. אני חדש פה בפורום וזה כבר כמה ימים שאני מדפדף וקורא נושאים ודביקים למיניהם לגבי רכישת מחשב חדש לצרכי גיימינג , וגם לצרכים אחרים כמו הורדות וצפיות בכל מיני תכנים - אינטרנט התקציב שעומד לרשותי הוא בעיקרון 10 אלף ש"ח עם אופציה לחריגה קטנה) אני סומך עליכם שבמחיר הזה אפשר למצוא משהו טוב ) רוב המשחקים שאני מתכנן להתקין הם בעיקר משחקים חדשים וכאלה שיצאו בעתיד ) כמובן) אז ככה, אין לי מושג בכלל בכל הקשור לחומרה, כך שאני מודה מקרב לב לכל העוזר והמשקיע זמן מזמנו. הדברים שקראתי קצת מסביב ולמדתי שצריך לשים דגש עליהם : כרטיס מסך זיכרון ram דיסק קשיח) גם רגיל וגם ssd ( ספק טוב מארז יחסית גדול מסך ) כציוד הקפי, יש לי כרגע 19 אינץ של Lg אבל הוא בן 8 שנים כבר רמקולים *מקלדת וע…
-
- 34 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הי לכולם אני מחפש מחשב נייד ממש קטן, בגודל 10" או 9".. חשוב לי שזה יהיה בתצורה של מחשב נייד באמת, ולא בתצורה של טאבלט שמגיע עם מקלדת שמתחברת אליו. אני גמיש מבחינת המעבד: זה יכול להיות מעבד רגיל (core i), או Atom - שניהם בסדר. האם עדיין מייצרים מחשים ניידים כאלה קטנים?
-
- 0 תגובות
- 911 צפיות
-
-
ברצוני לקנות את ה DELL XPS M1330 . נא עזרתכם בנושאים הבאים: 1.מה ההבדלים בין מסך רגיל למסך עם תאורת LED אחורית. מה להעדיף ומדוע וכיצד מבחינים בין זה לזה (האם יש סימון או מספר דגם שונה) ? 2.מהם כרטיסי המסך האפשריים, מה ההבדלים, ושוב מה להעדיף וכיצד להבחין בין הסוגים. האם ל"היזהר" ולא לקנות בשום אופן סוג מסוים. 3. כל חוו"ד על המחשב הזה או עצה לקניה תתקבל בברכה.
-
- 2 תגובות
- 629 צפיות
-
-
מעבד אינטל – i5-3470t – אפשר גם i7 זה עוד בערך 500-700 שח לוח אם גיגהבייט - GA-Z77-DS3H כרטיס מסך: ATI GV-R785OC-2GD [/]16 גיגה זיכרון דיסק SSD 120 גיגה דיסק 1 טרה מארז- Setto II 142 Gigabyte ספק כח - Element PLUS 500W [/5,900 ₪ שווה לקנות? יש משהו שכדי לשדרג? (המחשב לצורך גיימינג)
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
אמורה להיות לי מדבקה מתחת למחשב עם קוד של ווינדוס כדי שאוכל להוריד תוך שניה ווינדוס חוקי בכל עת כעת אני מחליף את הHDD בSSD ומשום מה אין לי את המדבקה הזאת המחשב נרכש בארהב ומהרגע הראשון היה בו ווינדוס בעברית..מה עושים?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-