ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מעוניין שיהיה לי מחשב שעיקר מטרתו היא להיות שרת הורדות לאימיול, שיפעל 24/7, ויהיה שקט לגמרי בלי חלקים נעים, ופשוט יוריד.. אני לא מעוניין שזה יהיה המחשב העיקרי שעליו אני עובד, אלא משהו נפרד. הדרישה החשובה מזה היא שזה יהיה משהו פאסיבי לגמרי, כלומר בלי מאורר עבור הספק/מעבד, וגם כמובן שיהיה עם כונן SSD ולא כונן מכני. (כדי שאוכל לשים את המחשב הזה בחדר שלי, אבל לא לשמוע אותו אפילו לא קצת) יש לי כמה סוגי מחשבים שחשבתי עליהם. רציתי לדעת אם יש עוד אפשרויות, ומה הייתם ממליצים. 1) אפשרות אחת שחשבתי עליה, היא לקנות מחשב שמבוסס על לוח אם mini-ITX, עם מעבד Atom, ושכולל גוף קירור פאסיבי. במחשבים כאלה הספק הוא חיצוני למחשב, והוא גם בלי מאוורר, כך שזה 100% בלי חלקים נעים. …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עברתי די הרבה לאחרונה על כל מני שינויים במפרט ואני מנסה לצמצם קצת עלויות. בניתי אותו בעזרה של חברים ושאלתי אנשים בפורומים מחו"ל ועכשיו אני די מחפש את השינויים הקטנים שלא ישנו את החוזק של המחשב יותר מדי אבל כן יקלו קצת במחיר. אז המפרט: מעבד - i5 4670K לוח אם - Gigabyte Z87-HD3 ספק - Antec HCG 620M 620W מאוורר למעבד - Noctua NH-U14S כרטיס מסך - EVGA GTX770 Superclocked Double ACX זיכון - G. Skill Ares 2x4GB 1866Mhz אחסון - Samsung 840 EVO 120GB מארז - Cooler Master N600 Midnight Black אמרו לי גם ששווה לי להעביר את המאוורר מהחלק הקדמי של המארז אחורה ולהוסיף מאוור נוסף - Arctic F12 120mm חוץ מזה אין צורך בהרכבה, אני מחפש מחשב שקט, אין צורך בהארד דיסק נוסף (אני מעביר את שלי מה…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים, אני עובד משמרות לילה בעבודה ואני יכול להעביר שם את הזמן מצויין עם משחקים. למרות העובדה שמחשבים ניידים לא הכי מתאימים למשחקים אני לא נמצא בבית לכן מחשב נייח לא אוכל לקנות. לכן - אני מוכן להשקיע על המחשב הנייד. מחשב נייד למשחקים, אני יודע שיש אבל השאלה אם יש משהו במחיר ריאלי שהוא באמת מחזיק משחקים? + לא מתחמם כל שניה. ושיוכל להריץ משחקים כבדים כמו BF3 וrome total war2 שעומד לצאת. מעבר לכך אני יודע שצריכים לצאת בחודשים הקרובים מעבדי ה Haswell. אז אולי שווה לחכות להם ובכך סוף סוף יהיו מחשבים ניידים שבאמת טובים למשחקים? תודה חברים
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד עד 2000 שקל חריגה מקסימלית 300 שקל ראיתי מספר מחשבים אשמח לחוות דעות בנוסף http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=882282 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=878847 * מטרות המחשב: ללימודים ומשחקים קלים כמו cs:go (אם יש אופציה להחליף כרטיס מסך בעתיד אשמח לשמוע כי אין לי מושג חח) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב איזה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) משהו בין HD לבין FULL HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchp…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעוניין בהמלצה למחשב נייד לסטודנטית. מגבלה 5K אבל אפשר חריגה קלה בלבד אם יש שדרוג משמעותי ומוצדק. הדרישות כפי שמסתמנות כרגע: - גודל מסך 13-14 בערך - משקל יחסית נמוך, למטה מ-2.5 ק"ג - זמן סוללה ארוך ככל האפשר - מטרות עיקריות, אופיס, גלישה ופוטושופ - bluetooth ורצוי גם עיצוב אם אפשר וזה לא פוגע בשאר הדרישות.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חבר'ה להלן המפרט של הדגם - מחשב נייד מבית HP בעל מסך 15.6 אינטש, מעבד Intel® Core™ i7-9750H 2.60GHz - 4.50GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן קשיח בנפח 1TB, כונן SSD בנפח 256GB, מאיץ גרפי NVIDIA GeForce® GTX 1650 4GB וכולל מערכת הפעלה אין לי כל כך ידע במחשבים אז אם צריך עוד משהו תגידו. ואם לדעתכם הנתונים לא מספיקים , אשמח לאלטרנטיבות. התקציב הוא עד 5K. תודה רבה יובל
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K (ללא ציוד הקפי) ,כן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג קל עריכה גרפית *קלה* 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אורות בקטנה מארז יפה (מעדיף צבע כהה) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? win 10…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ביקשתי הצעת מחיר למחשב HTCP. במקום לוח האם אשר מופיע במפרטים המומלצים אצלכם (לוח אם של אינטל), המליצו על לוח האם הנ"ל. לא מצאתי ביקורות עליו ברשת. לוח האם צריך להתאים ל- ANTEC FUSION REMOTE. המעבד יהיה של אינטל. אשמח לקבל את דעתכם. תודה, אייל
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מפרט טכני: מעבד: Intel Core i3-370M 2.4GHz מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium מסך: 13.3’’ HD with LED Backlight רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 3GB DDR3 1066MHz דיסק קשיח: 500GB כרטיס מסך: Intel GMA 4500MHD תקשורת אלחוטית: WiFe 802.11b/g/n, Bluetooth סוללה: 8 תאים מימדים: 296x210x25.1 מ"מ (ג x ע x ר) משקל: 1.9 ק"ג, כולל סוללה מצלמת אינטרנט מובנית חיבורים: 3 x USB2.0 HDMI VGA RJ-45 יציאה לאוזניות כניסה למיקרופון קורא כרטיסים אחריות: אחריות לשנתיים ע"י רונלייט הכי חשוב לי חיי סוללה, וכמובן כמה שיותר חזק יחסית למחיר... מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אחרי בירורים וחיפושים בפורום הרכבתי את המפרט הבא: מעבד 874 ש"ח: INTEL CORE 2 DUO E8400 3GHZ 6MB 1333MHZ BOX לוח אם 447 ש"ח: GIGABYTE GA-P35-DS3L זיכרון 264 ש"ח: NCP 2GB DDR2 800MHZ CL5 דיסק קשיח 305 ש"ח: Seagate Barracuda SATA 320GB 16MB ST3320613AS כרטיס מסך 825 ש"ח: GIGABYTE 9600GT 512MB 256BIT PCI-E צורב 134 ש"ח: LG GSA-H55N DVD±R/RW X20 Drive WHITE מארז 512 ש"ח: GIGABYTE ISOLO 210 ספק 449 ש"ח: ENERMAX LIBERTY 400W סה"כ: 3810 ש"ח יש לי מספר שאלות: 1. חרגתי מהתקציב בכ- 300 ש"ח. האם כדאי להחליף את הכרטיס מסך לאחד מהכרטיסים הבאים כדי להיכנס לתקציב: Gigabyte Geforce 8600GTS 256 mb DUAL DVI Retail ב- 524 ש"ח או GIGABYTE 8600GT 256MB DDR3 PCI-E BULK ב- 503 ש"ח ואם ש…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
Lenovo N100 0768-B9G שלום יש לחבר שלי את המחשב הזה והוא הביא לי אותו לפירמוט. לאחר הפירמוט הורדתי מהדף הזה : http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/product.do?subcategoryind=0&familyind=303747&brandind=10&doccategoryind=0&modelind=329421&doctypeind=9&validate=true&partnumberind=0&sitestyle=lenovo&template=%2Fproductpage%2Flandingpages%2FproductPageLandingPage.vm&operatingsystemind=53385&machineind=303753 את הדרייברים של הרשת , של ה Fingerprint של המודם ועוד. הוא מבצע את ההתקנה אבל לא מוריד לי את הסימן הצהוב ב DEVICE MANAGER לא מבין למה. חייב עזרה...
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן. אני עומד לפני קניית מחשב, וניתקלתי בהתלבטות קשה. התקציב הוא עד 8500, כמובן שאני מעדיף להוציא כה שפחות. השימושים הולכים להיות רבים, משחקים, עריכה וידאו\תמונות, קידוד, ניגון HD, וכמובן שגם עבודות משרדיות. די הייתי סגור על הhp dv5-1190 שכולל מפרט נחמד מאוד, אך לאחר שימוש בו עושה רושם שהוא גדול מידי, והמסך לא להיט בכלל. ראיתי את המפרט של הDell studio xps 16 שעושה רושם נחמד מאוד, אך לא מצאתי אותו בשום מקום, ככה שאין לו מושג מה מחירו ומה גודלו. חיפשתי גם מחשב מApple, ששם יש לי כרגע 20% הנחה, אבל למרות זאת המחשבים יקרים מידי. קיים מחשב המציג ביצועים טובים, אך גם בנוי היטב הן באיכות והן בגודל? (כדוגמת MBP) בעיקרון אני מעדיף מסכים קטנים (13\14) אך אני חייב להתפשר עקב הדרישה …
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מבחינת איכות חומרים ובניה? האם הפלסטיק זול כמו במחשבי ג'יגהבייט או שאלה מחשבים מומלצים בדרך כלל? זה המחשב שאני רוצה איך הוא? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3678
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן! * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (+שימוש כסטרימר לטלוויזיה), הרצת תוכנות לא קלות - Solidworks, Matlab. * גודל המסך: 14-15.6". רצוי שיהיה מט. * משקל רצוי: שמצד אחד לא יהיה כבד מדי, אך מצד שני שהורדת המשקל לא תפגע משמעותית בביצועים. * זמן סוללה: אין לי ידע בנושא, אבל אני מעריך שזמן סוללה ממוצע יספיק (אני נמצא בסביבת עבודה בה כמעט תמיד ניתן למצוא שקע להתחבר אליו). למיטב ידיעתי גם ניתן לקנות אח"כ סוללה בנפרד - כמה עולה סוללה טובה? אולי יהיה משתלם לקחת מחשב עם סוללה זולה ולקנות בנפרד עוד סוללה מאשר לקנות מחשב עם סוללה טובה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * בלוטות? יכול להיות אופציה נחמדה, אבל לא מחייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב, אחרי לא מעט שיחות עם אנשים (בעיקר עם MCFLY) הגיע הזמן לרכוש מחשב (אני רוצה להזמין מחר). אני מרשה לעצמי להשקיע עד 10,000 ש"ח (אפשר כמובן פחות ) עבור הרכיבים הבאים : 1. מעבד 2. לוח NFORCE3 בלבד 3. זכרונות 1G 4. דיסק קשיח RAPTOR 74G למערכת ההפעלה וכו 5. דיסק קשיח נוסף ל DATA 6. מאוורר למעבד המחשב מיועד לעבודה עם תוכנות כמו MATLAB ותוכנות לאלמנטים סופיים וכמובן לעבודה משרדית. לא למשחקים ! לא למשחקים ! מאד אשמח להצעתכם והמלצתכם
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
AMD ATHLON XP 2000 ( K7 Socket A - 266BUS 1.67 GHz ) 256 mb DDR 2700/333 ( samsung chips ) Gigabyte GA-7VAX - ( Socket A - KT400 ) - DDR2700 AGPx4 - 5 PCI - LAN - ATA 133 - AUDIO AC97 Triplex G4MX440 - GEFORCE 4 MX440 64MB DDR + TV OUT TV OUT - AGP ( OEM ) SG Barracuda IV - 40 GB - 7200 RPM - ATA 100 MAXTOR (D740-6XL) -40GB -7200 RPM - ATA 133 ACER X 52 - IDE Creative Modem Blaster 56K - PCI ( Retail ) 1.44 MB TASK TK-3001 - MIDI ATX - 300w ATX - USB - AMD BenQ G774 - 1024*768@85Hz - Monitor ( $153.76 ) 879.968nis SP-G06S Mini - Speakers - ( $11 ) 62.952nis Quantum 104 - PS2 - Acsesories ( $9 ) 51.507nis תוספת לעכבר אופטי לוג'יטק - 85 שלקים כולל מעם Total: - 4…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה יש לי בערך תקציב של 3000 ש"ח מבחינת עכבר מקלדת כרטיס קול רשת ומודם אני מסודר גם מבחינת מסך אני מסודר אני מעוניין בלקנות מעבד מבוסס AMD שכמובן לא יהיה הכי יקר אלא הכי משתלם לזמן זה וגם שהביצועים שלו ייספקו אותי עד שלפחות אני אקנה כרטיס מסך מתקדם יותר כרטיס מסך אני מוכן לשלם עד 650 ש"ח והארד דיסק אני אסתפק ב - 40 גיגה זיכורנות אני מעוניין ב - 256 אבל אין לי מושג איזה לקחת
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
Athlon Xp 2000 + 550 nis Gigabyte GA-7vax 532 nis Micron DDR 512 333 Mhz 750 nis עכשיו כל מה שחסר לי זה קולר (משהו נורמלי עד 130 ש"ח) מארז (350 או 300 WATT) וכרטיס מסך (משהו חזק !! ) בתודות INFERNO
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני הולך לבנות בעצמי שרת על בסיס P4 או על בסיס AMD 64 BIT המארז שאני הולך להשתמש בו יהיה מסוג RACKMOUNT בגודל U1 אני מחפש אנשים שעשו כבר פרוייקט כזה ושיש להם בקיאות גבוהה מאוד בנושא הזה. התקציב שלי לשרת הוא 5500 שקל (אין צורך במסך כי השרת מיועד להתאכסן בחוות שרתים של אחד מה ISP בארץ) לגבי יבואנים בארץ שעוסקים בייבוא מארזי U1 ושאני דיברתי איתם וניתן לרכוש מהם ישירות את המארז. אז היבואנים הם : יבואן של מארזי חברת COMPUCASE-HEC בישראל פייב אקסיטס http://www.5exits.co.il יבואן של מארזי חברת GENESYS RACK בישראל חברת "רוזטק טכנולוגיות מתקדמות בע"מ http://www.rostec.co.il אם אתם מכירים יבואנים נוספים אז אשמח מאוד אם תרשמו זאת (יבואנים בלבד ולא חנויות) אני צריך …
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הזה? איך המחיר? Athlon 64bit 3000 S-939 772שקל MSI K8N NEO 4 PLATINUM 795שקל WD 160 sata 8mb 492שקל A-DATA 512MB (400) X2 460שקל Nec 3520A x16 Dual Layer 295שקל Teac/SONY 1.44 (Black) 40 שקל HEC 400W (True Watts) 284 THERMALTAKE VA 4000 371 שקל סה"כ 3509 המפרט הוא עדיין בלי כרטיס מסך, רטיס מסך אני אקנה במקום אחר ואני לא יודע ממש מה כדאי לבחור... אני לא גיימר ממש כבד אבל אני משחק הרבה בFLIGHT SIMULATOR 2004 ואני רוצה שהוא ירוץ חלק על הגדרות גבוהות. בהתחלה חשבתי לקחת 6600GT ולהסתפק בו, אחרי זה חשבתי לקחת X800 רגיל ועכשיו אני לא יודע אם כדאי לקחת אולי בכלל את הX800XL...? מה אתם אמורים? כדאי לקנות כרטיס שהוא יקר פי 2 מה6600GT? הוא שווה את ה…
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז התקציב עומד על כ 2K גג אני לא רוצה להשקיע יותר מידי וגם לא צריך מחשב שלם יש מארז ספק כוננים הארד דיסק של 80 אבל לא עליו להתבסס הפכתי אותו לנייד אני בעיקר גולש מוריד סרטים אשמח אם אפשר בתקציב הזה לכניס מחשב שיתמוך HD אם לא לא חשוב הכי חשוב זה מחשב שירוץ מהר חלק הארד דיסק כמה שיותר גדול ומחשב אמין אין העדפה למעבד לא משנה החברה בנוסף שתהיה אפשרות שדרוג בעתיד מעבד וכו' פתוח להצעות תודה מראש
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תקציב של עד 3,5000, חריגה בשביל הוספת ssd, ram, אחריות 300. * מטרות המחשב? תכנות Eclipse visual Studio שיריץ Virtual Machine, גיימינג ברמה נמוכה, שיכול להזרים סרטים באיכויות גבוהות למסכים גדולים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14"-15" עדיפות למט(המחשב שלי עד כה היה מבריק. * רזולוציית המסך? HD - FHD - אני ממגדילי הפונטים של המחשב/דפדפן. אז לא יותר FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא חובה מקלדת מלאה, שתהיה נוחה להקלדה מרובה, שהפאד של העכבר לא ילחץ בעת ההקלדה. * משקל רצוי? עד .2 הולך להתנייד איתו פעמים בשבוע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל ל6 שעות(בידיעה שעוד שנתיים הזמן יקוצר בחצי) * ה…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה דעתכם על המחשב הזה?: http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..462.&list=1&sort=2&glist=1&uin=23758&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אני מחפש מחשב לשימושים משרדיים (אינטרנט אופיס) ותכנות (רק שיריץ code:blocks ו VS expres 2014) המחשב ישמש גם כמחשב ביתי ראשי וגם מתכוון לקחת אותו 2-3 בשבוע כדי ללמוד כך שחשוב לי שיהיה כמה שיותר קל -מסך כמה שיותר איכות שיהיה 15.6 -אין חשיבות לזמן סוללה אם יחזיק שעתיים+ אני מרוצה -אין צורך בכונן אופטי או תחנת עגינה -חשוב לי שהמחשב יראה כמה שיותר טוב ודק גם על חשבון דברים אחרים יש דגמים נוספים שכדאי לבדוק?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
Samsung spinpoint f3 hd502hj דגם[ATTACH]6721[/ATTACH]
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי שיטוט באתר שלכם למדתי המון התייחסתי להערות ולהמלצות של המומחים פה וזרקתי את הדף של המפרט שהמליצו לי בחנות והתחלתי לבנות תוך כדי איסוף של רכיב רכיב נשאר לי : מארז - מחפש מארז מבודד / מסנני אבק / מרווח / זרימת אוויר טובה / יציאות חלק עליון קדמי והרכיב השני חשוב מאוד זה - הכרטיס מסך שהבנתי שאתם ממליצים כרטיס מהסדרה החדשה כמובן אבל לא במחיר מקסימלי אלה במחיר שפוי שיאפשר להחליף אותו כל 3 שנים בערך . המפרט שהרכבתי עד כה : מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1444 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer i11 כמות: 1 - מחיר: ₪135 לוח אם: Gigabyte GA-H97-D3H…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-