ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שאלון: שלום לכולם, נפל לי סכום כסף בלתי מתוכנן וזה די מתאים כי אני צריך מחשב למשרד חדש שפתחתי. כרגע יש לי מחשב די טוב שאני מרוצה ממנו עם חלקים לא רעים בכלל ובנוסף שידרגתי לא מזמן את הציוד ההיקפי שלו + מסך המחשב. לכן נפלה לי המחשבה לשדרג את המחשב האישי שלי במספר רכיבים חדשים עם טכנולוגיות חדשות שיאפשרו לי בעתיד המאוד רחוק לשדרג ומצד שני לקצור מתוכו את החלקים הישנים ולהצמיד אותם לרכיבים פשוטים יותר כדי להרכיב לי מחשב למשרד. זה המפרט שלי היום: OS: Windows 8.1 Pro 64bit CPU: Intel Core i5 2500K Motherboard: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 Internal Memory: G.Skill Sniper 4X4GB DDR3 1333Mhz PC3-10666 Kit Graphic Card: MSI GTX750Ti Twin Frozr OC 2GB DVD Multi Drive: LG GH24NS BT Dongl…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ENERMAX ELT500AWT LIBERTY 500W ACTIVE PFC SATA 590.00 590 LOGITECH CORDLESS OPTICAL DESKTOP EX110 184.00 175 BLITZ FORMULA (SPECIAL EDITION) LGA 775/QUAD READY INTEL P35 HD 1549.00 1467 LG L196WTQ 19'' LCD 1:3000 2MS DVI BLACK 1285.00 1270 DVDRW LG H42BK X18 DUAL LAYER BLACK 189.00 168 SEAGATE ST3250620AS 250GB 16MB SATA II 7200 Barracuda 7200.10 408.00 380 קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ 271 מארז NZXT מדגם TRINITY כולל Thermal display 300 ¤ סה''כ:4775 4620 כרטיס מסך Evga8600GT Corsair DHX XMS2 Dominator Dual Channel 2048MB PC8500 DDR2 1066Mhz Memory with Dominator Airflow Fan 224$ 940 Intel Q6600 Retail - G0 Stepping SLACR (L726A) 285$ 1200 2140 סה"כ:6760
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בסמסטר הקרוב אני מתחיל את הלימודים באוניברסיטה, ובשביל זה אני מתכנן לקנות לי מחשב נייד כדי להקל לי על החיים. אם כבר אני קונה לעצמי אחד, אני רוצה שהוא יהיה גם מספיק חזק כדי שאני לא אהיה צריך להשתמש במחשב המשפחתי. לכן חשבתי לקנות את הasus n10j. הוא מספיק קטן וקל כדי לקחת אותו איתי לכל מקום. לאחר שדרוג הסוללה הוא יכול לספק זמן עבודה ארוך. השימוש שלי הוא המון גלישה באינטרנט, עבודה עם כמה יישומי אופיס במקביל, מידי פעם אפילו visual studio ולא מעט צפיה בסדרות טלוויזיה וסרטים (כאשר הוא מחובר למסך גדול, לא על ה10 אינץ' שלו). וחוץ מהדברים האלה, הניידות היא משהו שחשוב לי. ולכן הn10j נראה אטרקטיבי. את ההזמנה אני מתכוון לעשות מebay, מה שאומר שהתקציב הוא בערך 750$ לנייד, ועוד בערך 100$…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך להרכיב (ולקנות) מפרט למחשב שישמש כשרת קבצים מרכזי למשרד קטן (משהו כמו 4-5 עמדות). השרת מבחינתי הוא איזשהו מקום שבו ירוכז המידע של המשרד (מסמכים, מסמכים סרוקים ותוכנת ניהול לקוחות שלא לוקחת הרבה משאבים), הוא ישמש גם כשרת מדפסות וכשרת פקסים (צריך מודם, מן הסתם). כפועל יוצא צריך שיהיה לו נפח דיסקים גדול (200-250 גיגה) וצריה להיות לו שרידות גבוהה (חשבתי על RAID-0). הוא יהיה דלוק כל הזמן אבל לא יעשה הרבה עיבודים מעבר לזה כך שצריך להתחשב גם בזה. מבחינת מערכת הפעלה, זה תקציב נפרד - אבל המחשבה היא על Windows Server 2003. מה דעתכם? מצריך התייחסות מיוחדת בחומרה? מישהו יכול להרכיב מפרט שיענה על הדרישות האלה? תודה רבה.
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, ראיתי כמה דיונים מהעבר עם בקשות דומות, אך בכל המקרים חצי מהמפרט כבר לא קיים באתר.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי מקלדת בארה"ב ולצערי היא לא נוחה לי. אני מעוניין למכור אותה ולא יודע כמה אפשר לבקש עליה. היא היתה בשימוש כשבועיים, מעבר לזה היא נקיה וחדשה. אין כיתוב בעברית. עלתה לי 660 ש"ח כולל משלוח. המודל: Topre Type Heaven
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אז אחרי הרבה שיקול דעת קניתי בסוף את האסוס N55SF. לאחר הקנייה התברר לי שהמעבד של המחשב הזה הוא 2630QM ולא 2670QM כמו שמצוין באתר. אך לא התווכחתי כי בכל זאת קיבלתי מחיר ממש מצוין. 4400 ש"ח... :-) השאלה שלי היא האם המעבד הזה יעשה לי בעיה עם משחקים? אם מישהו מעוניין לראות את הביקורת שלי על המחשב היא עוד מעט תופיע בזאפ. שאלה נוספת: המטען של המחשב ממש ענק! (ממש!) כ"כ שאי אפשר להתנייד איתו. אתם יודעים אם אפשר אולי לקנות מטען קטן יותר? או שהוא כ"כ גדול בגלל ה-I7? בנוסף, כמה עולה סוללה של 9 תאים של אסוס? כמה זמן היא מחזיקה? אני צריך להתנייד עם המחשב כשאני הולך לאונ'. אני לא מתכוון להריץ משחקים על סוללה חח.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש לאח שלי מחשב HTPC - תקציב : עד 2500 גג - שימוש : מדיה סנטר -סלוני- (מסך 37" 720P כרגע, בעתיד מסך ל1080) 1) לראות סרטים באיכות טובה 2) גלישה באינטרנט 3) משחקים ברמה גרפית נמוכה-בינונית (PES 11, Magicka וכדומה) - אין צורך בציוד היקפי - לא יודע על רכיב שאני זקוק לו - מפרט מלא - רמת שקט 6-8 (כמות רעש שלא תפריע לראות סרט שקט נראה לי סביר) - בלי OC - אין צורך במערכת הפעלה (יופעל על WIN7 רצוי 64BIT) - אין העדפה ברשת מסויימת, גר ברמת השרון - צריך HDMI OUT וOptic Out SPDIF וUSB קידמי - לא מתוכנן שדרוג מפרט בהמשך חשוב לציין שמהחשב יושב בתוך שלב במעמד בסגנון : http://www.bikudo.com/photo_stock/955833.jpg יש אפשרות לעשות חור מאחורה כדי לשפר את זרימת האוויר אז מומלץ שיהיה מאו…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מבקש חוות דעת על מפרט מחשב שבניתי דרך פנדס מחשבים, המפרט מתואר לאחר הפרטים: 1. מה התקציב המקסימלי? - 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כ 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - המחשב מיועד לעבודה נומרית כבדה יחסית, וקצת משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - בין היתר Fluent, Solidworks, MatLab אבל רוב העבודה זה להריץ חישובים נומריים ב FORTRAN (שרצים לפעמים יומיים שלושה ). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - מסך כבר יש לי LG w2262TQ FullHD * לאיזה סוג משחקים המפרט…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (דגש על לנסות) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The witcher , Skyrim , Dragon Age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 22" Philips 239cl -…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
מארז שקט מאד כי המחשב יהיה בחדר שינה . 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd ומשחקים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.bfd וכו.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 מסך 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבובות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יו אנשים עוד מעט יום הולדת קרב ובא .. אבא שלי הקציב לי כ 3000 ש"ח עכשיו אני חושב לעשות ככה להעביר לאחים שלי את המחשב שלי (מפרט בצד ) ולהשאיר אצלי את ה 40 GB יש לי 8 פנוי בשבילם .. CD ROM יש לי להביא להם (גם CD ROM וגם צורב) של TEAC מסך הם מקבלים Mag 15" כרטיס מסך אני קונה (עדיין לא יודע אבל אני רוצה משהו חזק ) אני מעביר להם את ה 200 MX המסריח שלי (במילא הם משתמשים רק בשביל אינטרנט ומוזיקה...) פלופי :יש לי שתיים ספאר בבית ... מקלדת ועכבר: יש לי יותר מידי בבית אז חשבתי על המפרט שלי ככה : מעבד : AMD Duron 1300 לוח אם : Gigabyte GA-DX7+ זיכרון :Micron DDR 256 MB 333 מארז : Tsunami Virgo יתאים ל AMD ? והאם הוא בא עם ספק ? כרטיס מסך : אני יודע שזה קצת מוגזם אבל חשבתי על GF…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. לנצל את כל התקציב, אם יש אפשרות לדחוס מסך בלי להתפשר על שאר הרכיבים אז אפשר לחרוג בכמה מאות 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - גרפיקה נטו. תוכנות: פוטושופ, לייטרום, AVID, PREMIERE ואולי בעתיד עוד תוכנות תלת מימד ועיצוב 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? מקלדת ועכבר נוחים-לא חובה אלחוטיים-לעבודה ממושכת, ללא רמקולים ומסך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט כונן דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10? 6-7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? לא. הרכבה בחנות- כן 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אין העדפה. גר בירושלים 10. האם יש בקשות מיוחד…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים המחשב שלי פשוט לא נדלק, הבאתי אותו לטכנאי והוא אמר שהספק כוח נשרף וביחד איתו לקח גם את הלוח אם. (זה נכון שכשהספק נשרף אז הוא בדרך כלל לוקח עוד חלק?) רציתי המלצה לאיזה לוח אם לקנות ואיזה ספק גם. זה המחשב: מעבד AMD Athlon 64 X2 5400 BOX לוח אם GIGABYTE GA-MA74GM-S2H דיסק קשיח Seagate 160GB SATA2 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024x2) 800Mhz כרטיס מסך Club3D ATI Radeon HD4850 512MB PCIe מארז HEC 6C28 ספק כוח HEC 450TDT 450W בנוסף, הוא אמר שיכול להיות שנהרס גם הדיסק קשיח אבל זה בסימן שאלה, הוא לא יוכל לדעת עד שלא יתקן את החלקים האחרים. בבקשה תמליצו לי איזה לוח אם וספק לקנות שיתאים למחשב. וגם איזה דיסק קשיח למקרה שהוא גם נהרס. אין הרבה תקציב אז נא להביא חלקים …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
סבתא שלי עובדת מהבית, והיא צריכה מחשב נייד לשימושים משרדיים(היא לא משחקת שום דבר כבד יותר מסוליטר ). המחשב חייב להיות מאוד מאוד אמין, כי הוא יחזיק חומר חשוב מאוד עבורה - הפרנסה שלה ויהיה גיבוי למחשב הנייח שהוא סוס זקן. יהיה מעולה אם זה במקרה גם יהיה מחשב שיש לו שירות בבית הלקוח. אבל זה לא חובה, כי אני לא יודעת כמה זו דרישה מציאותית. תודה
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב למטרות הבאות... מחשב ביתי, לעבודה בתוכנת שרטוט AUTOCAD, שיעבוד בלי תקיעות.. לראות סרטים, משחקים אני לא צריך, שיהיה ניתן לערוך לפעמים (לא מחייב) וידאו\תמונות. והכי חשוב מסך גדול 19 אינץ'... כמה לדעתכם זה יכול לעלות? תתנו לי בבקשה מפרט..
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחפש מחשב בתקציב של 3500 ש"ח אך חשוב שיהיה באתר כמו וואלה שופס או מקום שמאפשר 36 תשלומים ללא ריבית.. הניידות חשובה לכן חשבתי על לא יותר מ13" כרטיס מסך נפרד-אני קצת עובד עם גרפיקה. יותר מזה אני לא כל כך מבין אשמח לשמוע עצות והמלצות.. ראיתי את http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?ai=2568684 מה אתם אומרים עליו? איך הכרטיס מסך שלו? לא ראיתי את הכרטיס מסך הזה במאמר על כרטיסי מסך, למה הוא לא מופיע?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כל זה יוצא לי 3400. לפי היצע של עלות ותועלת, מה עלי להחליף\לשפר?
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כיום יש לי 3 מחשבים לילד הקטן DURON 1000 לילד הגדול XP-2400 ולי סמפרון 3000 939 עם 1 גיגה זיכרון נראה שבזה הרגע זה מספיק לי נראה גם שכל המחשבים שווים אני לא מרגיש שה XP-2400 יותר טוב מהדורון 1000 הכל רץ מה שכן אני מרגיש שה XP2400 יותר טוב מהסמפרון 3000 במיוחד בסרטים כיום אני יכול להוסיף 650 ש"ח לקנות את ה XP-3800 חד ליבה במקום הסמפרון 3000 השאלה אם זה מומלץ או שכדי לחכות ולקנות את הסידרה החדשה של אינטל אבל זה כבר יהיה השקעה זיכרונות לוח
-
- 30 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך אבל בלי להתפשר על איכות ב) במידת הצורך\ עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב , עבודה משרדית, תכני HD שימוש ביתי סטנדרטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?כן רצוי ,אבל בלי להתפשר על איכות הרכיבים של המחשב (ציוד היקפי לא חייב להיות ברמה גבוהה למעט הרמקולים שיהיו באיכות טובה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן ורצוי גם מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. זקוק להמלצה…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 וכן אפשר לחרוג אם יש שיפור משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות בינוני כבד,זכרון 64 כנראה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווי…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 3 followers
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,500 במקרה ויש שיפור משמעותי בחומרה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ופיתוח, battlefield v, modernwarfare 2, fortnite, etc, 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, 24\25 1080, בעתיד אעבור ל27\1440, תודה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) N\A 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפ…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקיי אז אתמול הזמנתי מפרט מחנות בשם tms למי שמכיר. זה המפרט: [table][tr] [td]מק"ט[/td] [td]שם המוצר[/td] [td]כמות[/td] [td]מחיר[/td][/tr] [tr] [td]AM3955BB[/td] [td]AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box[/td] [td]1[/td] [td]₪559[/td][/tr] [tr] [td]SCMG2100[/td] [td]Scythe JAPAN MUGEN 2 1156 + 1366 SUPPORT[/td] [td]1[/td] [td]₪213[/td][/tr] [tr] [td]G990XAUD3[/td] [td]Gigabyte GA-990XA-UD3 AMD 990X+SB950 Chipset[/td] [td]1[/td] [td]₪573[/td][/tr] [tr] [td]VM20001W2Z[/td] [td]ARMOR A60 2X 120mm + 200mm TOP Vent + USB 3.0 + eSATA HOT SWAP HD CAGE[/td] [td]1[/td] [td]₪436[/td][/tr] [tr] [td]S12II-620C[/td] [td]Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ …
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן, אבל הביצועים חשובים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם באמת יש צורך, אשמח לשמוע המלצות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שרטוט וחישוב (וכמובן "שימושי סטודנט" רגילים: אופיס וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). autocad, matlab ודומותיהן, כך שחשוב גם מעבד וגם GPU 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך, מחוץ לתקציב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-