ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום לך קהילה נהדרת. אני בחור מאד רציני שרוצה מחשב נייד לגיימינג, מעניין אותי מחשב זה של לנובו אבל יש לו הרבה דגמים, בעיקר 2 דגמים כרגע בישראל. הדגם הראשון הוא זה: [h=1]Lenovo IdeaPad Y510p Laptop 59403428[/h]http://fre.co.il/items/250207-Lenovo-IdeaPad-Y510p-Laptop-59403428-%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%95 מחיר: 4700 וזה הדגם השני:[h=1]Lenovo IdeaPad Y510p 59375357[/h]http://fre.co.il/items/241613-Lenovo-IdeaPad-Y510p-59375357-%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%95 מחיר: 4932 ההבדל הוא שפה יש לו 2 כרטיסי מסך SLI, אבל מה שמפריע לי זה שהזכרון רק 1333MHZ ולא 1600 כמו בדגם הראשון, כמו כן זה רק 8GB ולא 16. והוא גם יקר יותר מן הסתם בגלל 2 כרטיסי מסך אבל המחיר לא מפריע לי. וגם המסך הוא A…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
סופסוף הגיע הזמן הזה, לקנות מחשב. כבר תקופה די ארוכה שאני משגע את חברים שלי שבאמת מבינים בנושא לבנות לי מפרט בסביבות ה 4.5-5 אלף (כשזה שואף למחיר היותר זול, תוך כדי זה שאני לא אראה לעין שום ירידה באיכות מאשר מאחד יותר יקר) לא כולל: מסך, מקלדת ועכבר, ורמקולים. וכן כולל: צורב רגיל וכונן דיוידי (לא קומבו!!). המפרט האחרון שהכינו לי הוא ב 4.6 ותיכף אני אפרט עליוץ אבל קודם אני רוצה שתדעו, למחשב אין ייעוד אחד ספציפי והוא צריך לעבוד כמו סוס בכל תחום ונושא תוך כדי התחשבות גדולה בביצועים במשחקים...בנוסף שיירוץ למשל חלק בווינדוס, לא משנה עד כמה אני מעמיס עליו ברקע. ושעוד חצי שנה זה עדיין יחשב לתותח ולא יהפוך כבר לחתיכת פח שאני אצטער שקניתי. מעבד: AMD athlon xp 2600+barton 582 nis ק…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי כרגע ברשותי I5 750 עם 12 גיגה זכרון בן 5 שנים, ולאחרונה שדרגתי את הקשיח ל SSD דגם samsung 850. 2 SSD ב RAID1 ובנוסף 2 קשיחים ב RAID1. ספק FSP GREEN 300 כרטיס Geforce 8400gs שנאלצתי להוסיף מתישהו בגלל בעיות עם הכרטיס המובנה, או חוסר ביציאה דיגיטלית, כבר לא זוכר שימוש עיקרי: עבודה משרדית עם המון טאבים פתוחים בפיירפוקס, פוטושופ, Dreamweaver, מדי פעם אילוסטרייטור. אפס גיימינג. המחשב הוא הכלי החשוב ביותר אצלי והעבודה מולו כל היום. חשוב שיהיה אמין, לכן גם ה RAID1, וביצועים טובים עוזרים להפחתת מצבי קריזה ברצוני לשדרג שילוש, במיוחד לאחר שאני מקבל די הרבה BSOD לאחרונה והתקנה מחדש לא עזרה, והמצב הולך ומחמיר. ללא קשר, מעוניין לשדרג לאחר 5 שנים, למערכת שתשרת אותי 5 שני…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב של אייסר. בבית אנימתחבר דרך ראוטר לנטוויזן. בכל מקום אחר שאני מנסה להתחבר לרשת אלחוטית אחרת, המחשב מזהה את הרשת האלחוטית (ללא סיסמא) עם אות חזק מאוד. כשאני מנסה להתחבר החיבור לוקח זמן ארוך מהרגיל, ואז אני מקבל הודעה שהחיבור unseccessful, ואז מופיע לי limited access, ואני לא מצליח לגלוש או להתחבר למסנג'ר למשל. חשוב לציין שגם בבית מופיע לי. Limited access אבל אני גולש ומתחבר להכל ללא בעיה. מישהו יודע כיצד ניתן לפתור את זה?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? למידת מכונה (המון שימוש בזיכרון RAM ומיקבול על GPU) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). השימוש העיקרי של המחשב יהיה עבור פיתוח ועבודה על למידת מכונה. אומנם המחשב לא ישמש עבור gaming, אבל יש חשיבות גבוהה מאוד לכרטיס המסך (אשמח אם יכנס בתקציב gtx 1080). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול ב…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, ניסיתי לבנות כאן מפרט בעצמי לצרכי גיימינג כבדים. ברשותי כרגע GTX 780 וSSD 850 EVO שאותם הוסיף למחשב לאחר הקנייה ולכן אין במפרט SSD או כ. מסך. המפרט נמצא כאן: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=21857 1. 3500 זה התקציב המקסימלי שאני מעוניין להוציא כרגע. אינני יכול לחרוג לא אתנגד אם זה ייצא קצת פחות. 2. כפי שאמרתי זהו מחשב גיימינג "כבד" אהיה מעוניין להפעיל עליו את המשחקים הכבדים ביותר כיום (בעתיד אשדרג ל GTX 980 ואולי כרטיסים מתקדמים יותר שיצאו). 3. הרזולוציה המקסימלית שאני בונה עלייה היא 1920 1080 ואין שום צורך בציוד הקפי. 4. מארז שקט הוא חשוב אבל לא הכרחי. (5) 5. אינני מתכנן אוברקלוק. 6. הייתי מעוניין בלוח אם שמאפשר SLI בעתיד…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני שם מפרט תנו תגובות והאם הוא טוב לOC ומשחקים חזקים מעבדים AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D זכרונות SAMSUNG DDR 1024MB 400mh + (512+1024=1537)z דיסק קשיח1 WD 36/10000 SATA RAPTOR דיסק קשיח2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII צורבי DVD: NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK ספק כח OCZ PS 450W ATX MODSTREAM או Antec TruePower 2 550W SLI READY ואם הם מחזקים SLI? כרטיס מסך eVGA 7800GT 256MB קרור למעבד THERMALTAKE BIGTYPHOON מארז: THERMALTAKE ARMOR VA8000 BLACK http://www.thermaltake.com/xasercase/armor/va8000bws/va8000bws.htm עבכבר :Logitech MX1000 Laser Cordless Mouse רמקולים:CREATIVE SBS VIVID 60 טוב תנו תגו…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה שנכנסתם לעזור! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מחובר בHD לרסיבר והשימוש העיקרי הוא צפייה בסרטים 5.1, מוזיקה באיכות גבוהה ועריכת והקלטה מוזיקה בסיסית בPRO TOOLS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - PRO TOOLS, תדיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כמו הרבה מיפרטים פה רק שאני חושב על אולי לקנות ביד שניה אולי יש מעבד -E8400 ב-650 שעובד חצישנה יש לוח-ASUS P5Q DELUXE Socket775, iP45, 4*DDR2 ב-600 שקל יש כרטיס מסך-4850 ב-650 שקל ועם זיכרון 4GB קשיח של 500GB ומארז+ספק סבירים מה אתם אומרים?
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם!!! רציתי לשאול מה אתם אומרים על מפרט המחשב הבא שאני יציג בפניכם לפני שאצא לרכישתו. המפרט בנוי למשחקים הכי כבדים כיום בשוק ובעתיד, באיכות הכי גבוהה, ואוליי קצת אוברקלוק פה ושם המפרט הוא: לוח אם : ASUS Striker Extreme מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 זיכרון: 2GB DDR2 800FSB PC2-6400 כרטיס גרפי: PNY Geforce 8800GTS 320MB כונן קשיח: Western Digital WD2500KS מארז: Sagitta Raidmax מערכת הפעלה: Microsoft Windows Vista Home Premium 64Bit Hebrew ספק כח: OCZ GameXStream 700W כונן CD: ASUS S520B Black צורב+ קורא: SONY AWG170AB2 כונן …
-
- 32 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית נטו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רוב הזמן המחשב ישאר בבית, ורק פעם ב... הוא יסתובב בתיק. המחשב מיועד לאינטרנט ואופיס בלבד, אין חשיבות לסרטים / משחקים וכו'. מצאתי את המחשב הזה:Lenovo ThinkPade Edge NUE89IV עם מעבד AMD http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2303 מה שמושך אותי בו במיוחד זה שהוא כולל מערכת הפעלה, ואחריות מורחבת לשלוש שנים. בנוסף, הוא לא כבד מדי, ובעל מסך לא קטן מדי (12"). מישהו מכיר את המחשב, יצא לו לעבוד עם המחשב הזה? מה היתרונות והחסרונות שלו? האם יש חלופות טובות יותר? בתודה מראש....
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני הולך לבנות בעצמי שרת על בסיס P4 או על בסיס AMD 64 BIT המארז שאני הולך להשתמש בו יהיה מסוג RACKMOUNT בגודל U1 אני מחפש אנשים שעשו כבר פרוייקט כזה ושיש להם בקיאות גבוהה מאוד בנושא הזה. התקציב שלי לשרת הוא 5500 שקל (אין צורך במסך כי השרת מיועד להתאכסן בחוות שרתים של אחד מה ISP בארץ) לגבי יבואנים בארץ שעוסקים בייבוא מארזי U1 ושאני דיברתי איתם וניתן לרכוש מהם ישירות את המארז. אז היבואנים הם : יבואן של מארזי חברת COMPUCASE-HEC בישראל פייב אקסיטס http://www.5exits.co.il יבואן של מארזי חברת GENESYS RACK בישראל חברת "רוזטק טכנולוגיות מתקדמות בע"מ http://www.rostec.co.il אם אתם מכירים יבואנים נוספים אז אשמח מאוד אם תרשמו זאת (יבואנים בלבד ולא חנויות) אני צריך …
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן כולם! מפרט לחבר בלי OC למשחקים וסרטים, כולל מסך. התקציב הוא גג 5K, אותו עברתי, אשמח לתיקונים ושיפצורים. המחשב צריך להחזיק הרבה זמן ככה שחשבתי שעדיף לשים Q6600 אבל לא מצאתי מקום בתקציב, שוב, צריך להקטינו למתחת ל5K. תודה רבה לעוזרים [מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ₪865 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ₪105 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ₪514 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ₪415 ספק כוח: Corsair 450VX 33A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ₪383 זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 כמות: 1 - מחיר: ₪536 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מ…
-
- 31 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכם, בני בן ה - 13 מעוניין להיכנס לתחום הגימינג אשמח לקבל המלצות למחשב גיימינג (מחשב בלבד ) עבורו ברמת מחיר של 4-5K לילד שרק נכנס לתחום ואין לדעת לאן יתפתח. כמו כן צג איכותי וטוב ברמה של 2000 ש"ח. שימושי המחשב הינם בעיקר למשחקים אבל גם מערכת הפעלה עם תוכנות אופיס לשימוש יומיומי תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי יש לי מחשב עם מעבד E5800 עם 4GB זיכרון ולוח של ASROCK G41 אני רוצה לקנות כרטיס מסך GAINWARD GT450 1024mb DVI HDMI DDR5 וכמובן להחליף ספק השאלה שלי עם המעבד והלוח חלשים והכרטיס לא ינוצל , תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקציב למפרט יגיע עד 4000 ש"ח, ניתן לחרוג מעט למעלה במקרים חריגים אם מדובר באמת בשידרוג נחוץ וחשוב. המחשב ישמש בעיקר לגיימינג ןגלישה באינטרנט ולעיתים גם לצפייה בסרטים וסדרות. אני מחזיק במסך LG 1900 בגודל 19 אינץ', אני לא זקוק לציוד היקפי נוסף. חשוב לי שהמפרט לא יתחמם וישאר שקט בגלל שבארץ ובעיקר בחדר שלי חם מאוד. אני לא מתמצא באוברקלוקינג ולכן כנראה לא אעשה בזה שימוש. בעיקרון אני מחפש מחשב שיהיה טוב לכמה שנים ויוכל להריץ משחקים בצורה מקסימלית כמה שיותר זמן, לכן חשוב לי שיהיה כרטיס מסך טוב וחדיש. אני לא מבין גדול במחשבים, יש לי ידע בסיסי ביותר ולכן אשמח לכמה שיותר הסברים לגבי החלקים שתבחרו. תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חבר'ה יש לי הזדמנות לקנות בארה"ב את המחשב הנ"ל, כולל סטיק של 2 ג'יגה ובנוסף תיק, וכל זה ב-420 דולר (1,660 ש"ח בחישוב שער הדולר כיום). חבר של אבא שלי שוהה שם דרך קבע מסתבר, ואין לו בעיה לקנות את זה בשבילי ולהביא למישהו שמגיע לארץ בקרוב. כמה שאלות: 1. מתי המחשב אמור להיות משווק באופן רשמי בארץ, וכמה להערכתכם הוא יעלה? האם העסקה הזו שווה? 2. עד כמה עניין האחריות קריטי בעיניכם? הרי לא תהיה לי אחריות בארץ. האם בכל זאת כדאי? 3. אמנם במחשב רגיל התקנתי כל דבר אפשרי כמעט (כרטיס מסך, זכרון, כונן CD וכולי), אבל במחשב נייד מעולם לא התקנתי דבר. עד כמה זה מסובך להוסיף 2 ג'יגה זכרון למחשב נייד? (מאמין שלא מדע אטומי, אבל בכל זאת) 4. באשר לחריטה של עברית על המקלדת בארץ-ביררתי …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן. אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של כ-2000-3000 ש"ח. (גמיש). * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך: 15.6 או יותר. אין העדפה למבריק או מאט. * רזולוציית המסך: לפי המלצתכם... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מעדיף שתהיה מקלדת יחסית מרווחת (אתם יודעים, לא מהמקלדות של הניידים הצפופים האלו. משהו שיאפשר להקליד כמו בנאדם) * משקל רצוי: לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: מעדיף שתהיה סוללה חזקה יחסית. אני אגיד לדוג' 5 שעות, אבל בתכלס תלוי בהמלצות שלכם בהתאם למחיר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא. * Bluetooth: לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: מינימום 500 ג'יגה. לא חשוב סוג הכונן. * כונן אופטי: לא חובה. …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב כשיש בידי את הרכיבים הבאים: 1. מעבד I7-2600K 2. כרטיס גרפי HD4830, 512M 3. ספק 500W FSP ז"א שחסרים לי לוח אם, DDR3, מארז וקירור. הדרישות שלי מהמחשב הן: 1. שקט 2. יאפשר OC 3. קטן במידת האפשר(בעתיד אולי יעבור לסלון) 4. עדיפות ללוח אם של אינטל 5. תקציב גמיש ~3 אלף 6. שימוש: משחקים ותוכנות אנליזה מטמטיות (לא שזה משנה, כבר יש לי את הכרטיס הגרפי והמעבד) חשבתי על לוח אם DP67BG, מארז בסגנון ANTEC P183 (שקט, אך קצת יקר לטעמי), אשמח לצעות!
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. יש לי לפטופ של סמסונג. בן שנה וחצי ואין עוד אחריות. כאשר מחברים לחשמל יש אייקון של טעינה אבל האחוז לא עולה בכלל. מה הבעיה? איך מתקנים? מישהו יכול להמליץ על מעבדת תיקונים אמינה וזולה במרכז?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 עדיף פחות, אלא אם זה ממש כדאי ויש עסקה ממש טובה שחבל לפספס 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עבודה. בעיקר אופיס קצת סרטים, קצת ניתוחים סטטיסטיים בסיסיים (SPSS)שיחות וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14 או 15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד 2000 ומשם לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי בעיקר, אינטרנט, סרטים וקצת משחקים (אין צורך למכונת גיימינג אבל שיוכל להריץ משחקים מדי פעם)... אני משחק הרבה מנג'ר אבל הדרישות שלו לא גבוהות אבל למשל שיוכל להריץ את TOTAL WAR החדש (לא חייב על המקסימום) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הוא יחובר למסך 22" של פיליפס (לדעתי הוא לא FHD) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? צריך הכל חוץ ממסך, עדיף מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אמממ אז ככה...נציין לפני הכל...אחלה של פורום!!!! בקשר לדבר עצמו...נה הפרטים... אני מתחיל ללמוד בביה"ס לעצוב גרפי...אני צריך מחשב נייד שמיועד כמעט כולו לדבר זה כמובן שיש דברים נוספים כמו אינטרנט וכדומה אבל זה בכל מחשב כבר יש כמעט... אז לדבר עצמו! *טווח מחירים (כפי שצויין) - נע בין 4000-4500 שקל...אין אפשרות חריגה אני כבר חורג *מטרות המחשב - המחשב עצמו מיועד לשמוש עיקרי של תוכנות לעצוב גרפי כגון:פלאש, פוטושופ וכו'. (אין צורך במחשב למשחקים שמיעת מוזיקה או כל דבר דומה) *יש לציין שגדול המסך יהיה בין 15 ל17(אם זה חשוב) *פריטים לא רלוונטים - dvd, צורב לא צריך בכלל אז אפשר לוותר על שתי אלו *אם אפשרות שיהיה שקט כן...די רלונטי אז עדיף שיהיה שקט מאוד שאלה קצת ט…
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-