עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by chap123,

לדוד שלי יש מחשב משנת 2005\2006 של Lenovo Thinkpad R50e ואני לא יוד בדיוק איך לפרמט אותו. אני יודע שאמור להיות איזשהו כפתור backup שכאשר אני מעלה מחדש את המחשב (במסך שלוחצים F12 או F משהו בשביל הביוס) אני לוחץ על הכפתור הגיבוי הזה והוא אמור להתקין מחדש את ה windows כי הוא מובנה בנייד. תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by .AloN,

אני מתכוון לקנות מחשב עוד מעט (מחכה שירד המחיר של המעבד) וריציתי לדעת אם כל הרכיבים תואמים: Gigabyte GA-7VAXP VIA KT400 Motherboard AMD Athlon 2600+ XP (333 Mhz) Tray CPU DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory Leadtek Winfast Geforce 4 TI4400 MyVIVO 128MB DDR Video Card Enermax FS-710B 350W Black Case אשמח לשמוע גם על הצעות להחליף רכיבים תודה לכם

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by chief,

שלום לכולם, חבר צריך מחשב, כאשר מעבר לשימושים הרגילים של אינטרנט, אופיס וסרטים, הוא משתמש בתוכנה שמשתמשת במסד נתונים של PostgreSQL. הוא ישתמש כל הזמן בשני מסכים - האם מומלץ u2312hm או p2414h? בנוסף הוא רוצה לחבר את הטלוויזיה שלו בכדי לראות סרטים מידי פעם - אם אפשר נניח לעשות איזה סוויץ בין מסך אחד לבין הטלוויזיה זה יכול להיות טוב. צריך SSD, נראה לי 256GB. 1. מה התקציב המקסימאלי? נניח 4,000 ללא המסכים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בגדול התקציב הוא גמיש אבל בלי להגזים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? למעלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן …

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אהלן אני לפני קניית מחשב חדש בתקציב של 3000 שקל במזומן (ניתן לחרוג מעט) למטרות משחקים (כבדים וחדשים) גלישה ברשת, אופיס, וצפייה בסרטים. אין לי צורך לא במסך ולא בציוד היקפי בכלל, יש לי הכל. מעוניין שהמחשב יהיה מבוסס מעבד אינטל ולא AMD. כרגע לא מעוניין באוברקלוקינג, לא צריך הרכבה או מערכת הפעלה. המחשב יריץ ויסטה ואולי בעתיד 7. על מארז חשבתי בעקרון על מארז יחסית פשוט של Antec ב-300 שקלים, אם מישהו מכיר את המארז הזה אשמח לדעת אם הוא רועש או לקבל בכללי חוות דעת עליו, שכן אני מעוניין במחשב שירוץ בשקט. לא בדממה, אבל בלי רעש של מטוסים בחדר. כרטיס קול לא מאד חשוב לי שיהיה לא און-בורד או איכותי יותר מדי, ואין בכוונתי לחבר את המחשב הזה למערכת דולבי אלא לזוג רמקולים של לוגיטק שכבר …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by Harel22,

היי, אני מתכוון לקנות השבוע מחשב ללימודים ואשמח לעזרתכם. אקנה אותו באילת לכן התקציב לאילת הוא 3300+- * מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). סטודנט * גודל המסך 13 - 15. לא חשוב מבריק או מאט. אין צורך במסך מגע (אך גם לא פוסל) * רזולוציית המסך עדיפות ל IPS FHD 1920x1080 אך לא חובה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט לא קריטי * משקל רצוי עדיף כמה שיותר קל אך לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לזמן סוללה ארוך (סביבות ה5 שעות WIFI) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות לא קריטי * Bluetooth לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ממש מעדיף SSD או לפחות אופציית שידרוג לSSD (בלי לפגוע באחריות!). או לפחות SSHD * כונן אופטי? לא * …

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום 1. תקציב: ללא הגבלה במחיר 2. שימושי המחשב : עבודה משרדית בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי : ללא צורך בציוד הקפי 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן , וינדוס, ללא גירסה מועדפת 7. מתי מתוכננת קניית המחשב? וחצי שנה הקרובה לכן אם יש מחש שצריך לצאת באופק הוא גם יכול להיכנס לרשימה 8. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? USB.... 9. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? לא בשלב הזה יש התלבטות בין ( , ThinkPad X1…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. היי, אשמח לעזרתכם. המחשב מיועד לשימוש ביתי סטנדרטי לפי הפירוט מטה (שדרוג של מחשב קיים בן 3 שנים). ההמלצה במדור מבוססת כרטיס מסך O/B - דבר שאני לא רוצה, לכן אני פונה אליכם. http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=132264&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח יש אפשרות לחריגה קלה. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית, אינטרנט, משחקים בעדיפות אחרונה (וגם לא כבדים במיוחד). יישומים סטנדרטים: אימיול, טורנט, שירים, אנטיוירוס ,אינטרנט, משחקים קלים יחסית. רזולוציה טבעית 1680x1050, המסך הקיים - Samsung 2233BW 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך? לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by Ncoder,

שלום לכולם, אבא שלי מעוניין במחשב שישמש אותו בעיקר למשחקי אינטרנט פשוטים כמו באבלס . המפרט שהוצע ב-1500 ש"ח: מעבד אינטל G4400 לוח אם כולל כרטיס גרפי בלוח של גיגבייט H110 (לא ידוע לי הדגם המדוייק). זיכרון של קרושל DDR4 סטיק אחד 4 גיגהבייט (לא ידוע לי דגם מדוייק) דיסק קשיח SSD של חברת פנטר??? גודל 120 גיגה (לא ידוע לי דגם) צורב DVD מארז כולל ספק כוח 500W (לא ידוע לי דגמים) זה המפרט שאבא שלי קיבל מהחנות המקומית והיעדר הדגמים המדוייקים מאוד מחשידים אותי. מה דעתכם? האם יש משהו שהייתם משנים במפרט או האם יש לכם הצעה למפרט טוב יותר עבור השימושים של אבא שלי? הייתכן שאפשר להביא מפרט יותר זול? …

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום! נתקלתי במודעה בעיתון במפרט הבא ורציתי לדעת מה דעתכם עליו: אינטל פנטיום 4 2.4 לוח אם לפנטיום 4 msi או asus זיכרון ddr 256 כרטיס מסך מובנה על הלוח אם מסך MAG17 דיסק קשיח 40 GB 7200 כרטיס קול 128 + רמקולים כונן CD 52X כרטיס רשת 10/100 המפרט הוא מאייבורי והם מבקשים עליו 2330 ש"ח. המפרט נראה לכם טוב?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by neta3200,

CPU:I5 3470 Motherboard:Intel DH67BL Ram:8GB DDR3 1333Mhz-CL9 GPU:Shappire 7850 Dual-X 1GB Storage : corsair force 3 ssd 120GB Seagate 500GB Hard Disk Hitachi 500GB Hard Disk Case : thermaltake Soprano RS 101 with window Powersupply : 600W Ci-Power DISK : DVD R/W LG כמה המערכת הזאת שווה ?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by buki45,

יש לי מחשב נייד ישן מאוד, שאני רוצה לתרום לילדה...אבל עשיתי פירמוט ואין לי את הדרייברים של כרטיס מסך וכרטיס קול ולכן למרות שרציתי למסור לה את המחשב כבר בתחילת החופש הגדול העניין מתעכב אין לי קול במחשב, והגרפיקה לא טובה מה עושים? אנא עיזרו לי למסור לילדה (נזקקת) את המחשב (אין לה מה לעשות בחופש, לבד בבית) ניסיתי דרך אתר hp ולא מצאתי שום דבר מתאים? (אני חייבת לציין שאני לא מבינה בנושא)

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  12. המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית (סטודנטיאלית), אינטרנט, צפייה והורדת סרטים, מוזיקה וכו'. אבל עם אופ' שדרוג עתידי (אם ארצה להוסיף משחקים) - הוספת כרטיס מסך איכותי בעתיד (כרגע אין צורך). מיועד לשלוש שנים לפחות. כמה דרישות : HD 120GB צורב כמובן מקלדת ועכבר אלחוטיים יעבוד עם מסך דק 17' (נקנה בנפרד) תקציב 4000-4500 (אם נשמע לכם יותר מדי - רק תגידו....) תודה

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by unitech,

המפרט שלי חשבתי על לשדרג לכרטיס הזה: 3060 RTX מ-TMS בנוסף, אשמח להמלצה על ספק כוח מתאים, ו-SSD NVME (אזור תל אביב, לא חובה מTMS, אבל יהיה עדיף בשביל הנוחות). תודה רבה מראש !

14. שלום לכולם רציתי לשתף אותכם במפרט שעשיתי לבסיס של מחשב שמיועד לעריכה ומשחקים שאני מעוניין לקנות אני לא מומחה וניסתי להתאים חלקים האם אתם רואים בעיות במפרט ? האם יש רעיונות אחרים יותר טובים במחינת לוח אם ומעבד בעיקר ? הייעוד של המחשב הוא עריכה (תחביב) ומשחקיי VR בעתיד ... (על כרטיס מסך עוד לא החלטי ובינתיים אשתמש בGTX ישן יחסית....דיסקים גם יש מהמחשב הישן) תודה לכולם מעבדים - Intel Socket LGA1151 Intel - i7-7700K Kaby Lake Quad core CPU - 4.2 GHz - Max Turbo Frequency 4.5 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Tray..l לוחות אם - Intel LGA1151 PRIME-B250M-A - ASUS - 1151 - B…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by dudubitn,

שלום בניתי מפרט מחשב לחלקים שאני צריך (שאר הרכיבים יש לי אותם כבר) התקציב עד 2000 ש"ח. מעבד: i5-8600 box מחיר 949 ש"ח - רציתי את הi7 מהסדרה 8 אבל יקר לי מידי. על הi5-8600 קראתי ביקורות בעד המעבד ומבחני ביצועים טובים. לוח אם: Asus PRIME B360-PLUS מחיר 445 ש"ח - אני קונה לוחות רק של אסוס. בחרתי מסוג atx כי רציתי עוד סלוטים של pci-e ונמנעתי מצ'יפסט מסוג H זיכרון : Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2400MHz KVR24N17S8/8 מחיר 390 ש"ח - רק מטעמי חיסכון לא לקחתי 16GB. בהמשך אשלים. מארז: Antec GX330 Window מחיר 260 ש"ח. - מתלבט בינו לבין הantec vsp -5000. חשוב לי 2 מאווררי 12", וללא מחברים בחלק הקידמי. סה"כ 204…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  16. Started by בית השלום,

http://www.spacenet.co.il/pl_product~1005HA~2~19.htm http://www.spacenet.co.il/pl_product~eeepc1001px-XP-160-6C~2~19.htm איזה מהם עדיף? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. יש לי שנאי של דל שמחבר צד הלפטופ נשבר. יש דרך לתקן אותו במעבדה? כדאי להחליף או לקנות חלופי חדש? שנאי רגיל באותו זרם יעשה את העבודה?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by bareyal,

כמות. מוצרים סה"כ 1 Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA 645 ש"ח 1 Leadtek WinFast PX6600GT PCIe GeForce 6600GT SLI 128MB 1,230 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 AMD 64 3000 939 Oem 512MB DDR 3200 Dual 2x256 1,995 ש"ח +קירור TERMALRIGHT מחשב לכל השימושים (כולל משחקים)... אם יש למישהו הערות , שינויים, יתקבלו בברכה...

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. אורח אוה

היי, אני מתחילה ללמוד השנה והתואר אינו דורש שימוש בתוכנות מתקדמות, אלא באופיס בלבד. אני מחפשת מחשב טוב ואמין בטווח של 3500 שקלים. מצאתי שניים שאני מתלבטת, מקווה שתעזרו לי להחליט. ובנוסף אשמח להמלצות אחרות. מחשב נייד Dell Vostro 14 5000 5468-72008G25GWLY - צבע זהב http://ksp.co.il/?store=beershevaEast&changeSnif&uin=35596&select=.268..271..214. מחשב נייד Lenovo IdeaPad 500S I7 מסך 14" צבע שחור https://www.payngo.co.il/computers-all/computing-gaming/laptops/ip-500s-14-i7-6500u-8gb-500gb-8gbssd-n16s-gt-2gb-14-fhd-2cell-win10-black-1y.html

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  20. צרכים: משחקים צריך עזרה בבחירת כרטיס מסך ובלוח אם-לא סגור על שניהם. המחשב צריך להיות מוכן גם לשידרוגים עתידיים מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1759 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: ASUS P5W DH DELUXE / WIFI - AP מחיר: ¤1342 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 7600GS 256MB DDR2 128 BIT DVI TV/O - PASSIVE COOLING מחיר: ¤617 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD2500YS מחיר: ¤492 אחריות: חמש שנים. צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-1612BL DOUBLE LAYERED X16 - LIGHT SCRIBE - BLACK - RETAIL מחיר: ¤240 אחריות: שנתיים. זיכרו…

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. מעבד: Intel Core i7-720QM, 1.6GHz מסך: 17.3´´ HD TrueLife Multi Touch רזולוציה: 1600x900 זיכרון: 4GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח: 500GB SATA 7200RPM כרטיס מסך: ATI Radeon HD4650 1GB האם המעבד הוא QUAD CORE? הכרטיס מסך הזה חזק? יש לו HDMI? התקציב שלי בגדול הוא עד 7K אבל בגלל הפיצ'ר של המסך מגע (שווה משהו?) אני מוכן למתוח במעט את התקציב הצעות אחרות בתקציב הנ"ל? תודה מראש לעוזרים, זיו.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by vaxhax20,

היי, אני מחפש כבר זמן מה מחשב נייד שישמש ללימודים (הנדסה) בסביבות 2500 עד 3000 ש"ח עדיפות למחשב מאט, קל יחסית ומהיר יחסית (לא למשחקים) עם מסך 15.6 עכשיו מביקורות פה בפורום ראיתי שמציעים הרבה את הדגם הזה http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12692 עכשיו התקשרתי לחברה הזאת נייד נייד לגבי הדגם הזה והוא אמר לי שיחזרו אלי רק ביום ראשון אחרי שיבדקו במלאי וכאלה ואז הוא מתחיל להגיד לי שבגלל שזה דגם לא פופולרי אז אין אותו כרגע וזה בעיקר בגלל שהוא 3 תאי סוללה והוא יחזיק רק שעה וחצי! אמרתי לו שמספר התאים לא מעיד על אורך החיים של המחשב והוא אמר שעבדו עלי ושזה מה שקובע ושכדאי לקנות משהו עם 6 תאי סוללה והתחיל להציע לי דגמים כמו http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by גיל2727,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 וכן אפשר לחרוג אם יש שיפור משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות בינוני כבד,זכרון 64 כנראה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווי…

24. שלום, אני מתכוון להתחיל ללמוד הנדסת חשמל ומחשבים בשנה הקרובה ואני מתכנן לקנות מחשב נייד. יש לי כמה שאלות: 1. מנסיונכם, עד כמה שימושי טאבלט ללימודים מהסוג הזה ? 2. אני מתלבט בין Fujitsu Siemens T5010, Apple Macbook או מחשב אחר בעל מסך 13.3" מבוסס על פלטפורמת Centrino 2 (המלצות יתקבלו בברכה). מה לדעתכם הבחירה המנצחת (תקציב בין 6000-8000 ש"ח) ? תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by Internal,

שלום חברים, אשמח אם תוכלו לייעץ למחשב נייד איכותי שיחזיק לי כמה שנים. המחשב שאני מחפש זה 15 אם ניוד סביר, רוב הזמן יהיה מקומי. מסך FULL HD תודה רבה לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גמיש ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב עיסוקי זה פיתוח ווב,כמובן אפשר גם משחקים בקטנה, סרטים ושימוש רגיל. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים פשוטים בלי הגדרות מיוחדות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט…

דיונים חדשים בפורומים