ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים החדשים ביותר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 אבל לחרוג רק במה שממש חייב לטובת פרנסה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Premier Pro -פרנסה, Light Room - פרנסה, After Effect - בקטנה(אבל במסגרת עבודה לפרנסה), פוטושופ – בקטנה(אבל במסגרת פרנסה), Media Encoder - כלי של אדובי שמיועד לאקספורטים וירוץ במקביל לפרמייר פרו, Ilustrator - בקטנה(במסגרת פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי ה…
-
- 34 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף את הpavilion בן ה4 וחצי שלי * מטרות המחשב? הרצת מכונות וירטואליות. גלישה מרובת טאבים. פיתוח * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6". לא יותר ולא פחות * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). 1920X1080 ומעלה (עד כמה זה קריטי לשימושים שלי מסך עם 4K?) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? המקלדת חייבת להכיל numpad (זו הסיבה להתעקשות על ה15.6) ויהיה נחמד אם תהיה מוארת * משקל רצוי? סביבות ה2.5 ק"ג יהיה סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות עבודה יכול להיות אחלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3 * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי לכולם, רציתי לדעת מה שווי המחשב שלי שנמצא במפרט מימין... המחשב נקנה ב-20/10/11, 5 ימים לפני יציאת BF3. יש לי עדיין את כל הקופסאות של כל הרכיבים. הייתי רוצה לדעת בכמה הוא יימכר אם אמכור אותו כפי שהוא, לא כולל ציוד היקפי. והאם שווה פשוט למכור את ה"משולש"+כרטיסי מסך ולקנות יותר מעודכנים...? תודה!
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
ראיתי שכרגע יש רק את HP שנמכר בארץ. אני לא אוהב אותם כלל.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
הי, באופן עקבי הפורום הזה עזר לי המון בעבר עם מפרטים מעולים והתלבטויות לגבי רכיבים. אשמח לקבל שוב את עזרתכם לגבי מפרט למחשב משרדי בתקציב של בערך 2000 ש"ח. המטרה העיקרית של המחשב הזה היא לתפקד כמה שעות כל יום במשך 4-5 השנים הקרובות, עם מינימום הפרעות ועדיף בלי צורך לשדרג. אני כן רוצה שהוא יהיה "חסין" לעתיד כמה שאפשר, ולכן אני רוצה להשקיע בSSD וגם 8GB זכרון. מקריאה של הודעות כאן די התמקדתי במעבד i3 4160 אבל אני פתוח לכל הצעה שלכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו, אבל לדברים מהותיים שרלוונטיים לצרכים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש הצדקה, עוד 200-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4700 כולל מסך (קונה באילת ) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך כל עוד לא יפגע בביצועים עכשיו/בעתיד ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ,תכני HD, עריכה גרפית תוכנות ADOBE, אולי תלת מימד כמו MAYA, קצת תכנות בעתיד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים כבדים וגם ברשת -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WATCH DOGS 2,GTA V,BT5,FAR CRY 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).צריך לקנו…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קודם כל, אני צריך לציין לטובה את המפרט שניתן לי פה לפני כשנה וחצי למחשב גיימינג. אני מאוד מרוצה, ואני חושב שכבר כתבתי את זה פה קצת אחרי הקנייה, אבל אני אכתוב שוב (אולי כסוג של עדכון), שוב תודה לחברי הפורום! בלי קשר למחשב שלי, אני אשמח לקבל הכוונה למחשב משרדי/ביתי שאני קונה לקרוב משפחה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אלא אם תהיה ירידה משמעותית באיכות החומרה כתוצאה מכך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יודע כרגע לומר. 1,500 זה התקציב שאני רואה מולי. יכול להיות שאני לא מבין נכון את מחירי השוק ויהיה צורך לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מיילים,…
-
- 15 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלומות, * מטרות המחשב? סרטים, אינטרנט, ועבודה קלה על AutoCad, ARCplus (המחשב משמש כמחשב משני לצורך הצגת עבודות בעיקר, בתדירות של פעם בשבוע- שבועיים). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך 14" מקסימום. עדיפות למט. * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD או HD+, אך גם HD רגיל במידה והתמורה הולמת. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עד 1.8 ק"ג, בשאיפה לכיוון 1.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ שיכלול סוללה טובה, כ5 שעות, אבל גם 3 שעות יהיה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין צורך. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות שיכלול SSD, 128GB (יספיקו מעל ומעבר). * כונן אופטי? אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אין צורך. * …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב כ300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב BF4 COD CRYSIS 3 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 1 תגובה
- 770 צפיות
-
-
שלום לכולם , מעוניין לדעת כמה שווה המחשב הבא : I5-3470 1*8GB זיכרון במהירות 1333Mhz SSD 240GB מתוצרת סמסונג סדרה 840 לוח אם של ASUS תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם, ברשותי המחשב הנ"ל: http://www.lenovo.com/shop/emea/content/pdf/Essential/GSeries/en/essential-g710-datasheet.pdf הדגם החזק בסדרה, Up to the latest Intel® Core™ i7 processor • Up to Windows 8 Pro• 17.3” HD+ display (1600 x 900), 16:9 widescreen• Up to 16GB DDR3 memory• Up to 1TB HDD or SSHD storage with integrated 8GB NAND flash• Up to NVIDIA® GeForce® GT 720M 2GB graphics1 שילמתי עבורו 4K באייבורי לפני פחות משנה, כמה אפשר לקבל עבורו?
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תקציב רצוי, 4400. סטייה עד 1000. מסך 15.6. הכרחי של אסוס (זיכו אותי על מחשב במסגרת הביטוח כי היו הרבה תקלות חומרה ברצף) חשוב מאוד כרטיס מסך כמה שיותר טוב (משחקים) ורמקולים חזקים כמה שיותר טובים (למוסיקה). פחות משלוש קילו. עדיף שיהיה נאמפד. השאר לא ממש חשוב לי אבל אשמח לרמה כללית גבוהה. מחכה להמלצות להמלצות. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד אסוס ROG G750 JX בן שנה ,יש עדיין אחריות שנתיים איסוף מהבית המפרט שלו זה מסך 17.3 תלת מימד FHD 16 גיגה ראם 2 הארדיסקים 2.5 של 750 ,מיהירות 7200 וכרטיס מסך של GTX770 מה השווי של מחשב כזה בשוק יד 2?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן.. אני זקוק לעזרכתם.. אני מחפש מחשב נייד בעיקר לאינטרנט ומוזיקה וכו' אבל שגם תיהיה אפשרות למשחקים. התקציב הינו: 5000 ש''ח (לא יותר... זה כבר אחרי שהגדלתי את התקציב). ראיתי את המחשב הזה : http://ksp.co.il/?select=.268..271..1947.&list=1&sort=2&glist=1&uin=24024&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 *הוא מעל התקציב אבל נראה דיי טוב מה שמיוחד בו זה שהמסך הוא 4K ויש לו GTX 860 4GB האם זה יספק אותי? ה4K נורא מושך אותי.. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי כולם, כבר הרבה זמן שאני חושב על קניית מחשב נייד חדש. אני מצאתי שני דגמים שדי מצאו חן בעיני, כל אחד מסיבותיו שלו. כמובן שאשמח אם תציעו לי גם דגמים אחרים: Dell Vostro 5470 - יתרונות: הוא דק כמו סוללת AA. במארז שלו גימורי מתכת ובכל זאת הוא שוקל רק 1.6 קילוגרם. קורא טביעות האצבע. אהבתי מאוד את העיצוב החיצוני שלו (למרות שזה יהיה השיקול האחרון ביותר, אם בכלל). חסרונות: יש לו רק 4GB של זיכרון RAM. רזולוציה של 1366X786. http://fre.co.il/items/354639 Lenovo IdeaPad Flex2 14 - יתרונות: יש לו 8GB RAM. רזולוציית FHD. מאיץ הגרפי 840M. המקלדת המוארת וקיפול המסך הם פיצ'רים נחמדים, אבל אני לא חושב שאני כל כך אשתמש בהם. חסרונות: עיצוב פלסטיקי שנראה לי עבה וכבד. 2 קילוג…
-
- 18 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין בעיה לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגות קטנות זה בסדר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות בגדול, מסך מחשב 1920*1080 משחקים בעקרון DOTA 2 COD החדשים, Evolve א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. ה…
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני מבקש עזרה בהרכבת מפרט - לשימושים ביתיים צנועים (i3 4160 יספיק לדעתי). מבחינתי להסתפק במחשבים המומלצים מהמדור (בגלל זה לא מילאתי שאלון) - אבל אני צריך עזרה בשני עניינים: 1. פעם היו חנויות בצפון שיכולת להרכיב אצלן מפרט - TMS, NOA - כולן נעלמו. מישהו מכיר חנות מהצפון שתיתן 3 שנות אחריות כמו החנויות במרכז ומבחר סביר של דגמים? אין לי חשק ליסוע לתל אביב בשביל דיסק קשיח תקול או מאוורר שנתקע. 2. אני שוקל לטובת האמינות והשירות בבית הלקוח ללכת על מחשב מותג (לנובו, דל). מכירים חנות שאפשר לעשות קסטומיזציה של המחשבים האלה? למשל להוסיף זכרון / להגדיל כונן קשיח / להוסיף SSD תודה
-
- 0 תגובות
- 975 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות - אינטרנט ואופיס בלבד * גודל המסך? לא קריטי * רזולוציית המסך? 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: ישמש מזכירה בחצי משרה שתעבוד מהבית. מחשב פשוט וזול שיענה על הצרכים שרשמתי למעלה. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
** עדכון: רכשתי את Dell Inspiron 7537 ** מחשבפיצוץ ועשוי מאלומיניום! תודה רבה לכל מי שניסהשלום, ברצוני לקנות מחשב נייד חדש. אני עובד בפיתוח אפליקציות לאנדרואיד ככה שאני די צריך את המחשב בהקדם האפשרי. בנוסף אני מפעיל וירטואליזציה של מכשירי אנדרואיד (למי שמכיר GenyMotion), גולש במקביל באינטרנט בכמה טאבים ופה ושם משתמש ב- Photoshop לעריכת גרפית קלה עבור האפליקציה. *** מאחר ואני יעבוד עם המחשב 9 שעות לפחות כל יום, רצוי שהמחשב יישאר קר ברמה סבירה ולא ירעיש) *** שמתי עין כבר על מחשב של Asus, והיום התקשרתי אל חברת נייד נייד, והנציג הציע לי לרדת מהם בגלל שהשירות והאחריות שלהם בארץ לא משהו בלשון המעטה. אני מאוד רוצה את אחד מהמחשבים האלה של Asus אך אני חושש מהתחממות ורע…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני רוצה לקנות לפטופ חדש לגיימינג ואני רואה 2 מחשבים שההבדל במחירים שלהם לא רציני, אבל ההבדל המשמעותי הוא: 4th Generation Intel® Core™ i5 Processor 16GB Memory מחשב שני: 5th Generation Intel® Core™ i7 Processor 8GB Memory זתומרת שלמחשב השני פחות זיכרון אבל מעבד חזק יותר השאלה שלי מה עדיף אם ההתמקדות היא לגיימינג ולמחשב שהעבודה הבסיסית שלו (גלישה וכדומה) היא לטוס כמה שיותר מהר
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אשמח להמלצות למחשב נייד, הדרישות: * מטרות המחשב - מטלב, פוטושופ, אקליפס * גודל המסך- 14" * האם חשוב מסך מבריק או מאט ?? * רזולוציית המסך - מספיק גבוה שאוכל לראות הרבה שורות קוד * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- עדיף שיכלול numpad * משקל רצוי - קל ככל האפשר!! 1.5kg~ * האם נדרש זמן סוללה ארוך - עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - ethernet, usb sleep and charge, חיבור למסך חיצוני (בלי צורך ב dongleים למניהם) *Bluetooth - ?? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * מעבד I7 * RAM: רוצה 16GB * כונן אופטי - לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס ריש…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, המון גלישה באינטרנט בהרבה כרטיסיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) גודל 15-15.6 אינצ', רזולוציה בעדיפות ל-FHD מאט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? קל ככל הניתן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אשמח קבל מכם כיוון למחשב מומלץ לקנות בשביל להתחיל לעבוד בגרפיקה מהבית (הייתי מעדיפה מחשב נייד אם אפשרי)... אין לי הרבה מושג בעול המחשים זקוקה למחשב אמין שישרת כראויי.... וחשוב לי בין היתר מסך איכותי שלא יעייף את עייני... אשמח גם לקבל בנוסף לשם ודגם- מה בער המחיר... בברכה לאה
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת לא כבדים ,דיאבלו 3 LOL וסרטים HD מחובר למסך 22+רואב סרטים על 50 LED א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקי רשת רק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DIABLO 3 LOL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 1920*1080 אני חושב+ אני רואה סרטים מהמחשב על 50 LED -לאילו הגדרות…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-