עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אני משתמשת בVegas Pro לעריכת וידאו, ופוטושופ לעריכה גרפית. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - אין לי משחק ספציפי. רוצה להריץ משחקים מהשנים האחרונות באיכות כמה שיותר גבוהה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920, מסך 23". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …

• 2 תגובות
    • 948 צפיות
  2. Started by עמוסס,

היי ביקשתי וקיבלתי 3 מפרטי מחשב שונים. צירפתי תמונות מסך של שלושתם. האם אתם רואים משהו מיוחד לגביהם מבחינת חוסר התאמה, אלטרנטיבה טובה יותר מבחינת רכיבים ואיזה מהם עדיף, אם בכלל. הצרכים העיקריים הם גלישה באינטרנט (דפדפן), אופיס ופיתוח לאנדרואיד שהוא זה שבעיקר שואב לי את רוב ה resources. כמו כן, מבחינת דיסק קשיח, מה מומלץ היום, טושיבה או western digital? האם במפרטים האלה, יש כרטיס מסך שכולל יציאה VGA ו DVI? באחד המפרטים כתוב שיש יציאות אבל לא הבנתי אם זה מובנה או רק תומך או לא יודע מה תודה

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by amit14,

אהלן,אני מעוניין במחשב נייד יחסית חזק במחיר סביר בשביל לימודי עיצוב גראפי (שימוש בתוכנות פוטושופ אילוסטרייטור וכו') הומלץ לי על המחשב הזה -https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13947 האם הוא בסדר או שיש מחשב מומלץ יותר בלי חריגה מהמחיר? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by harap,

תקציב עד 1000$ * מטרות המחשב? אינטרנט,סרטים,תכנות,אופיס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17-18 אינץ'. לא חשוב מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? FHD וצפונה * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Hdmi * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 0.5TB, עדיפות ל- SSD * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם?מעבד i7 ולפחות 8 גיגה ram תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Gotnen,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות בשבועות הקרובים מחשב גיימינג חדש, מעוניין בעזרתכם בעניין. 1. מה התקציב המקסימאלי? - חושב על סביבות ה6K כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם לדעתכם יש סיבה לבזבז יותר מהסכום המפורט - אני גמיש בעניין הזה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר גיימינג, ישמש גם לתכנות והרצת vms אך זה פחות קריטי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים כמו dragon age inquisition, the witcher…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by zabal12,

שלום , יש לי מחב בין שנה וחצי שנתיים שאני מעוניין לשדרג כדי לעבוד עליו עם תוכנות כמו PROTOOLS CUBASE הלוח אם של המחשב הוא GA-B75M-D3V אני מנסה להבין מה המעבד INTEL הכי חזק שאפשר להתקין עליו . והאם אפשר להתקין עליו 16 GIGA RAM 1600MH ואיזה מומלץ ? תודה ,

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Gvaq,

שלום לכולם, יש לי נייד של דל, Vostro 3300 עם Windows 7 64bit. מתאם הBT הוא Dell Wireless 365 Bluetooth Module (דרייבר: http://www.dell.com/support/home/us/en/19/Drivers/DriversDetails?driverId=01JT5). כל כמה ימים הבלוטות' פשוט נעלם- אני משתמש ברמקולים BT של הרמן קרדון (Soundstick wireless) ובאמצע ההשמעה הסאונד עובר לרמקול של המחשב, הדרייבר נעלם ממנהל ההתקנים, וסמל הBT בשורת המשימות נעלם גם הוא. כשאני מנסה להתקין מחדש את הדרייברים והתוכנה, אני מקבל את הודעת השגיאה הבאה: Please turn on or plug in ypur Bluetooth device in order to continue intallation נורת הפעילות של הBT דלוקה (אין דרך לכבות אותה למיטב ידיעתי), אך התוכנה לא מזהה את ההתקן בשום דרך. בד"כ זה מסתדר לבד אחרי כמה …

• 10 תגובות
    • 4.2k צפיות
  8. שלום לכולם, המחשב הנייח מתחיל להראות איתותים של גסיסה. זקוק ללפטופ, ישרת אותי ללימודים בעתיד לכן המסך צריך להיות בגודל המתאים (אני לא מכיר כל כך את הגדלי מסך). ברמת העיקרון אני לא משחק במחשב או משהו מיוחד, סה"כ וורד, כרום, וכד'. התקציב שהגדרתי הוא 3K, אבל במידה ויהיה ניתן למצוא משהו בפחות כמה שניתן כך עדיף. תודה רבה.

9. שלום, אשמח להמלצה למחשב נייד עבוד סטודנטית- לשימושים בסיסיים אינטרנט, מסמכים, מוזיקה וסרטים. המחשב צריך להיות עם מסך 15.6. רוצים מחשב חזק שיחזיק לאורך זמן. חשבנו על המחשב הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=877455 אשמח לדעתם ולהמלצות נוספות. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Enhanced,

שלום, יצא לי קצת להסתכל ופחות או יותר לבחור את מה שאני מעוניין בו מבחינת המפרט, אבל אני לא בטוח לגמרי אם כל החלקים מתאימים או בזבזניים ומיותרים ורציתי לבדוק איתכם בנוסף אני גם מתלבט איזה מארז כדאי לקחת וחשבתי שתוכלו לעזור לי פה. [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]31300[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray‎[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]18914[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מאוורר למעבד[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center…

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by AvlK,

שלום חברים בת דודה שלי הביאה לי מחשב של לנובו עם סוללה גוססת (נטענת עד 60%), והיא רוצה לקנות חדשה. אין לי בעיה להחליף את זה באופן עצמאי, אבל אין לי מושג איפה הכי משתלם לקנות סוללה ומה המחירים של סוללות בכלל.. ראיתי את זה באיביי למשל: http://www.ebay.com/itm/Lenovo-U310-Touch-OEM-Genuine-Original-REAL-DEAL-Battery-L11M3P01-11-1V-46Wh-/331301936183?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d23225c37 זה מחיר סביר? או לחלופין אפשר לקנות בארץ במחיר סביר? אולי אפשר לקנות ישירות מלנובו? (מחפש להוריד לה את העלות כמה שאפשר.. עוד דבר, ראיתי באתר של lenovo שבסדרה הזו (u310) יש כמה מפרטים שונים (i3\i5\i7) האם בכולם יש אותה סוללה מבחינת הקיבולת או שהסוללות שונות? הדגם שלה זה ההוא שמגיע עם i…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by Dezaster,

המחשב שלי ברשותי כבר כמה שנים ואני רוצה לשדרג אותו לביצועים כללים יותר טובים, למטרות גיימינג (כרגע הוא לא קרוב להריץ שום משחק שיצא בזמן האחרון) וקצת עריכה גרפית. המפרט להלן: כרטיס מסך התקציב הוא עד 800 שח בערך, אשמח לדעת מה אתם חושבים על להחליף מעבד ואיזנ דגם (אני חושב שיש צורך) וכל המלצה אחרת תתקבל בברכה. תודה מראש! עמרי. עריכה: אחרי קצת קריאה בפורום, איך השינויים האלה לדעתכם? [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9] [TD=width: 5%, align: center][/TD] [TD=width: 65%]Sapphire Radeon R9 280X Dual-X 3GB - לאחר תיקון יצרן אחריות שנתיים[/TD] [TD=width: 15%, align: center][/TD] [TD=width: 15%, align: center]725₪[/TD] [/TR] [TR=class: cat_pro…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (Photoshop, Lightroom), קבצי RAW א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם אופיס, הורדות וקצת XBMC -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מו…

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  15. Started by Guyalki,

שלום, אני מחפש מחשב נייד, כאשר 2 הדרישות הכי חשובות לי הן שיהיה לו Pointing Stick (עובד עם זה כבר 10 שנים, התרגלתי לזה וזה מאוד נוח לי) ושיהיה לו מסך מאט. השימושים של המחשב הם בסיסיים - אינטרנט, סרטים ואופיס בגדול. מתכנן להחזיק אותו לפחות 4-5 שנים, כך שחשוב שיהיה מספיק חזק. אם עלות-תועלת יש מחשבים ב-3,000-4,000 שנותנים יחס טוב יותר - אני מעדיף אותם על פני מחשב ב-5,000. לפי הפורמט: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13-15.6, חשוב שיהיה מסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבי…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by moshe24,

שלום לכולם אשמח לשמוע חוות דעתכם על מפרט שהרכבתי והצעות לשינויים שיגדילות עלות/תועלת: . מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) photoshop, capture NX, lightroom, SolidWorks, 3d Maz השימוש הוא תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לכלום חבר שלי קנה מחשב נייד (lenovo z710) לפני מספר חודשים לאחר זמן מה המחשב התקלקל החליפו לו למחשב חדש כי לא הצליחו לתקן את המחשב (סיפור ארוך) בקיצור אנו חושדים כרגע שהמחשב שהוא קיבל הוא עם מפרט שונה טיפה (בעיקר הכרטיס מסך) ואנו לא מוצאים את הקבלה אבל כן יש לי את המספר הסידורי של המחשב הישן השאלה שלי היא האם ע"י המספר הסידורי אני יכול למצוא את המפרט של המחשב באתר של lenovo זה נותן לי בסה"כ את פרטי האחריות תודה לכולם מראש

• 5 תגובות
    • 4k צפיות
  18. Started by D@nny,

שלום לכולם, אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד עבור אשתי שישמש אותה בשימושים יום יומיים רגילים כמו גלישה, אופיס וכו' ולעתים היא תצטרך להתחבר לעבודה. חשוב שלא יהיה כבד(1.5-2 ק'"ג). * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות ועבודה מהבית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" מאט, אפשר גם 13.3". * רזולוציית המסך? לפחות FHD. חשוב ששטח העבודה יהיה כמה שיותר גדול. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לNUMPAD במקלדת. * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אישתי תצטרף להתנייד עם המחשב בתיק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן המחשב יהיה מחובר לחשמל, כך שאפשר להסתפק בסוללה סטנדרטית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…

• 9 תגובות
    • 3.9k צפיות
  19. לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%99%d7%91%d7%a8-%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%9c%d7%a3-%d7%97%d7%95%d7%a9%d7%a3-%d7%90%d7%aa-%d7%98%d7%9b%d7%a0%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%92%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%94-g-sync-%d7%91%d7%9e%d7%97/

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום לכולם, עוזר לידידה במציאת מחשב עבור עבודתה. היא עושה דוקטורט ועוסקת בעיבוד כמויות גדולות של נתונים (כרגע תוכנות כמו R ומטלב, ייתכנו גם גרפיות בהמשך). הדרישות לפי הרשימה: * מטרות המחשב - שימוש כללי ובעיקר עיבוד נתונים * גודל המסך - 15 +/-, לא משנה מבריק / מאט * רזולוציית המסך - FHD, עדיף לא ללכת לכיוון 2K / 4K מסיבות של חיסכון בכוח עיבוד וזמן סוללה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - מקלדת הכוללת numpad. * משקל רצוי - לא עניין עקרוני. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא עניין עקרוני. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא. * Bluetooth - כן (היום כבר סטנדרט, לא?) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - לפחות טרה לאחסון. אם נכנס SSD בתקציב למערכת הפעלה, מצוין. * כונן או…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by AdiD,

1.תקציב 4000~ 2.מיועד למשחקים, כל המשחקים העדכניים להיום והדרישות שלהם, מתכנן לשחק בשאיפה על האיכות הגבוה, רזולוציה 1080*1920 3. אין צורך לכלול כונן קשיח (יש לי 2 , אחד של 1TB ועוד אחד) ולא צריך כונן אופטי (יש גם) 4. שקט לא חשוב יותר מידיי, 5/10 5.לא מתוכנן OC. 6. קנייה מתוכננת בזמן הקרוב. 7. המחשב מתוכנן להשאר איתי לעוד הרבה שנים, ככה שאם הוא יהיה אפשרי לשדרוג בעתיד זה יהיה טוב. 8. הערות: אני מעוניין לקנות בעקרון את המפרט שיש באתר, אבל אני לא בטוח לגביי האפשרויות כי יש שם מספר, אם תוכלו להמליץ לי אילו חברות עדיפות מתוך האפשרויות הרשומות אני אשמח, בנוסף המלצה למארז כי יש הרבה (מה שמסומן באדום) [TABLE=width: 1035] [TR=class: specs even] [TD=class: part]מעבד[/TD] [TD=cla…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by RAZIEL98,

שלום ראיתי את הדגם הזה שהוא נראה לי מעולה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14802 אני רוצה שמשחקים ירוצן לי על ultra ובלי תקיעות

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אשמח לפחות מזה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב - משחקים בעיקר FIFA2015(ברשת) בגרפיקה גבוהה ואשמח לשחק GTA על גרפיקה גבוהה מידי פעם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) לא לתוכנות במיוחדד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - מיועד למשחקים GTA/FIFA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - אני לא בטוח אבל זה פול HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - אם מתכוונים למשחקים אז גבוהות 3 . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by ps_2,

תקציב 5500-6000 * מטרות המחשב? משחקים בינוניים צפיה בסרטים אינטרנט * גודל המסך? לפחות 15 לא חשוב מבריק או מאט * רזולוציית המסך? בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? בסיסי ומעלה * משקל רצוי? אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בקיא בזמנים ממוצעים לפחות 3 שעות אין לחץ על הנושא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI, VGA usb * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא בקיא, לפחות 750 גיגה אשמח להסבר על הסוגים * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כדאי אבל לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם ? מחשב שיחזיק ל…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. קצת רקע: מעוניינת לקנות מחשב חדש (רב תכליתי) שיחליף מחשב ישן בן 12. תוכניתנית בעברי, עד שנת 95, על MAIN FRAME, ובשנים האחרונות גם על המחשבים האישיים של IBM ותואמיהם שהיו אז בשוק. מבינה מעט מאד בחומרה של היום, אבל - × מכיוון שאני פרפקציוניסטית באופיי, × ומכיוון שאיני מתכוונת להחליף/לשדרג את המחשב החדש שאקנה בעשר השנים הבאות, × ומכיוון שעלי לגבש החלטה רציונלית לגבי המפרט הרצוי לי, אני משתדלת לקרוא חומר על הנושא באתרים הנראים לי מקצועיים כמו שלכם. לעצם השאלה: התרשמתי מהיתרונות של דיסק ה SSD ולכן אני מעוניינת לשלבו במפרט. במפרטים המומלצים על ידכם מומלץ בדרך כלל לשלבו בנפחים של GB120-240 /GB 128-256, עם דיסק קשיח בנפח של TER…

דיונים חדשים בפורומים