ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות את המחשב הזה Asus K55VD-SX421H המחשב בעל 4 ג'יגה זיכרון ובעתיד ארצה להגדיר ל8 ג'גה. זה אומר שצריך לקנות כרטיס בעל 4 ג'יגה ולהוסיף,או לקנות כרטיס בעל 8 ג'יגה? כמו כן,תוכלו להמליץ לי איזה כרטיס לקנות ? וסליחה אם עברתי על חוקי הפורום או אם כתבתי במקום לא נכון.. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד, בכל חנות שהלכתי לברר המליצו לי על מחשב שונה לחלוטין ואני לא יודע מי ממליץ על מחשב שבאמת טוב, ומי ממליץ כי הוא צריך לקדם את המחשב הספציפי. התקציב שלי לקניית המחשב הוא בין 2000-2500 ש"ח. מטרת המחשב הוא בעיקר לעבודה משרדית ולצפייה בסרטים (לרוב אני מחבר את המחשב לטלוויזיה). חשוב לי מאוד שתהייה מקלדת מלאה, אך שהמשקל של המחשב יהיה קל ככל האפשר. גודל מסך לא קריטי (סביב 13-15). זמן סוללה- לפחות שלוש שעות עבודה באופיס. חיבור HDMI ומה שהכי חשוב זה שהמחשב יהיה אמין ולא כזה שעושה תקלות אחרי שנה כמו המחשבים של HP. תודה רבה על עזרתכם!
-
- 1 תגובה
- 612 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי שבק חיים והגיע הזמן לשדרוג. התקציב שלי הוא 4000-4500 ש"ח, ואני מאוד הייתי רוצה להריץ משחקים חדשים כמו שצריך, לא כמו הגרוטאה שסוף סוף אני נפטר ממנה. אני לא צריך: הארד-דיסק, כונן/צורב DVD, מסך ושאר ירקות. אני כן צריך: מעבד, לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך , מארז וקירור וכנראה גם ספק (יש לי 400W גנרי, מספיק או לא מספיק?). אני בהחלט רוצה כרטיס DX10 אם כבר אני מחליף מחשב. בעקרון מתחשק לי 8800 GTS אחרי תקופה ארוכה עם רדיאון 9600 חלוש, אבל אם יש למישהו ניסיון עם 8600, איך הוא? האם יש טעם לחסוך פה למען רכיבים איכותיים אחרים, או שמא התקציב מאפשר להתפנק מהבחינה הזאת, בדגש על מספר רכיבים שכבר יש לי ולא צריך אותם? תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 3 תגובות
- 590 צפיות
-
-
אם אפשר אפילו פחות מה טוב..
-
- 10 תגובות
- 757 צפיות
-
-
השימוש של המחשב הוא בסלון כמחשב נייח רגיל (לא HTCP) אך מחובר כל הזמן למסך טלוויזיה 32 אינצ'. 1. התקציב המקסימאלי הוא 2,500 עד 2,600 מקסימום. 2. השימושים הצפויים של המחשב הינם אינטרנט, אופיס, שיתוף קבצים (עובד כל הזמן), סרטים (כולל HD), שירים וכו' המחשב לא מיועד לגיימינג כלל. 3. אין צורך במסך, אין צורך ברמקולים, אך יש צורך בעכבר ומקלדת אלחוטיים שיקלטו כמו שצריך קצת מרחוק. 4. אין צורך בכונן דיסקטים. 5. השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 בין 7 ל- 8. 6. אין כוונה לעשות אוברקלוק כלל. 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה ווינדוס 7 והרכבת מחשב בחנות. 8. אני מתגורר באזור ירושלים אך הבנתי שיש חנויות שעושות גם משלוח. 9. הבקשות המיוחדות הן: חיבור HDMI למסך (כאמור מחובר לטלוויזיה), אופציה ל…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הלך המחשב אחרי 9 שנים... אז כנראה שהגיע הזמן לחדש. האמת מזה שהיה לי מחשב בן 9 אז מובן שאני משתמש קל. אז אני צריך בעיקר למצגות, וורד, טיפה סרטים, ותמונות לאחסון.... בגדול זהו, לא נראה לי שלמשחקים.... ובעיקר שיהיה אמין נגיד לעוד 9 שנים לפחות , ושלא יחשוב הרבה ויתקע.אז התקציב עדיף שיהיה נמוך 1500₪ זה בסדר. עקבתי אחרי הפרסומים פה ולרוב אומרים שאין בנמצא משהו סביר במחיר הזה. למה? מה רע באלו שהמחיר הזה? ובעיקר מהם הדברים החשובים שיש לשים עליהם דגש בקניית מחשב? תודה.
-
שלום, אשמח לקבל המלצה כיצד לבחור מחשב נייד. משתמש בעיקר בבית. צריך להיות אלגנטי וקל משקל. מסך לא מבריק. CDROM אפשר חיצוני. תודה!
-
המפרט כולל מסך 22 וציוד היקפי *** וכ.מסך של NVIDIA *** כיום כרטיס אחד וחזק- חשבתי על ה- EVGA GeForce 9800GX2 SSC ולוח אם שתומך בSLI (אני רוצה שתהיה את האפשרות לעבור למערך של שתי כרטיסים...) תודה מראש לכל המגיבים
-
- 3 תגובות
- 578 צפיות
-
-
היי אני מחפש לרכוש לפטופ לקראת התקופה הסטודנטיאלית. כנראה שמה שאעשה איתו זה לראות סרטים, לכתוב עבודות לאוניברסיטה, לגלוש באינטרנט ובעיקר לשחק משחקים כבדים. הייתי רוצה שיוכל להריץ חלק משחקים כמו סדרת Crysis, סקיירים עם מודים ודומיהם בהגדרות Ultra. כמו כן, הלוואי שיהיו לו חיי סוללה סבירים. אשמח לעזרתכם, תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אממ ציוד היקפי שאני צריך זה מסך 19 דק, צורב דיוידי. ותכללו במחיר גם חיבור החלקים וכל זה. לא אכפת לי מעיצוב המארז וכאלה, אז לא להשקיע בעיצוב כסף. תודה רבה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 706 צפיות
-
-
הזמנתי מחשב חדש בגלל שהמחשב שלי עושה בעיות כבר חצי שנה ואני רוצה להעביר חלקים מהמחשב למחשב החדש. המחשב שהזמנתי: i7 7700K Corsair Hydro H60 Gigabyte GA-Z270 Gaming K3 Fractal Design Define R5 Blackout ANTEC PSU 650W Neo Eco Modular 80+ DDR4 8G 2400 CL14 Corsair Vengeance LPX Black Gigabyte GTX 1070 GV-N1070WF2OC-8GD Samsung SSD 500GB 850 EVO M.2 …
-
- 0 תגובות
- 897 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות בקרוב מחשב חדש, בסביבות ה-5000 ש"ח, רכיביו העיקריים הם: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 כונן קשיח Westren Digital WD3200JS 320GB זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 - נחשב סביר? כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce 8600GT 256MB PCIe ואני צריך המלצה ל: 1. לוח אם - שיתאים כמובן למערכת (שיתמוך ב-Core 2 Quad), במחיר סביר-+ (אין צורך ב-SLI). 2. ספק כוח - איזה יספיק "להחזיק" את המערכת כמו שצריך? ולא משהו יקר.. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום חברים! אני מעוניין לקבל חוות דעת על מפרט שבניתי עבור תחנת עבודה שתשמש בזמן הפנוי גם למשחקים ברזולוציות גבוהות. מפרט זה אינו כולל מערך דיסקים SAS + בקר PCI-e שהוא מעבר לתקציב (של 16K) שיירכש בנפרד. המחשב יעבור המהרה לבאס של 450MHZ לפחות. מעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz 12Mb BOX 1,690 קירור למעבד: Thermalright ifx-14 CPU Heatsink 775 413 מאווררים להיטסינק: Scythe MINEBEA 120MM 1,600rpm 27.0dBA 63.6CFM X2 180 לוח אם: ASUS P5E64 WS Evolution 1660 זיכרון: OCZ 4GB kit DDR3 1800MHZ PC3-14400 8-8-8-27 Platinum OCZ3P18004GK 2,300 כרטיסי מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB GDDR5 X2 CF 2,844 דיסק קשיח: WD Caviar Black WD1001FALS - 1TB SATAII 32MB 7200 RPM 1,118 מארז: CoolerMa…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב 3000, עדיף בלי חריגה 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כבדים), צפיה בסרטים, הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא צריך צורב, יש לי צורב DVD בחיבור IDE מהמחשב הישן 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד רק אינטל 6. האם נושא הקירור והעיצוב במ…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
צריך שיריץ סרטי HD חלק. מסך 15". המחשב בעיקר לגלישה באינטרנט ושימוש במדיה. אני כמובן גם הולך לשחק עליו בין היתר אבל משחקים ישנים (דיאבלו, וורקראפט, אייג' אוף אמפיירס, באלדורס גייט וכו'). חשבתי בהתחלה על הDell Inspiron 15 אבל קראתי עליו ביקורות צוננות. מקשים נתקעים במקלדת אחרי כמה ימים ודברים כאלה.. אני צריך משהו אמין. אשמח להמלצות.
-
- 1 תגובה
- 589 צפיות
-
-
הפעם אני רוצה שיעזרו לי לבנות מפרט. המפרט לחבר, הוא לא חולה גראפיקה אבל רוצה לשחק במשחקים חדשים בהגדרות גבוהות. רוב הזמן המחשב יהיה לעבודה משרדית. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך כמה שאפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב עבודה משרדית (80%) ומשחקים (20%) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). רוב הזמן בדפדפנים ותוכנות אופיס. ב) במידה והמחשב מיועד גם למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? CoD Black Ops, Fifa , PES 2011, Medal of Honor וכו'. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניו…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני אקצר... זה המפרט http://img390.imageshack.us/img390/4138/newcomputer5xh.jpg אני קונה מקייאספי ירושלים... יש להם מחסור בכמה דברים ולכן רשמתי אם אין אז משהו אחר הצעות לשינויים יתקבלו בעניין כל עוד הן לא עוסקות בATI... התקציב היה 7000 יש חריגה קטנה חפיף מחשב מיועד להרבה עבודות, קצת סרטים, קצת משחקים והרבה תוכנות הוא סבבה לפי דעתי לא פצצה ולא יקר מידי אבל איכותי אני אכנס בצהריים מהעבודה לראות אם יש לכם משהו לשנות תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום . חבר בעבודה ביקש שאני אעזור לו עם מפרט עבור גראפיקה , ואני פונה אליכם שמבינים יותר טוב ממני באספקטים מסויימים שתעזרו לי אז ככה , אני לא אלך לפי השאלון שבסטיקי כי תמיד כאשר חבר מבקש עזרה למפרט , לא מקבלים את כל הפרטים ממנו ;D אז אני פשוט ארשום את הפרטים והדרישות כמה שיותר מדויק . 1. אז התקציב הוא עד 3000 ש''ח ולהשתדל לא לחרוג , אלא אם כן יש איזה פריט שישפיע רבות לטובת המפרט ולביצועים שלו , אז אני אשמח לדעת מה וכמה , וכן , לנצל את התקציב , כי גם ככה נראה לי שהתקציב לא גדול מידי . 2. ציוד היקפי - אין צורך בשום ציוד היקפי , רק המארז ומה שבתוכו . 3. רמת שקט - נגיד שיהיה באמצע (5) בערך . 4. על איזה רזולוצייה יעבוד ? - גם כן לא ידוע לי , אבל אם זה קר…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מבקש עזרה בבניית מפרט לאדם שפחות או יותר לא מוגבל בתקציב מטרת המחשב למשחקים בלבד. אני כבר מחוץ לתמונה הרבה זמן אז אם יש היום בשוק משהו יותר טוב ממערך רייד.SLI אנא ידעו ותקנו אותי. אין צורך בציוד הקפי כגון מקלדת.עכבר.מסך.רמקולים. הדרישות הם כאלו: 1. מערך רייד לכונן הקשיח למיקסום ביצועים 2.מערך SLI (או המקביל של רדאון) לכרטיסי מסך בגדול הבן אדם רוצה שני כרטיסי מסך סוסים שיוכלו לכל משחק. ומוכן לחכות לכרטיסי DX10 (אנא תקנו אותי אם הם כבר יצאו או אם שווה באמת לחכות). שני הארד דיסקים ברייד מכובדים 7200 ולפחות 300גיגה כל אחד. מעבד כפול ליבה כמובן(המחשב לא יעבור אוברקלוק) יש דרישה גם למחשב שקט אבל בלי קרור מים בבקשה. אוויר בלבד + מארז איכותי. המחשב לא י…
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
כרגע המפרט שלי הוא מה שכתוב בצד ליד הפרופיל שלי מעבד 1800 AMD פאלומינו זיכרון 256 מ"ב קורסאייר XMS PC3000 וכרטיס מסך ABIT TI4200 עם 64 מגה זיכרון. המקסימום שהצלחתי לסחוט מהמכונה הזו הוא 10,900 נקודות ב 3DMARK 2001SE. הזמנתי מניו-אג חלקים חדשים שיעזרו לי עם FarCry, PainKiller, UT2004 מעבד - AMD MOBILE 2500 266fsb זיכרון - עוד סטיק של 512 מגה, הפעם PC3200 והפנינה - Sapphire ATI 9800 pro כל הסיפור עלה 384.5 $ שזה שווה ערך לאותו יום ל 1734 ש"ח. אין TAX, המשלוח חינם (בתוך ארה"ב), ואפילו קיבלתי חולצה מתנה ... יש לציין שביצעתי זאת אך ורק מאחר שהתאפשר לי לשלוח אותה לבן דודי שמגיע בפסח לביקור ... :'( צירפתי תמונה של ההזמנה (המחירים לא ממש מעודכנים)
-
- 35 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
היי, אחרי שנים שאני מתעסק עם מחשבי עגלה, עדיין עובד על פנטיום1 200 וכל מיני פנטיום 2 ו פנטיום 3, החלטתי, שמכיוון שאני גם עובר לדירה חדשה, גם לקנות מחשב חדש, והפעם - לשם שינוי, מחשב טוב. המחשב יריץ לינוקס ולא ישמש למשחקים בכלל, אלא רק לצורכי פיתוח תוכנה ודברים כמו גלישה באינטרנט ואיי אר סי וכל זה. הדברים הכי מאמצים שהוא יעשה זה לקמפל ולהריץ הרבה מאד אפליקציות בו זמנית למשך הרבה זמן - כלומר, שלא יתחיל להתפרק לי עם פיירפוקס שפתוח עם 50 טאבים בזמן שהוא מקמפל איזה 3-5 דברים ומשמיע אוגגים... הממ, הדילמה העיקרית שלי זה אם לקחת איי אמ די או אינטל, מהקצת שקראתי כאן נוצרה תחושה כאילו אינטל יותר טובים באופן כללי ואיי אמ די יותר טובים למשחקים, או משהו כזה. העדפה שלי באופן טבעי ה…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, הראשון(1) : Dell Inspiron 5010 Core i7 4GB 640GB כרטיס מסך עצמתי ATI Radeon Quad Core 1GB מחשב איכותי הכולל חיבור HDMI לאיכות צפיה מושלמת (במסכי LCD TV או פלזמות) זיכרון מהיר ביותר 4GB DDR3 1333Mhz מעבד החדש Core i7 740QM במהירות 1.73GHz כרטיס מסך עצמתי : ATI Radeon Quad Core HD 5650 עם זיכרון ייעודי 1024MB מסך איכותי "15.6 LED ברזולוציית HD דיסק קשיח ע נ ק בנפח 640GB אין סוף מקום לאיחסון קבצים, סרטים ושירים מחיר - 4,450 ש"ח מוואלה שופס( http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5010Ali74#shidrug ). השני (2) : Acer Aspire 5740G-624G Colur Blue Navy CPU Intel® Core™ i7-620M Processor, 2.66 GHz,4MB Cache,DDR3-800/1066 Memory 4GB DDR3 1066MH…
-
- 2 תגובות
- 947 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גיימינג (שיוכל להריץ את דד ספייס החדש) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נורמלי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) לא משנה * כונן CD/DVD? צורב?לא * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שיהיה אפשר לקנות אותו איפשהו שאיזור חיפה קריות תודה
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
הי חברים אשמח לקבל המלצה על מחשב לצרכים משרדיים מתקדמים. אין שום צורך בגיימינג או קולנוע בייתי אבל מאוד חשוב שהמחשב יהיה מהיר מאוד (מאוד) ושיוכל לעמוד בהרבה משימות בו זמנית כמו לדוגמא תוכנת פוטושופ + הרבה לשוניות בשני דפדפנים שונים + אקסל + וורד + סקייפ + PDF EDITOR וכו'. ראיתי את ההמלצה למפרט מחשב 113643 מחשב ביתי ומשרדי מתקדם – Core i5 שמופיע באתר אבל אני מנסה להבין אם הוא באמת יספיק או שכדי להשקיע טיפה יותר כדי לקבל משהו אפילו טוב יותר לצרכים שציינתי. כפי שהסברתי, מה שבעיקר חשוב לי זו המהירות ושיעבוד חלק לגמרי. תקציב רצוי 2800-3800 ש"ח לא כולל מסך ומערכת הפעלה. תודה רבה לכל העוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-