ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
היי, מחפש מחשב ללא ציוד היקפי וללא דיסק קשיח (יש לי חדש ) בעיקר עבור משחקים בתקציב של עד 1700 ש"ח אם אפשר ללא חריגה. אני יודע שהסכום לא רב אבל זה לצערי מה שאולי יהיה לי אני צריך ממקום אמין באזור המרכז אם ניתן אפילו מ- skypc זה עדיף. תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - מקסימום 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - השימוש העיקרי שלי במחשב יהיה לתכנות, אבל אני גם משחק במחשב מדי פעם במשחקים כמו Call of Duty וכו', אז אני צריך גם כרטיס מסך סביר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אני מתכנת לפעמים פרוייקטים גדולים, ומשתמש לפעמים בגרסת הניסיון של ubuntu (בשביל להכין עבודות), אז אני מעדיף שיהיה 8GB ראם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - החל …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם צריך את עזרת הפורום בבחירת מחשב נייד לבת הזוג שמתחילה לימודי רפואה. יש עדיפות כמובן למעבד מהדור החדש של אינטל הבעיה היא שאנחנו נהיה די מוגבלים לכמה דגמים שהגיעו עכשיו מכיוון שהמחשב ייקנה בשבוע הבא. בנוסף אני מתלבט אם הפונקציה של מסך מגע תהיה לה שימושית או לא אבל אשמח לבחון אופציה כזו(לי זה מאוד עוזר בלפטופ מהעבודה). המחשב ייקנה מאילת.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצה על לפטופ שמתאים לילדה בת 10. כמובן לא צריך דרישות גבוהות במיוחד. שיוכל להריץ תוכנות אופיס ללימודים וגלישה, וגם שיוכל לסחוב משחקים - אבל לא משחקים כבדים. המחיר המקסימלי הוא בסביבות 3000, אבל כמובן אם לא צריך אשמח להוריד את המחיר. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, רצוי כמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית (לילדה בת 10 ללימודים), וקצת משחקים פשוטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא (מחשב נייד) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיי…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני 4 חודשים רכשתי בארה"ב נטבוק מדגם 1215B של חברת Asus, המחשב עשה בעיות בעיקר בטאצ'פד (עכבר) ולאחר 4 תיקונים במעבדה החליטו שאי אפשר לפתור את הבעיה ולכן הוחלט לשלוח לי מחשב חדש. מכיוון שכרגע לחברת רונלייט אין את הדגם הנ"ל (יגיע רק עוד 3 שבועות) הם הציעו לי את ה-1215N. את ה-1215B קניתי בעיקר ללימודים ולהרצת סרטי FULL HD, אפשר לומר שהמחשב לא ממש סיפק את הסחורה. בניגוד למה שטוען היצרן - המחשב לא ממש יכול להריץ סרטים באיכות 1080, יש לא קצת frame lost ב-VIDEO LAN והוידאו ביוטיוב בלתי ניתן לצפייה באיכות 1080. לעומת זאת קראתי קצת באינטרט והבנתי שב-1215N עם כרטיס ION 2 יותר עמיד ברזולוציות גבוהות, אומנם המעבד שלו (D525) קצת פחות טוב מזה של ה-1215B (מעבד E-350). ולשאלתי - מה עדיף…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, אני מרכיב מפרט לחבר שלי, שמעוניין במחשב חזק למשחקים ב6000 ש"ח [עם אפשרות חריגה קלה], ללא ציוד היקפי... הרכבתי את המפרט הבא ואני צריך חוות דעת \ מפרטים והצעות שלכם... תודה. מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1076 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם ASUS P5N-D ¤754 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31160 כונן קשיח Seagate ST350032AS 500GB SATA2 32MB ¤461 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-12 EM ¤397 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996557 כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9600GT Sonic 512MB PCIe ¤927 כמות:2 http://skypc.co.il/product.asp?pid=28622 צורב ASUS DRW-20…
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד i5 4460 שמאבד מערכו משבוע לשבוע, הכרטיס מסך שלי הוא GTX 1060 6GB. אני משחק בעיקר Apex Legends והמשחק לא רץ כמו פעם, המעבד במאמץ של 90% - 100% והמשחק מקרטע, שלא נדבר אם אני מנסה לעשות סטרימינג. (המשחק על הגדרות נמוכות) התקציב שלי מאוד דל, לכן אני שוקל לרכוש את Ryzen 3 3300X ולוח אם תואם, מצאתי באתר הזה את המעבד במחיר מאוד נח : https://www.yahavpc.co.il/product/4837/מעבד-חברת-amd-דגם-ryzen-3-3300x-3.8ghz-4.3ghz-16mb-cache-am4-box-with-wraith-stealth ובנוסף חשבתי לרכוש גם הלוח אם הזה: https://www.yahavpc.co.il/product/2573/לוח-אם-חברת-asrock-דגם-ab320m-hdv-am4-ddr4-vga-dvi-hdmi האם החומרה ראויה לצרכים? אנ…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
מה נשמע חבר'ה אני צריך מחשב, שישמש כמחזיק כוננים קשיחים. הכוונה, שיהיה מחשב חלש , ללא צורך לרכיבי חומרה חזקים, רק שיחזיק מעל 6 כוננים קשיחים, ויחובר ברשת למחשב הראשי. מהירות העברה - כמה שיותר מהיר (כבל רשת). לא יעבור אוברקלוק, רק יאכסן חומר ושיהיה ניתן למשוך ממנו חומר ושמור בו. שוב, חיבור כמה שיותר מהיר של רשת , ימשך ממנו חומר HDTV,. יחובר למארז Transformer מה שצריך לדרישותי לפי מה שהבנתי זה : מארז,ספק,מעבד,לוח אם, וזכרונות . הבנתי שאני לא צריך CDROM וכרטיס מסך. מארז יש לי, לכן כל שאר הרכיבים אני צריך. כמה שיותר זול, שהספק יהיה מספיק חזק כדי להחזיק מעל 6 כוננים. תודה
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי דילמה ורציתי לשתף אתכם שתעזרו לי לפתור אותה. המחשב שלי הגיע בחלקים, המוכר שאל אם אני רוצה להרכיב בעצמי או שהם ירכיבו, מבחינתו זה לא משנה בכלל, הוא לא מבקש תוספת מחיר. הנקודות למחשבה הם - אחריות, זמן, אמינות. החששות שלי שהם ירכיבו הם - 1 - בכל זאת זה לא מחשב שלהם, היחס הוא לא כמו יחס למחשב ולרכיבים שאתה שילמת מהכיס שלך. 2 - עוד יומיים עבודה הוא ביקש להרכבה. החששות שלי מהרכבה עצמית - 1 - הרכבתי מחשב בעבר אבל עם טכנולוגיה הרבה יותר ישנה, מפחד להתקע מחוסר ידע בהרכבת המחשב החדש. 2 - מפחד להרוס משהו בטעות, או שהוא לא יעבוד ואז הם יגידו לי שאני הרסתי, במילה אחרת אחריות. 3 - זמן יקר אבל אולי שווה את הלמידה והנסיון. ייתרון נוסף להרכבה עצמית הוא הסיפוק.
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד מדגם Pavilion dv5164ea, המחשב בין שנתיים. יש לי בעיה עם המסך של המחשב ואני רוצה להיות בטוח שהבעיה היא המסך לפני שאני מזמין חלקים מחו"ל. אז ככה, הבעיה היא ריצודים של המסך בעת הדלקת המחשב ובעת תזוזה של זווית המסך. כאשר אני מדליק את המסך, או שאני משנה את הזווית של המסך, אני מקבל קווים כאלו לרוחב במסך, התנועה במסך מפסיקה וזה מציג לי קווים לרוחב כאלו. יכול להיות שאני רואה תמונה במסך ויש עליה את הקווים, התמונה המקורית לא מתעדכנת אבל עדיין רואים אותה (למשל אם אני מזיז את העכבר לא רואים אותו זז) בנוסף לכל הבעיות האלו, ברגע שהמסך מגיע למצב נורמאלי שלו אני רואה שיש קו ארוך בצד שמאל של המסך שהוא צבוע אדום קבוע (כאילו הפיקסלים שם נשרפו וזה מציג רק צבע …
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ההורים שלי רוצים לקנות מחשב חדש ואני צריך עזרה בהרכבת המפרט. התקציב הוא בערך 2000-2500 אבל אפשר לחרוג קצת אם צריך. בעיקרון השימוש העיקרי שלהם הוא גלישה באינטרנט, אימיילים, תמונות, ואולי קצת משחקים של הנכדים.. המחשב בד"כ יריץ כמה דברים במקביל וצריך שהכל ירוץ חלק ובלי בעיות בכמה שנים הקרובות. תודה רבה
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חבר'ה, לבת זוגתי נפטר בשעה טובה הלאפטופ ששימש אותה מ2007. זמן לתחליף... הלפטופ (אולטראבוק?) יקנה בארה''ב (באחת החנויות הגדולות - bestbuy / newegg / amazon) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, לימודים, גלישה, סרטים * גודל המסך? ~13" האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? קל, עדיפות לאולטרבוק * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה "רגיל" * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יכול להיות נחמד * Bluetooth לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500, ללא SSD * כונן אופטי : …
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
צהריים טובים. אני רוצה לדעת איך מפרמטים מחשב נייד של Compaq, כרגע רץ על המחשב Win Vista, והוא עושה הרבה בעיות: הפיירפוקס נתקע, המחשב איטי, והגרוע מכל שהוא מתכבה באמצע עבודה ללא סיבה. אני רוצה להתקין Win 7. יש במחשב 2 מחיצות: כונן C שבו מותקנת מערכת ההפעלה וכונן D- כונן RECOVERY. השאלה היא אם הפירמוט בניידים שונה מפירמוט בנייחים, הרי בנייחים אין כונן RECOVERY, אז למה הכונן הזה משמש במחשב הנייד? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מחפש מפרט למחשב לאחי שמשחק. לא מחפש את ההגדרות והרזולציה הכי טובה. מסך 23 אינץ' לא איכותי-קיים ואין צורך לקנות מסך. אין מצב שעושים אוברקלוקינג, בשום מצב, ולכן העדפתי את אינטל על פני האלטרנטיבה של AMD שהיא phenom 2x4 955 שיוצא בסה"כ עם לוח אם 150 שקל יותר זול מהקומבו של אינטל (וה-CPU MARK גבוה 4605 מול 3932 בנוסף לזה שאינטל יותר טוב כללית) במידת הניתן, להוזיל את המחשב, התקציב הוא 3500 אבל בלי פשרות הגעתי למחיר הזה שקרוב ל 4000 ב-KSP. בחירת הזיכרון היא טובה? או שצריך 1600MHZ? הכרטיס מסך חזק מדי ? (איך 5670 לעומתו, הוא 170 שקל יותר זול) עדיפות להיטסינק אחר? איך המארז? שווה להשקיע ל nine hundred או סונטה? איך הספק? 520 וואט יספיק? (ללא OC אני מזכיר) שוקל לחיוב …
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! ברשותי מחשב אסוס K43SA די חדש עם מעבד i7 2670QM זיכרון 4 ג'יגה קשיח 750. המחשב לא כל כך מהיר והרבה פעמים נתקע לדקה/כמה דקות בכל מיני מצבים (פתיחת תיקיות מסמכים כשיש סריקת אנטיוירוס של מייקרוסופט ועוד). מה יכולה להיות הבעיה או שבגלל שזה לא SSD זה הגיוני? עוד שאלה - חיבור בלוטוס לרוב עובד אבל לפעמים לא וצריך לחבר אותו במנהל ההתקנים. מה יכולה להיות הבעיה?? תודה!!!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב נועד בעיקר לגלישה ולתכנות, מריץ הרבה תוכנות במקביל, מעט מאוד משחקים אם בכלל, אך מעדיף שיהיה מעבד חזק והרבה זכרון. יש צורך בהרבה יציאות להארד דיסקים, צריך לפחות 4, יש צורך בצורב DVD אין צורך בציוד הקפי: מסך, מקלדת ועכבר מעדיף גם שיהיה ספק כח איכותי, כמעט תמיד אני נתקל בבעיות בספק שגורמות לשאר המחשב להיות בעייתי, לא צריך להסחף ולהביא את הטופ, אבל ספק חלש ויציב מחברה מוכרת. מעדיף גם שיהיה שקט, העדפה די גבוהה למען האמת, ושתהיה הרכבה בחנות(אבל שפתיחת המארז לא תגרום לביטול האחריות או דבר דומה) תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, ואני כבר מעריך שנכנסתם לדיון שלי (: אני בוחר רכיבים למחשב של קרוב משפחה, המחשב הולך לשמש לעבודה משרדית; AutoCAD, ושילוב של אקסל והרבה תרשימים עם הרבה פרטים, כלומר תמונות כבדות (עד 2MB לתמונה) (עד 15 תמונות במקביל). יותר מזה אני רואה גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים (אם ניתן, בHD, אבל רק כ-אקסטרה). המחשב הולך להיות פעיל במשך רוב היום, ועבודה תכלול לפחות חצי מהזמן שלו. התקציב המקסימאלי הוא 3500 שקל (כולל 2-3 מסכים). אנחנו קצרים בכסף, והמחשב ישמש לפרנסה, אז אם ניתן לחסוך. ציוד היקפי; שני מסכים או אם ניתן שלוש, עם רזולוציה גבוהה ככל הניתן. עבודה עם מסכים מרובים תעזור לו לעבוד עם התרשימים. זה הכל. אין צורך בDVD DRIVE, אני אתן לו את שלי. שקט חשוב, אבל לא מספיק כד…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
]שלום לכולם אני מעוניין לשדרג את המחשב ולהביאו לרמה מספיק טובה בכדי להריץ משחקים חדשים (AC2, Aliens vs. Predator וכו') באופן חלק (FPS 50-60) על הגדרות בינוניות ומעלה. אני בטוח שהשידרוג צריך לכלול כרטיס מסך חדש ויתכן שעוד מרכיבים כמו לוח אם או זיכרון.... טווח ההוצאה שאני יכול להוציא: 1500-2000 ש"ח להלן המפרט הנוכחי שלי: --------[ EVEREST Ultimate Edition ]------------------------------------------------------------------------------------ Version EVEREST v5.02.1750/he Benchmark Module 2.4.258.0 Homepage http://www.lavalys.com/ Report Type Quick Report Computer 1HOME …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנני חבר חדש, נפעם מכמות הידע המצויה כאן, וכנראה פחות ידען מהרוב פה. כרגע אני בשלבים של הגדרת מפרט. האמת שאין לי עד היום שום חיבור עם "עולם ה-AMD", ונראה שכאן הדבר די שולט. אשמח לקבל מידע והכוונות שיעשירו את בורותי בכך. בכל מקרה, כשלב ראשון, חשבתי על P4 2.8 800 HT עם לוח Asus P4P Delux (או ללא ה-Delux). האם זוהי "התחלה טובה"? מה המקבילה ה-AMD-ית. כל עצה תתקבל בתודה.
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא(פעם ראשונה שאני מרכיב מפרט),מכיוון שהרכיבים כולם יקרים, מסך(CRT בן 3) אני לא מחליף,עכבר מקלדת אני לא מחליף,רמקולים(ישנים של קריאייטיב,אבל עובדים כמו תותחים) אני לא מחליף,דיסקים קשיחים(SATA 1 בנפחים 80 ו-160 ) לא מחליף וCD/DVD ROM אני לא מחליף(צורב DVD)(כל אלה אני אשדרג בהדרגה כשיהיה לי כסף לכך): יעוד:משחקים,נסיונות באוברקלוק(חדש בתחום),תכנות,שימוש יומיומי(מסנג'ר שיטוט באינטרנט),וכמובן שיהיה מוכן ומותאם לVISTA ויהיה מסוגל להריץ בעתיד DX10 מעבד: Intel core 2 duo E4300 כ-700 ש"ח כרטיס מסך: Geforce 8800 GTS 320MB sparkle PCIe כ-1650 ש"ח לוח אם: Asus P5B Deluxe כ-1100 ש"ח זכרון: OCZ DDR2 2048MB 800MHz CL3 כ-1400 ש"ח ספק(שיהיה מוכן גם לSLI וגם לריבוי מאוור…
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
INTEL CORE 2 DUO E6400 2.13GHZ 1066MHZ 2MB 64BIT LGA775 BOX W.D 250GB ATA100 7200RPM 8MB BUFFER - 439 GIGABYTE GA-965P-S3 INTEL 965 SOUND LAN SATAII - 796 KINGSTON 1024MB DDR2 667MHZ PC2 5300 CL5 669.00 X2 DVDRW SONY AW-Q170ABK X18 DUAL LAYER BLACK BULK - Cooler Master PSU 600W eXtreme Power, ATX, 12V V2.01, RP-600-PCAR - 404 GIGABYTE GV-NX795T512H GEFORCE 7950GT SLI 512MB DDR3 PCI-E RETAI - 1773 מארז ומאוורים עדין לא חשבתי המלצות בכיף איך זה למשחקים בעיקר
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אם תוכלו לעזור לי בבנית מפרט עד 10K לשימושים הבאים: 1. עריכת תמונות בפוטושופ בלבד ! 2. מסך 22" דרוש ! 3. עד 10K 4. 4 GB ראם זכרון דרוש! 5. מעבד מרובע ליבה או כפול ליבה 6.ללא בעיה של שקט יכול להיות רועש 7. עדיף חנות מאזור הצפון (TMS) 8. כולל ציוד הקפי (מקלדת עכבר , לא כולל רמקולים) 9. ללא מערכת הפעלה.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מתכנן לקנות מחשב לצרכי גיימינג, תכנות, MATLAB ועריכה גרפית בדו מימד. הכל בשימוש בינוני. יש לי ספק SeaSonic eco 430w 80+ bronze בן שנה, אבל המוכר בחנות אמר שזה "גבולי" למפרט הבא: מעבד אינטל Intel Core i5 8400 2.8Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray כרטיס מסך Gigabyte GTX 1050 Ti 4GB DVI HDMI DP PCI-E כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E250 250GB SSD SATA III כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 1TB Sata III WD10EZEX לוח אם Asus Prime Z370-P LGA1151v2, Intel Z370, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 זכרון למחשב HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit מארז ללא ספק Antec P8 Tempered Glass Mid Tower צבע שחור אי…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המפרט שהרכבתי (חלקית) הינו המפרט הבא: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1066 מארז: חדש - מארז גיימינג מבית TMS - בלעדי לקוחות TMS - אפשרות עד 7 מאווררים כמות: 1 - מחיר: ₪335 זיכרון: 8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE כמות: 1 - מחיר: ₪259 קשיח למחשב שולחני: Corsair 120G Force3 GT series 80K IO Sata3 כמות: 1 - מחיר: ₪944 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪523 כרטיס מסך: SAPPHIRE 7970 3GB GDDR5 HDMI RETAIL כמות: 1 - מחיר: ₪2374 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black כמות: 1 - מחיר: ₪93 הרכבה: הרכ…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך רק את מה שכשתבתי למעלה בקיצר אני צריך מעבד לוח אם וכרטיס מסך התקציב הוא עד 4550 שח.
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-