ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 לא כולל המסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מהם שימושי המחשב? א) תוכנות ואופן השימוש: גלישה באינטרנט מאט עריכת מוזיקה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב, 1920X1080, מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות לא מיועד למשחקים אלה לשימוש ביתי בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן HD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי נייד שכמעט ואיני עושה בו שימוש ומעוניין למכרו. הנקודה היא שרכשתיו בחו"ל ומעוניין לדעת כמה הוא שווה בארץ. לתשומת לב, מטרת הפוסט אינה פרסומת למכירה או התייעצות "כמה המחשב שווה בעיניך" \ "בכמה היית מוכן לקנות". השאלה היא רק מה שוויו הנוכחי לו הייתי רוצה למכרו בארץ. דגם המחשב ומפרט: Acer Aspire V Nitro VN7-571G-50VG מעבד Core i5-5200U זיכרון 8GB RAM DDR3 אחסון 128GB SSD בנוסף אחסון 1TB HDD כ. גרפי Nvidia Geforce 950M 4GB מסך "15 FHD TN מט. מקלדת מוארת, מדבקות עברית. נקנה ב 8.7.2016 תמורת $639.99. מצבו מצוין. מה שוויו הנוכחי לו הייתי רוצה למכרו בארץ? …
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחפש במחשב נייד גיימניג בארץ או בחו''ל עד 5000 שקל מה הכי טוב שיש היום או בתקופה הקרובה שאפשר לקנות אמזון בסט ביי מה המחשב הכי טוב למשחקים שיש היום
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני אשמח לעזתרכם לרכישת מחשב ניד ללימודי תקשורות חזותית . מה התקציב המקסימאלי?6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג חריגה של500 שח 2. מה שימושי המחשב : עריכת ווידאו עריכת תמונות שימוש בתוכנות אדובי למנהם ואנמציה כמו מאיה ו זיבראש ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב במקור לא מיועד לגיימניג אבל אם יוכל להריץ משחקים זה יכל להיות נחמד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מעדיפה שהגודל יהיה 15 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא ממש יודעת…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש, מיועד בעיקר למשחקים+מוזיקה+סרטים ויש לי התבלטות בין 2 דגמי HP לבין 2 דגמי ASUS אשמח לעזרתכם : 1. http://www.mm-pc.co.il/Product.asp?Pid=N55SL&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=3&aff=Zap〈=he 2. http://www.fre.co.il/sg_product~2341~39~89.htm 3. http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=1112231&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he 4. http://www.fre.co.il/sg_product~11199~39~89.htm
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב זהו פעם אחרונה שאני מתחיל נושא כזה אני פשוט רוצה לקנות את המחשב שבוע הבא ואני צריך את דעתכם הכנה כמובן שיש מקום לשיפורים אבל חריגה מקסימלית תהיה עד 3100. שני המפרטים נלקחו מאגף המבצעים של KSP - המחשב אמור להחזיק 3 שנים ושיוכל להריץ משחקים בסבבה לא בהגדרות מטורפות - כמו כן כרטיס מסך חדש יגיע כשיצאו כרטיסי DX10. 1) מעבדי ?AMD Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT KN9-S AM2, nForce 550, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB DUAL CHANEL(2 x 512MB) דיסקים קשיחים Western Digital 250GB SATA II 7200RPM 16MB כרטיסי מסך Powercolor X550 EZ 256MB, TV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders Samsung SH-W162Z …
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנני חבר חדש, נפעם מכמות הידע המצויה כאן, וכנראה פחות ידען מהרוב פה. כרגע אני בשלבים של הגדרת מפרט. האמת שאין לי עד היום שום חיבור עם "עולם ה-AMD", ונראה שכאן הדבר די שולט. אשמח לקבל מידע והכוונות שיעשירו את בורותי בכך. בכל מקרה, כשלב ראשון, חשבתי על P4 2.8 800 HT עם לוח Asus P4P Delux (או ללא ה-Delux). האם זוהי "התחלה טובה"? מה המקבילה ה-AMD-ית. כל עצה תתקבל בתודה.
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש. מבחינת ביצועים, בתאכלס אני כרגע מסתדר עם נייד מבוסס I7 5600U עם 8 ג'יגה והארד דיסק מגנטי רגיל (לא SSD). המחשב שיש לי פשוט לא נוח לי לשימושים שלי. אני סטודנט ורוצה נייד שנוח וכיף לעבוד איתו, גם בחוץ וגם בבית, ולהתנייד איתו ממקום למקום ושהוא לא ירגיש כמו צעצוע שביר. מחפש נייד קל, עם מסך מאט (אלא אם מדובר במקבוק פרו ואז הייתי מוכן להתפשר על זה), עם סוללה שתאפשר לעבוד 6-8 שעות בלי טעינה כאשר WIFI דולק (זאת דרישה הגיונית בכלל?). בגדול הכיוון הוא לנובו T460 או איזה דל לטידיוט 14 אינטש. אבל זה לא באמת קריטי (אם היה לי תקציב הייתי קונה מקבוק 15" או סרפס בוק 13.5"). חשוב לי שתמיד אוכל להתחבר לנקודות WIFI זמינות ושהחיבור לא יקר…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקי הגיע הזמן להחליף את הדרעק שעומד אצלי על השולחן בבית למשהו נורמלי. אני מאוד אשמח אם התקציב לא יעלה מ-5500 ש"ח כי זה לא ממש אפשרי. הדרישות הן כאלה: מעבד AMD 64 שכנראה יהיה ה-3000. לוח אם מסויים ל-939. ג'יגה זכרון כלשהו. כ.מ נורמלי (X800XL כנראה?). צורב DVD (כנראה ה-NEC?) מארז כלשהוא שלא יהיה מכוער מדי כי בתאכלס לא איכפת לי. מקס' נעשה מודינג אח"כ. ספק כלשהוא שיחזיק את המערכת. חשבתי על ה-COMPUCASE-HEC אבל אני לא חושב שהספק יחזיק את מערכת כזו. עניין אחרון: אני אקנה את המפרט ככל הנראה מזיגזג אז בבקשה לא לדחוף לי רכיבים שלא קיימים בחנות. אני יודע שאלה יותר מדי דרישות ובינתיים יצא לי מפרט די נחמד כמו שציינתי לעיל רק שיצא 5800~ ש"ח. בבקשה הציעו לי הצעות לשפר כך שהמחיר ירד קצ…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה עדיף מבין המפרטים הבאים אין לי צורך ב OC או במרובעי ליבות אך ורק משחקים ביצועים ושישמר להרבה שנים וכמובן ויסטה תקציב 6 המפרט הזה: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤1079 לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3-RH ¤598 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤2766 דיסק קשיח: SAMSUNG 80GB 8MB SATA2 7200 RPM - ATA 150 ¤265 זיכרון: TWINMOS 1024MB (512X2) DDR2 533MHz CL4 ¤620 מארז: GIGABYTE TRITON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-XX1CA ¤380 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤436 מחיר סופי: ¤6159 או המפרט הזה: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6400) 1066MHz/FSB …
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב , זה המפרט שהכנתי לבן דוד שלי שגר בחול , זה המחשב שיהיה לי כנראה רק עם ה R600 . ( אני חדש פה אגב, בפורום .. ) עכשיו רציתי עצות שלכם , אם יש מה לשפר ואיפה , לדעת אם המארז הזה מספיק טוב ואם יש משהו אחר יותר טוב ויפה יותר ( אני אוהב דברים מיוחדים) , אם כל החלקים מתאימים אחד לשני ונותנים ביחד את מלוא הביצועים + חסר לי ספק כוח אז תנו המלצה תודה. בנוסף יש הנחה של 10-20 אחוז במקום הקניהה כלומר זה יוצא בסביבות ה9000 שקל שם. כרטיס מסך : BFG NVIDIA GeForce 8800 GTX OC PCI-E Video Card BFGR88768GTXOCE, 768MB GDDR3, SLI Ready, Essential Vista 590$ לוח אם : ASUS Striker Extreme LGA775 Motherboard, nForce 680i SLI Chipset, Supports Intel Core 2 Extreme / Core 2 Duo / Quad-Core 4…
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, גילשה באינטרט והזרמת מדיה לTV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב 24" של סמסונג. מסך סוני ברוויה 40". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? -אין צורך בידסקים קשיחים, מארז וספק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 8, המחשב מיועד לסל…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, כעקרון אני מבקש לדעת אם המפרט שבניתי הוא טוב. הרזולוציה של המסך שלי היא 1600X900 ואני רוצה לדעת אם יחס הרזולוציה של המסך שלי טובה ליחס הכרטיס מסך שמוצג במפרט. אשמח לדעת כמה FPS המפרט הנ"ל יציג (אם הוא משתלם בכלל )במשחקים כמו BF3 וBFBC2 אשמח לדעת עוד האם המארז הוא מארז טוב שמציג זרימת אוויר טובה והאם הוא טוב לגיימינג .ואחרי כול החפירה אני מציג את המפרט שלי : המפרט - מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪924 קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪129 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪359 מארז: באנדל LanCool K63 + Seasonic S12II 620W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המפרט שהרכבתי (חלקית) הינו המפרט הבא: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1066 מארז: חדש - מארז גיימינג מבית TMS - בלעדי לקוחות TMS - אפשרות עד 7 מאווררים כמות: 1 - מחיר: ₪335 זיכרון: 8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE כמות: 1 - מחיר: ₪259 קשיח למחשב שולחני: Corsair 120G Force3 GT series 80K IO Sata3 כמות: 1 - מחיר: ₪944 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪523 כרטיס מסך: SAPPHIRE 7970 3GB GDDR5 HDMI RETAIL כמות: 1 - מחיר: ₪2374 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black כמות: 1 - מחיר: ₪93 הרכבה: הרכ…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הפרטים הנוספים צבועים באדום , תודה רבה על העזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? (2000 שקל) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לחסוך, חשוב לי שיענה על הצרכים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעקרון משחקים + עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אח שלי בעיקר משחק משחקי רשת כגון leagueoflegends , fifa12 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יח…
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחשב כולל מסך דק של סאמסונג 710t שיכלול לפחות amd 3500 ושיהיה קירור טוב למעבד.
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? התקציב הוא סדר גודל של 2000 שקל. במידה ויש צורך בחריגה למען שיפור משמעותי מבחינת עלות תועלת, שדרוגים עתידיים וכד' ניתן לעלות לאזור ה2200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? שימוש משרדי יומיומי אופיס גלישה באיטרנט וכד'. סרטי HD לעיתים נדירות, לא מאוד משמעותי, אבל תוספת נחמדה... 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צריך הכל 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 2-3 , לא ממש קריטי, ובכל מקרה מפרט מסוג כזה לא אמור להיות רועש במיוחד אז זה ל…
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
מחשב נייד לאחר פירמוט אני צריך דרייבר כלשהו כדי להפעיל את ה-USB כל היציאות מושבתות
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב אחרי הרבה זמן של בדיקות קריאת ביקורות ולשגע את כולם סוף סוף הגיע לפנדה המארז שאני כ"כ רוצה ומאפשר לי את הקניה מליד הבית! העלתי את זה כמסמך וורד בגלל שזה גדול מידי בשביל תמונה. 3 מפרטים דומים מאוד אחד לשני מהחנויות IQPC SKYPC פנדה הינה: http://www.pikaf.com/tomer/mifratim.doc הינה סריקת ווירוסים למי שרוצה... 99% קונה מפנדה רק משהו קריטי כמו הורדה של 500 שקל תגרום לי לקנות ממקום אחר... מה אתם אומרים? יש משהו לשפר בתווח המחיר? שלא יעלה על המחיר של עכשיו! ובטח אתם אומרים אבל למה מפנדה וזה וזה וזה אז הינה התשובה: 1)קרוב לבית שלי 2)אמינות 3)3 קניות מוצלחות 4)שירות יוצא מן הכלל קניתי MX610 [עכבר לייזר] הוא נפל לי ... בלי שאלות בלי כלום הלכתי אליהם מיליתי …
-
- 28 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב נייד מדגם LE50-5LSE בן כ4.5 שנים - כבר זמן רב אני חש שהוא מתחמם מאוד - בדקתי עם everest וטמפ' שלו נעה בין 44-49 מעלות! האם טמפ' גבוהות כאלה יכולות לגרום לנזק למחשב? ואם יש לכם הצעות איך לקרר את המחשב (ללא קניית גוף קירור חיצוני - כי אני לא רוצה להשקיע כסף נוסף במחשב זה)?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, לפני 5 שנים נעזרתי מאוד בפורום להרכבת מחשב שבינתיים קצת התיישן. אני כעת מעוניין להחליפו. הדרישות שלי הם מחשב שיריץ היטב סרטי 1080p מהמצלמה, השימושים העיקריים הם אינטרנט, אופיס. לעיתים נדירות אני משחק אולם זה משני ביותר... לא זקוק למדפסת, עכבר, רמקולים, מקלדת. לא זקוק גם למסך שאני ממשיך עמו (DELL 2407WFP-HC) ברזולוציה 1920X1200, שאני כמובן מעוניין בכרטיס מסך שיתמוך בו. אני זקוק לדיסק קשיח בנפח גדול לשמור את התמונות והסרטים (כיום יש לי 320GB וכונן חיצוני של 1TB). חשוב שהמחשב יהיה שקט (אני לא יודע מה הסטנדרט היום של עוצמת הרעש, ויכול להיות שזה מספיק אבל מצד שני לא רוצה להשקיע מאות שקלים רק בשביל המטרה הזו). חשוב שיהיה מארז איכותי, ספק איכותי כמו שיש לי היום. לגבי הת…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי, רציתי לשאול מה דעתכם על המפרטים הבאים (ל-2 מחשבים שונים). המפרט בלינק הראשון צריך להתאים לעבודה עם גרפיקה, עיבוד תמונות, עריכת סרטי וידאו. השני מחשב לשימושים ביתיים - אופיס,אינטרנט ,סרטים. כאמור, התקציב בסביבות 4000 ש"ח, ורצוי מסך דק. אשמח לשמוע הערות/הצעות ייעול. תודה http://img412.imageshack.us/my.php?image=computer6em.jpg http://img412.imageshack.us/my.php?image=computer22jv.jpg
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עשיתי בנייה לוח של ג'יגה בייט GA-Z68MA-D2H-B3 מעבד i7-3770 זכרונות של קינגסטון 8 ג'יגה X2 צורב דיוידי דיסק קשיח יש לי של ווסטרן דיגיטל 1 טרה מהמחשב הקודם שאני מוסיף לו עוד דיסק קשיחSSD למערכת הפעלה של OCZ VTX3-25SAT3-120G [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]מארז Phantom USB3[table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]ספק של [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td] Thermaltake Litepower 700W[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]כרטיס מסך יש לי גם מהחשב הקודםATI Radeon HD 5870 Series[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]מה אתם אומרים? [/td][/tr][…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן. חזרתי משנה בחו"ל למחשב פנטיום 3 1000 מגה"צ בשלבי גסיסה מתקדמים והגיע הזמן לשדרג. חשבתי לחכות עד שויסטה ייצא אבל ניראה לי שהמצב של המחשב דורש פעולה. בעיקרון המחשב למשחקים ולעבודה רגילה של אינטרנט ומוזיקה. לא משהו מטורף. חשוב לי שויסטה ירוץ עליו בפינוקים. בעיקרון אני די סגור על כל הרכיבים שאני רוצה. DUAL CORE 2 2 ג'יגה זיכרון פנימי SATA II DIRECT X.10 צורב די וי די ומסך דק עם עדיפות ל 19 אינטצ איכותי. הבעיה היחידה שכרטיסי מסך לדירקט החדש יצאו רק בגירסאות HIGH END וזה לא מסתדר תקציבית וגם אני לא מחפש HIGH END אני חושב להשאר עם הכרטיס מסך הישן שלי (RADEON 9000 PRO ) או שאולי לקנות כרטיס מסך כרגע הכי זול שתומך ב SLI ואז בעוד חודש וחצי שייצא ויסטה החדש ביחד עם גל של כרטי…
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-