עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי חבר'ה, לבת זוגתי נפטר בשעה טובה הלאפטופ ששימש אותה מ2007. זמן לתחליף... הלפטופ (אולטראבוק?) יקנה בארה''ב (באחת החנויות הגדולות - bestbuy / newegg / amazon) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, לימודים, גלישה, סרטים * גודל המסך? ~13" האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? קל, עדיפות לאולטרבוק * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה "רגיל" * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יכול להיות נחמד * Bluetooth לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500, ללא SSD * כונן אופטי : …

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: KSP IVORY TMS מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): בארץ מתי מתוכננת הרכישה: עוד שבוע-שבועיים תקציב: 4500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה:אין יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר יותר טוב. חברת המחשב הניד המועדפת : סומך עליכם חח מערכת הפעלה מועדפת:רצוי וינדוס 8 גודל כונן קשיח מועדף: חצי טרה ומעלה משקל הנייד המועדף: שלא יהיה כבד מדי גודל הצג: 15.6 זמן סוללה רצוי: כמה שיותר. צבע המחשב הרצוי: שחור אפשרויות נוספות במחשב: מעבדו i7, זכרון 8GB מה מטרת שימוש המחשב? משחקים כמו COD החדש, FAR CRY וכו' וגם משחקים שאמורים לצאת כמו SPLINTER CELL וכו' ברמה גבוה עבודה משרדית , מערכת מהירה ללא תקיעות אינטרנט מוזיקה סר…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by LiorZi,

לפני 4 חודשים רכשתי בארה"ב נטבוק מדגם 1215B של חברת Asus, המחשב עשה בעיות בעיקר בטאצ'פד (עכבר) ולאחר 4 תיקונים במעבדה החליטו שאי אפשר לפתור את הבעיה ולכן הוחלט לשלוח לי מחשב חדש. מכיוון שכרגע לחברת רונלייט אין את הדגם הנ"ל (יגיע רק עוד 3 שבועות) הם הציעו לי את ה-1215N. את ה-1215B קניתי בעיקר ללימודים ולהרצת סרטי FULL HD, אפשר לומר שהמחשב לא ממש סיפק את הסחורה. בניגוד למה שטוען היצרן - המחשב לא ממש יכול להריץ סרטים באיכות 1080, יש לא קצת frame lost ב-VIDEO LAN והוידאו ביוטיוב בלתי ניתן לצפייה באיכות 1080. לעומת זאת קראתי קצת באינטרט והבנתי שב-1215N עם כרטיס ION 2 יותר עמיד ברזולוציות גבוהות, אומנם המעבד שלו (D525) קצת פחות טוב מזה של ה-1215B (מעבד E-350). ולשאלתי - מה עדיף…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by tom123,

את התקציב אתם יודעים... זה בישביל חבר.... הוא רוצה שהכל יהיה שחור-כסף והוא נדלק על המארז XSAR1000 הזה... תודה לנענים..... ;D

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by david123d,

. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 2000 ל 3000 אפשרית חריגה של עד3500 . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא (אבל אשמח לדעת כמה יעלה אם כן? ). 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית…

6. שלום, לאחרונה נראה שהמחשב שלי שובק חיים, גם לוח האם וגם הספק עושים לי בעיות וכבר לפני זמן מה החלטתי להחליפו. בכל מקרה, החלטתי ללכת על המפרט הרב תכליתי פה באתר: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137642&section=293&target=%D7%A8%D7%91-%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99 עם שני שינויים: 1. אני לא הולך לקחת כונן קשיח שני, יש לי 3 כוננים מהמחשב הקודם שהייתי רוצה להוסיף לכונן החדש במחשב הזה. כך שרציתי לדעת האם המארז הזה יוכל להחזיק 4 כוננים. 2. בזמן שהמחשב הישן עצמו נקנה לפני 3 שנים, את כרטיס המסך קניתי שנה שעברה, כך שאני לא ארצה להחליף גם אותו בינתיים Geforce GTX460. אני משתמש במחשב בעיקר לתכנות, תוכנות גרפיות כבדות ולפעמים לגיימינג. אני גר בפתח תקווה א…

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום! המפרט הנוכחי(שנבנה בפורום הזה) שלי בחתימה, החזיק יפה 4 שנים לערך, הגיע הזמן לחדש ;D מבקש עזרה בבניית מחשב ל: 1. משחקים(שירוץ בלי בעיות על ההגדרות הגבוהות ביותר). 2. גרפיקה, אנימציה ותלת מימד. תקציב: 7000ש"ח(אין אפשרות לחרוג). הערות: א.שיהיה הכי שקט שניתן(דלוק 24שעות). ב.אין צורך בציוד הקפי ומסך. ג. כרטיס מסך מבוסס nvidia בלבד. ד. עם כרטיס קול. ה. לא מתכוון לעשות המהרות וכו'. תודה!

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by EroSenin,

אך המפרט שבניתי מ skypc? ``כ מחיר ליח` כמות מוצר מק``ט 1,303 1,303 1 מעבד Intel Core 2 Duo E6600 Box IE6600 979 979 1 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3P 39212 365 365 1 כונן קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB 2500KS 695 695 1 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 F2-6400CL5D-2GBNQ 2,036 2,036 1 כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 640MB PCI-E LV381 200 200 1 צורב ASUS DRW-1814BLT X18 DVD 30912 846 846 1 מארז ללא ספק Thermaltake Eureka Aluminum VC8000BWA 841 841 1 ספק כח ThermalTake ToughPower 750W W0116R 272 272 1 קרור למעבד Thermaltake BigTyp 120 VX TT-CL-P0310D 149 149 1 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) 10 7,685 ¤ סכום כולל מע…

• 28 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום בעבודה הרגילו אותי לנייד ועכשיו לקחו אותו ולכן אני מחפש לקנות. אני רוצה שיהיה דואל קור ולפחות 1 ג'יגה זיכרון, וגם שיתמוך בלינוקס (ולכן רצוי גם בלי מערכת הפעלה) הבעיה באתר זאפ שאין שם כמעט קטגוריות בניידים כמו במחשב רגיל כמו מעבד וזיכרון. נתקלתי שם בנייד הזה: http://zap.co.il/model.asp?model_id=469961 הבעיה שבעבודה קיבלתי את הנייד: http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=469826 הבעיה שלו הוא שהוא היה קצת כבד (לפי האתר 2.7), למרות שהתרגלתי אליו יחסית, הנייד שמצאתי כרגע בזאפ שוקל 2.9 על מה אתם ממליצים? תודה נדב

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. הי חברים בניתי מפרט לאחיין שלי ומבקש את חוות דעתכם, התקציב הוא 3500 שח פלוס מינוס בלי מסך וציוד היקפי. Intel Core i5 9400F / 1151 Tray C9400FT ₪ 676 ₪ 676 Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL16 VENGEANCE LPX White CMK16GX4M2D3000C16W CMK16GX4M2D3000C16W ₪ 342 ₪ 342 Kingston SSD 480GB A400 7mm 2.5" SATA III SA400S37-480G …

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, SC2, MW, Arkham City -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 26' 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? Ultra 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. טוב , זה המפרט שהכנתי לבן דוד שלי שגר בחול , זה המחשב שיהיה לי כנראה רק עם ה R600 . ( אני חדש פה אגב, בפורום .. ) עכשיו רציתי עצות שלכם , אם יש מה לשפר ואיפה , לדעת אם המארז הזה מספיק טוב ואם יש משהו אחר יותר טוב ויפה יותר ( אני אוהב דברים מיוחדים) , אם כל החלקים מתאימים אחד לשני ונותנים ביחד את מלוא הביצועים + חסר לי ספק כוח אז תנו המלצה תודה. בנוסף יש הנחה של 10-20 אחוז במקום הקניהה כלומר זה יוצא בסביבות ה9000 שקל שם. כרטיס מסך : BFG NVIDIA GeForce 8800 GTX OC PCI-E Video Card BFGR88768GTXOCE, 768MB GDDR3, SLI Ready, Essential Vista 590$ לוח אם : ASUS Striker Extreme LGA775 Motherboard, nForce 680i SLI Chipset, Supports Intel Core 2 Extreme / Core 2 Duo / Quad-Core 4…

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by theunreal,

אני מתלבט בין 2 מפרטים: https://ksp.co.il/index.php?uin=31710&select=.269..52..8.#complist https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12353 השימוש הוא לעבודה. מה שחשוב לי בעיקר זה ה- SSD וה - i7. בכל השאר אני לא כ"כ מבין מה כדאי ומה עדיף שלא. אשמח לעזרה! לא מוגבל ל-2 המפרטים הנ"ל. תרגישו חופשי להציע הצעות שנראות לכם. שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K - 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קטנים, עבודה (תכנות) צריך מעבד חזק א) …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by drorleon,

שלום, אני מתכוון להחליף מחשב בעתיד הקרוב, כבר די סגור על רוב הרכיבים, אבל זקוק להלצות לגוף קירור. המטרה: גיימינג על 1920X1200 של משחקים נוכחיים (אני גם ככה מכוון לשחק בהם בעוד שנה... יש בק-לוג עצבני...) המטרה השנייה היא - שקט יש לי מעבד i7-2600k ואני מתכוון להניח אותו על asus p8z68v pro (כנראה), זכרון כנראה משהו לא מיוחד 1600 ואני יכול לדאוג שלא יהיה גבוה במיוחד. אני שמתי עין על כרטיסי מסך של אסוס מסדרת dcII הם רחבים מאוד, אבל כוללים מע' קירור מעל הסטנדרט. (או 6970hd או 570gtx) עכשיו, ברור לי שזה כנראה עדיין יהיה החלק היותר רועש במערכת, בכל זאת, אני רוצה גוף קירור שישמור את המעבד מתחת ל60 גם בעומס אמיתי (= לא מעניין אותי prime95...). צריך המלצות! חשבתי בהתחלה על ה nd-h14…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  15. Started by ח ר,

זקוקים ללפטופ לשימוש בייתי + קצת גרפיקה מעונינים במחשב יציב ואמין לאורך זמן דרישות מינימום: I5 דור 7 או8 זיכרון 8 לפחות SSD מסך מט ראיתי מספר דגמים כאן ההשואה: https://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=979619,985695,994320,982972 2 כללית מה עדיף יותר חדש ומתקדם בסיסי או פשוט יותר עם כרטיס מסף וSSD גדול תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by יפעת דהאן,

היי חברים מה נשמע לאחרונה המחשב שלי מת, מעוניין לשדרג בתקציב של עד 4500 שקל עכשיו קיבלתי הצעה מהאתר הזה (התמונה שהוספתי) וקיבלתי הצעה אחרת:https://www.famicon.co.il/items/2505460-מחשב-גיימינג-GPC-V004 עכשיו רציתי לשאול לפי דעתכם מה יותר טוב?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. היי, אני עוזר למישהי לקנות מחשב לעבודה משרדית וסרטי HD בתקציב של עד 4000 ש"ח. המחשב ישמש אותה לכמה שנים טובות (5+) ולכן חשוב לשמור על אופק שדרוג. לקחתי את המפרט למטה מהמפרטים המומלצים בפורום ועשיתי בו כמה שינויים קטנים. מה דעתכם? תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטים באבחנה גבוהה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת חוטית, עכבר חוטי, מסך, רמקולים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by neilpr,

רכשתי לפני פחות משנה לנובו U330 בארה"ב, וכעת הסוללה שלו לא נטענת. התקשרתי ללנובו בארץ והם אמרו שהם לא נותנים שירות לדגם הזה מכיוון שאינו נמכר בארץ. האם מישהו יודע היכן ניתן לקבל שירות למחשב הזה בארץ? אני אובד עצות וכרגע יכול לעבוד רק כשהמחשב מחובר לחשמל... תודה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. מבקש את אישורכם/ברכתכם למחשב סרבר בסביבות ה-1800 דולר. המחשב מיועד ללימוד עצמי של ווינדוס סרבר 2003 ויחליף את המחשב העלוב הנוכחי שלי שיהפוך ל-Linux Box ניסיוני (לא נגעתי במערכות מבוססות יוניקס כבר איזה 6 שנים). שימושים עיקריים מעבר לזה יהיו: שרת קבצים, באופן שבועי המרה אל דיו איקס, ואולי שעה של משחקי מחשב בשבוע. ללא צורב (יש לי כבר DVD+RW של PLEXTOR) ללא מסך (יש לי כבר 19 אינץ' CRT של MITSUBISHI) ללא הרד דיסקים (יש לי כבר 5 רובם 200+ גיגה) ללא מדפסת/סורק (אני סורק+מדפיס בעבודה ללא הגבלה על מדפסת לייזר צבעונית) :-) אני גר בארה"ב אז המחירים בדולרים לפי שער PRICEWATCH. אבקש דעות/אזהרות/המלצות קונטרא על הבחירות שלי: $274 Pentium 4 3.0GHZ 800FSB Socket 478 512K CPU Retail with…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by boss,

מסך דק 17 או 18 משולב רמקולים אפשר בלי רמקולים. תלוי איזה מסך שווה? מעבד amd 64 fx 53 או amd 64 3800 תלוי סה"כ צורב dvd מהיר 12X כונן DVD דיסקט 1.44 דיסק קשיח sata GB80 או scsi מארז רק תותח מאוררים רק חזקים גם מעבד מקלדת ועכבר אלחוטיים לוח אם רק מעולה מתאים OC כרטיס מסך X800 מתאים OC זכרון GB 1 רק מעולה מתאים OC משולב סורק מדפסת ופקס אני שיחק כל משחקים חזקים...גם גרפיקה... תודה מראש

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל עם אפשרות לחריגה במידה ומדובר בשיפור קיצוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות של שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר לטלויזיית Full HD ומשחקים ישוחקו עליה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל הניתן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? ללא צורך בשקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן …

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. בימים אלו אני מתעניין ברכישת מחשב נייד. המחשב מיועד לעבודות תיכנות גם לצורך גלישה באינטרנט וכתיבת תוכניות קלות ( גלישה באינטרנט וברשת, מולטימדיה ,תיכנות). אז למשקל יש עדיפות ! כמה שיותר קל . הכי חשוב הוא המשקל . כי אני מתחיל ללמוד ב האקריו . אני אשמח לתמיכתכם ברכישה הנוכחית, תודה רבה. טופס בקשת המלצה לקניית מחשב נייד. 1. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעוניין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: תשובה : רשתות מעודפות: לא . 2. מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): תשובה: מהארץ (מדינת ישראל). 3. תקציב רכישה: תשובה: החל מ - 1500 ש"ח עד - 6000 ש"ח . עם אפשרות לחריגה ב 1000 עד 2000 שקל מקסימום. 4. יד ראשונה\שנייה: תשובה: יד ראשונה, מוצר חדש מהחנות. 5. זמן אחריות רצוי: תשובה: לא משנ…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום לכולם זאת הודעתי הראשונה (למרות שאני רשום כאן מ-2008 משום מה :s05:). לאחר בדיקה של כמה מפרטים שנוצרו כאן באותם הסכומים והשימושים והבנה של מפרטים מבחינת יחס עלות/תועלת יצרתי לעצמי מפרט עפ"י הפרמטרים הבאים: 1. תקציב: 7,000 ₪ עם חריגה ל- 7,500 ₪ 2. שימושי המחשב: * גיימינג - AA+AF גבוה, רזולוציית מסך - 1920X1080. * עריכת סאונד - קיים כרטיס קול ברשותי. * עריכה גרפית - רינדורים מהירים ועבודה אינטנסיבית במוצרי אדוב, 3DSMax ו- Maya. * עריכת וידאו - רינדורים מהירים ועבודה אינטנסיבית במוצרי אדוב + Avid ו- Fusion * וירטואליזציה - מריץ מערכת vSphere לבדיקת שרתי VM במקביל. 3. ציוד היקפי: אין צורך כלל. 4. אוברקלוק: אופצייה לאוברקלוק (בינוני) עתידי. 5. מ"ה…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. מה דעתכם על המפרט הבא? מה מציעים לשנות/לשפר/להחליף? הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td]מעבדים - AMD Socket - AM4 100-100000031BOX-PC - AMD AMD Ryzen5 3600 Gen3 6 Core/12 Threads - Base Clock: 3.6GHz - Max Boost Clock: 4.2GHz - With Wraith Cooler - 95W TDP - Box - With new PC Only... שלוש שנים אחריות - יבואן רשמי[/td] [td]כמות: 1 ₪885/867[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td]לוחות אם - AMD Socket AM4 PRIME-B450M-K-PC - ASUS AM4 - B450 - With New PC Only - 2x DDR4 - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 2.0 x1 - 4x SATA - M.2 - 6x USB 3.1 Gen 1 - 2x USB 3.1 Gen 2 - …

25. אבל שיהיה מסוגל להריץ משחקים מצויין עם רמקולים טובים ובלי מסך תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים