עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. כרגע יש לי את המפרט הזה מעבד-E5200 לוח אם-BIOSTAR TP43D2-A7 זיכרון-4GB DDR2 800MHZ פנימי -1 TB ומשו כרטיס מסך 265GTX עם OC ווספק כח-ENERMAX 450W TOMAHAWK א. האם כדאי לשים על המפרט הזה את ה295GTX? האם הספק יספיק? ב. האם כדאי ביכלל להשקיע הזה או שעדיף למכור את הכרטיס הזה ביד2? ומה יהיה מחירו כיום? ג. אם בכל זאת עולה לכם איזשהו מפרט לראש אשמח לשמוע הצעות! תודה :+)

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. מחפש נייד לשימוש פרטי, אינטרנט ומשחקים קלים . האם מומלץ לקניה ? איזה צבע כדאי לקחת, הבנתי שיש שחור כחול ולבן, יש המלצה? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים , עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ושימוש רגיל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 BF3 Watch dogs וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).לדעתי 1920X1080 או 1600X900 אבל כנראה 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צ…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. היום קניתי (לא רלוונטי, אבל לא בשבילי) מחשב נייד חדש - ACER Extensa 5630z - ריק לגמרי בלי מערכת הפעלה. מה שכן כתוב עליו "Free DOS" וכשהפעלתי אותו בפעם הראשונה, עלה לי מסך שחור רגיל אבל היה כתוב: "Welcom to Linpus Linuxs" וכתב לי איזו פקודה לכתוב כדי לראות את הקופירייט או לייסנס, מתחת "Linpus Linux LiveCD Edition v9.2 b080918dv1" ומתחת: #[/ root@localhost] אז הבנתי שבעצם אין לי מושג מה לעשות ואיך אני מתקין את ה-XP או מערכת הפעלה אחרת. כמה דברים שניסיתי לעשות ולא הצליחו: 1) ניסיתי ללחוץ על DEL כתי לפתוח את המסך של ה-BIOS - לא עבד אחרי כמה לחיצות התחיל לצפצף עם כל לחיצה נוספת. 2) ניסיתי להכניס את ההתקנה של ה-XP כדי שהוא יעשה boot from CD - לא קרה כלום. 3) הפקודה היחידה…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  5. Started by Oren Harel,

שלום טכנולוגים מדופלמים אז ככה, כמו שהכותרת מציינת, אני מתלבט בין שני מחשבים כאשר המפרט כבר פחות או יותר די ידוע מבחינתי. נייח: Intel i5 4590 לוח אם GH-A81M, אני לא ממש צריך יותר מ2 סלוטים לזיכרון פנימי... בפועל כול 4-5 שנים גם ככה הכול משתנה. דיסק קשיח: 1 טרה 7200 RPM, ועוד אחד SSD 128 GB זיכרון פנימי: סטיק אחד של 8 ג'יגה. כרטיס מסך:3GB ,Raedon R9 280X, מע' קירור x vapor. יחד עם ספק כוח 600W ועוד כמה קשקושים, אני מגיע ל4500 ש"ח + - עכשיו, האלטרנטיבה היא laptop של Lenovo, Ideapad Y50-70 15.6 אינץ'. בגדול: i7-4710HQ 16 ג'יגה זיכרון פנימי דיסק קשיח 1 טרה משולב 8 SSD כרטיס מסך Nvidia GTX-860M 4GB הפער במחירים עומד על כ700 ש"ח לטובת הנייח. על פניו, המעבד …

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Intel Pentium 4 2.4GHz 512K 533MHz Asus P4B533-VML Intel 845E DDR 256MB 333mhz (של איזה חברה כדאי?) WD 80GB 7200RPM 8 MB ATI AGP8X Radeon 9500 Pro 128MB DDR with TV-out and DVI Hercules Game Theater xp 7.1 מארז ATX סטנדרטי. מה לא טוב?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by ebg,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? איזור ה4,000, יכול להגיע עד גג 5,000 אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודות עריכה בתוכנות של אדובי, פוטושופ ובעיקר פרימייר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא יודע 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות ל15.6 רוצה שהמסך יהיה גדול 7. האם האם יש צורך לכלול …

8. שלום לכולם לאחרונה אני רואה המון תלונות על אחריות ASUS עד כדי שאנשים פונים למעבדות לא בהסדר האחריות בשביל לקבל שירות נורמאלי. נתקלתי בחנות laptopworld אשר משווק הרבה דגמים של אסוס (לדעתי מדובר על יבוא אפור\מקבילי) במחיר אטרקטיבי ועם 5 שנות אחריות (כנראה במעבדות שלהם) לרוב נהוג לפרש יבוא אפור ושירות לא במעבדות של יבואן רשמי כמו משהו שלילי. אבל לאור טיב השירות ואחריות של היבואן הרשמי, מה כבר אפשר להפסיד? מה דעתכם? למישהו יש ניסיון עם השרות של laptopworld?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by catsmonster,

אני יודע שפתחתי נושא לפני כמה דקות אבל שם בניתי לעצמי מפרט אני רוצה מפרט מומלץ למשחקים: 1. 5000 מוכן להתפשר 2. משחקים וקצת עבודה גרפית א)photoshop, GTA IV, Dirt 2, ועוד משחקים כבדים ואפילו יותר ב)לא הבנתי מה זה אבל אני ישחק הרבה ג) הרזולוציה היא 1280X1024 3. אין צורך בציוד הקפי 4. יש לי כבר צורב IDE 5.יש לי צורב LG חשוב שלא תתנו לי איזה לוח אם שלא תומך IDE 6. שקט חשוב - 8\10 7. אני לא חושב שאני יעשה אוברקלוק אולי אוברקלוק קטן.. 8.לא צריך מערכת הפעלה ולא צריך הרכבה 9. יש לי חבר שהוא טכנאי הוא קונה מה שאני אומר לו, 10. לא ממש, אין בקשה או חיבור מיוחד

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by crssa,

תודה רבה על התייחסותכם אמש בנוגע להרכבת מפרט המחשב. עכשיו יש לי כמה קושיות. ראשונה: מנסיונכם, (לצרכים ביתיים)עדיף לקחת 2 הארד דיסקים או אחד בעל נפח גדול? שניה: יש לי עד 1500 ש"ח גג להשקיע במסך. האם אין אפשרות לקבל מסך טוב (4x3) בן 20 או 22 אינטש במחיר זה? אם כן על איזה הייתם ממליצים? שלישית: מאחר והכוונה היא שהמחשב, למרות שהוא מיועד לעבודה משרדית יחזיק זמן רב ככל האפשר, רציתי להוועץ אתכם במפרט אחר, בעל מעבד חזק יותר ולקבל את חוות דעתכם על התמורה ביחס למחיר. ואם אתם חושבים שהמפרט פחות טוב מהמפרט שהצעתם, אז למה. מעבד - Intel Pentium IV QUAD Core Q6600 2.4GHZ FSB1066 8MB לוח אם - INTEL צ'יפסט Intel® Desktop Board DP35DP DragontailPeak זיכרון - Kingston 2GB DDR-II …

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by Ben Hen,

אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד לצורך פיתוח (גם אנדרואיד גם .NET) שיחזיק לי לכמה שנים. תקציב של עד 6000 שקלים (אפשר חריגה של 200 שקל אבל עדיף שלא) ושיהיה לפחות ב24 תשלומים (גם אם זה אומר לשלם קצת ריבית) * מטרות המחשב? בעיקר לפיתוח - .NET ואנדרואיד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - מינימום 15", עדיף שיהיה מאט אבל זה לא דיל ברייקר * רזולוציית המסך - שיהיה לפחות 1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 3.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - הייתי שמח שהזמן סוללה יהיה כמה שיותר ארוך אבל אני רוב הזמן עם מטען ככה שזאת פחות בעיה …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס ומשחקים קלים. * גודל המסך? 15.6", עם מסך מגע * רזולוציית המסך? 1366X768 מספיק, למרות שנחמד אם יהיה FHD, רצוי מט, אבל גם מבריק בסדר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חשוב לי מאוד numpad + נורת לד לכפתור ה numlock וה capslock. (לא חייב שנורת הלד תהיה על הכפתור עצמו). מעדיף מקלדת מוארת, אבל מוכן לוותר תמורת מפרט טוב * משקל רצוי? קטן מ 2.5KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 7200RPM או HDD משולב עם SSD * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא משנה * האם נדרשת…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. לפני שאני בכלל פותח את התרד, אני רוצה לברך את עצמי על שמצאתי את הפורום הזה.. כבר תקופה ארוכה שאני גולש פאסיבי פה, צופה בפוסטים ורואה את התגובות המקצועיות, קבלו ח"ח, חזק ואמץ. ניגש לעבודה- המחשב מיועד לעמוד בדרישות שבכותרת התרד, לתקופה של 4 שנים לרגל לימודים. אני לא יודע אם אפשר לדחוף בתקציב כזה גם כפול ליבה, OC לא מתוכנן וגם אם כן אז לא משהו רציני. לגבי כרטיס מסך אני עדיין בספק, זה בעיקר בגלל שאני לא גיימר כבד, אבל אפשר לומר שיהיה נחמד לשחק מדי פעם, לכן חשבתי על ה 7300GT. אני עדיין בהתלבטות אם ללכת על שולחני, או על נייד של HP- 6160 (קישור:http://www.ctm.co.il/product.asp?id=735) שבאותו התקציב. תודה מראש, ושוב- אחלה של פורום.

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by OranH,

שלום, מחפש המלצה על לפטופ שמתאים לילדה בת 10. כמובן לא צריך דרישות גבוהות במיוחד. שיוכל להריץ תוכנות אופיס ללימודים וגלישה, וגם שיוכל לסחוב משחקים - אבל לא משחקים כבדים. המחיר המקסימלי הוא בסביבות 3000, אבל כמובן אם לא צריך אשמח להוריד את המחיר. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, רצוי כמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית (לילדה בת 10 ללימודים), וקצת משחקים פשוטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא (מחשב נייד) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיי…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by yan2411,

קבלתי את המפרט הנ"ל בגדול זה בול התקציב שבקשתו במחירים של אילת. (מצד שני לא מעוניין להוציא סכומים שאין לי בהם צורך) בקטן. ציינתי שזה לגיימינג לייט ואין לי שאיפה או חלום להריץ משחקים בהגדרות מטורפות. בעיקר סימולטורים טיסה ונהיגה הבנתי שאני יכול להסתפק בלוח אם קצת יותר פשוט ומעבד איי 5 שזה אופטימלי למשחקים ועוד משהו אולי בכלל מחשבי amd כי נאמר לי שהדור הנוכחי של אינטל לא יתמוך בפיתוחים עתידיים או משהו בסגנון תודה רבה מעבד C14700FT Intel Core i7 14700F / 1700 Tray קירור למעבד ETIANP50I מאוורר למעבד Coolleo Etian P50i לוח אם GB760MGAMINGXAX Gigabyte B760M GAMING X AX זכרון…

16. אני צריך מפרט למשחקים(לא משהו עצבני) ב 4000 תודה לעוזרים מחשב עים צורב בלי מסך ,רמקולים, מקלדת ,עכבר אני חושב על AMD 2000

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by Wunderbar,

שלום, יש לנו מחשב נייד ישן מסוג MSI CR500 שהמכסה שלו בחלק שמסומן באדום נפתח, בייחוד בחלק התחתון. האם יש איזשהו חומר שאפשר להדביק איתו את החלק הזה או לחילופין אם מזמינים את המכסה מהאינטרנט כמה תעלה החלפה (לא כולל מסך, כי הוא מתפקד)? תודה רבה וחג שמח!

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. מה נשמע חבר'ה אני צריך מחשב, שישמש כמחזיק כוננים קשיחים. הכוונה, שיהיה מחשב חלש , ללא צורך לרכיבי חומרה חזקים, רק שיחזיק מעל 6 כוננים קשיחים, ויחובר ברשת למחשב הראשי. מהירות העברה - כמה שיותר מהיר (כבל רשת). לא יעבור אוברקלוק, רק יאכסן חומר ושיהיה ניתן למשוך ממנו חומר ושמור בו. שוב, חיבור כמה שיותר מהיר של רשת , ימשך ממנו חומר HDTV,. יחובר למארז Transformer מה שצריך לדרישותי לפי מה שהבנתי זה : מארז,ספק,מעבד,לוח אם, וזכרונות . הבנתי שאני לא צריך CDROM וכרטיס מסך. מארז יש לי, לכן כל שאר הרכיבים אני צריך. כמה שיותר זול, שהספק יהיה מספיק חזק כדי להחזיק מעל 6 כוננים. תודה

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. אהלן, לצורך קניית מחשב ללימודים חשבתי על המחשב הנ"ל: http://ksp.co.il/?uin=27260 הבעיה היא שרשום שם למעלה שצריך להציג תעודה מזהה בעת הקניה, אז אם מישהו קונה בשבילי את המחשב תהיה בעיה אחר כך עם האחריות? או שבקבלה אין קשר לאדם שביצע את הרכישה?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. היי, אני עוזר למישהי לקנות מחשב לעבודה משרדית וסרטי HD בתקציב של עד 4000 ש"ח. המחשב ישמש אותה לכמה שנים טובות (5+) ולכן חשוב לשמור על אופק שדרוג. לקחתי את המפרט למטה מהמפרטים המומלצים בפורום ועשיתי בו כמה שינויים קטנים. מה דעתכם? תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטים באבחנה גבוהה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת חוטית, עכבר חוטי, מסך, רמקולים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. טוב אז אני צריך כאמור את חוות דעתכם על המפרט הזה למשחקים שבניתי בתקציב של 3000 שקל בערך : מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Tray ¤837 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600ay לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤443 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Hitachi Deskstar 320GB SATA2 16MB ¤251 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Deskstar320S זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP ¤213 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996529 כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce PX8800GTS 512MB PCIe ¤901 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV387 צורב LG GSA-GH20N X20 DVD ¤123 כמות:1 http://skypc.co.il/prod…

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום! המפרט הנוכחי(שנבנה בפורום הזה) שלי בחתימה, החזיק יפה 4 שנים לערך, הגיע הזמן לחדש ;D מבקש עזרה בבניית מחשב ל: 1. משחקים(שירוץ בלי בעיות על ההגדרות הגבוהות ביותר). 2. גרפיקה, אנימציה ותלת מימד. תקציב: 7000ש"ח(אין אפשרות לחרוג). הערות: א.שיהיה הכי שקט שניתן(דלוק 24שעות). ב.אין צורך בציוד הקפי ומסך. ג. כרטיס מסך מבוסס nvidia בלבד. ד. עם כרטיס קול. ה. לא מתכוון לעשות המהרות וכו'. תודה!

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? : 6000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב בדגש על RPG כ-80% מהזמן . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה עם Visual Studio, מכונות וירטואליות של VMware ו-Blender 3D לפעמים סה"כ כ-20% מהזמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: SkyRim, Witcher II, Dragon Age II, DeusEx -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1920x1080 …

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. אני חובב צילום עם רחפן וגופרו, רוצה לערוך את הסרטונים שאנח מצלם בעזרת Adobe Premier. מחפש מחשב נייח בסביבות 6000 שח. קיבלתי מפרט כזה מ-KSP ואשמח לשמוע מה דעתכם ואם יש צורך לשפר או לשנות משהו (אך עדין בלי לחרוג הרבה מהתקציב) והכי חשוב אם פרימייר ירוץ חלק ב-4K, אני אני clueless בעולם המחשבים. תודה! מעבד Intel Core I7 11700KF 3.6Ghz 16MB Cache S1200 - Tray זכרון למחשב Kingston FURY BEAST 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 לוח אם ASUS PRIME H510M-A WIFI LGA1200,Intel H510, DDR4, PCI-E VGA HDMI DP קירור למעבד Noctua NH-U9S כרטיס גרפי …

25. המחשב מיועד בעיקר לשימוש ביתי ממוצע (אינטרנט, תוכנות קטנות, אופיס וכד'), ניתן דגש לעבודה (אופציה לעתיד) עם תוכנות קצת כבדות (וירטואליזציה לדוג') אבל לא בצורה משמעותית כרגע, זה לא יהיה השימוש העיקרי של המחשב, לא כרגע לפחות. יש לציין שכרגע גם לא נדרש מהמחשב להריץ שום משחק כבד או אפילו בינוני+, משחקים בסגנון counter strike ו- age of empires זה פחות או יותר מה שירוץ עליו (אולי קצת יותר, אבל לא משהו רציני). מארז SOHO 1 IKONIK ספק כח A.PFC 550W FAN12 Ci-POWER CWT לוח אם H61MU-E35 B3 HDMI USB3 7.1 1GLAN MSI מעבד 3.1GHz 3MB CORE i3 1155 2100 INTEL זכרון 2x KVR KINGSTON 2GB DDR3 1333MHZ דיסק קשיח F3 1TB SATA2 7200 32MB SAMSUNG צורב AD7260S SATA SONY-OPTIARC DVDX24 DL המחשב נקנה מר…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים