עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי חבריה, הציעו לי hp 2560p i5 יד 2 ללא סוללה ומטען ב-1000 ש"ח כדאי? איזו שנה הדגם הזה? מה דעתכם? תודה

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by brighi,

אחרי הרבה חיפושים ברשת, נראה לי שאני הולך להביא את המחשב הזה ועכשיו יש לי כמה שאלות: 1. איזה מעבד עדיף, I5 או I7? ההבדל במחיר הוא לא משמעותי (150$) כל כך אבל אני לא בקיא כל כך בשביל לדעת באיזה מהם לבחור (המחשב בעיקרון יהיה לצורכי לימודים, אינטרנט, סרטים ומשחקים). 2.כנראה שאני מביא את המחשב מארה"ב (יש מקומות אחרים חוץ מהאתר של DELL וEBAY?), כמה מע"מ אני אצטרך לשלם? המוכר אומר לי שהקונים הקודמים שקנו ממנו שילמו 30% ובאתר של המכס ראיתי שזה 16%. על איזה מחיר אני משלם? מה שהמכס מחליט או מה שהמוכר רושם? 3.אם אני משלם על האחריות של ה3 שנים, הוא יהיה קביל בארץ? אני לא אצטרך לעשות העברת אחריות או משהו כזה? 4. מה הוא מחיר טוב למחשב הזה? SYSTEM COLOR Alienware M11x, Soft touch Steal…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש אותי בעיקר לצורכי משחקים כבדים, ווידיאו באיכות גבוהה ועוד שטויות כאלה. הבעיה שאין לי מושג הרבה ברכיבי מחשב ואני לא מעוניין להיות פראייר. חבר המליץ לי על הפורום הזה והצהיר שפה ידאגו שאף אחד לא ידפוק אותי : דברים שיש לשים דגש- מעבד חזק שיוכל להריץ מספר תוכנות בו זמנית (יש לי תחביב לעשות כמה דברים בו זמנית ). מדובר בעיקר על תוכנות שיתוף קבצים שדורשות הרבה משאבי מערכת אבל גם על visual studio וכדומה. וכמובן דיסק קשיח גדול ולוח אם שתומך ב usb3 יש לי העדפה קטנה לטובת רכיבים של אינטל בגלל שהם נחשבים לקצת יותר יוקרתיים ומותג מוכר, אבל אם זה סתם יעלה לי יותר כסף בלי לתת תמורה אמיתית לכסף אז לא תודה בנוגע למסך- כרגע יש לי מסך 19" של LG אבל בעתיד א…

4. http://www.ivory.co.il/build_computer.php?act=print&preview=1&items=2,10,23,24,3,5,4,9,6,25,13,7,8,11,14,15,27,16,17,19,18,20,21,22,26,28,29&products=10673,0,0,0,10966,10880,10872,6170,10380,0,9790,6818,7892,11123,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0&units=1,0,0,0,1,1,1,1,1,0,1,1,1,1,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0&prices=445,0,0,0,390,890,1110,160,455,0,695,395,115,1490,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0 המחיר כמובן לא סופי המחשב מיועד למשחקים כבדים, גרפיקה (פוטושופ וכו') , אוטוקאד 2013 אשמח לתגובות בהקדם אני רוצה לבצע הזמנה עוד השבוע תודה

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שימושים - מחשב לסטודנט, בעיקר אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים, יהיה נחמד אם יהיה אפשר להפעיל עליו פוטושופ, אבל זה לא הכי חשוב לי חשוב לי שיהיה מעבד נורמלי (DUAL CORE) ומספיק זכרון אני לא רוצה שהוא יקרטע גודל מסך 15/14 אבל שתהיה מקלדת מלאה שיהיה WI FI כמובן... חשוב מאוד זמן סוללה ארוך, ושיהיה עמיד יחסית אני הולך להסתובב איתו הרבה בגדול אני מוכן להשקיע בסביבות ה3000 שח (פלוס מינוס עוד 500 שח) אבל עדיף שיהיה קרוב ל3000 אני מתלבט בין 3 דגמים מחשב נייד "15.4 MSI PR601 2.0GHz http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3236 מחשב נייד "15.6 Dell Vostro A860 T5670 X3100 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3673&CatCode=315 בגדול אני נוטה לכיוון הDELL בגלל האחריות של ה3…

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. אני לא מתכנן OC על ההתחלה אולי אחרי כמה חודשים/שנים מה שחשבתי: מעבד AMD לוח אם VIA KT333 האם כדאי לקנות זיכרון 3200 ללוח 333 כי לפי מה שהבנתי 3200 זה 400 (אבל אומרים שזה טוב לאוברקלוקינג) צורב X32-X40 נגן DVD מארז TOWER (בסגנון ANTEC, אבל יותר זול ;D ;D) P/S טוב כרטיס מסך טוב שירוץ כמה שנים(לא RADEON 9700 ) זה מה שאני חושב אם צריך עוד משהו תגידו שזה יצא 4000-4500 ואני רוצה גם מסך טוב וזול "17 עדיף שטוח תודה לכולכם :bigok:

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. היי, ניסיתי להרכיב מפרט מחשב למטרת משחקים (DIRT בעיקר) וגרפיקה (פוטושופ CS4 ועריכת וידיאו HD ביתית). התקציב כאמור בערך 7,000, והייתי מאוד מעוניין להוזיל את העלויות. מערכת ההפעלה המתוכננת היא חלונות 7 64 ביט. רמת השקט חשובה לי, ואני רוצה שיהיה לי מחשב שקט (לפחות 8 מתוך 10). אני מתכוון להישאר עם המחשב הזה לפחות כמה שנים טובות (לכן בחרתי בלוח אם עם תמיכה ב- USB3 ו- SATA3), ואני זקוק לחוות דעתכם. להלן המפרט: לוח אם Asus דגם P6X58D Premium מעבד INTEL Core i7 920 TRAY זיכרון Kingston KHX1600C9D3/2G (שלוש יחידות) דיסק קשיח SEAGATE ST32000641AS XT 2TB SATA3 6GBS 7200RPM 64MB כרטיס מסך Gigabyte דגם GTS 250 GPU 1GB מארז + ספק + צורב + מאוורר טוב, אשמח להמלצות…

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by idoleff,

זה המפרט הסופי שאני רוצה לקנות... למישהו יש הצעות לשיפור? Athlon64 3700+ (S-939) SAN DIEGO 1490 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 800 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 *2 530 WD 200GB SATA II 7200RPM 8MB 560 Philips DVD±RW x16 LightScribe 300 LEADTEK WinFast PX7900 GT TDH 2330 Supertalent X-Blade Gaming Case 500W Silver 450 חשוב לציין שאין שום כוונה לOC במפרט...

• 33 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by .AloN,

היי היי, אני מחפש בכל רחבי הרשת חוות דעת על הדגם X55LA-DB51 של Asus ולא מוצא אף לא אחת.. אולי מכאן תבוא הישואה? http://www.amazon.com/ASUS-X555LA-DB51-15-6-Inch-Laptop-Black/dp/B00LO3JZZS על הנייר נראה אחלה מפרט לנייד עם שימושים פשוטים יחסית, לדעתי בכל אופן..

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by TheFly,

מתכנן לקנות מחשב לצרכי גיימינג, תכנות, MATLAB ועריכה גרפית בדו מימד. הכל בשימוש בינוני. יש לי ספק SeaSonic eco 430w 80+ bronze בן שנה, אבל המוכר בחנות אמר שזה "גבולי" למפרט הבא: מעבד אינטל Intel Core i5 8400 2.8Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray כרטיס מסך Gigabyte GTX 1050 Ti 4GB DVI HDMI DP PCI-E כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E250 250GB SSD SATA III כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 1TB Sata III WD10EZEX לוח אם Asus Prime Z370-P LGA1151v2, Intel Z370, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 זכרון למחשב HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit מארז ללא ספק Antec P8 Tempered Glass Mid Tower צבע שחור אי…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום חברים, במסגרת עבודתי אני עוסק בעיבוד ואנליזת מידע ותמונות רפואיות. לאחרונה קרס המחשב הנייח וגם הנייד לא ממש מצליח להתמודד עם המטלות ועל כן חשבתי לשדרג לתחנת עבודה חזקה (בתקציב מוגבל) לעבודה מזדמנת מהבית. קבצי המידע ענקיים (לעיתים קרובות >1GB) ועליהם אני מבצע עיבודים וחישובים מתמטיים שונים (לא בזמן אמת או 3D) בעיקר בסביבת MATLAB 2010 ולעיתים קרובות ב PHOTOSHOP CS5 64bit ותוכנות image analysis דומות. מערכת הפעלה Win7 64bit רוב היישומים שלי מתבססים בעיקר על CPU חזק וינצלו היטב ריבוי ליבות ( 4 ליבות בוודאות - לא ברור לי אם ינצלו היטב מעבר לכך) . כנ"ל גם כמות גדולה של RAM (לפחות 6-8GB) - ורצוי רוחב ערוץ רחב למעבד (DDR3). תמיכה ב CUDA הכרחית לכלים השימושיים ביותר…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by יניב51,

שלום לכולם, לאחר תקופה ארוכה בה הסוללה של הנייד לא עבדה רכשתי חדשה ( 350ש"ח מקורית מ DCS למחשב HP ). הסוללה הקודמת פשוט הפסיקה להיטען ובכדי לשמור על הנוכחית רציתי לשאול מה הדרך הכי טובה לשמור על אורך חיי הסוללה ( לא שתעבוד יותר זמן שהמחשב דולק, אלא שתישאר בחיים ולא תהרס )? בהנחה שרוב הזמן אני ליד מקור מתח, האם זה תקין להשאיר את הסוללה מחוברת למתח ונגיד פעם ביום לנתק ולהטעין? לבצע פריקה מלאה של הסוללה והטענה מחדש? אשמח לקבל עצות. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by yuvalv20,

שלום לכולם, אני מחפש המלצות למחשב נייד שישמש כמחשב מדיה לסרטים ומוזיקה. יחובר באופן קבוע לחשמל, לטלויזיה, ולמגבר אודיו. חייב להיות מסוגל לנגן Full HD חלק. גודל מסך לא ממש חשוב, רצוי קטן אני מניח. משקל גם לא חשוב. צריך יציאת HDMI ואם יש גם SPDIF או יציאת אודיו דיגיטלית כלשהי (למגבר) זה בכלל טוב, אבל לא יודע כמה זה נפוץ. אם אין אולי אשתמש באיזה מתאם. כונן אופטי לא חובה. רצוי שיגיע עם חלונות 7 או 8. גודל כונן פנימי לא קריטי, אפשר לחבר חיצוני 2.5 אינטש. תקציב - כמה שפחות שיענה על הצרכים, אבל שלא יהיה עגלה. הסיבה שאני מעדיף נייד על פני נייח היא כדי שאוכל לנגן מוזיקה מבלי להדליק את הטלויזיה (וגם משיקולי גודל ורעש). האם זה הגיוני לבחור נייד בתור HTPC? אם נייח מתאים הרבה יותר ל…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by orwein,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות NodeJS, WebStorm א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכי FHD 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by Lior10,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב עומד על 8K, ישנה אפשרות לחריגה (למרות שלא נראה לי שיהיה צורך). 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים, צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך, מקלדת ועכבר. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני נוטה לכיוון של מרובע ליבות. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? אין העדפה מיוחדת. העיקר שלא יהיו בעיות עם התחממויות יתר. השקט גם כן לא חשוב יותר מדי, העיקר שלא ירעיש כמו טרקטור. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה…

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. מחשב לאינטרנט ואופיס בתקציב מינימלי, אני מניח שזה 1500 - 2000 זהו, רק מחשב בלי ציוד היקפי תודה

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום! המפרט הנוכחי(שנבנה בפורום הזה) שלי בחתימה, החזיק יפה 4 שנים לערך, הגיע הזמן לחדש ;D מבקש עזרה בבניית מחשב ל: 1. משחקים(שירוץ בלי בעיות על ההגדרות הגבוהות ביותר). 2. גרפיקה, אנימציה ותלת מימד. תקציב: 7000ש"ח(אין אפשרות לחרוג). הערות: א.שיהיה הכי שקט שניתן(דלוק 24שעות). ב.אין צורך בציוד הקפי ומסך. ג. כרטיס מסך מבוסס nvidia בלבד. ד. עם כרטיס קול. ה. לא מתכוון לעשות המהרות וכו'. תודה!

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by afar,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות, בפרט בתוך מכונה וירטואלית (שמריצה Ubuntu). פה ושם גם משחקים, אך מעט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of legends -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע, מסך 16:9 סטנדרטי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות? 3.…

19. Started by Liad344,

500 דולר.. או קצת פחות מ2000 שקל . המפרט הבא לא רע בכלל ויכול לתמוך בכמעט כל משחק בFHD ואולי גם במציאות מדומה (תקנו אותי אם אני טועה , יכול להיות שהמעבד חלש מידי אבל כרטיס המסך בסדר) רציתי לדעת כמה מחשב כזה יעלה בארץ הקודש? לכמה שקלים מתרגמים ה500 דולר האלו? * לא בטוח אם הפרסום מתאים לפורום הזה , אני לא מתכנן לקנות מחשב כזה , רק השוואה מתוך עניין . תודה!

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שלום לכולם, בחודשיים הקרובים (תלות בנתב"ג) אני עומד לעבור מטעם מקום העבודה למאוריציוס. מלבד המחשב הנייד שלי (של מקום העבודה) אני רוצה לקחת איתי מחשב (נייח מיני או נייד) לשימושים פרטיים - סרטים, סדרות וגיימינג "קל" (1440P - משחקי באטלפילד לדוג'). התקציב הוא כ-10K (ש"ח) עם אפשרות לחרוג במידה והתועלת שווה את העלות. אין צורך בציוד היקפי, אין צורך במערכת הפעלה ולא באופיס. מבחינת רכיבים, עדיף שהמחשב יהיה עם כמה שפחות חלקים "נעים" למרות שהמחשב יעלה איתי למטוס ושיהיה WIFI מובנה. חשוב לי שיהיה מחשב אמין (עד כמה שאפשר) מאחר ומימוש אחריות יהיה קצת בעייתי ולקנות במאוריציוס פחות רלוונטי בגלל היצע נמוך ומחירים גבוהים. דוגמה למחשב מיני שעלה כאופציה הוא…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. ההורים שלי רוצים לקנות מחשב חדש ואני צריך עזרה בהרכבת המפרט. התקציב הוא בערך 2000-2500 אבל אפשר לחרוג קצת אם צריך. בעיקרון השימוש העיקרי שלהם הוא גלישה באינטרנט, אימיילים, תמונות, ואולי קצת משחקים של הנכדים.. המחשב בד"כ יריץ כמה דברים במקביל וצריך שהכל ירוץ חלק ובלי בעיות בכמה שנים הקרובות. תודה רבה

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by aviaderi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, גילשה באינטרט והזרמת מדיה לTV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב 24" של סמסונג. מסך סוני ברוויה 40". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? -אין צורך בידסקים קשיחים, מארז וספק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 8, המחשב מיועד לסל…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by USER68009,

מחשב חדש בין 3 חודשים כמה עולה. מעבד I7 4790K מאוורר למעבד NH-D15 לוח אם Z97X-SLI כרטיס מסך GTX970 ITX זיכרון 2X8GB 1600MHZ ספק S12G-750W כונן SSD MX100 256GB כונן 2TB חיצוני לגיבוי.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. חברים, בעבר ביקשתי וקיבלתי מכם אחלה הצעה למחשב (המפרט שלו למטה). אני משתמש בו כשנתיים ומרוצה מאוד. בחודשים האחרונים אני מרגיש שהוא לא סוחב ככ. לייטרום (מתקדם יותר ממה שהיה לי לפני שנתיים) טיפה מקרטע, וזה מציק לי. יש ערמות של מקום בHD, ואני לא מתקין כל כך הרבה תוכנות על המחשב. בקיצר - חושב לשדרג את המחשב כדי שהעבודה עליו (לייטרום+פוטושופ) תהיה חלקה יותר. תקציב: אין תקציב מקסימלי, אבל לא רואה צריך לקנות את ההכי-הכי-טוב שיש רק כי אני יכול. אני מחפש תועלת טובה עבור מחיר סביר. שימושי המחשב: עיבוד תמונות. זה אומר הרבה לייטרום, פה ושם פוטושופ (5-6 layers, ותיקונים קטנים). כמו כן גלישה מסיבית (אני נוטה להשתמש במלא חלונות במקביל). האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? ג…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. שלום חברים, בקרוב אני מרכיב מחשב חדש ב-KSP. למעט הזיכרונות שהזמנתי ב-AMAZON והארדיסקים מהמחשב הקודם [SSD + HDD] אני לוקח הכל מ-KSP. מה חשוב לבקש מהם בשלב בניית המחשב? יש בדיקות מסוימות שרק אם מבקשים הם עושים? הם מעדכנים את ה-BIOS ומגדירים אותו? ושאלה אחרונה, ה-SSD שמותקנת עליו מערכת ההפעלה, עובר בצורה חלקה או שצריך להתקין -WIN מחדש? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים