עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם. אני לא גיימר. משתמש במחשב לצורכי גלישה באינטרנט, אופיס והמון צפייה בסרטים. התקציב שלי הוא עד 3000 ש"ח יש לי מסך מחשב: DELL U2410 אני זקוק לווינדוס 7 בנוסף. לא משנה לי מהיכן לקנות העיקר שיהיו אמינים ושירות סביר+. גר בתל אביב. מעדיף לא לחרוג מהתקציב לכן אני פתוח לשינויים במפרט שהרכבתי. (הערה: המפרט למטה קצת מעבר לצרכים שלי כי חשוב לי שהמחשב יגיב מהר ויהיה נוח מאוד לשימוש.) תודה. להלן המפרט שאני פחות או יותר סגור עליואני זקוק לייעוץ בעיקר לכרטיס גרפי. חשוב לי שיהיה ממש טוב ושיתאים למסך, אגב יש לי אפשרות לקנות מחו"ל). תודה רבה רבה לכל מי שמגיב! Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 894 ש"ח http://www.rsm.co.il/…

• 12 תגובות
    • 699 צפיות
  2. Started by guyius,

אחרי כמה שנים טובות המחשב שלי נהרס והגיע הזמן לקנות חדש אשמח אם תיציעו לי מפרט מתאים לפי הדרישות הבאות : 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 הכי הרבה אבל אני מעדיף להישאר במסגרת התציב המקורי 2. מה שימושי המחשב ? משחקים ולראות סדרות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: BF3, warhammer space marine, ghost recon 3 -מהי הרזולוציה הטבעית : 1920 על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ? גובהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? אין שום צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך לכלל דיסק קשיח 5. עד כמה …

• 12 תגובות
    • 975 צפיות
  3. Started by yair456,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב ואני צריך מפרט למחשב הכי חזק שיש בתקציב 5000 שקל. המחשב צריך להיות מיועד למשחקים, יפעיל תמשחקים עם הדרישות הכי גבוהות שיש ושיהיה מחשב סוס שיחזיק מעמד כמה שנים טובות ויהיה טוב. תודה רבה!!

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Swimmer,

שבוע שעבר הזמנתי מ-KSP מחשב נייד, Dell Vostro 2521, הגעתי לקחת אותו וקניתי גם Samsung 840 ssd, כבר שפתחתי את הקופסה (בחנות), שמתי לב שהיא נארזה מחדש, המטען והכבל קומקום היו פתוחים ולא באריזה, המחשב אמור להגיע עם Ubuntu ובפועל נדלק עם Windows7 (מסך הפעלה ראשונית) כששאלתי את הטכנאי למה זה הוא אמר שזה בסדר. כבר בחנות רציתי להחליף את ה-HD ב-SSD, כשפתחתי את הברגים שמתי לב שאחד מהם עקום ויותר גרוע מזה, שמתי לב שיש סימנים של ניסיון לפתיחה עם מברג בחלק האחורי של המחשב, איפה שממוקמים ה-HD, זכרון וסוללה. הייתי לחוץ בזמן אז לקחתי את המחשב לבית כדי לטפל בזה אח"כ. בבית פתחתי את החלק האחורי, בדקתי ב-Manual איך אמורים לפתוח אותו (רמז: ממש לא איפה שנמצאים סימני הפתיחה עם המברג), החל…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. שלום, אחרי כמה שבועות של קריאה בפורום החלטתי להרשם ולבקש חוות דעת על המפרט הבא חשוב לציין שאני לא מתכנן OC ואין לי צורך במסך. המפרט מיועד למשחקים עכשיוויים (CS:SOURCE כרגע) אבל גם למשחקים חדשים שיצאו בעתיד, וגם לעבודת 3D וגרפיקה. עוד דבר שחשוב לזכיר הוא שאני הולך לחבר למערכת הזאת: 1x H.DRIVE SATA I 1x H.DRIVE SATA II DVDRW IDE CDRW IDE FLOPPY (אולי) יש לי כמה שאלות: 1. האם המארז שבחרתי מתאים, והאם הוא נחשב למארז טוב ? במידה ותציעו מארז אחר, אני לא מעוניין במארז "מפוצץ" עם חלונות, לדים, דלתות נפתחות - כמה שיותר פשוט, עדיף. חשוב לי שהמערכת תיהיה מקוררת היטב., במידה ותציעו פתרונות קירור (מאווררים וכו') אבקש לקבל פירוט על הסיבה שבחרתם דווקא באותו פריט. 2. האם ספק הכח שבחרתי …

• 12 תגובות
    • 838 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?אינטרנט.אופיס(בעיקר אוטלוק ואקסל) ומשחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כלול * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?פיפא NBA PES. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הרצה בצורה טובה מאוד את המשחקים הנ"ל. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר ו…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by ramf,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חזק שיתאים למשחקים (DOOM 3 , FAR CRY וכו'). אני לא מבין גדול בתחום - אז ממש אין לי מושג איך לגשת למלאכת החיפוש. איזה המלצות אתם יכולים לתת לי ?(גם ברמת המפרט וגם ברמת התקציב שלדעתכם צריך להשקיע בנושא). אני יודע שבדרך כלל לא ממומלץ לצפות ממחשב נייד שיסחוב את המשחקים הללו - אבל אני נוסע הרבה ולכן הניידות מאוד חשובה לי. תודה מראש, רם

8. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤1074 לוח אם: ?965G-DS3 s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E? 890 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950XT 256MB DDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ¤1701 דיסק קשיח: ¤410 Wesren Digital ??250GB 7200RPM, 16MB, SATA II זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL4 ¤1192 מארז: COMPUCASE CI-6919B-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU ¤283 ספק כוח: ENERMAX NOISETAKER 420W : EG-425P-VE ¤395 מה אתם אומרים? לעשות סופי?

• 12 תגובות
    • 751 צפיות
  9. AMD ATHLON XP 1800 PLUS (RETAIL). EPOX 8K9A2+ (AGPX8, SATA, DDR400). 512MB DDR333 SAMSUNG ORGINAL. WD 80GB 7200 ATA100 8MB CACHE. GIGABYTE REDEON 9700PRO 128MB. BENQ X52 CD-ROM TEAC 1.44 FLOPPY DRIVE. TSUNAMI VIRGO + SUPER POWER 500W PSU. ThermelRIGHT AX7. (RETAIL) SYSTEM ASSEMBLY. אח שלי רוצה קודם כל להשקיע בחומרה הכי טוב שאפשר, אני יודע שאפשר יותר אבל מי צריך? יש לו כבר מסך טוב LG 795+, הוא אמר שאת המעבד הוא ישדרג פעם בשנה (ואת הלוח אם יהיה צריך). אני צריך לדעת איך המפרט, ואם אפשר תנו לי מפרט טוב כולל ציוד הקפי, שיתן עדיין ביצועים טובים במשחקים. תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. כותרת מפרט סופי לחבר מחר הוא רוצה לקנות תודה מראש תקציב 4500 גג גג 4600

• 12 תגובות
    • 647 צפיות
  11. התיעצות אחרונה לפני קנייה. בניתי את המפרט הבא מהאתר IPQC, איך זה נראה? אני מדגיש שאני לא gammer ופחות חשוב לי כרטיס מסך חזק ויותר חשוב לי מחשב שיחזיק זמן רב. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1329 לוח אם: ABIT IB9 מחיר: ¤579 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GT TDH 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ¤789 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤381 זיכרון: TWINMOS TWISTER 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 מחיר: ¤716 מארז: COOLERMASTER CENTURION 532 REV1.3 : RC-532-SKR1 + 380W CM PSU מחיר: ¤450 מחיר סופי: ¤4248 המחיר כולל הרכבה ובדיקה במעבדת החברה

• 12 תגובות
    • 748 צפיות
  12. בינתיים בניתי את זה: זה המפרט שאני חשבת עליו בינתיים ואני צריך או שיפורים או אחר. אני גם צריך חנות טובה באזור כפר סבא... תודה מראש לכל העוזרים D:

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  13. אהלן, אני משתמש ותיק-חדש בפורום. מכיוון שאני כבר לא בעניינים בכל הנושא של חומרה עדכנית- רציתי לקבל המלצה/חוות דעת על שדרוג הזיכרון, כרטיס מסך ודיסק קשיח (בתצורת SSD), בעיקר לצורך גיימינג כבד - 1080p/60fps(מתכוון לשחק במשחקים כמו GTA V, MGS V וכו') בתקציב של עד 2200 שקלים + - (יודע שזה מעט לחוץ, לכן נוספו ה+ -). כרגע יש לי מחשב עם הנתונים הבאים: לוח-אם:https://www.asus.com/us/Motherboards/P7P55D_PRO) Asus P7P55D PRO) מעבד: Intel i7 875k (כן, דור ראשון...) ספק: ( http://www.seasonicusa.com/S12II-Bronze.htm) SeaSonic 620W ( S12II Bronze)זיכרון: (http://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl7d-4gbrm) G.skill 4GB 1600mhz (F3-12800CL7D-4GBRM) כ.מסך: (Radeon HD 5850 (Toxic 2…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by tom123,

את התקציב אתם יודעים... זה בישביל חבר.... הוא רוצה שהכל יהיה שחור-כסף והוא נדלק על המארז XSAR1000 הזה... תודה לנענים..... ;D

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום לכולם, צריכה המלצה על מחשב נייד או לחילופין מה הם הנתונים שדרושים לי למחשב נייד להרצת תוכנות של עיצוב פנים כמו 3DMAX, אוטוקד, פוטושופ, סקצאפ וכו' (גם במקביל). צריכה שהמחשב יהיה מספיק חזק ולא יתקע כל רגע. מבחינת גודל 15" חברה לא משנה תקציב באיזור ה4000-5000 שח (אם יש משהו ממש טוב בקצת יותר אשמח גם לשמוע). אשמח אם הסוללה תחזיק כמה שיותר אני לא יודעת כמה זה נחשב טוב אבל נגיד 4-6 שעות. יש לציין שאני ממש ממש לא מבינה במחשבים ולכן אני לא מפרטת מבחינת כרטיס מסך וכו' בכל מקרה אשמח לדעת בגדול מה הכי חשוב לי לבדוק כשאני קונה מחשב כזה? על איזה נתונים להסתכל? וכמובן אם יש המלצות ספציפיות.. נ.ב. לא מחשב של אפל.. תודה רבה לעונים ואחלה סופ"ש

• 12 תגובות
    • 11.6k צפיות
  16. Started by ShOw-Time,

שלום לכולם, אני מחפש נטו מחשב, בלי ציוד הקפי. בעקרון לא ממש אכפת לי ממשחקים אבל אם כבר קונים אז שיוכל להפעיל את המשחקים של היום סבבה. יותר חשוב שיפעל מהר, לא יתקע ויוכל להפעיל כמה יישומים בו זמנית ושיפעיל FHD בצורה חלקה. אם אפשר לקבל את המפרט מKSP או מעוד חנויות מאיזור הקריות זה יהיה מעולה. המחיר שוב, הוא 3K תשתדלו לא לחרוג. תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אני צריך מחשב במחיר של עד 2,500, גודל כמה שיותר קטן (כמה שפחות משקל), למטרות לימודים (אופיס) ואינטרנט. אורך סוללה חשוב - לפחות 3 שעות. זיכרון - לא יותר מ-160 GB. כרטיס אינטרנט אלחוטי חייב שיהיה. אם אפשר, אז גם מצלמה ומיקרופון מובנים. כמו כן, עכבר שהוא משטח ולא נקודה אדומה. אשמח למחשב כמה שיותר זול. תודה מראש, אבירן.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by babu,

בעיקרון אני יחבר את זה למסך של 37 /32 אינץ בעיקר משחקים(מרוצים עם זה משנה ) וסרטים FULL HD יש לי כבר מעבד E8400 דיסק קשיח 500GB ספק 400W ומארז אז לא צריך מעבד ספק ומארז יש לי זיכרונות אבל לא משהו טוב כל כך CEON DDR2 2GB אז התקציב הוא 2K אפשרות לחריגה רק עם זה באמת משהו נחוץ ששווה את הכסף לטווח ארוך /קצר תודה מראש

• 12 תגובות
    • 863 צפיות
  19. אני רוצה למכור את המחשב שלי ולקנות חדש... (ראו מפרט מחשב) ויש גם את החומרה הרגילה: צורב DVD חדש + כונן DVD רגיל. כמה לקחת עליו? ויכול להיות שאני מוכר גם את המסך VP191b כמה לבקש עליו?

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  20. שלום, הרכבתי לעצמי את המפרט הבא למחשב בתקציב של עד 2000 ש"ח: מארז: Gigabyte MIB T5140 לוח אם: Asus AT3N7A-i זיכרון: Corsair/OCZ 2*1GB CL5 עם קירור פסיבי דיסק קשיח: WD3200AAKS צורב: Asus DRW-24B1ST הדילמה היא שהמארז מגיע עם ספק כוח חיצוני של 60W ואני חושש שההספק של הספק לא יספיק כדי להפעיל את המחשב בצורה תקינה. האם החששות שלי מוצדקים?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. המחשב מיועד לאחיות שלי. השימושים העיקריים שלהם זה מסנג'ר, אפליקציות אופיס, ICQ, FACEBOOK ודברים כאלו. את ההארדיסקים אנחנו הולכים להעביר מהמחשב הנוכחי שיש להן וגם את המסך. מישהו יכול לתת לי מפרט טוב?

• 12 תגובות
    • 983 צפיות
  22. Started by OmriOhayom,

היי חברים, אני הולך לקנות את המפרט הבא ב KSP באילת: סה"כ יוצא 6975 ש"ח, ובאילת יוצא 5959 ש"ח. כרטיס מסך אקנה בנפרד בעתיד הקרוב, כנראה 4090RTX. עדכון: המפרט לאחר השינויים: סה"כ 7187 ש"ח ובאילת 6143 ש"ח. קירור למעבד אקנה ב- TMS: https://tms.co.il/cpu-cooling?product_id=104562 וכולל הקירור 6589 ש"ח. אשמח לשמוע מכם הערות לגבי תאימות בעיקר לכרטיס המסך העתידי (בדקתי שהכל מתאים, אך אולי פספסתי משהו), ולגבי מוצרים תחליפיים עם ביצועים דומים בפחות כסף. תודה רבה!

23. שלום, את שלושת המחשבים נרכוש ביחד, הייתי שמח לקבל המלצה לחנות במרכז. ללא קשר לתקציב הייתי שמח לקבל המלצה למיקלדת, עכבר ורמקולים עד 400 ש"ח ואם ניתן הייתי רוצה מארזים שנחשבים עמידים יותר כנגד אבק. מפרט ראשון, מחשב בו ירוצו לא מעט יישומים במקביל, OC קל, עיבוד של קבצי וידאו,שימושים כללים, בתקציב של 2.5K - 3K מפרט שני, מחשב למשחקים, שימושים כללים, יעבוד עם מסך סמסונג "22, בתקציב של 3.5K - 4K מפרט שלישי, בעיקר עבור עיבוד תמונות, מס' תכונות עיבוד שרצות במקביל, קצת משחקים, שימושים כללים, ישודך בקרוב למסך "20, בתקציב של 3.5K - 4K תודה גל

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Dragongk,

אני יודע שכבר יש לי פה כמה ת'רדים עם דיון על המחשב שאני הולך לקנות אבל אני עדיין רוצה שתרכיבו לי משהו טוב המחשב מיועד למשחקים בלבד (וכמובן אינטרנט והורדות של משחקים\סרטים אבל לא משהו כמו קידוד או עריכה) אני צריך במחשב את כל מה שיש במארז, אני מוכר את המארז עם כל מה שיש בו וקונה מארז חדש עם כל מה שיש בו בקיצור שיהיה כמה שיותר מהיר, ושיהיה יחסית שקט (לא יותר מ40DBA) ושיהיה מתאים לOC, לא משהו extreme אבל OC סביר של נגיד 600-700MHZ מבוסס AMD כמובן תודה לכולם

• 12 תגובות
    • 874 צפיות
  25. למרות הכרטיס המסך החזק (5870) אני מקבל ביצועים יחסית נמוכים במשחקים שנשענים על ריבוי תראדים ולכן הגיע הזמן להחליף את המעבד הזקן (E6300 @ 3.3). מאחר ואני לא כל כך מעודכן באתי לחפש המלצה. לפי ביקורות ראיתי שה-i7 860 לא רע והמחיר סביר, מצד שני יש את הפאנום X6 באותו טווח מחירים. האם אולי בכלל עדיף לחכות? בכל אופן, התקציב הוא גמיש אבל אני לא רוצה לבזבז סתם כסף. אני מגביל ל-3 אלף אבל אפשר גם יותר אם זה יצדיק את התוספת. חשוב מאוד האספקט של אוברקלוקינג והביצועים בגיימינג. התקציב צריך לכלול: מעבד, זכרון, לוח אם, וקירור (חזק, אבל שקט), אני פתוח להצעות לגבי קירור מים אם יכנס בתקציב.

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.