ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני נוסע עוד שבועיים וחצי לארה"ב ואשמח לקבל המלצה על מחשב טוב בתקציב לא יקר - גג 1000$. חשוב שהוא יהיה חזק (המחשב היחיד שיש לי - רואה עליו סרטים, קצת פיתוח, אולי עריכה, לא משחק בכלל), עדיפות לזמן סוללה ארוך וחובה שתהיה לו אחריות בארץ. חשבתי ללכת על הxps 13 (למרות זמן סוללה קצר), או על הinspiron 14 (אני לא בטוח אם יש לו אחריות בארץ, מישהו יודע?). בנוסף אשמח לדעת איך מבררים את הנושא של האחריות באופן סופי.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לשתי מפרטים: הראשון - לבת דודה שלי בשביל הילדות שלה עד 3000 ש"ח גג כולל מסך ומדפסת, המפרט הוא כמו שציינתי בשבילך הילדות שלה בכיתות ג' ו א' ככה שלא צריך להשקיע בכרטיס מסך ומעבד חזקים כי הן רק גולשות באינטרנט ומשחקות באינטרנט. את המחשב צריך להריכיב מאייבורי או KSP כי היא גרה בבאר שבע. השני - הוא בשביל חבר שגר בהרצליה ככה שאם יש חנות מומלצת שמה הוא ישמח להצעות אם לא אז הוא מעדיף את TMS, הוא מוכן להשקיע 3500 - 4000 ש"ח על המחשב כדי שיהיה למשחקים + מסך 20-23 מה שתמליצו. סומך עליכם שתביאו המלצות טובות תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? אינטרט, סרטים, מוזיקה, משחקים, המרת פורמטים של סרטים/מוזיקה, עבודה עם תוכנות סאונד כבדות א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. קיובייס והתקני וי-אס-טי, total video converter 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. כן: מסך רצוי 22" מקלדת ועכבר אלחוטיים. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא צריך צורבים או כונני דיסקים 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 9 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן צ…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1500 ניתן לחרוג טיפה 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: עבודה משרדית, סרטים , שירים, גלישה באינטרנט א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. שירים,סרטים, גלישה באינטרנט ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה…
-
- 12 תגובות
- 863 צפיות
-
-
המחשב הישן שלי שבק חיים סופית אחרי 4-5 שנים אז אני יצרך חדש.. יש לי תקציב בין 2-3K וראיתי גם מודעות מסוימות של מחשבים מורכבים- השאלה מה עדיף? לקחת מחשב מורכב מחברה או להרכיב מחשב מההתחלה? לדוג' מה בנוגע למחשב הבא של זד? הם בכלל שווים משהו? http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=739247 או שעדיף לי להרכיב מחשב דרך המלצות באתר עם תוספת במחיר? אני לא משתמש כבד- אז אין צורך במשהו רציני אבל השאלה איפה מתשלם יותר לקנות? תודה מראש.. בקשר לדרישות 1. מה התקציב המקסימלי?- 3000 שח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.- משחקים סרטים גלישה- ב) צייינו האם תשתמשו בהן…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? כ2100ש"ח. בעיקר כי הבנתי שבמחיר הזה אפשר לקבל מחשב לפי הצרכים שלי. אין לי בעיה להוסיף עוד קצת במידה וזה לדעתכם משתלם באיזשהו רכיב. 2. מטרות המחשב? בעיקר גלישה וסרטים. קצת משחקים, מלפני כמה שנים. civilization 4 לדוגמא הוא הכי מתקדם שארצה. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? נחוצים רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? בעיקרון צריך הכל. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני קונה בחיפה, אז אני רוצה לקנות בחברה טובה ואמינה באזור. שמעתי שנעה מחשבים היא כזו, וראיתי פה בפורום שגם TMS טובה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבת מחשב 8. האם יש צרכ…
-
- 12 תגובות
- 819 צפיות
-
-
השימוש הוא בעיקר משרדי (כתיבת מסמכים פה ושם, אינטרנט, אימייל) ומדי פעם משחקים של הנכדים. צריך לכלול גם מסך. אפשרי בתקציב של 3000-3500 ? תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אז ככה יש אצלי בדירה מורה שרוצה לקנות מחשב חדש כי מה שיש לה כרגע מונה ממנה לגלוש ברשת באופן חופשי. אני צריך מחשב (לא נייד) שיוכל להריץ: שיהיה מותקן עליו ווינדוס XP (לא וויסטה!) אינטרנט סרטים שירים אופיס ומשחקים כמו סוליטר.. עכשיו אני יודע שכל מחשב יכול לעשות את זה אבל אני רוצה לקנות לה משהו שיחזיק לה לכמה שנים טובות. ראיתי בKSP כמה מהמערכות המחשב שלהם כמה דגמים שנראו לי טובים. אני אשמח אם תבחרו בשבילי את הדיל הטוב ביותר... הינה דוגמא למה שאני ראיתי שמצא חן בעיניי [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 898 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך המלצה למחשב נייד עד 2000 ש"ח השימושים יהיו בעיקר אינטרנט אופיס ומשחקים ממש קלים
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
NSK2480 GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H AMD 9150E 2X2GB MUSHKIN 800MHZ 1TB WD המחשב מיועד גם למשחקים לא כבדים ומחובר לטלוויזית HDREADY לא מעוניין לעשות שום OC .
-
- 12 תגובות
- 870 צפיות
-
-
תראו, אני יודע שהתקציב לא משהו, אני רק רוצה לדעת מה הכי כדאי לי לשפר ואיך. המפרט שלי עכשיו : 2 סטיקים של 512 MB KINGSTON 667 MHZ מעבד AMD ATHLON X2 4800+ AM2 כרטיס מסך LEADTEK 8600GT 256MB הארד דיסק של 160 GB (לא, אני לא צריך יותר!) מסך 19 אינץ' (1280X1024) -מה הכי כדאי לי לשפר, ואיך? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום! התקציב הוא עד 3500 במזומן. מיועד למשחקים כבדים. ללא ציוד הקפי. שיהיה שקט עד בינוני. מיועד OC עד ל3400 של המעבד. משחקים- CRYSISו GTAIV על מסך 22, 1680X1050. אני רגע לפנית קנית המחשב הנל- מעבדים AMD AMD Phenom II X3 720 BE 2.80GHZ BOX ¤735 פתרונות קירור למעבד Xigmatek HDT-S964 H.D.C CPU Cooler ¤145 לוחות אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤424 מארזים Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case ¤385 ספקי כח SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3 ¤348 זיכרונות Transcend DDR2 4096MB 2GBX2 800MHZ CL5 ¤253 כוננים קשיחים Samsung 640GB HD642JJ HDD - SATA II 7200rpm 16MB ¤323 כרטיסי מסך ATI Power Color ATI Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe ¤791 כוננים אופטיים צורב פנימי DVD+\-RW…
-
- 12 תגובות
- 951 צפיות
-
-
1. 2400 ש"ח במזומן חריגה של עד 200 ש"ח 2. משחקים קלים עד בינוניים משחקים כמו PROTOTYPE וCRYSIS בנוסף אני מתכנת ואני רוצה לתכנת בVERTEX SHADER 3 עם עדיפות ל4 ושהכרטיס יתמוך בVERTEX TEXTURES שרוב הכרטיסים החדשים תומכים 3. אין צורך בציוד היקיפי 4. אין דבר ספציפי שאני לא צריך 5. יש העדפה ענקית לNVIDIA בכרטיס המסך 6. העיצוב לא חשוב אבל אני רוצה שיהיה קירור טוב למקרה ויהיה OC 7. אין צורך במערכת הפעלה חדשה בינתיים 8. אין צרכים מיוחדים 9. אין חשיבות גדולה לשקט 10. כן מתוכנן OC בינוני ואני רוצה שOC יעשה על ידי היצרן כדי שזה ישמור את האחריות 11. אני רוצה שהמשחקים CRYSIS ו PROTOTYPE יעבדו ברזולוציה של 1280X1024 ובהגדרות שיהיו בינוניות 12. יש לי מסך 19 אינץ' ושמעתי שבקרוב יוצאים כרטי…
-
- 12 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מפרט לשימושים הנ''ל, ללא ציוד הקפי, יש בידיי מסך בגודל 20' הארד בנפח כמה שיותר גדול ללא OC אבל אני מעדיף שיהיה קירור איכותי על המעבד. ספק איכותי חובה. אני לא נעול על כלום בעקרון אז אני פתוח להצעות או טענות למיניהן :] תודה!
-
- 12 תגובות
- 917 צפיות
-
-
בניתי מפרט מהרבה פוסטים שראיתי פה.. קיבלתי עליו כמה הצעות מחיר אבל הייתי רוצה את דעתכם הכנה עליו. המחשב ישמש אותי למשחקים, אינטרנט ובין הייתר גם לוירטואליזציה כלומר אני לומד עכשיו mcsaאז אני ארצה להקים כמה שרתים על המחשב שלי (באמצעות vmware) זה המפרט: לוח אם PCIEXPRESS GIGABYTE GA-EP43S3 3*PCI 10661333MHZ 6*USB 2 DDRII 4X SATA PCIEXPRES אחריות לשלוש שנים מעבד INTEL +מאוורר INTEL QUAD CORE 2 9450 P4- 2.66Ghz 1333MHz, 12MB EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN מארז מפואר ושקט TERMALTEK Armor Plus MX ספק כח איכותי 550SEASONIC W SS-550HT Active PFC 120mm 6*SATA, 8-pin, PCI-E*2 (6+8) זיכרון 4Gb A-DATA Vitesta 1066 KIT GAMING SERIES CL5 /crossa…
-
- 12 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מפרט לעבודה משרדית וקצת למשחקים עד 2500 ש"ח, עם אפשרות לחריגה של 250 ש"ח. "חשבתי על הכרטיס מסך 9800GT הכי זול שיש בשביל ה"קצת משחקים". ומשהו חשוב מבחינתי זה שהוא יהיה שקט. אני לא מדבר על קירורים של מאות שקלים, אבל לדוגמא שהמארז יהיה עם מאווררים שקטים יחסית, ואם צריך קירור מיוחד בשביל המעבד ב-100-150 ש"ח בערך אז אין בעיה. תודה! רועי.
-
- 12 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שהתרשמתי עמוקות מרמת הידע בפורום ולא הצלחתי למצוא מענה מוחלט לבעיות הספציפיות שלי, להלן מצבי: יעוד המחשב: השימושים הנפוצים: - שיתוף קבצים - גלישה באינטרנט (הרבה אתרים במקביל) - צפיה בסרטים שירדו מהשיתוף... - ארגון תמונות (יש לנו היום 12,000 תמונות והילדים רק נהיים יותר חמודים) - Adobe photoshop elements - תיכנות (Visual studio + Sql Server express (local)) נפוצים פחות: - עריכת תמונות Photoshop השימושים האחרים: אני מסוגל לקבל קריזה כמעט לכל דבר. עשיתי סרטים ב 3dsmax, ערכתי DV, נתפסתי על איזה משחק וגמרתי אותו מכל הכיוונים (pop, halflife2,..), עשיתי סרטוני Flsah לחתנות של האחים שלי וכו' וכו' וכו'. אני מחליף AMD2.6GHZ בן חמש וחצי שנטה להתחמם (קצת בגלל שאין ל…
-
- 12 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצות למחשב חזק למשחקים, המחיר בין 6000 ל 7000 שקל (כמובן שאפשר להתגמש על 200 שקל לכאן או לשם) אני צריך מחשב שיריץ בעיקר משחקים כבדים אבל ישמש מדי פעם גם לפיתוח והרצת DB. לא מתכוון לבצע אובקלוקינג ולא צריך ציוד הקפי. כרגע אני צריך מפרט שכולל : מעבד לוח אם זכרונות - 8GB כרטיס מסך חזק הארד דיסק של 1TB לפחות מארז ספק איכותי והכי חשוב קירור טוב, 2 המחשבים האחרונים שלי מתו כתוצאה מעודף חום אה וכמובן מסך, נראה לי 21-23" איכותי למשחקים, לסרטים ןלשעות עבודה רבות מול המחשב (נראה לי באיזור ה 1500 ש"ח למסך ו 5500 ש"ח לשאר החלקים) בונוס טוב יהיה כמובן אם המחשב יהיה שקט מאחר והוא כנראה יעבוד הרבה לילות את המחשב אני מתכנן לקנות בעוד שבוע בערך וקראתי כאן שיוצאים בקרוב…
-
- 12 תגובות
- 971 צפיות
-
-
קודם כול אני בטוח שלא מעט אנשים כבר ביקשו את עזרתכם בנושא הזה אני רוצה לקנות מחשב למישחקים כבדים ואני מיתלבט בין C2D לבין C2Q לאינטל אז תעזרו לי בבקשה אני מחפס בלי ציוד הקפי ובלי כונן קשיח כי יש לי במחשב הישן (שיש לי חיבור סטה) תודה (ואם אפשרי לדעת מה יותר כדאי ולמה ג'י פורס או ATI) תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום לכולם, אפשר בבקשה חוות דעת על המפרט הבא? והאם אפשר לדעת אם אפשר לשפר משהו מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-X48-DS5 זיכרון: OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 - FATAL1TY EDITION כרטיס מסך: SAPPHIRE HD4890 VAPORX 1GB GDDR5 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ספק כוח: CORSAIR VX 550W : CMPSU-550VXEU דיסק קשיח: SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD502IJ קירור: Scythe S-Flex SFF21F 120mm 1600rpm\28dba צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK
-
- 12 תגובות
- 686 צפיות
-
-
איך המפרט לדעתכם, אני אקנה אותו אחרי יציאת הכרטיסים החדשים ככה שאם ירדו המחירים אני יעלה בכרטיס. מה דעתכם? בנוסף לכך הזיכרונות תומכים בלוח? כי ראיתי באתר IQPC שיצאו זיכרונות לi5.. מה ההבדל בין אלה לחדשים? (אלה יותר Zולים.) אשמח לשמוע חוות דעת. מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1566 2.66GHz 750 - BOX ¤1087 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ¤754 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL7 - PLATINUM EDITION : OCZ3P13334GK ¤392 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 PCS+ 512MB GDDR3 - RETAIL ¤570 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤125 מארז: [..] COOLERMASTER CENTURION 534 (ALL BLACK) w/o PSU ¤277 ספק כוח: [..] SEASONIC 500W : SS-500ET ¤352 דיסק ק…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לנכבדי הפורום אשמח לעזרה בבניית HTPC שקט ומבוסס מעבד אינטל, לצורכי אחסון וצפייה בסרטי HD 1080P (פורמט MKV). ללא משחקים וללא תוכנות מיותרות. ברור לי שהמארז והדיסק הגדול שבחרתי קצת מייקרים את העסק (רוצה שיראה טוב ושיהיה הרבה מקום) אז אפשר לגרור לכיוון 1700-1800 ש"ח, אבל רק אם ממש אין ברירה. אין צורך בציוד היקפי, באופציות ל-OC או לשדרוג עתידי. מארז: Antec NSK2480 מעבד: Intel E5300 קירור: ? (משהו שקט) לוח: ? (כרטיס מסך on board) זכרון: 2GB DDR2, זכרון Value כלשהו - האם אפשר להסתפק ב-1GB? יוזיל את העלויות? דיסק: Western Digital Green 1TB WD10EADS כונן אופטי: ה-DVD הכי זול שקיים. אפילו לא חייב להיות צורב. משהו קטן נוסף - זרוק לי בקופסא בבית Leadtek WinFast PX8600 GTS TDH…
-
- 12 תגובות
- 790 צפיות
-
-
-
אשמח אם תרכיבו לי מערכת i5 בתקציב 3700, להשתדל לא לעבור את המחיר ביותר מ50-60.. שהכרטיס יהיה HD4850 ככה, לא צריך יותר כי אני ישדרג בעתיד, אשמח אם תעזרו! הלוח אם לא משנה לי, להשתדל אחד של GIGABYTE למרות שאם גם הזה של אינטל טוב אז לכו עליו. תודה לעוזרים.
-
- 12 תגובות
- 788 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 5000 ומטה לא מזומן 2. מטרות המחשב? משחקים בינוניים וסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? מקלדת עכבר ורמקולים 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? שיהיה שקט הקירור והעיצוב לא חשובים לי 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? השקט חשוב אבל לא כלכך יפריע אם הוא יהיה רועש טיפה 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מ…
-
- 12 תגובות
- 806 צפיות
-