עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, אשמח לעזרה בבחירת מחשב. המחשב הישן שלי הלך לעולמו אחרי 6 שנים.. אני אדריכל ועיקר העבודה שלי בתוכנות autocad, adobe ilustrator, adobe photoshop. אני צריך מחשב שידע לעמוד בדרישות המערכת של התוכנות האלו (עבור הגרסאות הכי עדכניות של 2023). יש הסבר באינטרנט לגבי מה החומרה הנחוצה אבל כשאני מנסה ליישם את זה בחיפוש באתרי קניות/KSP לדוגמא אני לא יודע מה לסמן בהגדרות. אשמח אם מישהו יוכל להציץ בדרישות המערכת ולכוון אותי מה אני צריך לסמן ברובריקות או להציע לי כמה אפשרויות של חברת DELL או LENOVO מאתר KSP. תודה רבה מחשב נייד לאדריכל 3000-6000 שקלים 15.6 אינצ' מבחינת משקל עדיף משהו קל (הישן שקל כ-2.6 קילו) משמש לעריכה גרפית + שרט…

2. קניתי ASUS F8Vr ועדיין לא הגיע יש לי הרבה נתונים וקבצים שאני צריך להעביר מהנייח לנייד כיצד ניתן לעשות זאת? האם בעל חיבור USB TO USB ניתן להעביר קבצים או שיש דרך אחרת? תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by gil_k,

לא היה לי כח לכתוב =] , אז: לקחתי את המפרט מ KSP, אבל לא נראה לי שאני קונה משם. איך המחשב? אני עורך קצת סרטים, סרטונים וקצת משחק (לא משחקים כבדים). ובכ.מסך כדאי GigaByte או Point of View? או בכלל משהו אחר? וגם אני משדרג ל DX10 בעוד שנה בערך. גם מארז לקחתי סתם משהו במחיר של הפוסידון של ג'יגהבייט, כי כנראה אני לוקח אותו. תודה למי שעונה =]

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. היי לכולם, אשמח אם תעזרו לי לבנות את המפרט למחשב החדש שאני רוצה לקנות. מידע כללי: - המסך שאני אקנה רוב הסיכויים יהיה 19אינץ' או 22 אינץ' - לא יותר, לא פחות. - ללא ציוד היקפי בכלל (חוץ ממסך אם אפשר)!! - אין צורך במערכת הפעלה. מטרת מחשב: - המחשב יהיה מיועד למשחקים כבדים - גיימינג וסרטים בלבד! תקציב למחשב: - התקציב שלי (ללא מסך אבל אם אפשר להכניס את המסך גם לתקציב, מעולה) - 5000 ~ 5500. העדפות: - יש לי העדפה למעבדי אינטל וכרטיסי מסך של NVIDIA, אבל שומר על ראש פתוח. - אני לא רוצה OC. - אם אפשר לקבל המלצה על איפה לקנות את המפרט שתביאו (KSP, TMS, IVORY וכו'). בקשות כלליות: - אני רוצה שהמחשב יהיה ברמה גבוהה שאני לא אצטרך לשדרג אותו בכלל בשנה הקרובה (לפחות). - אני…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למצות את מקסימום הביצועים+תועלת למחיר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, סרטי HD , עריכת סרטים ביתיים ב HD, שימוש יומיומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת עריכת סרטים כמו Adobe premier או Sony Vegas Pro. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא למטרות גיימינג בעיקרון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינצ'ים. -לאילו הגדרות גרפיות…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by bomba,

אני רוצה לקנות מחשב שולחני משומש, השימושים בו יהיו כאלה - 1. עבודה משרדית, לעיתים אני פותחת כ30 לשוניות אינטרנט במקביל + כמה תוכנית אופיס במקביל. 2. עריכת סרטונים 3. עיבוד תמונה 4. משחקים של הילדים - פורטנייט, טנקי אונליין וכו'. חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר ולא יתקע. אני לא מבינה כלום בנושא הזה. מרגישה שבשוק המשומש יש הרבה סוחרים וחוששת שיעבדו עלי. יש שם מחשבים שהם i5, i7, AMD אשמח לדעת לצרכים שלי - איזה מעבד הייתם ממליצים לי? איזה לוח אם? איזה ספק כוח? איזה כרטיס מסך? כמה זיכרון? איזה מאוורר? מה אני עוד צריכה לדעת? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by shlomom,

הגיע הזמן למחשב חדש. חשבתי על משהו כמו HTPC אבל החלטתי שאני יותר עובד על המחשב מאשר מחבר אותו לטלוויזיה ולכן המחשב יהיה בעל יכולת חיבור לטלויזיה -HDMI. לגבי המארז חשוב לי שקט ופונקציונליות, לא צריך חלונות ואורות, יש לי נסיון טוב עם ה-Antec P150 וחשבתי ללכת על החלופה המעודכנת שלו ה-Antec Sonata Designer 500W. אבל אם מישהו חושב שיש לו פיתרון זול יותר, הכולל אלגנטיות, נוחות תפעול, ספק איכותי, שקט סביבתי, ומסנני אויר אז בבקשה. חשבתי גם ללכת על שני דיסקים, אחד צנוע למערכת ההפעלה (~200 ש"ח) והשני של 1TB לכל הזבל. אינטל/AMD, הלב רוצה Core i5-750 אבל ההגיון אומר מיותר, אז נראה לי ששלוש ליבות של AMD (עם תקווה לפתיחה) יספיקו גם לביצועים וגם לאגו. ואולי גם ה-Athlon II X4 620 יגיע בש…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אנחנו מאוד משתדלים לעדכן ואם משהו נשאר רלוונטי אז הוא נשאר... ניסו לפרסם פה בעבר את דפי המבצעים של באג ו-RSM אבל זה לא לעניין לדעתי. כאן עובר הגבול הדק בין פרסום חינם ולא ענייני לבין שירות צרכני. לפחות לטעמי. אחרת, באותה מידה היינו צריכים לפרסם את כל דפי הפייסבוק של כל החנויות למשל ואולי גם את אתרי המכירות הפומביות כי "אולי יהיה שם דיל? מי יודע?" אין לזה סוף. פה אנחנו משתדלים לתת לינקים למוצרים משתלמים במיוחד ואם אפשר נותנים כמה לינקים ממקורות שונים.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. יש לי אינטל 820 עם קירור סטוק: אני מתלבט אם לקנות 160G או קירור של AC (הסטוק באמת גרוע ומרעיש?)? תקציב 170

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. הרכבת מחשב: [..] סט מקלדת ועכבר חוטי GENIUS KM-110X - כולל רוסית ₪64 מסך: [..] SAMSUNG 22" S22C450M ₪798 מעבד: [..] INTEL 4460 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - TRAY ₪902 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H81M-S2H ₪270 זיכרון: [..] KINGSTON 8GB DDR3 1600 CL11 ₪203 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE R9 380 NITRO 4GB OC GDDR5 - RETAIL ₪1205 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 BLACK SATA ₪87 מארז: [..] ANTEC GX300 + ANTEC HCG-520W ₪464 רמקולים ואוזניות: [..] LOGITECH (2.0) Z120 ₪74 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING ALPINE 11 GT REV.2 ₪61 דיסק קשיח: [..] WD BLUE 1TB SATA3 ₪265 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיו…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by AVIx,

ערב טוב, ברצוני לקבל הערות / הארות לגבי המפרט הבא המחשב מיועד להכל משחקים גרפיקה ומולטימדיה. מבוסס אינטל המפרט הורכב ע"י חבר, אך ברצוני לאמת שהכל אכן תואם לבניית מערכת טובה. Coolermaster TAC-01-EK WaveMaster Black Antec 550W TruePower 2.0 TP2-550EPS12V ASUS P5ND2-SLI-Deluxe Intel Pentium D 840 Dual Core 3.2Ghz LGA 775 Box Thermalright XP-90C Thermalright LGA775 RM Vantec Stealth 92mm 2GB (2x1GB) OCZ Gold Edition DDR2 PC2-4200 Dual Channel GigaByte GeForce 7800GTX 256MB PCI-e Maxtor DiamondMax 10 (6B300S0) 7200 NCQ 300GB Pioneer 110D x16 BLACK CREATIVE X-Fi Platinum Logitech Z-5500 Logitech G7 Laser Cordless Mouse Logitech CORDLESS desktop LX700 ViewSonic VX922 19" APC S…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by nirv,

שלום אנשים, יש לי התלבטות קשה, אני צריך מחשב ואחרי מחשבות רבות החלטתי שאני צריך ניידות. תקציב: 4000 שח פחות או יותר. שימושים: בעיקר משרדי, אופציה למשחקים(לא רוצה לפסול לגמרי, עדיין יהיה לי קצת חופש מדי פעם) יש חברה בשם ORIN-2000 שמוכרת ניידים של IBM מעודפים במחירים סבירים. אז ההתלבטות היא : א. מחשב נייד, מעודפים, IBM סדרת T דגמי ThinkPad . משלם על איכות + אחריות לשנה. אולם החומרה לעומת חברות אחרות מיושנת יותר. ב. מחשב חדש תוצרת DELL\HP\LG חלק נותנים אחריות ל-3 שנים למרות שלפי מה שקראתי רק השנה הראשונה אכן תקפה על כל המחשב וחלקיו. מקבל גם חומרה חדשה יותר מאשר IBM אבל מתפשר על איכות. מה דעתכם ? להתפשר על חומרה ? להתפשר על איכות המוצר ? כי על פי מה שבררתי סדרת ה-T מאוד אמינ…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. שלום אני סובלת מכאבי גב ולכן זקוקה למחשב הכי קל שאוכל למצוא. מצד שני, היה לי קטנצ'יק חמוד אחד של טושיבה, אבל הוא לא היה אמין ועשה המון בעיות. אני חייבת מחשב שאפשר לסמוך עליו. יכולה לעלות במחיר עוד קצת בשביל משהו טוב באמת. השימוש העיקרי - הקלדה רצופה, שעות, בשיעורים ובהרצאות. גם עריכת מסמכי וורד מורכבים. כשאני בחו"ל אני מרוקנת את המצלמה המקצועית שלי אליו. וזה כבד. אבל זה לא הכרחי. גודל מסך 10 מתאים לי. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום לכם אני רוצה לקנות מחשב נייד והנה המפרט הרצוי: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים(כולל HD),ריבוי משימות * גודל המסך:גודל באזור ה -15.6 (יש לציין שחלק מאופן העבודה שלי מול המחשב היא בחוץ בשמש) * משקל רצוי? 1.5-2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שחיזיק בלי הטענה מינימום 5 שעות אם אפשר יותר מצויין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן,יציאת HDMI+USB 2.0+יציאה למיקרופון+אוזניות+חיבור VGA+RJ-45 * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * כונן CD/DVD? שיהיה לו צורב DVD * כונן Bluray? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן לפחות 3 שנים או יותר * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא משנה …

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by drorleon,

שלום, אני מתכוון להחליף מחשב בעתיד הקרוב, כבר די סגור על רוב הרכיבים, אבל זקוק להלצות לגוף קירור. המטרה: גיימינג על 1920X1200 של משחקים נוכחיים (אני גם ככה מכוון לשחק בהם בעוד שנה... יש בק-לוג עצבני...) המטרה השנייה היא - שקט יש לי מעבד i7-2600k ואני מתכוון להניח אותו על asus p8z68v pro (כנראה), זכרון כנראה משהו לא מיוחד 1600 ואני יכול לדאוג שלא יהיה גבוה במיוחד. אני שמתי עין על כרטיסי מסך של אסוס מסדרת dcII הם רחבים מאוד, אבל כוללים מע' קירור מעל הסטנדרט. (או 6970hd או 570gtx) עכשיו, ברור לי שזה כנראה עדיין יהיה החלק היותר רועש במערכת, בכל זאת, אני רוצה גוף קירור שישמור את המעבד מתחת ל60 גם בעומס אמיתי (= לא מעניין אותי prime95...). צריך המלצות! חשבתי בהתחלה על ה nd-h14…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  16. שלום לכולם! אז ככה, אני רוצה לקנות בשבוע הזה ( או הבא) את חלקי המחשב הבאים: זכרונות (של 4 ג'יגה), מעבד, לוח אם ו-כרטיס מסך ( מומלץ ה-4850HD לא ? ) השימומשים שלו בעיקר למשחקים ( היום אני משחק קוד4) התקציב : עד 3,200 שקל. לא זקוק לציוד היקפי, גם לא כרטיס קול / צורב וכונן, רק הדברים הנ"ל. הקירור מאוד חשוב לי, כיוון שבמחשב שיש לי עכשיו הוא לפעמים נכבה לבד וזה.. - לא רוצה לעשות OC - זה סתם "מקצר" את החיים של המעבד לא ? המפרט שלי כיום: 3.2 AMD PROCCESOR (ליבה 1 ) 2 GB ראם DDR400 7950GT 512MB לוח אם ישן :\ השאלה אם זה יכנס במארז הנוכחי, או שרק אם אני אקח לחנות הם יוכלו לדעת - אם אתם יודעים שאני צריך גם להחליף מארז ולהוסיף קירור קחו בחשבון בבקשה! (עד 3,200) ושאלה אחרונה מאיזה חנ…

• 39 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. -מטרות המחשב: בעיקר משרדיות (אינטרנט ואופיס) אך רצוי שגם יהיה מסוגל להריץ בצורה חלקה CS5 (אפטר אפקטס בעיקר), פוטושופ, תלת מימד קל ושאר דברי עריכה גרפית וצפיה בסרטים. שיתאים לWin 7 64 bit. -גודל המסך: בין 13 ל15 אינץ', רצוי יותר מ13.3 ויותר לכיוון ה14 -משקל רצוי: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שהוא יהיה קל, עד 2 ק"ג. ניתן להתגמש בנושא הזה אם הסוללה\מסך\משהו אחר דורש עוד משקל -זמן סוללה: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שיהיה בעל זמן סוללה ארוך, יותר מ-5 שעות במאמץ. נראה לי שלפחות 6 תאים. -יציאות מיוחדות: USB 3, רצוי firewire, לא נראה לי שיש צורך באחרות -בלוטות: לא נראה לי קריטי -גודל מינימלי של כונן קשיח: 500 GB? -כונן DVD\CD\צורב: לא קריטי שיהיה, במיוחד לא אם הוא מעלה באופן ק…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by hadarK,

שלום, רציתי לדעת כמה שווה gigabyte gtx 660 oc 2gb gddr5? תודה לעוזרים

19. קראתי פה ושם וראיתי שיש פה אנשים שקצת מבינים יותר מה"מומחים של FXP" לכן קפצתי להתייעץ איתכם את התיעצות האחרונה שלי [= דגשים... לא הולך לעשות OC למעבד אבל לשני הכרטיסי מסך כן התקציב שלי לא יעלה על 4100 (לאחר הנחת המזומן) והמפרט חייב להבנות עליידי tms כי כבר הזמנתי אבל יש לי יומיים לשנות חלקים שאני רוצה המטרה העיקרית של המחשב היא למשחקים כבדים להרצה מקסימלית כמובן ומשחקי רשת כבדים הנה המפרט ובסוף 2 שאלות... מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪851 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪46 לוח אם: Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪614 מארז: Fractal …

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שלום! רכשתי לי לאחרונה מחו"ל כרטיס מסך -EVGA GeForce GTX 465 SuperClocked יש לציין שהכרטיס הזה הוא ענק ודורש שתי מחברי כח 6 פינים. ובנוסף עשיתי הזמנה למחשב חדש שלא כולל כרטיס מסך כמובן. ורציתי לדעת אם בחלקים הקריטיים הבאים במפרט תהיה בעיה לאכלס או לשמש את הכרטיס כראוי: לוח - לוח אם Gigabyte GA-MA78LMT-S2 (יכנס ולא יפריע לשאר הרכיבים?) מארז - http://www.skypc.co.il/pl_product~CI-6K31B-NPS~6~0.htm# (גדול מספיק?) ספק כח - ספק כח CoolerMaster eXtreme Power Plus 550W (חזק מספיק?) כמו כן האם רצוי להוסיף רכיבים נוספים כמו מאוורר צד וכו'? בתודה, SR.

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. אני מעוניין לקנות מחשב חזק למשחקים. הבעיה היא שאני כנראה אצטרך להזיז אותו בין שני מקומות (אני גר בתל אביב באמצע השבוע ובירושלים בסופ"ש). חיפשתי כמה מחשבים קומפקטיים של Alienware X51 ו-iBuyPower revolt אבל המותג וההובלה כנראה שלא שווים את זה. חשבתי גם על לפטופ אבל הבנתי שזה פחות משתלם ויש לי ציוד הקיפי בשני המקומות. אשמח לשמוע מאנשים שביצעו רכישה דומה עם שיקולים דומים. 1. מה התקציב המקסימלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותיכנות במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: FPS החזקים בשוק, Warefarme, Crisis3 -מהי הרזולוצי…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by amma,

שלום, . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 - עדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל, אם בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום! הגיע הזמן להחליף את החנטריש הנוכחי, ויש לי התלבטות בין שני מפרטים שבניתי, למטרת משחקים. אשמח אם תעזרו לי לבחור, או לשנות כל דבר שאפשרי. ההתלבטות היא בין מפרט מבוסס אינטל, שיהיה למטרת לימוד OC, ולבסוף OC קטן של 600 מגה הרץ או יותר. או מפרט AMD ללא OC. התקציב- 3900, לצערי אי אפשר יותר. להלן המפרטים: Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX Thermaltake Volcano 7 Plus CPU Cooler for AMD / Intel P4-478 !!! ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, 1394, USB 2) Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 Memory x2 Maxtor 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA133 HDD Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 480 Watt With Transpar…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Yuval Tina,

שלום, אני מתעסק בצילום ועריכת תמונות סטילס (כרגע לא ווידיאו). בעיקר עובד עם תוכנת לייטרום. מחפש לפטופ במחיר שפוי אך עם כרטיס מסך חזק ומסך טוב שיאפשרו עריכה בפרטים הקטנים וצפייה בתמונות בצבעים ורזולוציה מדוייקתת. תודה, יובל

25. צהריים טובים. אני רוצה לדעת איך מפרמטים מחשב נייד של Compaq, כרגע רץ על המחשב Win Vista, והוא עושה הרבה בעיות: הפיירפוקס נתקע, המחשב איטי, והגרוע מכל שהוא מתכבה באמצע עבודה ללא סיבה. אני רוצה להתקין Win 7. יש במחשב 2 מחיצות: כונן C שבו מותקנת מערכת ההפעלה וכונן D- כונן RECOVERY. השאלה היא אם הפירמוט בניידים שונה מפירמוט בנייחים, הרי בנייחים אין כונן RECOVERY, אז למה הכונן הזה משמש במחשב הנייד? תודה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים