ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, מעוניין בנייח גיימינג חדש בתקציב 3-5 (ללא היקפי/מ"ה וללא כ. מסך) אעביר אליו את הכרטיס הנוכחי 1660 ובעתיד אקנה כ. מסך חדש המחשב בעיקר עבור גיימינג (עם דיסקורד וסטרימינג), אבל גם ableton ואיזו מכונה וירטואלית פה ושם, לכן נוטה ל i7 (או רייזן7) מתלבט אם לקחת דור יוצא (12, 5000) בזול עם DDR4 או להשקיע בדור חדש (13, 7000) עם DDR5 במחשבה שיחזיק יותר קדימה יחובר למסך רחב 21:9 רזולוציה 3440x1440 ריענון 144 (שיאומי 34) וגם ל oculus quest 2 מנחש שאצטרך איזה 3070 כדי לנצל אותם באמת. אשמח לדעת לאיזה כרטיס מסך מינימאלי כדאי לכוון המחשב יושב בחדר קטן יחסית (6מ"ר) ללא מזגן אז אני מעדיף שייצר פחות חום. לכן אני נוטה ל 12700 לעומת 12600k (זה הגיוני א…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! יש למישהו מפרט מלא של LG R380 שמביאים בחברת פלאפון? ומה דעתכם על הנייד הזה בכללי? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב מעוניין בהמלצה למחשב נייח כולל מסך בסכום 5000-6000 ש"ח . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך במידת האפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? השימושים העיקריים של המחשב יהיו אופיס, משחקים אינטרנט וסרטים Divx (לא FullHd) אולי אוטוקאד דו מימדי. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקי תלת מימד כגון supreme comander c&c וכו'. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מי…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core i7-720QM, 1.6GHz מסך: 17.3´´ HD TrueLife Multi Touch רזולוציה: 1600x900 זיכרון: 4GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח: 500GB SATA 7200RPM כרטיס מסך: ATI Radeon HD4650 1GB האם המעבד הוא QUAD CORE? הכרטיס מסך הזה חזק? יש לו HDMI? התקציב שלי בגדול הוא עד 7K אבל בגלל הפיצ'ר של המסך מגע (שווה משהו?) אני מוכן למתוח במעט את התקציב הצעות אחרות בתקציב הנ"ל? תודה מראש לעוזרים, זיו.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אשמח לעזרה. פתחתי בטעות שרשור אחר ללא כותרת ולא קבל את תשומת הלב הראויה. אשמח למפרט מחשב PC עבור גרפיקאי שעובד עם תוכנות גרפיקה השונות כדוגמת Adobe, ומעט עריכת וידאו. מענה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח, בבקשה לא לחרוג - עבור מחשב + מסך 23-24''. 2. מה שימושי המחשב עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD. עריכת גרפית באמצעות תוכנות Adobe השונות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי. כן, רק מסך גודל 23-24''. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המח…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני צריך לקנות מחשב משרדי לשימוש אופיס/אינטרנט בלבד. זה נראה לי מתאים: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=16293 האם הייתם משנים משהו? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך מפרט שיכלול לוח אם SLI, מעבד, וכרטיס מסך מעבד - הבנתי שאם אני לא רוצה להחליף את הזכרונות שלי ל DDR2 אז אני חייב ללכת על AMD ואם כבר על AMD מדברים אז אני רוצה להבין מה ההבדלים בין הליבות לוח אם - אני רוצה לוח אם שיהיה טוב באוברקלוקינג ושיהיו לו ביצועים טובים ותמיכה ב SLI זכרונות - יש לי (תראו בחתימה) DDR1 הארדיסק חשבתי ללכת על ה WD 250GB 16MB SATA2 יש הצעות אחרות? כרטיס מסך : כרגע יהיה אחד ובחצי שנה הקרובה יצתרף אליו אח דומה (תגידו המחירים של הג'יפורסים הכפילו את עצמם או שסתם אני מדמיין?) המחשב שלי כרגע עובד עם שני ספקי כח ג'נריים (עלק 300W) שמתחלקים בעומס שניהם מחוברים דרך אל פסק (זתומרת שהמתח יחסית יציב) השאלה אם ספק ג'נרי 1 יכול להחזיק מעבד, זכרונות, וכרטיס מס…
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בקניית מחשב לאחיין שלי התותח גיימינג. תקציב: 3.5K אפשר לחרוג עד 4K. שימושים: נטו גיימינג. חנות עדיפה: אין. העיקר חנות מומלצת ושיהיה יחס מחיר לביצועים טוב. ציוד היקפי: צריך מסך מקלדת(רגילה נוחה) ועכבר - קטן וקל שמתאים לילד. לא לוג'יטק! לא מתוכנן אוברקלוק וכו' וכו' שיחזיק מעמד כמה שיותר ואם אפשר שיהיה ניתן לשדרגו בעתיד, מה טוב ! תודה רבה חברים.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מנסה להרכיב מפרט לאמי המבוגרת שיחליף את הקיים - ישן וחלש, תופס נפח יקר בתוך נישה לעבודה, ובעיקר מרעיש. מתכוון להציב את החדש במארז שוכב ושקט על מדף מעל המסך במקום לידו. להלן התיחסות לשאלון ומיד המפרט שהרכבתי כטיוטה ושאלות מיקוד: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש טעם. לא על חשבון שקט. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3K אם יש הצדקה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כללי - אינטרנט, אופיס, משחקים קלים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מפרט מלוג'יק: Antec TX1050B 500W Case 840 ¤ Intel Core2 Duo 2.13GHz 2MB E6400 Box CPU 1299 ¤ Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATA RAID 24/7 HDD 505 ¤ Gigabyte GA-965P-DQ6 Intel 965P LGA775 Motherboard 1334 ¤ Twinmos 1024MB DDR-II DDR 667 Memory X 2 1258 ¤ LG GSA-H22A/N 18 x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 199 ¤ Sapphire Radeon X1600Pro PCI-e 256MB Retail Video Card 1 624 ¤ סה''כ:6099 ¤ על המארז+ספק קראתי רק דברים טובים וזה השילוב הכי זול שמצאתי ברמה הזו (חוץ מזה, אני חושב שהוא יפה) על הלוח והמעבד אני 100% סגור. המחשב לא מיועד למשחקים, וכמעט בטוח לא מיועד לOC. יפעלו עליו פוטושופ/אינדיזיין/דרימוויבר + סביבת פיתוח (לפעמים apache+mysql ולפעמים iis+mssql) וחו…
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב כפי שיצויון למעלה המחשב למשחקים כבדים אך מה שחשוב זה מסך טוב (lcd*) ושיהיה כל הציוד מקלדת עכבר כו' הדבר הנוסף הוא שאני רוצה מארז וספק איכותיים מאוד כי הם תמיד ישארו עם אני ישדרג כמו כן מאוורר למאוורר למעבד אני יודע שתקציב זה קצת בעייתי אך תודה לעוזרים צריך גם כרטיס מסך טוב שיהיה תואם למסך!!!
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כבר שנה וחצי שיש לי dell vostro 1015 ואני כעת רוצה להשתדרג. התקציב כמו שציינתי הוא 3.5~4 אלף, ואני מעדיף לקנות בארץ אבל יש אפשרות גם להזמין מאיביי במידת הצורך. השימושים העיקריים הם לבניית אתרים, וקצת עבודות עיצוב אתרים בדו מימד (לא עבודה עם רזולוציה גבוהה אז לא צריך מעבד חזק). המחשב גם ישמש מדי פעם לתיכנות בC++ אבל לא דברים כבדים. וכמובן גם לצפיה בסדרות וסרטים (לא HD) מסך 15.4/15.6 אינץ'. שיהיה כרטיס מסך לא של אינטל (עושה סתם בעיות). לא קריטי הזמן סוללה והמשקל, המחשב יהיה בעיקר בבית. דיסק קשיח מינימום 320 ג'יגה, אבל עדיף יותר. חשוב מאוד שהטאץ'-פאד יהיה נוח. בוסטרו המשטח מגע הוא בין הטובים שיצא לי לראות, הוא דיי חלק והאצבע מחליקה עליו בקלות לא כמו בניידים אחרי שראית…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לשדרג את המחשב שלי בלוח אם מעבד זכרונות חדשים וכרטיס מסך חזק. אשר יוכל להריץ את כל המשחקים החדישים כמו Call Of Duty Black Ops. רמת שקט: 7 אשמח אם תתנו לי מפרטים עד 2,500 ש"ח. המפרט הקיים שלי: CPU - Intel® Pentium® Dual CPU E2160 1.80Ghz CPU Cooler - Thermaltake V1 MotherBoard - Gigabyte P35-DSL3 Memory - Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DHX 800MHZ CL4 Hard Drive - Westren Digital 640GB 32MB Video Card - NVIDIA Sparkle Geforce 8800GT 512MB Chassis - NZXT Apollo Black No PSU Power Supply - Enermax Liberty 400W 30A @ 12V DVD Writer - LG DVDRW H66NK X18 Monitor - Samsung SyncMaster 2443BW 24 תודה וחג שמח!
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה בבניית מפרט מחשב לשימוש ביתי לא מוגבל הכולל אינטרנט, סרטים ומשחקים ברמה גבוהה, שיחזיק כמה שנים ללא צורך בשדרוג ושיהיה שקט. אני לא מתכוון לבצע OC אך עדיף שתהיה אפשרות לעשות OC קל בעתיד. התקציב המקסימלי הוא 8000 ש"ח אך לא חייב להגיע אליו. מצורף מפרט שבניתי, מה דעתכם עליו? מעבד Intel Core i5-2500 Box ₪1072 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500 לוח אם Intel BLKDH67CL Cold Lake ₪484 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDH67CL כונן קשיח Westren Digital WD1002FAEX 3.5" 1000GB SATA3 64MB ₪435 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD1002FAEX זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪248 כמות: 1 http:…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד Toshiba Satellite A500-1DN. יש לי את המחשב כארבע שנים בערך. המחשב שלי שמור מאוד, מעולם לא קיבל מכות ואני לעולם לא מתקין שטויות אלא רק דברים נחוצים. בשנה האחרונה קורה דבר מעצבן ומעניין כאחד: פעמיים-שלוש בחודש המחשב פתאום מאבד את החיבור לאינטרנט. בד"כ זה קורה תוך כדי גלישה. מה שמוזר: - אני רואה חיווי בסרגל התחתון שיש קליטה טובה ואפילו כתוב "גישה לאינטרנט" מה שכביכול מעיד על חיבור טוב. אני גם רואה את שם הרשת הביתית אליה אני מחובר. - זה קורה פתאום. ממש ככה. אין חוקיות מסויימת או פעולות שאני עושה לפני שזה קורה. ברגע אחד יש חיבור ובדף הבא שאני מנסה לפתוח, גם אם זה באותו אתר- כבר אין חיבור. מה לא ניסיתי... להתחבר לרשת אחרת ולחזור לרשת הביתית, לאפס/לאבחן את…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, אני זקוק ל-2 מפרטים: מחשב א': 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, אינטרנט, שירים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד למשהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך גם מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. הא…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית והרבה אינטרנט * גודל המסך? 13-15 * רזולוציית המסך? fullhd * משקל רצוי? מאוד חשוב שיהיה כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרתי ומעלה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?SSD חובה. גודל סביר... * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. יש לי וינדוס מקורי * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אין צורך במסך מגע. חשוב גם שיראה טוב. אז ככה. נייד בתקציב 6-7 עדיף לכיוון ה6. אם צריך אפשר לחרוג לכיוון ה7. המטרה שלו זה עבודה אני עובד בפרסום וכל היום עובד על המון טאבים בכרום, ואופיס בעיקר. יוצא הרבה לפגישות אז חשוב מאוד שהמחשב יהיה קל עד כמה שאפשר וגם שיראה טוב כדי להשאיר רושם על לקוחות. SSD חובה וזכרון של 8 ומעלה וכמובן מעבד טוב. אשמח לכ2-3 אופציות…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אחרי מחשבה על לקנות כרטיס מסך חיצוני ללפטופ החחלטתי שיהיה יותר חסכוני ויעיל לשדרג את המחשב הנייח הקיים שלי כרגע הוא נורא איטי (מעבד ישן) נתקע לעיתים תכופות ועשה שלל בעיות המחייבות אותי לרסט אותו גם באמצע דברים חשובים המפרט הנוכחי: מערכת הפעלה: Windows 7 Proffessinal 64 לוח אם: מעבד: Intel Core i3-2120 (3.30GHz, 4CPUs זיכרון: 6144MB RAM כרטיס מסך: AMD Radeon HD 6800 צג (לא יודע אם חשוב): SyncMaster B2230W - לא בטוח אם הצג או המחשב עושה את הבעיה, בה הכל נקפא לכמה שניות ואז הצג מראה שאין סיגנל ווידאו ומנסה לחפש אותו.. אולי אצטרך גם להחליף מארז מחשב, מכיוון שיש כמה USBים שלא עובדים וגם כניסות ויציאות של סאונד שזה מחרפ…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לעזרה בנושא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסדרות, משחקים לעתים רחוקות, אפשרות לעבודה עם דאטה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה שבועית עם פייתון ביישומי ביג-דאטה, אבל לא באופן מקצועי. המחשב שיש לי כרגע פשוט לא מחזיק מעמד ולוקח לו שעות להריץ כל תוכנית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על ה…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זקוקים ללפטופ לשימוש בייתי + קצת גרפיקה מעונינים במחשב יציב ואמין לאורך זמן דרישות מינימום: I5 דור 7 או8 זיכרון 8 לפחות SSD מסך מט ראיתי מספר דגמים כאן ההשואה: https://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=979619,985695,994320,982972 2 כללית מה עדיף יותר חדש ומתקדם בסיסי או פשוט יותר עם כרטיס מסף וSSD גדול תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בוקר טוב אשמח למפרט מחשב למשחקים לילד עד 7,000₪. משחק fortnite, fall guys,mine craft. אין צורך בציוד היקפי. תודה רבה
-
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים מה נשמע לאחרונה המחשב שלי מת, מעוניין לשדרג בתקציב של עד 4500 שקל עכשיו קיבלתי הצעה מהאתר הזה (התמונה שהוספתי) וקיבלתי הצעה אחרת:https://www.famicon.co.il/items/2505460-מחשב-גיימינג-GPC-V004 עכשיו רציתי לשאול לפי דעתכם מה יותר טוב?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! מחשב למשחקים בעיקר, לא כל-כך כבדים (מקסימום gta3, וכאלה משחקים מאוד נדירים אצלנו.) אני וסבא שלי מעוניינים לקנות מחשב חדש (חלק מהרכיבים נשארים מהישן), די דומה אבל קצת שונה: amd axp 1700+ אם אין אצל מי שאנחנו קונים אצלו אז 1800. לוח אם (אותו דבר גם לי): של gigabyte אין צורך בraid!!! רק 3 pci, אם יש lan וכרטיס קול OB זה מצויין, לא צריך יותר מזה ואפשר להסתפק בpci 1 תמיכה בddr 333, האם זה נכון שאם אני משתמש ב266 אז אני אמתח את קצה יכולתו של הלוח אם זה לוח 266 ועדיף לקנות 333? טוב ממילא בעתיד אולי נחליף את הזיכרון אז כדאי 333 כדאי (לא חובה) תמיכה בata 133 לא חשוב יכולות אוברקלוק!!! הכרטיסים שאנו מתלבטים ביניהם: ga-7vrxp/ga-7vrx אם יש יותר זולים שעונים על הדרישות שלנ…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חדש בעסק ואין לי הרבה מושג במחשבים מה אתם אומרים על המפרט איפה אפשר לחסוך,מה מיותר? אין לי עודף כסף.. CPU : AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU - [638 NIS] 1 Cooler : Thermaltake Volcano 7 Plus CPU Cooler for AMD / Intel P4-478 !!! - [117 NIS] 1 Motherboard : Gigabyte GA-7VAX VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, ATA133, LAN, USB 2.0) - [506 NIS] 1 Memory : CORSAIR DDR-RAM 512MB 3000 CAS2 Memory - [1,195 NIS] 1 Hard Disc : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - [718 NIS] 1 Video Card : Leadtek Winfast Geforce 4 TI4400 MyVIVO 128MB DDR Video Card - [1,150 NIS] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive - [55 NI…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים(לא משהו עצבני) ב 4000 תודה לעוזרים מחשב עים צורב בלי מסך ,רמקולים, מקלדת ,עכבר אני חושב על AMD 2000
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-