ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עריכה גרפית (דו מימד) בעיקר אילוסטרייטור, לייטרום, ופוטושופ. בנוסף עבודות משרדיות (בעיקר עבודות סטודנטיאליות). צפייה בסרטים מדי פעם.. * גודל המסך? חשוב לי שלא יהיה קטן מ-15-17 אינץ'. יותר לכיוון 17. האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני פחות מכירה, אבל חשוב לי מסך שיהיה נוח לעבוד ולהבחין בצבעים בצורה דומה לדפוס, כך שאני אוכל לעבוד איתו ולהדפיס ולא לראות שוני משמעותי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עם num pad ממש חשוב לי. לגבי עכבר מעדיפה עכבר עם משטח מגע (לא מכירה את המונח המקצועי). * משקל רצוי? לא יותר מ-2.5 עד 3 ק"ג. * …
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
האם הייתם משנים דבר מה? הייתי הכי שמח לרכוש ב-5 אלף ומטה תכלס, אבל אם יש רכיב קריטי שאני צריך להוסיף, אז אוסיף אותו בשמחה, אם אפשר לוותר עליו משום שההבדלים זניחים והתוספת יקרה - מעדיף לוותר. לדוגמה - אם אני הולך על i7 טוב, אני מגיע ל-5,350 + - אבל להבנתי מהפורמים כאן , הדבר לא תורם לגיימינג ואין ממש הבדל לגיימינג בינו לבין ה - i5. דעות? המחשב הזה מיועד למשחקים בלבד (תכלס, אני רוכש אותו רק בשביל WITCHER וקצת מתבייש בעצמי). מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪957 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪134 לוח אם: Asus B85M-G for 1…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני נוסע לטיול לכמה חודשים ולצערי אני צריך להיות מחובר בחלק מהזמן הזה ללפטופ אני מחפש משהו פשוט שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, טיפה פוטושופ (שימוש רגיל בפוטושופ לא משהו רציני) וממש טיפה עריכה של סרטונים (לחתוך מוידאו כמה פריימים ולשמור לא משהו כבד) - סוללה שתחזיק לכמה שיותר זמן (חשוב!) - לא חייב מערכת הפעלה ביחד אין לי בעיה להתקין לבד - לא כבד ושקל להתנייד איתו. (חשוב!) - בגדול אני לא יודע איזה גודל לקחת. אני מתכוון לקחת אותו בתיק של עד 30 ליטר שיהיה איתי רוב הזמן וממש לא בא לי להכביד עליי עם זה. גודל שאתם חושבים שיהיה לי סבבה איתו וגם לא קטן יותר מדי. - אחריות אם זה לא מוסיף הרבה על המחיר אז כמה שיותר זמן יותר טוב (אופציונלי) - כמה שיותר זול יותר טוב אבל…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4200ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, יש לי ASUS ZenBook ux31e, המסך שלו שבור ולא עובד (מנפילה שבה אולי ניזוקו עוד חלקים וזה מקור הבעיה שלי ), אני מחבר אותו עם מיקרו HDMI - HDMI למסך חיצוני (Sony Bravia). העסק עובד סבבה בלי דרייברים של הכרטיס מסך (integrated Intel HD Graphics 3000 GPU) או בסייפ מוד אך ברגע שמותקנים דרייברים הוא פשוט לא מזהה את המסך החיצוני לא משנה מה אני עושה (fn+f8, Win+P, ניסיון על בליינד "להעביר" למסך החיצוני) לכן אני מסיק שהוא לא מזהה אותו (גם לא משמיע רעש כשמחברים אותו). כשמותקנים דרייברים אז מסך הטעינה של וינדוס מופיע על המסך החיצוני אך ברגע שהוא נכנס לוינדוז אין שום אות לזיהוי. אבל בלי דרייברים אין שום בעיה! איך אני גורם לו לעבוד עם דרייברים? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים. מחפש נייד עם מסך 13.3 מבחינת דרישות: 1)שיהיה בנוי טוב מאוד 2)מעבד- I5 חדיש מספיק בהחלט 3)זיכרון- 6GB ומעלה 4)SSD למערכת הפעלה (ולא המיני של ה8GB) 5) שיהיה קל תקציב- 4K אפשרי עם חריגה קלה אשמח לכיוון!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אמא שלי החליטה שהיא רוצה מחשב נייד משלה. כרגע יש לה Dell Latitude E7240 מהעבודה, והיא מעדיפה לצמצם ככל האפשר את המידע האישי שלה עליו, בנוסף הפעולות איתו מוגבלות מטעמי אבטחה ארגונית (להתקין תוכנה זה סיפור, אסור לחבר שום התקן אכסון חיצוני) השימושים שלה הם אינטרנט (כרום, עם 10 כרטיסיות פתוחות. אני לא מבין איך היא עובדת ככה), עריכת אלבומי תמונות (לכן לדעתי צריך מסך איכותי) וצפייה בסרטונים \ סרטים. בנוסף המחשב צריך להיות: באזור ה-13" (מ-12.5 עד 14) לא כבד או עבה (משהו קרוב או עדיף על הדל שיש לה כרגע) חיבור HDMI זה בונוס (שיהיה נוח לחבר לטלוויזיה במידת הצורך) ואם לא אז לפחות mDP עם SSD (יש לה כרגע SSD בלפטופ, וגם בכל המחשבים בבית. אני חושש שהיא תהיה מאוכזבת ממחשב ע…
-
- 6 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי, לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלה בחיפוש ברשת אז אני פונה אליכם. יש עניין שקצת מבלבל אותי ומעקב אותי בקניית מחשב נייד חדש. אני מעוניין לקנות asus g751 אך אם אני קונה אותו עכשיו אני מקבל אותו עם windows 8 מובנה וברגע ש-windows 10 יוצא תהיה לי את האפשרות לשדרג ל-windows 10 בחינם לשנה הראשונה. עניין השנה הראשונה קצת מבלבל אותי, הרי בגלל שהמחשב מגיע עם windows 8 מובנה אני קונה את ה-windows כחלק ממחיר המחשב, ואם אני מבין נכון, בעוד כחצי שנה כשיצא windows 10 תהיה לי שנה של שימוש חינם ואז אני אצטרך לקנות גם אותו, מה שאומר שאם אני קונה את המחשב עכשיו אני צריך לשלם על windows פעמיים. פעם אחת כשאני קונה את המחשב ופעם שניה בעוד כשנה וחצי עבור windows 10. אם אני אחכה שיצא windows…
-
- 9 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות (Machine Learnning) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים: כבד, תכנות: תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GuildWars2, Witcher3, GATV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980X1024 (24 אינץ) בעתיד אולי יחבור מסך 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד, הצרכים שלי הם קצת פיתוח ובניית אתרים (כולל הרצה של XAMPP ופלטפורמות מעט כבדות) וגם קצת גרפיקה (פוטושופ). אני מחפש מחשב חזק וקל משקל, עם מסך 14 אינץ, מה שכידוע קשה למצוא במחיר טוב. ובכל זאת מצאתי את המחשב הבא אבל לא מצאתי עליו ביקורות, יותר מאשמח לשמוע את דעתכם המקצועית. הדגם: Lenovo IdeaPad Flex 2 14 59426613 קישור למפרט: http://www.nayadimm.co.il/product/ideapad-flex2-14-59426613?aff=Zap&aff_a=1 תודה רבה לעונים וערב טוב לכולם!
-
- 0 תגובות
- 994 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל עריכה:לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח עריכה:לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, THE WITCHER 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להשתמש הבכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס וכדומה (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות…
-
- 1 תגובה
- 998 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - לפי הרכבה "עיוורת" שלי ראיתי שבסביבות ה-6 אלף וקצת אמור להספיק, אז נגיד את זה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר, אבל לא על גב פגיעה רצינית ביכולות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - The Witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך DELL U2311H …
-
- 25 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי מחשב נייד של Asus מהסדרה K55A. הוא הגיע לי עם סטיק אחד של 4GB Ram של Kingston, והחלטתי שאני רוצה לשדרג ל8GB. בדקתי את כל הדברים החשובים שאני מכיר (מהירויות שעון, מתחים וכו') והחלטתי לקחת את הסטיק G.Skill 1x4GB DDR3 1333Mhz SODIMM, שהלינק אליו מצורף כאן: http://ksp.co.il/?uin=15070 צירפתי תמונה של 2 הסטיקים ע"פ cpu-z (מימין המקורי, משמאל החדש) ברגע שחיברתי את הסטיק למחשב הוא החל לעבוד לאט ונכנסתי לברר למה, גיליתי שבדרך לא ברורה הוא קורא את הכרטיס זיכרון עם מתח של 1.35v לפי cpu-z ולא כ-1.5V כפי שרשום בכל מקום.. ניסיתי לחפש בביוס אפשרויות לשינוי מתח/מהירות שעון אבל הביוס שיש לי נראה כאילו סירסו אותו ואין שם שום דבר שבכלל קשור לזיכרון, וזאת גם לאחר עי…
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד להורים שלי. בעיקר גלישה באינטרנט, עריכת מסמכים, אולי משחק קטן או שניים (לא משהו אמיתי, סטייל ZOMA). בגדול מה שחשוב זה גודל מסך 15.6 (ורזולוציה נורמאלית), 6+ RAM, דיסק קשיח 750GB+ (עדיף 7200RPM) וכמובן חיי סוללה סבירים (נניח 3-4 שעות עבודה רגילה בלי חיבור לשקע). התקציב הוא סביב ה3.3K. עלה באופציות המחשב הבא: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=26110&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap אחרי קריאה קצרה (מאוד קצרה) ראיתי שחיי הסוללה שלו לא מדהימים. אם יש למישהו המלצה על מחשב (או על המחשב שרשמתי פה) אשמח לעדכון תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K (מארז,קירור,כונן קשיח,ספק וציוד הקפי) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מעדיף לחרוג , אם כבר 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. TW3 ,FIFA 15, Battlefield 4 , Guildwars 2 ... .. אך אני כל הזמן מנסה משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22-27 אינץ' , רזו…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם, אשמח לקבל המלצות על מפרט למחשב נייד שטוב גם למשחקים וגם לעבודה משרדית, לא כבד מדי אבל עם מסך לא קטן מדי (בכל זאת מדובר גם על מחשב למשחקים). אני קונה בעזרת חבר בארה״ב אם זה משנה משהו. תודה רבה לכל הממליצים!
-
- 0 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להחליף את האקסטרימר שלי במחשב קטן בסלון. היעוד של המחשב הוא: ניגון קבצי מוזיקה מדיסק קשיח או כונן חיצוני גלישה באינטרנט ליוטיוב או לאתרי רדיו 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? יהיה נחמד לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידת הצורך מוכן לחרוג ב 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים - אודיו, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי כרגע ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יתכנו משחקים פשוטים ברזולוציה סבירה - אין דרישות משחק מיוחדות -אילו משחקים לדוגמ…
-
- 0 תגובות
- 848 צפיות
-
-
לאחרונה קניתי לפטופ, אני מעוניין לחבר אותו למסך ולרמקולים שלי באופן אלחוטי כלשהו, בשביל צפייה בסרטים/סדרות בעיקר. מהי האופציה הטובה ביותר עבורי? התעניינתי ב-chromecast אבל הבנתי שאין לו יציאת audio, הוא מוציא ישירות למכשיר שמחובר ב-hdmi, והוא פחות מתאים כי אני רוצה לעשות duplicate למסך והוא פחות טוב בזה. הצעות בבקשה! עריכה: אני יודע שפורום ניידים לא מתאים ב-100% לשאלה, אבל אני מניח שיש עוד אנשים עם ניידים שנתקלו באותה סוגייה.
-
- 11 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן אני מתחיל ללמוד ועובר דירה ועוזב את מחשב הPC שלי ומשאיר אותו בבית לכן אני צריך מחשב נייד שגם יהיה קל לנשיאה יחסית וגם שיריץ לי משחקים ברמה טובה תקציב עד 8500 אם באמת יש משהו שהוא פריצת דרך ושווה להוסיף בשבילו 500 שקל אפשר לעגל ל9000. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך IPS 15.6 שלא יהיה מבריק שיריץ משחקים כבדים ואופיס ואינטרנט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנ…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שיוכל להפעיל משחקים לא כבדים במיוחד, אני מתאר לעצמי שמחשב שיכול להריץ משחקים לא הכי כבדים מ2010 או משחקים כבדים בהגדרות נמוכות יספיק לי עד שאני אשקיע את הזמן לבנות נייח רציני למשחקים. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מארז cm 690 2 advance לוח-מ gb h87 hd3 ספק antec neweco 80+bronze 520w ואני מתלבט אם למכור את המעבד שלי שהוא 4590
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש לפטופ לעבודה (עובד כסוכן נדל"ן), יש לי ידע במחשבים ואני יודע לזהות מחשב חזק, אני בדרך כלל קונה את הלפטופים שלי דרך גרופון, או וואלה שופס כאשר יש דילים טובים. פה מצאתי מספר מחשבים זהה לחלוטין בחומרה אך עדיין במחירים שונים, אשמח אם תוכלו לומר לי מה באמת ההבדלים בין המחשבים (כי על פניו זה נראה שיש בהם אותה חומרה... פה ושם שינוי קטן במעבד), למה ההבדלים במחירים ואיזה מן המחשבים הכי טוב לדעתכם? יש את האופציה הזו שבמחיר ממש משתלמת. מעבד A10 ומחשב חזק ביותר של DELL http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-15-6-Dell-%D7%96%D7%9B-8GB-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-1TB-%D7%95-Win8-1/pi5SS40493 אופציה שניה, נראה שזה אותו מחשב לחלוטין ר…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש להרכיב מחשב נייח שישמש למגוון רחב של משימות, אך בעיקר כסטרימר למוזיקה וסרטים. חשובה לי התאימות שלו לשנים קדימה ומתוכנן שדרוג רכיבים אחת לתקופה (המחשב הקודם שרד נהדר 5 שנים של שדרוגים - כ.מסך, SSD, הרחבת זכרונות וכו' - ואני מתכנן להמשיך בקו הזה גם עם המחשב הנוכחי), לכן בחירת המעבד, לוח האם, המארז והספק צריכים דגש מיוחד. המחשב ייתחבר גם למסך 30" (2560*1600) וגם למקרן (1080P 100") -כרטיס המסך הנוכחי שלי (6790 נדמה לי) מתמודד עם המשימה בסדר סה"כ, כך שלא נראה לי שצריך להשתולל עם כרטיס המסך (למרות שגם יד 2 באחריות בא בחשבון). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה עד …
-
- 0 תגובות
- 930 צפיות
-