עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן אהלן, הגיע הזמן להתחיל להחליף חלק מהרכיבים אצלי ומכיוון שלא ממש היה לי זמן להתעדכן במה שרץ לאחרונה בתחום החומרה אז אשמח לשמוע את דעתכם, הרי אתם מרכיבים מפרטים על ימין ועל שמאל. אז ככה, הדרישות שלי מהמפרט הן כאלה: -מעבד אינטל -4 גיגה של ראם -כרטיס מסך high end -ספק כוח איכותי, אמין וחזק. - לוח אם עם יציאת LAN (סטנדרטי לפי מה שאני זוכר) -צורב DVD -מארז FULL TOWER גדול שיכנסו בו 5-6 הארדיסקים ויהיה נוח לעבוד איתו. -אם אפשר אז להכניס במפרט מסך LCD 19. הלאה, אין צורך להכניס במפרט את הרכיבים הבאים: -הארדיסקים -כרטיס קול -רמקולים, מקלדת ועכבר. הקניה מתוכננת לסביבות סוף יולי-תחילת אוגוסט כך שאם בתקופת הזמן הזאת אמורה להיכנס טכנולוגיה חדשנית אבקש לציין את זה כי יהיה חבל סתם …

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by civic_ex,

עשיתי בנייה לוח של ג'יגה בייט GA-Z68MA-D2H-B3 מעבד i7-3770 זכרונות של קינגסטון 8 ג'יגה X2 צורב דיוידי דיסק קשיח יש לי של ווסטרן דיגיטל 1 טרה מהמחשב הקודם שאני מוסיף לו עוד דיסק קשיחSSD למערכת הפעלה של OCZ VTX3-25SAT3-120G [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]מארז Phantom USB3[table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]ספק של [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td] Thermaltake Litepower 700W[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]כרטיס מסך יש לי גם מהחשב הקודםATI Radeon HD 5870 Series[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]מה אתם אומרים? [/td][/tr][…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום, מבקש ייעוץ לפני רכישת מחשב נייח (בארץ- KSP או IVORY- לא מעוניין לרכוש ממקום אחר/חו"ל) לשימוש בסיסי (אופיס וכו') עד 3,000 ש"ח, אך הוא חייב לעמוד בתנאים הבאים (סימולטור): OS: Windows 10 Processor: Intel Core i5-4690 @ 3.5 GHz or AMD Ryzen 5 1500X @ 3.7 GHz OR Intel Core i7-4790 @ 3.6 GHz or AMD Ryzen 7 1700 @ 3.8 GHz Memory: 8 GB RAM Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 or AMD Radeon RX 480 with 4 GB VRAM or more (AMD Max Supported Driver 20.4.2) DirectX: Version 10 Network: Broadband Internet connection Storage: 20 GB available space Sound Card: DirectX Compatible Additi…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Aloha-Boy,

אני מחפש לקנות נייד,יד שניה(לצערי אין כסף לחדש). מה הדבר הכי חשוב שאני צריך לשים לב אליו???? מצאתי מחשב נייד ,דגם Pentium 866Mhz 128MB RAM 15GB hrardisk שהדגם שלו זה Evo N600c הבחור רוצה 3500 ש"ח...זה הגיוני? תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג קל, בניית אתרים wordpress א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי טייטאל , אסטרטגיה, לא משחקים כבדים מאוד . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מעדיף גבוהות 3. האם…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. חברים, בעבר ביקשתי וקיבלתי מכם אחלה הצעה למחשב (המפרט שלו למטה). אני משתמש בו כשנתיים ומרוצה מאוד. בחודשים האחרונים אני מרגיש שהוא לא סוחב ככ. לייטרום (מתקדם יותר ממה שהיה לי לפני שנתיים) טיפה מקרטע, וזה מציק לי. יש ערמות של מקום בHD, ואני לא מתקין כל כך הרבה תוכנות על המחשב. בקיצר - חושב לשדרג את המחשב כדי שהעבודה עליו (לייטרום+פוטושופ) תהיה חלקה יותר. תקציב: אין תקציב מקסימלי, אבל לא רואה צריך לקנות את ההכי-הכי-טוב שיש רק כי אני יכול. אני מחפש תועלת טובה עבור מחיר סביר. שימושי המחשב: עיבוד תמונות. זה אומר הרבה לייטרום, פה ושם פוטושופ (5-6 layers, ותיקונים קטנים). כמו כן גלישה מסיבית (אני נוטה להשתמש במלא חלונות במקביל). האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? ג…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס ומשחקים קלים. * גודל המסך? 15.6", עם מסך מגע * רזולוציית המסך? 1366X768 מספיק, למרות שנחמד אם יהיה FHD, רצוי מט, אבל גם מבריק בסדר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חשוב לי מאוד numpad + נורת לד לכפתור ה numlock וה capslock. (לא חייב שנורת הלד תהיה על הכפתור עצמו). מעדיף מקלדת מוארת, אבל מוכן לוותר תמורת מפרט טוב * משקל רצוי? קטן מ 2.5KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 7200RPM או HDD משולב עם SSD * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא משנה * האם נדרשת…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by dorsht,

שבוע טוב. ברשותי לפטופ בסיסי למדי, Acer Aspire one 722 המפרט: AMD C60 1.0Ghz 4GB RAM 320GB HDD 5400RPM בעקרון המחשב מאוד בסיסי ודי עגלה במונחים שאני רגיל אליהם מהשולחני. הבנתי שיש SSD שמתחברים בmSATA. אם הבנתי נכון זה חיבור זהה לMINI PCIE, האם זה נכון? אם כך, האם אני יכול לוותר על כרטיס הרשת האלחוטי ולטובת כך לקבל SSD קומפקטי שיתחבר במקומו ויאיץ את המחשב?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. היי אני כרגע בטיול בארה"ב, ורוצה לקנות פה כמה רכיבים לשדרוג המחשב שלי. יש לי עד כ- 400$ להוציא לטובת העניין, אבל רצוי טיפה פחות. הרכיבים שאני מעוניין לשדרג הם לוח האם, המעבד, כרטיס המסך והזיכרון. המחשב מיועד לעשות הכל, משחקים, גלישה, נגינת סרטים, קידוד וידאו (המרות בין פורמטים, capture ממצלמת MiniDV וכולי)... מה יש לי כרגע: AMD thunderbird 1200 לוח אם של Asus (לא זוכר את הדגם המדויק... נדמה לי משהו כמו K7M או משהו כזה) 512 מ"ב זיכרון SDRAM PC133 כרטיס מסך Asus V6600 GEFORCE 256 עם 32 מגה זיכרון אני כרגע בארה"ב אז אני קונה מחנויות בארה"ב. הנה מה שאני שוקל כרגע. מה דעתכם? 85.5$Gigabyte GA-7N400-L1 Motherboard 91$ Athlon XP-2500+ (1.86GHz, 512KB, 333MHz, Socket A…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. כרטיס מסך: geforce gtx 560 ti מעבד:e8400 לוח אם:ga-ep43-ds3l

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. אהלן לכולם פתחתי את הטופיק הזה בעבר, אבל החלטתי לרדת ממנו כי ייעצו לי לחכות למעבדי ה-Ivy החדשים. קראתי עליהם ביקורות ולמען האמת לא התרשמתי יותר מדי משיפור הביצועים שהם נותנים ביחס למחיר הגבוה יותר ולכן אני מעוניין לשדרג את המערכת שלי למעבד סאנדי. מפרט קיים כתוב בפרופיל שלי, מצאתי חבר שייקח ממני את ה-Q9550 ואת ה EP45-UD3P שלי פלוס הזכרונות ב-700 ש"ח ואני רוצה לשדרג מעבד זכרון ולוח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וצפייה בסרטים באיכות Full HD1080p א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות ע…

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אהלן חבר'ה. אני מתכנן לקנות מחשב מאוד בקרוב (כשהתקציב יסתדר), זה המפרט הרצוי, הRADEON אוטוטו מגיע מחו"ל (חצי מחיר, זה טירוף!) מה אתם אומרים עליו? הכל יעבוד טוב? אני יודע שהמעבד והכרטיס מסך די מעמיסים מבחינת אספקת כוח, המארז שלקחתי הוא טוב וזה יספיק 350 וואט? מחכה לתגובות..... Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard GeIL DDR-RAM 512MB (2x256) 3200 Golden Dragon Series Dual Channel Memory Kit Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 ATI Radeon 9700 PRO 128MB DH DVI OEM Video Card Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive Lite-On 52/24/52 Retail CD-RW Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mous…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by orwein,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות NodeJS, WebStorm א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכי FHD 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by darda,

היי, אני רוצה לקנות מחשב גיימינג ומחפש מפרט טוב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לחסוך, לא חשוב לי להריץ עוד מאה שנה על אולטרה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 (2200 סה"כ) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים, וכמובן משרדי וHD וכו'... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אשמח להמלצה על מסך FHD נורמלי עד 23" אבל זה פחות קריטי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by shmaia1,

שלום חברים. פעם ראשונה שלי בפורום.אני אתחיל ואומר ש את המחשב אני רוצה לקנות כבר השבוע מקסימום שבוע הבא. כבר 3 חודשים אני נסחב עם הקניה וכבר נמאס. אני אציין שאני לא מעורה בעולם המחשבים אז כל מה שאני כותב זה משיטוט בפורומים כמו שלכם לעניין עצמו, יש לי מפרט כללי שחשבתי עליו. ההתלבטות העיקרית היא על הכרטיס מסך והלוח אם. למרות זאת אשמח לשמוע על מפרטים אחרים. נתחיל במה אני צריך: המחשב מיועד למשחקים כבדים ואינטרנט תקציב-6000 ש"ח, תשלום במזומן מ KSP יש צורך ב:מסך-LCD בסכום של עד 1500, צורב DVD,מקלדת+עכבר,מערכת הפעלה,הרכבה של המחשב אין צורך ב: רמקולים מודינג או שקט לא חשובים אפשרות ל -OC קטן, אם בכלל המפרט: 800 ש"ח Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE האם זה שבב E6? 610 ש"ח KN…

• 28 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by zaroor,

רציתי לדעת לגבי אפשרות השילוב של הדרייבר SATA ליצירת הדיסק ,במדריך יש קישור לקובץ לתוך אתר INTEL ,אבל ראיתי שיש גם באתר של המחשב (דגם DELL E5500) שני דרייברים לSATA אחד גודל 20 MB והשני 370 KB ושניהם לפי הדגם של המחשב אפילו לפי המספר שלו , השאלה מה לבחור מתוך 3 האפשרויות האלה ??? שאלה שנייה אולי זה קשור היות ובנתיים הכנסתי את ה WIN XP דרך שינוי בביוס מ AHCI ל > ATA כמובן שהמערכת כרגע עולה ופועלת רק במצב ה ATA , אז יש לי סמל קטן למטה בשורת המשימות של הוצאת חומרה במצב בטוח כמו של USB כל זה במצב שלא..מחובר שום אביזר חיצוני למחשב ....ושאני מצביע עליו אז הוא רושם אפשר להוציא חומרה במצב בטוח- אבל רשום את הכונן של הצורב/ CD שיש למחשב המקורי ... מה הסיפור של זה ואיך ניתן לס…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. אני מחפש מחשב נייד בגודל 15.6, בעל רזולוציית FHD)1920x1080) מעבד מסדרת I5 SB 4GB זכרון HDD 7200RPM בנפח של לפחות 250GB. כרטיס מסך לא רלוונטי. זקוק לכל לשטח עבודה גדול ככל האפשר ולכן הדרישה לרזולוציה הזו. התקציב לא מוגבל. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. אני צריך את המחשב למשחקים בעיקר.. ואני כן עושה OC

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by OdedOman,

שלום, כבר תקופה ארוכה אני קורא ולומד, בחיפושיי אחר מחשב נייד ללימודים. אני הולך ללמוד הנדסה, ואזדקק להרצת תוכנות כמו סולידוורקס, רוויט, מטלב, פוטושופ, אוטוקד ודומות להן. אני די נעול על הדגם בכותרת, אך מתלבט בין שני תתי דגמים: הראשון: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12869 והשני: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12868 ההבדלים העיקריים שזיהיתי הם כמובן במסך המגע (לא צריך אותו באופן מיוחד, מצד שני לא נראה לי שמפריע לי שהוא שם), וכרטיס המסך (עוד 2 ג'יגה זכרון). כמובן שגם 400 ש"ח הפרש משמעותיים, אבל פחות. אני מפספס משהו? יש לאחד הדגמים בעיות ידועות? סיבה להעדיף אחד מהם על האחר? בנוסף - אשמח להמלצה לכונן קשיח SSD 256GB (עם תושבות או מה שזה לא יהיה שצריך כדי לחבר א…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by SHIMSHI,

היי, אני מחפשת מחשב נייח לשימוש ביתי, בעיקר גלישה, סרטים, אופיס אבל שתהיה גם אפשרות להריץ משחקים. מצ"ב הצעה שקיבלתי- https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17623 ואלה התוספות להצעה: מסךHP 22ES- תוספת 585 שקל כ. מסך NVIDIA GTX 1050TI בתוספת 149 דיסק קשיח WD 3T בתוספת 460 סה"כ מחיר המחשב+מסך 3,980 עם כתיבת שורות אלה אני שמה לב שבהצעה המובנית כלול דיסק SSD ולא ברור לי למה מחירו לא קוזז מהדיסק הקשיח WD (כי 460 זה מחירו המלא) אשמח לשמוע דעותיכם על המפרט והמחיר.

21. Started by Yuval Tina,

שלום, אני מתעסק בצילום ועריכת תמונות סטילס (כרגע לא ווידיאו). בעיקר עובד עם תוכנת לייטרום. מחפש לפטופ במחיר שפוי אך עם כרטיס מסך חזק ומסך טוב שיאפשרו עריכה בפרטים הקטנים וצפייה בתמונות בצבעים ורזולוציה מדוייקתת. תודה, יובל

22. Started by yonigrin,

Intel Core i7 930 2.8Ghz 8MB Cache BOX - עם קופסה וקרור מקורי NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler GIGABYTE GA-EX58A-UD3R INTEL עם קופסה מקורית וכל מה שמגיע איתה (גשר SLI) 2 HD של SAMSUNG F3 500GB 7200RPM. SSD - CRUCIAL M4 256GB. Sapphire Pure 625W Modular EPS Psu עם כל הכבלים +קייס לאחסון כבלים שהגיע עם הספק מארז Fractal Design Arc Midi R2 Black בן 3 חודשים + 2 מאווררים שהוספתי לו (המאווררים SSR2-140 - 140mm R2 Silent Case Fan - Fractal Design) Kingston HyperX 12GB Kit (3x4GB Modules) 1600MHz DDR3 DIMM Desktop Memory (KHX1600C9D3K3/12GX) בני קצת פחות משנה. כרטיסי מסך : Gigabyte GeForce GTX660 TI 2GB GDDR5 192 bit WindForce2 Overclocked בן שנה וחצי עם קופסה מקורית. EVGA GTX 6…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום , אני מעוניין במפרט מחשב , בתקציב עד 5000 שקל (ניתן לחרוג רק אם יש לזה סיבה טובה כמו שיפור הכרחי בביצועים ) , המחשב מיועד בעיקר למשחקים יש לי מסך 22 אינץ' ונידמה לי שהרזולוציה המקסימלית היא 2048X1546 , המפרט מיועד לכל סוגי המשחקים רצוי להגדרות גבוהות . אני לא יודע לעשות אוברקלוק ולכן אני אוותר על האופציה לבנתיים . אני מעוניין לרכוש רכיבים בעיקר מקייאספי , פאנדה ונועה מחשבים מכיוון שאני גר בחיפה . תודה מראש .

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. היי לכולם צריך המלצה למחשב נייד, רצוי 15-16 אינץ המטרה עבודה יום יומית על תוכנות רגילות + גימיינג אך לא כבד מדיי זיכרון 16 ג'יגה מינימום כונן 512GB SSD מינימום אך רצוי 1TB תקציב 4K מצאתי את אלו ב KSP לאחר סינון, אשמח להמלצה ברורה יותר https://ksp.co.il/web/cat/268..271..1358..211..1608..442..1798..685..31635..1304?min=4702&max=5500 קונה באילת תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: KSP IVORY TMS מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): בארץ מתי מתוכננת הרכישה: עוד שבוע-שבועיים תקציב: 4500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה:אין יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר יותר טוב. חברת המחשב הניד המועדפת : סומך עליכם חח מערכת הפעלה מועדפת:רצוי וינדוס 8 גודל כונן קשיח מועדף: חצי טרה ומעלה משקל הנייד המועדף: שלא יהיה כבד מדי גודל הצג: 15.6 זמן סוללה רצוי: כמה שיותר. צבע המחשב הרצוי: שחור אפשרויות נוספות במחשב: מעבדו i7, זכרון 8GB מה מטרת שימוש המחשב? משחקים כמו COD החדש, FAR CRY וכו' וגם משחקים שאמורים לצאת כמו SPLINTER CELL וכו' ברמה גבוה עבודה משרדית , מערכת מהירה ללא תקיעות אינטרנט מוזיקה סר…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.