ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש בנתונים, הרבה קבצי pdf, עבודה רבה בתוכנות בענן דרך הדפדפן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, דפדפן עם הרבה כרטיסיות פתוחות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21-22 אינץ'. יתכן שישתמשו ברזולוציה נמוכה, עקב תוכנות ישנות. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רגילות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 =…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי הי לאחר שהבנתי שאין שום בעיה עם ג'יגהבייט כלוח אם |(הודות לפורומים פה) אני מנסה כבר כמה זמן להרכיב מפרט שיהיה מצוין לעריכת וידאו , אני עובדת על אביד ולעיתים קרובות גם על פוטושופ, בדר"כ במקביל. חשוב שיהיה שקט אבל חשוב יותר שיקרר ויאוורר עצמו זקוקה לעזרתכם עם המפרט הבא שקיבלתי: מארז LEXA S NZXT שחור + חלון ספק כח 12CM FAN A.PFC WIN+600 600W HEC לוח GA-P55-UD3L GIGABYTE מעבד אינטל 2.66GHz 8MB CORE I5 1156 QUAD 750 זכרון TRANSCEND 2X2GB (4GB) DDR3 1333MHZ כ.מסך FX580 512MB PCIE PNY דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA2 7200 32MB HITACHI צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS כר.רשת 1G LAN מובנה בלוח האם כ.קול 7.1 מובנה בלוח האם סה"כ 4280 ש"ח כולל מע"מ מה דעתכם עליו? אני לא בטוחה לגביו ו…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני מבקש הצעה למפרט למחשב למשרד , קצת אינטרנט והרוב אופיס וכו , זכרון יספיק 256 ללא מסך+מקלדת+רמקולים. יש צורך בכ.מסך בסיסי + TV OUT המחשב צריך להיות מבוסס אינטל לוח האם עדיף שיוכל לתמוך בשידרוג עתידי של המעבד+הזכרון. אני יודע שקשה להרכיב משהו סביר במחיר שכזה ובטח מבוסס אינטל אבל אם תוכלו לנסות את ההצעה האופטימלית
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס - שימוש ביתי * גודל המסך? 15.6 עדיף מט, לא קריטי * רזולוציית המסך? לא משהו מיוחד * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן חשוב - אחריות 3 שנים עד הבית תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב ללא מאווררים,מעדיף קטן ככל האפשר. חשוב להיות שתיהיה תמיכה ב4K עם HDR אז אני משער שאצטרך מעבד לפחות i5 מדור 8. 8 GB RAM יספיקו ,כונן SSD קטן (מערכת לינוקס). אודה להמלצות היות ולא מצאתי לוחות או מעבדים שיכולים לעבוד עם קירור פסיבי.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אודה להתייחסות / הצעות לשיפור של המפרט הבא (מתוך TMS) מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Asus P5N32-E SLI ¤ 1237 1 מארזים ANTEC P182 SE Aluminium ¤ 1143 1 קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 ¤ 241 1 ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 605 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DHX DDR2-800 CL4-4-4-12 ¤ 625 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 632 2 כרטיסי מסך BFG 8800GT G92 OC 512MB DDR3 DualDVI Retail - זמין במלאי ¤ 1550 2 כרטיסי קול Creative X-Fi Xtreme Audio SCXFIXTRA ¤ 316 1 רשתות Gigabyte Wireless USB2.0 Card GN-WBKG 802.11b/g 54Mbit GNW…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד בחודש הבא ועובר להתגורר במעונות. בשל כך אני אזדקק למחשב נייד שיחליף את המחשב הביתי וישמש בעיקר ללימודים. מהמחשב נדרש לשרוד את 4 שנות התואר, לשמש ללימודים (office, Internet, Mathlab וכו') וכן מעט לבידור. לכן מומלץ שהוא יצויד במעבד טוב ומספיק זיכרון. חשוב לציין שאני ממש לא בקיא בתחום ובסטנדרטים, כך שבמידה ואחת הדרישות שלי מהמחשב לא הגיונית/ מיותרת/ פוסלת לי מחשבים טובים, אפשר להתגמש. עם זאת, אני מעדיף לא לסטות מגודל המסך הרצוי ומהחברה המייצרת. מטרת המחשב: office, אינטרנט, סרטים HD ואולי קצת משחקים. גודל מסך: 14"-15.6". משקל רצוי: אין דרישה מיוחדת. כמובן ששואף למינימום, אך כל עוד הוא לא כבד במיוחד זה בסדר. הבנתי ש 2.5 זה הסטנדרט. זמן סוללה: …
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? ₪4500 . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך . ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים,בלו-ריי ובעתיד הלא רחוק סרטי 4K . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא . עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 . האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא . האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא ולא . האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא . חשוב לי מאוד מחשב קטן מאוד ,שקט מאוד . זהו מפרט המחשב שאני בניתי היית שמח ל…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב לבאי הפורום. מפרט נכחי: מעבד Intel Core 2 Quad Q9300 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L זיכרון 8.00GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz כ. מסך 2048MB NVIDIA GeForce GTX 960 על מסך ברזולוציה של 1920*1200 הארד דיסקים מכניים רגילים (אין SSD) כל זה יושב בתוך מארז כולל ספק Antec SONATA-III EC 500W הדבר העתיק הזה (מעבד ולוח אם מ 2008) דווקא משרת אותי לא רע גם בגיימינג עד היום, אבל נראה שהגיע הזמן להתקדם. בעיקרון מעוניין לשדרג כמה שאפשר בתקציב נמוך ככל האפשר. נניח באזור ה 1000-2000 ש"ח. אני משער שהכי כדאי לי להביא לוח אם ומעבד i5 כלשהו עם זיכרון ואולי SSD. הכרטיס מסך יחסית חדש ולא נראה לי ששווה להחליף. בעיקר מעניין אותי איזו חומרה יכולה לתת לי שיפור משמעותי בהוצאה מיני…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
!!בקשה!! המלצה על חנות מחשבים מקצועית לרכישת המפרט הבא לא אייבורי ולא KSP מס' פריט דגם כמות 01 לוח אם Asus Rampage II Extreme Motherboard - Intel X58 1 02 מעבד Intel Core i7 920 Processor BX80601920 - 2.66GHz 1 03 זיכרונות Corsair XMS3 Tri Channel 6GB PC10666 DDR3 Memory - 1333MHz, 6144MB (3 x 2048) (0.5 lbs) 1 04 כרטיס מסך Sapphire Radeon HD 4870 Video Card - 1GB GDDR5, 1 05 מארז Thermal take VG4000SWA Xaser VI ATX Full-Tower Case - Clear Side, Aluminum, 1 06 ספק כוח CORSAIR 750W CMPSU-750TX 1 07 דיסק קשיח Seagate Barracuda 1Tb 3.5 HDD 7200Rpm SATA II 32MB 2 08 צורב Lite-ON IHAP322-08 DVD Burner - 22X DVD+R, 22X DVD-R 1 09 לכידת וידיאו pinnacle Dazzle Video Creator Plus…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זה מה שיש לי היום : AMD Mobile XP @3200 512 DDR 400mhz abit nf7-sl 9600PRO זה מה שאני רוצה לקנות: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D AMD Athlon 64 (3200+) VENICE LEADTEK - PX7800GT TDH 256MB DDR3 MyVIVO - PCX Thermaltake Purepower 460W Blue light - Active PFC - ATX 2.01 יש לי כבר: מארז אלומניום עם חלון (ככה שאני לא צריך מארז חדש) ויש לי זיכרון 512*2 (1G) שעוד לא פתחתי של CORSAIR : האם זה נראה לכם מספיק רציני בשביל לראות את השיפור ... אני מתכנן קצת OC... האם הספק כוח יספיק ? ואני יודע שהיום יותר מומלץ ללכת על ה 805 אבל אני לא רוצה לעבור ל DDR2 ... כי כבר יש לי את הזכרון שאני לא משתמש בו ... תודה מראש נ.ב. בכמה אתם חושבים אני יכול למכור את הציוד שישאר לי ?
-
- 37 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב המיועד אך ורק למשחקים התקציב הוא 4000 - 5000 ש"ח. התקציב לא כולל את הדברים הבאים שאותם אני מתכוון להעביר מהמחשב הישן: מסך, רמקולים, עכבר, מקלדת, צורב, פלופי או כל ציוד הקפי אחר. אך כן כולל סידי רום (שנדפק)
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש גוף קירור למחשב נייד שלי. רמת השקט פחות חשובה , אלא יעילות הקירור יותר נחוצה לי. ראיתי כמה דגמים שנראים לי מתאימים כמו: CoolerMaster NotePal X2 Notebook Cooler או Thermaltake Massive23 LX LapTop Cooler אך אני לא יודע איזה יותר טוב. אשמח לעצות!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כל נפגעי k.s.p. מוזמנים להצטרף לקבוצה ולשתף את הקהילה http://www.facebook.com/group.php?gid=92110225379&ref=mf
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני זקוק למפרט לצורך גרפיקה וקידוד עד 6000 שח לא כולל מסך
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הראשון לחבר שלי * מטרות המחשב? עבודה משרדית ומולטימדיה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 בלבד * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd 256 gb בלבד! * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? asus' dell * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) לא מסך מגע, מעבד i7 עדיף מאוד, בשאיפה למחשב חזק ואיכותי כולל כרטיס מסך, לא לגיימינג. הבח…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כמה אתם חושבים שאוכל לקבל עבור חלקים אלו: AMD Phenom II X4 955 Black Edition - יש קופסה ואת האביזרים שבאו איתו. 990FXA-UD5 - לוח עם מגן I/O בלבד. 2X GIGABYTE GTX 460 768MB - לאחד מהכרטיסים יש קופסה מקורית עם כל האביזרים שבאו איתו. הכרטיס השני לא מגיע עם אביזרים או קופסה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המערכת לאחותי, המפרט הנוכחי שלה הוא Athlon XP 2600+ וכרטיס FX5200 1. גג 1700 שקלים, עדיפות לפחות מזה 2. עבודה משרדית, תכני HD (כרגיל), דו מימד (פוטושופ למשל) שימוש בכל יום לא לפרנסה אך גם לא כבד במיוחד נראה לי שבינתיים יהיה שימוש בכרטיס מובנה (אולי HD4200/HD3200) ובעתיד ירכש כרטיס מסך למשחקים 3. אין צורך בציוד היקפי. אין צורך בצורב. 6. שקט- בסולם של 5. לא צריך להיסחף עם מאווררי SFlex כי זה מפרט תקציבי אבל גם שלא יפריע לישון. 7. לא יהיה אוברקלוק רציני/בינוני, אולי משהו קל. 8. ללא מערכת הפעלה וללא הרכבה. 9. המערכת תירכש ב-TMS בלבד אלא אם כן יש לכם רעיון טוב יותר בנתניה מלבד KSP ו-Ivory כמובן.
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כמו שרשמתי בכותרת, המלצות יתקבלו בברכה כרגע מבחינת נוחות ומוכרות אני מתלבט אם לקנות בKSP או שניידר מחשבים, אשמח להצעות והסברים ^^
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני צריך בבקשה המלצה על לפטופ, דרוש לפטופ עם מסך קטן (11-13 אינץ'), קל, רמקול סביר (ומעלה), לא למשחקים, לפחות 250GB טווח מחירים: עד 3000 ש"ח תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, קראתי קצת בפורום לגבי רכישת מחשב, אני צריכה את עזרתכם בהמלצה על מפרט / קיים או להרכיב מחשב לילד בן 8 שאוהב מאוד משחקים כמו fifa minecraft ועוד התקציב הוא עד 3000 ש"ח רצוי שזה יכלול - מסך + מערכת הפעלה. המון תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב נייד 17 אינץ עד לסכום של 6500 ש"ח כמובן שאשמח לזול יותר, האם יש עדיפות למחשב שנותן 3 שנות אחריות? הדרישות הם: אינטרנט,אופיס,סרטים,משחקים. כמו כן ברצוני מחשב חזק ואמין לאורך זמן רב, יש לציין שהמחשב לא יצא מהבית אני פשוט רוצה להחליף את המחשב הנייח הישן שלי(נמצא אצלי כבר 10 שנים)למחשב נייד לפינת העבודה ובכך לחסוך בחוטים וליצור פינת עבודה נקייה ומסודרת יותר. אשמח לקבל הצעות. בתודה מראש אלברט
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עברתי על כמה מפרטים שהכנתם כאן בסכום דומה, אבל אף אחד לא מבוסס אינטל. אם אפשר אני מעוניין במפרט של עד 5000 ש"ח, שיהיה מבוסס על מעבד אינטל. מטרת המחשב בעיקר למשחקים. כמו כן הוא צריך להיות כולל מסך(אם אפשר שתי מחירים למסך,אחד לשטוח, אחד לרגיל) +.... צורב + מקלדת + עכבר(אופטי) + ורמקולים(פשוטים ביותר).
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה לקנות מחשב בארה"ב, חשוב לי מאוד אחריות בינלאומית. ובלי מסך טאצ' התקציב שלי בערך 3000 שקל (700 דולר), מומלץ כמה שפחות, מעדיף דגם מחשב חדש, אם יהיה משתלם אוכל לחרוג מעט מהתקציב. מטרת המחשב: לימודים, מסחר בשוק ההון, פוטושופ, כתיבה, מעט משחקים. גודל המסך: 15.6" או יותר. מבריק או מט: לא מבין בזה, מה שהרגיל אוהב את המסכים בניידים של DELL. רזולוציה: FHD מאמין. דרישות מיוחדת לאמצעי קלט: אין, מעדיף NUMPAD. משקל רצוי: כמה שפחות, אפשר להתפשר. האם נדרש זמן סוללה ארוך: עדיפות לארוך. יציאות מיוחדות: HDMI,VGA. bluetooth: לא חייב. גודל וסוג כונן קשיח: אין העדפה. כונן אופטי: כן. תחנת עגינה: לא צריך. אחריות בינלאומית: חייב רישיון למערכת הפעלה: מעדיף, אפשר גם שלא. העד…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט שיהיה במיוחד לעריכה בתוכנות avid ו- affter effects . אני צריך גם מסך אחד וכרטיס מסך שיהיה עם שתי יציאות למסכי מחשב (לא clone) ויציאה לטלוויזיה. אני יישן לידו בחדר אז אני צריך מחשב שקט יחסית ולא מתחמם יותר מידיי. אם יש מפרט שבתוספת כמה מאות מעבר לתקציב יתן מחשב הרבה יותר טוב אז עדיף לי. ואם אפשר להמליץ על מקום לקנות מבחינת מחיר ושירות תיקונים, אני אשמח. תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-