ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
אני צריך חוות דעת על המפרט שבניתי. המפרט מיעוד בעיקר למשחקים שירוצו על רזולוציה 1280*1024 המפרט ללא המעבד וציוד היקפי. לוח אם: ASUS P5N-D ¤788 כרטיס מסך: TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 8800GT 512MB DDR3 OC - HEATPIPE- RETAIL ¤902 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤311 זיכרון: CORSAIR DUAL CHANNEL 4096MB DDR2 800 (2048X2) DUAL XMS2 CL 5-5-5-18 -TWIN2X4096-6400C5 ¤542 מארז: COOLERMASTER CM 690 : RC-690 w/o PSU ¤424 ספק כוח: CORSAIR VX 550W : CMPSU-550VXEU ¤448 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ¤113 קרור למארז: ARCTIC COOLING 120mm 12L ¤33 כמות:3 מחיר סופי: ¤3627 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 28 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.67GHz(E6700) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 2982 לוח אם : GIGABYTE GA-965P-DQ6 ¤ 1240 זיכרון : GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-5-15-5-5 ¤ 1838 כרטיס מסך : SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950XT 256MB DDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ¤ 1604 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA 150 ¤ 438 צורב DVD : NEC DVDRW ND-3570 DOUBLE LAYERED X16 - BLACK - BULK ¤ 211 מארז : GIGABYTE 3D AURORA 570 - BLACK/SILVER - GZ-FA1CA ¤ 854 ספק כוח : COOLERMASTER REAL POWER 450W : RS-450-ACLY ¤ 541 קרור למעבד : ZALMAN CPU COOLER FATAL1TY FS-C77 FOR INTEL&AMD 478/754/775/939 ¤ 343 קרור למארז : THERMALTAKE SMART CASE FAN BLUE…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי מKSP את המחשב מדגם Samsung NP350V5C-S07IL חדש בניילונים עם אחריות הבעיה היא כזאת: הדלקתי את המחשב לאחר טעינה ארוכה נתתי לסוללה להיטען עד הסוף למרות שחלק אומרים שלא צריך בכל אופן לאחר הרשמה בווינדוס 8 בעברית והפעלת המערכת אני עובד בשפת מערכת עברית כמו בכל המחשבים שיש לי בבית ניידים/נייחים. בכל אופן שאני לוחץ CAPS LOCK המקלדת עוברת לאנגלית אבל חוץ מ-2 אותיות שהם "Q" "W" שהם הכי עיקריים ואני לא מבין מה הבעיה של המחשב מחשב חדש מהניילונים יש לי מחשבים ניידים מחברות HP MSI DELL בחיים לא היה לי בעיה של מקלדת שלא רושמת לי 2 אותיות באנגלית מה שמוזר פה שאם אני הופך את המקלדת לאנגלית פתאום לב ופלא 2 המקשים הבעייתים חוזרים לפעולה רגילה ואני לא מבין מה הקטע של הפגם הזה ??? יש עצ…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התקציב המקסימאלי בסביבות ה 1000 ש"ח. עדיף לא לחרוג מהתקציב. המחשב ישמש לעבודה משרדית וקצת עריכת ספרים תמונות ברמה נמוכה. חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר ושלא אצטרך להחליף אותו מחמת זקנה (ישן מדי) בשנים הקרובות... אין צורך בציוד הקפי, מארז פשוט עם כניסות USB מקדימה. אני לא בטוח שהכונן DVD הישן יכול להתאים... אם כן אז אפשר לוותר עליו. שקט ברמה ממוצעת פלוס. לא מתוכנן אוברקלוק. אין צורך במערכת הפעלה והרכבת המחשב בחנות, אלא אם כן ההרכבה פוגעת באחריות. עדיף חנות באזור פתח תקוה ראש העין. חשוב לי שאוכל להשתמש בו בשנים הקרובות ושיתאים לחיבורים וההתקנים החדשים. לא מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד, אולי ברמה של זכרון והארד דיסק. תודה לכל העוזרים!
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב שיהיה כמה שיותר זול, אך עם זאת שיהיה 'עדכני' מבחינת הרכיבים, רצוי למשל שלא יהיה מבוסס על לוח ומעבד בסוקט 478 או 754. המחשב משמש בעיקר לגלישה באינטרנט ועבודות משרדיות, אם כי אחותי הקטנה משחקת סימס 2. היא הסתדרה בינתיים עם TNT 2 Ultra, אז אין צורך לדפוק פה 7900GTX. המחשב הזה יחליף מחשב מבוסס פנטיום 2 550Mhz, אני לא צריך מסך או כל ציוד היקפי אחר, לא הארד דיסקים ולא כוננים אופטיים. תודה רבה לעוזרים.
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני עומד לפני רכישה של מחשב ראשי לבית שמיועד לשימושיים מעורבים, תכנות, גיימינג בינוני עד כבד, תכני HD ויישומי אונליין שונים. המחשב לא ישמש ליישומי עריכת וידאו למיניהם וישמש לצורך עריכה גראפית קלה ומינימאלית בלבד. המטרה העיקרית שלי היא בניית מערכת יציבה ומהירה שתחזיק 4 שנים לפחות באופן יציב וללא קרטועים (בדומה למערכות קודמות שבניתי), ותריץ משחקים כגון GTA, FIFA החדש, ומשחקי שוטר ואסטרטגיה שונים ללא בעיה, בהגדרות הגראפיות המקסמיאליות או הכי קרוב לזה, תתמוך בריבוי משימות תוך ריצה חלקה ומהירה. את המפרט הבא ערכו עבורי באייבורי לאחר שתיארתי פחות או יותר את הדרישות שלמעלה: מארז: arctic silentium T11 עם 2 מאווררים 12 ס"מ – 365 ₪ ספק: seasonic eco600 600W A.PFC 12CM – 360 ₪ לוח: …
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי, אני צריך 2 מפרטים. 1. עבור בני בן ה 5 כי נמאס לי שהוא מתעלק על המחשב שלי. התקציב הוא 2500 ש"ח גג (עדיף פחות), וצריך לכלול: מעבד, לוח, קול, רשת, DVD, רמקולים פשוטים, מארז, 256 זכרון, דיסק גדול (60 או 80 , כי אני אשתמש בדיסק שלו לגיבוי הנתונים מהמחשב שלי), כונן דיסקטים, מלקדת פשוטה, עכבר אופטי של מיקרוסופט .... זהו (לא צריך מסך) מה המפרט הכי טוב שאפשר לקנות ? השימוש העיקרי יהיה : אינטרנט (כן כן, לאתרי ילדים כמו אלפי וכו) משחקי לומדות, וגם קצת משחקים יותר חדשים. 2. עבור האחיין שלי, הסיפור קצת שונה התקציב עומד על 4500 שח והדרישות הינן למשחקים ואינטרנט הרכיבים הנדרשים: מעבד, לוח, מארז, רמקולים כדוגמת SB 2100, זכרון 512, דיסק גדול (69 או 80), DVD, צורב CD (לא קומבו, אלא בנפ…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש בנתונים, הרבה קבצי pdf, עבודה רבה בתוכנות בענן דרך הדפדפן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, דפדפן עם הרבה כרטיסיות פתוחות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21-22 אינץ'. יתכן שישתמשו ברזולוציה נמוכה, עקב תוכנות ישנות. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רגילות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 =…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי 1. טוב אני יתחיל מזה שאני רוצה להרכיב מחשב שברגע שאני ידליק אותו אני לא אדע שהוא עובד בכלל, ז"א כמה שיותר שקט. 2. בתור מעבד אני צריך משהו שיתמוך במולטיטסקינג בצורה הכי טובה שיש למשל קידוד סרט, פתיחת קובץ ממש כבד בווינראר, אי מיול, אנטי וירוס, ואנטיספייור וכו וכו שרצים ברקע, בשביל זה הבנתי שאני צריך מעבד של אינטל והאמת זה גם מה שאני רוצה, וגם שיהיה אפשרי לעשות לו אוברקלוק אבל בלי להשתגע יותר מידי למשל כמו שאני מריץ את הברטון 2500+ שלי ל3200+ עם קירור ממש ממש מינימלי למעבד וכלום למארז, אם יהיה אפשרי להריץ את הE6420 ל3.0\3.2 ג'יגה הרץ זה יהיה מצויין ואם לא אז את הE6600 או שבכלל שווה לחכות לQ6600 (ממש אין לי בעיה לחכות) ואותו יהיה אפשרי להריץ לסביבות ה3.2 ג'יגה? 3. בקש…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב בן 3 וחצי שנים שמתחיל קצת להתעייף (ולהרעיש) המפרט שלו: מעבד - PD 2.8 4M DUALCORE לוח - INTEL G965 דיסק קשיח - 250 , 160 , 80 זכרון - 1GB DDR3 667 *2 צורב DVD LG ספק 300W יש טעם לשדרג את המעבד למעבד הבא - Pentium E6500, 2.93GHz, 1066Mhz, s775, 2MB, DualCore או שעדיף לשים כסף בצד ולקנות חדש?
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מטרות המחשב - סטודנטיאליות (משרדיות) + גיימינג בינוני גודל המסך - 15.6 רזולוציית המסך - FHD דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - עדיפות למקלדת מוארת משקל רצוי - לא משנה האם נדרש זמן סוללה ארוך - עדיף, משהו כמו 3-5 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות - אין דרישה אבל תמיד טוב שיהיה גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - לא חייב SSD, צריך הרבה מקום 750-1T כונן אופטי - כן, חיצוני או פנימי לא משנה לי האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - שיחזיק לי מבחינת משחקים לפחות לשנה - שנתיים הקרובות + שיהיה אמין כי הולך להיות עליו כל החומר של התואר שלי חשבתי ע…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס - שימוש ביתי * גודל המסך? 15.6 עדיף מט, לא קריטי * רזולוציית המסך? לא משהו מיוחד * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן חשוב - אחריות 3 שנים עד הבית תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
10אלף למשחקים + מסך חשוב שיהיה מסך טוב LCD משהו 20 אינץ משהו טוב שיעלה ככה 1500- 1800 שקל ללא overclock מבוסס intel תודה מראש =] אה כן ולא פחות חשוב תכתבו מאיפה לכחתם את המחיר והמפרט מאיזה חנות ואם אתם ממליצים על החנות הזאת אוו כל חנות אחרת שאתם ממליצים לקנות ממנה
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב לבאי הפורום. מפרט נכחי: מעבד Intel Core 2 Quad Q9300 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L זיכרון 8.00GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz כ. מסך 2048MB NVIDIA GeForce GTX 960 על מסך ברזולוציה של 1920*1200 הארד דיסקים מכניים רגילים (אין SSD) כל זה יושב בתוך מארז כולל ספק Antec SONATA-III EC 500W הדבר העתיק הזה (מעבד ולוח אם מ 2008) דווקא משרת אותי לא רע גם בגיימינג עד היום, אבל נראה שהגיע הזמן להתקדם. בעיקרון מעוניין לשדרג כמה שאפשר בתקציב נמוך ככל האפשר. נניח באזור ה 1000-2000 ש"ח. אני משער שהכי כדאי לי להביא לוח אם ומעבד i5 כלשהו עם זיכרון ואולי SSD. הכרטיס מסך יחסית חדש ולא נראה לי ששווה להחליף. בעיקר מעניין אותי איזו חומרה יכולה לתת לי שיפור משמעותי בהוצאה מיני…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, הזרמת תכני HD ל LCD וגיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, Matlab, Eclipse,... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA5, BF1, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתלבט בין 13.3 אינץ' לבין 14 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בכ - 2500 שקל שימושים: עבודה של שולחן עבודה מרוחק, לא משהוא יותר מידי כבד .... ובנוסף שימוש ללימודים אני צריך משהוא נוח, עם מסך בינוני-גדול שיהיה קל יחסית מבחינת משקל שכן אני ייקח אותו איתי ללימודים ... אשמח להמלצות ! תודה !
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני צריך בבקשה המלצה על לפטופ, דרוש לפטופ עם מסך קטן (11-13 אינץ'), קל, רמקול סביר (ומעלה), לא למשחקים, לפחות 250GB טווח מחירים: עד 3000 ש"ח תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם עדיף להחליף תמעבד לAMD ? והאם יש מקום לשים עוד 200-300 ש"ח בשביל איזשהו שיפור רציני (עדיף שלא כמובן)? ועוד משו.. אמרו לי שהכרטיס מסך יש לו שנה אחריות ועדיף לקחת משו אחר האם זה נכון או שעדיף לי להישאר עם הכרטיס הזה וזהו..? מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Box ¤603 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE7200 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤340 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39274 כונן קשיח Seagate ST3250624AS 250GB SATA2 16MB ¤269 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10832 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP ¤209 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996529 כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤979 כמות:1 http:/…
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אחרי סקירה של מספר דגמים וחנויות נתקלתי בדגם הבא: Dell Studio 1537 V9400 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7138 מעט מאד המידע שמצאתי על הדגם בחיפוש בגוגל, וכן המקום הנוסף שמוכרים אותו הינו בחנות שניידר מחשוב: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10755 והאחריות הינה של דל למשך 3 שנים (האם עצם היותי בעל מחשב דל מקנה לי אחריות של מקורית?) מספר שאלות לפני שאחליט על רכישה: 1. האם מישהו התנסה בדגם הספציפי הזה? 2. חנות מתחרה הסבירה לי כי דגם זה הינו "שיפור" לדגם שונה שעושים בחנות. האם זה נכון? 3. מה דעתכם הכוללת? * אני יודע שישנם אנשים שאינם קונים בKSP מסיבות אלו ואחרות- ולכן את הדעה האישית לגבי החנות נא להשאיר בצד. אם למישהו יש הצעות/הערות ו/או המלצות, אשמח לשמוע. בעקר…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הראשון לחבר שלי * מטרות המחשב? עבודה משרדית ומולטימדיה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 בלבד * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd 256 gb בלבד! * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? asus' dell * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) לא מסך מגע, מעבד i7 עדיף מאוד, בשאיפה למחשב חזק ואיכותי כולל כרטיס מסך, לא לגיימינג. הבח…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יצרנית המחשבים הניידים המיועדים לפלח השוק הגבוהה - Alienware חשפה היום את הנייד החדש של החברה אשר על פי דבריה מדובר בנייד החזק ביותר שהושק עד כה. הנייד החדש שייך לסדרה Area-51 המפורסמת של החברה,וקוד המוצר - m17x. הנייד מצוייד במסך 17 אינצ' רחב אשר עובד ברזולוציה של 1920x1200, מעבד ה Extreme החדש של אינטל אשר מיוצר בטכנולוגית 45 ננומטר ועובד במהירות של 2.8Ghz, 4GB של זיכרון DDR2, כ 1.5TB על שלושה כוננים קשיחים וזוג כרטיסי GeForce 8800M GTX אשר יהיו אחראים על הביצועים הגראפיים. בנוסף יהיו גם מוצרי החומרה "הסטנדרטים" כמו כרטיס קול 7.1 ערוצים וצורב DVD, ואת מערכת ההפעלה VISTA של מיקרוסופט בגירסאת ה Home Edition או ה Ultimate. קישור לדף המוצר - http://www.alienware.com/produ…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני בודק אופציות למחשב נייד קל עבור חברה שלי ללימודים, מדובר על 13.3 או 12.1 בלבד הדבר החשוב ביותר הוא המשקל, ורצוי מאוד שהוא יהיה מתחת ל-1.7 קילו, כמה שפחות יותר טוב בהתחלה חשבתי שהאסוס 1201N יהיה מומעד טוב, אבל נראה לי שהוא לא מספיק חזק, ועם חלונות7 הוא לא יציג ביצועים סבירים לעבודה ממושכת בגלל המעבד החלש, ורק 2 ג'יגה זיכרון, אני ישמח לדעת מאנשים שרכשו אותו איך הביצועים בחלונות 7 והם מרגישים שהוא "כבד" בעבודה ממושכת. בכל אופן, אחרי שחרשתי קצת על הפורום והרשת מצאתי כמה מועמדים שנראים לי: Dell Vostro 3300 עם שדרוג ל4 ג'יגה זיכרון, 3 שנים אחריות, מעבד יחסית טוב, סדרה עסקית איכותית.. החסרונות: משקל (מעדיף קל יותר למרות שהוא דיי קל), חסר HDMI בגלל שזה עסקי וזה קצ…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני עדיין מחפש מחליף ל-R2H שלי - טאבלט שמריץ WINDOWS, פחות מ-1KG עם מסך מגע טוב וחיבור VGA חובה. יש לי גם את ה-GIGABYTE M912X המצויין: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452165.msg3867413#msg3867413 אני מחפש משהו קטן, קל וחזק משמעותית ממנו, בלי חשבון (כמעט) למחיר כרגע. עד כה ראיתי את ה-ICONIA TAB של ACER אבל המעבד שלו חלש בהרבה ואין לו יציאת VGA כלל: פתחתי עליו דיון - בלי הרבה תגובות (כצפוי): http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=500348.0 חשבתי אולי ה-Asus Eee Slate EP121 האימתני יעשה את העבודה, אבל 1.6 ק"ג ללא VGA לא ממש עוזרים לי... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=499266 (גם - ללא תגובות). ב-Computex 2011 שמתנהלת ברגע זה, הושק ס…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מבקש ייעוץ לפני רכישת מחשב נייח (בארץ- KSP או IVORY- לא מעוניין לרכוש ממקום אחר/חו"ל) לשימוש בסיסי (אופיס וכו') עד 3,000 ש"ח, אך הוא חייב לעמוד בתנאים הבאים (סימולטור): OS: Windows 10 Processor: Intel Core i5-4690 @ 3.5 GHz or AMD Ryzen 5 1500X @ 3.7 GHz OR Intel Core i7-4790 @ 3.6 GHz or AMD Ryzen 7 1700 @ 3.8 GHz Memory: 8 GB RAM Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 or AMD Radeon RX 480 with 4 GB VRAM or more (AMD Max Supported Driver 20.4.2) DirectX: Version 10 Network: Broadband Internet connection Storage: 20 GB available space Sound Card: DirectX Compatible Additi…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-