ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
המדריך מתמקד בשיקולים של מחיר, גודל, בחירת מעבד, יחס ביצועים לחיי סוללה וערכת השבבים Nvidia Ion. http://yoni1z.blogspot.com/2010/04/netbook.html כמו כן מתארגנת קבוצת רכישה למחשב מיני נייד. הכוונה היא לפנות ישירות לאחד היבואנים הרשמיים ולקבל מחיר מיוחד ללא פערי תיווך, כולל אחריות מקורית של היבואן. מוקדם להתחייב על דגם ספציפי עקב השינויים המהירים בשוק זה, אך ההתמקדות היא על מעבד אינטל Atom N450, בעל מסך 10 אינטש לפחות וזמן סוללה ארוך. למעוניינים אפשר לשקול מחשב משולב עם Nvidia Ion2 המאפשר ניגון סרטים Full HD 1080p וחיבור HDMI. להרשמה היכנסו לבלוג שלי מצד שמאל למעלה. http://yoni1z.blogspot.com
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, מסמכי אופיס, צפייה בסרטים ועריכת תמונות "קלה" (עיבוד RAW בתוכנות של ניקון, בעתיד אולי גם פוטושופ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Nikon View + Capture NX2 - שימוש ביתי תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כמה אוכל לקבל על הלוח Asrock Z87 Fatal1ty killer? הלוח בן פחות משנה, עוד שנתיים אחריות. הלוח כמובן באריזה מקורית ושמור היטב. בנוסף, מה שווי זיכרון ראם 1X8GB DDR3 1600 וכן, מעבד i5-4670K?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח למשחקים (עד עכשיו שיחקתי ב PS4, מבסוט עליו לגמרי). היה לי קצת קשה למלא את הפורמט כי אני לא יודע כמה כדאי להשקיע ובמה. המחשב צריך לשמש גם לעבודה, אני מתכנן להתקין עליו 2 מערכות הפעלה: 1. ווינדוס למשחקים 2. אובונטו לעבודה המחשב שיש לי היום (Asus i5 8GB 256SSD) מספק אותי לגמרי עבור עבודה, אבל הוא יעבור הלאה ואני אשתדרג גם במחשב שישמש למשחקים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במקומות שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב עבור משחקים ואינטרנט. לא מדובר על גיימרים רציניים (בסך הכל אחים שלי) אבל צריך שהמחשב יוכל להריץ משחקים חדשים בצורה נורמלית. התקציב הוא בערך 3000 ₪ אפשר פחות ואם צריך אפשר גם קצת יותר. מסך כבר יש אז התקציב אינו כולל מסך. גם מערכת ההפעלה תירכש בנפרד. מוכר מחשבים שפניתי אליו הציע לי את המפרט הבא (אני יודע שהוא לא מספיק מפורט, אבל זה בינתיים מה שהוא נתן): מארז איכותי עם כניסות USB קידמי לוח INTEL G41 מעבד:E5300\5500 דיסק קשיח:320G זכרון פנימי: 4G צורב DVD LG*22 כרטיס מסך G.F 9400 מחיר: 2000 ₪ זה לא נשמע לי מספיק, אבל זו בכלל נקודת פתיחה טובה לשדרוגים? תודה רבה על העזרה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, ותודה רבה על הנכונות לעזור אתם אלופים. בשבועות האחרונים עבדתי מהבית על לפטופ i7 של DELL , עם 16GM ראם וכונן SSD. כרגע המחשב בקושי זז ונתקע המון, ממש בלתי אפשרי לעבוד (אפרט מה השימושים לפי הפורמט). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 7000 ש"ח אבל אפשר למתוח לכיוון 7200 אם משהו מצדיק 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי הוא תוכנת Arcgis Pro שהיא תוכנה לעבודה עם מפות ושימושים גיאוגרפיים שונים. אני תמיד עם מולטיטסקינג - כלומר פתוח ברקע אקסל, וורד, גוגל כרום הזללן ולפעמים עוד תוכנה קטנה. בנוסף אני עם…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חבר'ה, מה העניינים? טוב אז אמא שלחה אותי לברר איזה מחשב כדאי לה לקנות. המטרה היא מחשב לשימוש ביתי - גלישה באינטרנט, צפיית סרטים (אולי דרך טלויזיה) ושאר נפלאות. התקציב הוא 3000-3500 ש"ח, ללא ציוד הקפי. אם אתם חושבים שאפשר להסתדר בתקציב נמוך יותר אתם מוזמנים להציע עוד משהו, שמתי לב שאתם נוטים להשתמש רבות במעבדי AMD ולא אינטל והשאלה היא למה? מה ההבדל? האם ניתן לקבל מפרט שמבוסס על אינטל ואחד אשר מבוסס על AMD? אשמח לעזרה, תודה
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מספר רכיבים לשדרוג המחשב שלי: -מעבד (עדיף אינטל) -לוח אם -זכרונות -כרטיס גרפי -דיסק קשיח כאשר הדרישות הן: מחשב חזק למשחקים. אני מעוניין שהמעבד ולוח האם יהיה כמה שיותר חזקים, ואת שאר הרכיבים שאוכל להחליף/לשפר בעתיד. אני לא מעוניין לבצע OC. זכרון עדיף כמה שיותר מהיר ואיכותי, ואפשר להתפשר כרגע על הנפח (לא יותר מ-4GB) דיסק קשיח - שוב אני לא חושב שיש צורך ביותר מ-320GB ועדיף מהיר. כרטיס גרפי - בסכום של עד 600 ש"ח, כי אני מעדיף להחליף אותו בתדירות גבוהה מאשר להשקיע בכרטיס הכי טוב שיש כרגע בשוק. יש לי ספק כח Enermax 400W. אם אתם חושבים שהוא לא יספיק אז גם המלצה על ספק חדש. התקציב שלי הוא מקסימום של 3500 ש"ח, אבל אין צורך לשפשף את הרף העליון אם אתם ח…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מקסימום חריגה של כ-600 ש"ח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HD ומשחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? משחקים אשר יעבדו על המחשב הם: sc 2, דיאבלו 1,2 ו3כשיצא, dirt 2,3 , פייר 3, ועוד. 3. האם יש צורך ב…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב נועד לגלישה, צפייה בסרטים באיכות 4k ולמשחקים. מעבד Intel® Core™ i5-13500 Raptor Lake Tray לוח אם Asus Prime H610M-A D4 Micro ATX זכרון Kingston ValueRAM 16GB DDR4 3200MHz KVR32N22S8/16 DIMM כונן Kingston 1TB NV2 PCIe 4.0 NVMe SSD M.2 כרטיס מסך Asus Phoenix GeForce RTX 3060 V2 12GB GDDR6 ספק כח אקטיבי Antec VP550P PLUS 550W
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב מתחמם מאוד ועובד לאט ממש. הורדתי תוכנה לבדיקה והיא רושמת בכל הקטגוריות חום גבוה . כנראה שהמאורר הפסיק לפעול . כמה אמור לעלות תיקון כזה?
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנה המפרט המושלם שלי, נראה אתכם אומרים שהוא לא טוב! מעבד: Intel D 820: Pentium 4, Dual Core, 64 bit לוח אם: P5LD2 Asus זיכרון: DDR2 1024Mb 533MHz Kingston הארדיסק: WD1600JS Western Digital כרטיס מסך: CONNECT3D Radeon X800 GTO 256mb GDDR III DVI-I + VIVO ספק: FSP 400W ATX 12V (Version 2.0) 400W 12CM Fan צורב DVD: LG GSA-4167B ראוטר חסר לי, וכל השאר לא צריך לרשום.. 5000 ש"ח, המחיר לא כולל מסך. מה אתם חושבים? ><
-
- 31 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
גודל המסך? - 15.6 * משקל רצוי? - עד 3 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - שעתיים? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - כל החדשות. USB3, HDMI * בלוטות? - ברור? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - לא משנה, הכי פשוט * כונן CD/DVD? - כדאי שיהיה צורב. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מעלות תרשיחא נחשב חו"ל? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? האחת עם השירות ההכי טוב, מחשב שאמור לשמש הרבה בני משפחה שונים. הורים, ילדים, מורים ותלמידים. עדיף שכולל כל מה שיש בדסקטופ. בעקרון רציתי מאייבורי או KSP את המחשב: http://www.ivory.co.il/Asus_X54C_B960.html אבל אף אחת מהחנויות לא עושה לי חיים קלים. רוצה לראות את החנות הז…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, במקום עבודתי יש כרגע 2 מחשבי עריכה עם מעבד i7-3770 3.4Ghz. במצב רגיל הם יכולים לקודד כ 200 שעות בחודש, ואני רוצה להביא מחשב נוסף עם כוח עיבוד גדול יותר. מחשב שיהיה מיועד לעשות אך ורק רנדורים, כך שאין חשיבות לכרטיס מסך ושאר דברים של מחשבים "רגילים". מצד שני, מחשב שיעלה 30,000 שקל זה קצת מעל התקציב. רעיונות?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב בעיקר למשחקים וצפיה בסרטים עדיפות למסך גדול יחסית, לפחות 15 אינץ', ניידות וחיי סוללה לא מאוד חשובים חשוב HDMI כונן לפחות 500 GB, טרה בייט יהיה מאוד נחמד לא נדרשת אחריות בינלאומית היה לי ניסיון טוב מאוד עד עכשיו עם ניידים של טושיבה, אבל אני פתוח לכל החברות תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני קונה השבוע מחשב חדש והוא יהיה למטרות משחקים בעיקרו ולOC קל. אני צריך מסך lcd 19 עכבר מקלדת וכל השאר. ההתלבטויות העקריות שלי הם בכרטיס המסך,בזכרונות ובלוח האם. אני מבקש מהמבינים לעזור לי בבניית המפרט ועוד שאלה-לכמה זמן המחשב יחשב מחשב טוב וסביר,האם גם בעוד שנתייים למשל? תודה רבה לעוזרים.
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש ללימודים, ככה שהשימוש יהיה בעיקר גלישה באינטרנט ויישומי אופיס. ממש חשוב לי שהמחשב יהיה קליל מבחינת משקל, שהמטען שלו יהיה קליל (כי לאחרונה נתקלתי במטענים גדולים שלא באמת נוח להסתובב איתם) ושהסוללה שלו תחזיק לי לאורך זמן. ההתלבטות שלי היא בין שני מחשבים- מקבוק אייר 2020, i5 מסדרה y, הוא 256 גב, 8גב ראם או הזנבוק החדש ux325ea, הוא גם i5 אבל דור 11(!), 512 גב, 8 גב ראם כמות הזיכרון בפועל לא קריטית לי, אני כבר 6 שנים כמעט עם הזנבוק שלי ולא מגרד את המקסימום של 256 שיש לי כרגע ברור לי שהזנבוק יותר מהיר, השאלה אם ליישומים שאני צריך זה בכלל רלוונטי. בנוסף, יש לי אייפון ואייפד ויהיה נוח אם הם יתמשקו עם המח…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000, +2500 ש"ח מקסימום. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, VR ופיתוח בVS לVR. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא, בלי OC בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ייתכן ואצטרך WINDOWS PRO 64 8. הא…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
לגבבי המפרט הזה, מיועד לאולפן בייתי, לא ממש למשחקים: מעבדי אינטל? P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775) 1090 1 1090 לוחות אם למעבדי אינטל? l IS7-E (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA 460 1 460 זכרונות? 2X DDR 400 512MB A-DATA 490 2 980 כרטיסי מסך? ABITl GF FX5200 128MB AGPx8,DVI ,TV(Kit) 340 1 340 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL 120 GB 7200 ATA-100 (8MB) 530 1 530 כוננים- ??1.44?? FLOPPY Teac/SONY 1.44 40 1 40 צורבים? CD Recorders LG 52 x 32 x 52 (kit) 170 1 170 מארזים? +2 FANS ATX MIDI 400W usb,p.stab.,black&silver 280 1 280 מקלדות + עכבר? MS Internet + MS Mouse Optical 120 1 120 מחירון עבודות במעבדה? Assembly Computer (new compon.) 190 1 190 Tot…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב עם המפרט להלן cpu - AMD Ryzen 5 1600 זיכרון - 16.0GB Dual-Channel DDR4 @ 1064MHz לוח אם - Gigabyte Technology Co. Ltd. AB350-Gaming 3-CF (AM4) כרטיס מסך - 2047MB NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB (MSI) חשבתי על לשדרג אותו ב 2000 - 1600 ש"ח בערך הייתי שמח לאור הנתונים הטכניים למעלה מה החלק שהכי כדאי להחליף מבחינת ביצועים אני חשבתי על כרטיס מסך 4060 ב 1500-1600 ש"ח שימוש המחשב הוא בעיקר גיימינג - משחקים כמו fallout 76 , guild wars , new world וכו..
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי 1. טוב אני יתחיל מזה שאני רוצה להרכיב מחשב שברגע שאני ידליק אותו אני לא אדע שהוא עובד בכלל, ז"א כמה שיותר שקט. 2. בתור מעבד אני צריך משהו שיתמוך במולטיטסקינג בצורה הכי טובה שיש למשל קידוד סרט, פתיחת קובץ ממש כבד בווינראר, אי מיול, אנטי וירוס, ואנטיספייור וכו וכו שרצים ברקע, בשביל זה הבנתי שאני צריך מעבד של אינטל והאמת זה גם מה שאני רוצה, וגם שיהיה אפשרי לעשות לו אוברקלוק אבל בלי להשתגע יותר מידי למשל כמו שאני מריץ את הברטון 2500+ שלי ל3200+ עם קירור ממש ממש מינימלי למעבד וכלום למארז, אם יהיה אפשרי להריץ את הE6420 ל3.0\3.2 ג'יגה הרץ זה יהיה מצויין ואם לא אז את הE6600 או שבכלל שווה לחכות לQ6600 (ממש אין לי בעיה לחכות) ואותו יהיה אפשרי להריץ לסביבות ה3.2 ג'יגה? 3. בקש…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?): תכנות, בעיקר לקנייה כדי ללכת למפגשים ועוד. אולי אני אשחק במשחק שנקרא CS:GO לדעתי לא עוד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה ג…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי...... אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש ההתלבטות היא בין IBM R51 הכולל: מעבד centrino 1.5GHz זכרון 256MB DDR דיסק קשיח 40G כרטיס מסך Intel Extreme 2 DVMT 64 כרטיס רשת 802.11b משקל 3 ק"ג לבין Acer Travel Mate 292FLci הכולל: מעבד centrino 1.5 זכרון 256 DDR כרטיס מסך Intel 855GM כרטיס רשת 802.11g 54Mbps משקל 2.43 ק"ג לשניהם כמובן כונן קומבו ומסך 15" 1024X768 XGA TFT ושניהם באותו מחיר אז מה עדיף חבר'ה תעזרו לי
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך נייד חזק שאני אוכל לעבוד איתו בשתי מערכות הפעלה(או יותר...) , אוכל לעסוק בגרפיקה, שהרמקולים יהיו איכותיים ככל הניתן, שאיכות הבנייה תיהיה מצויינת , שיהיה מסך איכותי (עד עכשיו ראיתי ניידים רק עם מסך מגעיל שאפילו אם מסתכלים עליו ישירות רואים חלקים כהים יותר ופחות כהים לגבי המסך) מתוכנן לראות בנייד סרטים, סרטים באיכות טובה (כמובן לא HD, לא נראה לי שבנייד ניתן לראות HD , אולי אני טועה...), אז שיהיה לפחות 15" בערך, ולא יהיה כבד. אם אפשר , אז שתיהיה סוללה חזקה, שתחזיק להרבה זמן. כמובן רצוי שהחברה תיהיה אמינה כמו כן,שגם מדיניותה לגבי האחריות תיהיה מספקת. עוד דבר, לא הכי משמעותי , אך...שלא יהיה יותר מדי מצועצע, שיראה קלאסי, שחור חזק כזה, ולא מכוער, כמו שיש הישנים האלה...כ…
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש ר…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-