ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
מטרות המחשב? תכנות קל באינטרנט וומשחקי מחשב * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? שיהיה מספיק נוח לכתיבה וקריאה ולא קטן מדי.מניח שמעל 13` זה טוב * רזולוציית המסך? מתכנת משחקי מחשב צריך שתהיה רזולוציה טובה אבל לא על חשבון מהירות מחשב או גודל מסך * דרישות מיוחדות לקלט- מקלדת נאמפאד, וכמה שיותר נוחה להקלדה (לא מצומצמת או דחוסה) * משקל רצוי? לא מבין במשקלים. אני נסחב איתו כל יום אז לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4, יש לי חשמל זמין בגדול * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Usb 3.0, * Bluetooth? לא חובה, אבל צריך אנטנה אלחוטית לאינטרנט * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- 500גיגה, אין צורך בssd אבל לא יזיק כל עוד לא יקר ומשמש אך ורק למערכת ההפעלה כי אין לי שימוש אחר בו * כ…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות כרטיס מסך חדש (אבל לא משהו רציני כי אולי שנה הבאה אני אקנה מחשב חדש כבר...) עד 1000 שקל. איזה כרטיס מסך עד המחיר הזה יתן לי את הביצועים הכי טובים?
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 5K , גמיש עד 6K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכת אודיו/גרפיקה/עבודה משרדית/גיימינג בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - מסך/מקלדת/עכבר/HDD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - רצוי שקט מאד. (לצורך הקלטות אודיו וכו') 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
אני זקוק למחשב משרדי (אינטרנט ואופיס בלבד). אני מתלבט בין רכישה של מחשב יד שניה (400-500 ש"ח P3, 256 RAM) לבין מחשב חדש בתקציב של 900-1000 ש"ח ללא מסך. מה אתם אומרים על החלופות הבאות: 1. מ- ivory ב- 1010 ש"ח AMD SEMPRON 2800 64BIT, לוח MSI K8MM3-V (או לוח ASROCK+כרטיס מסך GeForce 6100 80GB SATA1&2 7200 RPM, 512MB DDR, LG CD-ROM X 52 כולל מקלדת + עכבר גלילה+רמקולים 2. מ- ivory ב- 920 ש"ח Intel CELERON D 2.6GHz לוח אם MSI או GIGABYTE שדרוג ללוח אם תומך DDRII וזכרון DDRII רק - 20 ש"ח, כרטיס מסך 64MB משולב 80GB SATA1&2 7200 RPM, 256MB DDR, LG CD-ROM X 52 מקלדת + עכבר גלילה+רמקולים 3. מ- RPC ב- 1000 ש"ח Intel Celeron 2.4GHz לוח Asrock צ'פסט אינטל 865G דגם: P4I65G 25…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד 13 אינטש' שיכלול את הדברים הבאים: משקל: כ-2 ק"ג בממוצע (עדיף פחות...) כונן DVD מובנה (לא חיצוני) שיהיה יחסית דק (אני לא יודע לתת מספר מדיוק של ס"מ אבל דק כי אני טס הרבה לחו"ל והוא בתיק גב) אחריות לשנתיים מינימום חיי סוללה הארוכים ביותר למחשב בגודל זה מעבד חזק (מהיר שניתן להריץ עליו מספר יישומים במקביל) וכמובן רצוי שיהיה יפה אני לא כל-כך מבין בתחום ולכן פניתי לעזרתכם, אני מצאתי שני דגמים שנראו לי טוב: Dell Studio XPS 13 Asus F6V עכשיו, השאלה היא אם הם מתאימים לדרישותיי? אם כן, באיזה מהם לבחור ועם איזה מפרט? במידה ולא, על איזה מחשב הייתם ממליצים שעונה על דרישותיי? עקרונית אני חשבתי על תקציב של 7,500 ש"ח אבל אל תתייחסו אליו אם יש מחשב מצויין…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום המחשב נייד המדובר הוא K55A עדין באחריות למשך שנתיים וחצי שנותרו , יש את כל האריזה כולל ספרים. מותקן בו windows8.1 ( ככה הוא הגיע) זהו בגדול תודה
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקיי - גנבו לי את המחשב והמסך אז אני נאלץ לקנות חדשים. שלא כמו הפעם הקודמת, אני מנסה ללכת hi-end. אם יש דברים מיותרים או טעויות במפרט, אשמח לדעת: AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX 1 2300 ¤ Gigabyte GA-K8N-Pro SLI nForce4 Socket 939 Motherboard 1 770 ¤ Gigabyte 7800GTX GV-NX78X256V PCI-e 256Mb VIVO Retail Video Card 1 3470 ¤ Twinmos 1024Mb DDR 3200 Memory x2 1320 ¤ Seagate 250GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ Serial ATA HDD 1 830 ¤ Antec TX1050B 500W Case 1 980 ¤ NEC ND-3540 Black 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW 1 270 ¤ Thermaltake TR2-M6 SE(K8) CPU Cooler for AMD64 1 80 ¤ סה"כ 10020 ש"ח. לזה אני מקווה לצרף מסך Dell 2405FPW (בגללו לקחתי את ה- GTX עם הכנה…
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חבר משפחה צריך לפטופ חדש לצרכים שפוטים מעוד בעיקר גלישה ולהקרין סרטים על הטלויזיה * תקציב - 3500 ש"ח (הערה למטה לגבי התקציב) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט, סרטים, ודברים קלים בסגנון הזה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 14" מינימום אם יש משהו מתאים גדול יותר שנכנס בתקציב יתקבל בברכה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). - FHD יהיה אחלה אם אפשרי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכב…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לסטודנטית, אשמח להמלצות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000, אין חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנות הדמייה וגרפיקה של לימודי עיצוב פנים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא יותר מדי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, מעולם לא היה לי מחשב נייד אז אני דיי NOOB בדברים האלה. הניידות פחות חשובה לי ואני קונה אותו בעיקר משיקולי גודל ואפשרות להעביר ממקום למקום פעם בחודש. כל מה שאני כותב למטה מתייחס בהנחה שאני קונה בארץ. * מטרות המחשב? מטרת המחשב להיות תחנת עבודה נייחת למטרות של אופיס\אינטרנט\סרטים תכנות "קל". אני לא מתכוון להריץ עליו משחקים אבל אני רוצה יתירות, כלומר לא משהו מסכן שבקושי יפתח דף אינטרנט. * גודל המסך: באזור ה15" * משקל רצוי: רב הזמן הוא יהיה במקום ויוצא מהבית \ יוזז פעם בחודש בממוצע אז משקל פחות חשוב לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד אבל לא חובה * בלוטות? * גודל מינימלי וסוג של כונ…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אבקש את עזרתכם לחוות דעת למחשב מדיה. המחשב ב 99 אחוז מהזמן ישמש לצפיה בנטפליקס, אמזון, יו-טיוב וקבצי mkv, כאשר המטרה היא לאפשר שדרוג לצפיה ב 4k 60 fps, מה שאין לי כרגע. לכן היה חשוב לי שיהיה כתוב ברירור במפרט שיש יציאת hdmi גרסה 2.0 ומעלה. המחשבה הראשונית היתה לקנות nuc שעולה בערך אותו הדבר ומגיע במארז קטן שניתן לשים מתחת לטלוויזיה, אבל ההיצע של הדגמים שלהם בארץ לא משהו, וגם מצאתי חוסר התאמה בין מה שאינטל מפרסמים באתר שלהם לבין מה שרשום לאותו הדגם בחנויות בארץ, אז לא בא לי ליפול פה על שיטת מצליח. זה המחשב שהרכבתי, אשמח לקבל אערות: כונן ssd Samsung 860 QVO Series MZ-76Q1T0BW 1TB SATA III SSD 545₪ כונן m.2 Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 MZ-V7…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD וקצת משחקים (FIFA, COD). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). FL STUDIO/CUBASE ,תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA/COD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? פחות ספציפי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, האם יש מחשב שיכול להכיל GTA V ועוד משחקים קטנים אחרים עד 2500 שקל רק המחשב? אשמח שתעזרו לי, תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני עומד לקנות מחשב בKSP, ואני זקוק לחוות דעת דחופה! המחשב מיועד למשחקים חדשים בעיקר. הנה המפרט: מעבד- Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray 930 ש''ח לוח אם- GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 625 ש''ח זיכרון- DDR III 1333Mhz 2GB Kingston קונה סטיק כפול, 190 כ''א. הארד דיסק- Samsung - 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ 295 ש''ח כרטיס מסך- eVGA - GTX470 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E 1450 ש''ח ספק כוח- SeaSonic 600W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-600ET (Oem) 385 ש''ח קירור- Scythe Katana 3 CPU Cooler (For Intel Only) 95 ש''ח עד כה הגענו ל4160 ש''ח. חסר רק מארז, לא מבין בזה כל כך. יש המלצות? …
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, בתאכלס מדובר על לוח אם, מעבד וזכרונות יש לי היום כרטיס מסך AMD Radeon 7870HD והמטרה העיקרית של המחשב הוא למשחקים, בעיקר BF4 כיום. יש לכם המלצות על לוח אם / מעבד טובים שיעמדו בקצב של המשחק הזה? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי מה קורה אני חדש פה, כרגע נרשמתי ושמעתי שיש פה כמה אנשים שמבינים ממש טוב בחומרה. אני קונה את המחשב הבא ורציתי הצעות/הערות על המפרט, לוודא שהכל בסדר : CPU : AMD Athlon 64 3000+ CPU BOX / Tray + TT Venus 12 - PCH 1,457.03 Motherboards for AMD : Albatron K8X800 Pro VIA K8T800 Motherboard (AMD64, FSB800, SATA RAID, 5.1 Sound, 3Com LAN, USB 2.0) - PCH 628.8 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory - PCH 673.71 Video Card Sapphire Athlantis Radeon 9800PRO + TV Retail - ZIGZAG 1,577.91 HDD Western Digital 120GB 7200 ATA-100 8MB Buffer - KSP 550 Floppy Sony 1.44 - KSP 40 CD-RW Lite-on 52 x 32 x 52 (box) - KSP 200 DVD-ROM Toshiba x16 - KSP…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מצומצם מאוד בתקציב, זקוק למחשב נייד 14" לשימושים בסיסיים. ראיתי את זה (בערך היחידי עם 8 ג"ב RAM בתקציב הזה) https://ksp.co.il/m/uin/72486 מכירים? המלצות/דיס?
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
^ שלום, כמו שאמרתי, המחשב מיועד רק לתוכנות (שיעבדו במקביל כמעט תמיד) רצוי שיפעיל את כולן יחד בלי בעיות ושהיה שקט מאד. בתקציב של כ-2000 שקלים. ללא ציוד היקיפי, ללא מסך וללא צרכים במשחקים ותוכנות גרפיקה. החשיבות והדגש הם על זה שהעבודה לא תזיז למחשב בכלל. שהוא יהיה חזק ויציב כמו סלע, עד כמה שאפשר במסגרת התקציב. רשימת התוכנות שיופעלו: 1) microsoft visual studio microsoft sql server (2 filezilla client (3 microsoft outlook (4 google chrome, microsoft IE (5 6)פחות חשיבות לפוטושופ, אבל היא גם תרוץ לפעמים תודה לעוזרים! ושנה טובה. swg.
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אם אני קונה מחשב ויש לי 8 אלף תקציב מה הייתם מציעים לי לקנות אני שם דגש חזק על מארז קריר כי אני יעשה בדוק אוברקלוקים.... עם מישו יכול לארגן משו רציני כולל מסך ב 9 אלף יהיה נחמד! מסך כמובן 22 אינצ וכמובן מדובר בכול חלקי המחשב
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מספר רכיבים לשדרוג המחשב שלי: -מעבד (עדיף אינטל) -לוח אם -זכרונות -כרטיס גרפי -דיסק קשיח כאשר הדרישות הן: מחשב חזק למשחקים. אני מעוניין שהמעבד ולוח האם יהיה כמה שיותר חזקים, ואת שאר הרכיבים שאוכל להחליף/לשפר בעתיד. אני לא מעוניין לבצע OC. זכרון עדיף כמה שיותר מהיר ואיכותי, ואפשר להתפשר כרגע על הנפח (לא יותר מ-4GB) דיסק קשיח - שוב אני לא חושב שיש צורך ביותר מ-320GB ועדיף מהיר. כרטיס גרפי - בסכום של עד 600 ש"ח, כי אני מעדיף להחליף אותו בתדירות גבוהה מאשר להשקיע בכרטיס הכי טוב שיש כרגע בשוק. יש לי ספק כח Enermax 400W. אם אתם חושבים שהוא לא יספיק אז גם המלצה על ספק חדש. התקציב שלי הוא מקסימום של 3500 ש"ח, אבל אין צורך לשפשף את הרף העליון אם אתם ח…
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אשמח להתייחסותכם לגבי המחשבים הניידים הבאים.. מחפש מחשב נייד בתקציב של 2000 שח בערך, למטרות אופיס, אינטרנט וצפייה בסרטים. ללא דרישות מיוחדות. אז מצאתי הרבה אופציות, ולא ברור לי מה ערכן. אשמח להתייחסותכם לאופציות הבאות או לחלקן. המון תודה מראש על הסבלנות והניסיון לעזור.. הכל דומה.. לא ברור מה לבחור.. 1. זה קצת מיוחד.. מה זה בכלל? יכול להיות כזה מיוחד וזול? המעבד פה נראה לי פחות טוב לא?? http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=131081 2. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11184 3. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9783 4. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11202 5. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12176 6. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9880 7. ht…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אחר צהריים טובים לכולם... אחי הוא סטודנט והוא רוצה לקנות מחשב נייד . בבנק לאומי יש מבצע של מחשב נייד + מסך 17 אינצ' LCD של IBM (גם המחשב וגם המסך) המחיר הוא כ7,500 ש"ח. הנה קישור לאתר המבצע: http://www.leumi.co.il/Leumi/Article/0,2777,125784,00.html רציתי לדעת את חוות דעתכם על חבילה זו??? נ.ב בנוסף אם מישהו יודע? איזה כרטיס מסך יש למחשב הזה??? בתודה מראש אלדד כהן.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקיי, אז ככה לאחר שצילצלתי אל סימפלטק ושאלתי אותם "אם יש להם את הלוח אם של אסוס"(אןפורס2)) אז הם שמו את הלוח באתר! הנה המפרט החדש! נו יש שינויים? איזה דיוידי עדיף: toshiba or liteon?? האם יש רייד בלוח אם??
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הכנתי את המפרט הזה: מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים 1070 ₪ - Intel Quad Core i5 4670K 3.4Ghz S1150 690 ₪ - * מבצע * - Gigabyte G1.Sniper Z87 S1550 319 ₪ - * מבצע * - 8GB Hynix DDR3 1600Mhz 1520 ₪ - NVIDIA GeForce MSI GTX770 2GB GAMING Twin Frozr 239 ₪ - Western Digital 500G 3.5'' Sata3 7200RPM 220 ₪ - CoolerMaster K280 420 ₪ - Thermaltake Smart SE 730W 80+ Modular 140mm Fan 120 ₪ - * מבצע * - Cooler Master Hyper TX3 EVO מחיר סופי: 4598 ₪ למזומן 4689 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים רציתי לשאול כמה דברים. 1. האם הלוח אם הזה מתאים לOC, לSLI של הGTX770, והאם הוא מתאים למעבד? 2. מה אתם אומרים על הספק? אני לא כל כך אוהב את Tt מאז שעקצו אותי עם אזנ…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לאשתי. שימוש בסיסי - גלישה ותוכנות משרדיות כמו אופיס. תקציב גבוה יחסית לדרישות (נראה לי) כי זו מתנה (לא ממני...:) ) - אין חובה כמובן להגיע לסכום אבל אפשרי לגמרי. חובה שהזכרון יהיה SSD. אני מניח ש256 זה בסדר. עדיף מסך 14" כי עיקר השימוש הוא בבית כמחשב סטטי אבל מה שמסתדר עם המשקל. אין דרישות מחמירות מעבר, אז כמה שאפשר לשפר תכונות "מעטפת" יותר טוב - משקל כמה שיותר נמוך (לא מעבר ל1.3 +/-), זמן סוללה וכד' מסך מגע ומחשבי 360 כאלו, נחמד אבל לא חובה, ומתועדף אחרי משקל, גודל ומפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 …
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-