ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
אהלן חבר'ה אני אשמח אם תוכלו לעזור לי אם מפרט מומלץ למחשב נייד שיצטרך להריץ תוכנות תלת מימד בצורה טובה. קצת הסבר, אני סטודנט לאדריכלות ואנחנו משתמשים המון בתוכנות תלת מימד ורנדרינג. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
היי לכולם, יש ברשותי שני כרטיסי מסך שמעוניין למכור ורוצה לדעת כמה הם שווה היום.. 1: gainward geforce GTX260 maxcore 216SP MB896 נרכש בסוף 08 מיבואן גיינוורד הרשמי בארץ 2: asus geforce GTX680 DC2 2GB OC נרכש לפני שנתיים בערך מKSP ללא אחריות תודה לעונים :]
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד שלום. אמא שלי ביקשה ממני לבדוק לגבי מחשב אשמח אם תוכלו לעזור. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט וסרטים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אזור הדרום-מרכז 9. מתי מתוכ…
-
- 1 תגובה
- 902 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לרכוש לפטופ גיימינג. מטרת הרכישה. יש לי חבר שרכש את ה Dell xps 12 שלי שרכשתי בארה"ב ב 1400$. היות והביצועים מספקים אותי לפרק הזמן הקרוב, אז רציתי משהו דומה. הדרישות שלי. מטרות המחשב: בעיקר עבודה פשוטה וגלישה. אבל מתחת ל8 ג ram וi7 ו ssd - פשוט אין עבודה חלקה. אני אוהב לעבוד מהר ושונא דייליס! וכמובן מולטי טסקינג כמה שרק אפשר….. ואלו דרישות בסיס של ממש. כמובן שמידי פעם צריך עבודת פוטושופ או להמיר סרט וכו', שאז ממש כיף לצפות איך שה cpu או ה ram מנוצלים היטב. עם ההתקדמות שלי בלימודי המחשבים, הדרישות יעלו עם הזמן, ואני רוצה להקדים ולשדרג לכמה שאפשר בתקציב שלי. גודל מסך בין 12-17. רזולוציית המסך. מינימום fhd. חובה מסך מגע. (עיינו בתגובות) לא צריך 2 …
-
- 71 תגובות
- 16.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש אבל יצאו כמה הכרזות על טכנולוגיות "פורצות דרך" משמעותיות שיצאו עד סוף שנה הבאה כגון: אינטל מפתחת סוןג זיכרון חדש יצאו מעבדי 10 ננומטר NVIDIA כבר עובדים על הכרטיס הבא שישלב בתוכו זיכרון HBM2 (עד 32GB) בגדול השימושים שלי הם כבדים ממש (גיימינג ב 4K, עריכות למיניהן , וידאו 4K) השאלה היא אם כדאי לחכות שנה לטכנולוגיות טובות משמעותית או שבטח זה גם יתעכב ...
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכבתי את המחשב הזה לפי כל מיני המלצות שראיתי פה, אשמח שתגידו לי מה דעתכם עליו. המחשב מיועד לגיימינג של fifa, gta v וכנראה גם עוד משחקים חדשים על הדרישות הגבוהות ביותר. בנוסף אם יש משהו שלדעתכם ניתן אולי טיפה להוזיל ככה שהמחיר יהיה מתחת ל4000 ש"ח זה יהיה טוב. המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪940 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪42 לוח אם: Asus B85M-G for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪299 מארז: NZXT Phantom 410 White כמות: 1 - מחיר: ₪546 זיכרון: בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600 כ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן. אני עובד עם אוטוקאד, פוטושופ, לייטרום (הרבה פעמים במקביל). בנוסף - עובד עם תוכנות מייקרוסופט אופיס השונות - גם הן פתוחות במקביל לתוכנות המצוינות לעיל. אני גולש כבד, עם לא מעט טאבים פתוחים בדפדפן. עובד מהבית - פותח תוכנות שונות ומשונות להשתלטות על שרתים מרוחקים. פתוחים לי כמה קליינטים של VPN במקביל. אני לא משחק , בכלל ... רק עובד וגולש. צריך מפרט שמבחינת מעבד, זיכרון ולוח אם , יענה על כל הדרישות שמעל , ויספיק לפחות ל 4 שנים הקרובות (המחשב כרגע עם QUAD CORE Q6600 בן 5 שנים, אולי אפילו יותר). בנוסף - חשוב לי כרטיס מסך שיתמוך בחיבור שני מסכים במקביל - אז שתי יציאות DVI או HDMI די נחוץ . אשמח לתגובה nirtzen
-
- 0 תגובות
- 985 צפיות
-
-
האם מישהו יכול לחוות את דעתו לגבי נוחות הקריאה בנייד בגודל 14" בין הרזולוציות: 1366x768, 1600x900 ו-1920x1080? השימוש העיקרי שלי הוא כתיבה בוורד וגלישה באינטרנט. עד כמה ההבדל משמעותי? האם ברוזלוציות הגבוהות הטקסט הופך לקטן ובלתי קריא?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם התחדשתי בטלויזית 48PFS6909 של פיליפס חיברתי את הנייד שלי DELL XPS 13 באמצעות כבל חדש שרכשתי HDMI to HDMI Mini אך למרות כל הניסיונות איני מצליח לראות את מסך המחשב בטלויזיה. ניסיתי במסך הטלויזיה את כל החיבורי הסתכלתי באתר של DELL להם יש מתאם של Mini HDMI , ולא כבל ישיר (מצ"ב מאפייני המתאם מאתר DELLׂ האם יש משהו מיוחד במתאם הזה שהוא מתפקד שונה מכבל רגיל של HDMI to HDMI Mini ? נא עזרתכם המהירה והאדיבה
-
- 5 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
היי, אנחנו מחפשים מחשב נייד בעיקר למטרות של עבודה עם מסמכים ומקסימום גלישה באינטרנט וכד', עד כמה שיותר חשיבה לעתיד (ז"א דברים שיחזיקו כמה שיותר זמן בצורה סבירה). * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר עבודותו משרדיות, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13" - לא מאמין שחשוב סוג המסך (המחשב אמור להיות הפתעה, אז לא ממש גם ניתן לשאול) * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) …
-
- 1 תגובה
- 897 צפיות
-
-
אהלן לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בביקור בארה"ב. רציתי תחילה לרכוש באתר של B&H אבל הבנתי מהשירות לקוחות שלהם שאף מחשב אצלם לא מגיע עם אחריות בינלאומית של היצרן. וכאן הבעיה. איך אני מוצא חנות עם מחירים סבבה שבטוח האחריות תהיה בינלאומית ותכובד ע"י לנובו\דל\אסוס? (האם יש פרצודורה לאחר הקניה כדי שהאחריות תכובד?) אם זה משנה, אני מתלבט עדיין בין: Dell XPS13 Asus Zenbook UX303LA Lenovo Yoga 2 Pro Lenovo Yoga 3 14" (התקציב הוא עד 930$ והדרישות היחידות שלי הן 256GB SSD, i5, 8GB RAM ומשקל של עד 1.7 ק"ג כאשר הרצוי הוא 1.5)
-
- 24 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
אני קצת חולה ניקיון, ואני רוצה אחרי כמה זמן שאני משתמש במחשב לנקות את המקלדת משומנים של הידיים וגם את משטח העכבר. יש חומר מיוחד לזה או שאני יכול פשוט לעבור עם סמרטוט לך או עם איזה מגבון?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היוש! אני מחפש מחשב שישמש אותי באונברסיטה ואני די אבוד עצות.. מצד אחד אני צריך שהוא יהיה 13.3 אינץ' וקל. מצד שני אני רוצה שהוא יהיה מספיק חזק כדי שישרוד לפחות 3 שנים... לא צריך להריץ משחקים. בעיקר אופיס וסדרות. ומצד שלישי אני חייב שיהיה בו כונן אופטי. (אחרת זה סרטן לפרמט ולהתקין דברים) אני חיפשתי קצת בזאפ ולא ככ מצאתי... כל שאר הדברים (גודל של ההארד דיסק, תחינת עגינה רצולוציית מסך גובהה וכ'ו וכ'ו) פחות קריטים לי. יש לכם אולי איזו הצעה? ותודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב נייד של ASUS N551 עם כרטיס מסך GTX850 שאני יכנס לחשב מוגדר כרטיס מסך של לוח אם אך אני מגדיר את כרטיס GTX850 ???
-
- 5 תגובות
- 994 צפיות
-
-
היי לכולם אני מחפשת מחשב נייד חזק שישרת אותי לצורכי עבודה. השימוש העיקרי הוא על המערכות של גוגל אונליין - עבודה עם 2 מסכים ופתיחה של הרבה מאוד חלונות בכרום. בנוסף, עבודה קלה על תוכנת האופיס. התקציב הוא באזור ה3,000. אשמח לעזרה! נעם
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 8500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן המשחקים החדשים aaa -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאי…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחיר גמיש. השימושים: אינטרנט ואופיס. אני רוצה שמארז יהיה קטן. אתקין ווינדווס 8.1 ואשדרג ל-10. רצוי שיהיה שקט. מיועד לאימי המבוגרת. אני עוד לא בטוח לגבי האם לקחת SSD. הנה המחשב שהרכבתי. אשמח לשמוע מה דעתכם. האם הרכיבים מתאימים זה לזה? האם הספק מתאים או חזק מדי? האם יש לכם ביקורת על אחד הרכיבים? האם אפשר לשפר משהו? לקחתי מעבד box כי הבנתי שהמאוורר שלו מספיק. האם זה נכון? האם יהיה שקט יחסית? עוד משהו שתרצו לומר? דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 4170 3.7Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81I-PLUS LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, אבא שלי טס עוד חודש וחצי לארה"ב ורוצה לקנות לי מחשב נייד בתקציב של בין 1200 דולר לבין 1500 דולר. המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט ופה ושם לאיזה משחק טוב שיצא סטייל GTA V או CS ודומיו. מעבר לזה אין דרישות מיוחדות כמו מסך, משקל וכו', רק שיהיה סוס עבודה לשימושים הנ"ל בתקציב הנ"ל. תודה רבה מאוד לעוזרים :]
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים, מדי פעם עריכה וקידוד עם אביסאב (תרגום סדרות) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13 אינץ' ל14 אינץ', העדפה למאט * רזולוציית המסך? לא קריטי, מן הסתם במידה וקיים IPS אז מצויין * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? ללא * משקל רצוי? באיזור ה1.5 קילו (אולטרבוק, צריך להיות קל לטובת הלימודים) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי, 4-6 שעות יהיו טובים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ללא * Bluetooth? איזה מחשב לא כולל היום בלוטוט'? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? העדפה להיברידי, 500 ג'יגה. MSATA - בונוס * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? שלילי * האם נדרשת א…
-
- 20 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
הכרטיס נקנה מחול שימש למינינג במשך חודשיים אחר כך הבנו שזה לא שווה הכרטיס גם ניראה חדש בכמה אפשר למכור אותו... הכרטיס של ספייר
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD - משחקים לדוגמה: DOTA 2, משחקי אינדי (SMB, LIMBO וכו'), פה ושם משחקי AAA - רזולוציה: 1080P - הגדרות: לא משנה, רק שיעבוד 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך, HDD/SSD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן, קל עד בינוני למעבד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אפשר לפצל לכמה חנויות, גר בירושלים 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחו…
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?נצלו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד תכנות, סרטים, משחקים קלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Rohan, Silkroad וכו'.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע...? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות בתקציב שלי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל החדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 , 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שא…
-
- 23 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
החלטתי לקנות xps13. ההזמנה תתבצע עוד כשבוע וחצי. הבעיה היא שאני לא כל כך יודע איך כדאי להזמין. בebay יש את האפשרות הזאת - משלוח לארץ ישירות. http://www.ebay.com/itm/2015-DELL-XPS-13-Laptop-i5-5200U-QHD-3200x1800-INFINITY-TOUCH-8GB-256GB-SSD-/391136059658?hash=item5b1186a10a אני יודע שזהו Manufacturer refurbished אבל על פי התגובות של האנשים כולם מקבלים מחשבים חדשים. יכול ליהיות ששווה לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה במחיר? אפשר להזמין מamazon על ידי אחת חברות השילוח. אבל אז משלמים מיסי ארצות הברית. http://www.amazon.com/Newest-Model-Dell-Touchscreen-Ultrabook/dp/B00TIWQYNI/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1438009832&sr=8-2&keywords=xps+13+2015 יש את זה מאמזון UK - משלוח…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין שני דגמים דומים מבחינת המפרט והמחיר של לנובו ודל. http://ksp.co.il/?list_compare=.26374..27139. ההבדלים היחידים הם בגודל הזכרון (לנובו - 8, דל - 4) ובמשך האחריות (לנובו - שנה, דל - שלוש שנים). אבל אם אני ארצה לקבל מפרט זהה לחלוטין, אני יכול להוסיף שנתיים נוספות ללנובו ו - 4 ג'יגה לדל ואז המפרטים זהים לחלוטין וגם המחיר שלהם נהייה מאוד דומה. לכן אני ממתלבט בין שניהם - אם הכל זהה, אז לפי מה ניתן לבחור? איזה נייד עדיף? בנוסף, לאיזה נייד משניהם יש מסך איכותי/בהיר יותר ולמי חיי הסוללה ארוכים יותר? תודה.
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-