עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by freakagnux,

שלום רב אני מחפש נייד שישמש איש עסקים, בעיקר אופיס אינטרנט ומייל. היה לי נסיון עם DELL Latitude והנסיון היה גרוע מאוד, לכן אשמח אם זה לא יהיה דל כמובן שעדיף שזה לא יהיה בסכום המלא כי אין באמת צורך למחשב מפלצתי רק אחד שיהיה אמין מאוד. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך? סביבות ה 14.1 * משקל רצוי? לא כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה רגיל אין צורך בארוך במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI יהיה נחמד * בלוטות? לא במיוחד * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? לא במיוחד * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש העדפה לדברים שהם לא דל תודה מרא…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by Levdor,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל, אבל תמיד עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יצירה בתחום הוידאו, בעזרצ תוכנות אדובי. השימוש העיקרי הוא עריכה עם Premiere ורנדור אפקטים בAftereffects - יש להדגיש שאני לא יוצר בתלת מימד ובקומפוזיציות שלי בד"כ אין יותר שכבות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ-פרימייר-אפטר CS6, לפעמים רצות במקביל. השימוש הוא תדיר \ פרנסה חלקית (עובד בעריכת סרטונים וקליפים באופן עצמאי בסדנא ביתית) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימא…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Ibey Eliav,

יש מחשב נייד של asus שאני רוצה לקנות מדגם: N551VW-FI251T ואני מעוניין לשמוע חוות דעת מכאלה שמבינים, ו\או השתמשו בו. זה הקישור למפרט המלא: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=915774 תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  4. שלום, קראתי קצת בפורום לגבי רכישת מחשב, אני צריכה את עזרתכם בהמלצה על מפרט / קיים או להרכיב מחשב לילד בן 8 שאוהב מאוד משחקים כמו fifa minecraft ועוד התקציב הוא עד 3000 ש"ח רצוי שזה יכלול - מסך + מערכת הפעלה. המון תודה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  5. חיפשתי מחשב שמתאים למשחקים כבדים וסרטים +עומס של תוכנות.... וזה מה שהציעו לוח אם -‏P5B Deluxe s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E‎ מעבד-‏Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB‎ כרטיס מסך-‏8800GTS 320MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E‎ זכרונות-‏Kingston 512MB 667Mhz DDRII‎-(X2 דיסק קשיח-‏250GB 7200RPM, 16MB, SATA II מארז- ‏Thermaltake Soprano VB1000BWS‎ ספק:‏550W Active PFC, 12cm Fan הכל ביחד יצא לי 5225 ש"ח.. רציתי לדעת אם יש מה לשפר..תודה ,אגב אם יש אפשרות להוריד דברים ולשים דברים במקומם יותר זולים שהם בעצם אותם ביצועים אז עדיף...

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Bug,

לפני כמה חודשים טובים נתנו לי פה מפרט, בזמנו לא היה לי את הכסף לקנות אותו ועכשיו לשמחתי קיבלתי את הכסף, הבעיה היא שכפי שאמרתי עברו כמה חודשים מאז ואני חושש שהמפרט כבר "פג תוקף" ;D אז הנה המפרט והשאלה שלי מה אפשר לעדכן/לשפר בו אך שהסכום לא יחרוג מ - 4500 תודה מעבדי ?AMD ? Price Units Total Athlon 64 3000+ (S-754) - 1020 1 1020 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 8KDA3J S-754 sata, gbl - 570 1 570 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 256MB A-DATA - 470 1 470 כרטיסי מסך? MSI Price Units Total RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB - 1230 1 1230 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80GB SATA - 430 1 …

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום לכולם נראה לי שטעיתי כששמתי את ההודעה הזו בפורום מעבדים ולוחות אם, אז החלטתי להעביר אותה לכאן. המחשב שלי מתחיל להזדקן והחלטתי לבצע שידרוג שיחזיר אותו לעלומיו. המערכת הנוכחית שלי: AMD Athlon +XP2000 Asus A7V133 Gigabyte Maya Radeon 9000 Pro 2x256MB SDRAM 133 Kingston Sound Blaster Live! Maxtor 40GB 7200RPM Pioneer DVD 106S Plextor 24/10/40A ThermalTake Volcano 7+ Arctic Silver 3 Chieftech Dragon 01-SLD Aluminum Case x4 80mm Case Fans IIYAMA Vision Master Pro 454 Enermax EG365P-VE חשבתי להתחיל בהחלפת הלוח והזיכרון שהם הרכיבים המיושנים ביותר אצלי. אני חושב ללכת על פתרון של nForce2 Ultra. איזה לוח מומלץ? חשבתי על gigabyte GA-7N400 או על Abit NF7-SL v.2. מה דעתכם? אולי ה …

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. או קיי תראו, מזמן כבר לא התעסקתי בחומרה ככה שאם אני מפספס משהו - תדאגו לציין לי את זה המחשב מיועד : פיתוח תוכנה, שרת LAMP:Linux,Apachi,MySql,PHP + תחנת עבודה רגילה. מה שאני לא רוצה ולא מצפה ממנו זה ביצועים טובים ב 3D אני לא מתכוון לשחק בו ולא רוצה לתת סיבה לאף אחד אחר גם ;D מפרט : לוח אם : ABit NF7-SL מעבד : AMD Athlon XP 2800+ BOX 0.13 MK BARTON 512K זכרון : DDR 512 mb 3200 PC400 GEIL GOLDEN DRAGON VALUE דיסק קשיח : Western Digital 120 gb 7200 SATA 8 mb Buffer כרטיס מסך : SAPPHIRE - ATI 9200SE 128mb DVI Retail - הכי זול עם DVI שיכולתי למצוא, יש לכם הצעה יותר טובה ? מארז : COMPUCASE CI-6aR1 300w ATX SUPER MIDI (White & Blue) TOWER CASE * הדבר הזה כ…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום: החלטתי לקנות מחשב חדש בתקציב של 6 וחצי אלף ש"ח. נכנסתי לאתר של K.S.P וראיתי שהמחירים שם באמת זולים והחלטתי לקנות משם את המחשב... עכשיו זה המפרט שאני חושב עליו אבל חסרים לי בו שלושה חלקים חשובים מפני שבהם אני ממש לא מתמצא .... והם: לוח אם, זכרונות,מארז(+ספק) עכשיו בזכרונות אני כן קצת מתמצא ומפני שהמחשב יהיה מיועד בעיקר למשחקים אני מעדיף שיהיה 1 GB שמחולק ל2 כרטיסי 512 400 DDR של איזה חברה טובה... כפי שתשימו לב אין לי במפרט מסך עכבר ומקלדת מפני שכבר יש לי .. (ומערכת הפעלה- מפני שיש לי כבר מקורית). אז אם למשהו יש הצעות לזכרונות, לוח אם טוב ומארז למפרט שלי שיגיב התקציב שנשאר לי לחלקים האלו הוא עד 1800 ש"ח גג. בגלל שהמפרט עד כה הוא 4770 ואני מחפש מחשב כל 6500 גג. (אם את…

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500+- שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי בלו ריי, תכנות (MATLAB ו python), קצת VM, גלישה, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. World of tanks, Watch Dogs, Battlefield וכל משחק חדש מעניין שיצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיו…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by udi2181,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים, צפיה בסרטים . * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מבין בזה מה שנראה לכם לנכון ( אני מחפש משהו איכותי מאוד הבנתי ש IPS נחשב לאיכותי ) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת שתהיה מוארת ואיכותית ונוחה יחד עם העכבר גם כן . * משקל רצוי? אין חשיבות . * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה חזקה ושקטה ואמינה לגבי טווחים של זמן כראות עינכם . * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר שבמידה ואני יהיה זקוק לא יחסר . * Bluetooth? לא מתנגד . * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? העדפה לכונן 250GB SSD מהיר ! במידה ולא ניתן אז 1T 7200 RPM * כונן אופטי? צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת …

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אני מחפש לפטופ שיריץ משחקים בצורה טובה מאוד. הדרישות הם שיהיה לו כרטיס מסך טוב כדי שיריץ משחקים טוב. שהמסך יהיה בגודל 18 אינץ לפחות. וזהו בעיקרון.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by tra,

שלום, נשמח להמלצה למחשב נייד לתלמיד תיכון במגמת מדעי המחשב/סייבר, 1. תקציב של 5500 שח (עם אפשרות לחריגה). 2. המחשב לצורך לימודי תכנות בתיכון, אם אפשר גם מעט גיימינג (מיינקראפט, וואלוראנט). לא יודעים כרגע לפרט יותר. 3. ציוד היקפי - אין 4. אין רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט 5. כדאי שיהיה שקט (לצורך לימודים בכיתה) 6. גודל/משקל - 14 אינץ, מחשב קל יחסית, נוח לנשיאה. 7. צריך מערכת הפעלה - windows 10 8. אין העדפה לחנות ספיצית, אזור המרכז יהיה נוח 9. הרכישה בימים הקרובים 10. חיבורים- אזניות 11. אין ציוד היקפי קיים לחיבור הרבה הרבה תודה

14. Started by Arcadeguy,

היי לכולם. אני עוזר לחבר לבחור מחשב נייד למטרות לימודים ועבודה כללית(אופיס וכו'), ומהבדיקה שערכתי הגעתי למחשב הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=32445 על פניו המחשב נראה מעולה, יש לו מעבד מהדור החדש וטוב יחסית לתקציב(נכון?), 8GB RAM, אסאסדי בעל נפח 256GB, צג גדול יחסית ובעל פאנל IPS, והוא גם קל. רציתי לדעת מה אתה חושבים? יש משהו שעדיף בתקציב הזה? ושאלה נוספת, כתוב שהמסך נפתח כאלכסון, למה ציינו את זה? אשמח למענה מהיר כי עוד היום מתוכננת רכישה. תודה רבה והמשך יום טוב.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by גיא.,

שלום אני מחפש מחשב נייד רק לכתיבה, אבל בכל זאת הייתי רוצה שיהיו בו: 512 MB לא צריך מעבד כפול חברה טובה כמובן כמה שיותר זול בשמירה על התנאים הנ"ל, תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by dvirf1,

היי, קודם כל התקציב לא ידוע. ההורים שלי ביקשו ממני לקנות את המפרט המינימלי שמתאים לצרכים שלי. אני סטודנט להנדסת תוכנה בטכניון. יש לי דרישות סטנדרטיות לסטודנט (הכי חשוב - זמן סוללה ארוך. חשוב גם שהמחשב יהיה קל, יציאת HDMI, ושירוץ חלק..).

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by drorleon,

שלום, אני מתכוון להחליף מחשב בעתיד הקרוב, כבר די סגור על רוב הרכיבים, אבל זקוק להלצות לגוף קירור. המטרה: גיימינג על 1920X1200 של משחקים נוכחיים (אני גם ככה מכוון לשחק בהם בעוד שנה... יש בק-לוג עצבני...) המטרה השנייה היא - שקט יש לי מעבד i7-2600k ואני מתכוון להניח אותו על asus p8z68v pro (כנראה), זכרון כנראה משהו לא מיוחד 1600 ואני יכול לדאוג שלא יהיה גבוה במיוחד. אני שמתי עין על כרטיסי מסך של אסוס מסדרת dcII הם רחבים מאוד, אבל כוללים מע' קירור מעל הסטנדרט. (או 6970hd או 570gtx) עכשיו, ברור לי שזה כנראה עדיין יהיה החלק היותר רועש במערכת, בכל זאת, אני רוצה גוף קירור שישמור את המעבד מתחת ל60 גם בעומס אמיתי (= לא מעניין אותי prime95...). צריך המלצות! חשבתי בהתחלה על ה nd-h14…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  18. Started by טליש,

אני רוצה לקנות אולטרה-בוק בארה"ב, ומתלבטת האם כדאי לקנות אולטרה-בוק עם מסך מגע (למשל Lenovo IdeaPad Yoga 13) או אולטרה-בוק ללא מגע. ראיתי שוינדווס 8 לא מאוד מוצלח למחשבים בלי מסך מגע, אבל האם הוא כ"כ נורא כשיש מסך מגע? האם כדאי לחכות שמסכי המגע יהיו נפוצים יותר? בגדול אני מחפשת מחשב קל מאוד, מעבד i5 ומעלה, מסך 13 אינץ', עדיפות למסך מט (שיהיה אפשר לקרוא בשמש). בין האולטרה-בוקים הרגילים אני מתלבטת (לפי סקירות שקראתי בpcmag.com) בין : [list type=decimal] [*]Toshiba Portege Z935-P300 [*]Asus Zenbook Prime UX32VD-DB71 [*]Dell XPS 13 [*]Asus Zenbook UX31-RSL8 [*]HP Folio 13 [*]מק-בוק אייר של אפל אשמח להצעות נוספות!! תודה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  19. אהלן, להלן מפרט, כמה entries לחלק מהסעיפים, לא בגלל התלבטות אלא בגלל פערים בין חנויות. המחשב מיועד למשחקים, רזולוציית full-hd, לא משחקי FPS תמיד, אבל על הגדרות מקסימליות. כמו כן יש שימוש לא מקצועי אך תדיר למדי בפוטושופ, עיבוד 2D, ההנחה שלי פה היא שדרישות החומרה העתידיות של חבילות פוטושופ, תהיינה דרישות של תוכנות ה3D של היום, כמו שבדר"כ היה עם פוטושופ. OC בינוני מתוכנן. מחשב שקט זה דבר בהחלט חשוב לי, אבל לא קריטי לגמרי. חלק ראשון - רכיבי הליבה, שלא יעברו שדרוג בשאיפה למשך 5 שנים ומעלה כמו desktop-ים קודמים שלי: 1) 3770K - ההפרש במחיר מ3570K משמעותי אבל ביחס למחיר המחשב כולו הוא כ6-7 אחוז, מאחר שהיום בעיבוד 3D מקבלים 15-20 אחוז ביצועים לכל המערכת מקיום של HT, אני נוטה ל…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by noambaum,

שלום חברים, אני עתיד לקנות בחודש הקרוב מחשב ואני רוצה להתייעץ איתכם מה ניתן לשפר בו. קחו בחשבון שאני קונה במחירים יותר נמוכים ממה שמצוי בחנויות, חלק מהבונוסים שאתה עובד בעסקי המחשוב :-) בכל מקרה המערכת לא תשמש ל-OC בשום שלב, והשקט מאוד חשוב לי. פחות תתיחסו לכסף (ולא בגלל שאני מליונר) אלא בגלל שהעלות שלי נמוכה יותר משמעותית. אז ככה : לוח אם :ASUS P5E3 (הלוח היחידי של ASUS שבמחיר שפוי ומתאים ל-DDR3) מעבד : INTEL C2Q Q9550 2.83G/12M L775/1333 BOX (אני די נוטה להיצמד אליו בגלל הקאש הגדול שלו) זיכרון : DDR3 PC1333 KINGSTON KVR1333D3N9/2GB X2 (עולה לי מאוד מאוד בזול ולכן למה לא) כרטיס מסך : 4870 - כנראה של GIGABYTE. (יספיק למסך 24" ברזולוציה של FHD?) כונן קשיח : HDD …

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by DarkCowMoo,

Summary Operating System Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 CPU AMD Phenom II X6 1090T 45 °C Thuban 45nm Technology RAM 6.00GB Dual-Channel DDR2 @ 334MHz (5-5-5-15) Motherboard Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA770-UD3 (Socket M2) 40 °C Graphics Generic PnP Monitor (1920x1080@60Hz) DELL U2312HM (1920x1080@60Hz) 2048MB ATI AMD Radeon HD 7800 Series (MSI) 35 °C Storage 465GB SAMSUNG HD502HI ATA Device (SATA) 26 °C 111GB INTEL SSDSA2BW120G3H ATA Device (SSD) יש לי עוד 2 ג'יגה זכרון שאני אמור להוסיף, אבל בגדול כבר יש 5 שנים למחשב (עם כמה שדרוגים BANG FOR THE $). מפה כבר לא יהיה אפשר לשדרג אותו. אני מאמין שתוך שנתיים הוא יגיע לסוף דרכו.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. היי, ברשותי מחשב שרכשתי לפני כ-4 שנים, ואני מעוניין לשדרג/לקנות חדש כדי לשחק משחקים כמו shadow of the tomb raider על מסך 1440x2560 במקום המסך FHD שיש לי כרגע. עכשיו השאלה היא האם לקנות מסך+כ.מסך חדש ולשלב במפרט הנוכחי או לקנות מחשב חדש? אני חשבתי על כרטיס 1070 כאופציה, מה דעתכם? תקציב:5,000 ש"ח לנצל?: כן המחשב לגיימינג: Shadow of the tomb raider מפרט נוכחי: תמונה למעלה

23. Started by kresa3333,

1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים החדשים ביותר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by InspiteL,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים על רזולוציה 1920x1080, מכל הסוגים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? פלונטר 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסי…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. היי לכולם, אשמח אם תעזרו לי לבנות את המפרט למחשב החדש שאני רוצה לקנות. מידע כללי: - המסך שאני אקנה רוב הסיכויים יהיה 19אינץ' או 22 אינץ' - לא יותר, לא פחות. - ללא ציוד היקפי בכלל (חוץ ממסך אם אפשר)!! - אין צורך במערכת הפעלה. מטרת מחשב: - המחשב יהיה מיועד למשחקים כבדים - גיימינג וסרטים בלבד! תקציב למחשב: - התקציב שלי (ללא מסך אבל אם אפשר להכניס את המסך גם לתקציב, מעולה) - 5000 ~ 5500. העדפות: - יש לי העדפה למעבדי אינטל וכרטיסי מסך של NVIDIA, אבל שומר על ראש פתוח. - אני לא רוצה OC. - אם אפשר לקבל המלצה על איפה לקנות את המפרט שתביאו (KSP, TMS, IVORY וכו'). בקשות כלליות: - אני רוצה שהמחשב יהיה ברמה גבוהה שאני לא אצטרך לשדרג אותו בכלל בשנה הקרובה (לפחות). - אני…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים