עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by spitzi,

שלום, אני עובד בקבוצת מחקר של אוניברסיטה בדנמרק. אנחנו מבצעים הרבה למידה עמוקה, וזה אומר הרבה CUDA. בנוסף, אנחנו גם מבצעים חישובים כלליים שרצים על ה-CPU ותובעים זכרון. לצרכים אלה, אנחנו רוצים להרכיב לעצמנו שרת אובונטו עם ארבעה כרטיסי מסך ומעבד מהחזקים שיש כרגע. אין לנו כוונה לבצע המהרה כרגע או בעתיד. מספיק לנו 0.5TB אחסון לעבודה יומיומית, ונרצה גם 2 עד 4TB לאחסון ביניים. יש לנו נסיון רע עם הארד דיסקים שמתים פתאום, אז אנחנו רוצים יתירות עם RAID. להלן המפרט שהרכבנו לעצמנו עד כה. אשמח לדעת האם הבחירות שלנו סבירות, בהנחה שהתקציב שלנו הוא בערך 7000 USD (האוניברסיטה אמורה להיות פטורה ממע"מ). אני יודע שהמחירים בדנמרק ובישראל יכולים להיות שונים, אז למען הפשטות, צאו…

2. ברשותי מחשב לנובו מדגם w510. אחרי הרבה זמן עם בעיות ביצועים גיליתי שהבעיה היא בכבל הטעינה, שההספק שלו הוא 90w בלבד, ומכניס את המחשב למצב של ביצועים נמוכים כשמחברים אותו (בעיה ידועה של הדגמים הללו). מצאתי פתרון זמני דרך קונפיגורציה, אבל בשביל פתרון קבוע אני זקוק לכבל בהספק גבוה יותר (למשל, מק"ט 55Y9317, שהוא 135w). אפשר לרכוש את הכבל הזה בארץ בכ-380 ש"ח, או להזמין מחו"ל ולחכות זמן ארוך יחסית, אבל אני בטוח שיש המון כאלו שמסתובבים חסרי שימוש אצל אנשים. אם יש לכם כבל כזה שאתם מעוניינים למסור/למכור (או יודעים על חנות שמוכרת משומשים/חליפיים במחיר זול מהמחיר של החדש/מקורי) אשמח להפניות. תודה! נמרוד

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by T3,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 ש"ח במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת משחקים כבדים מאוד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD + חיבור לטלויזיה 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב? גיימינג ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סוני וגאס 13 פרו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout 4, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, כרטיס מסך וHD…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by BadMod,

אהךן חברים אני מתכנן לקנות מחשב חדש, הרכבתי את המפרט הזה, אני סגור לגבי רוב הדברים חוץ מעל הלוח אם שאולי יש דגם אחר עדיף, על המארז והספק והקירור למעבד. מה דעתכם? מילאתי גם שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K כולל מסך. 2. מה שימושי המחשב: בעיקר גיימינג ויצירת מוזיקה אלקרטרונית ברמה הביתית. מתכנן לשחק CSGO וגם בעתיד משחקים יותר חדשים וכבדים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן, במסך 144HZ FREESYNC. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מתכנן, אף פעם לא עשיתי ככה שאני מניח שברמה הדי בינ…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. אני זקוק למפרט שלפי דעתי עדיף שיהיה מבוסס על P4 שיהיה מיועד במיוחד לAVID ול AFTER EFFECTS עד 7500 שקל לא כולל מסך

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by DarkSlide,

או יהה, הוא הגיע =] פשוט מעולה רציתי לשאול רק משהו אחד - לגבי הטענה, במדריך אמרו לחבר לחשמל וישר להדליק ולהתחיל עדכונים וכל זה.. אז זה בסדר? ולגבי הטענה, זה בסדר נגיד אם יש 50% לחבר להטענה? לא חייביםלחכות לריקון מלא נכון? תודהרבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. שלום, אין לי הרבה נסיון עם מחשבים ניידים, ואשמח אם תעזרו לי לבחור אחד שיענה על הצרכים שלי. אני מחפש מחשב איכותי שיתפקד טוב לאורך התואר. אני לא מתכוון להקמצן עליו, אבל גם לא להשתולל עם הכסף שלא לצורך. אני מחפש המלצות לכמה דגמים בתקציב שלי ודגש על ההבדלים בינהם (לאן הכסף הנוסף הולך...), כך שאוכל להחליט אם שווה להשקיע יותר או פחות. * מטרות המחשב? ישמש אותי בעיקר בלימודים באוניברסיטה, לכן רצוי שיהיה קל ונוח להקליד עליו. סרטים ומשחקים לא כבדים הם מטרה משנית. * גודל המסך? 15.6". חשוב שיהיה מסך איכותי, עם זוויות צפייה רחבות, ושלא יהיה קשה לעבוד איתו בגלל השתקפויות. * רזולוציית המסך? 1920x1080 או יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מאוד num pad, ובכללי שהמקלדת תהיה programm…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by yossik_007,

שלו לכולם אשמח לעזרה בנושא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K פלוס מינוס. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח בערך . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר רינדור אנימציה ועבודה עם 3DSMAX . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DSMAX, vray 3.4 - כמעט באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. רכשנו אתמול מחשב HP DV6160EA של HP, מספר שאלות א. בתוכנות שבדקתי עד כה וע"ג המחשב, רשום שהמחשב הוא DV6000. האם יתכן כי זו רק הסדרה או שבאמת לא קניתי את הדגם הנכון? ב. באה עם המחשב מערכת הפעלה XP HOME. האם יש טעם לשדרג ל XP PRO ברשותי? מה אתם עשיתם עם המחשב שלכם? כמו כן, האם לא יהיו בעיות בזיהוי חומרה ודריברים אם אתקין XP PRO? המערכת שהמחשב מתקין אוטומאטית באה עם כל הדריברים הדרושים. תודה רבה,

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Eyal-Style,

מעוניין למכור- רק שלושה חודשים אצלי- חדש דנדש!

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Dima323,

ברצוני להרכיב מחשב לסלון מחלקי מחשב מאוד ישנים מהמחשב הישן שלי הדרישות שלי מהמחשב זה לראות סרטים ולשמוע מוזיקה בלבד אני לא רוצה להקליט שידורים רק לראות סרטים באיכות כמה שיותר טובה בלי קפיצות והפרעות היתי רוצה לדעת מה הציוד המינימלי שיכול לספק לי את הצרכים ציוד הכוונה היא למעבד, זיכרון וכרטיס מסך הציוד שחשבתי עלו זה: מעבד P2 400Mhz זיכרון 128mb sdram כרטיס מסך GF2 32mb AGP + TVout הציוד הנ"ל יעמוד בדרישות שלי?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אהלן חברה, אני בונה כרגע מפרט למחשב חדש שנועד בעיקר להריץ תוכנות כמו: Visual Studio, Photoshop. יש מצב שאני אריץ עליו כמה משחקים אבל גם אם כן אין לי צורך שזה יהיה באיכות הגראפיקה הטובה ביותר. סכום ההשקעה שלי הוא משהו בסיבובת ה-2000 ש"ח (מתפשר עד 500 שקל יותר) החלטתי ללכת על מעבד הזה: Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray אחרי שקראתי קצת באינטרנט הבנתי שהוא די תואם את הצרכים שלי בסכום סביר (490 - 500 ש"ח). לוחות אם אני לא כ"כ מכיר ולכן ערכתי חיפוש קטן באינטרנט ובדקתי איזה לוח אם הכי טוב למעבד שבחרתי. יצאתי עם 3 תוצאות: 1: GIGABYTE ‎GA-H55M-D2H :2 ASUS P7H55 M PRO :3 GIGABYTE ‎GA-H57M-USB3 כאשר אני נוטה ללכת על אופציה מספר 2 במחיר של 510 ש"ח. אשמ…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. זהו, כנראה מחר זה היום הגדול!!!! חייב להיות בטוח ב-101% !!! עליתי "קצת" במחיר אבל אנחנו הצעירים יודעים לרכך..... הנה המפרט: יש מצב ל-OC! Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB Zalman Fatal1ty FS-C77 LED GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E G.Skill 1GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-1GBPK (Pandas) Sapphire X1900XT 512MB, 2xDVI, VIVO, PCI-E Zalman Fatal1ty FC-ZV9 (Pandas) LG GSA-H10N Multi DVD-Recorder Bulk Black (Pandas) כבר יש! WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II Teac/SONY 1.44 (Black) HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU) Enermax Liberty ELT500AWT 500W Microsoft® Comfort Curve Keybrd 2000 B2L-00007 (Pandas) Microsoft Wireless Optical Mouse 5…

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. אחרי שלא מצאתי את הדגם הספציפי שרציתי (901 SSD 20 gb asus) החלטתי מחוסר ברירה לבחור בנייד הקטן והטוב ביותר שמבוסס על דיסק קשיח רגיל ומעבד ATOM חסכוני שמאפשר מקסימום זמן עבודה בהעדר שקע חשמל קרוב. לטעמי הנייד הטוב ביותר (מבין אלו שעובדים באמצעות דיסק קשיח+ATOM) הוא m912m מתוצרת חברת gigabyte . לצערי הוא גם היקר ביותר ,במיוחד גירסת ה-2gb ram: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=716070 מניסיון אני יודע שהמחיר המופיע ב-zap הוא לעיתים קרובות המחיר הגבוהה ביותר, ושהרבה פעמים ניתן להשיג מוצרים בחנויות\אתרים שלא מופיעים ב-zap (ושלא מוכנים לשלם את דמי הסחיטה המופקעים ש-zap דורשים עבור הפרסום) במחיר הרבה, אבל הרבה יותר זול. לכן,אני מבקש מכם להגיב אם אתם יודעים היכן ניתן להשיג את …

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by blabla234,

היי, אשמח לעזרה בבחירת מחשב, הצרכים העיקריים הם עבודה בשפות תכנות, תוכנות כמו eclipse וכו' מידיי פעם קצת פוטושופ מה שחשוב לי בעיקר זה הרבה זיכרון (8 ג'יגה) ורצוי גם מעבד חזק כרטיס מסך הרבה פחות קריטי וגודל מסך 15.6 התקציב הוא בסביבות 3500 ש"ח כרגע מצאתי 2 דגמים שנראים לי : Asus R510CC-XX667H Dell Inspiron 3537 ההבדל המשמעותי שראיתי ביניהם זה הסוללה (4 תאים לאסוס, 6 לדל) אשמח לשמוע המלצות לכאן או לכאן, גם לדגמים דומים אחרים... תודה רבה מראש

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  17. מעבד:Intel i5-6500 3.2Ghz(3.6Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪892 קירור למעבד:בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם:Asus B150M-A כמות: 1 - מחיר: ₪379 מארז:Fractal Design Core 1100 USB3.0 Black כמות: 1 - מחיר: ₪226 ספק כוח:Antec Neo Eco 450C 450W Continuous Power כמות: 1 - מחיר: ₪239 זיכרון:DDR4 8G / 2133 CL15 Crucial Single Ranked כמות: 1 - מחיר: ₪242 קשיח למחשב שולחני:Hitachi Ultrastar A7K2000 24x7 SATA 1TB - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪201 קשיח למחשב שולחני:בקניית מחשב חדש בלבד- Samsung SSD EVO 850 250GB! כמות: 1 - מחיר: ₪490 כונן …

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by ronmar,

תקציב לרכישת המחשב: 3000₪ שימושים: עבודה משרדית, גיימינג כבד. משחקים שאשחק בהם: משחקי היריות החדשים גיטאי וכוו באיזה מערכת הפעלה תשתמש: 64 ביט האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית: לא ציוד היקפי: אני צריך לקנות גם מסך וגם רמוקלים אשמח להמלצה גם על זה (לא נכלל בתקציב) חומרה: צורב: לא אכפת לי עם או בלי צורב נפח אחסון: 500 יספיקו לי אפשרויות רכישה: איפה שזול לא אכפת לי, אפשר מהאינטרנט. לא אכפת לי שירכיבו לי אני יכול להרכיב גם לעצמי

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום רב המערכת כרגע מורכבת מהרכיבים הבאים: מעבד C2D E6300 זכרון 2G כרטיס מסך AMD HD5770 לוח אם אסוס(לא רלבנתי הדגם, הוא בטוח יוחלף) ספק כח SEASONIC 600W חדיש התכנון כרגע להחליף את המעבד זיכרון ולוח אם ואולי להוסיף גם דיסק קשיח יש לי העדפה למערכות מבוססות אינטל. תודה מראש.

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום לכולם אני מבקש דעה לגבי מפרט שהציעו המחשב יהיה מיועד לעבוד כשרת עבור 2-4 תחנות עבודה של SQL (PRIORITY) אני אכתוב את המחיר בסוף, אבל העיקר מבחינתי הוא שהמחשב יהיה מספיק חזק כדי לעמוד בעומס בצורה קבועה ובלי תקלות. בגלל זה אני מבקש שיתייחסו יותר להאם הרכיבים אכן מתאימים או שאולי צריך רכיב יותר טוב (או לחליפין מספיק רכיב פחות טוב) התקציב שרשום בכותרת הוא עקרוני וניתן קצת לחרוג ממנו במידת הצורך. תודה מראש לכל העונים אז ככה : ספק כוח Toppower TOP-450P5 מארז MIDI של HEC (לא מפרוט לגביו יותר מדי כרגע) מעבד INTEL E8200 לוח אם Intel Johannesburg DQ35JOE (אם יש שאלות לגבי הפירוט של הלוח אם תגידו ואני אוסיף) זכרון : Transcend Original 4GB (2x2GB צורב DVD של Sams…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by urielka,

איזה מחשב נייד קטן מאוד מאוד לא ממש איכפת לי הגודל של המסך(אפילו 6"!) עם כ.מסך יותר טוב מfx5200 ומעבד מעל 1 גיגהרץ (אם זה סנטרינו אם לא 1.5 גיגה ) בקיצר שמשחקים פשוטים יעבדו לדוגמא:generals ,MOHAA,FS 2004,X-plane,*far cry *במשחק הזה בהגדרות מינימום שלא יעלה הרבה אבל תנו כל מה שיש לכם ואז אני יראה אם כדי לי אם לא אז אני יבנה מחשב שיהיה מבוסס על SOM system on module תודה מראש ;D עריכה: שמחשב יהיה קטן מאוד מאוד לא מה שנקרא קטן מסך 8" ומטה (שזה קובע את הגודל)

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  22. אני סגור סופית על 2600K למרות שיגידו לי שזה מיותר.(המטרה היא בעיקר סימולטור טיסה של מיקרוסופט וגם קצת עריכה גרפית. ולפי סרטונים ביוטיוב וגם לפי מה שקראתי היתרון של מעבד זה ,זה בעיקר התמודדות עם תוספים כבדים שרצים על הליבות הנוספות.חוץ צריכים לצאת לפחות שלושה סימולטורים חדשים אחד מהם של מיקרוסופט ואני מעריך שהם יידעו לנצל את היכולות של I7) מעבד: INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY עם המהרה לבערך 4.6G לוח אם: GIGABYTE GA-P67A-UD3-B3 או אולי יש אחר מומלץ? זיכרון: KINGSTON HYPER-X BLU 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600MHz CL9 כרטיס מסך ?? בתחום של 700 עד 900 (אם אין ברירה אז עד 1000 ש"ח). קירור למעבד ?? שיהיה שקט ברמה סבירה מצד אחד וגם לא יקר מידי. ספק כוח ?? של 600W דיסק …

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. צריך מחשב למשחקים כבדים 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי, ללא מסך וללא אוברקלוק (OC) הייתי רוצה שהמשחקים יפעלו בצורה הטובה ביותר, אז אפשר לחרוג מעט מהתקציב...

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום, חדש פה אני נוהג לבקר הרבה באתר ומאוד אוהב את התכנים וגם ראיתי שיש פה אחלה פורומים. לאחרונה היתה לאחי הקטן בר מצווה, וההורים הבטיחו לקנות לו מחשב. למרות שהם לא נקבו בסכום מדויק, אני מניח שהסכום המתקבל על הדעת יהיה משהו בין 7000-8000 ש"ח. אני אשמח מאוד אם תוכלו בבקשה לעזור לי לבנות מפרט למחשב החדש. המפרט מיועד בעיקר לגיימינג, עם השקעה גם לטווח של לפחות השנתיים הבאות. דברים שצריך שהמפרט יכלול: מסך (לא זקוק ליותר מCRT חביב של 17 אינץ', אולי 19 אם זה יסתדר עם המחיר..) צורב DVD motherboard עם תמיכה בSLI? (חשבתי על כך במקרה שיהיה מפרט עם 6800 GT לדוגמא. האם זו השקעה טובה\נבונה?) ג'יגה RAM עדיפות למעבד 64bit HD של מינימום 120 ג'יגה מארז כמובן דברים שלא צריך …

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by creek,

עד עכשיו הייתי מחובר ל-012, ולא ממזמן הם הוציאו את המבצע הבא: http://www.012.net.il/sales.aspx?docID=7237&FolderID=55〈=he&tabn=0 "גם מחשב נייד חזק HP Pavilion מבוסס טכנולוגיה ניידת Intel Centino Duo, פי 2 זיכרון ופי 2 דיסק קשיח וגם אינטרנט מהיר ורשת אלחוטית. והכל ב 239 ש"ח לחודש בלבד *!" כדאי? * אני עדיין לא יודע מה אני רוצה בכלל מהמחשב הנייד שלי. איזה דברים אני צריך לדרוש במחשב נייד בימים כאלו? wifi, bluetooth...? אני באמת לא יודע. אה, שיהיה שקט (כי הייתי ליד מחשב נייד של חבר שלי - הדבר הזה הרעיש יותר מדי) ושלא תיהיה לא סוללה חלשה (ביחס למחשבים ניידים אחרים) המחשב בעיקרון ישמש לדברים הפשוטים, בעיקר אינטרנט מוזיקה וסרטים. (לא קידוד, רק צפייה פשוטה) אם לא מדובר ב…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים