עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. חברי לפורום שלום המחשב של עובד כמצופה, אבל הוא כבר ישן בצעתי לאורך השנים כל מיני שדרוגים כולל החלפת כונן SSB לאחרונה כרטיס המסך התקלקל ואני משתמש בכרטיס המסך שעל הלוח השאלה שלי למביני עניין וניסיון אם: אני מחליף לוח אם וגם, מעבד , זכרונות ואולי ספק האם מערכת ההפעלה WIN 10 ,תזהה את כל המערכות שהוחלפו ולא ידרש לפרמט ולהתקנה מחודשת כי יש לי על HD חומרים חיוניים, תוכנות אשמח לסיוע בברכה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by Dorown,

. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים פופלארים של היום -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG , OW , Destiny2 , Battelfiel1 , The Witcher3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חש…

3. כרגע המשחק היחידי שאני רוצה שיריץ חלק זה האלף ליף 2 בהגדרות הכי גבוהות.. תודה.. עריכה: ושחכתי, שאני יוכל לקנות בחנות, לא מהאינטרנט, ועדיף כרטיס מסך חזק...

• 33 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by ofer_fas,

שלום, אני צריך מחשב לשימושים בסיסים (אופיס, אינטרנט ואולי קצת סרטים) התקציב הוא 2500~ ללא ציוד הקפי, כולל ספק. לא צריך: מסך, רמקולים , עכבר, כוננים.... * לא צריך גם הרכבה. תודה

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. מחשב ה-Blade המפורסם של חברת Razer מקבל עדכון לשנת 2015 עם מעבד משופר, כרטיס מסך חדש ועוד זיכרון RAM לחוויית גיימינג משופרת ללא תוספת מחיר לכתבה: http://hwzone.co.il/razer-%d7%9e%d7%a8%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%aa-%d7%90%d7%aa-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93-%d7%94%d7%92%d7%99%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%92-%d7%94%d7%9e%d7%a8%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%94-%d7%99%d7%95/

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. ראיתי פירסום באתר של KSP שמאד שימח אותי בכך שאני נוסע לחופשה בזמן הכי אידאלי השנה, KSP עושים הורדות מחירים גדולים להרבה מהלפטופים שלהם לסוף השנה, ואם מוסיפים להנחות הקיימות את הנחות המעמ אז יוצא ממש משתלם..ככה נראה לי לפחות, אולי הם סתם מחרטטים והמחיר ההתחלתי מאד גבוהה. אני לא באמת מבין לכן באתי להתייעץ אתכם. אני רוצה לקנות מחשב עד מקסימום 3500 שקלים http://ksp.co.il/?select=.271. אין לי דרישות מיוחדות חוץ מזה שיהיה לכל הפחות 15.6 אינטש אחרי שראיתי את המחירים בסניף אילת עם המבצעים אין גם סיבה שאתפשר על מעבד לכן חשוב לי שיהיה I7 עם תדר שעון גבוהה ועם כרטיס מסך ברמה גבוהה. אז מה אתם אומרים, מה הייתם קונים באילת בתקציב הזה? נ.ב. אם יש עוד דברים שאתם ממליצים לקנות שם באילת …

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by yehonatan28,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לצורך לימודים בסכום של עד 2,500 ש"ח חשוב שהמסך יהיה מספיק גדול (בסביבות ה-16 אינצ', אם אני לא טועה) אשמח להצעות. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. שלום, אשמח לעזרה! הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 550 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו \ גרפיקה \ משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Premeire \ Lightroom \ Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Visual Studio \ Virtual PC \ 3DsMax -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, GTA V, Far Cry 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יהיו 2X1080p וראשי 1440p -לאילו הגדרו…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by acker16,

לאחר המון התלבטויות אני חולק כאן את מפרט הHTPC שאני חושב לקנות (הקרדיט לא הולך אלי אלא להרבה יועצים שמבינים הרבה יותר ממני) המחשב באמת ישמש בהתחלה לצפיה בבלו-ריי וב KODI אבל בהמשך גם כמחשב הרב תכליתי של המשפחה בשנים הקרובות ולכן השארתי מקסימום אפשרויות (להוספת עוד כוננים, עוד זיכרון, כרטיסי מסך ועוד כרטיסים שאני לא חושב עליהם כרגע). הדגש העיקרי כאן היה על צורת המארז שמתאימה לי בדיוק לארונית , לא קטנה מדי, לא גדולה מדי ונראית נהדר לטעמי.(לכן גם הסכמתי לקחת מארז שקיבל ביקורות מעורבות) [אופציה נוספת הייתה ה Silverstone GD09 שנמכר ב420 ש"ח, או ה GD07 שלא מצאתי בחנויות] החיסרון הבולט הוא שהמחשב עולה כאלף שקל יותר ממה שתוכנן במקור. ~ הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.c…

10. טוב. אז דחיתי רכישת מחשב חדש כבר המון זמן, ונראה לי שהגיע הזמן לסגור עניין (אלא אם יש סיבה טובה לחכות - התפתחויות מסעירות בתקופה הקרובה?) מחשב בלבד. יחובר למסך Dell 2007WFP קיים. ישמש לצרכים סטנדרטיים - אינטרנט, סרטים, משחקים (לא יותר מדי. 20% מהשימוש במחשב). מעבר לזה - פיתוח תוכנה, אבל אני מניח שכל מחשב מודרני יעשה זאת. ההתלבטות העיקרית היא בנוגע לכרטיס המסך - אני מאוד מבולבל עם כל החידושים האחרונים. מעבר לחומרה הנרכשת אני מתכנן לחבר שני דיסקי ATA קיימים אז חשוב שללוח יהיה חיבור לכאלה (אם כבר יש לוחות בלי). צריך לכלול דיסק SATA חדש מעבר לזה (אני מניח ל 320GB?). צריך שהמארז יוכל לאחסן את שלושתם בצורה טובה. עדיף שיהיה שקט יחסית (אבל לא להשתגע ולבזבז 30% מהתקציב על זה). אני…

• 33 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. רציתי לקנות מחשב נייד והבנאדם אמר לי שאין לו חשבונית אבל שהמרכז שירות של IBM מכבד את האחריות גם ללא הצגת חשבונית (לפי מס' סידורי וכו'), האם זה נכון?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  12. Started by imac,

AMD Athlon XP 2100+ Fan - 695 NIS Albatron KX400-8X AMD KT400 - 495 NIS Winbond DDR 512MB 3200/400MHz - 997 Gigabyte ATi Radeon 9700 Pro - 1987 NIS Panoasonic Floppy 1.44 - 52 NIS Suntek Vivid TH-655 - 547 NIS Hec 300ART Watt PSU - 187 NIS WD 40gb 7200Rpm 8 MB Cache - 547 NIS LG 40X12X40 Retail - 340 NIS Samsung 753DFX 17 - 1110 NIS 6955 NIS

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by yonni,

אני זקוק למפרט למחשב שישמש בעיקר לגרפיקה ,וידאו ואינטרנט. המחשב צריך לכלול הכל. לוח האם גם כן, חובה FIREWIRE... ובנוסף מסך LCD, מינימום 15". כמו כן, תנו דעתכם לגבי איכות המסכי LCD לעומת הרגילים. סה"כ מקסימום 8000 ש"ח... תודה

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. אז ככה, אני כמעט סגור בקשר למפרט, אני כנראה אביא חלק ממנו מניו אג בעוג פחות מחודש, כשאמא שלי תהיה בחול אז הנה זה: מנ New Egg - A64 3200+ OEM Albatron X8X800 Pro II 2x512 Buffalo Technology w/ CH-5 chips. Sapphire R9800Pro ~800$ ואני קונה בארץ: WD 80GB SATA 8MB Buffer Black flopy, black liteon DVD ומארז + ספק: חשבתי על: ה SuperTalent, אבל הוא דיי כבד, למרות שהוא דיי יפה ויש לו 5 מאווררים. 544 ש"ח ה Radimax, הוא יחסית קל, אבל הוא לא מאונדז (Andozied), ויש לו מקום לחמישה מאווררים, הוא מגיע עם שלושה _אני אוסיף 2) 400. ה Antec Lanboy, שיש לו מראה נקי ויפה, וקירור יחסית טוב לפי הביקורות, אבל יש לו מגרות לHDים ועוד... 670 ש"ח. איזה מהם עדיף? אם אני אקנה בארץ בסוף, אני אקח 3000…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום לכולם. ברצוני לירכוש מחשב חדש, מכיוון שאת המחשב הקודם שרכשתי, רכשתי תודות לעזרה נאמנה של אחד מחברי האתר (McFly) אני חוזר אליכם שוב ומבקש את עזרתכם. אז זהו הסיפור: המחשב הנוככי נועד לאח הגדול שלי שרוב עיסוקו בו יהיה שימוש בסיסי במחשב (גלישה באינטרנט, צפיית סרטים, ניגון מוסיקה וכו") אבל גם למשחקי מחשב, לא כבדים במיוחד אך חדשים במקצת (לדוגמה אני מצפה שהוא יריץ דום 3 ב-LOW \ LOW MEDIUM) אני מצפה שהמחשב יהיה יציב ועם חלקים איכותיים, המסך הוא עיניין קצת קריטי, אני לא רוצה מסך שיהיה גרוע יותר מהמסך הבא: MAG 786FD Flat. אין צורך ברמקולים לאחי יש מערכת סטראו. עכשיו דיברתי עם איש אחד וסיכמנו על עיסקה כזאת: הוא כרגע התחבר לHOT וקיבל את המבצע המיוחד שלהם, טלויזיה מחשב וכו"…

• 28 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. המחשב מיועד לאבא שלי ולילדה בת 10. השימושים הם בעיקר אינטרנט, תמונות, מוזיקה, אופיס וכו'. בניתי משהו שנראה לי שיתן הכי הרבה תמורה למחיר ואבקש את דעתכם להתאמה בין החלקים ולאיכותם. AMD Athlon 2 X2 245 2.9Ghz Dual Core AM3 Box, יחידות 1 ₪299 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1107 Hec CompuCase 6C28 Black + Hec Raptor R400, יחידות 1 ₪334 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2362 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 1 ₪126 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ₪193 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪100 http://www.rsm.co.il/product.aspx?produc…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. לקראת יום ההולדת הקרב, חשבתי לקנות לבתי נטבוק זול וטוב שישמש אותה במקום המחשב הנייח העתיק והרועש שלה (P4). השימוש הוא בעיקר לתוכנות אופיס לביה"ס, גלישה, סרטים (לא HD) ופלאש (youtube או משחקוני רשת). ראיתי את ה-EE PC 10005HA בקצת יותר מ-1200 ש"ח כולל משלוח + WIN7 כאן: http://www.21.tv/p-99347/d79ed797d7a9d791+d7a0d799d799d793+Asus/cf-6/?a=a ערוץ הקניות זה המקום האחרון שהייתי קונה בו, אבל במקרה הזה אולי כדאי לחרוג? יש חלופות עדיפות משמעותית (למשל ATOM כפול ליבה) במחיר קרוב? אולי זה? http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=6541 או זה? http://www.21.tv/p-98852/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_Asus_1015P ב-1300 מקבלים מעבד N450, מאיץ גרפי…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by Riddler,

שלום, אני מרכיב מחשב לעריכת וידיאו חובבנית. המחשב ישמש גם לשימושים כלליים (אופיס, אינטרנט וכו'). תקציב: 3000 ש"ח (אפשרות לחריגה של כמה עשרות שקלים). מה לא צריך: מסך, רמקולים, מקלדת/עכבר. אין חשיבות לשקט מעבר לנורמלי, אין דרישות מיוחדות מהמחשב, לא יבוצע OC. העדפה חזקה לחנויות באזור חיפה (סקייפיסי, נועה, פנדה). נא לא לשלוח אותי ל-RSM - זו לא חנות רלוונטית מבחינת המיקום. מאחר ומעבדי SB אמורים לכלול פענוח/קידוד וידיאו מובנה, חשבתי ללכת לכיוון שלהם. ברור לי שבאותו תקציב אפשר למצוא AMD חזקים יותר, אבל מאחר ווידיאו זה הכיוון, העדפתי להישאר עם Sandy Bridge. להלן מפרט שהרכבתי: מעבד Intel Core i5-2500 Box ₪1058 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500 לוח אם Gig…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by Neus,

שלום רב! התחדשתי במחשב Dell Inspiron 3542 (לינק בזאפ). אשמח לשמוע מה דעתכם עליו, אך לא רק עבור כך פתחתי את הת'רד הזה. לא כלכך יצא לי לעשות שימוש במחשב נייד עד כה, ולכן אשמח אם תבהירו לי מספר דברים.. א.המחשב כולל מעבד חסכוני בחשמל מתצורת U. מדוע בתוך כשעה וחצי, עם שימוש לצורך גלישה בדפדפן בלבד, הסוללה כבר מגיעה ל50 אחוז?! ב.האם השארת כבל החשמל בתוך המחשב, כאשר הכבל עצמו לא מחובר לשקע, גורמת ל"פריקת הסוללה" ונזק לסוללה? מישהו שמע על כך משהו? ג.כשקיבלתי את המחשב עשיתי בו שימוש עד שהסוללה נפרקה לגמרי, ואז חיברתי אותו לחשמל לכ-20 שעות על מנת שהיטען עד תום (אני יודע שנדרשות פחות מ-20 שעות, פשוט לא נכחתי בבית), האם פעלתי נכון?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by aradgonen,

שלום! יש לי מחשב נייד של HP דגם pavilion Sleekbook 14 התקנתי כמה משחקים מטורנטים וכנראה שהיו בהם המון ווירוסים. אתמול המחשב נפל לי מגובה דיי נמוך ( בערך 70 סנטימטר). שמהמחשב נפל הוא נתקע כל הזמן. לא הופיעה שם התראה על תקלה בהארד דיסק (זה הארדיסק רגיל לא ssd) . עשיתי רענון לווינדוס (ווינדוס 8) והמחשב לחזר לפעול בסדר אבל אחרי כמה שעות הוא חזר להיתקע וכל כמה זמן המחשב קרס עם מסך כחול. כשאני מנסה להפעיל אותו ישר לsafe mode (לחצתי f8) המחשב עשה כל הזמן ביפים ארוכים ונתקע. הוא עלה רגיל כשעזבתי את f8 ואז גם לא היה ביפ. הצלחתי להפעיל מצב תיקון דיסק. זה יעזור? אני אצליח להציל את הקבצים שיש בהארדיסק? ממש תודה לעוזרים!!!

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -AC BLACK GLAG, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 6…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC4:BF , BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by _Amaterasu_,

מה התקציב המקסימאלי? ₪4500 . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך . ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים,בלו-ריי ובעתיד הלא רחוק סרטי 4K . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא . עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 . האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא . האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא ולא . האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא . חשוב לי מאוד מחשב קטן מאוד ,שקט מאוד . זהו מפרט המחשב שאני בניתי היית שמח ל…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. זה הקישור: http://ksp.co.il/?list_compare=.24797..23795. ההבדלים המשמעותיים היחידים שראיתי הם הגודל מסך (וכמובן המשקל) והזיכרון של הכונן הקשיח, שהוא GB 16/8 SSD/SSHD מישהו יודע להגיד לי את החסרונות UltraBook ועד כמה ההבדלים בכונן הקשיח באים לידי ביטוי בשימוש יומיומי? אני משתמש במשחב בעיקר לאינטרנט, סרטים, תכנות בשפות שונות. תודה רבה...

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by exeLz,

מחשב נייד ולכן חלק גדול לא רלוונטי, אבל עדיין מילאתי את השאלון בהמלצת askme. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס בסיסי, אפשרות לפוטושופ קל (מקווה שזה לא מקפיץ את המחיר מאוד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. --------------------- -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים