ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
קיבלתי מחשב של טושיבה דגם L450-16N ולצערי אין לי יכולת אלחוטית (ניסיתי להפעיל את היכולת האלחוטית דרך F8 אבל זה לא עושה כלום). המחשב הוא מחשב משומש, וכמה שחיפשתי באינטרנט דרייבר בשביל זה אני לא מצאתי. אפשר בבקשה קישור להורדה של הדרייבר?
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם , מדובר על lenovo T410i בכל פעם שאני מדליק את המחשב ממצב של hibernate המחשב טוחן בסביבות ה 6 דקות עד שהוא "נרגע" ואפשר להתחיל לעבוד איתו. מ"ה : windows 7 pro. כשאני אומר טוחן זה אומר שהמחשב עצמו בקושי זז וההארד דיסק עובד בלי הפסקה. יש איזושהי דרך לגלות איזו תוכנה אחראית לזה? או שאולי זו בעיה מוכרת ויש לה פתרון? תודה רבה.
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב מיועד לדודה שלי, אישה בת כ-80. אין לה צורך בהוצאה משמעותית כמובן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1,500. מעוניין להוציא את המינימום הדרוש. אפשר לחרוג אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדים ואינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יחסית חשוב, אבל המחשב לא יעבוד "קשה" אז מניח שלא צריך יותר מדי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי …
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום למומחים, יש לי מחשב מזדקן שעבר כמה סבבי שדרוג (תוספת RAM, הוספת SSD, החלפת GPU וכו'), המפרט המלא בפרופיל. בעבר הייתי משתמש בו הרבה לגיימינג, אבל השימוש הזה פחת עם השנים ולכן הוא הצליח להחזיק יפה עד עכשיו. אלא שיש כמה משחקים מעניינים באופק (Watch_Dogs, GTA 5) ולא נראה לי שהזקן יצליח לסחוב אותם. לכן אני מתחיל לבדוק אופציה לשדרג את הרכיבים העיקריים - לוח אם, זכרון, מעבד, כרטיס מסך. ולשאלון: מה התקציב המקסימאלי? עד 5K. מה שימושי המחשב? בעיקר גלישה כבדה (הרבה טאבים בכרום = הרבה RAM) על בסיס יומיומי. הרבה מאוד צפייה בתכני HD באמצעות XBMC (על מסך המחשב, לא מחובר ל TV). גיימינג מדי פעם. לרוב MMO או FPS אך כמו שציינתי למעלה יש תכנון להריץ משחקים חדשים די כבדים. רזולוציה של 19…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום כולם! אני צריך עזרה בחיפוש אחרי נייד קטן וחזק כרגע יש לי ASUS F3SC מי שמכיר מחשב מפלצתי מאוד מאוד חזק הבעיה היחידה שלו זה שהוא גדול מידי שוקל בסביבות 3 קילו מסך 15.4 אינץ', השנה אני מתחיל ללמוד וזה לא בדיוק המחשב הכי נייד שיש אני מחפש משהו שיהיה באותה רמה מבחינת מפרט אבל רק שיהיה קומפקטי יותר אני חושב על כיוון 13-14 אינץ' אני אשמח לשמוע את המלצותכם (אולי בעבודה ממושכת ועם מסמכים 13" קצת בעייתי? או משהו בסגנון) כרגע אני מחפש ומתעניין בניידים אבל העדפה שלי היא לכיוון ASUS מכיוון שאני מכיר את האיכות בניה שלהם ואני ממש מרוצה מהשירות של רונלייט, אסוס זה לא בגדר חובה אבל בהחלט העדפה בנוסף גם פזלתי לכיוון המקבוק הגירסא של ה2.4 אני כמובן אנסה להביא אותו מארה'ב, המפרט…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, אני דיי חדש פה ומאוד נהנה מחברתכם אני מעונין לקנות מחשב נייד פשוט יחסית שאני יוכל לצפות בו בסרטים ואם זה אפשרי בסביבות המחיר הזה גם להפעיל משחקים קלים כדוגמאת League of legends כלומר המפרט שלו צריך להיות קצת יותר חזק מ: 2 GHz processor 1 GB RAM Any DirectX 9.0 capable video card האם זה אפשרי בתקציב כזה למצוא מחשב שיעמוד בדרישות הללו ? אין לי שום דרישה מיוחדת אחרות כגון הגודל שלו וכולי.. יש אפשרות לחרוג מעט מן התקציב
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום כולם. אני מתכוון לקנות מחשב נייד, לצרכי עבודה, וצמצמתי את האפשרויות שלי לשני מחשבים: מחשב ראשון: מחשב שני: אני מתכוון להרחיב את האחריות של המחשב הראשון ל-3 שנים, מה שאומר שההפרש במחירים הוא 200 ש"ח. כלומר, לא מאוד משמעותי (אני מודע לכך שהמחשב הראשון מוחדש). המחשב מיועד לצרכי עבודה, ויפעיל באופן קבוע תוכנה כבדה יחסית (SPSS), ובמקביל גם דפדפן (עם לשוניות מרובות פתוחות, בקלות מגיע ל-10), WORD וענן (אני משתמש ב-MEDIAFIRE). ייתכן שיופעלו במקביל גם EXCEL. איך שאני רואה את זה, המעבד של המחשב הראשון הוא טוב יותר משמעותית (אם כי CPU BOSS לא מסכים איתי, ובאופן מוזר לא הגיע להכרעה ביניהם). אבל הזיכרון של המחשב השני טוב יותר משמעותית (תקנו אותי אם אני טועה, אבל הוא במהירות גבוה…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני קונה מחשב לבית, שימוש סטנדרטי, פלוס הרבה תמונות והרבה עריכה ב photoshop יש לי מחמחב הישן כרטיס גרפי nvida geforce gtx 1650 ו hard disk 3T וחשבתי להעביר אותם לחדש, האם הם יתאימו? האם כדאי? התלבטתי בין amd ל Intel ניסיתי לעשות מפרט ב ksp אבל אשמח לכל יעוץ הרכבה עצמית של מחשב נייח מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 7 5800X 3.8Ghz AM4 - Box 1 לוחות אם למעבדי AMD: לוח אם Asus PRIME B450M-K II AM4, AMD B450, DDR4, PCI-E,HDMI, VGA, DVI 1 זכרונות:זכרון למחשב Kingston ValueRAM 16GB DDR4 3200MHz CL22 1 כונני SSD: כונן Kingston NV1 PCIe NVMe 3.0 x4 M.2 2280 500GB SSD SNVS/500G 1 מארזים: מארז מחשב כולל ספק Sohoo S610BS HTPC 500W צבע שחור מאווררים…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
ממה שהבנתי כדאי מפרט מבוסס i7 - אבל אני אשמח מאוד עם מישהו מכיר את המעבדים של AMD ויכול להמליץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3-4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת אנימציה של Adobe, חוץ מזה שימוש ביתי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי, אשמח להמלצה על מסך 22-24" עם value-for-money טוב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות מיוחדת. 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה קורה אחים שלי אני רוצה מפרט טוב עד 9200 שח למישחקים סרטים ובעתיד גם לאובר קלוקינג לא אכפת לי עם זה יהיה amd או intel וגם לא אכפת לי עם זה יהיה nvidia או ati אני לא צריך מסך ואת שאר הציוד ההקיפי
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום: החלטתי לקנות מחשב חדש בתקציב של 6 וחצי אלף ש"ח. נכנסתי לאתר של K.S.P וראיתי שהמחירים שם באמת זולים והחלטתי לקנות משם את המחשב... עכשיו זה המפרט שאני חושב עליו אבל חסרים לי בו שלושה חלקים חשובים מפני שבהם אני ממש לא מתמצא .... והם: לוח אם, זכרונות,מארז(+ספק) עכשיו בזכרונות אני כן קצת מתמצא ומפני שהמחשב יהיה מיועד בעיקר למשחקים אני מעדיף שיהיה 1 GB שמחולק ל2 כרטיסי 512 400 DDR של איזה חברה טובה... כפי שתשימו לב אין לי במפרט מסך עכבר ומקלדת מפני שכבר יש לי .. (ומערכת הפעלה- מפני שיש לי כבר מקורית). אז אם למשהו יש הצעות לזכרונות, לוח אם טוב ומארז למפרט שלי שיגיב התקציב שנשאר לי לחלקים האלו הוא עד 1800 ש"ח גג. בגלל שהמפרט עד כה הוא 4770 ואני מחפש מחשב כל 6500 גג. (אם את…
-
- 29 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי DELL INSPIRON 1545 וכבר כמה שנים שהאינטרנט האלחוטי לא עובר את ה 1.5-2 MB, כלומר כשאני מוריד משהו המהירות היא מקסימות 150KB בלחץ למרות שיש לי 30 MB אינטרנט. כשאני מחבר את המחשב ישירות עם כבל המהירות תקינה, רק ה WIFI הוא הבעייתי אז אני רוצה להחליף את הכרטיס רשת האלחוטי, אני פשוט לא יודע מה בדיוק אני צריך- האם כל כרטיס רשת אלחוטי למחשב נייד יתאים? מה הטווח מחירים? אני לא רוצה משהו חיצוני כמו USB, אלא פשוט כרטיס קטן להחליף את הקיים וזה הכל. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תקציב של 20 אלף ש"ח (גמיש). ייעוד: אתרי אינטרנט כולל הזרמת אודיו (רדיו) ווידיאו. נ.ב. יש לנו כיום שרת אחד (R610 דל) בחווה של נטויזיון בחיפה. תודה וחג שמח!
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי לכולם אני צריכה מפרט למחשב בשביל חברה שלי לאופיס ואינטרנט. הדרישות 1. כולל מסך 19" הכי אייכותי שיכנס 2. לא צפוי OC בשום שלב. 3. צריך מקלדת לא יקרה או להשאיר לפחות 80 ש"ח שיהיה לה מרווח לבחור בעצמה - בכל מקרה המלצות בעד ונגד מקלדות יתקבלו בשמחה. 4. ללא עכבר, או רמקולים 5. צריך גם XP (היא לא רוצה ויסטה) רצוי מאותה חנות שיוכלו לבצע לה התקנה אם תרצה, אבל לא חייב וניתן גם להשאיר עלות (כ- 500 ש"ח לקניה בנפרד) 6. הבחורה גרה בב"ש ולכן על המפרט להעשות מחנויות בב"ש (פנדה, יש משהו מומלץ אחר?) ניסיתי "למכור" לה את IQPC שבאשדוד אבל היא אומרת שרחוק לה.. 7. לאחר התעקשויות רבות מצידה על אינטל קור2 דואו, דיי הצלחתי למכור לה את AMD. לכן רצוי מאוד שהמפרטים יהיו מבוססים על אטלון 64*2, …
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מנסה להבין מה ההבדל בין registers לבין cpu cache? אם מישהו יכול לתת לי הגדרה לכל אחד מהם ומה ההבדל בינהם זה מאוד יעזור לי ! תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני נוסע לטיול לכמה חודשים ולצערי אני צריך להיות מחובר בחלק מהזמן הזה ללפטופ אני מחפש משהו פשוט שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, טיפה פוטושופ (שימוש רגיל בפוטושופ לא משהו רציני) וממש טיפה עריכה של סרטונים (לחתוך מוידאו כמה פריימים ולשמור לא משהו כבד) - סוללה שתחזיק לכמה שיותר זמן (חשוב!) - לא חייב מערכת הפעלה ביחד אין לי בעיה להתקין לבד - לא כבד ושקל להתנייד איתו. (חשוב!) - בגדול אני לא יודע איזה גודל לקחת. אני מתכוון לקחת אותו בתיק של עד 30 ליטר שיהיה איתי רוב הזמן וממש לא בא לי להכביד עליי עם זה. גודל שאתם חושבים שיהיה לי סבבה איתו וגם לא קטן יותר מדי. - אחריות אם זה לא מוסיף הרבה על המחיר אז כמה שיותר זמן יותר טוב (אופציונלי) - כמה שיותר זול יותר טוב אבל…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקי אני רוצה להחליף כרטיס מסך,לוח אם ומעבד המחשב הזה משומש כמעט לגמרי למשחקים 1. אני מחפש לוח אם שתומך בקונרו ויש לו סוקט 775 (אני גם צריך מעבד מתאים) ושאלה: יש לי כרגע 2 סטיקים של 256MB RAM במהירות 300MHZ והשאלה שלי האם הם יתאימו ללוח החדש? (הם DDR SDRAM לפי הeverest שלי)
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
דבר ראשון אני חושב שהכי חשוב שיהיה מסך טוב היות ומסך לא משדרגים כל שנתיים-שלוש. אני גם מעונין במפרט הניתן לשדרוג בעתיד, כלומר לוח אם טוב עם fsb גבוה כמה שיותר ותמיכה בכל הטכנולוגיות החדשות (כמובן שאני לא מצפה ללוח הכי חדש ) אבל עם כרטיס מסך עליו נניח כדי להוזיל עלויות היום אבל עם אפשרות שדרוג עוד שנה לכרטיס מסך חזק. כרטיס קול כמובן יהיה on board. מעבד לא הכי חזק כי כרגע גם amd xp 1700 טוב אבל שהלוח יתמוך במעבדים החדשים יותר שקיימים. כונן קשיח - נראה לי שעם המחירים של היום הכי טוב לקנות wd 80 gb 7200 8 mg buffer אבל תקנו אותי אם אני טועה. צורב - אני אקנה משהו סטנדרטי ב 200 שקל. זכרון - היו לי מלא בעיות עם זכרון במפרט האחרון שהרכבתי , מסתבר ש geil 2700 ddr לא תואם …
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הייתי היום(11.12) בפנדה ושיניתי את המפרט ויש לי כמה דברים לא בטוחים עדיין אז הנה השינויים: ANTEC SONATA II Piano Black Quiet Mid Tower 904 ש"ח Logitech Internet Navigator 155 ש"ח Western Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM 541 ש"ח LEADTEK WinFast PX7800GT TDH MyVIVO 2,390 ש"ח AMD Opteron Model 146 2.0GHz Venus (939-pin) Box 1,369 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 848 ש"ח Mushkin 1GB 2x512MB XP3500 2-2-2 Redline 1,218 ש"ח Logitech® MX518 Gaming-Grade Optical Mouse 271 ש"ח Altec lansing ATP 3 2.1 424 ש"ח Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan 276 ש"ח Akasa 120MM AMBER SERIES CASE FAN AK-183-L2B 77 ש"ח ViewSonic LCD 19 V…
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה ומעוניין לקבל הצעות למחשב למשחקים בלבד! תקציב עד 5אלף בלי חריגה בכלל! ,לא כולל מסך ולא כלום רק מחשב קומפלט חלק אחד שאני מאוד מעוניין שיהיה במחשב זה INTEL I5 2500K ועם אפשר זיכרון של 8GB כי המחירים עכשיו ברצפה וחבל לפספס אתזה ואף פעם יותר זיכרון לא מזיק. ואני מצפה ב5אלף שאני יכל לקבל כמו שאומרים "מחשב מפלצת" ועוד דבר קטן אני אחד שאוהב לשחק באיכות גבוהה ומן הסתם עם אני מביא מחשב חדש אז אני ינצל אותו עד הסוף אז עם דרושים קירורים נוספים או משהו בסגנון אשמח שתציעו לי ויש לי מסך LED SAMSUNG BX FULLHD תודה מראש אבי
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי. ברשותי מחשב נייד מדגם Lenovo G550 2958. יש לי בעיה שניסיתי למצוא עליה כבר את התשובה באינטרנט אך טרם קיבלתי תשובה חד משמעית. הכיוונים שאני צריך לבדוק הינם: סוללה, מטען, ומחבר ההטענה. נתונים טכנים מעטים לפני שנתחיל: מטען עם בעיות במגעים, סוללה גמורה ומקשים שבורים (לא קשור). לאחר שאני מנסה להדליק המחשב מנסה להדליק את עצמו, הנורה הימנית (CPU) דולקת למשך שניות בודדות ונכבת ואילו רק הנורה של הטעינה והנורה של הPower-Up דולקות. השאלה היא מה יכולה להיות הבעיה? שאלה שנייה הינה, אני רואה שמקשים לנייד, מטען לנייד וסוללה לנייד זולים בכחצי מחיר באיביי לעומת המחירים באתרים ובחנויות בארץ. האם יש בעיה / לא מומלץ לרכוש אחד מהפריטים הנ"ל מאיביי? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, מתחילה שבוע הבא לימודי הנדסת חשמל וצריכה ייעוץ בנוגע לסוג מחשב נייד ונתונים טכניים שלו שכדאי לרכוש שיחזיק מעמד הרבה זמן ויהיה נוח. במהלך השנה אלמד ואתעסק הרבה בתכנות (ולכן גם מעדיפה שתהיה מקלדת מלאה). בגדול התקציב שלי עד 2500 (אבל אם יש הבדל איכות משמעותי יכולה להגיע עד 3000). יש המלצות לגבי דגם מחשב רלוונטי, גודל מסך שעדיף, סוג מעבד וכו'? אגב, המליצו לי על סדרת dell vostro, מה אומרים?מומלץ? תודה רבהה!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
AMD Athlon XP 2100+ Fan - 695 NIS Albatron KX400-8X AMD KT400 - 495 NIS Winbond DDR 512MB 3200/400MHz - 997 Gigabyte ATi Radeon 9700 Pro - 1987 NIS Panoasonic Floppy 1.44 - 52 NIS Suntek Vivid TH-655 - 547 NIS Hec 300ART Watt PSU - 187 NIS WD 40gb 7200Rpm 8 MB Cache - 547 NIS LG 40X12X40 Retail - 340 NIS Samsung 753DFX 17 - 1110 NIS 6955 NIS
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 2800 ש"ח פלוס מינוס.. חשוב לי שיהיה עם מעבד i5, כרטיס מסך של nvidia, יציאת HDMI, ודיסק קשיח של 750GB לפחות.. המחשב יהיה בעיקר לעבודות הגשה, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים/סדרות.. תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט עד 7000 ש"ח (מוכן לחרוג עד 7500), שיוכל לשמש גם כמחשב שולחני (אני מתכוון לחבר אותו למסך LCD גדול). להלן הדרישות: מסך: 13.1" או 14.1" מעבד: P8400 ומעלה זכרון: מינימום 3 GB. כרטיס מסך: מספיק טוב בכדי להריץ את המשחקים של היום באיכות סבירה. (כמו למשל NVIDIA 8600) עדיפות לחברה בעלת ותק בתחום, כמו DELL, LENOVO THINKPAD ו HP. דיסק קשיח: אין דרישות מיוחדות. אשמח לשמוע עצות והצעות... תודה.
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-