ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי את המחשב הנ״ל: Intel® Core™ i7-2600K Processor (8M Cache, 3.40 GHz) Intel BLKDH67BL-B3 I5 Socket 1155 H67 CHIPSET antec nsk2480b 8GB המחשב מעלה אבק כבר חודשיים בגלל שנדפק בו ההארד דיסק, ואני רוצה לתקן אותו ולרענן אותו. הצרכים הם לשרת כסרבר קבצים עבור התקנים אחרים בבית, גלישה ומסמכים, ועריכת וידאו (סרטוני תיעוד ביוטיוב חובבניים, לא משהו רציני רק לא יודע כמה כוח חישוב צריך) המחשב עד עכשיו הריץ אובונטו, שימש כhtpc, חובר לטלוויזיה ושימש כטורנט קליינט וראינו עליו בעיקר סרטים. כמה שאלות: האם מומלץ לשדרג או שעדיף לרכוש חדש? יש לי במאז שני תאים לדיסקים 3.5 אינץ״ ששניהם בשימוש, אני רוצה להוסיף SSD, יש דרך לשים אותו הסלוט של ה5.25״? או לזרוק את בדיסקים (1 ט…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס ואינטרנט ואולי קצת סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים: לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?: יש כבר מעבד Intel-Core-i5-2540M כך שלא צריך מעבד, וצריך לבנות את המחשב לפי המעבד הזה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות …
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
LG R510 המחשב נדלק, רואים את המסך של הביוס, אבל זהו. אח"כ מסך שחור. אפשר להיכנס לBios והכל בסדר שם. דיסק קשיח תקין, זכרונות תקינים, וכו.. פשוט אי אפשר לעשות BOOT. גם לא מDOK. תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, קיבלתי מבצע על מחשב נייד של סמסונג דגם RV520-A03 מעבד i3, זיכרון 4GB, מסך 15.6, כרטיס מסך אינטל HD, קשיח 500GB, מ"הפ ווינדוס 7 פרימיום ועוד + 3 שנים אחריות כל זה ב-2590 ש"ח + תיק נשיאה לנייד מתנה המחשב מיועד לעבודה משרדית, אינטרנט ואולי למשחקים מדי פעם.. מה דעתכם? תודה!
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כרטיס אחד Intel wireless n-7260 כרטיס שני Intel wireless n-6230 מישהו יודע להגיד מה ההבדלים בין שני הכרטיסים האלה?
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
Gigabyte GZXX1CASNS Triton Silver Full Tower Case 1 395 ¤ Arctic-Cooling Highend Low Noise Freezer 7-Pro CPU Cooler for P4 Socket 775 1 170 ¤ Intel Pentium D 3.0GHz 2X2M Cache 930 Dual Core 800MHz 775 Box CPU 1 1267 ¤ Maxtor 300GB 16MB Buffer MaxLine S-ATAII HDD 1 620 ¤ ASUS P5LD2 LGA775 Intel 945 DDR2 + 1000 LAN Motherboard 1 825 ¤ Geil 2GB (1GB X 2) DDR2 667 Dual Channel Value Memory 1 1279 ¤ Enermax 400W E400AWT Liberty 20/24Pin Power Supply 1 470 ¤ Computer Assembly 1 160 ¤ Albatron Geforce 7900GT Super High 450 PCX 256MB 256Bit Video Card 1 1778.59 ¤
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מעונין לשדרג את המחשב נייד שלי לצורכי ניהול רשתות ואני צריך מחשב עם 8GB זיכרון לפחות! אענה תחילה על השאלון * מטרות המחשב? שימוש באופיס/משחקים אולי קצת-לא משהו קריטי/סרטים ואינטרנט * רזולוציית המסך? מה שיותר יותר טוב ושוב לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?שיהיה שטח של עכבר בגודל סביר * משקל רצוי?כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן כמה שיותר יותר טוב ואני מבין שבסוללה של 6 תאים 5 שעות זה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 * Bluetooth?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB סוג לא משנה * כונן אופטי?צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ערב טוב, ראשית אפתח ואומר שאני מודה שאני לא בטוח אם זה המקום הנכון לפתוח את דיון הזה. לי נראה שזה המקום שהכי קולע לשאול את השאלה הזאת, כמו כן לא ראיתי משהו בחוקי הפורום שאוסר את זה. בכל מקרה במידה וזה לא המקום המתאים, אנא סילחו לי מראש. אני השתמשתי ב-7 שנים האחרונות בקונסולות בשביל לשחק משחקי מחשב. לאחר בירורים, התייעצות והרבה חשיבה הגעתי לתובנה שיכול להיות שבמקום לשדרג קונסולה ולהסתפק בשינויים טכנולוגים מצומצמים יחסית אולי כדאי לקנות מחשב גיימינג. השאלות שעלו לי בעקבות החשיבה הזאת ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי בהן: 1. האם זה אפשרי כיום לקנות מחשב שמספק הגדרות גבוהות במחיר סביר? (עד 4-5k) 2. מה אורך החיים של מחשב כזה? כלומר כמה זמן אני אוכל לשחק במשחקים באותן הגדרות גב…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז אחרי שסיימתי לשדרג את המחשב שלי בעזרת הפורום אני מתפנה לעזור לאח שלי הקטן (24) , אשמח להצעות מעוניין בקניה כבר בשבוע הבא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 10K זה מספיק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מגוון רחב בעיקר RPG למינהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הג…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד Lenovo X201 עם Windows 7 כאשר הוא מנותק מהחשמל ועובד על הסוללה, לאחר זמן מה כשהוא נכנס למצב שינה הוא מכבה את הקישור האלחוטי (אני משער שמטעמי חיסכון בחשמל) Wireless Capability Turned Off ניסיתי לשחק עם הגדרות ה- Power Options. והגדרתי למתאם האלחוטי Maximum Performance. זה עזר חלקית. מכיוון שזה עדיין משאיר בידי הווינדוס את השליטה, והמחשב מגדיר מה זה מבחינתו Maximum Performance שזו יכולה להיות הגדרה עמומה ולא נתונה לשליטתי. מה שאני מחפש זו איזושהי הגדרה, שבה אני אקבע בדיוק מה אני רוצה שיקרה. הווה אומר, הגדרה שתגרום לקישור האלחוטי לא להתנתק אף פעם, בשום מצב. כלומר, כל עוד המחשב פועל בצורה כלשהי, שהקישור לאינטרנט יהיה פעיל. שאלה נוספת באותו נושא, …
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הנה הפרטים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וצפיה בSTREAM א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout 4, Mount and blade 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080, גודל "24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל האפשר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
AMD ATHLON 64 3200+ BOX 1,820 ש"ח ArcticSilver 5 3gram 30 ש"ח EPoX EP-8KDA3+ nVIDIA nForce3 250Gb 754-pin 965 ש"ח SAPPHIRE Radeon X800 Pro 256MB GDDR3 TV OUT DVI RETAIL 2,793 ש"ח Thermaltake Xaser Silent PurePower 480W 2-fan 493 ש"ח OCZ 512MB EL DDR PC3200 400mhz Enhanced Latency Platinum Edition 1,610 ש"ח סה"כ 7,711 ש"ח זה המפרט שבחרתי כל שאר הציוד כבר יש.. השני דברים היחידים שאני מתלבט זה אם לקחת 3000+ או 3200+ במילים אחרות 512 או 1 מגה קאש.. ומה שהולך לעזור לי לחבור זה אתם כמובן P: האם הקאש עוזר במשחקים/LOADING וכו או רק בתוכנות? (לא בבנצמארקים, זה לא ממש חשוב לי) ועוד התלבטות זה הלוח אם שאינ לא יו…
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?גג 3000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים כבדים אבל בקושי, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:מוסיקה באיכות טובה א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.סרטים והרבה HD בלורי ברמה גבוה ושיראו חלקק... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים.זיכ…
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היתכן שדור ה-Skylake החדש יספק לנו מעבדי K ניידים ראשונים מסוגם שאותם ניתן יהיה להמהיר באופן עצמאי? לכתבה: http://hwzone.co.il/הברקה-או-בדיחה-אינטל-תציע-מעבדים-ניידי/
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות זיכרון נוסף של 8GB למחשב Asus N550JK-CN056H. העניין הוא שהמחשב עדין לא אצלי ולכן אני יכול להסתמך רק על האינטרנט בכדי לברר איזה סוג זיכרון יש במחשב. הבעיה היא שיש אי התאמה בין מקורות מידע שונים ולפי מה שאני מבין זה חשוב לדעת האם מדובר ב- DDR3 או DDR3L לפני שקונים זכרון מתאים להרחבה (אגב, אם מישהו יוכל על הדרך להסביר לי מה בדיוק ה- DDR בא לציין ומה ההבדלים בין שני הסוגים אני אשמח). אז הנה למשל באתר הרשמי של Asus רשום DDR3L: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/N550JK/specifications/ ובאייבורי רשום DDR3: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12868 תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה בבניית מפרט מחשב לשימוש ביתי לא מוגבל הכולל אינטרנט, סרטים ומשחקים ברמה גבוהה, שיחזיק כמה שנים ללא צורך בשדרוג ושיהיה שקט. אני לא מתכוון לבצע OC אך עדיף שתהיה אפשרות לעשות OC קל בעתיד. התקציב המקסימלי הוא 8000 ש"ח אך לא חייב להגיע אליו. מצורף מפרט שבניתי, מה דעתכם עליו? מעבד Intel Core i5-2500 Box ₪1072 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500 לוח אם Intel BLKDH67CL Cold Lake ₪484 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDH67CL כונן קשיח Westren Digital WD1002FAEX 3.5" 1000GB SATA3 64MB ₪435 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD1002FAEX זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪248 כמות: 1 http:…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מחשב קומודור 64K + הטייפ המקורי של קומדור + ג'וייסטיק ענק וחזק מאוד. המחשב בתוך האריזה המקורית מאז שקניתי אותו בשנות השמונים,הכל נבדק ותקין לחלוטין. כמה שווים שלושתם יחד ?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, הבקשה למפרט מיועדת עבור חבר שלי, אשמח להסברים עם פירוט כמה שאפשר למה דווקא מפרט X עדיף. * מטרות המחשב? עבודה עם פוטושופ , אילוסטריטור ופלטפורמות פיתוח תוכנה לדוג' eclipce * זיכרון ? 8GB * גודל המסך? 13.3 עדיפות למט * רזולוציית המסך? HD 1366x768, גבוה יותר יתקבל בברכה.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? 1.5-1.8 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שלוש שעות (או עד כמה שאפשר). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם מגיע עם SSD בטווח של המחיר עדיף אחרת אפשר להתפשר על HHD ולהחליף מאוחר יותר חשוב שהאופציה תהיה קיימת. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה …
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שקל (אפשר גם טיפה יותר אם באמת שווה את זה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קלים עד בינוניים, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת שרטוט AutoCAD 2015 (אני הנדסאי בניין ומשתמש בתוכנה די הרבה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.FIFA 15, קצת GTA 5 ו LOL ברשת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מעוניין במסך…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD ,Battlefield ןכל המחשקים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך (מסיבה טובה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים, גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: SCII ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL 24, 1900X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תוכנות גרפיות (אוטוקאד רוויט פוטושופ) * גודל המסך? 15.6 לא מגע * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- מקלדת הכוללת numpad, * * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( HDMI, * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? hp מנסיון חיובי. לא בכל מחיר * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אחריות 3 שנים עד בית הלקוח תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן לכולם מה שלומכם ? יש לי לפטופ של DELL מדגם XPS L501X OS = WIN 7 SP1 HOME כשאני נכנס לאתר ה support של DELL ולמדור ה drivers & downloads אני מגלה שיש לי 38 עדכוני דרייברים. המחשב יחסית חדש.בן 3 חודשים בסה"כ. השאלות שלי הן : 1-האם מומלץ / רצוי / חייב או לא משנה איך נקרא לזה להתקין את כולם ? 2-מהי הדרך המומלצת להתקנתם ? פשוט להוריד ולהתקין ? 3-האם זה לא יוצר התנגשויות עם הדרייברים הישנים שמותקנים נכון להיום על המחשב ? 4-האם עלי להסיר את הישנים לפני התקנת החדשים ? מה אתם ממליצים לי לעשות ובאיזו דרך ?! תודה רבה מראש לעונים. לילה טוב
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז לאחר שרכשתי מארז + ספק כח בקניה הקבוצתית שהתקיימה לפני 9 חודשים , והם עדיין אטומים באריזתם ללא שימוש בגלל העובדה שאני עדיין משתמש במחשב נייח (לא נייד) מהעבודה, התחלתי לחשוב שאולי היום כבר אפשר לקנות מחשב נייד שיהיה מספיק חזק להרצת משחקים כמו Battle Field 3 (מי יודע, אולי גם 4 שיצא בגרסת האלפא כבר), COD האחרון וכו'. במיוחד לאור העובדה שהליבות הגרפיות HD5000 ו-HD5200 במעבדי האסוול החדשים לא חלשות כלל, בלשון המעטה. בבית המחשב יחובר לתחנת עגינה + מקלדת ועכבר + מסך 22". כך המחשב יתפוס פחות מקום מצד אחד, ללא התפשרות בביצועים מצד שני. מה דעתכם ? האם אכן קיים נייד מספיק חזק כזה?
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחשב לסטודנט לניהול מערכות מידע, יש כאן למטה את תוכנית הלימוד אם יעזור לכם לראות מה הצרכים: https://www.mta.ac.il/managementAndEconomy/Pages/it.aspx * גודל המסך? או 14 או 15 * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? WIFI, משטח נוח להקלדה, בלוטות * משקל רצוי - לא הכי גבוה כי מדי פעם לקחת ללימודים וזה.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף שיהיה SSD אבל לא קריטי.. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכ…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-