עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בעיקרון 1000$ אבל אני יכול לחרוג ב200$ נוספים אבל מעדיף שלא כל כך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו באטלפילד,RUST ועוד משחקים מSTEAM צפייה בסרטים אופיס ומחשב לצרכים של לימודים למדעי המחשב. 7.האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אח שלי מגיע מארה"ב וקונה משמה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים/ שבועות הקרובים 12. …

2. אני כרגע בארה"ב ואני רוה להביא מפה חלקים למחשב שאני אבנה בארץ..למחשב שיחזיק לאורך זמן אז אני רוצה להשקיע כמו שצריך בחלקים איכותים וחזקים בלי להתפשר אם צריך להעלות את התקציב בשביל משהו אני יעלה.. אני רוצה להביא מפה כרטיס מסך מעבד זכרונות ואולי כרטיס קול אני אקנה מהאתר newegg ושם מצאתי כרטיס מסך Leadtek nvidia geforce PX8800 GTS ב 365 דולר האם יש כרטיס מסך של ATI בסביבות 400 דולר שהוא עדיף לי מהכרטיס הזה? הקטע זה תומך בDX10 הוא מהסדרה החדשה אז זה טוב לאורך זמן גם תומך ב SLI אז בעתיד אני רק מוסיף עוד כרטיס... הבעיה הגדולה שלי זה AMD או INTEL ואיזה לוח אם.. אם מעבד AMD אז אתAMD Athlon 64 X2 5200+ Windsor 2.6GHz Socket AM2 Processor Model ADA5200CSBOXl ב 276 דולר ואם Intel אז…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Or-L123,

שלום. אשמח לעזרה בבניית מפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב העבודה תהיה ב-V-Ray For Sketchup. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). V-Ray For Sketchup, כבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יירכש בנפרד. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6.…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. מעבד:Intel i5-6500 3.2Ghz(3.6Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪892 קירור למעבד:בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם:Asus B150M-A כמות: 1 - מחיר: ₪379 מארז:Fractal Design Core 1100 USB3.0 Black כמות: 1 - מחיר: ₪226 ספק כוח:Antec Neo Eco 450C 450W Continuous Power כמות: 1 - מחיר: ₪239 זיכרון:DDR4 8G / 2133 CL15 Crucial Single Ranked כמות: 1 - מחיר: ₪242 קשיח למחשב שולחני:Hitachi Ultrastar A7K2000 24x7 SATA 1TB - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪201 קשיח למחשב שולחני:בקניית מחשב חדש בלבד- Samsung SSD EVO 850 250GB! כמות: 1 - מחיר: ₪490 כונן …

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. המפרט לצורכי פיור גיימינג. תהיתי אם לשים קירור למעבד, אבל כיוון שאני לא עושה שום OC הנחתי שאפשר לוותר על זה. תנו הערות (וגם הארות, אם יש X:) רק לא על המארז , גם ככה היה לי תקציב של 8K, והכל היה חייב להיות מ-KSP, והמארז הזה תפס את העיניים שלי, והוא נחשב בעיני רבים למארז הטוב ביותר שקיים היום... חוץ מזה, תרגישו חופשיים לרדת עלי.

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by ronmar,

תקציב לרכישת המחשב: 3000₪ שימושים: עבודה משרדית, גיימינג כבד. משחקים שאשחק בהם: משחקי היריות החדשים גיטאי וכוו באיזה מערכת הפעלה תשתמש: 64 ביט האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית: לא ציוד היקפי: אני צריך לקנות גם מסך וגם רמוקלים אשמח להמלצה גם על זה (לא נכלל בתקציב) חומרה: צורב: לא אכפת לי עם או בלי צורב נפח אחסון: 500 יספיקו לי אפשרויות רכישה: איפה שזול לא אכפת לי, אפשר מהאינטרנט. לא אכפת לי שירכיבו לי אני יכול להרכיב גם לעצמי

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לצרכי עבודה (שימוש בתוכנות אופיס) ובעיקר לביצוע מצגות עם תמונות ב- POWER POINT. הדרישות שלי מהמחשב: דק וקל ושיהיה 14 אינץ(אפשר גם 15 אינץ). מסך מט! איני מבין דבר במחשבים (וזו הסיבה שבחלק מהשאלות במילאתי בשאלון המצורף ישנם סימני שאלה) ואשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מחשב שיתאים לצרכים שלי, אם אפשר כולל שם חברה וסוג דגם. תודה רבה לעוזרים! תקציב- עד 4000 שח במקרה הטוב. * מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), בייחוד בניית מצגות ב POWER POINT עם תמונות רבות * גודל המסך- עדיפות ל-14 אינץ אך אפשר להתפשר גם על 15 אינץ * מסך מט- חובה * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי - פחות מ-2 קג * האם נדרש זמן ס…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by pro,

רציתי לראות את התגובות לת'ארד של THE GREY MATTER אבל ראיתי שלא התפתח כלום אז: אני מעוניין לקנות מחשב נייד קטן וזול מאוד תקציב עד 1500 ש"ח שוורד יעבוד בו טוב זהו זה מה שאני מחפש תודה ;D

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  9. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?): משחקים קלים ושיעורי בית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? : לא פחות מ- 15.6 אינץ' - לגבי מאט או מבריק אני לא יודע את ההבדל, לרב המחשב יהיה בבית. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - עכבר אלחוטי * משקל רצוי? - קל ככל האפשר - המחשב מיועד לילדה בת 10. * האם נדרש זמן ס…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. מארז ATX עם הידית הזה של איבורי עם ספק 300 וואט AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT MSI K9N NEO FULL ATX N550 WD 160GB SATA1&2 7200 RPM 8MB 1024 DUAL DDR II 667MHz NEC X 18 DVD ATI X550 מקלדת + עכבר גלילה+רמקולים עגולים כוללים כפתור 3D באינטרנט זהב ל-3 חודשים (לא כולל תשלום לבזק או לכבלים). סה"כ 1750 שקל ! עכשיו יש לי כמה שאלות חשובות לשאול אותכם שמטרידות אותי ולכן לא הזמנתי עדיין: 1. האם הלוח הזה טוב 2. האם לקחת 512 X2 זכרון כדי לקבל את הדואל צאנל (ולא אני לא מתכוון להרכיב בקרוב עוד 1 גיגה) 3. מה עדיף X550 או 7100GS 4. המוכר הציע לי בפחות כסף לוח של ASUS עם ציפסט 430 וכרטיס מסך 6150 מובנה כולל DVI אבל היה שווה לשים עוד 50 שקל ולקחת את מה שרשמתי? נ.ב המחשב הוא לשימוש אינטרנ…

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by bakosha,

שלום רב אני מעוניין לרכוש את המקבוק של אפל,הייתי מעוניין לדעת האם זה בעיה להתקין לו עברית לאחר שהוא מגיע לארץ? בין אם עצמאית או אצל idigital. אשמח מאוד לתשובה,תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום, אני צריך לקנות לעבודה מחשב/שרת שישמש כמעט אך ורק לביצוע של video encoding בתוכנה תוך שימוש בעיקר ב ffmpeg עם libx264 או libx265 (ללא שימוש ב GPU) התקציב הוא גמיש בין 5K ל 15K ואני מחפש בעיקר cost effectiveness, כלומר - לא הייתי רוצה לשלם 10K במקום 5K בשביל עוד 2FPS, אבל כן עבור 50FPS במקום 20FPS וכו'. מעבר להמלצות ספציפיות אשמח לעצות מה צריך לחפש באופן כללי: למיטב הבנתי, ה bottleneck העיקרי הוא המעבד. בהקשר זה - האם אמור להיות יתרון משמעותי במפרט עם שני מעבדים מרובי ליבות לעומת מעבד בודד? בנוגע לזכרון פנימי - כמה זכרון כדאי שיהיה? או יותר נכון, מעבר לאיזה סף זה כבר לא עוזר? 16GB? 32GB? אשמח להמלצתכם המלומדת למפרט / דגם…

13. Started by nate,

שלום, אני מחפש מפרט למחשב HTPC שאמור להתחבר לטלוויזיה כמסך יחיד (40 אינץ') בסלון. המחשב ישמש לצפייה בסרטים (HD), ביטורנט והאזנה למוזיקה. 1. מה התקציב המקסימאלי? ‏‏3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב- 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC + ביטורנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מתוכנן גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאי…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by ophir555,

התחדשתי במחשב נייד לנובו העלות קרוב ל 6000 שקל כולל הרחבת אחריות ל 3 שנים חודש ימים עבר ו....המחשב פתאום לא נדלק. פשוט אין שום תגובה מכפתור ההפעלה. יש לציין כי המחשב עבד במשך החודש אולי כשבועים ( שבועיים הייתי בחו"ל) , עכשו אני עצבני וכועס. התקשרתי לשרות לקוחות ועכשו צריך לחכות שיתאמו איתי ויבואו לקחת אותו למעבדה . ההחזרה עד 10 ימי עסקים כלומר שבועיים במקרה הטוב. מסתבר שהם אולי מודעים לבעיה ויעצו לי לנסות ולפרוק את המתח העודף שאולי תוקע את המחשב , טעינה יותר מ 100 אחוז,( כך הנציג בטלפון), יש דבר כזה? ( לחיצה ארוכה 10 עד 15 שניות על כפתור ההפעלה, מנוחה 5 שניות ולחיצה רגילה). לא עבד .אני חושש מהמעבדה כיוון שראיתי איך מתייחסים במעבדות גדולות אחרות למכשירי חשמל. (…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by dreamlogic,

1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותוכן HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).legague of legends/overwatch ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.legague of legends/overwatch -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920 רזולוציה לפטופט 17.3 אינ'ץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום לכולם קניתי מחשב ניידSONY מחו"ל ושלחתי אותו לארץ עם DHL עכשיו או לא משחורר מהמכס עד אשר מסופק לו אישור של משרד התקשורת מה עושים ? יש למשיהו רעיון מקורי ? אני חייב לשחרר אותו דחוף. אנא עזרו לי. תודה דחוף עזרה - אשור של משרד התקשורת בקניית מחשב נייד מחו"ל.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by spitzi,

שלום, אני עובד בקבוצת מחקר של אוניברסיטה בדנמרק. אנחנו מבצעים הרבה למידה עמוקה, וזה אומר הרבה CUDA. בנוסף, אנחנו גם מבצעים חישובים כלליים שרצים על ה-CPU ותובעים זכרון. לצרכים אלה, אנחנו רוצים להרכיב לעצמנו שרת אובונטו עם ארבעה כרטיסי מסך ומעבד מהחזקים שיש כרגע. אין לנו כוונה לבצע המהרה כרגע או בעתיד. מספיק לנו 0.5TB אחסון לעבודה יומיומית, ונרצה גם 2 עד 4TB לאחסון ביניים. יש לנו נסיון רע עם הארד דיסקים שמתים פתאום, אז אנחנו רוצים יתירות עם RAID. להלן המפרט שהרכבנו לעצמנו עד כה. אשמח לדעת האם הבחירות שלנו סבירות, בהנחה שהתקציב שלנו הוא בערך 7000 USD (האוניברסיטה אמורה להיות פטורה ממע"מ). אני יודע שהמחירים בדנמרק ובישראל יכולים להיות שונים, אז למען הפשטות, צאו…

18. Started by evy,

שלום אני מעוניין ברכישת מחשב נייד במחיר של עד 4000 שח המתאים לשימוש כללי, אינטרנט, Office, סרטים, מוזיקה ולפעמים עריכת תמונות (חובבני) ב lightroom. דרישות: מסך 15.6 , נפח אחסון 512 לפחות, אחריות 3 שנים, עדיפות ל 16gb זיכרון, כולל מערכת הפעלה. ראיתי את ארבעת הדגמים האלו, אשמח להמלצותיכם: https://ksp.co.il/m/uin/66233?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/66404?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/62745?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/74248?ref=select בדגמים של אסוס ולנובו נדרשת הרחבת האחריות ל 3 שנים ככה שאני לוקח את זה בחשבון.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. ללא ציוד הקפי.. ושאלה.. יש לי מסך 19 אינץ' הוא יהיה מספק למשחקים לביצועים טובים? תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by MisterL,

היי, אשמח להתייעצות. זה המפרט שלי: I7 2600K @ 4.0Ghz | AC Freezer 7 Pro Rev.2 Sapphire Pure Black P67 Hydra - Motherboard G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz 1TB HDD Gigabyte GTX970 G1 Seasonic 620w m12ii Thermaltake Wing RS 100 - מארז מסך 24 - Asus vg248qe משרת אותי נאמנה כבר 5-6 שנים (מלבד הכרטיס מסך והמסך שנקנו בשנה האחרונה). חשבתי לקנות מארז טוב יותר, להוסיף SSD של 250-500GB, עוד 8GB זיכרון (היה לי 16 במקור אך סטיק אחד התקלקל) ולמכור את ה970GTX ולהמתין ל-1080GTX אך אני שואל את עצמי אם לא עדיף להשקיע כבר במחשב חדש? האם יהיה הבדל משמעותי? האם כדאי להמתין למעבדים חדשים וכד'? רוב השימוש…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by cold fire,

קניתי את הנייד הבא של dell 1.66Ghz duo core2 מרום 2*512 זכרון במהירות של 533 של יונדאי x1400 כרטיס מסך 120GB הרד דיסק 15.4 מסך רחב ללא שן כחולה האחריות בארה"ב לשנה הכל עובד והוא חדש מהקופסא

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by dor444,

תוכלו להגיד לי איזה מחשב יותר משתלם לקחת: 1. http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=761905 2. http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=734314 יש לי אפשרות להשיג את המחשב הזה ב-1000 ש"ח תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. כרטיסי מסך : Sparkle nVIDIA GeForce GTX 460 1024MB DDR5 PCIe X2 SLI מארז thermaltake spedo advance מעבד Intel I7 930 לוח אם: פה אני צריך עזרה אני רוצה רק ASUS , עם ציפסט X58 , אבל הבעיה שהם יצאו לפני חצי שנה שנה , והלוחות לא תומכים Usb 3 ולא Sata 6gb אני לא מוצא דגם P6 כלשהו שתומך בשניהם יש רק את P6X58D Premium אבל הוא יקר ספק כוח : OCZ700GXSSLI 700W הארדיסקים : יש לי כבר 320GB בנוסף אני יקנה WD 2TB 7200 64mb ssd 80gb OCZ Vertex 2 לווינדוס בלבד. זיכרונות פיזיים : מתלבט בין : G.SKILL Trident+ Turbulence II 24GB (6 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600mhz(PC3 12800)- Cas Latency: 7 Timing: 7-8-7-24 לבין Kingston HyperX 24GB (6 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600mhz

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by d1zzy,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד בעוד כחודש לצורך לימודים. אע"פ שרובכם ככולכם לא ראיתם את שמי בהודעות פה בפורום, הגעתי לפורום לפני כחצי שנה, ומאז, מדי כל כמה ימים, אני טורח לנסות להתעדכן בהודעות החדשות ולצבור קצת ידע לצורך הקניה. התקציב הוא 6500 ש"ח, עם חריגה אפשרית של 500 ש"ח (במקרה הצורך). השימוש שלו יהיה בעיקר במעבד תמלילים וקבצי טקסט (לעיתים די גדולים ועמוסים), וקצת גלישה באינטרנט. אע"פ שהשימוש הוא די בסיסי, אני רוצה מחשב כמה שיותר עמיד, ולכן רצוי שיהיה תוצרת של חברת Lenovo, מהקטגוריה העסקית. אני לא הולך להתנייד איתו בדרכים מדי יום ביומו, ולכן המשקל הוא לא פרמטר. כמו כן, זמן הסוללה לא צריך להיות יוצא דופן, מכיוון שיהיה לי מקור מתח זמן ברוב המקרים בהם אעבוד איתו. מסך מט…

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by magimag,

אני די NOOB אם אתם יכולים תבהירו לי בבקשה, אם נניח יש לי מעבד core 2 dou e6300, לוח אם עם צ'יפסט של אינטל 945 וכרטיס מסך של חברה כלשהיא של דגם X1900 עם 256mb על כרטיס המסך. איזה משלושת השדרוגים הבאים, לדעתכם, ישפיע הכי הרבה על שיפור במשחקים: * שדרוג מעבד ל e6600 *שדרוג לוח אם לצ'פסט 965 *שדרוג כרטיס מסך לאותו דגם רק עם זכרון 512mb תודה עריכה: תוקנו שגיעות כתיב

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.