ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
היי, אולי מישהו יידע להסביר לי למה עדיף לקנות Dell XPS 14 - הדגם החדש של 2024 או את Dell latitude 9450 החדש, על פני Dell latitude 9440 של 2023. ההבדלים המהותיים בין 9440 ל9450 הוא בעיקר דגמי המעבדים החדשים וב- XPS 14 גם מסך Oled לבחירה. מה אני מפספס? הסוללה צריכה להיות עדיפה בדגמי 2024 אבל אני לא מוצא הצדקה לשלם כמעט כפול על הדגמים החדשים.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. אני צריך מפרט לאמי לעבודה משרדית, הסתכלתי במדור המפרטים המומלצים והמפרט מצוין, אך הוא בן חודשיים. אשמח למפרט עדכני יותר אם יש. אין הרבה דרישות, אבל אשמח שיהיו: 1. מארז שקט וטוב, לא מהדקים המעפנים האלו, ויהיה מצוין גם אם יהיו לו יציאות USB למעלה, אבל ממש לא חובה. חשבתי על הCompucase 6A19 שאני מאוד מרוצה ממנו, הוא שקט ונראה בסדר גמור, רק היציאות USB למטה. 2. אני אשמח ליציאת DVI, פשוט כדי שאני אוכל לחבר למסך גם מחשב נייד שיש לו רק VGA זה המפרט מהמדור: אשמח למפרט לפי החנות TMS. תודה רבה, ושבוע טוב.
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, מישהו מכיר חנות טובה לקניית מחשב נייד באילת? האם זה משתלם יותר מקנייה באחת מהחנויות האינטרנטיות? תודה, גיא.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אם קונים מחשב נייד שהוא Freedos, כלומר ללא מערכת הפעלה מובנית, האם ההתקנה של מערכת ההפעלה היא כמו במחשבים נייחים (כשמדליקים את המחשב עולה הודעה שצריך להכניס דיסק לצורך התקנת מערכת ההפעלה, ואז מכניסים את הדיסק ומתקינים אותה)? האם ניתן לשדרג חלקים במחשב נייד, אם כן באיזה חלקים מדובר? מה דעתכם על המחשב הנייד הזה http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=C660-17H&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he לצורך עבודות משרדיות?
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן , אני מעוניין לקנות מחשב עם דגש על ביצועים ומהירות חישוב. אין חשיבות לביצועים גרפיים (לא לגיימינג), וגם אין צורך במארז מהפנט. מה דעתכם על המפרט הבא? בנוסף, האם המחיר נראה לכם סביר? [table][tr][td][table][tr][td]מעבדי אינטל[/td][/tr][/table][table][tr][td]Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מאווררים וגופי קירור[/td][/tr][/table][table][tr][td]מאוררים למעבדים Generic CPU Cooler For s1155/1156[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטל[/td][/tr][/table][table][tr][td]GIGABYTE P67A-UD4-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 2133, 2xPCI-E[/td][/tr][/t…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? חריגה של עד 2K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים + תוכנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות מיוחד אך מעדיף קירור מים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצו…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
(לאור יציאת לוחות האם המתוקנים ,סוף סוף) אני מעוניין להשתמש במעבד סנדי ברידג' 2500K או 2600K בלבד עם עדיפות ל 2600K. רצוי מפרט שיתאים לשני המעבדים ואני כבר אחליט על איזה מעבד ללכת לפי המחיר הסופי. שימוש עיקרי לצורך סימולטור טיסה של מיקרוסופט (כולל זה שצריך לצאת בקרוב) אבל גם לסימולציית מרוצי מכוניות. לגבי חריגה מהתקציב - רצוי להשתמש בתחום שמצויין בכותרת אלא אם כן אין ברירה - מדובר מבחינתי במחשב חשוב שאני מעוניין מאוד להשקיע בו בשביל לקבל ביצועים מהנים . הגדרות גרפיות בשאיפה לגבוהות למרות שזה לא מחייב.(לגבי מסך מעוניין לרכוש מסך LED בנפרד). שקט הפעולה של המחשב מאוד חשוב , בציון 9 בין 1 ל 10. אוברקלוק מתוכנן - בינוני .(אמור להיות מבוצע בחנות שמרכיבה את המחשב). יש לי מערכת ה…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! המכונה העתיקה שלי מאותתת לי בטירוף על כך שהיא עומדת לסיים את חייה ואני מנסה למצוא תחליף לא יקר במיוחד שיעמוד בצרכי הגיימינג הדי חביבים שלי - אני לא דורש איכות גרפית גבוהה מדי, לא מודד FPS ושאר ירקות מהסוג. אני כן רוצה לשחק משחקים ברמה סבירה ולא להרגיש בשנת 2001... חשוב לי לומר - אין לי צורך בציוד הקפי כלל וגם כוננים קשיחים ישנם בנמצא. אם יהיה מבצע SSD מטורף שיהיה שווה את זה - אבדוק את הנושא, אבל בהחלט שלא הכרחי. מעבר לזה - מה שבא ברוך הבא. אעזר, ברשותכם, ברשימת השאלות שפורסם בדיון הנעוץ בראש הפורום. הנושא מעט דחוף לי משום שהעבודה עם המחשב הנוכחי הופכת אט אט לבלתי אפשרית ואני חושש מקריסה סופית וחד משמעית... אז תודה על העזרה …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אפשר בבקשה לדעת מה אתם חושבים על המפרט הזה (הצעות לייעול יתקבלו בברכה): המחשב מיועד לגיימינג ואני קונה אותה באילת(ksp/ivory) ומרכיב בבית בשביל לחסוך כסף... i7 4790 Arctic Freezer i11 Gigabyte GTX970 ( הרגיל) Gigabyte GA-H97-D3H G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhzg Corsair Carbide 300R Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB ספק כח מודולארי SeaSonic G-650 650W Gold Modular G-Series אז ככה: אני לא כלכך מבין בספקים, ובכוננים קשיחים. אפשר אולי לקחת ספק אחר שיצא זול יותר ? הכונן קשיח הזה סבבה ? יש איזה משהו שאולי לא עשיתי טוב? (הבנתי שגם אני לא צריך לקנות משחה טרמית כי הקירור מגיע עם זה?) (יש לי SSD במחשב הישן שאני מעביר אותו...) עריכה: חשבתי אולי לשנמך לספק הזה http:…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני אשמח לעזרתכם ולהמלצות בנוגע לקניית המחשב הנייד הבא לעסק. כל עצה ועזרה תתקבל בברכה. * מטרות המחשב? המחשב נקנה לטובת עבודה אינטנסיבית על התוכנה לתיכנון מטבחים: ראומפלאן- Raumplan. חוץ מזה עבודה משרדית שוטפת. להלן הדרישות כפי שמפורסמות ע"י החברה. אני מעדיף את המומלצות+ ולא את הבסיס. דרישות חברה המחשב יקנה באילת בשאיפה בסופש הקרוב(בעזרתכם). כלומר צריך להיות במלאי של אייבורי/KSP או חנות אחרת באילת. תקציב עד 5.5K. במידה וזה הכרחי וממש משתלם מבחינת יחס עלות תועלת ניתן לחרוג עד 6K. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 עדיף מבריק אבל לא חובה. * רזולוציית המסך? רצוי fullhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול כמה שאלות. רכשתי מחשב נייד כמו שציינתי בכותרת ואני לא הכי מבין בו בכמה דברים. * איך אני מפעיל את ה-Bluetooth לתמיד ? אני רוצה להעביר קבצים מהפלאפון למחשב.. (במחשב הנייח יש לי התקן שקניתי פעם ב-150 שקלים אז זה תמיד מחובר ואני רק מפעיל את השן כחולה במכשיר - מחפש את המחשב - ושולח). * קיבלתי עם המחשב את האופיס החדש הזה ששכחתי כבר את שמו.. הוא לחודש/יים חינם. השאלה שלי אם אני מכניס קוד קנייה (אמיתי או אולי מזוייף) אז זה בסדר או שמה שנתנו לתקופת נסיון הוא לא המלא ? איך אני יכול לבדוק במיליון אחוז בלי חרטוטים כמה זכרון פנימי יש.. כי במפרט שלו נאמר 2048 מגה בייט ואילו בחנות וגם בפרטים של המחשב (שלוחצים במחשב שלי) רשום 3072 מגה בייט (וזה מה שבעצם הבטיחו לי אני רק …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז כמו שכתוב בכותרת המחיר הוא 5000 עם חריגה (לא מופרזת) וכמובן אם יצא זול יותר עוד יותר טוב... הצריכה הראשונית שלי מהמחשב הוא שהוא יהיה לי טוב לעריכות גראפיות ויעבוד לי טוב עם התוכנות: final cut pro; adobe premiere; adobe photoshop. ולאחר מכן אני גם רוצה שיעלו לי משחקים חדשים למה על המחשב הזה כבר שום משחק חדש לא עולה לי.... (כגון בלאק אנד וואייט 2 שכבר לא עולה לי...) חשוב לי שהמחשב יעבוד חלק בלי תקיעות אני יודע שעדיף מאקינטוש אבל נורא יקר ואני די שונא את המערכות הפעלה שלהם אבל אני ישמח לכל תגובה.... וחשוב שיש לי כרגע מחשב לא רע שיכול להחליף כמה חלקים או להוסיף במקום לקנות הכל חדש- Mainboard : Asus P4S800MX Chipset : SiS 661FX Processor : Intel Pentium 4 @ 3000 MHz…
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
למומחים שלום, אודה לחוות דעתכם להצעה שקיבלתי למחשב לשימוש אינטרנט+משרדי ומסך. 1) תקציב 3000 ש"ח (גמיש). אפשר לנסות לחסוך או להעלות קצת לפי יחס עלות\תועלת טוב. 2) שימושי המחשב - אינטרנט , משרדי (לשימוש אישה מבוגרת) 3) ציוד הקיפי נוסף - מסך גדול (יש לה 19'' ואני מעוניין לשדרג ל23'') 4) NA 5) שקט חשוב במובן רגיל לא משהו חריג לכאן או לכאן 6) ללא OC 7) דרושה מערכת הפעלה Win7 כדי שלא יהיה שינוי גדול מדי מXP 8) יש לי נסיון טוב עם RSM ולכן העדפה מסוימת לעבוד איתם. 9) עכשיו 10) יש יתרון לשמור על חיבור PS2 של מקלדת עכבר אבל לא קריטי 11) לא מתוכנן שידרוג מסיבי בעתיד בנוסף מסך DELL IPS 23" (לקחתי מההמלצה שלכם במפרט המומלץ) 890 ₪ אודה לתגובתכם לגבי אם יש מה שכ…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה... סבא שלי, החליט לקנות מחשב, הוא טוען שזה יעזור לו הרבה... וככה גם אני חושב. בקיצור, הוא רוצה מחשב כמה שיותר קומפטי... ז"א מארז קטן, עכבר ומקלדת אלחוטיים, מסך LCD איכותי. מעבד וכל השאר צריכים להיות איכותיים, אך לא יקרים. בקשר למארז, כשאני מדבר על קטן, אני מדבר על כמה שיותר קטן. הוא עוסק בצילומים, ככה שכנראה מתישהו הוא ישתמש בעריכות וכו'.. לכן, אצטרך כרטיס מסך סביר, שיוכל להריץ הכל סביר ואיכות תמונה טובה. לגבי המעבד, לא אכפת לי מה ואיך, רק שהכל יהיה מיניטורי בסופו שלדבר. לוח איכותי. תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, לרגל מבצעי הבלאק פריידי אני רוצה לקנות לעצמי מחשב חדש יש הפרשי מחירים די משמעותיים בין קנייה בארץ לבין הזמנה מחו"ל השאלה שלי היא- איזה חומרה הייתם מזמינים מחול? מבחינת שיקולי אחריות למשל קראתי על כמה מקרים שבהם היתה בעיה בכרטיסי מסך (מתעניין ב2060/2070 rtx), ואני קצת חושש להזמין כזה מחול. לעומת זאת כונן קשיח/ssd/כרטיסי זכרון הבנתי שזה פחות בעייתי קיצר אשמח להמלצות וסיפורי הצלחה/כשלון אם יש כאלו ואם כבר בנושא, אשמח לעוד הכוונה. המוצרים שאני מסתכל עליהם כרגע מאמזון הם: כונן קשיח https://www.amazon.com/gp/product/B07H2GY8ZS/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&th=1 זכרון …
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני לא עונה על השאלון כי זה באמת משהו בסיסי. אני בד"כ לא בונה מחשבים נייחים כל כך זולים. כל מה שצריך זה מארז עם החלקים המינימלים. אפשר אפילו לוותר על צורב אם אין ברירה. לא צריך מערכת הפעלה. זה פשוט נטו מחשב לעבודה משרדית. אני לא יודע אם להתעקש על אינטל (אולי סוקט 1155 אם יש עוד במלאי?) או לנסות ללכת על AMD בתקציב הזה (ואולי להכניס 4 ג'יגה ראם/ספק יותר טוב למשל) מה אתם מציעים? בתודה מראש, ליאור.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קניתי בתאילנד לפטופ עם המעבד הנ"ל ואני לא מצליח להבין אם זה מעבד ואלידי או לא - הוא לא מופיע באתר של אינטל אבל כן מופיע בוויקי : http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_2_microprocessors#Core_2_Duo_2 CPUZ מזהה אותו בצורה מאוד מוזרה ואני מעלה תמונה תודה על העזרה. [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין ברכישת מחשב נייד במחיר של עד 4000 שח המתאים לשימוש כללי, אינטרנט, Office, סרטים, מוזיקה ולפעמים עריכת תמונות (חובבני) ב lightroom. דרישות: מסך 15.6 , נפח אחסון 512 לפחות, אחריות 3 שנים, עדיפות ל 16gb זיכרון, כולל מערכת הפעלה. ראיתי את ארבעת הדגמים האלו, אשמח להמלצותיכם: https://ksp.co.il/m/uin/66233?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/66404?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/62745?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/74248?ref=select בדגמים של אסוס ולנובו נדרשת הרחבת האחריות ל 3 שנים ככה שאני לוקח את זה בחשבון.
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
EPOX 4PDA3I + 2.6Ghz 800+ 2x 256MB DDR400 WD 80GB-8MB JB -7200RPM ATA100 ASUS CD-ROM X52 NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black Microsoft - Multimedia Keyboard - PS2 - BLACK Microsoft - Basic Optical Mouse - USB -Black התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) EDIMAX ES-3108P 8 Port Switch 10 /100Mbps, Plastic זכרונות של SamSung FX5200 שאני מביא .. איך יהיו הביצועים ? :\ עזבו משחקים , בכלליות , הרבה תוכנות הרבה IE פתוחים וכאלה.. יחזיק שנה וחצי שנתיים ? 2.6 - כי הייתה הנחה ולא היה עוד 100 שקל ל2.8 ואם כל כך מרגישים הבדל אני יעשה OC ל3 גם.. איך הלוח אם ? וקניתי מZigZag2000 - בגלל השירות המעולה!
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש,שיריץ משחקים ברמה סבירה, לא חזק במיוחד. ראיתי באיבורי את ההצעה הבאה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10329 האם המפרט הזה ניחשב טוב?והאם המחיר סביר או שאפשר להשיג את זה ביותר זול תודה רבה וחג שמח
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 (באילת). אם זה לא סביר, אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וביתית בסיסית (office, אינטרנט, סרטים... שום דבר מיוחד) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב. אז דחיתי רכישת מחשב חדש כבר המון זמן, ונראה לי שהגיע הזמן לסגור עניין (אלא אם יש סיבה טובה לחכות - התפתחויות מסעירות בתקופה הקרובה?) מחשב בלבד. יחובר למסך Dell 2007WFP קיים. ישמש לצרכים סטנדרטיים - אינטרנט, סרטים, משחקים (לא יותר מדי. 20% מהשימוש במחשב). מעבר לזה - פיתוח תוכנה, אבל אני מניח שכל מחשב מודרני יעשה זאת. ההתלבטות העיקרית היא בנוגע לכרטיס המסך - אני מאוד מבולבל עם כל החידושים האחרונים. מעבר לחומרה הנרכשת אני מתכנן לחבר שני דיסקי ATA קיימים אז חשוב שללוח יהיה חיבור לכאלה (אם כבר יש לוחות בלי). צריך לכלול דיסק SATA חדש מעבר לזה (אני מניח ל 320GB?). צריך שהמארז יוכל לאחסן את שלושתם בצורה טובה. עדיף שיהיה שקט יחסית (אבל לא להשתגע ולבזבז 30% מהתקציב על זה). אני…
-
- 33 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
למה יש הבדלי מחירים כאלה גדולים בין הארץ למדינה כמו ארה"ב ? (מפרט של 7k בארץ אפשר לקנות ב5K בארה"ב) שקונים מחשב חדש יש מקום להתמקח על המחירים של החלקים ? על איזה חנויות באזור המרכז הייתים ממליצים בחום ? שווה לחכות לאיזה יציאה של מעבד חדש או משהו שיגרום להורדת מחירים בקרוב ? תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
צריך מפרט שיכלול בתוכו מספרט הכי תותח ב22,000 ל oc רצחני ללא מסך מקלדת עכבר ורמקולים המפרט אגב למשחקים ו ל oc
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אנשים, לאבא שלי יש מחשב נייד שהוא קנה לפני שנה וחצי עם פנטיום M לא מזמן שדרגתי לו את הזכרונות ל 1GB במהירות של 533 והשאלה שלי היא האם ניתן להחליף מעבד במחשב נייד באותו אופן? תודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-