ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
המחשב מיועד לעבודה משרדית שוטפת, צפיה בסרטים, וכל שאר השימושים הרגילים. אבל עיקר העומס יהיה בעבודות גרפיקה כמו פוטושופ, וחישובים מתמטיים כבדים (בקטסטינג למסחר אוטומטי בשוק ההון). ולכן על המסך להיות איכותי וגדול 24 אינץ ברזולוציה גבוהה. כרטיס מסך לא חשוב בכלל, גם המובנה מספיק (פוטושופ לא מנצל את הליבה הגרפית) 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 מקסימום, ללא אפשרות לחריגה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב . גרפיקה=פוטושופ, חישובים מתמטיים, סרטים, עבודה משרדית שוטפת. 3. האם יש צורך בציוד היקפי על המחיר לכלול מסך רמקולים ועכבר ומקלדת. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב כרטיס מסך. השימושים לא דורשים את זה, אלא אם כן המסך לא יפעל כראוי ברזולוציה מקסימלית, על הכרטיס המובנה. ד…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
whats up peeps? תראו, אני כבר די הרבה זמן מנסה להרכיב מפרט איכותי ועכשיו עם אישורה של אמא אני חושב שהצלחתי להרכיב משהו שמוסכם על שנינו. הבעיה היא שאני לא יודע איזה מפרט שווה לי לבחור בגלל מספר דברים. אז, קודם כל המפרטים: Comp-IL LogicPC אז ככה, בComp-IL אני מקבל את ה7800GT של EVGA שמגיע עם הBF2 וספק מצויין של MGE עם סליבינג שמתאים למודינג שאני עושה כרגע. אבל, המחיר הסופי הוא יחסית גבוה ולא מאפשר לי לרכוש תוספות כמו קטודות, מאווררים וגיים פאד. לעומת זאת במפרט של LogicPC המפרט הסופי ללא התוספות למינהן הוא הרבה יותר זול, אבל כרטיס המסך הוא גרוע מהEVGA ואני דואג שאני ארגיש את ההבדל. הספק של Enermax נראה לי מצויין וקראתי עליו רבות, אך עדיין אני לא מסוגל להחליט אם ה…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אשמח להתייחסות למפרט שהרכבתי (לבד 🙄) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 בעקרון זה הכי הרבה שאני מוכן להשקיע. אם תהיה סיבה לחרוג, אשקול בחיוב חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב מיועד לתכנות. בעיקר עם JAVA ב IntelliJ . כמו כן מיועד להרצת database מקומי (למשל MySql). כמו כן צריך להיות מספיק חזק להריץ מכונות וירטואליות וקונטיינרים (docker). המחשב לא מיועד כרגע למשחקים אבל אני לא רוצה לחסום אפשרות למשחקים באופן מוחלט, ע"י רכישת כרטיס מסך פשוט מדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בצי…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
השימוש הוא בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, אופיס וכו.. נראה לי שאפילו כרטיס מסך מובנה יספיק. אין צורך cציוד היקפי - רק צורב. והמפרט צריך להיות מ-ivory תודה מראש. *היה אשכול דומה שלי אבל עכשיו נוסף ביקוש לחנות מסויימת.
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד. ראיתי שיש מעבד DUAL CORE ו-DUAL CORE 2 מה ההבדל בינהם??? כמו כן מה שחשוב לי במחשב שיהיה חזק ויהיה יכולת לשחק במשחקים (גם כבדים). יש לי פה 3 דגמים שאני מתלבט עליהם(הקבצים נפתחים בפאור פוינט): דגם 1 (דואל קור): http://www.2send.us/uploads/570fd79248.ppt דגם 2 (דואל קור 2): http://www.2send.us/uploads/7433827b20.ppt דגם 3 (דואל קור 2): http://www.2send.us/uploads/49e3b09740.ppt כמו כן אשמח לקבל עוד הצעות למחשבים ניידים טובים עם מערכת הפעלה XP PRO, התקציב שלי הוא עד 12,000 ש"ח.
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ובכן.. אחרי שבוצעה הזמנה (תחילת שבוע שעבר) למחשב inspiron 1520 נאמר לי היום! שהיבואן לא מייבא את המחשב הזה יותר!!? ולכן לא ניתן לספקו. והוצע לי אחרי שהסברתי להם (בעדינות את חוסר הרצינות) לקבל באותו מחיר (4630 ש"ח) את המחשב הבא ובתצורה הבאה Dell vostro 1500 מפרט טכני מעבד Intel® CoreTM 2 Duo Processor T7250 2.0GHz ,800MHz FSB 2MB L2 Cache כרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator X3100 Up to 256MB shared memory מסך רחב 15.4 WXGA 1280 X 800 רזולוציה UltraSharp מסך מט ( לא מבריק ) דיסק קשיח 120GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 2GB כונן אופטי צורב DVD פנימי DVD+/-RW Dual Layer מערכת הפעלה Vista Primum תכונות נוספות מודם מובנה 56K1 V.92 כרטיס רשת אלחוטי W…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קודם כל, שלום =) ועכשיו אני אענה על הדבר ההארוך הזה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב. אבל אני מחפש המקסימום שאפשר להוציא מ 3k. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 פלוס מינוס 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - bf3, guild wars 2. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). האמת שאני לא בטוח. אני חושב 2048*1536 …
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 אפשרות לחריגה של כ500 או 600 שקל במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ולימודים (משחקים ספציפיים - RUST) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד, אני רוצה שהביצועים של המחשב יהיו בחשיבות הכי גבוהה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
השימוש במחשב: גלישה באינטרנט, צפייה בתמונות, שימוש בתוכנות הורדה, אוהב לשחק , לראות סרטים , אתם יודעים שימוש מאסיבי במחשב. להלן המפרט: intel core 2dou E6400 מעבד GA-965P-DS3P לוח אם 1024X2 MB 800MHZ DDR2 KINGSTON זיכרון GF FX 7600GT 256MB DDR3+TV OUT+DVI כ.מסך WD SATA HARD DRIVE 250GB 7200RPM 8MB YS דיסק קשיח AC 7 כ.קול LAN CARD 10/100 O.B כרטיס רשת MIDI ATX FRONT USB 500WATT BLACK\WHITE מארז DVD-RW X18 LG\NEC מחיר למחשב הנ"ל- 5350 ש"ח מה אתם חושבים?
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אנשים! צריך מחשב לעריכת וידאו ולאפטר [+מעט גיימינג]. משדרג עמדה קיימת, כך שאעביר ממנה את כרטיס המסך [gtx970] ואת כל ההאאדיסקים והSSD כך שכל מה שצריך למפרט זה מעבד+קירור\זכרונות [32+מקום לשדרוג ל 64]\קייס \לוח אם \ספק כוח \כרטיס M2 [שיחליף את ה- SSD Samsung 840 pro- שכרגע יש לי עליו את מערכת ההפעלה]. בגדול, מטרתי היא לבנות מערכת שתשרוד הרבה שנים. אני כבר 9 שנים על מערכת i7 דור 1 שעבדה יפה. . מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במיד…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
*לא ע"י היוזר המקורי. החלטתי לקנות מחשב חדש ואני לא מבין בזה כלום ולכן צריך את עזרתכם לבנות מפרט. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?השימושים במחשב הם המשחק פוטבול מנג'ר, פוטושופ ברמה חובבנית וגלישה+צפייה בסרטונים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).מנג'ר(אבל אני מעוניין שירוץ חלק, שהגרפיקה תיהיה מעולה ושאוכל להשתמש ולטעון יחסית הרבה ליגות+תמונות שחקנים וכד'. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הג…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
התקציב בסביבות 2500 שקל - עדיף לא לנצל את כולו אבל אפשר גם לגלוש מעבר אליו בכמה מאות שקלים שימוש המחשב הוא למספר דברים: עבודה משרדית - גלישה אופיס וכד' - אני רוצה שיהיה מהיר וטוב בתחום הזה, שיהיה אפשר לראות בו סרטים טוב ובנוסף לזה - שיעבוד טוב למשחקי מחשב (לא חזקים במיוחד אבל יחסית כן) כמו קאונטר סטרייק וכד' ככה שטוב שיעבוד גם לגיימינג אין צורך בציוד היקפי המפרט צריך לכלול את כל הרכיבים חשוב שהמחשב יהיה שקט - בסלום בערך 7.5 לא מתוכנן אוברקלוק OC אין צורך לכלול מערכת הפעלה אבל יש צורך בהרכבת מחשב בחנות אין העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית אבל חשוב שתהיה אמינה ובת"א והסביבה - גבעתיים, ר"ג אין בקשות מיוחדות כלשהן ואין תכנון כלשהו לשדרוג המחשב אבל יהיה טוב אם יהיה אפשרי לש…
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראשית, אציין שאני לא מודע למחירים כיום. האם זה מחיר ריאלי? 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את התקציב אם יש צורך בכך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט וצפיה בסרטים וסדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אנשים, מבחינת גודל ומשקל - היא תשתמש בו בעיקר בבית (אולי פעם ב... פגישה עם לקוח) אז הוא לא חייב להיות קטן במיוחד (אפשר 15-17) או עם סלולה חזקה במיוחד, והיא תחבר לו מסך חיצוני 24" של דל. קבצים גדולים בפוטושופ, רצוי כמובן כמה שיותר זיכרון, וכונן קשיח מהיר, לא יודע אם זה אפשרי בתקציב. תלת מימד אינו עקרוני (מבחינת כרטיס NVIDIA וכו'). שיהיה מספיק נפח אחסון כי מורידה סדרות. כונן אופטי - רצוי. אחריות בינלאומית - לא קריטי. כן מעדיפים 3 שנים אחריות מקומית כשזו ניתנת. ווינדוס - רצוי. מכונת עבודה אמינה. נשמח לאופציות גם בקצה התחתון וגם בעליון של התקציב. תודה מראש על העזרה
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 אפשר לחרוג בגג עוד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כמו PUBG /Apex Legends/League Of Legends 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא קיים כלום 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
צריך חוות דעת לגבי המחשב הזה מעבד: אינטל Intel Core i7 13700K 3.4GHz 30MB Cache s1700 - Tray מערכת קירור: קירור נוזלי Corsair iCUE H60i RGB PRO XT לוח אם: לוח אם GIGABYTE B660 DS3H DDR4 LGA1700 Intel B660 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 32GB DDR4 2666Mhz CL19 כרטיס מסך: כרטיס מסך MSI RTX 3060 GAMING X 12GB GDDR6 HDMI 3xDP כונן SSD: כונן קשיח Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 MZ-V7S500BW 500GB SSD דיסק קשיח: כונן קשיח Western Digital Blue 2TB 256MB 7200RPM SATA III WD20EZBX ציוד רשתות: כרטיס רשת D-Link Gigabit Desktop PCI Express DGE-560T ספק כוח: ספק כוח אקטיבי SeaSonic 650W Bronze Series Active PFC 12cm Fan 80+ S12III-650 …
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
ברשותי מחשב נייד של ASUS מדגם K53SD עם מערכת הפעלה Windows 7. בדיקת חומרה העלתה שמשטח המגע הוא של Elantech. הורדתי את מנהל ההתקן המתאים העדכני ביותר מהאתר של ASUS והתקנתי אותו. לאחר ההתקנה ניתן להפעיל או לבטל באמצעות הממשק את התכונות השונות של משטח המגע, אבל אחד הדברים הכי חשובים שלא ניתן לעשות זה לכוון את הרגישות. המשטח כרגע מאוד רגיש וקופץ בכל מגע קטן. האם יש אפשרות לשנות זאת באמצעות לוח הבקרה של ה-Windows או כל אפשרות אחרת?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבדי אינטל? Price Units Total P4 3.0 Ghz S-775 2x2M Cache DUAL-CORE 2220 1 2220 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT Price Units Total NI8-SLi GR (NF4) s775, FSB1066, 2xPCI-E, GBL, SATA II 850 1 850 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 512MB Corsair 400 2 800 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7800GT 256MB, 2xDVI, DDR3, PCI-E, VIVO 2050 1 2050 דיסקים קשיחים? MAXTOR Price Units Total 160GB (8MB) SATA II 495 1 495 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 240 1 240 מארזים? Price Units Total Thermaltake Shark VA7000BWA/SWA 710 1 710 מארזים? Power Supply Price Units Total HEC 475W (True Watts) 350 1 350 הכך 7500 שח" מזומן מה אתם אומרים?…
-
- 37 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
Intel C2D 1.67Ghz T5450 3GB DDR2 NVIDIA GEFORCE 8400M GS 250GB עם ויסטה מקורי קניתי אותו ב2900 ש"ח....הקניה הייתה שווה? המחשב הוא לגלישה באינטרנט ולצפיה בסרטים [חדש מהקופסא]
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש: דגש על: סאונד - קריאטיב עם פאנל קדמי לחיבורים. מעבד עמיד וחזק לאורך זמן כרטיס מסך שיפעיל משחקים גם בעוד 5 שנים 160 GB דגש על עמיד לאורך זמן, אין צורך במארז אלגנטי אלא רק אחד טוב. לא כולל ציוד היקפי. תודה, כסף הוא עניין שולי כאן, אך לא להגזים.
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לקנות מחשב חדש מבוסס על AMD 64 מישהו יכול להכין לי מפרט שיכלול: מעבד, לוח אם, זיכרון, כונן קשיח, כרטיס מסך, כונן דיסקטים, כונן די וי די, צורב, מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים ומארז עד 8000 ש"ח תודה לכל העוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן מה נשמע ... לאחר שהתייעצתי בפורום מעבדים על הלוח אם ובפורום מסכים על המסך הרכבתי את המפרט. המפרט אמור לשמש בעיקר לתלת מימד ולרינדור תלת מימד. מטרות נוספות עבודה עם פרימר אפטר אפקטס ופוטושופ. וגם למשחקים פה ושם . הכי חשוב לי היה המעבד והמסך (זמני רינדור ואיכות ותצוגה של התמונות אותן אני מרנדר). בגלל שהעבודה שלי היא מול mental ray העדפתי כרטיס שלnvidia 1) חיפשתי באתר היצרן אבל לא קיבלתי שם תשובה מובנת, אם אני מעלה למסך תמונה ב300DPI, האם הוא יראה אותה באיכות הזו? ז"א כמו שהיא תצא בהדפסה? רוב המסכים מראים רק 72, והבנתי שזה מסך מאוד איכותי אבל לא ראיתי תשובה לשאלה הזו באתר היצרן. מחישוב פשוט במחשבון יצא לי 84DPI לאורך, אבל זה לא נשמע לי כל כך סטנדרטי ואשמח לתשובה …
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לוח אם, מעבד סוקט 775 וזכרונות + כרטיס מסך פשוט עד 300 המחשב כרגע לא מיועד למשחקים חשבתי על זה: Corsair Value Select 512MB (256MBx2)-------------------------400 500------------------------כרטיס מסך עם קירור פסיבי 800--------------------לוח אם עם קירור שקט core 2 duo 6300-----------------------1050
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב התקציב שלי הוא עד 6 וחצי אלף ש"ח אבל שיכלול גם מסך LCD מטרות המחשב הם משחקים (צריך כרטיס מסך טוב שיוכל להריץ משחקים חדשים גם בעתיד), סרטים, אינטרנט ושיוכל להריץ תווינודס החדש VISTA אז בבקשה מי שמבין בחומרה שימליץ לי על מחשב... תודה מראש
-
- 34 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הכותרת פחות או יותר אומרת הכל ואם אתם חושבים שעדיף לחפש יד שניה בשביל השימושים האלו, אני ארצה לשמוע. אם פספסתי משהו תשאלו ואשמח לענות. תודה מראש, חן. פורמט לשאלות מהסטיקי... 1. מה התקציב? אין תקציב. שיהיה כמה שיותר זול + שביצועי המערכת יענו על הדרישות בצורה טובה (על אף שהן דיי מינימליות). הרי ברור שגם פנטיום 3 500מגהרץ יכול לעשות זאת, אז מן הסתם שיעשה את הפעולות הפשוטות בצורה מהירה. אני לא דורש יותר מידי. (משחקים/עריכת גראפיקה-סאונד או משהו דומה.) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. 3. גודל המסך? יותר גדול יותר טוב כי אחד השימושים הוא גם צפיה בסרטים, אבל שתהיה גם התחשבות בגודל על פני הסוללה שתחזיק יותר זמן. 4. משקל רצוי? אין לזה שום חשיבו…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-