עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי מדי, פה ושם קצת עריכה גרפית ווידיאו, לא דברים כבדים מדי (בייתים). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PlanetSide 2, World of Warcraft, StarCraft 2, Skyrim, Star Wars The Old Republicת MineCraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by gtabak_37,

לפני כמה זמן ביקשתי כאן המלצה כלפי מחשב נטבוק (מיני נייד) שיריץ HD ומשחקים מסויימים. לאחרונה קראתי שיוצא הION 2 שיכול לעמוד בפעולות האלה בקלות יחסית, והבנתי שהוכרזו 2 דגמים של נטבוקים המשתמשים בטכנולוגיה הזאת: Acer Aspire One 532G Eee PC 1201PN וברצוני לקנות אחד מהדגמים בארה"ב בקרוב. לשאלתי, האם הדגמים האלה מומלצים והאם התחילו למכור אותם? הדרישות שלי הן: עבודה משרדית, HD, משחקים לא הכי כבדים וכו'.

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Cons,

למה יש הבדלי מחירים כאלה גדולים בין הארץ למדינה כמו ארה"ב ? (מפרט של 7k בארץ אפשר לקנות ב5K בארה"ב) שקונים מחשב חדש יש מקום להתמקח על המחירים של החלקים ? על איזה חנויות באזור המרכז הייתים ממליצים בחום ? שווה לחכות לאיזה יציאה של מעבד חדש או משהו שיגרום להורדת מחירים בקרוב ? תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by nxnx21,

היי אני מחפשת לקנות מחשב נייח לעבודה עם תוכנות גרפיות כמו : Maya \ Zbrush וכו , לא מיועד לגיימינג. 1. מה התקציב המקסימאלי 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך אם אפשר לחסוך ולקבל אותה תמורה כן, אם הכוונה להתפשר אז לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya , Zbrush , tvPaint ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין צורך בגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. מפרט שאני חושב עליו בימים האחרונים,מה שרציתי לדעת האם יהיה סנכרון מלא בין הרכיבים הנ"ל ומה הגורם המאט בינהם (אם יש?!) 637.00 1 AMD ATHLON AM2 4200+ 64Bit DUAL CORE 454.00 1 GIGABYTE AMD AM2 GA-M55PLUS 760.00 2 DDRAM II 1GB 667 HYNIX 1,101.00 1 GF 7900GS PCX 256MB+TV סליחה על הבלגן ככה יצא לי אבל אפשר עדיין להבין מה קורה פה חח. הקיצר תנו דעתכם.הכרטיס מסך דרך אגב כנראה של חברת לידטק,לפחות לפי התמונה שבאתר החנות יש על הכרטיס כתובת winfast משהו אז כנראה שמדובר בלידטק.בכל מקרה אם וכאשר ארצה לקנות משם אני כבר אברר של איזה חברה הכרטיס בדיוק אה ועוד דבר, לא מתוכנן OC .

• 33 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. שלום, אני לא עונה על השאלון כי זה באמת משהו בסיסי. אני בד"כ לא בונה מחשבים נייחים כל כך זולים. כל מה שצריך זה מארז עם החלקים המינימלים. אפשר אפילו לוותר על צורב אם אין ברירה. לא צריך מערכת הפעלה. זה פשוט נטו מחשב לעבודה משרדית. אני לא יודע אם להתעקש על אינטל (אולי סוקט 1155 אם יש עוד במלאי?) או לנסות ללכת על AMD בתקציב הזה (ואולי להכניס 4 ג'יגה ראם/ספק יותר טוב למשל) מה אתם מציעים? בתודה מראש, ליאור.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 ללא מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה צפייה בסרטים ומשחקים בסיסיים כמו Hearthstone א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג אבל שיוכל להריץ משחקים בסיסיים ולא עתירי גרפיקה בצורה חלקה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Hearthstone -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by sh780,

שלום אנשים, לאבא שלי יש מחשב נייד שהוא קנה לפני שנה וחצי עם פנטיום M לא מזמן שדרגתי לו את הזכרונות ל 1GB במהירות של 533 והשאלה שלי היא האם ניתן להחליף מעבד במחשב נייד באותו אופן? תודה מראש,

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. למומחים שלום, אודה לחוות דעתכם להצעה שקיבלתי למחשב לשימוש אינטרנט+משרדי ומסך. 1) תקציב 3000 ש"ח (גמיש). אפשר לנסות לחסוך או להעלות קצת לפי יחס עלות\תועלת טוב. 2) שימושי המחשב - אינטרנט , משרדי (לשימוש אישה מבוגרת) 3) ציוד הקיפי נוסף - מסך גדול (יש לה 19'' ואני מעוניין לשדרג ל23'') 4) NA 5) שקט חשוב במובן רגיל לא משהו חריג לכאן או לכאן 6) ללא OC 7) דרושה מערכת הפעלה Win7 כדי שלא יהיה שינוי גדול מדי מXP 8) יש לי נסיון טוב עם RSM ולכן העדפה מסוימת לעבוד איתם. 9) עכשיו 10) יש יתרון לשמור על חיבור PS2 של מקלדת עכבר אבל לא קריטי 11) לא מתוכנן שידרוג מסיבי בעתיד בנוסף מסך DELL IPS 23" (לקחתי מההמלצה שלכם במפרט המומלץ) 890 ₪ אודה לתגובתכם לגבי אם יש מה שכ…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1. בגדול יכול להגיע ל6 מעדיף להישאר בטווח ה5, 5 זה סכום שמאד נוח לי איתו, לא מחפש לחסוך במיוחד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 2. תאחלס המחשב הוא לעבודה גרפית בלבד, המטרה היא שהוא יהיה עמדת עבודה וכח עיבוד שאין לי בלפטופ. בשאיפה להריץ עליו את האדובי סוט, קאד, הדמייה וגם קצת תוכנות אנימציה ומנועים גרפיים כאלה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 3. כל הצידו ההיקפי קיים, כולל מסך והכל 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא שאני יודע 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? וואלה עדיף שקט, אבל לא קריטי נו…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by EliaYek,

שלום , אני מתלבט איזה מחשב לקנות לנובו ( אני יקנה עם אחריות מורחבת ל3 שנים בתוספת של 250 שקל ) [h=1]Flex 2 (14 inch) 5943-6114[/h] http://ksp.co.il/?uin=25084 דל [h=1]Vostro 5470 V5470-5048[/h] http://ksp.co.il/?uin=25546 או שבגלל מחיר עדיף לקנות את הDELL ללא מערכת הפעלה? ( http://ksp.co.il/?uin=23518 ) איזה מחשב נותן את התמורה הכי טובה לכסף? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. שלום לכולם! המכונה העתיקה שלי מאותתת לי בטירוף על כך שהיא עומדת לסיים את חייה ואני מנסה למצוא תחליף לא יקר במיוחד שיעמוד בצרכי הגיימינג הדי חביבים שלי - אני לא דורש איכות גרפית גבוהה מדי, לא מודד FPS ושאר ירקות מהסוג. אני כן רוצה לשחק משחקים ברמה סבירה ולא להרגיש בשנת 2001... חשוב לי לומר - אין לי צורך בציוד הקפי כלל וגם כוננים קשיחים ישנם בנמצא. אם יהיה מבצע SSD מטורף שיהיה שווה את זה - אבדוק את הנושא, אבל בהחלט שלא הכרחי. מעבר לזה - מה שבא ברוך הבא. אעזר, ברשותכם, ברשימת השאלות שפורסם בדיון הנעוץ בראש הפורום. הנושא מעט דחוף לי משום שהעבודה עם המחשב הנוכחי הופכת אט אט לבלתי אפשרית ואני חושש מקריסה סופית וחד משמעית... אז תודה על העזרה …

13. שידרגתי לאחרונה את הזיכרון והחלפתי את ה CD בהארד דיסק נוסף בלנובו T420s שלי.מאז, הסוללה שלי מתרוקנת מהר באופן חשוד. מסתמן שזו בעצם בעייה באמדן של המחשב למצב הסוללה. הוא חושב שהיא fair ומתרוקנת ממש מהר (ואז מרדים לי את המחשב), אבל אחרי שאני עושה לה reset היא מתנהגת ממש סבבה כמה פעמים עד שמשהו שם משתבש והיא חוזרת לסורה...יש רעיונות?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 7 3700X Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1480 לוחות אם: MSI B4,50M Mortar Titanium כמות: 1 - מחיר: ₪ 474 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 318 ספקי כוח: Gigabyte PSU 700W PFC Bronze 80+ Modular B700H כמות: 1 - מחיר: ₪ 259 כונני SSD: Samsung SSD 256GB SM961 M.2 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 206 כוננים קשיחים: WD HDD 1.0TB 7200 64MB SATA3 Blue 3.5 כמות: 1 - מחיר: ₪ 180 סה"כ: ₪ 2917 השארתי לי בסביבות ה2000 ש"ח לכרטיס מסך, אני מתלבט בין RX 5700 XT לבין RTX 2070 Super/RTX 2080 (יש לי אפשרות להשיג משומש במצב חדש בטווח המחיר זה)…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by Yonatan Philip,

שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 שח' 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - כדוגמת Baldur's Gate 3, Elden Ring, Cyberpunk 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני מחפש לשדרג רק את הלוח אם, מעבד וזכרון (כנראה גם צריך לחדש קירור למעבד במידה והנוכחי לא תואם) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד (אורות, חלונות וכו׳) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של ה…

16. שלום לכם. יש לי משימה כמעט בלתי אפשרית למצוא מחשב נייד טוב למשחקים אך קל משקל סביבות ה 2-2.5 ק"ג וכן גודל מסך 13 או 14 אינצ'. עד כה נמצאו שלל ניידים מתאימים אך עם כרטיסי מסך של 105M 9300M וכו אשר חלשים מידי. כמו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=743229 או להיפך ניידים עם כרטיסים חזקים יותר כמו ATI 4650 אך בעלי משקל כבד ומסך 16+ כמו: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKdv61340ej לכן אני כיוונתי לסגנון ה- 130M . העיקר שהיה מCLASS2 השוואה: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-130M.13789.0.html עד כה לא מצאתי אחרי דפדוף בעשרות אתרים במשך מספר ימים מחשב נייד מתאים. האם למישהו יש הצעה/פתרון? תקציב לא יותר מ5-5.5K תודה מראש לכולם!

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by ShaharSi,

מחשב חדש של טושיבה.. פירוט מלא על הנייד לא מצאתי חוות דעת בגוגל... וגם רציתי לדעת אם מישהו כבר הספיק לקנות ולהתנסות...

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום, אני מתחיל ללמוד ארכיטקטורה, במהלך הלימודים אני עתיד להשתמש ברוויט, ריינו, אוטוקאד, אילוסטרייטור ועוד תוכנות 3D (במשך הלימודים עובדים בתוכנות גם בתלתמימד) המפרט המומלץ מהאוניברסיטה הוא מעבד i7 מינימום 8 ram ( מומלץ16) ורשימה של כרטיסים גרפיים שלא אומרים לי כלום. בנוסף סטודנטים רבים המליצו על נייד כיוון שעובדים הרבה בסטודיו ולא מהבית ובקבוצות וכו. יש לי הצעה לקנות לנובו יוגה 710 עם מעבד i7 7500u 2.7ghz x4, 8 ram, וכרטיס 940mx geforce חשבתי להתחיל איתו ולראות איך אני מסתדר איתו שנה ראשונה ואולי לשדרג למחשב אחר בקיץ לפי הצרכים שאבין השנה. אשמח לדעתכם על או להמלצה למפרט מתאים

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. שלום, ההורים שלי טסים בינואר לאחי שגר בלוס אנג'לס, ואני רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת בקניית מחשב נייד. * מטרות המחשב? העבודה העיקרית תהיה למטרת התואר וזה בתכנות, כרגע יוצא לי להשתמש ב VISUAL STUDIO, עבודות משרדיות, צפייה בסרטים ועריכה בפוטושופ. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6'' * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוה שיהיה לי יותר משטח עבודה לעבוד איתו. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישה מיוחדת * משקל רצוי? המחשב הזה יהיה איתי 24/7 לכן כמה שיותר קל ככה יותר טוב D: * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטע…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by omershiloh,

אשמח לחוות דעת למחשב..... מפרט המחשב: גודל מסך (כולל מצלמה מובנית): in High Definition (1366X768) WLED 15.6 מעבד Intel Core i3-2310M (2.10GHz, 3MB cache, Dual Core) זיכרון: MB (1x4096) 1333MHz DDR3 Dual Channel4096 נפח איחסון: GB Serial ATA (5400RPM)750 כניסות ויציאות HDMI, 2.0 USB, USB 3.0, USB/eSATA, Video VGA, RJ-45, ,מיקרופון AUDIO, תקשורת Europe Dell Wireless 1702 802.11b/g/n + Bluetooth v3.0+HS Card משקל: כ- 2.65 ק"ג צבע: אדום / כחול / שחור כרטיס מסך גרפי Intel HD Graphics כונן: X DVD+/-RW Drive8 קורא כרטיסי זיכרון: -in-1 Media Card Reader8 מקלדת Internal Hebrew Qwerty Keyboard סוללה Primary 6-cell 48W/HR LI-ION מערכת הפעלה Windows 7 Home Premium (64 BIT) - (Eng,…

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by loverness,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000, עדיף באמת פחות.. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו COD AW, דוטה, ובעתיד THE WITCHER 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ספק כוח - יש לי במחשב הנוכחי 600w seasonic ו4GB זכרונות. לא בטוח שאשתמש בהם, תלוי אם מישהו יקבל את המחשב הנוכחי שלי. בכל מקרה תתנו לי מחשב עם ספק וזכרונות, ל…

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by e717,

חבר'ה, התייאשתי! לא ידעתי שבחירת מחשב תיהייה קשה כל כך ומאז שפנטיום 3 עבר אני כבר לא יודע כלום במחשבים בכל מקרה אני צריך 2 מחשבים אחד ביתי רגיל למשחקים וורד אינטרנט לא רציני והשני משרדי שגם יעבוד עם אינטרנט וגם עם תוכנות גרפיות (autocad) וכו' בקשר למחשב הבייתי חשבתי ככה: מעבד: אין לי מושג!! אני לא יודע אם AMD או אינטל בכלל חשבתי שרק אינטל וAMD בכלל לא טוב וכנראה שזה לא נכון, אני רוצה משהו כמו 3.0 ג'יגה אני לא יודע איך זה הולך בAMD תמליצו בבקשה לוח אם: זה לא כל כך חשוב כמו שהבנתי רק שיהייה בלי כרטיס מסך מובנה אבל כרטיס רשת וכל מובנים רצוי. אני יודע שזה קשור למעבד לכן לא רשמתי איזה אני חושב זכרון: בקשר לזכרון הבנתי שDDR 400 זה האחרון, וכנראה שאני אקח אחד של 512MB אבל…

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. אני זקוק לעזרה בבחירת מפרט למשחקים בתקציב של 3200 ש"ח, רצוי מהחנות Skypc.co.il. ללא ציוד היקפי, ללא דיסק קשיח, ללא כוננים אופטיים, צריך מארז וספק כוח. I805 מעבד Intel Pentium D 805 2.66GHz 2x1 MB מחיר לפריט - 589.00 ¤ 589.00 ¤ 39105 לוח אם GIGABYTE GA-8I945PG מחיר לפריט - 555.00 ¤ 555.00 ¤ twin667 זיכרון TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 מחיר לפריט - 492.00 ¤ 492.00 ¤ 6A19-400 מארז COMPUCASE CI-6A19 + ספק כח 400TRT 20/24P מחיר לפריט - 435.00 ¤ 435.00 ¤ LV155 כרטיס מסך Leadtek WinFast PX7600GT TDH 256M מחיר לפריט - 916.00 ¤ 916.00 ¤ סיכום הזמנה סכום ביניים : 2,987.00 ¤ מה דעתכם על המפרט הנ"ל? איך הוא יסתדר עם משחקים שיצאו בעתיד, כמו Crysis ומשח…

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by rani109,

שלום לכולם מה דעתכם על המחשב הזה 2000 ש"ח http://www.bezeq.co.il/Cultures/he-IL/Bezeq/about/News_bezeq/NewsBezeq2008/april-june2008/100908.htm המחיר מפתה, המחשב יהיה בבית במקום מחשב נייח. תודה למגיבים רני

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. שלום לכולם, מחפש המלצה למפרט מחשב נייח לנער בן 13 למשחקים ו-Live streaming של ה-Gameplays שלו ב-YouTube. הוא רוצה לשחק ב-4K ומשחק בעיקר ב-Minecraft עם מודים כבדים ו-Fortnite. 1. מה התקציב המרבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח, עד 500 ש"ח חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, Streaming, בעיקר Minecraft עם מודים כבדים ו-Fortnite. 3. האם יש צורך בציוד היקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שק…

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים