ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, מעוניין לשדרג את המחשב הקיים (רק לוח אם, מעבד, קירור למעבד וזכרון). השאלה העיקרית שלי היא - האם המעבד והקירור שבחרתי ייכנסו למארז הקיים? כנ"ל לגבי לוח האם? ובאופן כללי האם הרכיבים שבחרתי הגיניים בהתחשב בתקציב? תודה מראש. המפרט - רכיבים חדשים: לוח אם: Gigabyte Z790 UD AC (https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z790-UD-AC-rev-10) 1090 ש"ח ב KSP מעבד: Intel Core i7 13700KF (https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/230489/intel-core-i713700kf-processor-30m-cache-up-to-5-40-ghz/specifications.html) 1782 ש"ח ב plonter קירור למעבד: Cooler Master PL360 FLUX liquid…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. אני מחפש המלצה למחשב נייד עד 3,200 ש"ח שיענה לדרישות הבאות: מסך גדול נוח (לא להגזים כמובן) ביחס למחשב נייד אני פשוט לא מתמצא. מקלדת נוחה. 3-4GB זכרון פנימי. האם קיימים מחשבי לפטופ מבוססי אינטל עם מעבד דואל או קואד? היעוד העיקרי הוא : משחקים, תוכנות - אופיס, סקייפ, מסנג'ר, איסיקיו, צפיה בסרטים (עדיפות ל-HD). הארדיסק רחב עד כמה שניתן במסגרת התקציב כמובן. והשאלה העיקרית היא איזה חברה? ואיזה דגם? (הבנתי ש- DELL ו- LENOVO) טובים. ואם יש המלצות ספציפיות לחנויות באזור הדרום? מה בנוגע לאחריות? אשמח לפירוט הבנתי האחריות מורכבת ואפשר להאריך את הזמן בתשלום. איך זה עובד כל הדברים האלו? תודה רבה על העזרה!!
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני מחפשת לקנות מחשב נייח לעבודה עם תוכנות גרפיות כמו : Maya \ Zbrush וכו , לא מיועד לגיימינג. 1. מה התקציב המקסימאלי 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך אם אפשר לחסוך ולקבל אותה תמורה כן, אם הכוונה להתפשר אז לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya , Zbrush , tvPaint ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין צורך בגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז.. חשבתי לקנות xps 13 FHD עם 8250U. למישהו יש ניסיון חיובי/שלילי עם המחשב?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
אני צריך בעיקר לעבודה באינטרנט כי יש לי לבנות אתר. מסך בכיוון של "15 אמינות גבוהה כי לא מתאים לי קריסות ותיקונים. אנא תשובתכם המהירה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
אהלן כולם. הרבה זמן אני רוצה לקנות מחשב מפלצתי (וכן, אני מגיע לדרישות מטורפות כאלו). צריך חוות דעת על המפרט: המחשב מתוכנן גם למשחקים, אבל בעיקר לתלת (סצנות כבדות, המחשב הקיים כבר מעלה עשן). Intel® Core2 Extreme Processor QX6700 - 5540 ASUS P5B-E PLUS - 934 4xkingston 1024MB Kingston DDR II 667 405*1620 asus 8800GTX 768MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E - 3485 CREATIVE X-FI XTREME MUSIC 24BIT 7.1 RETAIL - 690 Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II - 429 + existing external USB2 80gb ENERMAX E620AWT LIBERTY 620W ACTIVE PFC SATA CABLE MANAGEMENT - 969 ENERMAX CHAKRA 250MM FAN BLACK - 446 Keyboard, Mouse, 5.1, DVD & DVD burner - 1325 סה"כ 15338 אני מתלבט אולי לק…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היה לי לפטופ של סמסונג 14" סדרה 5 של סמסונג שמאוד אהבתי (כי ה-14" מאוד מתאים לי בגודל ובמשקל, והמחשב גם היה דק יחסית ומעולה) לצערי הוא התאדה ואני מחפש מחליף: 1) עד 4000 ש"ח * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, עריכה בפוטושופ * גודל המסך? 14 עדיפות למסך מאט ואין צורך במגע * רזולוציית המסך? יותר חשוב איכות המסך, FHD בתקציב יתקבל בברכה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי. עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כדאי שיהיה HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ברור לי שבתקציב יהיה קשה לקבל SSD, כנראה אשדרג בעתיד אז שיהיה מחשב שאפשר. * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קיבלתי הצעה מחיר של 5100 שקל עבור מחשב גיימינג במפרט הבא: מעבד אינטל מקורי I5 - 750 CORE INTEL לוח אם מקורי GIGABYTE GA- P55M-UD2 גוף קירור למעבד E THERMALTAK זיכרון פנימי 4MHZ 1333DDRIII KINGSTON כונן קשיח TB 1 II SATA RPM 7200 MB32 SAMSUNG \ WD כ . מסך HDMI 5770 DDR 5 GB1 SHPPHIRE מארז ELMENT T THRMALTEKE MIDI TOWER ATX 500Wשל E THERMALTAK צורב DVD X 22 SAMSUNG DL כרטיס קול מובנה כרטיס רשת מובנה אחריות 36 חודשים ללוח אם+מעבד+זיכרון +כונן קשיח+כרטיס מסך +ספק שאר הפריטים 12 חודשים האם המחיר טוב למפרט? יש לכם המלצה לשינוי המפרט? מפרט שונה? יש לכם חברה מומלצת? אני פתוח להצעות, אם יש לכם מפרטים טובים יותר ב5000 שקל אני מאוד אשמח אם תמליצו. תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שדרגתי את המחשב לפני חודשיים ואני רוצה להמשיך את השדרוג. לא צריך מסך (22'')ולא שאר ציוד הקפי. מערכת הפעלה יש לי. נושא הקט חשוב אבל לא כל כך. אני לא יודע מה זה OC אז לא צריך. המחשב שיש לי כרגע : מעבד: pentium 4 3.00ghz 1 gb ram כרטיס מסך : 9500 gt 512 mb ספק כוח קניתי לפני חודשיים חדש שיהיה תואם ל 9500 GT אז אני חושב שלא צריך. תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, חבר מתחיל ללמוד הנדסה רפואית באוקטובר הקרוב ורוצה לקנות מחשב נייד ללימודים ושימוש כללי - כרגע אין לו מחשב. התקציב שלו הוא מקסימום 4500, ללא חריגה, כאשר אם ניתן לחסוך זה מצוין. המטרות העיקריות למחשב הן, כאמור, לימודי הנדסה ושימושים כלליים כמו צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט והאזנה למוזיקה. חשוב לו זמן סוללה שיספיק ליום לימודים, רזולוציה FHD, ו- ssd. גודל המסך בין 13 ל- 14 אינצ' ועדיף שיהיה כמה שיותר קל (באזור קילו וחצי אידאלי). הוא לא מתכוון לשחק משחקים במחשב. בראיה של כמה שנים קדימה, חשבתי על המחשב הבא: http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=898534 כאשר אני אחליף את הקשיח ל- ssd של 250 ואוסיף מגירה לקשיח כך שבקיים ניתן יהיה להשתמש כקשיח חיצוני לאחסון וגיבוי. סה"כ צר…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, למה לא ? לא סתם קוראים לי "הבונקר" ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב ? משחקים - בעיקר BF3 כרגע, על מסך 22" 1050*1680 , פורנו רך (עם בחורות, כן ?) בHD 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?מסך, 5 הארדיסקים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך בתוכנות, אבל רצוי הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? RSM או TMS 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? יש לי כרגע 5 הארדיסקים שאני רוצה להעמיס על המחשב, פ…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤1050 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤462 מארז: ANTEC P182 3x120MM Black כמות: 1 - מחיר: ¤793 ספק כוח: Corsair 450VX 33A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤419 זיכרון: Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 כמות: 1 - מחיר: ¤329 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כמות: 1 - מחיר: ¤586 כרטיס מסך: Palit 8800GT G92 512MB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ¤1052 כונן אופטי: Asus DVD-RW 2014L1T X20 LightScribe Sata Black Retail כמות: 1 - מחיר: ¤186 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 - מחיר: ¤5 סה"כ: ¤4882 המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שוו…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב נייד בעיקר לעבודה, לא למשחקים, אולי סרט פה ושם. אני לא כותב דרישות מדוייקות כי השאלה שלי היא כללית כרגע. יש את החברות הותיקות והמוכרות כמו dell, hp, lenovo שהמוצרים שלהן בדרך כלל באיכות גבוהה (עם פספוסים פה ושם) ובמחירים יחסית גבוהים. מצד שני יש את samsung ו-asus שהם שחקנים חדשים יחסית בתחום הניידים. יש להן מחשבים יפים עם מפרט מרשים שלכאורה לא נופל מהחברות הותיקות ומחירים זולים יותר. השאלה שלי היא האם יש פה איזשהו קאץ' ? האם יש סיבה להתעקש על החברות הותיקות או שאפשר לקנות asus או samsung בלב שלם וללא חשש ? איך הם מבחינת הנדסת אנוש ? מבחינת אמינות ? ברור לי שזה די תלוי בדגם ספציפי אבל איך הממוצע ? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. לפני כמה זמן (חודשים) ביקשתי כאן מפרט, לא הבנתי אז כלום. מה שאני מבקש עכשיו זה מפרט מחשב למשחקים, ללא ציוד היקפי בכלל (רק הקופסא ומה שיש בפנים)... אפשר לחרוג טיפה מהמחיר (רק טיפה). שזה יכלול הרכבה. חשבתי על לקנות מזיגזאג אז אני מבקש שהמפרט יהיה משם או שיהיה מחנות אמינה וטובה (לא KSP!) אני לא מתכוון לעשות OC בעתיד בכלל, אז אני מבקש חלקים לא לאוברקלוק. אז מה אני צריך? ג'יגה ראם, GT,ו-AMD. תודה!
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, COD, וכל המשחקים החדשים והעתידיים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1280X1024 אבל מתוכנן בקרוב לקנות מסך FHD מדגם Dell U2412M. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. ברצוני לקנות מחשב חדש ולהקדיש אותו לשרת אינטרנט (Apache). עדיף עם מסך 15 אינץ', מקלדת ועכבר זולים כרטיס מסך מינימלי- ומעבד AMD/סלארון. אני לא יודע אם זה חושב אבל אני הולך להתקין עליו מערכת הפעלה FreeBSD. אני מוכן להשקיע בו 1500 פלוס/מינוס ש"ח.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום ! זה הלוח אם שלי MS-7366 אני רוצה לקנות כרטיס מסך חדש ואני מעוניין בכרטיס הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4597&CatCode=531 כמו כן אני משדרג ספק כח ואני מעוניין בזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4207&CatCode=409 המעבד שלי זה E7500 האם זה יתאים לי ללוח אם? כי באתר של MSI רשום Chipset • NVIDIA® MCP73PV Chipset - Supports Dual View function (D-sub or HDMI + PCIE graphic card, for NVIDIA graphic cards only) - The additional NVIDIA PCIE graphic card needs no extra drivers installed. מה זאת אומרת FOR NVIDIA GRAPHIC ONLY ... כרטיס מסך של ATI RADEON הוא לא יכול לקלוט?! זה מידע לגבי הלוח אם שלי http://www.msi.com/index…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך מחשב חזק שיחזיק לי לכמה שנים מבוסס אינטל(D) ללא כרטיס מסך ומסך 19" דק. חומרת המחשב צריכה להיכנס במארזי CUBE קטנים כאלה הכי קטן שאפשר אסור שהמחשב יתפוס מקום ;] ואם אפשר שהמפרט יהיה מנועה כולל הרכבה כולל אחריות! [=
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
במילים אחרות..בכמה אני יכול למכור אותו? ומאיזה מחיר לא לרדת? תודה מראש... מעבד: AMD Athlon XP 2600+ זיכרון :2 סטיקים של 256 מגה כ"א כרטיס מסך: Silurio FX5200 הארד-דיסק: Westren Digital, 40 ג'יגה צורבי DVD : LG 4163B LG H10A כונן דיסקטים סטנדרטי (לא בטוח שעובד) לוח אם: aBit NF-7
-
- 31 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, פתחתי במסע אחר מחשב נייד חדש. הדרישות שלי: מסך 14" עדיפות לFHD מט. מעבד i5 מהדור החדש skylake Ssd 256gb 8gb זיכרון מצאתי אופציה אחת מעניינת ולא יקרה יחסית של לנובו. העניין הוא שאני מתלבט אם אני צריך את הדגם עם הכרטיס מסך. אני לא מתקין שום משחק על המחשב אבל רואה סרטי 1080p ועובד בקטנה הפוטושופ מידי, עבודת לשימוש אישי ולא משהו מקצועי. עם כרטיס מסך: http://ksp.co.il/?uin=30526 ללא כרטיס: http://ksp.co.il/?uin=30492 כמובן שאשמח לשמוע על אופציות נוספות באותו טווח מחירים. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
נשאר עוד קצת אחריות איזה שנה או משהו כזה אולי פחות... כמה הוא שווה אם עכשיו אני מחליט למכור ולשדרג ?
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני לא אפרט איך הגעתי למצב הנ"ל כי זה יהיה סתם סיפור ארוך ומשעמם אז בקיצור ולעניין: אני כרגע עובד עם מחשב P3 ישן אבל יש לי את החלקים הבאים: ABIT IS7-E2 Motherboard, 256MB Generic DDR 400, Lite-On CDRW (52x), Toshiba DVD 16x, Seagate 7200RPM 60GB PATA 2MB BUFFER, GeForce 5200FX 128MB. אני רוצה להשתמש בחלקים הנ"ל על מנת לבנות לי מחשב חדש אבל יש לי כמה התלבטויות: מעבד: Intel Pentium 4 3.0GHz E Prescott 1MB 800MHz BOX או Intel Pentium 4 2.4GHz E Prescott 1MB 533MHz BOX זיכרון: אין התלבטות - קונה עוד 256MB של GEIL כדי להשלים ל- 512MB מארז: אין התלבטות - קונה חדש של COMPUCASE דיסק קשיח: מתלבט אם להישאר עם הישן (PATA, 2MB) ולא לשלם כלום או לקנות WD SATA 80GB 7200RPM 8MB כב…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חברה ! אני חייל בסדיר ואני כבר כבר הרבה זמן חולם על להחליף את העגלה שלי במשהו יותר טוב , הגיע הרגע ואני מתלבט . אני יתחיל מזה שאני יודע שהפנטיום 4 (וביוחד הHT) יהיה הרבה יותר טוב מבחינת הביצועים , אבל אני גם ממש לחוץ בתקציב והשאלה האם ההפדל בביצועים באמת שווה את זה או לא . ככה , אלה הם בערך שני האופציות שחשבתי עליהם , אני מאוד ישמח לקבל גם המלצות שלכם על מפרטים אולי שונים , והכי חשוב הוא נימוק למה זה ולא אחר... AMD לוח - EPOX 8RDA3+ , GIGABYTE GA-7N400 PRO2 400U מעבד- XP2500+ , XP2600+ . זה שווה את ההפרש במהירויות ? זיכרון- geil 256mb 3200 golden dragon value מארז-compucase-hec midi tower CI-6A19 black INTEL לוח-GIGABYTE GA8IPE 1000 PRO2 ,ABIT IC7 875P כמ…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברצוני לירכוש מחשב חדש, מכיוון שאת המחשב הקודם שרכשתי, רכשתי תודות לעזרה נאמנה של אחד מחברי האתר (McFly) אני חוזר אליכם שוב ומבקש את עזרתכם. אז זהו הסיפור: המחשב הנוככי נועד לאח הגדול שלי שרוב עיסוקו בו יהיה שימוש בסיסי במחשב (גלישה באינטרנט, צפיית סרטים, ניגון מוסיקה וכו") אבל גם למשחקי מחשב, לא כבדים במיוחד אך חדשים במקצת (לדוגמה אני מצפה שהוא יריץ דום 3 ב-LOW \ LOW MEDIUM) אני מצפה שהמחשב יהיה יציב ועם חלקים איכותיים, המסך הוא עיניין קצת קריטי, אני לא רוצה מסך שיהיה גרוע יותר מהמסך הבא: MAG 786FD Flat. אין צורך ברמקולים לאחי יש מערכת סטראו. עכשיו דיברתי עם איש אחד וסיכמנו על עיסקה כזאת: הוא כרגע התחבר לHOT וקיבל את המבצע המיוחד שלהם, טלויזיה מחשב וכו"…
-
- 28 תגובות
- 1.8k צפיות
-