עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by artv8,

1. תקציב מקסימלי: 3K 2. שימושים צפויים: רב תכליתי - אינטרנט, אופיס,פוטושופ, משחקים(לא ברמה של גיימר). 3. כולל ציוד היקפי (מסך 22'). 4. מדד שקט - בינוני. 5. לא מתוכננן אוברקלוק. 6. ללא מערכת הפעלה ותוכנות נוספות. 9. המחשב יירכש בבאר שבע (אייבורי או KSP ככל הנראה). אני יודע שברמת המחירים הזו משתלם מחשב מבוסס AMD אבל הייתי רוצה לקבל המלצות למפרט גם של אינטל וגם של AMD.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Tov_Tov,

שלום לכולם, אחי מעצב פנים לפרנסתו ומחפש לקנות מחשב חדש, הוא שנים עובד עם MacBook PRO הדיוט לחלוטין בכל עניין הווינדוז (לחלוטין) וגם ממש מקובע בעניין המאק. ניסיתי כל דרך אפשרית לשכנע אותו לקנות PC, כנראה שזה לא יקרה. הוא חדש בתחום ורק נכנס לעולם הזה של עיצוב ואדריכלות פנים. * התוכנות שהוא כנראה איתן יעבוד הן - SketchUP + VRAY, Photoshop, AutoCad * תקציב נראה לי קצת מיותר אבל כעקרון עדיף כמה שפחות (14,500 ש"ח מינימום מין הסתם) * הוא עובד כיום עם Galaxy S5 וכנראה שבעתיד יעבור לאייפון וגם יקנה אייפד כדי ככה שהסנכרון הנוח בין המכשירים חשוב לו, כדי שיוכל להציג שרטוטים תמונות וכו' ללקוחות. (אני מודע לאפשרות לעשות זאת גם עם אנדרואיד, אבל בשבילו זה "מסובך"), ככה שזאת סיבה נוספת…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by der_metzgermeister,

שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד. התקציב שלי הוא בסביבות ה- 2000-3000 ש"ח. אשמח להמלצתכם. * מטרות המחשב? לימודים, אופיס, אינטרנט, צפייה בוידאו באיכות גבוהה(Gopro). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 אינץ', מבריק(אפשר טאץ') * רזולוציית המסך? FullHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך, מיועד לנשיאה יומיומית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר USB. * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD אם לא תהיה חריגה גדולה מידי מהתקציב. לפחות 256GB. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי, לא חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון ל…

4. ברשותי מחשב לנובו מדגם w510. אחרי הרבה זמן עם בעיות ביצועים גיליתי שהבעיה היא בכבל הטעינה, שההספק שלו הוא 90w בלבד, ומכניס את המחשב למצב של ביצועים נמוכים כשמחברים אותו (בעיה ידועה של הדגמים הללו). מצאתי פתרון זמני דרך קונפיגורציה, אבל בשביל פתרון קבוע אני זקוק לכבל בהספק גבוה יותר (למשל, מק"ט 55Y9317, שהוא 135w). אפשר לרכוש את הכבל הזה בארץ בכ-380 ש"ח, או להזמין מחו"ל ולחכות זמן ארוך יחסית, אבל אני בטוח שיש המון כאלו שמסתובבים חסרי שימוש אצל אנשים. אם יש לכם כבל כזה שאתם מעוניינים למסור/למכור (או יודעים על חנות שמוכרת משומשים/חליפיים במחיר זול מהמחיר של החדש/מקורי) אשמח להפניות. תודה! נמרוד

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. שלום אנשים! אני קונה מחשב חדש לאחר המוןןןן זמן בלי מחשב (צבא...) ואני קצת לא בעיניינים.... הכנתי מפרט מחשב עם הצעת מחיר מהאתר [צונזר - אין פרסום באתר זה] : Intel Pentium IV 2.4GHz 512K 533MHz Socket 478 CPU BOX -1,306 ש"ח Gigabyte GA-8IEXP Intel 845E Motherboard (533MHz FSB ,Creative 5.1,Intel LAN, IEEE 1394 865 ש"ח 397 ש"ח - DDR-RAM 256MB 2100 Samsung / Hynix Original Memory 458 ש"ח - maxtor 40GB 7200 rpm ATA133 HDD 1,199 ש"ח - Gainward Geforce 4 TI4200 Golden Sample Ultra / 650XP 128MB DDR Video Card 17 '' LG Flatron 795FT+ Monitor + USB Hub - 1322 ש"ח אלו החלקים העיקריים... (כל השאר לא כזה משנה). אני בעיקר הולך לשחק במחשב... אז מה אתם אומרים? אולי עדיף amd? …

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. אני צריך המלצה למחשב כזה המיועד בעיקר לעבודה (לא למשחקים) וחשובה לי יכולת עיבוד טובה. התקציב הוא 5000 לא כולל מסך. אני גם צריך כרטיס עריכת וידאו (לכניסה למצלמת וידאו אנלוגית) בתודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by אורי ע.,

אהלן! במשך חצי שנה חיכיתי ע"מ לקנות מחשב מסוג (surface pro 6 (i7 בבלאק פריידי... לשמחתי מצאתי דיל מעולה ובאמת קניתי את המחשב, אלא שהמוכר שמכר לי את המחשב רימה אותי ומכר לי מחשב עם מעבד i5 במקום i7 ובאמזון מוכנים להחזיר לי את הכסף כמובן אבל המחירים של המחשבים חזרו להיות גבוהים כרגיל... הצרכים שלי למחשב הם ללימודי עיצוב גרפי ומידול בתוכנות כמו סקצ'אפ וציור ואיור (בגלל זה זקוק למחשב-טאבלט) וכו' הייתי שמח לשמוע מה אתם מציעים לי לעשות, האופציה הראשונה היא להחזיר את המחשב ולקבל החזר כספי מלא על הרכישה- מה שאומר שאני נשאר בלי המחשב ולא יכול להרשות לעצמי לקנות אותו בתקופה הקרובה עד שאחסוך עוד טיפה כסף. האופציה השניה היא להשאיר את המחשב…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Ishay92,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 5 אלף חריגה ב1000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא אני אסתדר לבד בזה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…

9. Toshiba Satellite A300-1MM http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10476 מחיר 3800 ש"ח יתרונות: מערכת הפעלה, 3GB זיכרון. אחריות: שנתיים מפעיל. חסרונות: אין HDMI אבל יש S-VIDEO. מצלמה 1.3MP DELL STUDIO 2.0 T3200 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-t3200.htm מחיר 4200 ש"ח יתרונות: HDMI, מסך LED. מצלמה 2MP אחריות: 3 שנים. חסרונות: ללא מערכת הפעלה, 2GB זיכרון. לשניהם אותו מעבד וכרטיס מסך, HD וכו'. השימושים הם לאופיס, אינ טרנט, אימיליי, הורדות, וצ'אטים.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by rotman,

שלום לכולם , אני רוצה לקנות thinkpad , השימוש הוא בעיקר יישומי אופיס ואינטרנט (משתמש בתוכנת החיפוש של מייקרוסופט ככה שיש הרבה אינדקוס ברקע). נפח HD בסביבות ה 320GB נראה לי שיספיק (אלא אם כן ההפרש בינו לבין 500GB הוא בסביבות ה 200 ש"ח) זכרון , עדיפות ל 3-4GB . אם יש THINKPAD שמגיע עם XP אז עדיף , אם לא אז windows7 32bit. גודל מסך : 14-15 אינטש. תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by giladbigel100,

שלום לכולם תקציב: 4000 ש"ח (מחשב זול יותר יתקבל בברכה) מיועד בעיקר לתכנות (מריץ קצת אימולטורים כך שעדיף 16 ראם.. אך אני פתוח ) אך גם למשחקים (כך ששצריך כרטיס טוב).. לגבי גודל המסך עדיין לא החלטתי.. (משקל מול נוחות עבודה..) לגבי רזולוציה גם יש התלבטות -למרות שעד היום די הסתדרתי עם1366X768 בfhd יש יותר שטח עבודה... אך מצד שני אני מעדיף לשחק על 1366X768 כי אז המשחקים ירוצו מהר יותר ולא אצטרך להחליף מחשב תוך שנה.. הורדה לרזולוציה שלא תואמת למסך תפגע באיכות תצוגה של המשחק. מעבד -i7. 3 שנים אחריות. וחשוב להזכיר כי אני נוסע לקנות באילת כך שהחיר זול יותר אך המבחר די מצטמצם למה שיש לksp ואייבורי שבאילת. חשבתי על שני מחשבים אך כמובן שאני פתוח לכל הצעה. Dell New Inspiron 1…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. דודה שלי מעוניינת לקנות מחשב נייד, לצרכים המצומצמים שלה נראה לי שמתאים לה מחשב פשוט (dell i3 3521) בלי מסך מגע, אבל אני רואה שרק מוכרים מחשבים כאלו עם ווינדוס 8.1 כבר מותקן. היא לא בן אדם טכני ואני חושש שכל דבר מעבר ל-XP שהיא רגילה אליו לא יתקבל בברכה. קראתי שעכשיו יש עידכונים לווינדוס 8 ושיש גם משהו שנקרא classic shell שעונים לצרכים האלו, האם זה באמת משחזר לחלוטין את צורת השימוש של ווינדוס XP/7? אני לא חושב שהיא תשתמש בלפטופ למשהו מעבר לאינטרנט, מייל והעברת קבצים בין תיקיות, אבל חשוב לי שלפחות באלה היא לא תתקשה. האלטרנטיבה של להתקין ווינדוס 7 פחות קוסמת לי.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by danilevi,

התכוונתי לרכוש את ה-S1 אך הבנתי שלא מוכרים אותו יותר ולא יגיע S1 עם דואל קור 2 (לאחר שיחות מרובות עם ח.י.). אני מחפש מחשב לגלישה, משחקים(quake, sims 2, fifa 07), תיכנות. ראיתי את המחשב של LG P1 JPROE שהוא לפי דעתי מחשב מעולה ויכול להחליף את ה-S1 חוץ מהכרטיס מסך שלו. מה דעתכם עליו? אשמח לקבל עוד הצעות למחשבים ניידים של LG ו-HP עם מערכת הפעלה XP PRO. לינק למפרט: http://www.hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=50&subcatid=67&prodid=163&keySearch=

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. האם עדיף בארץ או בארה"ב? למחשב של HP 6510

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  15. שלום חברים, אודה עבור ייעוץ לגבי מפרט העונה לדרישות הבאות:

16. Started by dror98,

אז המחשב שלי כבר ישן ובנוסף הלוח אם חצי נדפק, אני רוצה לקנות מחשב נייח חדש השאלה היא איפה? אייבורי וksp קצת יקרים יש מקום יותר איכותי וזול באזור המרכז? לפני התקציב רק אגיד שיש למחשב כרטיס מסך מעולה GeForce gtx 750 ti שמאוד סיפק אותי עד היום השאלה היא האם ניתן להעביר למחשב חדש או שלא שווה? התקציב הוא סביב 2000 עד 3000 עם העדפה לסביב 2500, מחשב שלא ישמש לגיימינג כבד אבל אולי כן משחקים כמו פיפא21 או fm21 תודה רבה ומצטער על חוסר סימני הפיסוק אני מהפלאפון

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by liatb,

היי לכם, אתם ממליצים על מחשב DELL M6800 מסך 17 אינץ? אני מחפשת נייד עם מסך גדול. יש לי אפשרות לקנות ב 2200 שח יד שניה. אשמח להלצות או הצעות אחרות. תודה

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום לכולם, אני רוצה לבנות מחשב ביתי שישמש לפעולות כלליות, תוכנות אופיס ובעיקר MATLAB. יש לי כבר כונן קשיח וכונן SSD, כמו כן גם 2 סטיקים 4GB של זיכרון RAM (זה מספיק?). יש לי אפשרות לרכוש את המעבד Intel i5-6600 ולוח אם GIGABYTE GA-H170M-D3H-GSM בצורה מסובסדת. ניתן לשנות את דגם המעבד ולוח האם לכל דגם אחר, במידה ודורש זאת. אין צורך ברכישת מסך, מקלדת ועכבר. בעיקרון אני צריך להשלים את הרכישות של קירור למעבד, מארז וספק כוח. האם הזיכרון, המעבד (כולל הכרטיס הגרפי שבו) והלוח אם יספיקו לשימושים שלי? התקציב הינו כ-2,000 ש"ח. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב? גיימינג ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סוני וגאס 13 פרו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout 4, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, כרטיס מסך וHD…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום. לפני כמה זמן (חודשים) ביקשתי כאן מפרט, לא הבנתי אז כלום. מה שאני מבקש עכשיו זה מפרט מחשב למשחקים, ללא ציוד היקפי בכלל (רק הקופסא ומה שיש בפנים)... אפשר לחרוג טיפה מהמחיר (רק טיפה). שזה יכלול הרכבה. חשבתי על לקנות מזיגזאג אז אני מבקש שהמפרט יהיה משם או שיהיה מחנות אמינה וטובה (לא KSP!) אני לא מתכוון לעשות OC בעתיד בכלל, אז אני מבקש חלקים לא לאוברקלוק. אז מה אני צריך? ג'יגה ראם, GT,ו-AMD. תודה!

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. מעבד AMD Athlon 64 3200+ BOX לוח אם MSI K8N Neo Platinum זיכרון PQI 1024MB DDR 400MHz PC3200 Dual Channel (2x512MB) Platinum 2-3-2-6 כרטיס מסך Leadtek WinFast A400 GT TDH GeForce 6800GT 256-bit DDR3 256MB מארז RAIDMAX Scorpio 868 Black 420 Watt ספק כח HEC 425VDT PSU Double Fan מחיר 6822..!!.. הרד דיסק אני יקנה אחרי זה..!!..(יש לי עכשיו WD800BB כלומר 2mb buffer ו7200 סל"ד וATA-100)

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by Dante_9,

הדברים שכבר יש לי: צורב DVD, צורב רגיל, כונן DVD, מארז, מערכת סאונד, עכבר ומקלדת דגשים: LCD 17, לוח שתומך ב- PCI-E X16, ג'יגה זיכרון, הארד דיסק 120 ג'יגה, ספק חזק ואמין, כ.מסך מבוסס PCI-E לגיימרים. צרכים:מחשב גיימר כבד שישמש גם להמרות וידיאו, אינטרנט וסאונד טוב. תודה לעוזרים!

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by KvodHagab,

שלום חבר שלי רוצה כרטיס מסך ממוצע (הוא רוצה שיפור ביצועים וכרגע יש לו GF2MX400, נראה לי שכל כרטיס אפילו lowend של היום יכול להראות שיפור על זה ) בכל אופן הוא רוצה גם כ.מסך (לא אכפת לו אם זה משומש או כאלה, ז"א שגם "בהזדמנות" מחנויות יהיה טוב) וגם זכרון יש לו DDR 333MHZ 256MB הוא רוצה גם זכרון בתקציב הזה(256), זה הבעיה פה - הוא לא רוצה זכרון מפציץ עם תזמונים נמוכים או משהו... רק זכרון שיהיה לו להריץ עוד תוכנות (הוא לא גיימר כבד במיוחד) ומשחקים מסויימים המערכת שלו זה P4 1.6 asus p4b255-c אם צריך עוד מידע תגידו! תודה!

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום לכולם, אבקש את עזרתכם בבחירת מוצרים למחשב חדש, בשלב זה אני לא מעוניין בכרטיס מסך ואשתמש בכרטיס המובנה. חשובות לי יותר יכולות העיבוד המהיר לצורך שימוש במחשב כHTPC ולמטרות עריכה, גלישה ותכנות. אין דרישה ליכולות גיימינג ותצוגה אדירות... רק מה שדרוש בכדי להריץ סרט בFHD ללא בעיה ובמקביל לעבודה במסך השני. המחשב יחובר לשני מסכים, האחד 47" והאחר 21". אשמח אם תוכלו להמליץ לי לשנות, לשדרג או לשנמך חלקים מהמפרט שצירפתי. חלק מהפריטים, כפי שרשמתי ליד, הינם פריטים שאעדיף לא לשנות. בקשר לשאר אשמח להתייעץ לוח אם: P8Z68-V/GEN3 ASUS 945 ש"ח - מעדיף שלא לשנות את הבחירה. מעבד: intel i5 2500k 999 ש"ח קירור למעבד: Zalman CNPS11x Extreme 330 ש"ח זכרון: 1600mhz ddr3 4X4 kingston…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by omrit,

שלום, קניתי נייד של אסוס מדגם n55sf אחרי הדלקת המחשב הראשונה, הזדעזתי לגלות שאסוס התקינו לפחות מחצית מהאפליקציות הזמינות לעולם- במחשב. כמות התוכנות כמובן מכבידה על המחשב והסרה של כולם גורמת לבעיות במערכת ההפעלה (לא רק אצלי, קראתי גם בפורופים על אנשים שמתלוננים על דבר דומה). מישהו יודע האם אפשר להתקין מחדש את מערכת ההפעלה בצורה נקייה ואחר כך להתקין ידנית את הדרייברים הרלוונטים? שימוש בשחזור/התקנה מחדש של אסוס מחזיר את המחשב כמובן למצב המזעזע שלו. שהסתכלתי על המפתח של הווינדוז (home premium x64) ראיתי שיש את האותיות OEM בשם. אשמח לעצות. תודה!

דיונים חדשים בפורומים