ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 5 אלף חריגה ב1000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא אני אסתדר לבד בזה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום כמה שאלות לי: 1. מתלבט בין שלושת הדגמים הבאים: ThinkPad T410i IdeaPad Y460 IdeaPad U460 מחפש מחשב חזק, בעיקר לצפייה בסרטים דרך מסך חיצוני,אבל גם לשימוש ביתי ופיתוח, עדיפות לדיסק במהירות 7200. האם ל-IdeaPad יש יתרון על ה-ThinkPad בגלל היכולות הגרפיות שלהם? זה רלוונטי לגבי צפייה בסרטים בכלל? 2. אני מתכוון לקנות דרך חנות לנובו ברשת, את אחד משלושת המחשבים הנ"ל. למישהו יש ניסיון עם קנייה בחנות לנובו, או בחנות יצרן בכלל? על פניו, זה נראה משתלם, הם מציעים עכשיו במבצע הרבה דגמים, ויש גם אקסטרה הנחות עם קופונים. יש קאצ' שאני מפספס חוץ ממיסים בארה"ב, מע"מ ועלות משלוח? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, המפרט הבא הורכב למחשב ביתי שיהיה בעיקר להקרנת סרטים (HD) ומשחקים בקטנה. אשמח לכל טיפ בכל דבר במפרט לפני הקנייה... כרטיס מסך: LEADTEK WinFast PX7600GT TDH 256MB מארז: Frontier Meridian LCD 500Watt לוח אם: Gigabyte GA-M55SLI-S4 nForce 4 SLI AM2 קשיח: Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS כ.קול: Creative SoundBlaster X-Fi XtremeMusic זיכרון: Twinmos DDR2 667 1GB עכבר: Microsoft Wireless Laser Mouse 6000 1.0 B5V-00002 צורב: NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk Black מעבד: Amd Athlon 64 3500 BOX AM2 מסך: LG LCD 17 L1750T DVI סה"כ 6,101 ש"ח תודה רבה!! כפיר kfirmr@gmail.com
-
- 26 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקיי , פרצו לחבר שלי הביתה ולקחו רק מהחדר שלו - אייפוד 20GB דור שני+מחשב(שיפורט עוד מעט) + מסך(מאג 796FD2) + מצלמה דיגיטאלית איכותית של פוג'י עם 6.8MP מפרט המחשב שנגנב : AMD Athlon 64 3000+ S754 Gigabyte K8NS Pro S754 512MB A-DATA PC3200 @ 500MHZ RADEON 9800NP + Sinks SuperTalent Aluminium Tower Black(Modded) HEC 475W כמה מאוררי לדים וגרילים מאוד יפים של TT ומודינג מדהים שהוא עשה(שכולל ריסוס של שבלונה של דרקון על הדלת הלא שקופה עם כל מיני מוצרי UV ועוד) בקיצור , הוא צריך עכשיו מפרט חדש , ועוד הצעות מה לקנות עם הכסף במקום מה שהיה לו , הוא יקבל בערך 15K מהביטוח על כל מה שהיה שם , 10K מתוכם למחשב+מסך + מקלדת(ללא עכבר , הגונבים השאירו שם MX510 שהיה לו+ATP3 ) , אני חו…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי חברים, לצערי בסופ"ש האחרון נשפכו לי מים על המחשב, ולאחר בדיקה מקיפה שעשיתי הבעיה או בלוח אם או במעבד. החלטתי שאם כבר אחד מהם הלך זו "הזדמנות" לשדרג. חשבתי לשדרג לintel I9 וללוח אם שיוכל בעתיד לשלב גם 3080RTX (או 4080 כשיגיע היום) אודה לעזרתכם בבחירת לוח אם ומעבד - קנייה מTMS או plonter זו המערכת הקיימת- תודה רבה!
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ברשותי לוח אם מסוג גיגה בייט לפי מפרט אפשר להכיל GA H55M-UD2H תומך DDR3 עד 16G The maximum memory capacity of 16GB Memory description support dual channel DDR3 2200 (OC) / 1800/1600/1333/1066 / 800MHz Memory 1.האם בבחירת זיכרון 2200 MHZ כל אחד מתאים או יש לבחור הגדרה מסוימת 2.אם יהיו חלק 1333 וחלק 2200 האם יש בעיה או רק יסונכרן לפי הנמוך תודה HOLYO1953@GMAIL.COM
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon 64 3400+ CPU BOX 1 Motherboards for AMD : ABIT KV8-MAX3 VIA K8T800 Motherboard (FSB800,OTES,Secure IDE,µGuru,SATA-R,1394,G-LAN,5.1 Sound,USB2) 1 Memory : OCZ 1024MB (2x512) DDR-RAM 4000 Performance Series Dual Channel Kit 1 Cooling / Modding : Thermaltake Aquarius II Liquid Cooling System 1 Hard Disks : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 1 Hard Disks : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 1 Cooling / Modding : Coolermaster CoolDrive 4 LHD-V04 Aluminium HDD Cooling Rack 1 Video Cards : Gigabyte RADEON 9800XT 256MB DDR DVI Retail Video Card 1 Sound Cards : Creative AUDIGY 2 ZS Retail Sound Card 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז אחרי שהזמנתי את הווסטרו 1310 מDELL.COM, התברר לי שהוא לא יגיע בזמן כדי שחבר שלי יביא לי אותו, ואני לא רוצה לחכות עוד חודש עד שחבר אחר יגיע לבית שבו זה נמצא. לכן ביטלתי את ההזמנה וחיפשתי משהו זמין יותר, שיגיע בזמן. הגעתי ל NEWEGG. התקציב הוא כ 800-900$, לצרכי סטודנט, מוזיקה וסרטים, כאשר חיבור HDMI הוא הכרחי, אחריות בינלאומית היא הכרחית כאשר המינימום הוא שנתיים עם עדיפות ל3. שלחתי מייל לאסוס עם שאלה בקשר לאחריות, האם היא תכובד על ידם, אני מחכה לתשובה. מבקש חוות דעת על הלפטופ הבא http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220389
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
צריך הכל מלבד מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. למשחקים חזקים וכבדים, directx 10, שהמשחק Crysis יעבוד מצוין. (המחשב משמש גם למוזיקה סרטים ותוכנות אך בעיקר למשחקים כבדים) אני רוצה 250 ג'יגה הארדיסק לא יותר. וכל השאר לפי המחיר. אם אפשר להרכיב לי באתר KSP.co.il, תודה...
-
- 37 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף באזור ה2.5-3k ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט מאוד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, בעיקר גלישה באינטרנט, מוזיקה וסרטים(לחבר בHDMI לטלוויזיה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500₪ (וממש עוד קצת לדברים חשובים) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,עריכה גרפית כמו וידאו ופוטושופ,אופיס וכאלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:BF4 AC III GTA V THE DEVISION -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).)1080x1920 (FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-מעבד Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box ¤2150 -קירור למעבד Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes CPU Cooler ¤250 -לוח אם ASUS P5W DH Deluxe ASUS P5W DH Deluxe ¤1690 -זכרונות G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 ¤1580 -כרטיס מסך XFX GeForce 7600GT 256MB DDR3 XXX Edition ¤1545 -ספק כוח ENERMAX LIBERTY 400W ¤500 -דיסק קשיח MAXTOR 80GB 7200RPM 8MB ¤330 סה"כ ¤7,965.00 אחרי Bundle של הלוח ושל המעבד. מעבד לוח זכרונות ודיסק קשיח אני לא מתכוון להחליף. מה אתם אומרים על הספק, יחזיק את המפרט הנ"ל ? מה עם הכרטיס מסך ? יש טובים ממנו במחיר נמוך יותר ? של nVidia כמובן. המחשב הוא בעיקר לאוברקלוק, משחקים, מוזיקה ואינטרנט כמובן. כל הערה, תענה, ביקורת תתקבל ב…
-
- 38 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קראתי, חיפשתי, בחנתי - וזה רק עשה אותי יותר מבולבל מצד אחד, הרבה הצעות על מחשבי DELL למיניהם, מצד שני ביקורת מפחידה על שירות ואחריות. מטרות המחשב - המטרה המרכזית ביותר היא שימוש משרדי (אינטרנט ואופיס) ולאחר מכן צפיה בסרטים. אין לי כוונה להפעיל משחקי מחשב כבדים על המחשב אם יהיה ניתן להפעיל לדוג' Counter strike 1.6 ומשחקים ברמתו - מה טוב. בכל מקרה, אין לקחת מטרה זו על חשבון שאר הדרישות. גודל המסך - לא ממש מכיר את הגדלים אבל שיהיה בינוני, 15 אינץ אולי משקל רצוי - שלא יהיה כבד מאוד, אני לא צריך שיהיה קליל כמו נייר, כנראה שהוא יהיה יותר בבית מאשר שאני אסתובב איתו זמן סוללה - שוב, אני לא יודע ביחס למחשבים ניידים אבל שיחזיק מספר שעות ושההטענה תהיה יחסית מהירה ואיכותית גודל מיני…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מפרט: מעבד - intel celeron 2.4GHz לוח אם - MSI 865PE neo2 v (קישור - http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=612 ) זיכרון פנימי - 512 DDR שפועל על DUAL כרטיס מסך - geforce 4 440MX 128MB DDR דיסק קשיח - WesternDigital 80GB 7200RPM 8MB Buffer כונן 1.44 כונן דיסקים - CDROM X52 צורב LG 40X12X40 תודה.
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן. סוף סוף קיבלתי תקציב מהעבודה למחשב חדש ואני מרגיש שמותר לי קצת להתפרע.... מוקצב לי כ-10000 (אפשר גם יותר אם צריך...) כולל מסך דק. המחשב אמנם ישמש למשחקים, אבל לא הכי כבדים . הוא יעבוד בעומסים של הורדות כבדות מהאימיול, פוטו שופ, ועריכת סרטים . ראיתי שאתם מרבים להמליץ על לוח אם GA-965P-DS3 האם יש לאסוס החביבה עלי לוח באותה רמה ? (רצוי עם כרטיס רשת אלחוטי). אני צריך 2 ג'יגה זיכרון. הארדיסק ענק. צורב טוב. ומסך דק 19" - אני זקוק למשהו איכותי. כמו תמיד אני בטוח שלא אתאכזב. תודה רבה לכם.
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד למטרות גלישה, אופיס, אולי קצת צפיה בסרטי HD. לא למשחקים/עיבוד תמונה/חיזוי מזג אויר. נקודות חשובות: 1. מיועד למשתמשת מק לשעבר, היא דורשת טאץ' פד שיאפשר לה לעבוד עם שתי אצבעות, או איך שהם לא עובדים על המק. יענו להגדיל/להקטין תמונות עם הטאץ' פד וכל ה-gestures האלה. אני לא בטוח אם יש כזה דבר על מחשב שאינו של מק, ראיתי שלניידים של אייסר של משהו דומה. 2. גודל רצוי באזור ה-13". 14" זה המקסימום. 3. אורך חיי סוללה רצוי כמה שיותר, אבל לא קריטי. 4. משקל - כמה שפחות כמובן אזור 2 קילו. תודה מראש!!
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייד,מצאתי 3 דגמים בארה"ב שמעניינים אותי אבל אני מעדיף לקנות דרך הארץ -בעיקר בגלל הביטוח. אשמח אם תתנו חוות דעתכם על שלושת הדגמים הנ"ל- sony vaio ea 24 fm\w toshiba portege R705-p 25 hp pavilion dm4-1065 dx חיפשתי בכמה חנויות בארץ ולא מצאתי את הדגמים האלו שם,יש דגמים דומים להם בארץ?עם אותם תכונות? בעיקרון,הצרכים שלי במחשב הם להורדות של מוזיקה ,הרבה סדרות וסרטים באיכות HD ,גלישה באינטרנט וקצת משחקים. רצוי שיהיה לו כונן blue ray ויציאת hdmi -כדי שאוכל לחבר לטלוויזיה. אם אתם מכירים גם דגמים אחרים שיכולים לענות על הדרישות שלי ,אשמח אם תתנו לי. לציין שהתקציב שלי עומד על עד 5000 ש"ח תודה על העזרה...
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, רציתי לדעת אם מחשב dell מסדרת XPS 14Z מתאים לסטודנט מבחינת נוחות ושימושיות, ובעיקר איך המקלדת. הדגם הספציפי הוא http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19805 מלבד הלימודים (מדעי המחשב) זה הולך גם לשמש כמחשב לזמני פנאי (כן, אני חי בסרט שיהיו לי כאלה בזמן הלימודים) ויהיה נחמד אם הוא יוכל להריץ משחקים בצורה סבירה, ויהיה אפשר לצפות בסרטים בצורה חלקה. אני אשמח להמלצות למחשבים נוספים שיענו על הדרישות. ההעדפה שלי היא מסך 14", מקדלת נוחה להקלדה, מעבד i5, דיסק קשיח 7200RPM, לפחות 4GB זיכרון וכרטיס מסך שהוא לא on board. מבחינת מחיר - הגג הוא 4000 ש"ח (תתעלמו רגע מהמחיר של הXPS). בנוסף, האם אתם חושבים שמחשב עם מפרט כזה יחזיק מעמד 3 שנים בכבוד? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? תקציב מקסימלי 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, מעדיף לשלם 4K על המחשב, אם אין שיפור משמעותי בתמורה ל1K הנוספים אז עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות - דרושה יכולת להחזיק את התוכנות Photoshop, Lightroom בצורה מלאה וחלקה לגמרי. עריכת ווידאו ואנימציה באיכות Full HD - דרוש שהרינדור יהיה מהיר ככל שניתן, גם אם מוסיפים אפקטים דרך האפטר או הפרימייר. הפקת מוזיקה - דרוש שתוכנת קיובייס (Cuebase) תצליח ליצא מוזיקה באיכות 320 Kbps. שימוש יום יומי - יישומי אופיס, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטי FULL HD 1080p. א) במידה והמחשב מ…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
זה המחשב שאני הולך לקנות בשביל האולפן הביתי שלי: ANTEC (TX1050B) Black SOHO Tower Case 500 Watt PSU 988.7 ¤ 1 NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 330 ¤ 2 Intel® Pentium® D 820 Dual Core 2.8Ghz LGA 775 1770 ¤ 3 2443 Citizen/Sony/Alps Black 1.44MB 3,5" FDD 55.00 ¤ 1 55 ¤ 4 Deskstar 7K250 80GB SATA Hitachi 360 ש"ח 5 Hitachi 160GB SATA II 7200 8MB 628.00 ¤ 1 628 ¤ "6 ASUS P5LD2 LGA775 940 ¤ " 7 ELIXIR DDR2 512MB 533Mhz 289.00 ¤ 2 578 ¤ 8 5005 PowerColor Radeon X800 XL PCX 256Mb DDR3 Video Card 2069.00 ¤ 1 2069 ¤ 7710 ¤ הערות? הצעות? יש לי כבר ARCTIC COOLING Freezer 7 ומסך SAMSUNG 710N
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מפרט : i5 4570 B85N-D3H 8gb ram (4X2) amd sapphire R9 280X 550W fsp radier בעיקר משחק פורטנייט ולול , לא מעבר . הכרטיס מסך מחובר ל2 מסכים ( SAMSUNG 1080P פשוט ו AOC G2460PF 144HZ ) הרצון שלי לשדרג הוא כי המחשב שלי קורס המון בזמן שאני משחק , יש הרבה בעיות במחשב עצמו בין אם אחרי שהמחשב נכנס למצב שינה הוא לא חוזר בלי ריסט . הרבה פעמים הווינדוס נתקע וכבר לא חלק כמו פעם . יש FPS DROPS מה באמת עלי לעשות ? יש דרך לתקן את מה שאמרתי או שאשדרג את המחשב וזהו ?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, ברשותי מחשב נייד של fujitsu simens וככל הנראה הלך לו הלוח אם, ורציתי לדעת מה יכולה להיות עלות התיקון, ואם זה יכול להיעשות באופן עצמאי
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
סליחה אם זה לא המקום לשאלה... בניתי מפרט מאחת החנויות הנחשבות והזמנתי. כנראה עליתי על טעות בתמחור אחד הרכיבים, הבדל של כ 200 ש"ח. האם הם יכולים להתנער? :s05:
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לצורכי עבודתי כגרפיקאי מתחיל. אני מבין שזה יכול להיות בעייתי אך התקציב שלי מוגבל, יחד עם זאת, אם זה הכרחי אני אמצא מאיפה להביא עוד 500 ש"ח. אני לא מבין כלל במחשבים ולכן חייב את עזרתכם. מילאתי את השאלון: מה התקציב המקסימאלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח במידה והשיפור בביצועים יהיה משמעותי. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים גרפיים לפרנסה. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד בתוכנות הבאות: sketchup, illustrator, photoshop, 3dmax, Autocad במידה והמחשב מיועד לגיימינג…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-