ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב שישמש בין היתר למשחקים אבל אני צריך אותו במארז קומפקטי ככל הניתן. אני רוצה שיהיה נוח להזיז אותו בבית כך שאשתי לא תתלונן יותר מידי. חיפשתי הרבה זמן משהו מתאים בלפטופים אך המחיר לעומת התמורה לא מצדיק. האם יש אפשרות בכלל למחשב כמו שאני מחפש? האם אני יכול לקחת לדוגמא מפרט מהמפרטים המומלצים ולהכניס אותו למארז MINI? או לחלופין האם מישהו מכיר מחשב מותג קומפקטי המאפשר להריץ משחקים? תקציב בסביבות 4,000 ללא מסך. תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אני מעוניין במחשב לבית, הוא ישמש בעיקר לגלישה באתרי אינטרנט (לא מעבר). חשוב שיהיה צורב (CD לא הכרח), מדפסת ומסך. אני מודע לזה שהכל יהיה בסיסי, ועדיין אני מקווה שאני אקבל מכם הצעה יותר טובה מהחנויות והרשתות (תקנו אותי אם אני טועה). תודה מראש רון 8)
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה מפרט לחבר. רציתי להראות לכם מה בניתי בכדי שתקבלו חוות דעת על מה שהוא רוצה בערך. 1. מה התקציב המקסימלי? 2200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, תכני HD. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920*1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים אחרונים אשר דורשים את המערכת החזקה ביותר לתקציב הנ"ל. * לאיל…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הת'רד הקודם שלי קצת נכנס למקום שאני לא ממש יודע איך ממשיכים ממנו, אז ביקשתי מד"ר נוב שימחק אותו (בקרוב אני מקווה). החלטתי לנסות שוב ומהתחלה. אז קודם כל התנצלות: אני מתנצל בפני כל מי שקרא את הת'רד ופגעתי/העלבתי אותו או שנשמעתי לו כפוי טובה/מרגיז וכו'. באמת שלא התכוונתי אני כרגע נמצא בנקודה בעייתית ובמצב מאוד מביך ומסובך. מצד אחד אין לי שום הבנה ולו הבסיסית ביותר בחומרת מחשב (אני בקושי יודע את ההבדל בין זכרון לדיסק קשיח), מצד שני אני לא יכול להרשות לעצמי לעשות טעויות. כרגע אין לי מגבלות תקציב. גם מחשב ב20K יכול ללכת, אם אני יראה שיתרונותיו מצדיקים את המחיר. בשביל שהכול ילך קתצ יותר חלק, ישבתי עם הצוות שלי וניסחנו במדיוק ככול שניתן מה אנחנו צריכים. 1. מה התקציב? האם הוא למזו…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לדעת לכמה זמן (שנים,חודשים) יספיק לי המפרט זה למשחקים. GA-7VRXP VER .2 ATHLON XP +2200 SAMSUNG PC2100 2* 256MB CHAINTECH GF4 4200 TI 128 MB M.D HD 40G צורב YAMAHA 8*4*24 SOUND AC97 תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) גיימינג כבד תכני HD הקלטה ועריכת סאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase 5 תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. assassin's creed ,gta, cod ,BF3, HITMAN absolution -חשוב לי לשחק במשחקים אלו על ultra -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). דרוש מסך 23 אינץ' -לאילו ה…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, ייתכן ואני משיג מעבד i7 6700 במחיר טוב, אז רוצה לשדרג את המחשב הקיים והזקן, כי אני לא סומך על זה שהלוח שלו יחזיק עוד הרבה בלי בעיות. אז אני מחפש לוח עם חיבור M.2, עם 6 חיבורי SATA רגילים ועם תמיכה ב-DDR3. אני כבר לא משחק הרבה במחשב, למרות שיש לי כרטיס ג'יפורס 970. בקיצור, קשה למצוא במלאי של חנויות לוחות מבוססים H170 עם התכונות האלה, אבל קיימים לוחות מבוססי B150. עד כמה זה קריטי אם אתפשר על צ'יפסט B150?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב! יש לי מחשב במפרט הבא שמצורף בתמונה. כרטיס המסך הנוכחי שלי הוא: AMD RADEON R7 250 OC 2G-3 POWERCOLOR שאלתי היא: לפי לוח האם שלי וספק הכוח, איזה כרטיס בתקציב של עד 700 ש"ח אוכל לקנות בכדי לשפר משמעותית את ביצועי המשחקים שלי? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך !! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כרטיס מסך שקיבלתי מתנה AMD Radeon HD 6800 Series , אין צורך בצורב ולא צריך שום דבר חוץ מהמחשב עצמו (עכבר מקלדת רמקולים ) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? יש לנסות ולהקפיד על השקט כמה שאפשר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן ר…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב בקרוב מיועד בעיקר למשחקים, תכננתי בהתחלה להוציר בסביבות 3.5-4K על מחשב עם 1060 אבל אז ראיתי שעם קצת משחק אפשר להכניס 1070 גם בסביבות 5K והחלטתי לנסות להרכיב מפרט. אני לא בטוח כל כך אם כל הרכיבים שלי מתאימים, או אם יש איזשהו צוואר בקבוק במערכת ולכן אשמח להערות\הצעות לשיפורים\אפשרות לחסכון בהוצאות (המלצות לחזור למערכת זולה יותר אבל עם 1060 גם מתקבלות). המפרט לא כולל SSD מכיוון שיש לי אחד חדש בבית שאתקין בעצמי כנראה בנפרד, בחרתי להרכיב את המפרט דרך האתר של פלונטר כי היה שם את ההיצע הכי גדול שמצאתי, אבל אם יש מקומות אחרים שמשתלמים יותר או באותה מידה אשמח לקבל גם הצעת מפרט דרכם (ואולי זה יהיה אפילו יותר נוח כי אני גר בצפון) …
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
נתחיל משלום כמובן ראשית, אני יודע שזו חתיכת חפירה, אז בבקשה תסלחו לי ומי שמביא מפרטים שיקרא הכל כי הבחירות ממש חשובות לי. אני לא פולני אבל בנושא של המחשב אני האבא של כל הפולנים. אני לא אחד שקונה מחשב כל שנה שנתיים, מחשב אצלי זה ל-5-6 שנים + (סתם לידע כללי). יש לי כנראה הרבה דרישות ובקשות מכם המומחים שתבנו לי מפרט שיתאים לי כמה שיותר. אז אני אשמח מאוד שגם תענו על השאלות שלהן אשים קו תחתון וזהו בעיקרון תקציב: 5500 ש"ח. ייעוד המחשב: מולטי-טסקינג, שזה אומר הפעלת איסי, מסנג'ר, ווינאמפ, מדיפה פלייר, איזה 7 חלונות של פיירפוקס ביחד, עוד איזה שלוש תוכנות, ומידי פעם קידוד סרטים ופתיחת רארים למיניהם, משחקים אני אוהב לשחק אבל אפילו לא קרוב לרמה ששיחקתי לפני הצבא ועכשיו אחרי…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב גיימינג בסיסי, בשביל מישהו עם תקציב מוגבל ביותר. בגדול אני מחפש הצעת מחיר לקופסא בלבד. אבל אם תהיה המלצה על מפרט שכולל גם מסך, מקלדת, ועכבר אני אשמח. אם ההמלצה היא על פלטפורמת AMD, בגלל העלות, אז האם הכל יהיה יציב לחלוטין, ו 100 5חוז תואם המשחקים והאופיס? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 3200 ש"ח למחשב בלבד, אפשר חריגה קטנה בשביל שיפורים משמעותיים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקי מחשב: * Fortnite * Genshin impact * Honkai Impact * Minecraft * Roblox תוכנות אופיס להכנת עבודות בבית הספר …
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט הבא בהתאם להמלצותיכם בפוסטים אחרים: AMD Athlon 64 3200 Venice Socket 939 Tray 1149 Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler 235 DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 Motherboard 959 NEC ND-3540AW 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW 319 Twinmos Speed Premium 512MB DDR 3500 Memory x2 820 Leadtek PX7800GTX TDH My VIVO PCI-e 256Mb Retail Video Card 3489 Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 519 Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply 429 Chenbro Midi Tower Xpider PC61166 Orange Screwless 279 19` Viewsonic G90F+B Black Flat Monitor 1579 המפרט מיועד למשחקים ואני לא מתכנן OC בשלב זה. שאלות: 1.דעתכם על המפרט? שינויים אחרונים?? זי…
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בעיקרון אני מוכן להוציא בסביבות ה10,000 למחשב, אבל התקציב הכולל הינו 21,000 לציוד ההיקפי והמחשב ביחד פירוט בטופס הקניה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה10,000, 500~ ש"ח לפה ולשם זה נכלל בתקציב, יותר מזה רק אם שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עריכה גרפית, עריכת סרטונים, סטרימינג, VR, משחק לדוגמא: פורזה הוריזון 4/Final Fantasy XV וכל תוכנות אדובי ודומות להן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בתקציב נפרד, מה שנשאר מהמחשב בתקציב ה21K, צורך ב2 מסכים 4K 1MS ומעל 90HZ, מ…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקי יש לי מחשב דיי חרא... לא מבין ממש במחשבים זה מה שאני יודע עליו Pentium 4 2.4GHz 512 MG of RAM GF FX5200 ואני לא צריך משסך ולא עכבר ולא מקלדת ולא כרטיס קול (בקשר לכרטיס קול אני לא יודע כי יש לי סתם חרא) אני באמת צריך את העזרה שלכם מת לשפר ת'מחשב ולא יודע איך... חשבתי על אולי כרטיס מסך חדש מעבד עוד זכרון וכל מה שתוכלו להציעה לי בסכום של עד 2500 ש"ח (אם מה שאתם תציעו לי קצת יותר יקר ויותר שווה אז גם בסדר) תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מסוף 2011 אני עם אותו המפרט שנמצא בפרופיל. עם השנים שדרגתי אותו ל-16GB RAM, כרטיס מסך חדש, ושני כונני SSD, החלפתי את הכונן של הטרה לאחד של שני טרה והסתדרתי איתו טוב מאוד. בשנה האחרונה התחלתי לעסוק בתכנות בצורה אינטנסיבית ובהרבה מקרים אני מגיע למצב שהמעבד פשוט נחנק תחת מולטיטסקינג ולא תמיד כזה שהייתי מגדיר ככבד במיוחד. אז אחרי הרבה חשיבה אני הגעתי לשלב שאני מעוניין להחליף את רוב הרכיבים, ביניהם השילוש, ספק כוח ומארז. בכל יום אחר הייתי מרכיב מפרט בעצמי, אבל החלטתי להתייעץ אתכם (למרות שיש לי מפרט מוכן שעבדתי עליו במשך כמה ימים, אחרי קריאה של ביקורות). אני מעוניין לתת לכם יד חופשית ולהמליץ לי על פי ניסיונכם, כי בשנה האחרונה התעסקתי מעט מאוד עם חומרה ולא יצ…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני מחפש מפרט למחשב בתקציב עד 4000 שקל. (לא כולל מסך). נועד למטרות אנטרנט, סרטים, תוכנות תכנות (ויז'ואל סטודיו , נט בינס, פלקס), ובעיקר לתוכנות עריכת סאונד ומוסיקה (כמו קיובייס ופרוטולס). למרות שאני לא משחק הרבה אני הייתי רוצה שיהיה בו כרטיס מסך איכותי. בגלל שהמחשב מיועד גם לעריכת סאונד חשוב לי שהוא יהיה די שקט. דרישות ספציפיות מהמפרט: זיכרון 6GB, שיהיו חיבור USB3, וגם חיבור FIREWIRE (לחיבור כרטיס קול חיצוני אולפני). אפשרות בכרטיס המסך להרחיב את התצוגה ל2 מסכים אנכית. והכי חשוב זה המלצה על חנות טובה. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברים, להלן המפרט שיש לי היום: AMD Ryzen 7 1700 AM4 Asus Prime B350M-K Corsair 650W TX650M 80+ Gold Modular G.Skill DDR4 16GB 3000MHz Palit GTX 1070 8GB DDR5 כדי לשדרג את הזיכרון אצטרך לשדרג לוח אם עם יותר מ-2 יציאות או לקנות סטיקים עם יותר נפח, אם אני משדרג את הלוח אז כבר עדיף לי לשדרג את התושבת של המעבד ואיתה את המעבד, מהכרטיס מסך אני די מבסוט ולדעתי הספק כוח יחזיק את כל העסק. אשמח לייעוץ והכוונת המחשב לעמדת עבודה גרפית, עריכת סרטים ותלת מימד וחוץ מזה, הנה הטופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, גמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרד…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שח ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לילד, משחקים בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קניתי מעבד וSSD מאמזון, המעבד הוא רייזן 1200, אין צורך באחסון נוסף 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי יותר מידי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני בונה עכשיו מחשב ומתלבט אם לקחת את ה13600k או 13700k. בתור עובד אינטל, ה13600K יעלה לי 200$ ו-13700k יעלה לי 270$. חשוב לי שהמחשב ישרת אותי להרבה מאוד זמן, לראיה יש לי עכשיו i5-4690k ולפי מה שראיתי בשנים האחרונות, אם היה לי i7 דור רביעי במקום, משחקים היו רצים לי הרבה יותר טוב היום. הכרטיס מסך שיהיה בבילד הוא 2080ti אבל כמו שאמרתי אני רוצה שהוא ישרת אותי לעוד הרבה זמן אז שדרוג כרטיס מסך יהיה על הפרק עוד כמה שנים, כמובן עם תלות ביכולת של המעבד. מהסיבות האלה אני נוטה ל13700k אבל מה שמציק לי היא צריכת החשמל והחום הגבוה שלו לעומת ה13600. שיקול נוסף הוא שיש לי כבר ספק כוח 750w ככה שאם זה מספיק אז אני לא צריך לקנות חדש מה אתם חושבים?
-
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
מחשב למשחקים בעיקר, CRT יתקבל בברכה ובהפרש בינו לבין הLCD תוכלו לשפר רכיבים אחרים (אין ל גם בעיה למקום בשבילו) תודה
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני משדרג את המחשב שלי או יותר נכון קונה מחשב חדש. מה שאני משאיר בעצם זה רק את ההארד דיסק ואולי את המעבד. בהנחה שאני לא משאיר את המעבד, אני מחפש מחשב ללא הארד דיסק של עד 4200 שקל. יש לי כמה דברים שהייתי רוצה שיהיו בכל זאת: - מארז יפה עם חלון ושיהיה אשר להכניס לו כמה שיותר מאווררים וכוננים. - מעבד זיכרון ולוח אם שיעבדו בהתאמה (FSB). - זיכרון של 512 DDR-RAM בכרטיס אחד. אני יודע ש-2 של 256 יותר טוב (Dual) אבל אני אקנה בעתיד עוד אחד של 512 ואז יהיה לי את ה-Dual. - כרטיס מסך. משהו מהחדשים אבל יש לשים לב למחיר שלו כדי שיתאים למחיר שקבעתי. - כרטיס קול. משהו כמו Creative Audigy 2. - מבחינת כל הקטע של מאווררים, לדים, ושטויות כאלה אני כבר אסתדר. אני גם לא צריך מסך, מקלדת, עכבר, סיד…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז לפני שאני קונה את ה-yoga 2 pro מאילת, יש המלצה אחרת (אפשר להזמין מחו"ל)? דרישות: -ניידות גבוהה מאוד -זמן סוללה ארוך -רזולוציה גבוהה -8GB זיכרון -כונן SSD -מקלדת מוארת
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם מצורף מפרט מומלץ שאני מעוניין לרכוש (הדרישות של המפרט מופיעות בסוף) אני מעוניין לדעת איזה כרטיס מסך אני יכול להוסיף, שיריץ לי קצת משחקים, עם יציאת HDMI בנוסף אם אני לוקח כרטיס מסך אחר האם כדאי לי לקחת לוח אם אחר שלא כולל כרטיס מסך מובנה? האם אני צריך מסך אחר? תודה מראש מסך: [..] BENQ LCD 21.5" T2210HDA 5ms DVI FHD WIDE ₪760 מעבד: [..] AMD ATHLON II X2 240 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪319 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2 ₪264 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 - זמין במלאי ₪250 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪121 מארז: [..] COMPUCASE 63RA-NPS w/o PSU ₪158 סט מקלדת ועכבר: [..] MICROSOFT WIRED DESKTOP 400 KEYBOARD & MOUSE…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-