ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בשביל עיצוב גראפי אבל אני לא יודע על מה אני צריך להסתכל, למשל איזה סוג מסך כדאי למעצבים, או איזה כרטיס מסך מומלץ שיהיה לו. בכל אופן המחיר למחשב נייד הוא גג 4200 שקל. אין לי שקל יותר לצערי. תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן,אני לא יודע אם זה בדיוק המקום לשאול-אם לא אני מבקש מהמנהלים שימחקו. אני סטודנט להנדסת תוכנה בסוף שנה ב' ואני מתכנן להזמין מחשב נייד מארה"ב.אני נעול על LENOVO THINKPADT400\T410 ואני מתלבט בסוג המעבד וכאן אתם נכנסים לתמונה.אני לא יודע מה ההבדל בדיוק בין I3 ל I5 למרות שניסיתי לקרוא על כך.אני משתמש בעיקר בVisualStudio 2010 ואני משאיר המון קבצים פתוחים בד"כ בעבודה יומיומית.מסמסטר הבא כנראה שאני אתקין שני מערכות הפעלה על המחשב.השאלה שלי היא האם יספיק לי הI3 או שעדיף לי מאוד(ז"א זה ממש ישנה) אם אני אוסיף 150$ ואשדרג לI5. אגב מפרט המחשב שלי הוא:,מעבד (I3(2.13,בלוטוס,מצלמה, בטריה6תאים,250GB,5400RPM,אחריות לשנה וווינדוז7 חוקי כל זה ב 970$באתר של LENOVO.אם יש לכם הצעות ייעול קו…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך מפרט ליישומים משרדיים (אופיס, גלישה, חשבשבת, שקלולית, אווטלוק) חשוב מאוד שהמחשב יהיה מרכיבים כמה שיותר אמינים... המחשב האחרון רץ למעלה מ9 שנים. עדיפות לssd (יספיק 128gb). לא חייב לבוא עם מערכת הפעלה (נרכשה בנפרד). אם אפשר להרכיב מפרט מהרשתות אייבורי / ksp. רק מחשב וללא ציוד נלווה. תקציב 2,000₪ אם צריך אפשר לחרוג. תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, עזרתם לי בעבר, בינתיים המשרד גדל וצריכים עוד מחשב עבודה לאדריכל אז מקווה שתוכלו לעזור שוב עם מפרט עדכני, כרגיל מנסים להוציא את המיטב מתקציב קצת מוגבל... תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד, סקצ'אפ, קצת רנדרים בVRAY לסקצ'אפ (שאינו משתמש בכרטיס מסך אבל עדיין כדאי שיהיה כרטיס מסך סביר בשביל תוכנות אחרות), אילוסטרייטור (פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציי…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב, אני סטודנט לעיצוב תעשייתי שמשתמש בתוכנות תלת מיימד (Solidworks, 3Dmax) + תוכנות לרינדור (MAXWELL) וכמובן עריכה ב-Photoshop. יוצא לי לעבוד עם כמה מהתוכנות שציינתי בו זמנית והייתי מעוניין לרכוש מחשב שיעבוד בצורה רציפה בלי זמן המתנה בלתי נסבל שמעכב אותי. בנוסף יוצא לי לצלם המון ולאחסן את התמונות במחשב. וגם לערוך סרטים (ברמה חובבנית+) מסך המחשב ישמש גם לעבודות וגם לצפיה בסרטים\טלוויזיה. -בעתיד ישנה אפשרות לצרף מקרן לצפיה בסרטים. אני לא אוהב לשחק במחשב (מעדיף XBOX360) אבל לא יזיק לשחק גם בNFS במחשב. מיקום העבודה הוא בעלית גג - חם מאוד בקיץ וקריר מאוד בחורף. מה שלדעתי ישפיע על קירור הכרחי. עברו שנים מאז שהתמודדתי עם קניית מחשב נייח, אני משתמש בנייד ששרד אחרי הרבה ני…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תכנות ועיצוב גרפי לפעמים משחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא הבנתי מה זה * רזולוציית המסך? אני יודע ש15 אינץ זה טוב אם מישהו יכול להגיד לי כמה זה 17 אינץ? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין משהו מיוחד * משקל רצוי? שפשוט לא יהיה כבד מידי מקסימום שיהיה אפשר לסחוב בתיק * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא ממש שיהיה רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה אפשרות לחבר למספר מסכים * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעלה 750G * כונן אופטי? לא חובה אבל יהיה טוב לעתיד * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? יעזור אם יהיה * האם בתקציב צר…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? נראה לי איזור ה 1800 יהיה סביר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם שווה אז כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יקנה מסך 22-24 תקציבי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם סוף סוף (בעזרת השם) אני קונה מחשב חדש. בעיקרון כבר המפרט סוכם ומוכן, אני רק רוצה שתעברו עליו ותעירו הערות. תקציבו הוא 5200-5500 ש"ח, יש לציין שירכשו 2 מחשבים. שימושיו הם משחקים,משחקים,משחקים, OC ואולי פוטושופ פה ושם. המחשב לא יוחלף בזמן הקרוב, לכן יש צורך בתמיכה עתידית. על המחשב להיראות גם קצת "יפה" ולא מכוער. לא משנה הרעש. הנה המפרט שבניתי: מחכה להערות והארות, אור כהן ביום שני אני כנראה קונה מחשב, אם למישהו יש הצעות לשינוי אני פתוח אליהם, כנראה שאני לוקח את הGTX: http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=18799
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את התקציב - המטרה היא להגיע למערכת שנותנת value for money טוב ושלא תדרוש שדרוגים תכופים, יעלה כמה שיעלה. מצד שני, לא מחפש לזרוק כסף בלי סיבה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, וגם עבודה משרדית, פיתוח תוכנה וצפיה בתכני 1080P. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. XCom-2, Fallout 4, Asassin's Creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" - 1920 על 1080. -לאילו הגד…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מפרט שאני הולך לקנות ב 1/1/2009: ספק: PC Power ULTRA-QUIET PSU SILENCER® 610Watt S61EPS מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: ASUS P5Q PRO Intel® P45 Chipset LGA 775 זיכרון: G.Skill 4GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-4GBPK כרטיס מסך: Palit Radeon HD 4870 Sonic 512Mb DDR5 PCI-e סך הכל: 3892 רזולוצית משחק: 1024*768 - 1650*1080 (בקרוב 22'). המפרט לא כולל מארז, הארד-דיסק וצורב. המפרט בנוי למשחקים כמו GTA IV, Crysis. לא יתבצע OC בעתיד, ויתבצע CF בעתיד, לכן בחרתי את הלוח והספק הנ"ל. רציתי לשים זיכרון GBPI, אבל זה חרג מהתקציב.. צריך דעות, והצעות לשיפור רק מפנדס.
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אין צורך בציוד היקפי ומערכת הפעלה. יש לי כרגע מסך 22 cmv 222h של CHIMIE. האם בסביבות 2800 שקל אני יכול להרכיב מחשב ממוצע ? אני לא מבין מה כל כך הולך היום מבחינת סוגי המעבדים. ליבה כפולה ? משולשת ? מרובעת? זכרונות DDR3 ? בעקרון זה מחשב לשימושים כלליים, בעיקר צפייה בסרטים ומוזיקה. כמו כן אשמח לשחק במשחקים בינוניים ולא כבדים מידי. אני רוצה מעבד טוב וזכרון פנימי טוב שיחזיקו לטווח ארוך, אם אפשר וישאר כסף אז גם להשקיע ברמקולים טובים או בסוג מארז שישמור על שקט. אני רואה פה שהרבה מפרטים פה מורכבים עם AMD ולא אינטל? יש סיבה ? אין היום הבדל בין שני היצרניות ? תודה מראש.
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום ! אבא שלי מנהל בחברה ממש גדולה ובביקש ממני לחפש לו מחשב ממש טוב שמחיר שיהיה מתאים למחשב יעני שלא ידפקו אותי.... אך הוא אמר לי שלא ממש יהיה אכפת לו כמה יהיה המחשב כי הוא אומר לי שהדבר הכי חשוב לו במשרד זה המחשב אז הנה המפרט שלי והמחיר לחוות דעתכם.... CREATIVE LIVE PLATINUM AUDIGY EX Samsung CD x 52 VIEWSONIC 23.1 LCD VP230mb Microsoft® Wheel Mouse Optical OEM TEAC 1.44 USB CLEAR OEM CNET WIRELESS LAN CARD USB Logitech Z-640 (5.1) ENERMAX 650W EG850AX-VH BTC 9122UX HEBREW USB Vantec EZ-Swap removable hard drive racks Thermaltake AquariusII Xaser II 6000 Chassis Intel Pen…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כרגע יש לי מחשב נייד של LG R380. המחשב כבר ישן מאוד, והייתי מעוניין לראות איזה אופציות יש שאפשר לשדרג אליהן.. השימושים שלי הם: שימושי רגיל (גלישה באינטרנט, קצת אופיס, מדיה שירים וסרטים). צריך שיהיה למחשב חיבור HDMI, כיד שאוכל לחבר לטלוויזיה. אני צריך שלא יעבור את 2000 שקל
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוזר לאחותי לקנות מחשב בדחיפות ובאתי להתייעץ קצת, למה לא?! המע' צריכה להיות בתקציב הנתון, שתכיל את ארבעת הרכיבים הנ"ל, מעבד,HD,לוח וזכרונות. אני מתכנן לחבר את הכרטיס מסך המובנה לטלויזיה כאשר אני צופה בסרטים [יותר נכון אחותי אבל שיהיה], ואני לא חושב שלמובנה יש בננה מתאים, יש לו? בכל מקרה, כרטיס שכן יש לו הוא עדיף וזה חשוב. אם אין כזה, אז יש מתאם או משהו לא? המחשב יקנה בלוג'יקPC. אני לא חושב שיש עוד איזשהן דרישות מיוחדות. תודה רבה. מפרט לדוגמא: מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 8946 AMD Sempron 64 Bit 3200+ Socket AM2 Box CPU 296.00 ₪ 1 296 ₪ 1 6456 Seagate 80GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 240.00 ₪ 1 240 ₪ 2 9333 Alb…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
איך אפשר לבנות מכשיר הקלטה לטלוויזיה כמו TIVO, yesmax או hot magic ?? אני כותב מה שאני בטוח שצריך, אם יש עוד משהו שצריך אז תגידו לי. שני כוננים קשיחים של 160 GB במערך raid0 מארז MID כמה שפחות רועש תמליצו לי (שום מילה על טרנספורמר) עם איזה דלת יפה (הוא צריך לעשות רושם בסלון) כרטיס טלוויזיה עם שלט ושיחובר אליו הממיר והשידור יצא מהכרטיס לטלוויזיה (תמליצו) מעבד Athlon 3000+ 939pin venis לוח אם 939pin רגיל ובלי מאווררים מיותרים (חוץ משל הNB שאני אחליף לו לקירור פאסיבי של זלמן) סוניק טאוור למעבד בלי מאווררים עליו. כרטיס מסך אני צריך? כי אני אצפה במחשב דרך הטלוויזיה. זכרונות 256+256. תזכירו לי מה עוד אני צריך.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן חברה. בשבוע וחצי האחרון אני מנסה להשיג את המפרט המושלם בשביל המחשב שאני מתכנן לקנות ובמהלך החיפושים שלי הציעו לי מספר מפרטים שלכדו את עיני. הייתי רוצה שלפי הדרישות שלי ולפי המפרטים שאציג פה, תגידו לי מה המפרט שהכי יהיה טוב בשבילי. הדרישות שלי הן: מעבד i7 חובה. 16 gb ram כונן ssd 2tb זיכרון כרטיס מסך עוצמתי (תחילה התעקשתי על הgtx 980 אך הבנתי שה970 מספק ביצועים דומים במחיר מופחת) לא מעוניין לעשות oc, אולי אשתמש בsli בעתיד לא החלטתי להלן המפרטים: 1. מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 1423/1395 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H97-HD3 -…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, פירמטתי את המחשב שלי (X61). איך אני משחזר את האיטרנט? בעצם לא מופיעים לי המחשבים בTASKBAR... התקנתי את : Wireless LAN ThinkPad (11bg, 11abg, 11abgn) for Windows XP, 2000 - ThinkPad המאתר של לנובו וגם את : Intel Wireless LAN (abgn, abg, bg) for Windows XP - ThinkPad אך ה"מחשבים" עדיין לא חזרו.. רעיונות? תודה
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. league of legends battlefield ומשחקים עם גרפיקה גבוהה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23-24 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. ה…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד עבור סטודנטית לעיצוב אופנה. הדגש הוא על יכולות טובות בכל תוכנות העיצוב הגרפי ב-4 שנים הקרובות. אם הוא יוכל לשמש גם לגיימינג קל, לא יזיק. אין בעיה שהמחשב יהיה ללא מערכת הפעלה, אפילו רצוי אם זה מוריד את המחיר. תקציב: סביבות ה-5K. עדיף פחות אם אפשר. לעומת זאת, אפשר גם קצת יותר אם זה ממש הכרחי. גודל צג רצוי: 15'. יכול לרכוש באיזורי: ראשל"צ, ת"א, חיפה.
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
-
שלום לכם ! שבוע טוב ! אני מחפש לקנות (דרך איביי או בארץ אם יש זול) מסך ל- fujitsu lifebook ah530 (כל הסימנים מראים שהמסך שבק חיים - דרך חיבור למסך חיצוני הנייד עובד מצויין). קצת הסתבכתי בחיפוש שלו באיביי. אשמח ללינק לרכישה משם או אפילו ממקום זול בארץ. תודה לכל העוזרים !
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
https://fre.co.il/items/3091805 מחפש לבת הסטודנטית מסך מגע טוב 15.6+ 16GB + חצי גיגה SSD+מעבד טוב אני מבין שבמסך מגע, זה מחשב דגם טוב האם מעבד ה-i7 שבו הוא נחות? זה G7 מצב חרבנה, אין אפילו את היוגה C740 ובכלל זו רכישה טובה?
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם , בניתי לעצמי מחשב חדש שאני מתכנן לקנות בימים הקרובים . רציתי בבקשה שתגידו לי אם המפרט הזה כדאי ואם כדאי לשנות רכיבים מסוימים במפרט . המחשב ישמש למשחקים / ודרישות נוספות של עיבוד מהיר / ועוד . בנוסף חשוב לי כונן קשיח באיכות טובה שיעבוד ללא תקלות וברציפות מתמשכת ושיהיה אמין מאוד וגם לגבי כונן ה SSD . אם יש דברים שהייתם ממליצים לי לשנות / להחליף בבקשה תכוונו אותי . המפרט הורכב באתר KSP סכום המפרט : 7875 שקלים . תודה רבה לכם .
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אלא אם באמת מגיעים למשהו שהוא מיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 ש"ח. התקציב הנ"ל הוא אחרי חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבור תכנות, קימפול, הרצת תוכנות כבדות, VM ומעט משחקים בנוגע למשחקים - זה לא השימוש העיקרי של המחשב ולכן לא חייבים להפציץ בתחום הזה. כן הייתי שמח ליכולות כמה שיותר טובות כדי להריץ משחקים בצורה מיטבית. המסך שלי כיום בגודל 23". יחובר מסך נוסף בגודל 20" ואולי אף יותר בעתיד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא תודה 4. האם יש ר…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אני צריך מחשב נייד ללימודים, לומד מדמח חשוב לי נורא הנוחות שלו כי אני אסתובב איתו הרבה שהמקלדת תהיה נוחה ושיהיה 14 אינץ לא גדול מידי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 אפשר לחרוג ב500 אני מניח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ללימודים בעיקר תכנות 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? חשוב הגודל 14 אינץ שיהיה נוח להסתובב איתו 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך ווינדוס …
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-