ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש (באילת) בסכום של עד 5500 ש"ח בערך.. השימוש שלי במחשב הוא בעיקר שימוש סביר וממוצע עם תוספת של תכנות (שימוש בתוכנות כמו ויזואל סטודיו ואקליפס). הדברים שחשובי לי שיהיו במחשב הם: מסך : 13.3-14.0 אינץ כרטיס מסך: מובנה אם יש במובנה העדפה למשהו אשמח לדעת. ראם: 8 גיגה מספיק לי כונן ssd: מעדיף בין 128-256 גיגה תצוגה: FHD טכנולוגיית ips מעבד: i7 או i5 ודבר נוסף.. שיהיה עשוי מחומרים טובים לא פלסטיק, משהו קצת יותר איכותי.. המחשבים שכרגע נראים לי ואני מתלבט ביניהם: dell inspiron13 7359 http://ksp.co.il/?uin=29578 asus zenbook ux303ub …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב שלי מתחיל להראות סימני זקנה ודי נמאס לי ממנו, אני מעוניין לקנות אחד חדש, וחשבתי ללכת על מחשב מותג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים העיקריים שלי הם פוטושופ ולייטרום (עריכת תמונות, בלי גרפיקה, מדי פעם פעולות מורכבות בפוטושופ כמו הערמת 30-40 תמונות והרבה ייצוא/ייבוא בין לייטרום לCS) ** מלבד עריכה ישמש המחשב, דרך המדפסת מן הסתם, לסריקת מסמכים (די הרבה) וגם לצפייה בתכנים מקוונים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש …
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? -1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -500 במידה וזו חבילה שמגיעה עם מערכת הפעלה או מקלדת ל HTPC 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - גלישה באינטרנט / תכני HD / סטרימינג / מוזיקה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).? -מסך 46 אינץ' 1920/1080 בעתיד יהיה מסך 4K ואני צריך שהמחשב יהיה בעל יכולת להריץ תכני 4K (שוב, רק וידאו) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמ…
-
- 0 תגובות
- 791 צפיות
-
-
מבקש המלצה על נייד עד 4000 ש"ח ( יש אפשרות לרכישה מאילת ) השימושים שלי הם גלישה באנטרנט מיילים קצת OFFICE הרבה צפייה בסרטים סדרות ומשחקי כדורגל הדרישות שלי הם לפי סדר החשיבות 1. סוללה חזקה לפחות 4-5 שעות עבודה ללא טעינה 2. מסך 14-15.6 FHD איכותי לצפייה בסרטים 3. מעבד i5 לפחות ( שהמחשב יעבוד לפחות שנתיים) 4. מחשב שקט עם רמקולים טובים 5. עדיפות ל 3 שנים אחריות 6. חלונות 10 מובנה 7. עד 2.3 ק"ג משקל המבחר גדול ומבלבל קצת הלכתי לאיבוד מרוב דגמים מקווה שבתקציב הזה אמצא מחשב שיתאים לדרישות שציינתי אשמח להמלצות תודה
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כלל המשחקים הכבדים, הגדרות גבוהות על מסך 24 אינ…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, מבקש את עזרתכם במחשב ביתי לעבודה משרדית ועריכת תמונות העונה לנתונים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-3 אש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10-15% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לעבודה משרדית יומיומית (אופיס וכד') וכן לעריכת תמונות בלייטרום ומעט פוטושופ (אחת לשבוע לערך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Windows Office, Adobe Lightroom, Adobe Photoshop מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000. מקסימום. מינימום (כי אני יודע שפחות מזה לא יהיה משהו טוב) 1000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שיותר לחסוך, תודה. רק שלא יהיה על חשבון איכות. אני רוצה שהמחשב ישמש להרבה שנים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג. זה גם ככה שימוש ביתי כללי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט 80%. יוטיוב ב HD 20%. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך. הכל יש. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים - חבל על הכסף, יש במחשב הנוכחי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1…
-
- 49 תגובות
- 12.1k צפיות
-
-
הכרטיס מסך GEFORCE GT 330M של המחשב גוסס . בחברת מפעיל נאמר לי כי אין יותר את הלוח אם של המחשב. רציתי לדעת האם ניתן להחליף את הכרטיס מסך בכלל ואם כן האם ניתן לשים כרטיס ברמה גבוהה מזו של הנוכחי ? תודה לכל העונים
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב lenovo e531 אני רוצה לשדרג אותו בSSD הבא: http://ksp.co.il/?uin=25581 עם הcaddy הבא: http://www.ebay.com/itm/SATA-2nd-HDD-HD-Hard-Drive-Caddy-Case-for-9-5mm-Universal-Laptop-CD-DVD-ROM-/300558840432 ההתלבטות שלי האם לשים את הHDD בתוך הCADDY או את הSSD בתוך הCADDY. מצד אחד בHDD יש חלקים נעים וכנראה שהקומבינה עם הCADDY בשילוב עם תזוזות של המחשב יסבו לו נזק, מצב שני אני לא בטוח שהחיבור של הכונן האופטי שלי הוא SATA3 ואז אני אקבל ביצועים פחות טובים אם אני אשים שם את הSSD....
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי! אני רוצה לקנות מחשב נייד שהמטרה העיקרית שלו היא גיימינג. סביבות ה5000. שיהיה חיבור HDMI, USB 3, וסאונד, הדברים הבסיסיים שיש במחשבים בתקציב הזה. מבחינת גודל מסך אין משהו מסויים רק רצוי גדול ככל האפשר. גיימינג גם יכול להיות מחוץ לבית , אז "15.6 נשמע לי טוב נניח. לגבי משקל גם כן, רצוי קל אבל זה לא כל כך מהווה אופציה עבורי. שעות עבודה סבירה מבחינתי היא 6-7 אבל גם אפשר לחרוג לכאן או לכאן. עדיפות ל 3 שנים אחריות. התיעצויות: 1. יש את המחשב הזה שנראה לי מתאים ונמצא בפוסט הנעוץ של המחשבים המומלצים: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=18079 רציתי לשמוע עד כמה הוא באמת שווה את זה ועוד אפשרויות קניה אולי…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש לעצמי מחשב נייד, ומצאתי את הדגם הבא: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=913764 מדובר במחשב נייד של Lenovo, בגודל 15.6 אינץ', מעבד i3-6100U, זיכרון 8GB ודיסק SSD בנפח 256GB. אני לא מבין גדול במחשבים ניידים, אבל לכאורה מדובר במפרט מעולה למחיר - 2200 ש"ח בערך. מה שמפחיד אותי הוא שחיפשתי את הדגם המדויק באינטרנט, ולא מצאתי אותו באתר הרשמי של Lenovo. איך זה הגיוני? יותר מזה, לא מצאתי שום דבר על הדגם באנגלית (ז"א, הוא קיים רק בחנויות בישראל). מישהו יודע מה זה אומר? בנוסף, האם למישהו יש את הדגם הזה? מכיר? יכול להביע דעה? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
I7-3520M@2.9GHZ 8GB זכרון ראם (שודרג לעומת 4 במקור) 500GB HDD + 120GB SSD (שודרג, הכונן החדש של Crucial BX120 שמורכב במקום הCD) כל השאר לפי המפרט המקורי האחריות נגמרה ממש לא מזמן. מגיע עם Win7 ורישיון. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
lenovo G500 http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/g-series/g500/ אפשרי להוסיף למחשב הזה SSD במקום הכונן dvd? אם כן, איך אני עושה את זה בדיוק? מצאתי הדרכה לפירוק הכיסוי האחורי של המחשב. יעזור לי מאוד. השאלה האם למישהו יש ניסיון? זה באמת יהיה פשוט? איך מתבצע התהליך ת'כלס? מוציאים את הכונן dvd, מכניסים כונן כזה חדש רק שבמקום קורא דיסקים, מוכנס בפנים ssd? אשמח לקבל המלצה ל ssd שיתאים למחשב הנייד שלי {הבנתי שאני צריך לשים לב טוב טוב שיהיה כתוב m.2, מה שזה אומר בעצם = מתאים למחשב נייד - צודק?). דגם מומלץ? נכונה המחשבה של ללכת על חברת samsung אם רוצים משהו טוב ואיכותי? *** א…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רוצה למכור. Intel Core i7 4790 Arctic Freezer i11Asus Z97-KG.Skill 1600Mhz 8Gx2GIGABYTE GTX660 2GB GDDR5Seasonic M12G-550Samsung EVO 250GB Western Digital 1TB Black Chieftec Chassis DG-01 (DRAGON-Series)
-
- 7 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. מחפש למישהי מחשב נייד בגדול לאינטרנט 15.6'' מה אומרים על זה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=893457 מחשב חמוד לאללה נראה לי.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לאולפן הביתי, לא מעוניין לחסוך במידה ויש צורך ברכיבים שישפרו משמעותית. אציין שאני לא חדש בתחום המחשבים או המוזיקה כך שתרגישו חופשי בהצעות של רכיבים שנראים לכם הכרחיים כי חשובה לי עבודה חזקה ומהירה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יצירה והפקת מוזיקה וקצת עריכה גרפית ומשחקים לאחר קניית כרטיס מסך בהמשך. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה: Cubase Abl…
-
- 8 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על המחשב הבא: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=912819 המחשב מיועד לשימוש בסיסי (אינטרנט, סרטים), ללימודים ואולי קצת למשחקים... בכל מקרה אני מוגבל עד 2500 ש״ח. אשמח להמלצות שבוע טוב.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4000-5000 תלוי עם/בלי כרטיס מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, סטרימינג, אולי תכנות מזדמן וקצת וירטואליזציה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout4, Rocket League, Helldivers, GRIP, Battlefield, Witcher -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות ג…
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark Souls 3, Witcher 3, FIFA16 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19'' ,1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב נייד שיהיה נוח לקחת ללימודים ונותן את התמורה הטובה ביותר לעלות בטווח של 4000-5000ש"ח. מטרות המחשב: בעיקר גלישה מרובת טאבים. וידיאו, סטרימינג, MATLAB, ואם זה אפשרי אז טיפ-טיפ-טיפ-טיפה גיימינג (אני משחק רק לאיטים רחוקות במשחקים מאוד ספציפיים, אז חשוב לי רק שהמשחק ירוץ אפילו על הגדרות גרפיות נמוכות). משקל וגודל מסך: אני מתכוון לקחת את המחשב הרבה לנסיעות ללימודים, אבל רוצה שיהיה נוח גם לראות בו סדרות או וידיאו. לכן אני נוטה להעדיף גודל מסך של 14 אינץ' - לא קטן מדי אבל גם לא כבד מדי (עם זאת אני לא סגור על הגודל). לא חשוב אם מבריק או מאט. האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שיהיה, אבל אין דרישה מיוחדת. יציאות מיוחדות, BT: שיהיה חיבור BT, H…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? וירטואליזציה ושימוש כללי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1360x1024 - מסך 32'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב, והרדיסק רגיל (כרטיס מסך שמובנה בלוח יספיק). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 ,חשיבות למינימום רעש. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להשתמש בכולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 נשמע סביר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב משחקי הTriple A, The witcher, Rainbow Six Siege -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות\גבוהו…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים, אז לאחר שהמחשב האחרון שלי שווק חיים וכל נסיון להציל אותו נכשל, החלטתי לפתוח את הארנק השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לגיימינג, כאשר לא באמת אכפת לי שירוץ על ההגדרות הגבוהות ביותר, אלא שיוכל להריץ בצורה חלקה משחקים, וגם להריץ CHROME במקביל בלי לקרוס. כרגע אני משחק רק DOTA וכל מחשב סטרנדטי יכול להריץ את המשחק, אבל אני מניח שבעתיד ארצה לשחק משחקים נוספים קצת יותר כבדים. מאד חשוב לי שהמחשב יישאר רלוונטי גם עוד 4-5 שנים. פניתי לחבר מסויים עם טווח מחירים של 2000-3000 ש"ח, אבל הבנתי שכדי שהמחשב שבאמת יקיים את הדרישות שלי אצטרך לשלם קצת יותר. קיבלתי הצעה למפרט הבא ב3200 שח: לוח ראשי BIOSTAR B150S1 מעבד I5 6400 …
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב בתקציב של עד 4,000 שקל למשחקים. אני כרגע עם מחשב זקן שלא ממש מיועד למשחקים האלה. אני משחק בעיקר במשחקי רשת mmorpg כמו Guild Wars 2 ו-Rift ומטרת הרכישה והדרישה שלי מהמחשב, היא לשחק במקסימום ביצועים גרפיים עם fps גבוה. אשמח לשמוע אם המחשב הזה יענה על הדרישות שלי וגם הצעות לשיפור במידה ויש. מצורף השאלון והמפרט תחתיו. כמה שאלות בנוגע למחשב: 1. להבהרה לכמה fps לצפות מהכרטיס מסך שבחרתי, כמה fps נחשב מינימלי במטרה לשחק בהגדרות גבוהות במסך 27 אינץ', וכמה fps יהיה אופטימלי? 2. מה מידת הרעש שעליי לצפות מהמחשב (מ-1-10, כש-1 זה לא שומעים כלל, ו-10 זה רעש בלתי נסבל)? בנוגע למסך מחשב. אני מעוניין לקנות מסך 27 אינץ', בחרתי את הדגם שך LG …
-
- 20 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
התחדשתי במפרט חדש הנה: מעבד: i5 4460 3.4ghz לוח אם: של אסרוק h91 זיכרון פנימי: 8GB DDR3 כרטיס מסך: geforce gtx 750 ti 2gb מסך חדש למחשב 22 אינץ' של led אני חושב. ספק כוח מקורי של 550 וואט. עכבר+מקלדת חדשים. סה''כ הכל 3000 שקל. מה אומרים? מחשב פגז? יום שישי אני מקבל אותו.
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-