עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי כולם. הגיע הזמן להחליף את המחשב שלי (שעשה עבודה מעולה!) באחד חדש, שיסחוב קצת יותר טוב. מה שקורה זה ככה: יש לי תקציב של 4000 שקל, ויש לי את המחשב הישן שלי, תיכף אתן את המפרט. המטרה היא להעמיד שני מחשבים: אחד הכי חזק שאפשר, השני - הדבר היחיד שחשוב בו, שלא ישרף. אז מצידי שיהיה ספק חלש, ושיהיה מארז חלש. המחשב החלש הולך לאבא שלי, שמתשתש בו לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט. אני לעומת זאת, גיימר אובססיבי. אז כאמור, המחשב הישן שלי הולך לאבא. למרות זאת, יש במחשב הישן שלי כמה דברים ששוה לשמור למחשב החדש: 1. ספק כוח אנרמאקס 400W (לא זוכר את הדגם, כתוב עליו totalpower 400w). 2. מארז LEXA בלאקליין. 3. שני הארדיסקים ושני צורבים (= במפרטים לא צריך להוסיף הארד דיסק או צורב, לשני המחשבי…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  2. מה אתם חושבים על המערכת הבאה למשחקים סרטים ותוכנות כבדות?? *Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit *GIGABYTE GA-8I955X Royal *Kingston DDR2 512Mb 533MHz *A TOP CA 859BK Supertalent X-Blade Black 450W להמחשה http://www.akr.co.il/details.asp?id=369 *Western Digital160 GB SATA II 8 MB Buffer *Sony floopy 1.44 *NEC ND 3540 X16 *Gigabyte GV-NX68T256DH / GeForce 6800 GT Series / 256 MB DDR 3 / 256 BIT/ SLI + PCI EXPRESS x 16/D-SUB +DVI+ TV OUT *SAMSUNG LCD 17" T710 / 1:600 / cd\mz 300 / 12 ms *מקלדת סטנדרטית *Microsoft Intellimouse Optical מחיר : 7500~ (אחרי המון מאמצים של סקר שווקים) בנוסף אני קונה בהזדמנות את הרמקולים הנכספים Creative GigaWorks S750 700W 7.…

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  3. שלום, ככה זה המפרט של המחשב שלי: מעבד: אינטל פנטיום 4 3000 מגה הרץ (לא תומך 64 ביט) לוח אם: MSI PT880 Neo-SR (לא תומך בחיבור של כרטיסי מסך pci-express ולא תומך ב ddr2) זיכרון: 1GB RAM DDR (זה 2 סטוקים כל אחד של 512 מגה ראם הלוח אם יש לו 4 סלוטים) כרטיס מסך: GeForce 5200 FX 128 mb נפח הארד דיסק: 80 גיגה ככה מה כדאי לי לשדרג במחשב הזה?! קודם כל חשבתי על קניית הארד דיסק חדש של עוד 200 גיגה ככה שזה בעצם יוצא 500 שקל אני מוכן להשקיע משהו כמו בסביבות ה 2000 שקל ! (לא כולל ההארד דיסק שאני יקנה ב 500 שקל!) אז מה הכי כדאי לשדרג בעצם חשבתי גם על כרטיס מסך חדש (אני משחק משחקים.. לא איזה גיימר מטורף אבל משחק) אבל אם אני ירצה כרטיס מסך חדש אני אצטרך לקנות לוח אם חדש כדי שיתמוך ב pci-…

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by whylikethis,

שלום לכולם קניתי היום ממישהו מחשב נייד חדש עם אריזה ועם הניילונים.. ידעתי שהמחשב חלש אבל כנראה שלא הבנתי עד כמה.. המחשב בקושי זז ומנהל המשימות מראה לי שימוש CPU של 80 אחוז ושימוש זיכרון של 1.5-1.7 זכרון (מתוך 2) השאלה שלי אם אני אשדרג את הזיכרון הנייד ל4 GB האם זה יספיק? האם מהירות המחשב תשתפר פלאים? אם לא מה עוד צריך לשדרג עבור שימושים בסיסיים? גלישה במספר כרטיסיות במקביל, מוסיקה, וכו' צרפתי תמונה של המפרט.. תודה רבה רבה לעוזרים

5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, עדיף כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים, גלישה, לא מעבר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדי…

6. Started by asdasd,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש את סבתא שלי לנושאים כמו אינטרנט ומשחקי קלפים. אני האמת מתלבט בין מחשב נייד למחשב נייח ולכן פתחתי פוסט דומה בפורום המקביל. אין לי דרישות גדולות מדי, רק שיגיע גם עם חלונות 7 בעברית. אני מניח שאצטרך גם מסך ומקלדת ועכבר חיצוניים. התקצוב כפי שרשמתי הוא עד 2000 ש"ח (ללא מסך), וחשוב שיהיה אמין (יחסית, שלא יהיו תקלות חומרה מפגרות) ויעמוד בגבורה בדרישות הנ"ל.

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by dr11,

איך הוא לפי דעתכם? http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=3082

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by yaniv76,

שלום חברים, אני כרגע משתחרר ואני מעוניין לחזור קצת למקורות אז ככה: 1. מה התקציב המקסימאלי?- 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3500 2. מה שימושי המחשב : גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.OverWatch,mafia3,ועוד משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 אינצ\ 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? (יש לי 8 גיגה זיכרונות ככה שאולי אפשר לחסוך פה) 5. עד…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  9. להלן המפרט הכי זול שמצאתי ל-I5 750 . אשמח לשמוע את דעתכם : מארז + ספק כח מארז הכולל יציאות USB קדמיות ספק כוח Hec 600W מעבד Intel® Core™ i5 750 2.66GHz לוח אם לוח Gigabyte דגם GAP55USB3 צ'יפסט P55 http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=28010 כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 דיסק קשיח Western Digital 1500GB SATA2 64MB Buffer זכרון Kingston 4096MB DDR3 1333MHz כונן אופטי צורב LG SATA DVD מהירות צריבה X22 מאיץ גרפי Gigabyte NVIDIA GeForce 210 512MB כולל יציאת HDMI מחיר: 3315 כולל הרכבה הערה : המפרט מיועד לעריכת וידיאו בינונית , OC מתון ,וגיימינג ברזולוציה נמוכה יחסית של 1024 על 768 ברמת פירוט של MEDIUM וללא פילטרים. לא מוכן להשקיע שקל במארז …

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by thony,

היום ראיתי שבאג התחילו למכור מחשב נייד עם פלטפורמה חדשה ומעבד INTEL i3 ח אולי מישהו יודע איך הערכה הזאת יחסית לקודמת (למשל למעבדים T6600 או T4400)? תודה

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  11. יש לי htpc בסלון שמנהל את כל ההקלטות מהממיר ומכיל מאגר של סרטים. אני רוצה לשים htpc בחדר שינה שישמש כקלינט ל-htpc הראשי וינגן את כל התכנים דרך הרשת. לכן אני לא צריך נפח גדול של הארדיסק (גם 40 גיגה יספיק- צריך מקום רק למערכת הפעלה) הוא חייב להיות שקט לחלוטין (ממוקם בחדר שינה) שיוכל לנגן 1080p בצורה חלקה אין לי עדיפות לאינטל או amd על המארז +ספק אני כבר די סגור - antek nsk2480 - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6686 אם התקציב מאפשר מעדיף כרטיס מסך לא onboard, אפילו מהסדרות הנמוכות ביותר. אם לא ניתן לדחוס בתקציב, אז נסתפק בכרטיס מסך שעל הלוח.

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  12. היי כולם, מילאתי את הטופס (למטה) אבל דגש אחד: בטווח הזמן הקצר המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית-בייתית, וקצת פיתוח. בעתיד, אם אחליט להכנס לזה, ארצה לאמן רשתות ניורונים ולעשות דברים יותר כבדים (שדורשים בעיקר gpu וזיכרון) לכן בטווח הקצר חשבתי לקנות מעבד טוב ואת הזיכרון בסטיק בודד, בלי כרטיס מסך ייעודי וגם אין צורך בהארדיסק גדול. בעתיד אוכל להוסיף עוד זיכרון, כ. מסך, הארדיסק וכו'.. האם לדעתכם זה רעיון טוב? 1. כ-3500₪, חשוב יחס עלות\ביצועים, אשמח לחסוך ואפשר לחרוג קצת. 2. שימוש משרדי + מחקר ופיתוח תוכנה (visual studio, matlab, vmware...) לרמת התחביב. לא מיועד לגיימינג. 3-4. אין צורך בציוד היקפי, בכונן דיסקים 5. שקט לא …

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום, אני מחפש עדיין מחשב נייד איכותי, מסך 13-14 אינץ', מעבד סנטרינו P8400 ומעלה, כרטיס מסך נפרד יהווה בונוס, לא חובה. המחשב לצורכי עבודה, וורד, אינטרנט - אך גם צפיה בסרטים תתקבל בברכה. ראיתי דגם של LG- R410 שנראה קרוב במפרט - אך השאלה עד כמה טובה ההרכבה, כמו כן ראיתי טושיבה פרוטג'ה m800 -10z שנראה טוב על הנייר והפער העיקרי שלו הוא כרטיס מסך ג'נרי. האם מומלץ כמחשב? קיבלתי המלצה על לנובו, אני מניח שT400 יהיה המפרט המתאים, האם כדאי? היכן ניתן למצוא? אגב, רצוי גם שיהיה אפשרות להפעיל עכבר עם ה"track ball" באמצע המקלדת מטעמי נוחות. כמו כן מאוד חשוב לי היכן ניתן למצוא את המחשבים הנ"ל ע"מ לראותם בעיניים ולחוש אותם בחנות.. אני מקווה שאוכל לקבל המלצה לחנויות לדוגמא. אודה מא…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by amitzig,

אני עמדתי לקנות לאבא שלי את המחשב דל לטיטוד e5540 - 7682: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=14346 לאחר שביצעתי את ההזמנה התקשר המוכר ואמר שיש מחשב של לנובו שהוא יותר משתלם חומרתית, דגם lenovo g510: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=13436 השימוש במחשב יהיה לצורכי עסקים ואני ממש אשמח לחוות דעת בנושא, המוכר אמר שלנובו עדיף מהסיבות הנל: מעבד 4 ליבות 4 גיגה ראם יותר אני חשבתי על דל כי אני יודע שהשירות מאוד טוב, אחריות ל3 שנים ולא 1, סוללה יותר טובה, ואומרים שהאיכות בנייה של דל היא טובה. השאלה אם היתרון פה הוא של לנובו או שמעבד 2 ליבות עם צריכת חשמל נמוכה*הוא לא חיסרון כזה גדול תודה רבה

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by yudryer,

אני מסתכל על iMedia i4501IL Packard Bell, למה? סיפור ארוך... מישהו יודע מה יש בפנים? המפרט לא אומר של מי הלוח אם - דגם?, זיכרון של מי? כרטיס מסך של מי? וכו....

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  16. בתקופה האחרונה הסוללה התחילה להיגמר ממש מהר, ובזמן האחרון התחיל להופיע לי הודעה "שקול להחליף את הסוללה". המחשב שיש לי הוא GIGABYTE W566U אם אני לא טועה זה 6 תאים. חיפשתי סוללות והם נורא יקרות ראיתי חברות ש"מחליפות" תאים לסוללות קיימות בחצי מחיר (זה בכלל מומלץ?), הבעיה שלא מצאתי חברה שעושה את זה לדגם הספציפי שלי או בכלל לג'יבייט. אם מישהו מכיר חברה שכן מתעסקת איתם או שיש לו רעיון איפה יש בזול אשמח לשמוע. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  17. שלום לכם אני רוצה לקבל חוות דעת על המחשב הבא: http://store.yeda.co.il/product_info.php?cPath=59&products_id=766 האם הוא יספיק לי ל:מסנג'ר איסיקיו אינטרנט עבודות גרפיות בעיקר עיצוב ובניית אתרים ואולי פעם בשנה פיפא והכי חשוב האם המסך סביר כרגע בבית ישלי 17 רגיל LCD? אם לא איזה מחשב של מקינטוש נייד אפשר להציע לי?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  18. היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בעיקרון אני מוכן להוציא בסביבות ה10,000 למחשב, אבל התקציב הכולל הינו 21,000 לציוד ההיקפי והמחשב ביחד פירוט בטופס הקניה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה10,000, 500~ ש"ח לפה ולשם זה נכלל בתקציב, יותר מזה רק אם שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עריכה גרפית, עריכת סרטונים, סטרימינג, VR, משחק לדוגמא: פורזה הוריזון 4/Final Fantasy XV וכל תוכנות אדובי ודומות להן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בתקציב נפרד, מה שנשאר מהמחשב בתקציב ה21K, צורך ב2 מסכים 4K 1MS ומעל 90HZ, מ…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by david1882008,

1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: gta v,gow4,the witcher 3,battlefield 1 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).fullhd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  20. שלום, האם מומלץ בכלל לקנות מחשב או מחשב מולטימדיה קטן כזה אם אני רוצה מחשב שיתחבר לקולנוע הביתי שלי? יחובר לטלויזיה 46'' עם HDMI באיכות של HDTV 1080P. אם עדיף מחשב, מה מומלץ ? איזה מפרט? בטח שהQUAD מיותרים... אני חושב על כיוון סדרת E או אולי אפילו AMD? אין לי מושג... צריך עזרה. תודה.

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  21. מגניב לראות כמה השתנה ב-20 שנים מקווה שתהנו בצפיה, אם זה לא המקום אנא מכם מנהלים יקרים אין צורך האזהרות רק להעביר למקום הנכון.

22. תקציב 2000 ש"ח, עדיף לנסות לחסוך, לא ניתן לחרוג מהתקציב, עבודה משרדית וסרטים HD, בלי ציוד הקפי, יש לנסות להקפיד על שקט, לא מתוכנן אוברקלוק, אני גר בקרית ביאליק ורוצה חנות קרובה באיזור חיפה וקריות - חשבתי על KSP, אקנה את המחשב בקרוב, לא מתוכנן שידרוג עתידי. הרכבתי מפרט לפי מדור "מפרטים מומלצים" פה באתר ומפרט מומלץ של מחשב ב KSP. זקוק לחוות דעתכם המלומדת, בבקשה. [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=class: cartcolcodet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מק"ט[/TD] [TD=class: cartcol2t, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2, align: center]מוצר[/TD] [TD=class: cartcolpricet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מחיר יח'[/TD] [TD=class: cartcolqntt, bgcolor: #FFFFFF, align: ce…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (אבל לא חובה). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4500-אין חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גימינג כבד). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, BF3, COD-Ghost, Crysis3 וכל שאר המשחקים החזקים שיש (שיחזיק הרבה זמן גם למשחקים חדשים !!). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980*1020 24אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by erez20,

המחשב מיועד לשרוד בשוק המטורף כמה שיותר זמן, משחקים אופיס ווינדוז, צריך שיהיה בו צורב או נגן דו יו די (אני העדפתי לשים צורב) לא מיועד לאוברקלוקינג עשיתי כמה נסיונות : בחלק מהמפרטים לא מצויין קירור למעבד, אני יודע.. פשוט לא היה בחנות ! אין כונן 1.44 כי יש לי כמה בבית... כנ"ל לגבי מודם 56K אני יודע שבמחיר כזה מומלץ מחשב מבוסס AMD אך לא כולם פתוחים לאופציה הזו (אני מרכיב מחשב לבנדוד)... ושימו לב שהמפרט של אינטל באמת יותר חזק (אמממ.. חוץ מהכרטיס מסך ואם מוסיפים לו צורב או די וי די גם יקר ב500 שקל) משאר המפרטים ! נותרתי עם כמה שאלות... האים כדאי לקנות כונן SATA ? ואם כן האים לוח האם שבחרתי תומך בזה (או האם יש לוח אם זול ומומלץ שתומך בזה). קירור מועדף ? הייתי שמ…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by aboren,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, עם יכולת לראות סרטונים וסרטים. לא משחקים (אולי סוליטר) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס בעיקר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפ…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים