ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
אהלן. חבר שלי רוצה לקנות מחשב סלוני לחדר שלו. המטרות העיקריות הן לראות סרטים לשמוע מוזיקה ואינטרנט. שיהיה בין 2000 - 2500 ש''ח. תודה והמשך יום מעודן
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה גרפית (מדי פעם - תחביב)תמונות ווידאו (photoshop+after effects adobe cs6) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. תלת מימד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1024 (lg w2486l) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להרכיב מחשב לצורך גיימינג כבד על בסיס חלקים שכבר יש ברשותי: כרטיס מסך: asus radeon r9 290x oc 4gb 20% cooler לוח אם: Motherboard MSI Z87-G45 Gaming LGA 1150 מעבד: Intel Core i5 4430 ספק: Corsair AX1200 *יש לי גם כונן קשיח סבבה של טרה. ארצה לקנות: כונן SSD 256 ג'יגה,מארז + מאוררים, 8 ג'יגה זכרון, ומסך טוב. התקציב שלי: הוא מקסימום 2,500 ש"ח. אני חשבתי לקנות את המארז הזה: http://ksp.co.il/?uin=23668 עם 2 מאוררים האלו: http://ksp.co.il/?uin=22537 הזכרון הזה: http://ksp.co.il/?uin=21134 ssd הזה: http://ksp.co.il/?uin=23931 לגבי מסך אין לי מושג עדיין. בכוונה לא מילאתי את השאלון מפני שכבר יש לי את רוב החלקים והוא הופך ללא רלוונטי כ"כ. הרעש לא חשוב לי, אי…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב בכוונתי לרכוש מחשב בתקציב כולל של כ- 8000 ש"ח שמיועד בעיקר למישחקים. האם זה אפשרי שאת הדיסק הקשיח יחליף רכיב SSD ? במידה והדבר אפשרי, האם זה מומלץ? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך מפרט בשביל ידידה שלי היא רוצה מחשב טוב היא לא משחקת משחקים אולי רק שולה מוקשים חח לוח אם - רק asus כרטיס מסך - רדאון או ג'י פורס זיכרון פנימי - 512MB מעבד - 3GHz מינימום בכול אופן היא צריכה ציוד הקפי של מקלדת ועכבר אלחוטיים לא כולל מסך היא רוצה כונן סידי לבד כונן שקורא די וי די לבד וצורב רגיל לבד. ומארז TOWER יפה עם צד שקוף( אישה לכו תבינו... ) אם אפשר מפרט גם ל AMD וגם לאינטל. כולל התקנת מערכת הפעלה + דיסק (XP HOME EDTION ) תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום מצאתי את המחשב הבא באייבורי: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17164 (כן אין לי ברירה אני חייב לקנות באייבורי) השאלה שלי איזה מן התוספות אני צריך להוסיף שהמחשב הזה יהיה ברמה גבוהה עד 4K לילד בן 10 שהמטרה שיחזיק לו עד גיל 15 לפחות עם משחקים חדשים וטובים. קודם כל רציתי להוסיף : - דיסק נוסף פלאש SSD Kingston UV400 240GB - שידרוג ללוח Asus דגם H110M-A/M.2 DDR4 הכולל HDMI - Sapphire AMD Radeon R7 250 2GB כולל יציאות DVI / VGA / HDMI - כרטיס רשת אלחוטי TP-Link TL-WN725N Nano 150Mbps USB תקן N עם התוספות האלו המחיר הוא 3,570 והוא סבבה לגמרי איך זה נשמע?
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לאחר כמה שנים טובות ללא שדרוג החלטתי לשדרג את חווית השימוש (בעיקר Gaming וקצת סרטים) הכיוון הוא להגיע ליכולת לצפות בסרטים 4K ולגבי גיימינג, כמה שאוכל להגיע רחוק בתקציב הקיים. 4000(+-1000) מחשב + 2000 מסך עדיפות לאמזון (בגלל המחיר) מבחינתי לא לקנות את הכל באותה קנייה אלא לחלק את השלבים על מנת לאפשר את התקציב. להתחיל בקניית מסך ואז אחכ לעבור למחשב ללא כ. מסך חדש ואם יהיה צורך אז אקנה גם כרטיס חדש. לגבי המסך: מתלבט בין 32 אינץ 4k לבין ultrawide 3440x1440 - מה עדיף מבחינת החוויה? (סרטים ומשחקים) חשבתי לקנות באמזון / newegg כי הפערים לארץ יחסית גדולים. אם אני מפספס משהו/ לא בכיוון מבחינת תקציב וכו…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
תקציב: 4000₪, עם סטייה אפשרית עד 410₪. תוכנות: GIMP, אינקסקייפ, Kdenlive, Virtualbox. אחריות: חשובה אחריות לשלוש שנים מהיבואן הרשמי. מערכת הפעלה: עדיף מחשב ללא מערכת הפעלה. גודל מסך: עדיף 15.6 אינץ' ומעלה. שלום, יש מחשב נייד שלדעתכם כדאי לקנות עם התקציב שציינתי למעלה ושאפשר להשתמש איתו בתוכנות למעלה? חשוב שהמחשב יהיה עמיד ושלא יתחמם מהר. יש כזה? -נ״ב- סדר העדיפויות לגבי המחשב: 1. עמידות ואחריות מיבואן רשמי 2. שהמחשב לא יתחמם מהר 3. גודל המסך 4. ביצועים מצאתי את הדגם Dell Vostro 15 3000 3500 VM-RD09-12485. כדאי לקנות אותו, או שלא?
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אז לפני שאני קונה את ה-yoga 2 pro מאילת, יש המלצה אחרת (אפשר להזמין מחו"ל)? דרישות: -ניידות גבוהה מאוד -זמן סוללה ארוך -רזולוציה גבוהה -8GB זיכרון -כונן SSD -מקלדת מוארת
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך מפרט שיעלה עד 6300 שקל ללא מסך ותודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שמיועד בעיקר למשחקים. אני מתלבט בין הi5 8400 לבין ה AMD 1700. האם ההפרש במחיר לAMD מוצדק? (ההפרש קצת מצטמצם כי לAMD אפשר לקנות לוח אם יותר פשוט שכרגע אין לאינטל)
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? סטנדרטי כ-15 אינץ * רזולוציית המסך? לא רלוונטי מבחינתי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...): רצוי HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata): לא משנה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, …
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד,משהו בסביבות ה-13 אינץ' פחות או יותר. שימושים: מוסיקה,גלישה באינטרנט וכד'.. (אין צורך במשחקים,אך יתכן שימוש ביציאת HDMI למטרת סרטים) תקציב עד 2K. תודה
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אתם בטח כבר רגילים לתקציב הזה, אבל יש לי כמה בקשות ספציפיות: תקציב - עד 3,800 כולל מערכת הפעלה * מטרות המחשב? לדוגמה: ישמש כמחשב בבית ובצבא - אינטרנט, סרטים (גם בHD), משחקים (בינוניים) * גודל המסך? 13" * משקל רצוי? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? אם אפשר אז למה לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא לנובו אז ככה, בהתחלה המליצו לי על Dell 3350 i5-2430m , שעולה 3,200 בלי מערכת הפעלה. אבל עובד בחנות אמר לי שהוא חלש ואפור ומתאים לעבודה משרדית אני אישית הלהבתי מהמקלדת המוארת אבל לא נו…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, שלום רב, אני צריך מפרט למשחקים ב-10000 ש"ח. אני צריך את החלקים הבאים: מעבד לוח אם זיכרון כרטיס מסך דיסק קשיח 80GB כונן קומבו(DVD וצורב משולב) מארז אני לא צריך מסך או כל ציוד הקפי.
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).עבודה משרדית, קל movie maker, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חברים, בוקר טוב. זקוק לעזרתכם בערכת מחיר של המפרט הבא, שנרכש לפני כמעט חמש שנים (נובמבר 2008). המחירים המקוריים שבהם רכשתי כל רכיב מופיעים בסוגריים. מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe BOX (983 ש"ח) קירור למעבד: Scythe Kama Cross (187 ש"ח) לוח אם: Gigabyte GA-EP45C-DS3R (752 ש"ח) מארז: Thermaltake V9 1x120mm + 230mm TOP Fan Black + Window (495 ש"ח) ספק: Thermaltake Though Power 600W 48A/12V 4XRails SLI (523 ש"ח) זכרון: Kingston 4GB (2x2GB) Hyper-X DDR2-800 CL5 (486 ש"ח) כונן קשיח: Western Digital 640Gb 16MB AAKS (409 ש"ח) כרטיס מסך: Palit Radeon 4870 1GB Sonic Dual Edition GDDR5 HDMI Retail (1450 ש"ח) כונן DVD-RW LG GH20NS DVD-…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברים, להלן המפרט שיש לי היום: AMD Ryzen 7 1700 AM4 Asus Prime B350M-K Corsair 650W TX650M 80+ Gold Modular G.Skill DDR4 16GB 3000MHz Palit GTX 1070 8GB DDR5 כדי לשדרג את הזיכרון אצטרך לשדרג לוח אם עם יותר מ-2 יציאות או לקנות סטיקים עם יותר נפח, אם אני משדרג את הלוח אז כבר עדיף לי לשדרג את התושבת של המעבד ואיתה את המעבד, מהכרטיס מסך אני די מבסוט ולדעתי הספק כוח יחזיק את כל העסק. אשמח לייעוץ והכוונת המחשב לעמדת עבודה גרפית, עריכת סרטים ותלת מימד וחוץ מזה, הנה הטופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, גמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרד…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק למפרט בסכום של 4500 ש"ח ואני ממש לא רוצה לחרוג ממנו אז תישדלו להישאר בתקציב השימוש העיקרי תיכנות(NET.,VB,JAVA) שימוש משני משחקים אני גם מתכנן OC מתון ולא רציני יותר מידי המעבד הזה פשוט דורש את זה בגדול חשבתי על משהו כזה מעבד - 1200 ש"ח E6300 (לא מעוניין במעבד אחר אז בבקשה בלי AMD) לוח אם - כרגע יקרים ,אני יודע אבל כשאני יבצע את הקניה אני מעריך שלוח טוב יעלה גג 800 ש"ח זיכרון - 1 גיגה לא יודע איזה הערכה שלי יעלה בערך 600 ש"ח דיסק קשיח - ?250GB SATA II 7200RPM 16MB? בערך 500 ש"ח ספק כוח + מארז - המינמום שנדרש מבחינתי ספק שיחזיק את המערכת ומארז סבבה ,לא איכפת איך הוא ניראה ניראה לי ש 500 ש"ח יספיקו צורב - לא צריך מסך - לא צריך מקלדת+עכבר - לא צריך רמקולי…
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב רק אם באמת הכרחי ולא על הבדלים לא מורגשים (לשיקולכם המקצועי) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 100 שקל מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, עריכת סאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase (מזדמן) וגיימינג (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. OVERWATCH בעיקר ורוב המשחקים החדשים שיצאו בשנה הקרובה, בנוסף משחקי MMOrpg -מהי הרזולוציה הטבעית (…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
נכון שהתקציב הוא דל (4000 ש"ח), כמובן שאם תצטרכו עוד 200 שקל בערך אז אפשר להוסיף. המפרט מיועד לדוד שלי, לילדים שלו. אין להם מושג במחשבים, בעצם יש להם מושג איך להרוס אותו. בתקציב כזה אני חושב שהכי כדאי ללכת על AMD, צורב, די וי די, מסך שטוח. לא צריך כרטיס קול מי יודע מה, אבל הוא ביקש ממני רמקולים יותר טובים מהדרעק שמקבלים עם קניית מחשב. אני אשמח אם תוכלו להכין מפרט טוב ויציב, שיתאים לאנשים שאין להם מושג במחשבים, שלא יעשה בעיות מיוחדות כמו התחממות יתר. הארד דיסק יספיק 80 ג'יגה 8 קאש שך WD. טוב אם יש שאלות תשאלו :-)
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך !! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כרטיס מסך שקיבלתי מתנה AMD Radeon HD 6800 Series , אין צורך בצורב ולא צריך שום דבר חוץ מהמחשב עצמו (עכבר מקלדת רמקולים ) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? יש לנסות ולהקפיד על השקט כמה שאפשר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן ר…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. שלום רב לכל האנשים אני מנסה לבנות מפרט למחשב עריכה עד 5.5 K 2. אני עובד בעיקר אם תוכנות גרפיות AVID MEDIA COMPOSER , AFTER FX, Adobe Photoshop] 3. המפרט שעליו הגעתי זה לאחר מספר ימים של חיפושים וקריאות באינטרנט אני לא בטוח בקשר למפרט כי הבנה שלי בנושא היא לא חזקה ולכן אני פונה לכל הקוראים שמבינים לעזור 4. מה שכן אני חייב שהיה ללוח אם כמה שיותר חיבורי SATA פנמיים על הלוח וגם חיצונים לחיבור כוננים קשחים חיצונים 5. סכום הכסף שאני שאני מדבר עליו זה ללא ציוד נלווה שכרגע אני לא צריך 6. לכל מי שיש לומר משהוא בדבר אני ישמח לקבל תשובה לגבי המפרט אני גמיש במפרט 7. תודה רבה לכל העוזרים בדבר. 8. להלן המפרט ntel Core i7-2600 3.4GHz 8MB Cache 95W Quad Core LGA1155ן מעבד 1450ש"ח GIg…
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
נתחיל משלום כמובן ראשית, אני יודע שזו חתיכת חפירה, אז בבקשה תסלחו לי ומי שמביא מפרטים שיקרא הכל כי הבחירות ממש חשובות לי. אני לא פולני אבל בנושא של המחשב אני האבא של כל הפולנים. אני לא אחד שקונה מחשב כל שנה שנתיים, מחשב אצלי זה ל-5-6 שנים + (סתם לידע כללי). יש לי כנראה הרבה דרישות ובקשות מכם המומחים שתבנו לי מפרט שיתאים לי כמה שיותר. אז אני אשמח מאוד שגם תענו על השאלות שלהן אשים קו תחתון וזהו בעיקרון תקציב: 5500 ש"ח. ייעוד המחשב: מולטי-טסקינג, שזה אומר הפעלת איסי, מסנג'ר, ווינאמפ, מדיפה פלייר, איזה 7 חלונות של פיירפוקס ביחד, עוד איזה שלוש תוכנות, ומידי פעם קידוד סרטים ופתיחת רארים למיניהם, משחקים אני אוהב לשחק אבל אפילו לא קרוב לרמה ששיחקתי לפני הצבא ועכשיו אחרי…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד טוב כבר לא מעט זמן מה שחשוב בעיקר זה מסך וכרטיס מסך הכי טובים שיש, נכון להיום כרטיס המסך הטוב ביותר שמצאתי היה GEFORCE 4 440 GO עזרתכם בבקשה
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-