עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. כמו שכתוב בכותרת, אני מחפש כמה חלקי מחשב בשביל שדרוג המפרט הקיים שלי, כמו כן הפלטפורמה תוחלף גם כן כשיצאו מעבדי ה"בולדוזר", לכן אני עושה כמה הכנות לפני היציאה שלהם. מה דעתכם על השדרוג הבא ? Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪269 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 OCZ SSD ONYX 32GB MLC 125/70, יחידות 1 ₪388 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1902 צורב LG GH24 SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪113 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1572 ThermalTake V9 Black Edition 2x230mm 2x120mm + Led VJ400G1N2Z, יחידות 1 ₪357 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1097 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1127 המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.i…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום רב, אני מבקש את עזרתכם בבניית מפרט מחשב בתקציב 7500 ש"ח בלי מסך ובלי ציוד היקפי. השימושים שלי הם גיימינג כבד. כמו שאמרתי בלי קשר לתקציב אני מתכנן לקנות את המסך DELL U2311 כך שאשחק ברזולוציה 1920X1080. אני יודע שרובכם יגידו לי שזה מיותר ברזולציה הנ"ל אבל נראה לי שאלך על מערך כרטיסים אלא אם כן אני אשתכנע שזה מיותר... בפורום כרטיסי מסך פה הרוב המליצו לי על 6950CF ואמרו שהם טובים יותר מ570SLI? למרות שראיתי בחלק מהמבדקים ש570SLI עולה על 6950CF. מה גם שעכשיו לא כל הגרסאות בשוק נפתחות ל6970? מה דעתכם על איזה כרטיס מסך / מערך כרטיסים בכל זאת ללכת? ואיזה מפרט בכלל? ד"א אני מעוניין במארז HAF32 וב8GB זכרון.

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by niv87,

היי, אני מחפש HTPC שקט ובסיסי. חשוב לי שהמארז יהיה שוכב. המחשב ישב בסלון וישמש כמעט לחלוטין לצפיה והורדה של סרטים/סדרות. לא דרוש שום ציוד הקיפי. אני מעוניין שהמחשב כולו יעלה פחות מ 2k עם עדיפות לפחות. אני רוצה שהוא יוכל לנגן סרטי 1080p (חשוב שיהיה חיבור HDMI) בצורה חלקה ושימשך לבצע את העבודה הזאת בשנתיים+ הקרובות. המון תודה מראש ניב

4. Started by deyan,

אני הולך לקנות לפ טופ של דל ואני מתלבט בין 2 פלטפורמות שונות של הדגם inspirion 5010 אני צריך את המחשב בעיקר עבור אינטרנט, סרטים, אופיס ולא למטרת משחקים והרצת תכנות כבדות לצורגי עבודה. קונפיגורציה אחת של הדגם הנ"ל היא: 1. מפרט טכני: * מעבד: Intel i3-330M, 2.13GHz * מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit בעברית * מסך: 15.6´´ HD WLED * רזולוציה: 1366x768 * זיכרון: 4GB DDR3 Dual Chanel 1333MHz * דיסק קשיח: 500GB SATA 5400RPM * כרטיס מסך: Intel GMA HD * כונן: DVD+/-RW * תקשורת אלחוטית: Wireless 802.11g/n * סוללה: 6 תאים * מצלמת אינטרנט ומיקרופון מובנים וקונפיגורציה שניה של הדגם הנ"ל היא: 2.מפרט טכני: * מעבד: Intel i5-450, 2.4GHz * מערכת הפעלה: Wind…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by SoapSeller,

הנושא אומר הכול : תודה.

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by LinKinG,

אני זקוק למפרט מצויין עם השקעה במסך זכירון הארדיסק קול ותצוגה (כרטיס מסך ) תודה! המחשב מיודע לסרטים, מוסיקה (מערכת סאונד מצויינת) ומשחקים. תודה רבה לעוזרים.

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by shaithebest,

שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב ניידDELL שיש בו את הכרטיס מסך: Intel® Graphics Media Accelerator 950 אני לא גיימר במיוחד אבל חולה על משחקי ספורט חדישים שדורשים כרטיסי מסך חזקים משחקים כמו NBA LIVE , FIFA האחרונים שיצאו לשוק גם במשחקי אסטרטגיה למיניהם ועוד חוץ מזה מעוניין בלראות סרטים באיכות גבוהה בנייד ורזולוציות נוספות האם הכרטיס מסך הזה יהיה לי טוב או שאני צריך לחשוב על מחשב מסוג אחר? המפרט של המחשב שאני רוצה לקנות: מעבד Intel® CoreTM 2 DUO Processor 2.0GHz T7200 מסך רחב 15.4 WXGA (1280 X 800 רזולוציה) UltraSharpTM דיסק קשיח 120GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 512MB DDR2 667MHz 8.5 GB/s with dual channel Memory, Maximum 4GB כונן אופטי DVD-…

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Meit-R,

קודם כל אני רוצה להגיד לכולם שאני לא ילד מחשבים ואני לא כל כך מבין בזה, אז אם רשמתי משהו לא נכון\לא הגיוני אז תגידו לי\תסבירו לי. תודה. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?15-10 אלף ש''ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)בעיקר משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - שיהיה הכל... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעי…

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. האם אנחנו מוכנים להוציא את הסכומים האלה על איכות החומר הגבוהה? על הנדסת האנוש היחודית לאפל? על הממשק? על העמידות והיציבות? או , פשוט על התפוח הזוהר בגב המחשב, שמסמל סטטוס מסויים מעניין אותי לפתוח את הדיון הזה, כי אני עצמי מנסה להבין

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by Teknik,

שלום, 1. רציתי לדעת עם המעבד שלי עלול ליצור צוואר בקבוק עם הכרטיס הזה. 2. יש גם גרסאות זולות יותר של הכרטיס, palit dual למשל, ולפי מה שראיתי ההבדל בעקרון ב clock speed וכנראה גם קצת בקירור. ההבדלים בין גרסאות יותר "חזקות" הוא 50-150mhz ב base ו boost. *השאלה היא - עד כמה זה מורגש במשחקים? או שזה זניח ואפשר לחסוך את הכמה מאות שקלים ? זה המפרט שלי: i5-4590 16gb r9-290 4gb tri-x h97m-d3h fsp 650W FD R4 תודה מראש

11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (אבל לא חובה). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4500-אין חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גימינג כבד). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, BF3, COD-Ghost, Crysis3 וכל שאר המשחקים החזקים שיש (שיחזיק הרבה זמן גם למשחקים חדשים !!). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980*1020 24אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by thony,

היי מבקש חות דעת על נייד הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_3238&products_id=26133 Dell Studio 1555 DL1555-AT86BK Black Intel P8600 2.4Ghz 4GB ATI 4570 320GB 7 FullHD Led 15.6 Vista Premium על פניו נראה ממש טוב, מפרט מעולה, מחיר סבבה, 3 שנים אחריות - וכזה זול? אולי פיספסתי משהו? תודה

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. כזכור לכם חיפשתי לפני כמה זמן מחשב נייד. אהבתי מאוד את הלנובו SL400 אבל יחסית לנתונים שלו המחיר גבוה מידי. החלטתי לא להיות נעולה על לנובו ומצאתי כמה דגמים נחמדים של דל או אסוס. אשמח לשמוע את חוות דעתכם, בעיקר כי אני ממש לא יודעת איזה סדרות של דל ואסוס מומלצות. Dell Inspiron 1545 T6400 4330HD http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11465 Dell Latitude עוד לא החלטתי אם מסך 14.1 E5400 או E5500 15.4, בכל זאת המשקל משמעותי כאן, אבל מה אתם אומרים על הסדרה עצמה? ASUS F82Q http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13082 ASUS K50IJ-643 T6500 4GB http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13095 אשמח מאוד מאוד לעזרה, תודה!

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. :hi: אז ככה לאחר שפתחתי כבר נושא ועדין זה לא היה הכל סגור עכשיו זה בטוח יש לי תקציב של 7,000 ואני מחפש מחשב חזק, אני בעיקרון מחפש מחשב שיעבוד מהר ושאני יוכל לעשות איתו את העבודות שאני צריך כמו פוטושופ, הורדות, ולמשחקים. *אני לא צריך מסך בנתיים!! אבל אם יש LCD, CRT במחיר שיכנס אז בכיף. *מינימום 2GB זיכרון. *חשוב שיהיה מספיק מקום בHD. *אין צורך במקלדת או עכבר. *ומה זה בלו טוס (אני יודע שיש כזה בפלאפון אבל למה למחשב)? *ואני גם מחשב מארז טוב, שקוף, בנתיים אני לא מתכוון לעשות OC אולי רק מודינג אבל OC לא צריך, אין צורך במאוורים של 120 בעתיד אם אני ירצה אני כבר יקנה אבל בנתיים להשאיר את זה פשוט. תודה לעוזרים *שחכתי גם לשאול, אני לא ממש יודע איפה לקנות לפי מה שאני רואה…

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ביתי-משרדי ותכנות קל (Android studio עם אמולטור) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפי…

16. Started by jonnic,

שלום לכולם, אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים בעליי תצורות זהות בכמעט הכל למעט העובדה שלאד 4 ג'יגה זיכרון ולשני 3 (לא קריטי כי אני מקבל איתם ויסטה פרימיום ולא 64 ביט). והמעבד .. באחד יש P8400 במהירות 2.26 GHZ בעל 3 מגה זיכרון, והשני T9400 במהירות 2.53 GHZ ו6 מגה זיכרון (L2 כמובן )... שני המחשבים בעלי כרטיס מסך חזק GEFORCE 9600M GT ואני מתכוון להשתמש במחשב למשחקים. השאלה לי היא עד כמה המעבד השני חזק יותר מהראשון והאם יש טעם להשקיע כ700 ש"ח נוספים עליו רק בגל המעבד והעוד ג'יגה זיכרון שאולי אשתמש בו בעתיד ?? אני יודע שלמעבד יש חשיבות פחותה במשחקים לעומת הכרטיס מסך, ושני המעבדים חזקים בכל מקרה, השאלה שלי היא האם יש הדבל רציני ששווה את ההשקעה או שעדיף ללכת על הפשוט יותר והמעבד …

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by ychamp,

אני רוצה לקבל דעה על מחשב לגיימר כולל ציוד הקפי כולל עכבר מקלדת מסך ורמקולים הנה המפרט שאני בניתי Update NEC Silver IDE DVD Burner Model ND-3520A SILVER - OEM Update Antec LAN BOY SUPER LANBOY Silver anodized aluminum ATX Mini Tower Computer Case - Retail Update SAMSUNG SpinPoint P Series SP2004C 200GB 7200 RPM Serial ATA II Hard Drive - OEM ViewSonic VX715 Silver & Black 17" 16ms LCD Monitor - Retail Update DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Socket 939 NVIDIA nForce4 Ultra ATX AMD Motherboard - Retail Update GIGABYTE GV-RX80L256V Radeon X800XL 256MB GDDR3 PCI Express x16 Video Card - Retail Update ENERMAX Noisetaker AX Series EG495AX-VE SFMA 2.0 ATX12V 485W Power Su…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. היי חבר'ה.. חבר שלי מעוניין להקים אתר. יש סבירות שהאתר יצבור תאוצה ויגיע למימדים גדולים למדי. אני מניח שתהיה גישה דיי גדולה למסד נתונים, ושהוא גם יצטרך הרבה נפח איחסון להורדות (שני כוננים של 160GB או 200GB הם בטח הדרך הנכונה להתחיל). השאלה כאן היא על איזה פלטפורמה כדאי להתבסס, ומה באמת הצרכים ממחשב שכזה. איזה בנצ'מרקים צריך לחפש במקרה כזה? האם יכול להיות שיספיק מעבד D820? או אולי עדיף ה-Athlon64x2 3800 2.0ghz 512kb שהגיע עכשיו לארץ? או שבכלל צריך לחשוב רק על Opteron? ואם כן האם כפול ליבה? רצוי להתאים אותו למארז 1U כי לאלו עלות האחסון הכי נמוכה.. למרות שאם זה לדוגמא מעבד מבוסס 939 אני לא חושב שיש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה שיתאים. אז זה גם שיקול אם להתפשר לכיוון 2U …

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by pMor,

לא צריך שום ציוד היקפי, ועשיתי מפרט משלי, להלן: Compucase 6A21-400 Black (Hec 400LDT) Mini ATX Case 459.00 ¤ 1 459 ¤ AMD Athlon 64 3000 Socket 939 BOX 1139.00 ¤ 1 1139 ¤ Liteon 16/48 Black Bulk DVD-ROM 169.00 ¤ 1 169 ¤ Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 499.00 ¤ 1 499 ¤ Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 4X socket 939 Motherboard 669.00 ¤ 1 669 ¤ A-Data 512 MB DDR 3200 Memory 495.14 ¤ 1 495.14 ¤ Gigabyte Geforce FX6600GT PCI-EXPRESS 128 mb Retail 1308.36 ¤ 1 1308.36 ¤ הובלה 1 עד הבית 45 ¤ סה"כ: 4770.22 ¤ זה בלי הנחת מזומן, בלי תשלומים ורק כולל משלוח. הייתי רוצה הצעות יעול\שיפור, מכיון שהרבה זמן לא התעסקתי בתחום. בתודה מראש, pMor

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. צריך מחשב שיעבוד לפי הצרכים האלה עבודה בגרפיקה למשרד של גרפיקה בתוכנות פוטו שופ פריהנד פלש וכל התוכנות שמסביב ברמה גבווה צריך מחשב קומפלט כולל מסך.. לא מיועד למשחקים לא צריך רמקולים יקרים תודה טווח מחיר 5-6 ! צריך מחשב שמסוגל להתמודד עם זה

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. אז ככה הרכבתי לעצמי מפרט, שניתי אותו מספר פעמים אבל אני מאמין שעכשיו זה המפרט הסופי: לוח אם: DFI LAN PARTY NF4 SLI-DR מחיר: 1,365 ש"ח נמצא אצלי! זכרונות: OCZ EL DDR 1024MB 625MHZ PC-5000 Dual Channel Platinum DFI nF4 Special מחיר: 1,950.00ש"ח נמצא אצלי! CD ROM: LG CDROM X 52 Black Bulk מחיר: 125 ש"ח נמצא אצלי! צורב דיווידי: NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk מחיר: 393 ש"ח נמצא אצלי! כונן דיסקטים: מחיר: 65 ש"ח Mitsumi Floppy Drive 1.44 Black נמצא אצלי! ספק כוח: OCZ PS 600W ATX POWERSTREAM מחיר: 1,245.00ש"ח נמצא אצלי! מארז: Thermaltake Xaser LANMOTO Aluminum VA1000BWA מחיר: 815 ש"ח נמצא אצלי! תוספות: עכבר: Logitech® MX518 Gaming-Grade Optical Mouse מחיר:…

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. הי לכולם , אני צריך מחשב נייד חזק שמיועד ליותר לתוכנות כמו וורד , מוזיקה , סרטים ולא משחקים ! אני הבנתי לכרטיסי המסך NVIDIA במחשבים הניידים עשו בעיות והם פגומים - אז מה נסגר עם זה? אני לא רוצה בעיות כאלו , היה לי חבר שקנה מחשב דיי טוב כשהוא השתמש במחשב זה עשה ריסטרים מוזרים ומסך כחול. דרישות : DUAL CORE אפשרות לשדרוג 4G זכרון WINDOWS XP או בלי מערכת הפעלה - העיקר לא ויסטה וכמובן שיהיה מקלדת נוחה בקשר לגודל המסך, אני לא בטוח - מסךלא קטן ולא ענקי - מסך נוח - אשמח לשמוע המלצות ואחריות - הכי חשוב ! לפחות 3 שנים אחריות! תודה רבה רבה מראש לכל העוזרים והיועצים

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. טוב,אז את הפורום הזה גיליתי לאחרונה,אחרי שכבר עשיתי מחקר בעניין ובעזרת פורום באתר אחר(שלא אציין אותו פה כדי שלא ימחקו לי את ההודעה חח) הרכבתי לי 2 מפרטים ששונים במקצת אחד מהשני,ואני צריך את עזרתכם לבחור איזה מהם עדיף. הייתי מבקש גם ממכם להרכיב לי מפרט אבל אני כבר די תשוש מכל הרכבת המפרטים הזאת והשוואת המחירים בין החנויות השונות(פנדה,נעה,TMS ועוד).אך,אם אתם מוצאים פגמים קריטיים במפרטים שהבאתי פה ואתם מאמינים שאוכל להוציא הרבה יותר מתקציבי אז ציינו מה אתם היינו עושים עם המחיר הזה.ובכל מקרה ציינו איזה מהמפרטים שהבאתי כאן עדיפים לדעתכם. אציין את המאפיינים הכלליים בחיפוש אחר המחשב שלי: 1.שימושים למחשב - אינטרנט,סרטים,סדרות,משחקים חדשים(שירוצו כמה שיותר טוב).שום עריכה מכל סו…

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. שלום לכם, אבקש ממי שמבין במחשבים לתת חוות דעת על המפרט שבניתי ואם אפשר מפרט אחר בתקציב של עד 6 אלף (חריגה גג 200 שקל) אז אשמח. אני עוסק בעריכת וידאו עצמאית ללקוחות, המחשב החדש מיועד בעיקר על מנת ללמוד תוכנות כמו after effects ו edius יותר לעוne וכך לעשות עבודות מקצועיות יותר. לא מתוכנן OC והמסך מציג על 1920 1080. התוכנות דורשות רינדורים עם גרפיקה גבוהה . 1. מה התקציב המקסימאלי? 6200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר להגיע למחשב באותה רמה ב6 אלף\5 וחצי גם סבבה אבל שלא ירד ברמה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות …

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by Dimikand,

שלום השאלה שלי היא - האם כדאי לחכות 1-2 חודשים להשקות חומרה חדשות שיגרמו לירידת מחירים ? המחשב הוא לגיימינג+סרטים.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים