ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם כבר הרבה זמן אני בפורום מציק לכולם בנוגע לכל מני שאלות סוף סוף נראה לי שהגעתי לקנייה נבונה שתתאים למצב (גיוס קרב ובא..) אז, הבעיה הייתה באמת מה יקרה אם אני יתגייס לקרבי (לא יודע עוד..) אז הפתרון הוא פשוט לרכוש מערכת נחמדה ובנוסף, שתיהיה בעיקרה קולנוע ביתי, כך שגם בהעדרי שאר חברי המשפחה יכלו להנות. אז, הגעתי למפרט ואשמח לשמוע את דעתכם. AMD ATHLON XP 2600 ORIGINAL BOX (בוקס כי אני גם צריך סינק למעבד ישן יותר.. אז אני ישתמש בו). ABIT NF7-SL ver 2.0 Nforce 2 AMD OCZ 512MB (2x256) DDR-RAM 4000 Performance Series Dual Channel Seagate 120GB 8MB 7200 Serial ATA MSI FX 5900XT VTD 128 VIVO DVI LITE-ON DVD 16*48 Retail Black Samsung 1.44 Floppy (Black…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך מחשב בינוני לעבודה בעיקר על WORD. לקחתי מחשב מראש חזק משצריך כי זה לסבא שלי ואני רוצה מחשב שיחזיק לו כמה שיותר זמן ללא שידרוגים בעיות וכו'. מה דעתכם על המפרט הבא: barton XP 2500+ - 600 Chaintech 7NIF2 - 550 256M-333k *2 - 360 Maxtor 80GB 7200/133 8MB - 580 TFT IIYAMA - 17'' AS4314UT - 3050 מה דעתכם עם המסך? האם אני צריך גם מאוורר טוב יותר ממה שמגיע עם המעבד? (אני לא מתכוון לעשות OC). תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן חברים,חדש באתר הזה,הספיק לי להציץ שנייה בפורום להבין שזה המקום בשבילי... קניתי מחשב חדש... hp pavilion p6751is !! (נייח !!) המפרט שלו : מערכת הפעלה : ווינדוס 7 עברית מעבד: Intel Core i5-2300 2.8Ghz זיכרון : 6 GB DDR3 דיסק קשיח : 1TB 7200RPM כרטיס מסך : Nvidia GeForce GT 420 2GB שבבים : Intel H67 לשאר המידע כנסו לפה (אתר hp) בבקשה ולאחר שקראתם את המפרט שהעתקתי כנסו בכל מקרה מיהרתי קצת אז העתקתי מהר : לחצו כאן לכניסה עכשיו לשאלות... אשמח שתענו בפירוט מלא על הכל בבקשה : 1. קניתי אותו ב3100 ש"ח האם המחיר משתלם למחשב כזה ? 2. קניתי את המחשב למטרות מוזיקה (לחבר לו מיקסר ולשיר),משחקים (פיפא gta וכו') אינטרנט והאזנה למוזיקה... האם הוא עונה לכל דרישותיי ? אם לא,למה…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 שקל, מתאפשרת חריגה קטנה, יש אפשרות לקנות באילת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות ולימודים בעיקר, שימוש בIDE למיניהם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? חשוב רק שהמסך יהיה לא קטן יותר מ14 אינץ'. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפ…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לאחר המלצות רבות , גם מחברי הפורום (הנפלא) הזה וגם מפורומים ואנשים אחרים , הגעתי למפרט הבא - AMD Athlon XP 1700+ Tray CPU - ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) - WinBond or Twinmos , DDR-RAM 512MB 3200 - Thermaltake Volcano 6CU CPU Cooler for AMD - ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI Retail Video Card - Simbadda C750L-B 400W Case - Thermaltake 80mm Smart Fan 2 הצעות ? הערות ? הכל יתקבל בברכה
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמו שכבר אמרתי אני צריך מחשב חדש, לשימושים ביתיים שהם בעיקר גלישה, עבודה משרדית ומידי פעם גם תכני HD ומעט משחקים (לא על הגדרות מקסימליות) התקציב שלי הוא באיזור האלפיים שקל ללא ציוד הקפי עם שאיפה לחסוך כשהמטרה היא ליצור מערכת ביחס עלות-תועלת-אמינות מקסימלי עקב התקציב המוגבל והעובדה שהמערכת לא צריכה להיות חזקה במיוחד חשבתי על מערכת מבוססת AMD המחשב הולך להיות בשימוש יום יומי די אינטנסיבי לא כזה קריטי לי העיצוב והשקט של המארז אך שיהיה בגבול הטעם הטוב. אחרי סיוט שעברתי עם אייבורי חשבתי הפעם לקנות את המחשב מ IQPC באשדוד אבל אם יש חניות מומלצות אחרות מאיזור אשקלון-אשדוד אז זה לא כזה משנה לי לא צריך שתהיה אפשרות ל OC או לשדרוג עתידי. תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מטרה: אני צריך מחשב שהווינדוס יעבוד מהר גם עם תוכנות פתוחות, ושיהיה גם טוב למשחקים. (יש לי E6300 עם 7600GS ו 1GB זיכרון וזה מספיק לי למשחקים [COD4 וכו']..המחשב הזה ילך למשפחה, והחדש ילך לי.) תקציב: 2,000 ש''ח המפרט יכלול: מעבד, לוח אם, זכרון, כרטיס מסך, הארדיסק, מארז, ספק כוח. זהו. דברים שאני יכול להתפשר: -זיכרון - 1GB יספיק (אני אקח סטיק של 512 מהמחשב הקיים. המשפחה תוכל להסתפק ב-רק 512 למחשב עם אינטרנט) -הארדיסק - גם 80GB יספיק (אני מעביר את ה 160GB מהמחשב הקיים. ומה שאקנה עכשיו זה למשפחה. הם לא צריכים יותר.) חנויות? אני מכיר רק את KSP בראשון לציון אבל אפשר ללכת על חנויות אחרות. תודה רבה!
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים כבדים כגון CRYSIS3 או באטלפילד 3 שיהיה לטווח ארוך ולא לשנה שנתיים ... אין צורך בהארד דיסק מפני שיש לי מספיק במחשב הקיים שאפשר להשתמש בו... אז ככה , בניתי לי מפרט ב KSP ורציתי לדעת האם הוא שווה לקניה או שכדאי ללכת על המפרט שמומלץ בפורום מעבד אינטל Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray מאוורר Scythe Ninja 3 Rev.B CPU Cooler לח אם Asus P8H77-M PRO s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP זיכרון למחשב G.Skill 4x4GB DDR3 1600Mhz Ripjaws Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24 כרטיס מסך Asus GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E צורב פנימי Asus DRW-24B5ST DVD±RW x24 Black Sata ספק כח Corsair TX75…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן חבריים קיבלתי את המפרט הנל https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=164705&fbclid=IwAR0_YZdm8d1eUHXfpT5szX0TBFQVu1ohWvEmHLEcF8OhLCPKwubloZh1qOk מה אתם אומרים? תודה
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
איזה מפרט יותר טוב למשחקים ? : CORE 2 DUO E6300 1.86 Ghz TRAY 2MB 775/1066 GA-965G-DS4 MEMORY-1Gb KIT (512 X2) 800mhz Geil 169$ Western Digital 250Gb 16MB NEC 5170A BLACK (+DVD-RAM X12) X18 VGA - Saphire ATI RADEON X1900XT 256 mb ddr3 VIVO Retail Dual DVI ANTEC SONATA-II 450W או Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb Box ?945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E? TWINMOS DDR2 1024MB 667mhz CL5*2 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII NEC 5170A BLACK (+DVD-RAM X12) X18 Saphire ATI RADEON X1900XT 512 MB ANTEC SONATA-II 450W המפרט יהיה לOC אני גם קונה קירור + המפרט מיועד לשידרוג בעתיד בגלל זה אני לא יודע אם רצוי לרדת בלוח אם
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט לחבר, AMD, הכולל: לוח-אם סביר ל-OC עתידי, מעבד AMD, זכרונות שבעתיד יהיו טובים ל-OC, מארז וספק.. בקשר ל-כ.מסך, לא אכפת לי OB אבל שיהיה GF4MX, אם תוכלו לא OB בתקציב הזה אז יותר טוב.. תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב נייח. אני כרגע סטודנט לאנימציה. התקציב שלי הוא סביב ה6,000 שקל אני לא מבין גדול במחשבים, אבל לא לגמרי אאוט אוף איט. אני מחפש מחשב נייח חזק, שיכול להתמודד עם תוכנות מידול (MAYA, Unreal), תוכנות עריכה, AE וכו' ברור לי שהתקציב הוא די מינימלי לצרכים האלה, אבל אני אשמח לקבל פה הצעות או לפחות להבין באיזה חלקי "עדיף" לי לחסוך. תודה. אשמח להצעות
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
אני יודע, זה לא משתלם להוציא כל כך הרבה כסף על מפרט זה לא בשבילי זה בשביל חבר שלא מבין כלום אבל הוא מתעקש להוציא כל כך הרבה כסף, ניסיתי להסביר לו. חשוב לו שזה יהיה מחשב יפה אז אם תכניסו לו קירור מים זוהר, קטודות זוהרות ועוד כל מיני שטויות במפרט הוא יהיה שמח עד הגג, הוא מעדיף אינטל ואנוידיה אבל שכנעתי אותו 'להתפשר' על AMD. המטרות הן גיימינג בעיקר. לכו על זה
-
- 28 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית (מיליון קבצי אופיס וPDF פתוחים במקביל), גלישה מרובת טאבים וסרטים לפעמים. גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 10-13.3, עם עדיפות ל-11.6. עדיף מאט אם ריאלי בטווח המחירים. רזולוציית המסך? לא קריטי דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף מקלדת מוארת, אבל שוב, לא קריטי. משקל רצוי? עד 1.8 ק"ג, אבל עדיף משמעותית כמה שיותר נמוך. האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות יספיקו, אבל כרגיל, כל המרבה הרי זה משובח. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות שתי כניסות USB, שלפחות אחת מהן היא 3. כמו כן, DP גם עלול לעזור בעתיד. Bluetooth? לא קריטי גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שיגיע עם HDD, אחליף בעצמי לSSD. אם יש אפשרות ל-mSATA או NGFF M.2 – עדיף. בכל מקרה, הכונני…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה הרכבתי לעצמי מפרט, שניתי אותו מספר פעמים אבל אני מאמין שעכשיו זה המפרט הסופי: לוח אם: DFI LAN PARTY NF4 SLI-DR מחיר: 1,365 ש"ח נמצא אצלי! זכרונות: OCZ EL DDR 1024MB 625MHZ PC-5000 Dual Channel Platinum DFI nF4 Special מחיר: 1,950.00ש"ח נמצא אצלי! CD ROM: LG CDROM X 52 Black Bulk מחיר: 125 ש"ח נמצא אצלי! צורב דיווידי: NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk מחיר: 393 ש"ח נמצא אצלי! כונן דיסקטים: מחיר: 65 ש"ח Mitsumi Floppy Drive 1.44 Black נמצא אצלי! ספק כוח: OCZ PS 600W ATX POWERSTREAM מחיר: 1,245.00ש"ח נמצא אצלי! מארז: Thermaltake Xaser LANMOTO Aluminum VA1000BWA מחיר: 815 ש"ח נמצא אצלי! תוספות: עכבר: Logitech® MX518 Gaming-Grade Optical Mouse מחיר:…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לחבר שלי 5000 ש"ח והוא רוצה לקנות מחשב למשחקים מי שיכול בבקשה לעזור בבחירת המפרט אז שיתן המלצות. (לא כולל מסך) אם אפשר לקבל לינק של אתר שיש בו מסכים טובים וזולים.
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני יכול לקנות את המעבד i5-14600kf יחסית "בזול " 785 שקל , או לקנות את האולטרה איי 5 245K ב 1300 שקל או R7 9700X ב 1270 שקל , אני ממש מתלבט כל המעבדים יש להם ביצועים טובים על הנייר PASSMARK ה 245K יש לו את הביצועים הכי טובים אבל בפועל זה לא ככה ה 14600KF יש לו אחלה ביצועים החיסרון הענק שלו זה הצריכת חשמל 180W אם לא יותר ה 9700X בשיא המאמץ זה 88W ל 14600KF יש בעיות של קריסה ? מסכים כחולים ?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
איפה אני יכול לקצץ? (חוץ מבמארז) אני חייב לקצץ ואני רוצה שזה יפגע כמה שפחות בתפקוד של המחשב מישהו יכול לעזור לי? CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1327.91 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) [ ¤ 692.87 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory [ ¤ 279.85 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 498.43 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600 Pro 128MB DDR DVI Video Card [ ¤ 999.88 ] 1 Floppy : Samsung Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 95.58 ] 1 Cases : Thermaltake Highest Xaser III…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
במחשב נייד של החברה lenovo G550 האח הקטן שלה תלש 6 מקשים שאי אפשר להחזיר אותם למקומם כפי שהיו (כלומר התופסן מאחורה נשבר חלקית/מלא). היכן ניתן להרכיב חמדש את המקשים הנ"ל באיזור באר שבע, ומה העלות? כמו כן, כמה עולה להחליף את כל המקלדת לאחת נוחה יותר באיזור באר שבע, ומה העלות?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בעיקר בין AMD לבין INTEL, יותר נכון בין 3700X לבין 10700F. המטרה העיקרית שלי היא תכנות הכולל עבודה עם 2 מערכות הפעלה (ווינדוס ואובנטו על VMWARE). בין היתר גם קצת גיימינג אבל לא משהו קריטי. יש לי כבר כרטיס מסך Gigabyte GTX 1650 SUPER (כרטיס סולידי). התקציב לשאר המפרט הוא 4,800 (מעדיף שלא לחרוג). לא חושב שיש באמת צורך למלא את כל התקציב אבל אני רוצה שקט להרבה זמן לכן מעדיף להשקיע עכשיו. ההתלבטות היא בעיקר בגלל שאינטל עדיין ב14NM ועם צריכת חשמל מפחידה, מה שמצריך גם קירור יקר יותר. מצד שני הביצועים שלו טובים יותר ויש לי ניסיון איתם בוירטואליזציה (אני מאמין שיהיה בסדר גם עם AMD). *אם צריך אמלא טופס, למרות שאני מאמין שפירטתי הכל כאן. הנה ש…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן אני צריך בבקשה המלצה למחשב נייד....עדיפות עד 3300 אם ממש משתלם אפשר 3.5 * מטרות המחשב: שימושים בייתיים, המחשב לנערה בת 17 * גודל המסך: 15.6 עדיף * רזולוציית המסך: HD רצוי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: * משקל רצוי: פחות קריטי. עד 2.3 יהיה בסדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לשימוש ביתי סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3.0 HDMI LAN * Bluetooth: לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם נכנס SSD מעולה. אם לא כמה שיותר גדול * כונן אופטי: לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: מעדיף שכן. * האם יש…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט הבא: מעבד: 1549 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + Gigabyte H170-Gaming 3 S1151 זכרון: 209 ₪ - * מבצע * - 8G Kingston HyperX FURY DDR4 2400Mhz CL15 כרטיס מסך: 1649 ₪ - * מבצע עם משחק * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 OC 1114Mhz 4G + DIVISION דיסק קשיח: 299 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 120GB SATA III באנדל (מארז + ספק): 535 ₪ - * מבצע * - Antec GX300 Window + ANTEC 650W 80+ MODULAR קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 מחיר סופי: למזומן 4360 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 4447 ₪ המחשב מיועד בעיקר לגיימינג (ותכנות אם זה רלוונטי למשהו), הוא ירוץ לפעמים על מסך 19'' ולפעמים על 37'' 10…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מקסימום 5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בשאיפה לחסוך כמה שיותר. גם אם זה אומר לקנות מחו"ל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימציה תלת מימדית, ככה שצריך מעבד וכרטיס מסך חזקים לרינדור קצר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות אדובי (פרימייר, אפטר אפקטס) בנוסף למאיה, בלנדר וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בדברים הבאים: מקלדת, עכבר…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוכש דרך דוד שלי שמגיע מלוס אנג'לס (USA) את המחשב : http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/t-series/t450s/ המחשב מגיע עם אחריות לשנה, אבל הבנתי מדוד שלי שהאחריות תקפה רק בארה"ב. האחריות חשובה לי. אני רוצה אפילו 3 שנות אחריות. מה עלי לעשות על מנת לרכוש אחריות בארץ ? האם עלי לרכוש את המחשב כפי שהוא (עם שנה אחריות) ולהביאו לארץ ואז לקנות אחריות בארץ מאחד הספקיות (ולהרחיב אותה ל 3)? ואם כן איך, איפה, מה מו מי ? האם ישנה אפשרות דרך האתר של לנובו לגרום לאחריות להתקבל בארץ? אשמח לתשובה.
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
החלטתי שאני קונה מחשב נייד, וכבר החלטתי איזה סוג (http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=124345) עכשיו נותרה בעיית הגלישה. יש לי כמה שאלות בנוגע לאינטרנט במחשב נייד. 1. איפה ניתן להזמין נטסטיק מהארץ? 2. מה ההבדל בין סוגי הנטסטיקים והאם צריך להיות אכפת לי מההבדלים האלו? איזה נטסטיק מומלץ?(אני מתכוון להשתמש באינטרנט לגלישה, ולמשחקי רשת לפעמים) 3. אם אני רוצה לעשות אינטרנט של פלאפון, ואת הנטסטיק אני לא קונה מפלאפון, עדיין אוכל לגלוש? 4. אני מתכוון להשתמש באינטרנט בבסיס בעיקר (תל השומר) והבנתי מאורנג' שתל השומר לא תומך מהירות גבוהה מ 2.5 מגה, האם זה נכון גם לפלאפון ושאר חברות? 5. אם מישהו יודע- איך הפינגים של פלאפון לשרתים בחו"ל (אני רוצה לשחק משחקי רשת, האם 3.6 מגה שלהם יספ…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-