ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש, Blender, Gimp. תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA, COD, FIFA -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. …
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם, אבקש ממי שמבין במחשבים לתת חוות דעת על המפרט שבניתי ואם אפשר מפרט אחר בתקציב של עד 6 אלף (חריגה גג 200 שקל) אז אשמח. אני עוסק בעריכת וידאו עצמאית ללקוחות, המחשב החדש מיועד בעיקר על מנת ללמוד תוכנות כמו after effects ו edius יותר לעוne וכך לעשות עבודות מקצועיות יותר. לא מתוכנן OC והמסך מציג על 1920 1080. התוכנות דורשות רינדורים עם גרפיקה גבוהה . 1. מה התקציב המקסימאלי? 6200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר להגיע למחשב באותה רמה ב6 אלף\5 וחצי גם סבבה אבל שלא ירד ברמה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות …
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום. כיום יש לי מחשב לא משהו וכרגע יש לי קצת כסף לבזבז ולשפר את המחשב. אז חשבתי על שלושה דברים: 1. אני צריך מערכת קירור כי כרגע הטמפרטורה דיי גבוהה(מעבד פרסקוט) http://img278.imageshack.us/img278/8104/heat2uv.jpg אני צריך משהו שיוריד את זה. התמונה הזאת היא לפני ההתרסקות השניה אז אבא שלי ניקה מבפנים ועכשיו הטמפרטורה עומדת על 75 אז בכל זאת אני ירצה משהו שיוריד את זה. 2. אני זקוק לכרטיס מסך חדש כי כרגע יש לי Geforce fx 5500 והוא דיי עלוב... חשבתי לכיוון ה7600GT ואני מקווה שיש אותו לAGP כי אני לא יודע. הנה תמונה של מה שיש לי עכשיו: http://img278.imageshack.us/img278/7118/videocard6jf.jpg אני ירצה להריץ משחקים חלק כמו באטלפילד 2 ומשחקי FPS טובים. אני צריך שיהיה לזה 256 מגה. 3…
-
- 35 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה אחרי שפירמטתי את ה DELL CERLRON שלי ושמתי אלב XP בימקום הVISTA נוצרו 2 בעיות אחת אין לי יותר WIFI שתים אין bluetooth ניסיתי להוריד דרבירים לא נירא לי שהם טובים... קיצר צריך אזרה
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מטרה: מדובר במחשב לצורך video-mapping למועדון הקורם עור וגידים ברגעים אלו ממש שהולך להריץ תוכנה שנקראת Resolume Arena. ברמת העיקרון, דרישות המינימום של התוכנה אינן גבוהות במיוחד אך בהתחשב בעובדה שמדובר בתוכנה שמעבדת וידאו בזמן אמת, בעובדה שהמחשב מתחבר לשלושה מקרני HD שכל אחד מהם אמור להציג פלט שונה ברוחב של 1080P (בתוספת מסך עבור האדם שמפעיל את המערכת), והצורך באפס תקלות בזמן אמת - ישנו צורך במפרט חזק (3 מקרנים - Mitsubishi-XD8600U) המפרט שבניתי (עדיין לא רכשתי כלום, אז הכל פתוח לשינוי): I CORE I7-3930K GIGABYTE GA-X79-UP4 G.skill F3-2133 Mhz 8GB X 4 2.5" SSD 256GB SATA3 OCZ VERTEX 450 X 2 GIGABYTE GTX 760 2GB DDR5 MATROX H TO GO T2G-D3D-IF כמובן שבנוסף …
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קודם כל, רציתי לציין שאני מאוד קפדני בקשר לחלקים וחשוב לי שתהייה לי מערכת חזקה טובה ועמידה מבלי לשדרג לעיתים קרובות, אני רוצה להיות בטוח ב-100% לפני שאני משקיע וקונה מחשב. היעד של המחשב שלי משלב קולנוע ביתי ומשחקים עם נטייה לקולנוע ביתי מבלי הפרזה לאחד היעדים... הסך המקסימלי של התקציב שלי הוא 10,000. המפרט: מעבד Intel Pentium D 930 (S775) - 3.0Ghz Dual-Core , Pressler, 2MB(x2) Cache - 800MHz FSB - BOX Fan - 3Y Warranty 1010 גוף קירור למעבד Zalman CNPS8000 250 לוח אם LGA775 Intel945P Gigabyte GA-8I945P Pro Intel 945P Motherboard 500 זיכרון פנימי 1120 DDR-2 -[2X] 1024mb PC5300 - Twinmos 667mhz - CL5-5-5 - 3Y Warranty X2 כונן קשיח 1140 WD3200KS Western Digital…
-
- 39 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם, רציתי לדעת אם המחשב של DELL XPS 8300 בעל המפרט הבא, מכיל כרטיס מסך טוב שיאפשר הרצת משחקים כבדים על מסך בגודל 24 אינטש ברזולוציה FULL HD 1920X1080? תודה מראש! המפרט: מפרט טכני: מעבד: Intel Core i7-2600, 3.40GHz, 8MB Cache מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit בעברית, אנגלית או רוסית (בחירה בהדלקה ראשונה) זיכרון: 8GB 1333MHz DDR3 דיסק קשיח: 2TB SATA 7200RPM כרטיס מסך: Nvidia GeForce GTX 560 1.25GB כונן: DVD+/-RW כולל מקלדת ועכבר מתנה חיבורים: 8 x USB2.0 eSATA קורא כרטיסים HDMI
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, צריך את עזרתכם. 1.מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6800 ש"ח, אפשר חריגה עד 7000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים, ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה או הגבלה, אין צורך באורות. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם אפשר להוסיף ssd על כל לפטופ? אני רוצה לקנות מחשב של Asus מסדרה n או את הg 501 ולהוסיף את הכונן.. זה פוגע באחריות? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש אופצייה לרכוש את המחשב בקנדה בזמן הקרוב מאוד. אם קנדה, אז 1000$ בערך. * מטרות המחשב? פיתוח, אינטרנט, סרטים, פוטושופ, לימודים. * גודל המסך? 13 אינץ'. * רזולוציית המסך? עדיף FHD לפחות. חשוב הצבעים. * משקל רצוי? משקל לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף יותר מ 4 שעות של עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבור למסך חיצוני דיגיטאלי. USB3, ומאוד עדיף rj45. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD, אפשר להסתדר עם 128G אבל עדיף יותר. * כונן אופטי? בזבוז מקום, עדיף שלא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?אם יש במחיר סביר זה יתרון משמעותי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא יזיק אבל חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
היי, מצאתי את המחשב הזה והשאלה שלי אם זה מחשב טוב לתכנות, הרצת משחקים לא גדולים מדי, צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט. http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=917291 לדעתי הוא ממש טוב אבל אני אשמח לחוות דעת שלכם. בנוסף שמתי לב שבאתר: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=18356 ובאתר https://www.pc365.co.il/product-8152-Asus_N552VW_FI068T?utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap יש הבדל בין הסוג מסך. בראשון זה LED ובשני זה IPS, זה אמור להיות IPS אז למה מצויין אחרת? תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה המפרט שלי הוא כזה: 1.5GB RAM DDR1 400+ MHZ X600 readon series 256mb 330GB hard disc pentium 4 3.0 GHZ קניתי את המחשב הזה לפני קצת יותר משנה. עכשיו תראו, אני גיימר והיום כל משחק חדש שיוצא אני לא יכול לשחק חלק! סתם לדוגמא המשחק spiderman 3 זוחללללל אצלי.... אפילו CALL OF DUTY 2 אני לא יכול לשחק 100% חלק על מקיסמום גרפיקה... אני צריך להוריד לשימוש לDX7 כדי לשחק חלק...(שהוא יצא בכלל לפני כמה שנים...) בקיצור אני מאוד מבואס מהמחשב שלי מהבחינה הזאת(משחקים). אז השאלה שלי היא כזאת, מה אני צריך לשדרג ולמה לשדרג וכמה יעלה השידרוג? (בשביל שכל משחק ירוץ אצלי חלק על מקסימום) ארקדי.
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב אני צריך מחשב מאוזן ומקסימום תועלת מהתקציב לצורכי גרפיקה של תלת מימד וגם דו מימד ואני גם לעיתים משחק ברשותי כבר מסך דל 24 עם פאנל vps ככה שאין צורך במסך. המסך טוב ועושה את העבודה סך הכל. כמו כן יש לי לוגיטק mx518 רק במידה ויש עכברים טובים משמעותית ממנו ובמחיר משתלם אזי ניתן לשקול גם רכישת עכבר. לגבי מקלדת הבנתי מקריאה כאן בפורום שעדיף מקלדת מכנית. כרגע יש לי מקלדת ישנה וחבוטה שמשמשת אותי על תקן מקלדת זמנית אחרי שהמקלדת האלחוטית שלי שבקה חיים. למרות זאת המקלדת היא בסוף סדר העדיפויות וניתן להוציא אותה מהתקציב אם היא לא נכנסת ומאוחר יותר ארכוש מקלדת ראויה. על מנת להיות מובן ומסודר יותר כדרוש הנה פורמט הפורום לדרישות המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל א…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד עם המפרט הבא פחות או יותר, בתקציב של עד 4,000₪ (אפשר לחרוג מעט אם באמת שווה): מסך 15.6" (אפשר קטן יותר בתנאי שיש מקלדת מלאה) קל משקל - עד 2 ק"ג (אפשר לחרוג מעט) חיי סוללה ארוכים (לפחות 6 שעות) לפחות 128GB SSD דיסק מכאני - לא חובה זיכרון לפחות 8GB (אם 8GB לוודא שיש חריץ פנוי להרחבה עתידית) מעבד i5 8250U או טוב יותר אין צורך בכ. מסך נוסף (ייעודי) רזולוציה מעדיף 1920x1080, מוכן להתפשר. לא קריטי אם מגיע עם/בלי מערכת הפעלה. מצאתי מפרט טוב, אבל אולי תוכלו להמליץ על משהו טוב יותר. Dell Latitude 5590 LT-RD33-10587 1.9KG i5 8250U 8GB DDR4 256GB SSD 68WHr (…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
על הלפ טופ לנובו של אמא שלי נוצרו מלא נקודות אדומות שלא עוברות (אלמכן מכבים את המסך) מיקומן משתנה בהתאם לתמונה אבל זה הורס את התמונה ורואים עם זה גרוע. למישהו יש מושג מה עושים כדי להפתר מזה?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראיתי את הרשמים של KUB בקשר ל DELL1520 עם ה 8600m וזה נראה לי מאוד רלוונטי.. השאלה אם למישהו יש אולי הצעה אחרת. **משקל המחשב הוא לא שיקול
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
התייעצתי לא מזמן בנוגע לקניית מחשב חדש לצורך משחקים. בגלל שהדרישות השתנו מאז ההתייעצות, אני ממלא מחדש את השאלון. רק לפני זה אני אסביר, מבחינת המפרט הקודם שהוצע לי, הכל מעולה חוץ מהמעבד! לפי שיטוטים בגוגל, עד כמה שה-i3 2120 הוא מעבד טוב, למשחק BF3 (זנחתי את WOW, אז הוא יהיה העיקרי) הוא ממש לא מספיק! הרבה מדווחים איתו על FPS נמוך יחסית, כזה לפחות שלא יתן לי את ההנאה שאני מצפה לה ממחשב חדש שבניתי למשחקים! אז שיניתי את המעבד, החלפתי את החנות לאחת שגם קרובה אלי לבית ומוכרת לי מקניות בעבר וגם זולה יותר, והמחיר יצא כמעט זהה (בתוספת 150 ש"ח!). כמובן צריך רק אישור סופי. זה המפרט: [table][tr][td][/td][/tr][/table] [table][tr][td]מה דעתכם? הספק אמור להחזיק את כל החבילה הזו? אני צר…
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית וצפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-17 אינצ'. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? רצוי מקלדת מלאה אבל לא חובה. * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לקבל דעה על מחשב לגיימר כולל ציוד הקפי כולל עכבר מקלדת מסך ורמקולים הנה המפרט שאני בניתי Update NEC Silver IDE DVD Burner Model ND-3520A SILVER - OEM Update Antec LAN BOY SUPER LANBOY Silver anodized aluminum ATX Mini Tower Computer Case - Retail Update SAMSUNG SpinPoint P Series SP2004C 200GB 7200 RPM Serial ATA II Hard Drive - OEM ViewSonic VX715 Silver & Black 17" 16ms LCD Monitor - Retail Update DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Socket 939 NVIDIA nForce4 Ultra ATX AMD Motherboard - Retail Update GIGABYTE GV-RX80L256V Radeon X800XL 256MB GDDR3 PCI Express x16 Video Card - Retail Update ENERMAX Noisetaker AX Series EG495AX-VE SFMA 2.0 ATX12V 485W Power Su…
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
זקוק לעזרה בהרכבת מפרט... 1. התקציב גמיש ובסביבות 6000 ש"ח, ניתן לחריגה אם צריך. מה שחשוב הוא מענה לצרכים והתמורה למחיר. 2. המחשב ישמש בעיקר לעבודה בתוכנות משרדיות ואינטרנט, וכן יריץ כמה מכונות VMWare עם סביבות עבודה של מחשבים אחרים שאני נותן להם תמיכה. שימושים נוספים: HTPC עד 1080P (כרגע יחובר ל-CRT TV. שידרוג ל-FHD TV מתוכנן בתוך שנה), ועריכת סרטים (Sony Vegas) בתדירות של אחד לשבוע או שבועיים. השאיפה היא לחבר למחשב עד 5 מסכים, 1X DELL 2709W קיים כבר. "3X DELL 22 או דומים ו- 1X FHD TV כאמור בתוך השנה הקרובה, בינתיים יחובר ל-CRT TV של טושיבה 34". המחשב לא אמור לשמש למשחקים. 3. אין צורך בציוד היקפי. את המסכים הנוספים אקנה מאוחר יותר. אולי אחליף עכבר (בסט MS-1000 העכבר לא …
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, לפני חודש ביקשתי מפרט כרשום בכותרת. להלן מפרט שהורכב על-סמך מה שהוצע בדיון המקורי: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3570 3.4Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1011 קירור למעבד: Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-H77-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪518 מארז: Gigabyte LUXO X140 Black MidiTower ATX 1x 120 MM FAN TOOLESS + 500W Seasonic ECO כמות: 1 - מחיר: ₪479 זיכרון: Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪299 קשיח למחשב שולחני: Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪485 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3…
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני עמדתי לקנות לאבא שלי את המחשב דל לטיטוד e5540 - 7682: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=14346 לאחר שביצעתי את ההזמנה התקשר המוכר ואמר שיש מחשב של לנובו שהוא יותר משתלם חומרתית, דגם lenovo g510: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=13436 השימוש במחשב יהיה לצורכי עסקים ואני ממש אשמח לחוות דעת בנושא, המוכר אמר שלנובו עדיף מהסיבות הנל: מעבד 4 ליבות 4 גיגה ראם יותר אני חשבתי על דל כי אני יודע שהשירות מאוד טוב, אחריות ל3 שנים ולא 1, סוללה יותר טובה, ואומרים שהאיכות בנייה של דל היא טובה. השאלה אם היתרון פה הוא של לנובו או שמעבד 2 ליבות עם צריכת חשמל נמוכה*הוא לא חיסרון כזה גדול תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש להזמין מחשב בארה"ב, עד 1,400 דולר. המטרה העיקרית היא תכנות, עבודה, אימייל.. בהתחלה הייתי נעול היטב על ה T61, במיוחד כיוון שללנובו יש עכשיו 25 אחוז הנחה באתר. אבל... אז ראיתי שאין לו אפילו svideo מה שהפריע לי מאוד... אני רוצה להשתמש במחשב גם לסרטים. נכון - יש כבלים ממירים. השאלה האם הכרטיס הגרפי יכול בכלל לזהות טלוויזיה מחוברת ולהתאים את הרזולוציה? אני בספק. ראיתי גם את ה dell vostro 1500, עם אי אלו הגדרות משופרות. ראיתי את ה sony vaio FZ4000, נראה חמוד, אבל למה לעזאזל הוא כ"כ יקר? אותן ההגדרות יצאו בערך 1500 דולר כולל מס בארה"ב. אני מתכוון לשלוח למישהו שאני מכיר בארה"ב, והוא ישלח לי ב UPS לארץ. משלוח = 80 דולר. מסים = 15.5%!! כלומר - רק מע"מ. איך אני…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-