עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? - עד 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - עדיפות לחיסכון ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן מלבד אחריות. אנא ראו סעיף 12. 2. מה שימושי המחשב? - גלישה, סרטים, סדרות, תוכנת מסחר במניות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - תוכנת מסחר במניות, לא יודע עדיין ספיציפית איזה אבל תהיה כתובה ב-.NET. שימוש תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - כן, אין צורך בכרטיס מסך נפרד. כל עוד מה שיש על הלוח תומך HD, זה מספיק. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש ל…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. אהלן! ישנם שני דגמים של Asus שאני מתלבט ביניהם של מחשבים ניידים, הדגמים זהים לחלוטין כאשר ההבדל היחיד הוא במעבדים. באחד - Intel core M 5y10 ובשני 5y71. מהירות המעבד בראשון היא 2000MHZ ובשני 3200MHZ. ההבדל במחיר בין שני הלפטופים הוא 1300 שקלים. (3200 לעומת 4500). האם מוצדק? האם שווה? זאת הפינה האחרונה שנותרה לי לסגור בדרך ללפטופ החדש שלי, אשמח לעזרה. אגב, הלפטופ הוא לשימוש לימודי סטנדרטי לאוניברסיטה + סרטים ומוסיקה. תודה!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Roee Ekman,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב: א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): Office, Visual Studio/Eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כמעט ולא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפ"א, לא יותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080. עשרים וארבע או עשרים ושבע אינץ', טרם הוחלט. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא מבין בזה, מיועד לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. …

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב רק אם באמת הכרחי ולא על הבדלים לא מורגשים (לשיקולכם המקצועי) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 100 שקל מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, עריכת סאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase (מזדמן) וגיימינג (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. OVERWATCH בעיקר ורוב המשחקים החדשים שיצאו בשנה הקרובה, בנוסף משחקי MMOrpg -מהי הרזולוציה הטבעית (…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by SENCORE,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - fifa 17 , gta v, csgo, cod, battlefield, payday וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). BENQ 24'' XL2430T 1ms 144Hz 24inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …

• 0 תגובות
    • 795 צפיות
  6. Started by guyius27,

היי לכל חבריי הפורום, כהרגלי לפני כל מחשב שאני רוכש אני מתייעץ בפורום ואשמח אם תוכלו לעזור לי גם הפעם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לפי הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטשופ, אילוסטריטור, עבודה משרדית, אינטרנט וטלויזיה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטשופ, אילוסטריטור ואופיס. חשוב לציין שהעבודה על פוטושופ ואילוסטריטר היא יחסית קלה (כלומר לא קבצים מורכבים מידי ולא יותר מ3-4 שעות שבועיות) אך היא חשובה מאוד. ב) במידה ו…

• 0 תגובות
    • 775 צפיות
  7. Started by david26,

שלום לכולם, אני מבקש המלצה למחשב נייד לפי הנתונים הבאים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? טלוויזיה full hd 3. ה…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by SENCORE,

מה דעתכם על המפרט הבא: ‏מעבד אינטל Intel Core I7 6700K 4.0Ghz 8MB Cache s1151 - Tray‎ 1 31698 מאוורר למעבד ‏CoolerMaster Nepton 140XL CPU Cooler‎ 1 35313 לוחות אם למעבדי אינטל ‏Gigabyte GA-Z170MX-Gaming 5 LGA1151, Intel Z170, DDR4, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI‎ 1 37827 זכרונות ‏HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit‎ 1 39896 כרטיסי מסך ‏EVGA GTX 1080 SC GAMING 8GB GDDR5X DVI HDMI 3xDP PCI-E‎ 1 29074 דיסקים קשיחים ‏…

• 1 תגובה
    • 754 צפיות
  9. Started by Proww,

שלום חברים אני צריך בבקשה עזרה בקניית מחשב נייד ואני לא יודע איזה לקנות. מחשב נייד לצורך לימודים, גודל מסך 15.6 ושיהיה חד. תקציב עד 2000. תודה מראש חברים, זה קצת דחוף

• 0 תגובות
    • 811 צפיות
  10. אהלן, יש לי שאלה לגבי המפרט הנ"ל - https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=110825 מעוניין לרכוש אותו עם מארז antek ISK600 בנוסף לכך, מעוניין להוסיף כונן קשיח איטי יותר עם נפח אחסון גבוה - על איזה אחד הייתם ממליצים? Western Digital Caviar Blue 2TB 64MB Sata III WD20EZRZ יעשה את העבודה? יש משהו עם יחס עלות/תועלת עדיף? האם במידה ואני מוסיף את הכונן הקשיח הנ"ח עדיף לקחת ספק של 450 במקום למקרה וארצה להוסיף כרטיס מסך בעתיד? (לא רואה את זה קורה בקרוב..) כרגע במפרט מומלץ ספק 400 בנוסף, האם המארז הנ"ל יתאים לכל הקומבינציה הזו? (גם במידה ויש לשדרג את הספק) אני שואל כי במפרט הזה- https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=109553 מ…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  11. Started by erashel,

שלום, צריך מפרט עד 3.5K ללא חריגה עדיפות לחנות במרכז כמו פלונטר, עדיף שלא KSP 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K גג בלי חריגה, עדיף לכיוון ה3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך רק אם לא משמעותי בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין …

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Sagi Shtainman,

שלום, יש לי מחשב נייד חזק יחסית שקניתי לפני כמה שנים אך לא מריץ טוב כבר משחקים. אני מעוניין לקנות מחשב לצרכי משחקים בסגנון של battlefield 1 וכ'ו על הגדרות בינוניות + חלק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? )לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.battlefield 1,cod וכ'ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…

13. חברים אשמח שתעזרו לי למצוא מפרט ב7000 ש"ח לא כולל מארז ולא כולל מסך ולא כולל אביזרים נלווים בכלל (כגון עכבר ,מקלדת וכו.) את אלו כבר יש לי. (מארז קונה בנפרד פול טאוור של קולר מאסטר ומסך גם רוצה לקנות בנפרד 27" שכולל יציאה של DVI ) בעקרון אני יודע כבר את הרכיבים העיקריים שאני רוצה , השאלה רק מאיפה לקנות ואיזה חברה מכל דבר אני מעונין במעבד i7 לא צריך oc (יודע שצריך רק i5 לגיימינג. עדיין מעונין בi7) קירור רגיל למעבד שיקרר אותו בצורה טובה 16 גיגה ראם DDR4 במהירות 1600 ומעלה.. כונן לדיסקים הכי זול שיש העיקר שיריץ כמובן דיסקים במידה ואחפוץ לשים איזשהוא דיסק לוח אם שיתמוך בתקן USB 3 או 3.1 ושיתמוך גם באודיו של 7.1 (לוח טוב אך מה שנכנס בתקציב ,…

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. אהלן חברה אני רוצה לרכוש מחשב נייד עד המחיר שכתבתי, הצורך הוא לטובת תכנות, עבודה עם מכונות וירטואליות ולימודים, כמו כן אני אשתמש בו לטובת צפייה בסדרות ואלי קצת משחקים. מאוד חשובה לי הניידות שלו ויכולת הנשיאה לכן מבקש בגדול 13.3" אני חשבתי על Lenovo yoga 900, מה אתם אומרים עליו? שווה לקנות אותו או שכבר עדיף להמתין למחשבים חדשים שיצאו באופק? תודה לעוזרים!!

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by igal6666,

שלום, מבקש את חוות דעתכם על המפרט הבא: האם יש דרך להוזיל את העלויות ללא פגיעה משמעותית בביצועים? מחיר: 4387 ש"ח סוג תמונה שם המוצר יצרן אתר זמינות איפוס כמות מעבד אינטל : מק"ט: #34930Intel Core i5 6400 2.7Ghz 6MB Cache s1151 - Tray 1 מאוורר למעבד : מק"ט: #19873Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 CPU Cooler 1 …

• 19 תגובות
    • 4.3k צפיות
  16. אהלן ושלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד, עם מסך מגע (עדיפות למסך נתיק או מחשב עם אפשרות לסיבוב המסך ב-180 מעלות, דוגמת ה-Yoga) לשימוש בלימודי הנדסה. המטרה שלי שהמחשב ישמש אותי כמחברת לכל דבר, ולכן אשמח להמלצות ועצות על מחשבים עם מסך מגע שניתן לכתוב ולשרטט עליו באיכות גבוהה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח, עם אפשרות לחריגה קלה (עד 500 ש"ח), כמובן שאם יש מחשב שעונה על הצרכים במחיר זול יותר, מבורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים בעיקר, עבודה משרדית (בין השאר שימוש בתוכנות דוגמת Autocad Autodesk) ובין השאר צפייה בסרטים ומשחקים בסייסים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…

• 0 תגובות
    • 805 צפיות
  17. Started by Pilp3l,

שלום חברים, אני מחפש לחברה שלי מחשב נייד לצורך לימודים. אני לא מבין גדול במחשבים החדשים ואשמח לקבל עצה מכם. מה אני מחפש : - מחפש מחשב קל (14 אינטצ') - לא מחשב יקר מדי: אני לא יודע מה המחירים היום בשוק אבל נראה לי שסביבות 3000 ש"ח זה סביר (עדיף כמה שפחות). - שיהיה מחשב טוב, לא מחפש מחשב high end אבל מחשב טוב ואמין שאפשר להריץ בו משחקים מדי פעם (סימס למשל). - עדיפות למחשב לבן ויפה . - עדיפות לא מסך מגע! ממש תודה לכל מי שקרא ומוכן לייעץ(: ותודה גם למי שסתם קרא (: עדכון : מילוי הטופס מהחוקים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך 2. מה ש…

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. Started by Guy Erez,

אהלן חברים, לקראת הלימודים אני מתעניין ברכישת לפטופ. נתקלתי במבצע הזה: http://lp.vp4.me/ryjc ואני לא יודע אם מדובר במבצע משתלם או לא. הצרכים שלי הם לפטופ בטווח מחירים הנ״ל - עד 2000 ש״ח (עדיף פחות) עם יכולת תכנות סבירה (לומד מדעי המחשב) אבל לא הרבה מעבר. האם הוא ימלא את תפקידו? והאם מדובר במבצע משתלם או שעדיף לי לחפש במקום אחר. תודה מראש!

• 22 תגובות
    • 3.9k צפיות
  19. Started by Amit BL,

1. מה התקציב המקסימאלי?7000 (נצלו רק 4,000 כי כרטיס מסך ומעבד כבר יש) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש משהו שעלול לחסוך ושווה לציין, אשמח לדעת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכני HD, והתעסקות עם תוכנות עריכה (ווידאו ותמונות) ברמה סבירה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - Metal Gear Solid, Dark Souls, וכדומה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין ג…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Ketty V,

היי חברה, אני רוצה לקנות מחשב שיהיה בעלות סבירה והרכבתי לעצמי כזה בעלות של 4290 שקלים, מודה שרכשתי גם מערכת הפעלה כי אני לא רוצה משהו פרוץ וה-XP שלי לא בא בחשבון. אתם יכולים להסתכל לומר האם יש דברים שאני יכולה לשפר? חשוב לי לדעת להריץ משחקים ברמה בינונית/טובה (לא צריך מקסימלית) ושהעלות לא תהיה בשמיים, אני רואה שכרטיס המסך שבחרתי מסומן באדום ולצערי לא מבינה מספיק, למרות שקראתי המון. מצורף צילום של כל מה שבחרתי, האם יש המלצות לשינויים או דברים שלא ישתלבו טוב? בבקשה תעזרו

21. Started by Pandagram,

היי חברים. אני מתכוון לרכוש את הלפטופ GL502VS. (בתקציב ועונה על הצרכים) ראיתי שיש לו 3 גירסאות בארץ GL502VS-FY066T GL502VS-FY067T GL502VS-FY070T מה ההבדלים בין הגירסאות? אשמח לתשובה מפורטת כגון: בגירסה X יש כונן קשיח בגודל Y בעוד בגירסה Z זה בגודל W. תשובה שתקיף את כל ההבדלים בין הגירסאות השונות (אני מניח שאין הרבה בסה"כ) ואשמח גם לדעת על איזה מקור מידע השתמשתם - אז גם לינק שעושה זאת יתקבל בברכה

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by amitsh,

היי, עבור מחשב המויעד לגיימינג- בעיקר משחקי רשת עם כמה יכול לעזור לוח אם עם - Killer™ E2400 chip ? תודה רבה

23. היי, אשמח לחוות דעת על המפרט הנ"ל. ישמש לעיצוב גרפי קל (פוטושופ וכו) וגם קצת למשחקים. תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אפשר קצת אם אין ברירה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי קל (דו מימד- פוטושופ וכו), משחקים קלים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת + עכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? בינוני. שיהיה סביר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? א…

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. אני מעוניין לקנות מחשב נייד ומתלבט בין hp pavilion 14-al003nj http://ksp.co.il/?uin=33474&select= ל lenovo ideapad 510s 14 http://ksp.co.il/?uin=33287&select=.268..271..159..3382..3472..2183..2639. אשמח לקבל ייעוץ וחוות דעת מי עדיף מבין השניים ולמה, מוכן לקבל גם הצעות לניידים אחרים (עם נתונים דומים) 1.תקציב מקסימאלי- 3300 א.האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך: ל לנסות לחסוך ב. במידת הצורך ניתן לחרוג עד 200 2. שימושי המחשב: גלישה,סרטוני וידאו,תכנות א.תוכנות ספציפיות: visual Studio , אופן שימוש - תדיר ב.משחקים לדוגמא:פיפא, minecraft,NBA. 3. אין צורך בציוד היקפי 4. אין 5. עד כמה חשוב …

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by amitsh,

היי, רציתי לשאול, מדוע נדרש לצרף לדיסק SSD גם דיסק קשיח רגיל ? בהנחה שהמחשב מיועד למשחקים ואינני מתכנן להוריד גיגות של סרטים... האם אני יכול להסתפק בדיסק SSD בלבד ? תודה רבה לכל העונים

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים