ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
מישהו יכול בבקשה לעזור לי לבחור מחשב טוב לגיימרים 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.assassin's creed unity gta v far cry 4 crysis 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, …
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
+ Microsoft IntelliMouse Explorer מזיגזאז (150 שקל) +Microsoft - Multimedia Keyboard מזיגזאג (90 שקל) ובמקום המארז שבמפרט אני לוקח GyroTech Midi Atx BOND II USB H7650 500Watt מפנדה (190 שקל) הכל יוצא: 5120 שקל.. איך המפרט?
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. הנני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש , התומך בתוכנות הכבדות למיניהן, יתמוך בשתי מערכות הפעלה (וינדוס ולינוקס) , וישמש גם לשימוש סטנדרטי כגון סרטים,שירים, ... אה וחשוב מאוד שתיהיה גישה לאינטרנט ! קראתי חלק מן המאמרים שיש פה בפורום, ניהיה לי קצת מושג איך בערך לבחור מחשב. אך עדיין, אני צריך עזרה. והייתי רוצה גם כמה המלצות לגבי: 1)ראייה בעייתית, אני צריך מסך שלא יהרוס את העיניים , או לפחות באופן הכי לא משמעותי, מבין אלו שיש. 2)תחנת עגינה - מה זה בדיוק? האם ללא תחנת עגינה אני אצטרך לבזבז זמן כדי להפעיל התקנים מסויימים , או שהם עדיין יהיו כבר מחוברים ויעבדו בעת הפעלת המחשב? ובקיצור, האם זה הכרחי התחנת עגינה הזאת? 3)מה צריך שיהיה במחשב שלא יתחמם הרבה ומהר? 4)איך צריך לבחור ס…
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, לאחר משהו כמו 7 שנים עם אותו מחשב, הגיע הזמן להשתדרג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך תוך מתן נימוקים הגיוניים מדוע X הזול יותר ולא Y היקר יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אופיס, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני מחוץ ללופ, אבל בגדול שיריץ בכבוד כותרים גדולים ב3-4 השנים הקרובות. -מהי הרז…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מפרט לסטודנט. לא יהיה לו הרבה זמן למשחקים והוא עד עכשיו "שרד" עם GF4 MX440 (חחח הוא לא מסוגל לשחק כלום חוץ מ-StarCraft). אין צורך בכוננים אופטיים. אין צורך בשום ציוד היקפי. הרכבה עצמית. המפרט נראה כרגע בערך כך: AMD 3000 S939 BOX Winchester - שלוש שנים אחריות EPoX 9NPA+ Ultra 939 nForce4 Ultra - שלוש שנים אחריות 2x512mb Twinmos Speed Premium DDR400 - שלוש שנים אחריות Leadtek/Club3D/Albatron/Point Of View GeForce 6600GT PCX 128mb - שנתיים/שלוש שנים אחריות Seagate 160GB S-ATA NCQ - חמש שנים אחריות Compucase 6A19 NO PSU - ללא אחריות Enermax EG425P-VE Noisetaker Ver 2.0 420W - שלוש שנים אחריות 2 מאווררי 120mm Glacialtech 19dBA * אני חושב אולי לקחת מעבד 3200+TR2 מ-KSP עם שנה א…
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הרכבתי מפרט עבור מחשב המיועד לעיצוב גראפי, דגש על עוצמת העיבוד. ללא משחקים! שיהיה שקט באופן סביר ויפלוט כמה שפחות חום . מתוכנן OC בין 3.6 ל 3.8GHZ ... אני צריך את המחשב בעיקר בשביל חבילת CS3 ,וקצת לתוכנות כבדות אחרות ותוכנות תלת-מימד ו Fractal ... : Bryce,Vue,Maya,Zbrush,Poser,Terragen,solidworks TextureMaker,Apophysis,INCENDIA... עד 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי מIQPC קונה מחר !! שוקל לקחת CM600 במקום ה 590 ולוח אם זול יותר . מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1060 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ₪750 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL7 - RIPJAWS - F3-10666CL7D-4GBRH ₪539 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4650 512…
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
התקציב הראשוני היה 3500 ש"ח במפרט הזה הוא נמתח קצת. (איפה אפשר לקצץ ?) השימוש העקרי שלו הוא המרות וקידוד וידאו. והשקט די חשוב 8/10 על 3 דברים אני סגור: מעבד- I5 לוח אם- Gigabyte GAP55MUD2 ספק כח- Seasonic S12II (לגבי ההספק לא סגור) כל השאר ניתן לשינוי. מעבד: Core i5 750 1000 ש"ח לוח אם: Gigabyte GAP55MUD2 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4559&CatCode=601 590 ש"ח ספק כח: Seasonic S12II Bronze 500W http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4171&CatCode=409 370 ש"ח זיכרונות: Kingston דגם KVR1333D3N9/2G 1333MHz http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3731&CatCode=520 260X2= ש"ח 520 כרטיס גרפי: Gainward nVIDIA GeForce 9500GT Silent 1024MB DDR…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בגדול מתלבט בין i5 4690K ל i7 4790 או אולי בכלל להמתין עם כל העסק להורדת מחירים של הדור החדש 2011-3 אני יודע שה i5 ישרת אותי מספיק טוב אבל המחשבה שלי היא בעיקר קדימה, לא מחליף מחשב כזה מהר... לא רוצה שיקרה מצב שדברים "ידרשו" מינימום של i7 לא גיימר גדול, אבל רוצה שהכל יפעל כמו שצריך למקרה הצורך, בדרך כלל דפדפן פתוח עם הרבה טאבים, לפעמים סטרימינג מהמחשב. כמו שאמרתי, רוצה שהכל יפעל חלק להרבה זמן ושאני לא יוגבל בעתיד... בנוסף המלצות על לוח Z97 יתקבלו בברכה, גם פה מחשבה קדימה יחד עם אמינות (עדיפות לאסוס אבל פתוח) המון תודה **אין תקציב מוגדר אבל לא רוצה להשתגע בכלל מצד אחד אבל גם לא להתפשר כדי לא להיות מוגבל בעתיד כמו שאמרתי
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
האם אנחנו מוכנים להוציא את הסכומים האלה על איכות החומר הגבוהה? על הנדסת האנוש היחודית לאפל? על הממשק? על העמידות והיציבות? או , פשוט על התפוח הזוהר בגב המחשב, שמסמל סטטוס מסויים מעניין אותי לפתוח את הדיון הזה, כי אני עצמי מנסה להבין
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
Windows XP מערכת הפעלה Intel® pentium® D cpu 3.00 hz זיכרון RAM 2.00GB 3.00 hz Geforce 7600 GT 256mb כרטיס מסך
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש שיוכל להפעיל את כל המשחקים וגם יפעיל אותם הכי מהר והכי יפה שאפשר! אני משחק בעיקר במשחק פעולה שנקרא call of duty. המחשב שיש לי עכשיו מריץ את המשחק אבל גרוע,10FPS (למי שמבין). ואני רוצה לקנות מחשב להרכבה, אני לא מבין כל כך בחומרה ולכן הייתי רוצה שתשלחו לי מפרטים בשביל משחקים (רק משחקים!) וגם אחרי שמישהו שולח הייתי שמח שאנשים יגיבו וישפרו את ההצעות. תודה כולם! בבקשה תעזרו לי (אני נואש) :-\
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 6k-7 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים +תוכנות אנליזות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת, עכבר בסיסי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה…
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המערכת שלי היום היא i5 760 עם 8 גיגה ראם. אני מגיע ל100% ראם יותר מידי אז הגיע הזמן לשדרג אבל אני לא רוצה להשקיע במערכת הישנה הזאת ולקנות DDR3 כי זה לא משתלם כבר. אבל מצד שני עם המחירים המטורפים של הראם זה גם לא ממש משתלם עכשיו לקנות לוח אם, מעבד וראם חדשים. אז מה עדיף? לחכות שהמחירים ירדו או להשיג 16 גיגה DDR3 לבינתיים? (אני צריך רק מעבד, לוח אם וראם כי כל השאר חדש)
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן! זמן רב לא הייתי כאן. אני מעוניין במפרט למחשב חדש עבור משחקים, תכנות וצפיה בסרטים. בנוסף, אשמח אם גם תתנו המלצה למסך חדש שיותאם למחשב, עדיפות לגודל 24" לפחות, מבחינתי גם 27" זורם אם זה נכנס בתקציב. אם המלצות על מסכים לא בפורום הזה, אני מתנצל מראש על הבקשה ואפתח דיון נפרד בפורום "מסכי מחשב". ראיתי לדוגמא את המפרט המומלץ 109597 מחשב גיימינג מתקדם – Core i5 + GTX 1070 במדור "מחשבים מומלצים"; הוא נשמע מצויין וגם יותיר מספיק בתקציב עבור המסך, ההרכבה ומערכת ההפעלה, אבל מבחינתי כמה נקודות לגביו: - אני מעדיף לשדרג את הכונן הקשיח הגדול ל-2TB במקום 1TB. - האם גוף הקירור המומלץ יספיק עבור ימי הקיץ? אני כיום עם לפטופ שהיה חזק מאוד בזמנו, אבל כיום הוא ממש קורס ב…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד מסך 15.6 לאינטרנט וסרטים עד 2500 שקל כולל מערכת הפעלה * גודל המסך 15.6 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * כונן אופטי? עדיף, לא קריטי * כולל מערכת הפעלה * מעדיף שיהיה אחריות 2 שנים יש לי נסיון עם דל לטובה אבל לא חייב תודה
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעונים. המחשב הקודם שלי מקרטע תקופה ארוכה (של שנים) באופן נואש והגיע הזמן לאחר יותר מעשור להחליף אותו. אני צריך מחשב שיחזיק לי מספר שנים לא מבוטל. התקציב - כ- 6000 ש"ח. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-6500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית: תוכנות אדובי בדגש על אינדיזיין. התוכנה השימושית ביותר ביום יום: קורל דרו. עבודה משרדית של עסק: אופיס וכדו' נגיעה בעריכת וידאו קלה - קורל וידאו סטודיו תיתכן בהמשך התמקדות בתוכנות כבדות יותר בתחום עריכת הוידאו. 3. האם יש צורך ב…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום! הרכבתי מחשב ואשמח לשמוע את דעתכם. השימוש הוא לצרכי עבודה, אינטרנט וצפייה בסרטים. מה הייתם משנים? האם הכרטיס מסך הזה מתאים לצרכים מינימליים, שאולי בכלל עדיף onboard? והאם צריך עוד פתרונות קירור? תודה רבה אלון מעבד AMD Athlon II X3 450 Box ₪385 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX450WFGMBOX לוח אם Gigabyte GA-MA785GM-US2H ₪354 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950755 כונן קשיח Seagate Barracuda 7200.12 ST31000524AS 3.5" 1000GB SATA3 32MB ₪282 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000524AS זיכרון Corsair DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333MHz CL 9-9-9-27 Value ₪251 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C4G1333C9VM2 כרטיס גרפי Tw…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים . ניתקלתי באתר הזה בפייסבוק ואני רואה שהם קיבלו הרבה המלצות. אני מחפש מחשב לתוכנות אדובי מתלבט בין http://www.ecommunity.org.il/html5/ProLookup.taf?_ID=40999&did=2066&G=11998&SM=14577 ל http://www.ecommunity.org.il/html5/ProLookup.taf?_ID=43221&did=2066&G=11998&SM=14693 האם אתם מכירים את המעבד הזה ? XEON E5-1650 איפה הוא עומד יחסית ל I7 וכו? איך אני יודע איזה דור זה? (1650 משמע דור ראשון?) אני הייתי רגיל למעבדים I7 I5 I3 ואני לא מכיר את הסוג הזה של מעבדים. אשמח לשמוע עליו עוד פרטים ומה דעתכם. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לעוזרים. רציתי לדעת בכמה אני יכול למכור את המחשב שלי.. אני מעוניין למכור כי קשה לו להריץ משחקים חדשים שיוצאים בימים אלו. מעבד: Intel core i7 2600 3.4Ghz 8MB L3 Cache s1155 קירור למעבד: Arctic cooling Freezer 7 Pro rev.2 לוח אם: Gigabyte GA-H67A-UD3H זכרון: G.Skill 2x2GB DDR3 1333Mhz דיסק קשיח: Samsung spinpoint F3 1TB 7200 RPM 32MB כרטיס מסך: Gigabyte GTX460 1GB GDDR5 מארז: Antec Two Hundred ATX Mid Tower Gaming ספק כח: SeaSonic 620W Bronze Series Active PFC 12cm Fan
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
תקציב: 4000₪, עם סטייה אפשרית עד 410₪. תוכנות: GIMP, אינקסקייפ, Kdenlive, Virtualbox. אחריות: חשובה אחריות לשלוש שנים מהיבואן הרשמי. מערכת הפעלה: עדיף מחשב ללא מערכת הפעלה. גודל מסך: עדיף 15.6 אינץ' ומעלה. שלום, יש מחשב נייד שלדעתכם כדאי לקנות עם התקציב שציינתי למעלה ושאפשר להשתמש איתו בתוכנות למעלה? חשוב שהמחשב יהיה עמיד ושלא יתחמם מהר. יש כזה? -נ״ב- סדר העדיפויות לגבי המחשב: 1. עמידות ואחריות מיבואן רשמי 2. שהמחשב לא יתחמם מהר 3. גודל המסך 4. ביצועים מצאתי את הדגם Dell Vostro 15 3000 3500 VM-RD09-12485. כדאי לקנות אותו, או שלא?
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בהרכבת מחשב לגיימינג (בשביל חבר). . מה התקציב המקסימאלי? 4,000 למחשב ומסך ללא ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך, אך גם לא חייב לבזבז הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. משחקי FPS ו MOBA. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 אני מניח. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רק מסך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מקלדת, עכבר ורמקולים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש ל…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב תכני HD, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכי כבדים שיש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת ועכבר לגיימרים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך ב…
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב לי ולאחי הקטן יש מחשבים דיי ישנים...אבא שלי ביקש שאני יברר לו על שני מחשבים חדשים עם מסכים דקים (כולם מתלהבים מזה ) אם זה אפשרי בכלל ! שיהיה מחשב אחד רציני בשבילי ! שיהיה amd 64bit עם צורב דיוידי המחשב הוא בעיקר למשחקים ולאחי הקטן מחשב לא ממש רציני הוא משחק diablo2 ו fifa לא צריך משהו עד כדי כך בשביל זה... תודה מראש ! רק אתם יכולים לעשות את זה כמו שאמרתי התקציב הוא 14,000 ש"ח עריכה: רק בבקשה בגלל התקציב הנמוך אל תשימו לי מסכים של חברת ג'יפה...שיהיה משהו נורמלי בבקשה.
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
P4 2.8 800Mhz Hyper Threading Intel 865PE Chipset 256 DDR 400Mhz Geforce 5 FX5200 128mb Mag 17 CD-RW : LG 52x32x52 60GB 7200rpm 1.44 2 רמקולים + מגבר 3D מארז P4 USB מקדימה ומאחורה עכבר מקצועי עם גלילה + משטח מקלדת PS2 מקצועית כרטיס קול 128 ל-6 רמקולים אוקי , כל זה ב 3720 , ונראה לי שאוסיף עוד 256 RAM + אשנה את כרטיס המסך. האם קנייה זו משתלמת? המחשב מיועד למשחקים
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לאחותי יש את הנייד הזה: aspire 5741g של ACER. נקנה לפני שנה וקצת מ- KSP ובאופן מפתיע תוך שנה מתה הבטרייה. נתקלתי באתר הזה שהוא תוצאה ראשונה בגוגל: http://www.pcbattery.co.il/laptop_battery_desc.php?id=113197 חושב להזמין לה את הבטרייה החזקה יותר ב-270 ש"ח + 20 משלוח. איך האתר הזה? מישו מכיר? וגם האם באמת יש הבדל בין שלושת הבטריות שבלינק?
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-