ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400~ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר למשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש: שימוש תדיר, בעיקר למשחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1920*1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? MMORPG, RTS, FPS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?אני מעדיף שיהיו כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צ…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מקסימום 5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בשאיפה לחסוך כמה שיותר. גם אם זה אומר לקנות מחו"ל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימציה תלת מימדית, ככה שצריך מעבד וכרטיס מסך חזקים לרינדור קצר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות אדובי (פרימייר, אפטר אפקטס) בנוסף למאיה, בלנדר וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בדברים הבאים: מקלדת, עכבר…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט ואופיס וגם סרטים וסדרות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף 14" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף שיהיה גם SSD למערכת ההפעלה ואחד נוסף לכל השטויות * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק DELL מעדיפים לקנות מאייבורי או KSP תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, בניתי מפרט, שאני חושב שיתאים לי, אבקש את דעתכם, ואם יש החלפות שכדאי לעשות, אשמח לדעת עליהם. בעקרון על רוב החלקים אני סגור, חוץ מהמארז, ש4 שעות של שיטוטים לא הביאו אותי להחלטה שמה שבחרתי יותר טוב ממארזים אחרים מוצעים. [table][tr][td] № Code Product Price Quant. Summ 0 7914 Coolermaster RC-532 Centurion eXtreme PS380W Case 487.00 ₪ 1 487 ₪ 1 6652 Geil 1GB (512MB X 2) DDR2 533 Dual Channel Value Memory 659.00 ₪ 1 659 ₪ 2 7789 Gigabyte FX6200 Turbo GV-NX62TC256D8 PCI-e 256Mb 128 bit Bulk Video Card 355.00 ₪ 1 355 ₪ 3 6595 Gigabyte GA-8I945PG Intel 945PG Motherboard 618.00 ₪ 1 618 ₪ 4 8284 Intel Pentium D 2.66GHz 2X1M Cache 805…
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב, יש לי מסך של LG: גודל המסך: 19" לכן, אני שמתי רק כרטיס מסך אחד, בעתיד אני אשדרג את המסך ואיתו אקנה עוד אחד לCF... אני מקווה שהמחשב שקט מאוד, מהיר וטוב מאוד למשחקים של היום ושל מחר!
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכה (פוטושופ), תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, Divinity וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
במחשב נייד של החברה lenovo G550 האח הקטן שלה תלש 6 מקשים שאי אפשר להחזיר אותם למקומם כפי שהיו (כלומר התופסן מאחורה נשבר חלקית/מלא). היכן ניתן להרכיב חמדש את המקשים הנ"ל באיזור באר שבע, ומה העלות? כמו כן, כמה עולה להחליף את כל המקלדת לאחת נוחה יותר באיזור באר שבע, ומה העלות?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך, אבל עדיך שיחזיק עוד שנה מאשר לחסוך פה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: לא רוצה הגבלה. כל דבר שיוצא בשלוש שנים בקרובות לפחות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: יש לי מסך גרוע של 4:3, מתכנן לשדרג מתישהו למשהו רציני. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמובן 3. האם יש צורך בציוד הקפי: כלום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע …
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מחשב אינפיניטי כבר חצי שנה קניתי אותו יד 2. עכשיו עשיתי לו פירמוט ואין לי דרייברים ללוח שלו. אין לי מושג מה שדגם של המחשב, בביוס כתוב : realtek RTL811B/ 8168/B חיפשתי דרייברים ,מצאתי משהו שלא עובד בכלל. אשמח לעזרה...
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בחיפוש בארה"ב אני מוצא די הרבה, אבל פה אני מוצא ממש חנויות בודדות והמחירים נראים כאילו לא עדכנו אותם הרבה זמן. למישהו יש רעיון איפה אפשר להשיג?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לעוזרים! חברה שלי מתחילה עוד מעט לימודים והיא צריכה לרכוש מחשב טוב לגרפיקה. אני לא יודעת בדיוק מה יהיו התוכנות אבל אני בטוחה שחלק מכם יודעים בטח משהו בסגנון של PHOTOSHOP, 3Dmax, ILLUSTRASOR וכדומה. איזו חברה הכי מומלצת למחשב גרפי? 1. HD צריך להיות מעל 200 ג'. 2. מסך 15.4 אינצ'. 3. עדיפות למחשבים קלים ושקטים. 4. בנוסף היא רוצה לרכוש תחנת עגינה. 5. כרטיס מסך מטורף שיריץ את כל התוכנות הכבדות של העיצוב הגרפי. 6. מעבד חזק ויציב. 7. 4 כניסות USB. 8. צורב DVD. אם אתם יודעים עוד על דברים שהיא זקוקה להם במחשב אשמח לשמוע בתודה, מורן.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני איתן בן 15 ואני צריך את העזרה שלכם! אני מחפש להחליף את המחשב שלי ( duol core 2GB ram בקצרה) למחשב חדש, עיקר השימוש שלי הוא עריכה בפוטושופ שאני צריך להשתמש באופן יום יומי (מה שלא קל עם 2 ג'יגה ראם) אז אני אצטרך הרבה יותר ראם מזה, והייתי רוצה אפשרות להריץ משחקים אבל לא דברים רציניים (need for speed למיניהם). נכנסתי לאתר של KSP והשתמשתי בבניית המחשב שלהם תוך קריאה של מדריכים והסברים על לוחות אם, מעבדים כרטיסים וכ'ו והגעתי לכמה דברים שאני חושב שמתאימים לצרכים שלי. לא סיימתי עם זה כי יש דברים שהלכתי בתוכם לאיבוד ולא הבנתי מה לבחור אז אני אשמח אם תגידו מה טוב, מה צריף להחליף, מה צריך להוסיף וכל מה שאתם יכולים לעזור לי בו! יש לי מסך של פיליפס עם חיבור DVI אבל…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
דבר ראשון אני חדש כאן ;D. אני לא מבין גדול אבל מקווה להשתפר. הנה המחשב הנוכחי שלי: CPU Type Intel Pentium 4A, 2266 MHz (17 x 133) Motherboard Name Intel Billings 2 D845EBG2 (6 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio) Motherboard Chipset Intel Brookdale i845E System Memory 256 MB (PC2100 DDR SDRAM) Video Adapter GeForce4 MX 420 (64 MB) Video Adapter NVIDIA GeForce4 MX 420 (Omega P 1.5672a) (64 MB) 3D Accelerator nVIDIA GeForce4 MX 420 Monitor צג ברירת מחדל Multimedia: Audio Adapter C-Media CMI8738/C3…
-
- 26 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. החלטתי לקנות מחשב חדש כי.. טוב, לא מאחל לאף אחד לעבוד עם הגרוטאה שאני עובד כאן עכשיו. התקציב שלי הוא 5000, שזה המקסימום במקסימום, בבקשה תשתדלו לא לעבור אותו. השימושים שלי הם בעיקר הפעלת תוכנות רבות בו זמנית, תכנות (רק מתחיל ונכנס לזה חזק), מוזיקה סרטים וסדרות (320GB?), ומשחקים פחות או יותר כדוגמת Football Manager, משחקי מרוצים יחסית כבדים, Unreal Tournament ומשחקים דומים, אבל בעיקר בעיקר משחקי אסטרטגיה (מהחדשים והטובים ביותר). הרכיבים העיקריים שחשבתי עליהם הם מעבד Q6600, זיכרון 2/4GB, כרטיס מסך 8800GT מהזולים ביותר או 9600GT חזק, מארז CM690.. חשוב לציין שאני לא קונה מחשב חדש כל שנה, אני מעוניין במפרט החזק ביותר שכמובן יחזיק לזמן הרב ביותר, ואם אפשר אז שיה…
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעוניין לדעת מה דעתכם על שווי המחשבים הבאים ;D מחשב 1: מעבד - Pentium D 2.8Ghz(כפול ליבה) + קרור איכותי של AC לוח אם - ASRock 775VM800 כרטיס מסך מובנה בלוח אם זכרון - 1Gb PC2700 ספק כוח - 400W ג'נרי כונן קשיח - 80Gb צורב DVD של LG מחשב 2: מעבד - Sempron +2500 לוח אם - Albatron kx18dspro כרטיס מסך - Gigabyte RADEON 9600 Pro זכרון - 1Gb PC2100 ספק כוח - 400W ג'נרי כונן קשיח - 80Gb צורב DVD של סמסונג מסך: LCD 19, Samsung 932bf בלי שריטות בלי פיקסלים שרופים. *2 המחשבים עובדים תקין ומריצים windows 7 בלי בעיה. *למחשבים יש מארז ג'נרי אם מאוורר אחד מאחורה.
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב לי ולאחי הקטן יש מחשבים דיי ישנים...אבא שלי ביקש שאני יברר לו על שני מחשבים חדשים עם מסכים דקים (כולם מתלהבים מזה ) אם זה אפשרי בכלל ! שיהיה מחשב אחד רציני בשבילי ! שיהיה amd 64bit עם צורב דיוידי המחשב הוא בעיקר למשחקים ולאחי הקטן מחשב לא ממש רציני הוא משחק diablo2 ו fifa לא צריך משהו עד כדי כך בשביל זה... תודה מראש ! רק אתם יכולים לעשות את זה כמו שאמרתי התקציב הוא 14,000 ש"ח עריכה: רק בבקשה בגלל התקציב הנמוך אל תשימו לי מסכים של חברת ג'יפה...שיהיה משהו נורמלי בבקשה.
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
Intel Pentium 4 1700MHz Asus P4S333-M Inno3D Geforce 2 MX 400 Unknown 256 Ddr Sdram PC2100 Maxtor 20Gb 5400 RPM CD-Rom 52X Generic White & Blue Generic Case Tech-No 300W Power Supply Mitsumi 1.44 Floppy Drive אם שכחתי משהו תגידו לי ואני יוסיף... בתודה מראש imac!
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב אני מעונין לרכוש מחשב שולחני חזק למשחקים לגיימר בינוני ומגוון שמושים אחרים. המחשב צריך לשמש למיגוון מטרות כגון גרפיקה ווידאו ברמה ביתית חובבנית, משחקים, אופיס, סרטים . ארצה להשאר בהשקעה של עד 3500 ₪ על המחשב כולו. רשמתי מפרט עקרוני לפי הצעת מחיר שקבלתי לאחר כמה עצות שקבלתי בפורום כאן. אם יש המלצה לחלופה במחיר דומה אשמח לשמוע. חשוב שהמחשב יכול לעבוד במאמץ ועם ספק כח איכותי ומארז איכותי מאוורר היטב. מאידך איני רוצה להשקיע יותר מדי במארז ובספק מעבר למשהו אמין וטוב.רשמתי כאן 2 חלופות. שמתי כאן 2 חלופות ללוח אם . חשוב שיהיה יציב ואמין ואולי עם אפשרות קטנה ל OC בעתיד. [table] [tr] [td]מעבדי אינטל: Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray[/td] [/tr] [tr] [td] [/t…
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כאשר בנאדם נכנס לפורום ומבקש "בנו לי מפרט בתקציב X", כולל מסך לא כולל מסך זה לא משנה כרגע. אז בונים לו את המפרט בדיוק בתקציב שבו הוא ביקש, אבל לא מתחשבים בכך שרובנו, ואני מדגיש רובנו לא קונים את המחשב במזומן בתשלום אחד. ככה שהבנאדם בא לחנות ואומרים לו שהוא צריך להוסיף עוד 500-600 שקל בהתאם למס' התשלומים, זה לא נעים אם בכלל הוא מסכים.
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
Windows XP מערכת הפעלה Intel® pentium® D cpu 3.00 hz זיכרון RAM 2.00GB 3.00 hz Geforce 7600 GT 256mb כרטיס מסך
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ה-ASUS R2H של אשתי בשלבי גסיסה ואני זקוק למחליף ראוי לפני תחילת הסמסטר בעוד שבוע (היא מרצה באוניברסיטה). תקציב: עד 2K אבל עדיף כמה שפחות. יש גם גמישות כלפי מעלה אם יש הצדקה של ממש. שימושים: הצגת מצגות, עבודה מזדמנת עם מסמכי OFFICE, הצגת סרטים (לא HD), השמעת מוזיקה. דרישות מיוחדות, לפי סדר עדיפות: 1. קל, קטן וזול ככל האפשר. 2. עמיד ככל האפשר (10 - 11 הרצאות בשבוע במקומות שונים) + אחריות מ"בית טוב" (לא לקנות מeBay למשל). 3. מערכת הפעלה XP. לא שום דבר אחר. 4. חובה יציאת VGA מובנית ללא מתאמים או שטויות. 5. רזולוציית מסך גבוהה זה בונוס אבל שתהיה סטנדרטית (אחרת זה יותר בעיה בחיבור למקרנים ישנים בכיתות). 6. BT רצוי מאוד עד הכרחי. 7. WiFi ממש לא קריטי. 8. מסך מגע …
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1.מה התקציב המקסימאלי? -5K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -להתפרע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 250ש"ח 2.מה שימושי המחשב - א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:מקלדת,עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. -לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?- לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? -8 6. האם מתוכנן OC? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? -כן קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) …
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני שוקל לקנות מחשב נייד עם מסך מסוג HD glossy WLED display with TrueLife רציתי לשמוע מניסיון שלכם מהם החסרונות של מסך מבריק שכזה ובאילו מצבים החסרונות האלו בולטים? תודה רבה רומן
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמו שכבר אמרתי אני צריך מחשב חדש, לשימושים ביתיים שהם בעיקר גלישה, עבודה משרדית ומידי פעם גם תכני HD ומעט משחקים (לא על הגדרות מקסימליות) התקציב שלי הוא באיזור האלפיים שקל ללא ציוד הקפי עם שאיפה לחסוך כשהמטרה היא ליצור מערכת ביחס עלות-תועלת-אמינות מקסימלי עקב התקציב המוגבל והעובדה שהמערכת לא צריכה להיות חזקה במיוחד חשבתי על מערכת מבוססת AMD המחשב הולך להיות בשימוש יום יומי די אינטנסיבי לא כזה קריטי לי העיצוב והשקט של המארז אך שיהיה בגבול הטעם הטוב. אחרי סיוט שעברתי עם אייבורי חשבתי הפעם לקנות את המחשב מ IQPC באשדוד אבל אם יש חניות מומלצות אחרות מאיזור אשקלון-אשדוד אז זה לא כזה משנה לי לא צריך שתהיה אפשרות ל OC או לשדרוג עתידי. תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-