ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
-
אני מחפש לקנות מחשב. המטרה שישמש ל HTC VIVE (מערכת מציאות מדומה) על פי הדרישות שלהם באתר הם ממליצים על המפרט הבא: GPU: NVIDIA GeForce® GTX 970 / AMD Radeon™ R9 290 equivalent or greaterCPU: Intel i5-4590 / AMD FX 8350 equivalent or greater RAM: 4GB+ בהתאם למפרט הזה ניגשתי לשתי חנויות באחת נתנו לי את המפרט הבא: מעבד i5 4590 3.3ghz 6MB 1150 tray מאוורר למעבד ALPINE 11 REV2 ARCTIC COOLING לוח MSI H81M-E34 1150 DDR3 כרטיס מסך GIGABYTE NVIDIA GEFORCE GTX970 4GB דיסק 1TB 7200 SATA ספק 500W IN WIN FAN12 זיכרון RETAIL ADATA 8GB DDR3 1600MHZ מארז טרמלטייק V3 מחיר כ-3,900 ש"ח החנות ה…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, זקוק להמלצות למחשבים ניידים יחסית חזקים לצורכי גיימינג וקצת עבודה. כיום אני פשוט משחק על המיטה כי אין לי מקום לשולחן בחדר, גם נוח לי ככה. יש לי כרגע Lenovo y50-70 ואני קצת פחות מרוצה ממנו, הוא כבר לא מריץ משחקים כמו פעם והבעיה הכי נוראית שלו זה החום הבלתי נסבל שמשוקף למקלדת ככה שאחרי פחות משעה של משחק אני צריך כל כמה דקות להוריד את היד שלי מwasd לצד ולנער אותה כדי שתפסיק להרדם לי ושאני אוכל לשלוט באצבעות שלי בצורה נורמאלית - קיצר נוראי חחח אז: 1. מה התקציב המקסימאלי? אין לי ממש הגבלה כל עוד זה שווה את זה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל לא בטוח כמה אפשר בכלל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. אני חדש בפורום וקראתי את החוקים. לא הייתי בטוח אם לפתוח את הדיון כאן או ב"לוחות אם, זכרונות ומעבדים", והחלטתי לפתוח כאן, מצטער אם טעיתי. טוב אז ככה: כרגע יש לי Pentium 4 1.6ghz Intel MB 512MB SDRAM (אני חושב שג'נרי) Asus Geforce 4 Ti4600 Maxtor HDD 40GB Generic case ואני רוצה להחליף לוח אם, זכרונות, מעבד ומארז+ספק. המפרט מיועד למשחקים כבדים ואולי OC בינוני עוד שנתיים. הנה מה שאני רוצה: Pentium 4 2.8c MSI Neo2-S או Asus p4p800 Samsung 3200 512MB DDR x2 או Giel 3200 Golden Dragon Value 512MB DDR x2 Antec 1080AMG Tower+430w P/S + עוד מאוורר 80mm לאנטק את הכרטיס מסך אני משאיר (הוא די טוב לא?) זה יוצא בערך 4250 ש"ח בPCH (יש שם מחירים די טובים ביחס לשא…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, היום בזמן ניקוי הנייד לחצתי בטעות על הכפתור של המדיה סנטר בצורת הבית ליד כפתור ההדלקה, לאחר שהמחשב נדלק והמדיה סנטר עלה ניסיתי לכבות ולהעלות את הוינדוס בצורה נורמלית אך זה לא נתן לי. ניסיתי לכבות לגמרי ולהדליק בצורה רגילה ואז זה התחיל להציג הודעות שהעותק של הוינדוס איננו מזוהה ובמקום להעלות את וינדוס ויסטה הוא מעלה כעת מן פאנל פתרון בעיות של דל שמנסה כל פעם לסרוק בעיות אך לא מוצא דבר ועושה ריסטרט למחשב. המחשב הוא כאמור dell inspiron 1520 ומותקן עליו וינדוס ויסטה, אני חשבתי לפרמט אך המחשב לא עושה Login לוינדוס כך שהמחשב לא מזוהה ברשת הביתית ואין לי שום דרך להעביר את הקבצים החשובים לי. אנא הציעו לי מה לעשות, והאם זאת בעיה ידועה. גם אם אין פתרון הציעו לי דרכים שבו אוכל…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי כולם. הגיע הזמן להחליף את המחשב שלי (שעשה עבודה מעולה!) באחד חדש, שיסחוב קצת יותר טוב. מה שקורה זה ככה: יש לי תקציב של 4000 שקל, ויש לי את המחשב הישן שלי, תיכף אתן את המפרט. המטרה היא להעמיד שני מחשבים: אחד הכי חזק שאפשר, השני - הדבר היחיד שחשוב בו, שלא ישרף. אז מצידי שיהיה ספק חלש, ושיהיה מארז חלש. המחשב החלש הולך לאבא שלי, שמתשתש בו לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט. אני לעומת זאת, גיימר אובססיבי. אז כאמור, המחשב הישן שלי הולך לאבא. למרות זאת, יש במחשב הישן שלי כמה דברים ששוה לשמור למחשב החדש: 1. ספק כוח אנרמאקס 400W (לא זוכר את הדגם, כתוב עליו totalpower 400w). 2. מארז LEXA בלאקליין. 3. שני הארדיסקים ושני צורבים (= במפרטים לא צריך להוסיף הארד דיסק או צורב, לשני המחשבי…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברה קיבלתי את המפרט הבא כהצעה : intel e7200 core 2 duo gigabyte ga-g31m-s2c ואני חושב להוסיף עוד 200 שח ולקחת את p43 במקום זיכרונות kingston ddr2 800mhz 2gbX2 מארז SETO 1000 דיסק קשיח SEAGATE 1TB צורב DVD SONY כרטיס מסך gtx 275 gygabyte gv-n275ud-896h ספק כוח thermaltake 500 w נקי אני קצר בכסף סכ"ה 4100 או 3900 תלוי בלוח אם מה אתם אומרים ? במיוחד בקשר לגודל המארז כפונקציה של קירור והאם הספק יספיק ? המוכר אומר שזה יספיק מעל ומעבר אני לא יודע ... תודה
-
- 34 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
[TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=class: cartcol2t, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2, align: center]מוצר[/TD] [TD=class: cartcolpricet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מחיר יח'[/TD] [TD=class: cartcolqntt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]כמות[/TD] [TD=class: cartcolfinalt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]סה"כ מחיר[/TD] [TD=class: cartcoldelt, bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: cartcolcode, bgcolor: #FFFFFF, align: center]B001[/TD] [TD=class: cartcolpic, bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=class: cartcoldetail, bgcolor: #FFFFFF, align: center]הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel[/TD] [TD=class: cartcolprice, bgcolor: #FFFFFF, al…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תכנות ועיצוב גרפי לפעמים משחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא הבנתי מה זה * רזולוציית המסך? אני יודע ש15 אינץ זה טוב אם מישהו יכול להגיד לי כמה זה 17 אינץ? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין משהו מיוחד * משקל רצוי? שפשוט לא יהיה כבד מידי מקסימום שיהיה אפשר לסחוב בתיק * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא ממש שיהיה רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה אפשרות לחבר למספר מסכים * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעלה 750G * כונן אופטי? לא חובה אבל יהיה טוב לעתיד * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? יעזור אם יהיה * האם בתקציב צר…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מבלי לאבד איכות, ודאי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600, למרות שאני ממש אשמח לחסוך כסף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים, כולל אלו העתידיים מסך 1920x1080. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש אבל לא נכלל בחישוב כרגע. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל,…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט הבא: מעבד: 1549 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + Gigabyte H170-Gaming 3 S1151 זכרון: 209 ₪ - * מבצע * - 8G Kingston HyperX FURY DDR4 2400Mhz CL15 כרטיס מסך: 1649 ₪ - * מבצע עם משחק * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 OC 1114Mhz 4G + DIVISION דיסק קשיח: 299 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 120GB SATA III באנדל (מארז + ספק): 535 ₪ - * מבצע * - Antec GX300 Window + ANTEC 650W 80+ MODULAR קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 מחיר סופי: למזומן 4360 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 4447 ₪ המחשב מיועד בעיקר לגיימינג (ותכנות אם זה רלוונטי למשהו), הוא ירוץ לפעמים על מסך 19'' ולפעמים על 37'' 10…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה אמור להספיק? לא צריך את הדגם המטורף ביותר, רק אחד שיספק חוויה טובה. שימושים - יוטוב, סטרימינג, צפייה בסרטי HD (לעניין 4K, ממש לא באופק).
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי היום ממישהו מחשב נייד חדש עם אריזה ועם הניילונים.. ידעתי שהמחשב חלש אבל כנראה שלא הבנתי עד כמה.. המחשב בקושי זז ומנהל המשימות מראה לי שימוש CPU של 80 אחוז ושימוש זיכרון של 1.5-1.7 זכרון (מתוך 2) השאלה שלי אם אני אשדרג את הזיכרון הנייד ל4 GB האם זה יספיק? האם מהירות המחשב תשתפר פלאים? אם לא מה עוד צריך לשדרג עבור שימושים בסיסיים? גלישה במספר כרטיסיות במקביל, מוסיקה, וכו' צרפתי תמונה של המפרט.. תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בהרכבת מפרט... עד כה הייתי עם ניידים, ואני עובר לשולחני, היות ועבר זמן רב מאז הייתי עם שולחני - לצערי כבר לא מבין מאוד ברכיבים ואיכותם, אלא רק בדרישות ומספרים... אפילו ברמת מעבד אני לא בטוח - חבר המליץ לי על i7, ובחנות מתמחה הציעו לי מפרט ל i3....קיצר, מבולבל אז ככה, המחשב הוא לצורכי משרד (אינטרנט, OFFICE, קצת תוכנת SPSS - סטטיסטיקה שהיא מעט כבדה). בנוסף, הורדות, הרצת סרטי HD ובשאיפה גם הזרמה אותם ל PS3. יש צורך בציוד היקפי (מסך - לא יותר מ 19 א"א אין הבדל גדול במחיר, צורב, מקלדת, עכבר, לא צריך רמקולים). חשוב לי לחסוך איפה שאפשר, אבל לא ע"ח איכות פריטים, היות ואני לא מעוניין לתקן/להחליף/לשדרג תוך שנה. אני לא זקוק לזיכרון עצום (לאחר התקנות בסיסיות -…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב כולל מסך, כבר השתגעתי מכל מה שקראתי ואני צריך עזרה של אנשים שמבינים עניין. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 10K, אפשרות לחריגה קלה. אם אפשר לחסוך זה מעולה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב בעיקרון מיועד למשחקים כבדים. BF3, BF:MOHW, CODMW3 ו- בלק אופס 2 שאמור לצאת בקרוב. אני מעוניין שהכל יהיה ב-ULTRA וגם בעתיד הקרוב ככה. לגבי מסך אני גם מעוניין אשמח להמלצות. האם יש צורך במסך 3D? האם זה נוח לשחק ב-3D משחקים? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקלדת ועכבר נוחים למשחקים. יש צורך באוזניות גם. 4. האם יש רכיב שא…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המערכת שלי היום היא i5 760 עם 8 גיגה ראם. אני מגיע ל100% ראם יותר מידי אז הגיע הזמן לשדרג אבל אני לא רוצה להשקיע במערכת הישנה הזאת ולקנות DDR3 כי זה לא משתלם כבר. אבל מצד שני עם המחירים המטורפים של הראם זה גם לא ממש משתלם עכשיו לקנות לוח אם, מעבד וראם חדשים. אז מה עדיף? לחכות שהמחירים ירדו או להשיג 16 גיגה DDR3 לבינתיים? (אני צריך רק מעבד, לוח אם וראם כי כל השאר חדש)
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
-
מעבד: AMD Athlon FX-53 קירור: ZALMAN CNPS9500 -cu לוח-אם :Gigabyte K8NSNXP-939 זכרון: OCZ Titanium DDR400 1024x2 2-3-2-5 כרטיס מסך: Radeon X800XT PE קירור: Arctic Cooling ATI Silencer 5 Rev.2 כרטיס קול: Soundblaster Audigy2 ZS Platinum Pro הארדיסק: WD Raptor 36GB SATA מארז: TermalTake Xaser III V200A ספק-כח: OCZ PowerStream 520W רמקולים: Creative Inspire 5.1 זה מחשב קיים אצל מישהו. הוא לא ב-OC וראיתי אותו בפעולה. הוא מריץ את FEAR (כשרוב ההגדרות גבוהות ) חלק ושיחקתי גם בקווייק 4, פאר קריי וHL2 אחלה מחשב. (שידרוג רציני מהפרסקוט 2.8 וה 9600PRO שלי) הוא רוצה 7000 ש"ח. כמה הוא באמת שווה לדעתכם? תודה
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כולל הכל.... תודה רבהההההההההההההההה
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. אני מחפש לפטופ סביר שישרת אותי למשך שלוש השנים הבאות. התקציב המקסימלי הוא 3,000 ש"ח. * מטרות המחשב? תכנות (בפרט מטלאב), אופיס, גלישה באינטרנט (באופן טיפוסי יש לי 10 טאבים פתוחים בדפדפן). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-17 אינץ'. מעדיף מאט. * רזולוציית המסך? 1200x800 לפחות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת גדולה, רצוי עם numpad. * משקל רצוי? עד 3 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עם בהירות מלאה, Wifi כבוי ושימוש לא אינטנסיבי (כמו כתיבה בוורד או אקסל) אני מצפה שהוא יחזיק מעמד לפחות שעה וחצי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, Expre…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לשני מפרטים לצרכי עבודה משרדית לפי הפירוט מטה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך - 2,500 ומטה בעדיפות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר - המון אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך חוות דעת על המפרט שהרכבתי ליפני שאני מזמין את החלקים. מעבד - Intel Core i7 6700 3.4Ghz 8MB Cache s1151 - Tray - 1,590 - http://ksp.co.il/?uin=28300 קירור למעבד - Corsair Hydro H60 High Performance Liquid CPU Cooler - 362 - http://ksp.co.il/?uin=13032 לוח אם - http://ksp.co.il/?uin=28072 - 1,080 - לוח אם Asus MAXIMUS VIII RANGER LGA1151, Intel Z170, DDR4, 3xPCI-E, HDMI, DP זיכרונות - G.Skill Ripjaws-4 2x8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit - 560 - http://ksp.co.il/?uin=28208 כרטיס מסך - Asus GTX980 STRIX OC DirectCU II 4GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E - 2,590 - http://ksp.co.il/?uin=24956 דיסק קשיח …
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
זקוק לעזרה בהרכבת מפרט... 1. התקציב גמיש ובסביבות 6000 ש"ח, ניתן לחריגה אם צריך. מה שחשוב הוא מענה לצרכים והתמורה למחיר. 2. המחשב ישמש בעיקר לעבודה בתוכנות משרדיות ואינטרנט, וכן יריץ כמה מכונות VMWare עם סביבות עבודה של מחשבים אחרים שאני נותן להם תמיכה. שימושים נוספים: HTPC עד 1080P (כרגע יחובר ל-CRT TV. שידרוג ל-FHD TV מתוכנן בתוך שנה), ועריכת סרטים (Sony Vegas) בתדירות של אחד לשבוע או שבועיים. השאיפה היא לחבר למחשב עד 5 מסכים, 1X DELL 2709W קיים כבר. "3X DELL 22 או דומים ו- 1X FHD TV כאמור בתוך השנה הקרובה, בינתיים יחובר ל-CRT TV של טושיבה 34". המחשב לא אמור לשמש למשחקים. 3. אין צורך בציוד היקפי. את המסכים הנוספים אקנה מאוחר יותר. אולי אחליף עכבר (בסט MS-1000 העכבר לא …
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד חדש. אתחיל ואומר שאני לא גיימר (טוב נו, אולי קצת..) , לא משתמש בתוכנות כבדות וסביר להניח שאת רוב חייב המחשב יבלה בהרצת יישומים פשוטים בבית כמחשב משני (מול הטלוויזיה..). אממה, אני אוהב את הצעצועים שלי - "בעלי מקדם פוזה גבוה". המחשב הנייד הקודם של אבד ויש לי החזר מהביטוח של עד 6000 ש"ח להחלפתו בחדש כך שהתקציב מכובד למדי לדרישות שלי.. עשיתי קצת הרבה סקר שוק והגעתי למס' פיינליסטים: HP ENVY 14 - חמוד מאוד אבל הבנתי שהוא מאכזב ללא מסך ה RADIANCE שהופסק יצורו. HP ENVY 17 - תחליף DESKTOP גדול כבד ועתיר בפיצ'רים ובחיבורים - איכותי מאוד, מגיע עם 2 בטריות, בלוריי ו 1080P. ASUS G53 - מחשב גיימרים דנדש עם מפרט מטורף למחיר ולגודל - 1080P, GTX460 1.5GB מק…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-