ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח עם חריגה קטנה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש למשחקים לדוגמא: דיאבלו 4, cyberpunk, starfield 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כבר הארד דיסק. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, יצרתי את המפרט הבא https://ksp.co.il/t/2EVyj8 - לקחתי מפרט קיים ושניתי/שפרתי כמה חלקים. תודה על העזרה שאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב, לא יודע מה ההבדל במחיר בין שקט לרועש, אשמח לשמוע 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציי…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
המחיר והזמינות בארץ ממש לא רלוונטיים. בעל משקל יחסית קל. זמן סוללה גבוה כמה שאפשר. חובה שיהיה מצלמה ומיקרופון מובנים. מסך עד 15.5 אינץ - לא משנה 16:9 או 4:3 לשימוש סולידוורק (כמו אוטוקאד).
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, קניתי מחשב dell inspiron 1525 מעבד intel dual core 2 T5750 2 ג'יגההרטס אני יודעת שהסוללה אמורה להספיק ל3 שעות בערך. ואצלי, לאחר טעינה מלאה, הסוללה יורדת ונגמרת תוך בערך שעתיים וקצת כשאני עובדת באינטרנט . הורדתי את הבהירות של הצג וזה לא ממש עוזר. מה גם, ברגע שאני מנתקת את הלפטופ מהחשמל, האחוזים של הסוללה יורדים בשניות ל- 98 אחוז. המחשב חדש , נקנה לפני מספר ימים, ביצעתי טעינה ראשונית של 24 שעות ונאמר לי שאני יכולה לעבוד עליו בזמן של הטעינה הראשונית. האם זה תקין? במידה והסוללה לא תקינה, האם האחריות של דל מכסה את זה במיוחד אם מדובר במחשב חדש? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבדINTEL CORE I7- 4790 מארז + ATX ספק W550 ZUMAX PRO לוח אם ASUS H97M-PLUS כרטיסי קול + רשת + מסך מובנים בלוח KINGSTON 8G DDR3 1600Mhz דיסק קשיח W.D 1T 7200RPM צורב SATA DVD כרטיס מסך GEFORCE GT610 1G PCIE מחיר 3350 ש"ח ברשותי GTX 750 TI השימוש העיקרי למכונות וירטואליות קצת גיימינג אני מחפש מחשב עד 3400 ש"ח מה אתם אומרים? יש מה לשפר בתקציב עד 3400 ש"ח? - - - תגובה אוחדה: - - - 1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מכונות וירטואליות, תכני hd,קצת גיימינג…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8.5K~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל הולך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מדמי טיסה, מכונות ווירטואליות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). DCS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DCS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" 1920 x 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כבר עבר די הרבה זמן מאז שהתעדכנתי במה שקורה בעולם החומרה אז אני יצטרך את עזרתכם בבחירת חלקים חדשים למחשב שלי. המחשב מיועד בעיקר למשחקים אבל אני רוצה גם לעשות OC גדול ככל האפשר למעבד ולכרטיס מסך. אני מעונין לעשות OC גם בשביל לשפר את הביצועים וגם קצת כמו תחביב או עיסוק לזמן החופשי. עכשיו, אני לא צריך מפרט שלם בגלל שאני יקנה מחבר שלי את ה- X1900XTX שלו בגלל שהוא קונה כרטיס חדש. גם ספק אני לא צריך בגלל שיש לי כבר את ה- OCZ ModStream520W והוא אמור בקלות להספיק לי לבינתיים. הנה מה שאני כן צריך: 1) מעבד + קירור 2) לוח אם 3) 2GB זכרון 4) שתי דיסקים קשיחים 250GB ב- RAID 0 5) מארז קריר ומרווח 6) קירור טוב לכרטיס מסך כל זה בתקציב של 9,000 ש"ח. זו לא חובה לבזבז את כל התקציב אבל…
-
- 30 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית, HD, עריכת וידאו קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב 5. עד כמה חשוב…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המוצר הבא: http://www.dealextreme.com/p/34-54mm-express-to-usb-3-0-card-for-notebook-max-5-0-gpbs-50747 למשהו יש ניסיון עם כרטיסי הרחבה כאלו ל-express card ויודע אם הם עובדים כמו שצריך? (אני לא מדבר על מודם) אם למשהו יש כרטיס דומה, ויכול להגיד מה הביצועים זה אפילו יהיה עדיף
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? אני לא ממש יודע אבל אני חושב עד 2K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך כמה שאפשר אבל אם יש מצב לחריגה אז אני אשמח לראות את האפשרויות הקיימות. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? Windows Server 2008 RC2 Hyper-V וגלישה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Windows Server 2008 RC2 Hyper-V ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המ…
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד לעבודה עם פוטו שופ ואני צריך גם תחנת עגינה. לפי מה שאני יודע, המחשב שאני צריך הוא בעיקרון מולטימדיה והם לא באים עם תחנת עגינה, ואלו שבאים עם תחנה אלו מחשבי מנהלים שלא מתאימים לי. מישהו אולי מכיר מחשב מולטימידה שיש לו גם תחנת עגינה? תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היום קיבלתי דרך שליח מחשב נייד חדש HP .המדבקה שעל הקרטון תלושה .המחשב מבפנים נראה בסדר .מה זה יכול להיות?האם זכותי לקבל קרטון סגור הרמיטי או שלפעמים זה כך?נתתי לשליח לכתוב בתעודת המשלוח שהקרטון לא היה סגור.המחשב נקנה מאתר וואלה שופס.האם כדאי בכל מקרה להחליף לאחד בראיזה סגורה?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
זה דרוש? , עם כן אז לכמה זמן? עם לא אז מותר ישר להוציא מהקופסא , לחבר לחשמל ולהתחיל לעבוד בזמן שהוא מטעין בפעם הראשונה?
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, שני המחשבים הם באותה סביבת מחיר. בגדול - המפרט של הג'יגהבייט יותר טוב מהטושיבה במעבד ובכ.מסך . - לטושיבה יש רמקולים טובים יותר , יציאת פיירוור , תוספת של ג'יגה לזכרון הפנימי ועיצוב טוב יותר. נראה לי גם שטושיבה חברה יותר טובה בניידים.. המחשב נועד לתיכנות , גרפיקה קלה (פוטושופ) אינטרנט וסרטים. מה דעתכם? להלן המפרטים: GIGABYTE W576V VS. TOSHIBA Satellite A300-1LT המפרטים הם: GIGABYTE מעבד : Intel® Core2 Duo P8400 2.26 GHz 1066 MHz זיכרון : 2GB 800MHz DDRII דיסק : 320GB 5400 RPM כוננים :Super Multi DVD RW DVD Multi Burner מסך : TFT LCD Glare Type 15.4 1280 x 800 מצלמה : Build in 2.0MP Web Camera כרטיס מסך : NVIDIA GeForce 9600M GS 512MB כרטיס קול : 2 C…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המפרט הנוכחי שלי (רק מה שרלוונטי): לוח אם: Gigabyte GA-8ST800 (תומך ב AGP X4) מעבד פנטיום 4 2.4 GHZ . זכרון: 2X 256 MB PC2100 DDR (כלומר סה"כ 512 MB במהירות 133 MHz) כרטיס מסך: nVIDIA GeForce4 Ti 4200 יש לי גם ספק כוח ג'נרי זול, שלא כתוב עליו ההספק שלו, ואני גם לא יודע איך לבדוק את זה. לעניין- נראה שהכרטיס מסך שלי מתחיל לגסוס, והוא כבר גורם להתרסקויות במשחקים וכו'. בגלל שאני מוגבל בתקציב חשבתי ללכת על GF 6600GT (בגרסאת AGP) בסביבות 1000-1200 ש"ח. גם שמעתי עליו ביקורות טובות וגם נמצא בטווח המחיר. עכשיו ההתלבטות שלי היא לגבי העתיד- האם כבר כדאי לעבור לחיבור PCIE? אם כן אז אני צריך להחליף לוח אם- האם זה אומר שגם צריך להחליף מעבד? (למרות שהמעבד שלי יחסית חזק) האם אני יצ…
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
פירמטתי היום את המחשב לWIN7 ואחרי בערך חצי שעה קיבלתי את את השגיאה הזאת 3 פעמים יש לי msi wind u100 חתימת הבעיה: שם אירוע הבעיה: BlueScreen גרסת מערכת ההפעלה: 6.1.7600.2.0.0.256.1 מזהה אזור: 1037 מידע נוסף אודות הבעיה: BCCode: c2 BCP1: 00000007 BCP2: 00001097 BCP3: 8078AE94 BCP4: 8078AE74 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1 קבצים המסייעים לתאר את הבעיה: C:\Windows\Minidump\112409-14937-01.dmp C:\Users\aviv-wind\AppData\Local\Temp\WER-45421-0.sysdata.xml קרא את הצהרת הפרטיות שלנו באינטרנט: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040d אם הצהרת הפרטיות באינטרנט אינה זמינה, נא קרא את הצהרת הפרטיות שלנו באופן לא מקוון: …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500, חריגה של עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטית, לימודי מנהל עסקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מינימום 256SSD, 8GB REM 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודעת מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה חלונות 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המח…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אני מיתלבט בין שתי גישות ...AMD או INTEL ---- לגימינג בינוני ולא כבד 1שניהם עולים מחיר דומה ההבדל הוא בכרטיס המסך היותר טוב במיפרט AMD [TABLE=class: bar, width: 90%] [TR] [TD=width: 80, align: right] מעבד: [/TD] [TD=align: right]INTEL 4570 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪978[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] לוח אם: [/TD] [TD=align: right]GIGABYTE GA-B85M-HD3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪449[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] כרטיס מסך: [/TD] [TD=align: right]GIGABYTE GTX660 "OC" 2GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1063[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] הרכבת מחשב: [/TD] [TD=align: right]קניית מו…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כמה שווה הקירור הנוזלי שלי? Antec Kuhler H2O 950 המוצר חדש ונקנה רק אתמול (18.08.14) עדיין באריזה ועם 3 שנים אחריות ב- KSP נמכר בגלל שהוא לא מתאים ללוח אם שברשותי (הרכיבים של ה- Military Class גבוהים מדי ) KSP לא מוכנים לקחת בחזרה את המוצר כי המשחה הטרמית טיפה מרוחה... בלית ברירה נאלץ למכור אותו בתור יד שנייה. בכמה אתם חושבים שאני יכול למכור אותו? קישור למוצר ב- KSP כאן תודה מראש דולב
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כאשר בנאדם נכנס לפורום ומבקש "בנו לי מפרט בתקציב X", כולל מסך לא כולל מסך זה לא משנה כרגע. אז בונים לו את המפרט בדיוק בתקציב שבו הוא ביקש, אבל לא מתחשבים בכך שרובנו, ואני מדגיש רובנו לא קונים את המחשב במזומן בתשלום אחד. ככה שהבנאדם בא לחנות ואומרים לו שהוא צריך להוסיף עוד 500-600 שקל בהתאם למס' התשלומים, זה לא נעים אם בכלל הוא מסכים.
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
יש לחבר שלי 5000 ש"ח והוא רוצה לקנות מחשב למשחקים מי שיכול בבקשה לעזור בבחירת המפרט אז שיתן המלצות. (לא כולל מסך) אם אפשר לקבל לינק של אתר שיש בו מסכים טובים וזולים.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בינתיים מצאתי את זה: IBM Thinkpad R40 Intel Pentium-M 1400 MHZ 256MB "15 Screen DVD x8 40 GB HD רציתי לדעת אם יש עוד אופציות מעניינות במחיר הזה. תודה מראש לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני סטודנט שנה שלישית למדעי המחשב, מתלבט בין שני הדגמים שצוינו לעיל (קישור למטה), כאשר היתרון של כל אחד על פני השני הוא: 1) הדגם של ה lenovo בעל מעבד מדור 5 5500U וכיוצא בזאת מהירות שעון גבוה יותר- שניהם i7. 2) רזולציית המסך של lenovo גבוהה יותר- 1080*1920 אל מול 768*1366. לעומת היתרונות ב Toshiba: 1)בטושביה- DDR3 16 GB אל מול DDR3 8 GB 2) הטושיבה עשוי מגנזיום מה שמוריד את המשקל שלו ל1.2 קילו (אל מול 1.7). הצורך העיקרי שלי הוא תיכנות ועבודה עם 2 מערכות הפעלה במקביל (אשר חולקות את אותם משאבי חומרה כמובן). כמה הרזולוציה חשובה כשמדובר במסכים קטנים כאלו כאשר הצורך העיקרי שלי זה תכנות? מה יותר חשוב- דור המעבד (אשר נראה לי משפיע ל המהירות שעון לפי המצוין ב .spec) או ז…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-