ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,372 דיונים בפורום זה
-
שלום,קניתי בתילאנד מחשב נייד של asus אני חושבת שלדגם קוראים F80C series. המחשב נפל עם המסך כלפיי מעטה והוא נסדק .מרגישים במקום אחד שבר פנימי ואי אפשר לראות כלום. המעבד הוא intel celeron 1.2 ghz מסך 14.1 אינץ. השאלה שלי היא:האם אתם מציעים לתקן אותו,ואם כן אתם חושבים שאם יש לי אחריות אז זה יעזור במשהו? לאן אני יצתרך לפנות והאם אפשר להעביר ממחשב אחד לשני,תודה רבה לעוזרים אני פשוט צריכה את המחשב ללימודים וכל זמן שהוא לא עובד זה sתוקע אותי
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב אני צריך מחשב מאוזן ומקסימום תועלת מהתקציב לצורכי גרפיקה של תלת מימד וגם דו מימד ואני גם לעיתים משחק ברשותי כבר מסך דל 24 עם פאנל vps ככה שאין צורך במסך. המסך טוב ועושה את העבודה סך הכל. כמו כן יש לי לוגיטק mx518 רק במידה ויש עכברים טובים משמעותית ממנו ובמחיר משתלם אזי ניתן לשקול גם רכישת עכבר. לגבי מקלדת הבנתי מקריאה כאן בפורום שעדיף מקלדת מכנית. כרגע יש לי מקלדת ישנה וחבוטה שמשמשת אותי על תקן מקלדת זמנית אחרי שהמקלדת האלחוטית שלי שבקה חיים. למרות זאת המקלדת היא בסוף סדר העדיפויות וניתן להוציא אותה מהתקציב אם היא לא נכנסת ומאוחר יותר ארכוש מקלדת ראויה. על מנת להיות מובן ומסודר יותר כדרוש הנה פורמט הפורום לדרישות המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל א…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבד: Athlon XP 2500+ Barton לוח אם: Epox 8RDA+ זיכרון: Kingston 256MB DDR 333 x2 (אין לי אפשרות לwinbond) כרטיס מסך: Tyan Tachayon G9700 Pro דיסק קשיח: Westren Digital 80GB 7200rpm 8MB Cache כונן תקליטונים: Sony 1.44 כונן תקליטורים: ASUS DVD x16 צורב: TEAC 52x24x52 מארז: ATX 400W + Window רמקולים: Luxeon 2.1 800W sub+2sp (אין לי תקציב ליותר טובים) מסך: CTX PR711F TRINITRON מה דעתכם על המפרט? שווה את המחיר?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קראתי כאן בפורום שמחשבי DELL הם מאוד מומלצים לטווח המחירים של 3000-3500 ש"ח. ראיתי גם שיש 2 דגמים מומלצים: Latitude ו- Vostro (מעבדי intel core i-5). אני רוצה לקנות נייד המתאים לעבודה משרדית בעיקר (לרוב בבית/ עבודה/ נסיעות) עם שימוש יחסית נרחב באינטרנט (התחברות מרחוק למחשבים נייחים). רציתי לדעת, על מה עדיף לי ללכת מבין השניים או שיש איזה סוס שלישי שמומלץ יותר. תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכל גאוני המחשבים כאן אני סטודנטית ומעוניינת לרכוש מחשב נייד למטרות בסיסיות (יישומי אופיס, SPSS, אינטרנט, סרטונים/סרטים וכו'). כך שאני לא זקוקה למחשב עם מפרט מפלצתי לגיימרים... אך אני צריכה שתהיה לו מקלדת מלאה ונוחה להקלדה (עיקר העבודה בו היא בWORD), סוללה שתחזיק עד מינימום 4 שעות, רצוי שלא יתלכלך מהר (כי הבנתי שיש מחשבים שכל נגיעה נראית עליהם), שעוצמת הקול תהיה מספקת וברורה, שלא יתחמם מהר והרבה, ושלא יהיה כבד מידי (כי אני מהעדינות האלה חח). לגבי העיצוב שלו - מאוד חשוב לי שהוא יהיה ורוד...אבל אני יכולה גם לרכוש סקין ולכן זאת לא הבעיה העיקרית. התקציב הוא עד 4,000 ש"ח. אני מקווה שלא הפצצתי בדרישות הידע שלי במחשבים הוא לא מקצועי כמו שלכם ולכן כל טיפ שתתנו יעזור לי ש…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, המחשב הנוכחי כבר בין 6 שנים ולא עומד במשימתו...(dell studio). מחפש: תמיכה בתוכנות: ת ADOBE (פרמייר אפטר אפקט ופוטושופ), סקטצאפ ותוכנות רינדור. כניסות ויציאות סטנדרט כונן אופטי צריך משקל וגודל מסך: הייתי רוצה שיהיה יותר קל מ2.5 ק"ג אך אני מבין שזה יגביל את גודל המסך. בכל אופן בעבודות הרציניות אני מחבר אותו למסך חיצוני אז זה לא קריטי. מה שאני בא להגיד זה שאם ניתן לשלב 15.6 עם משקל של עד 2 ק"ג מה טוב, אחרת, ניתן לרדת למסך קטן יותר. נפח אחסון- לא קריטי. מחיר: 4-5K תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש שיישמש אותי בעיקר לחיבור בHDMI לטלוויזיה לראות סרטים וללימודים, אני סטודנט למדעי המחשב ואני מחפש מחשב שיהיה חזק מבחינת ביצועים (אני לא יודע איזה תוכנות אני אתקין עליו בעתיד) ויחזיק לי תקופה. מבחינת המפרט הטכני שחשוב: * גודל מסך - כרגע יש לי 13.3 ואני מבסוט מהגודל שלו, אז מסך בגודל של 13-15 אינץ בערך עם עדיפות לכיוון ה13 * משקל פחות חשוב *זמן סוללה גם לא קריטי כי המחשב מחובר לחשמל רוב הזמן * חובה יציאת HDMI ולפחות שתי יציאות USB 2.0 ואם אפשר אז גם USB 3.0 *כונן קשיח לפחות 500 גיגה עדיפות לטרה, ועדיפות לשילוב בין SSD לHDD *זכרון של לפחות 8 גיגה עם עדיפות ל16 ומעלה * אחריות סטנדרטית *אין חשיבות למערכת ההפעלה, אלא אם זה כלול במחיר, יש לי ווינדוו…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם יש דרך למחוק את האותיות שיש על המקלדת מבלי לפגוע או להרוס את המקלדת (במחשב נייד להזכיר) פשוט אני רוצה לקנות מחשב נייד (ולא משנה איפה אני ) ולמחוק את האותיות שאני לא צריך.
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט ואופיס וגם סרטים וסדרות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף 14" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף שיהיה גם SSD למערכת ההפעלה ואחד נוסף לכל השטויות * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק DELL מעדיפים לקנות מאייבורי או KSP תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
AMD ATHLON XP 2200+ TRANSCEND DDR 512 mb 333 MHZ GIGABYTE -GA-7VTXH+ S\U\M\A PLATINUM GF4 TI4200 SE 128 MB WD 80 GB 7200 RPM CHIEF TEC DRAGON DX-01BLD HERCULES FORTISIMO 3 7.1 סה"כ 5140 ש"ח... שווה? משתלם? מה לשנות?! אגב, מסך כבר יש לי וכרטיס רשת וסידירום וצורב כך שזה כל מה שאני צריך
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אני מתלבט בין שני מפרטים שהופיעו כאן בימים האחרונים, תוכלו לעזור לי ? מפרט 1 : מעבד ??AMD Athlon 64 3200 Socket 939 Tray + Cooler? Venice ¤990.00 לוח אם DFI Infinity nForce4 Ultra Motherboard ¤620.00 זיכרון Kingston 512MB DDram 400 MHz PC3200 * 2 ¤540.00 דיסק קשיח - Westren Digital 80GB 7200 8MB Buffer Sata WD800JD ¤315.00 כרטיס מסך - Gigabyte GV-NX68G256D-B GeForce 6800GS 256MB SLI DDR3 PCI Express Bulk ¤1,100.00 צורב LG DVD-R/RW+-R/RW GSA4167B 16x8x24x16x32 Bulk DVD ¤240.00 מארז Foxconn TLA475 Silver 350Watt ¤229.00 מפרט 2: AMD SEMPRON 3000 TRAY 939 550 ¤ DFI NF4 ULTRA INFINITY 620 ¤ SAMSUNG DDR 512MB 400mhz*2 540 ש"ח WD 160GB 7200RPM 8MB S…
-
- 30 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מקבוק פרו מהדגמים שיצאו ב-2011. מעבד i5 8 ג'יגה זיכרון SSD 128 ג'יגה
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני מעוניין להתחדש במחשב נייד חדש, שמעתי שסדרת הDELL של Latitude ממש טובה. בגדול אני צריך מחשב טוב לעבודה - אקסלים והרבה טאבים של דפדפנים פתוחים במקביל בלי שייתקע או יהיה איטי - לא למשחקים ודברים בסגנון. התקציב שלי הוא באיזור ה-5 עד שש, ראיתי שיש גם סדרת Vostro וInspiron. אשמח לפידבק ממישהו שמבין. טל
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בגדול מתלבט בין i5 4690K ל i7 4790 או אולי בכלל להמתין עם כל העסק להורדת מחירים של הדור החדש 2011-3 אני יודע שה i5 ישרת אותי מספיק טוב אבל המחשבה שלי היא בעיקר קדימה, לא מחליף מחשב כזה מהר... לא רוצה שיקרה מצב שדברים "ידרשו" מינימום של i7 לא גיימר גדול, אבל רוצה שהכל יפעל כמו שצריך למקרה הצורך, בדרך כלל דפדפן פתוח עם הרבה טאבים, לפעמים סטרימינג מהמחשב. כמו שאמרתי, רוצה שהכל יפעל חלק להרבה זמן ושאני לא יוגבל בעתיד... בנוסף המלצות על לוח Z97 יתקבלו בברכה, גם פה מחשבה קדימה יחד עם אמינות (עדיפות לאסוס אבל פתוח) המון תודה **אין תקציב מוגדר אבל לא רוצה להשתגע בכלל מצד אחד אבל גם לא להתפשר כדי לא להיות מוגבל בעתיד כמו שאמרתי
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
רוצה מחשב נייד לבן או כסוף בהיר (לא שחור ולא כסוף כהה-אפור-שחור) עם מסך 1080P בגודל 15.6 עדיפות למקלדת מוארת ומסך IPS מט לא מבריק ומעדיף מחשב דק ולא עבה, לכן לא צריך כונן DVD 1. מה התקציב המקסימאלי?2000-4000 מעדיף להמנע ממחשבים מתחת ל3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין אבל אם ממש ניסחף אז לא יותר מ6 אלף כי מעבר לזה פשוט יש מקבוק פרו 15 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית כבדה צפייה בסרטים בFHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לימודים ושימוש כללי וצפייה ב…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
תראו, השאלה שלי היא פשוטה: אני מעוניין לקנות לסבא שלי מחשב חדש, מכיוון שבקודם לוח האם החליט להיפרד מעולמינו לאחר 5 שנות עבודה. אין לי כלכך מה לבנות לו מפרט, הדרישות מהמחשב הן מאוד בסיסיות: שולה מוקשים, סוליטר, אינטרנט וצפייה ביוטיוב באיכות סבירה. השאלה שלי היא אחרת. הרעיון שלי היה לקנות לו מחשב מוכן מIVORY, כגון זה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=2753 באמת, את המחשב הפשוט והזול ביותר אותו הם מוכרים. האם זה שזה הוא המפרט הזול ביותר שלהם אמור להפריע לרכישה שלי? האם מפרטים אחרים, כגון המפרטים היקרים במספר מאות שקלים באמת יביאו איתם שינוי מהותי כלשהו? אשמח לשמוע את דעתכם
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תקציב 3.5k אם זה אפשרי, חריגה עד 4 אלף במקרה הצורך השימוש העיקרי יהיה עריכת מוזיקה יומיומית בקיובייס גודל המסך שלי הוא 22' ורזולוציה 1920x1080 ואולי בעתיד אני אוסיף עוד מסך הגדרות גרפיות לא משנה לי אני לא מתכוון לשחק בו רק קיובייס ואינטרנט אין צורך בציוד היקפי ישוב שהוא יהיה שקט יחסית ולא מרעיש כדי שלא יפריע לעבודה Oc אני אולי אעשה ממש בקטנה במידת הצורך לא צריך אופיס אין חנות מועדפת ספציפית אם אפשר רק שתהיה לחנות סניף באזור דרום ואם אין אז מרכז הקנייה מתוכננת לתחילת השבוע הזה אני צריך שהמפרט יכלול ssd תודה רבה לעוזרים וסופ"ש נעים ?
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. הנני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש , התומך בתוכנות הכבדות למיניהן, יתמוך בשתי מערכות הפעלה (וינדוס ולינוקס) , וישמש גם לשימוש סטנדרטי כגון סרטים,שירים, ... אה וחשוב מאוד שתיהיה גישה לאינטרנט ! קראתי חלק מן המאמרים שיש פה בפורום, ניהיה לי קצת מושג איך בערך לבחור מחשב. אך עדיין, אני צריך עזרה. והייתי רוצה גם כמה המלצות לגבי: 1)ראייה בעייתית, אני צריך מסך שלא יהרוס את העיניים , או לפחות באופן הכי לא משמעותי, מבין אלו שיש. 2)תחנת עגינה - מה זה בדיוק? האם ללא תחנת עגינה אני אצטרך לבזבז זמן כדי להפעיל התקנים מסויימים , או שהם עדיין יהיו כבר מחוברים ויעבדו בעת הפעלת המחשב? ובקיצור, האם זה הכרחי התחנת עגינה הזאת? 3)מה צריך שיהיה במחשב שלא יתחמם הרבה ומהר? 4)איך צריך לבחור ס…
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות, עבודה משרדית, גלישה, צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד 3.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
התקציב שלי הוא עד 5 אלף והשימושים הם מוזיקה, אינטרנט ,משחקים ( לא מאוד כבדים) וסרטים. המחשבים שאני מתלבט ביניהם הם hp pavilion dv6 1299, hp pavilion dv6 1260, toshiba l500 13t המפרט של הטושיבה: מעבד: Intel Core 2 Duo T6500 2.1GHz, 800MHz מערכת הפעלה: Windows Vista Home Premium 32-bit / 64-bit מסך: ´´15.6 Toshiba TruBrite HD display רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 4GB DDR2 800MHz דיסק קשיח: 320GB 5400rpm כרטיס מסך: ATI HD 4570 512MB dedicated כונן: DVD super multi תקשורת אלחוטית: Wireless LAN (802.11B/G/Draft-N), Bluetooth 2.1 מידות: W x L x H : 383mm x 259mm x 35.5mm (front) / 39.3mm (rear) משקל: 2.72Kg חיבורים ויציאות: DC-in יציאה למסך חיצוני חיבור רשת RJ-45 כני…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אתם יכולים בבקשה לפרסם לי מפרט למחשב שישמש בעיקר למשחקים בסכום של כ-1000$ פחות או יותר..ללא צג. מפרט שיהיה בו הכל עד הפריט האחרון, תודה רבה.
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה להגיד לכולם שאני לא ילד מחשבים ואני לא כל כך מבין בזה, אז אם רשמתי משהו לא נכון\לא הגיוני אז תגידו לי\תסבירו לי. תודה. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?15-10 אלף ש''ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)בעיקר משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - שיהיה הכל... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעי…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
intel PD 820 asus p5wd2 premium intel 955x asus extreme n7800gt dulal/2dhtv 512mb limited edition WD 250mb sata II ks 16mb 7200rpm nec nd-4550 dvd/r/w/dl thermaltake 460w activ pfc +120mm fen מארז THERMALTAKE TAICHI VB5001SNA קירור מים במארז מקלדת עכבר LX 700 CORDLESS DESKTOP אין לי מחירים כרגע אבל חבר שלי טוען שזה מעל 17000 ש"ח אני אמרתי לו שזה ביזבוז תעזרו לי לשכנעה אותו.
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
Amd Athlon 64 Bit 3200+ OEM 1640Nis Thermaltake Venus 12 CPU Cooler for AMD Opteron / Athlon-64 170Nis Albatron K8X800 ProII 869Nis Sapphire Radeon 9800Pro 128 MB 256 Bit 1300Nis (מצאתי באיזו חנות את הכרטיס במחיר המצחיק הזה של 1300.. Comp-il קוראים לה נדמה לי..) Corsair CMX512 3200C2PRO(one) 1415Nis WD 80GB 7200RPM 8M SATA 454Nis Antec TruePower 430 Watt 533Nis Thermaltake Gaming Tower XaserV WinGO 7000A 789Nis Thermaltake Hardcano 12 390Nis סך הכל: 7560 NIS הערות/הצעות לשינוי תודה רבה לכם!
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ספק כוח HEC 300W יכול להספיק לכזו מערכת? AMD ATHLON XP 2000 EPOX 8K9A2 MOTHER-BOARD 256MB PC3200 SAMSUNG ORGINAL WESTERN DIGITAL 80GB 7200 8MB HERCULES RADEON 9500PRO 128MB HERCULES GAME SURROUND FORTISIMO 3 BENQ X52 CD-ROM TEAC 1.44 FLOPPY DRIVE THERMELRIGHT SLK600 CPU COOLER + 60MM הספק הזה יכול להרזיק כזו מערכת שתיהיה יציבה? אני שואל בגלל שאמרו שכרטיסי הרדאון האחרונים פשוט זוללים חשמל.
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-