ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1.התקציב המרבי הינו 2500שח למחשב,חריגה בין 100-200 שח לכל היותר. 2.המטרות המרכזיות של המחשב הינם עבודה משרדית ולימודים,אך גם חשוב שיהיה מותאם למשחקים כמו .רובלקוס ו war thounder 3.כן;מסך,מקלדת,עכבר, רמקולים,אוזניות,מיקרופון ומצלמה. 4.מומלץ לכלול הכל במפרט. 5.חשוב שהמחשב יהיה שקט על מנת שנוכל להתרכז בפעילות (לימודים/עבודה). 6.אין בעיה עם אורות,מומלץ שיהיה יחסית קליל. 7.כן ,יש צורף במערכת הפעלה ואופיס 2013 והרכבה בחנות. 8.אין העדפה,חשוב שיהיה איכותי ובמחיר אטרקטיבי,אזור מגורים:קריית אונו. 9.חודש, לכל היותר. 10.לא. 11.לא
-
- 0 תגובות
- 467 צפיות
-
-
היי, אני מתכננת ללמוד שנה הבאה תחום של מדעים מדויקים ועשיתי רשימה של מחשבי נייד שיכולים להתאים למי שהולך ללמוד תחום כזה (מחשב עם מעבד חזק להורדת תוכנות, גודל מסך מסוים וכו) אשמח שתעזרו לי לבחור מבין הרשימה את המחשב הטוב ביותר בשבילי לטווח ארוך מאוד( לפחות חמש שש שנים) https://docs.google.com/document/d/1NSm9bxei7zZ5U3ayFTD6x2VvbxBiWWOtr9jVb00X9CY/edit יש גם קישור שמצורף פה וגם קובץ של הרשימה רשימה של מחשבי נייד.pdf
-
- 1 תגובה
- 467 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה-20000, אבל יותר חשוב איכות המפרט אז יש גמישות, עדיף כמובן כמה שפחות אז עם יש תחליפים זולים יותר אך באותה איכות אשמח לדעת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כבד בAI, גם SDXL ובעיקר שיהיה חזק מספיק להריץ FLUX בהווה ובעתיד. שימוש גם בפוטושופ ואפטר אפקטס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין כזה רכיב. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 0 תגובות
- 467 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך להרכיב מחשב לעבודה משרדית וצפיה בסרטים אני חייב שיהיה בו צורב וכונן דיסקטים התקציב שלי במכסימום של המכסימום הוא 1500 ש"ח אני לא צריך ציוד היקפי/מסך... ואני אשמח להוריד את העלות מתחת ל1000 ש"ח אם התקציב מאפשר אני גם אשמח שתהיה לי אופציית שדרוג לעתיד אני רוצה לפחות 512 זיכרון נ.ב אני לא הולך לקנות סלרון או משהו דומה! תודה מראש לכל העונים
-
- 0 תגובות
- 466 צפיות
-
-
שלום, אודה לעזרתכם. מחפש מחשב נייד שיחליף מחשב נייד אחר (ישן מאוד). נייד כדי לחסוך במקום, הוא לא באמת הולך להתנייד מחוץ לבית. מיועד לבן 70. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 3000 ש״ח, אפשר לחרוג קצת אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כללי כגון מיילים, צפייה בסרטונים וסרטים, נטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אבל הולך להיות מחובר לטלוויזיה לפעמים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 17״ זה חשוב …
-
- 1 תגובה
- 466 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, עד היום השתמשתי בלפטופ של Asus Rog Strix 17.3 והייתי מרוצה מאוד, כרגע מחפש לקנות מחשב חדש. מחיפושים שלי באמאזון ואיביי ראיתי שהדגמים היחסית חדשים שלו יקרים משמעותית. מה אני מחפש: 1. וייפי ברמה גבוהה ואיכותית שיאפשר משחקי רשת בצורה חלקה. 2. רצוי שלא יתחמם יותר מדי, כיון שלהבנתי זה די מחייב קניית משטח קרור, דבר שאני מאוד רוצה להימנע ממנו. 3. מתן אחריות רשמי בארץ מטעם היצרן לפחות לשנה. 4. רמת ביצועים טובה שיאפשר להריץ כותרי AAA ברמה מעבר לבינוני (לא חובה ultra אבל אשמח אם אפשר high) לפחות לשנה וחצי הקרובים. מה לא חשוב: 1. אורך חיי סוללה. ממה שבינתיים הסתכלתי הגעתי לשלוש אפשרויות: …
-
- 0 תגובות
- 466 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-5000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרד, עיבוד מוזיקה, משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא גדול, אבל שיאפשר אוורור טוב, ומקום לשדרוג עתידי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפ…
-
- 0 תגובות
- 466 צפיות
-
-
היי, חדש כאן אני מנסה להרכיב מחשב דרך אתר KSP ולא להרכיב פיזית אלא רק את החלקים. איך אני יודע איזה לוח אם הכי נכון עבור המעבד? אני מעוניין לרכוש בשל התקציב intel core i7 12700k אשמח למדריך שיעזור עבור שאר החלקין שאדע לבחור את הטוב ביותר. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
-
-
הי כולם אז באמת יש מבחר עצום של דגמים, זה המידע שאני יודעת שחשוב שיהיה לי במחשב, עכשיו... מה אתם ממליצים? hp 0d i5 500gb 15.6 אינצ׳ שימוש סטנדרטי
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. אמא של אשתי מחפשת מחשב נייד לצורכי אינטרנט בעיקר וקצת אופיס. בשבוע הקרוב (עד שישי הבא) אני בארה"ב אז אפשר להמליץ על מחשב כאן כדי לחסוך בעלויות. היא תחזור לארץ עוד שבועיים אז המחשב צריך להתאים לישראל (חשמל וכאלו) ועכשיו לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח, ניתן לחרוג עד 2500 אם חייב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמ…
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
-
-
שלום לכולם, מזה מספר שבועות אני חושב על לבנות את המחשב הראשי שלי מחדש וחושב על קומבינציות ואפשרויות הרכבה. את רוב הדברים אחליף אבל בשביל החיבור האישי והנוסטלגיה אני משאיר חלק מהמרכיבים (בכל זאת מחשב שאוטוטו בן 9 שנים ועברתי איתו המון). אשמח לדעת מה דעתכם על המפרט, מה הייתם מוסיפים / מורידים / משנים, וטיפים נוספים שלכם. כלל המחירים כאן מבוססים על אתר KSP במחירי אילת. הרכיבים שהכותרת שלהם מודגשת עם הרכיבים שאני רוצה/צריך לקנות (כל השאר כבר קיימים ונמצאים ברשותי). תודה חברים! מארז: משתמש בנוכחי שלי שאני מת עליו Enermax HOPELITE ECA3220 ספק כוח: ספק מפלצת שיש לי מאז ינואר 2015 ואקח אותו גם לחדש SeaSonic 1000W 80+ Platinum Platinum-1000 מעבד: מבחינת ביצועים…
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
-
-
מעוניין לשדרג את המחשב סביב 4000 ש"ח מחיר אילת. שימושים גיימינג ותיכנות. מפרט נוכחי 3700x amd 32 ram 3000 mhz Corsair airflow 275r Corsair rm850x 2tb ssd nvme gen3 lexar 7900xtx מעוניין לקחת את המארז , ספק ,ssd,וכמובן כרטיס מסך ולשלב עם המפרט הבא,שדרוג. מה דעתכם? מעבד Tray AM5 7800X3D 7 Ryzen AMD 1 1507 ₪ קירור למעבד Cooler CPU black.chromax D15-NH Noctua 1 419 ₪ לוח אם AX ELITE AORUS B650 Gigabyte 1 1008 ₪ זכרון Black Vengeance CL30 6000) 2x32G (64G DDR5 Corsair 1 993 ₪ דיסק SSD 2.M NVMe PRO 990 0TB.1 SSD Samsung 1 480 ₪ סה"כ 4407₪
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000-6000 שקל, אעדיף שלא לחרוג אבל תלוי בהצעה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימיניג לפנאי. מחפש להריץ גם משחקים שעשו העברה מPS5, כמו God of war החדש (לא קריטי בכלל להריץ משחקים כבדים כאלו על הגרפיקה הכי גבוהה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך אבל עדיף לא רועש ברמה מוגזמת 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המ…
-
- 0 תגובות
- 462 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 462 צפיות
-
-
היי , מבקש המלצה למחשב נייד לסטודנטית , שימושים : גלישה באינטרנט , אופיס , זום . 14 אינץ' + IPS + מט. קל משקל. SSD 8GB מינימום. סוללה בינונית. ללא מערכת הפעלה. תקציב עד 3.5K.
-
- 0 תגובות
- 461 צפיות
- 1 follower
-
-
-
- 0 תגובות
- 461 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לקנות מחשב עם מפרט טכני אשר מיועד עבור תכנות , גיימינג קל ועריכת אודיו להקלטות ועריכת אודיו , אשמח להמלצות לגבי מחשב נייח . 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיקר העבודה על המחשב היא תכנות , גיימינג קל (כמו לדוגמא CSGO)ועריכת אודיו להקלטות ועריכת אודיו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. …
-
- 0 תגובות
- 461 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב שישמש לעריכת וידאו וגם לעיצוב 3D. תקציב כ 7,000₪
-
- 0 תגובות
- 460 צפיות
-
-
טוב, הנייד לא כליל השלמות ( איזה כן ? ), אבל במחיר שלו, בייחוד למי שיכול לחסוך את המשלוח עליו, הוא חבל"ז - https://www.amazon.com/gp/product/B093TK1PXF/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B093TK1PXF&linkCode=as2&tag=justjoshtech-20&linkId=8f277c95b04e8ad8da01558888e9ae82 עריכה: טוב, המשלוח, לפחות כרגע - חינם. אבל יש מיסים בשליחה לארץ..... אההה חשוב : תבררו את עניין האחריות בארץ .....
-
- 0 תגובות
- 460 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפשת מסך מחשב לצורך לימודי תואר במשפטים, כלומר קריאה מרובה ועבודות על מסמכים . מדובר בשעות רבות על המחשב ולכן אני מאוד מתעייפת ומאמצת את העיניים. - מחפשת מסך עם eye safe שלא מאמץ את העיניים ללא קרינה לעיניים ושומר עליהן. - כרגע הלמידה היא בזום לכן יש צורך בכמה מסכים במקביל, וורד, טקסט פתוח והמסך של הזום לדוגמה. איזה גודל מומלץ ? 24 או 27 אינץ '? מעוניינת בגודל שיספיק לצרכים אך לא מסך מסורבל שיתפוס את כל המקום על השולחן (לכן מעדיפה מסגרת דקה). אשמח להמלצה על דגם ספציפי שמותאם לצרכים. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 459 צפיות
-
-
היי אשמח להמלצה למחשב אמין וטוב הדרישות הן בסיסות לא משהו יוצא דופן שיהיה טוב תודה !
-
- 0 תגובות
- 459 צפיות
-
-
שלום, מעיון בשרשורים רבים בנושא קונפיגורציות למחשבי גיימינג (בין היתר שלי) , התרשמתי שרובן המכריע של הקונפיגורציות המומלצות, הן כאן באתר והן באתרי החנויות, מציינות לוחות אם מהסדרות B460 ו Z490 שאינם כוללים רכיב תקשורת אלחוטי. אני מתקשה להבין את הסיבה. האם הכוונה לחסוך בעלות לוח האם ולפצות ע"י התקנת כרטיס רשת אלחוטי, לחבר בהמשך רכיב רשת USB, או להסתמך על תקשורת קווית בלבד? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 458 צפיות
-
-
אהלן חברים וחברות, אשמח לקבל עצות בנוגע למפרט טכני עבור מחשב המיועד לגיימינג ופיתוח משחקים. תקציב בין 5500-6000 ש"ח עם מסך. טווח חריגה של עד 1000 ש"ח. בכל הנוגע לציפייה שלי מהמחשב לפיתוח משחקים (בעיקר במנוע Unity), הייתי רוצה שהמחשב יאפשר לי לעבוד עם המנוע במקביל להרצת מספר פעולות/חלונות במקביל במהירות בינוני עד גבוהה. וכן שאוכל לפתח משחקים ב- 60 fps 1080P. בכל הנוגע לגיימינג, הייתי מצפה מהמחשב שיאפשר לי לשחק בהגדרות Ultra ב- 120 fps. בלי שום קשר אשמח לשמוע אודות דברים אשר חשוב לשים לב אליהם בכל הנוגע לקנייה והתאמה בין CPU, GPU ולוח M במטרה למקסם את יכולות המחשב בכל הנוגע לפיתוח משחקים. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 458 צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ללימודים אקדמיים ובנוסף אני רוצה שיריץ משחקים בסיסיים (אפרט יותר בהמשך). דרישות: (עד כמה שניתן) * שיהיה קל לנשיאה. *מסך גדול ונוח לעבודה / משחקים. * אולי יש פונקציה של מסך שמותאם להרבה שעות עבודה מבחינת העין האנושית. * שיריץ קונטר סטרייק וליג אוף לגנדס. * שיעמוד בשעות רבות של הרצאות זום. *כונן ssd. תקציב: 4,500 ש"ח אשמח לקבל כל מיני הצעות. תודה!
-
- 0 תגובות
- 457 צפיות
-
-
שלום לכולם, הגעתי לפורום זה מהמלצה של חבר, אשמח לקבל את עזרתכם בבנית מפרט מחשב לפני רכישה. המחשב מיודע לכתיבת קוד, הרצה של בילדים וגיימינג כשהתקציב נע בין 12-13K אין צורך בציוד היקפי. *דרישות מינימום* - מעבד 8/16 מינימום - 64 גיגה ראם - Nvidia GeForce RTX 4080 תודה רבה לכולם!
-
- 0 תגובות
- 456 צפיות
-