ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - שיהיה מסוגל להריץ כל משחק באיכות גבוהה, (כרגע אני עם מחשב שלא מסוגל להריץ משחקים אז אין לי משחקים לדוגמה), ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מסך 27 QHD, IPS , brightness>=350 עם height adjustment 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - צריך לכלול הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אם אפשר מבלי לפגוע ביצועים אז כמובן שעדיף …
-
- 0 תגובות
- 204 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אשמח להמלצות. חיפשתי קצת בפורום וראיתי את המחשב הזה - האם מדובר ב overkill או שזו בחירה טובה? https://tms.co.il/desktops/mini-pc/minisforum-um880pro-32g1t בכל מקרה, אשמח גם להמלצה על ציוד היקפי איכותי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, ניתן לחרוג עד עוד 1000 שח אם יש לזה חשיבות מבחינת אמינות ואריכות חיים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית וגלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים קטנים, מסך 27 אינץ' 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר…
-
- 0 תגובות
- 201 צפיות
- 1 follower
-
-
נחמד לי להשאר עם אותו מחשב 5 שנים עכשיו.
-
- 0 תגובות
- 195 צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, אני עובד בחברה קטנה ואנחנו צריכים לבנות מחשב שיכול להכיל 60TB. יש חשיבות שמערכת ההפעלה שלו תהיה windows. לכן שרתים NAS יעודיים (בעלי מערכות הפעלה סגורות/שהם לא windows) יורדים מהפרק. אני מנסה להגיע לאפשרות זולה וטובה ולכן אני מנסה להימנע משרתים יעודיים (DELL וכדומה). חשבתי על לבנות מחשב PC, עם לוח אם תומך בכמות הארדיסקים גדולה יחסית. מבחינת raid, בניתי מחשב שכזה בעבר והאמת היא שהשתמשתי באפשרויות של windows מבחינת ניהול המקום, זאת אומרת שאפשר להשתמש בכלי הפשוט של windows בבניה של המקום המשותף או ללכת על לוח אם עם אפשרויות raid. ה60TB יהיו האיחסון הראשי, חוץ מזה אני רוצה מקום יעודי (NVME/SSD) להתקין עליו את המערכת ההפעלה. …
-
- 0 תגובות
- 194 צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב חדש. תקציב של 11 אלף פלוס מינוס גמיש. בגדול אני רוצה להוציא את המירב חומרה לתקציב למחשב גיימניג + עריכת תלת מיימד ושיהיה הכי שקט שאפשר אם זה בקירור נוזלי או כל דבר אחר. בגדול חשבתי על בסיס Ryzen 7 7800X3D וכרטיס RTX 4070Ti Super כמובן אשמח לשמוע הצעות יעול, אם יצאו לו ביצועים יותר טובים לגיימינג ותלת מימד עם חומרה שונה לחלוטין אני פתוח להצעות. תודה רבה לכולם!
-
- 0 תגובות
- 192 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייח משנת 2017. לפני כשנה עשה בעיות והיה איטי מאוד, החלטתי, הודות להמלצות שונות, לשדרג את ה ssd ולהוסיף ram. זה בהחלט עזר למחשב. עם זאת, המחשב עדיין לא עומד בעומס רב, ואני מעוניין לבצע שדרוג מקיף. בתחילת חודש אפריל אני נוסע לאילת כך שאוכל להזמין רכיבים משם מה שיעזור לי בתקציב. דרישות מרכזיות: לימודים (הנדסת חשמל) תוכנות של תכנות לצרכי עבודה ווינדוס 11 (כרגע יש לי 10 ןלא ניתן לשדרג) פתוח להחליף את כל הרכיבים, כמובן בהתאם לתקציב. יש לי מסכים וציוד היקפי כך שהשדרוג רלוונטי רק למחשב עצמו (ואולי גם אחליף את המארז). התקציב 3500-4500. אשמח לעזרתכם!!!! מצ"ב את המפרט הנוכחי שלי. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 188 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 4000 חריגה של 100 200 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושי המחשב גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) רכיבים שלא צריך לכלול במפרט הם: כרטיס מסך יש לי כבר 4070 TI 12 גיגה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב כל כך רעש המחשב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיז…
-
- 0 תגובות
- 171 צפיות
-
-
CPU-I9 13900K 24 CORE 32 THREAD MOTHERBOARD-ASUS PRIME Z790-V-WIFI RAM-32GB 6400Mhz DDR5 CL32 XMP 2.0 (חדש) GPU- RTX 4070 TI SUPER PNY 16GB(חדש) SSD- 1TB NVME GEN4 ADATA(חדש) PSU- 850W BRONZE קירור מים למעבד ZALMAN(חדש) אחרי בדיקות מאמץ כולל מערכת הפעלה חדשה עם רשיון
-
- 1 תגובה
- 171 צפיות
- 1 follower
-
-
צריך לתקן את ההטענה.
-
- 1 תגובה
- 170 צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקלים. חריגה עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (בעיקר למשחקי עולם פתוח, משחקי תפקידים ומודינג), ושימוש באבלטון לייב/תוכנות להפקה מוזיקלית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות ראשונה, כמובן שמעדיף כמה שפחות רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…
-
- 0 תגובות
- 159 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד עם מסך מתהפך מעבד חזק אני רוצה ללמוד עיצוב גרפי ואתרים אז אני צריך מעבד חזק מה אתם ממליצים איזה מחשב איזה חברה? וגם רמקולים חזקים צריך מעבד Intel
-
- 1 תגובה
- 148 צפיות
- 2 followers
-
-
אני בונה מחשב לשימוש משרדי, העיקר זה להבטיח שהרכיבים אמינים ושיחזיק ל5-6 שנים הקרובות. השימוש העיקרי יהיה אפליקציות אופיס, גלישה באינטרנט, פתיחה וצפייה בקבצי pdf גדולים, בניית הצעות מחיר לחלונות בתוכנה ללא דרישה לכרטיס מסך. ושימוש בשתי מסכים. אחד של 24" באיכות 1080p ואחד של 27" באיכות 4k או 1440p. האם ידרש כרטיס מסך עבור שתי המסכים? ולגבי המאוורר של המעבד הוא מוגזם למפרט זה ? איך ניתן לדעת אם המאוורר של המעבד יפריע לזיכרונות או להפך .. ? המפרט : https://pcpartpicker.com/list/Bkk23w Intel Core i7-12700 2.1 GHz 12-Core Processor Corsair A115 84.5 CFM CPU Cooler MSI MAG B760M MORTAR WIFI II Micro ATX LGA1700 Motherboard G.Skill Ripjaws M5 RGB 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-56…
-
- 0 תגובות
- 144 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום קיבלתי מחשב nuc עם מעבד i5 עכשיו אני מתכוון להשתמש איתו לצפייה בסדרות והורדה של סדרות השאלה איך הכרטיס רשת של המחשבים עד כמה מהירות הם מגיעים ?
-
- 0 תגובות
- 139 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום מחפש המלצות למחשב נייד לעבודה אינטנסיבית של עריכת תמונות עיקר העבודה נעשית באדובי לייטרום עבודה עם אימג'ין וכלי al חדשים מעט עבודה עם פווטושופ
-
- 1 תגובה
- 139 צפיות
- 2 followers
-
-
היי מבקש את עזרתכם במציאת זכרון מומלץ (לביצועים גבוהים בלבד) ל-Apex Encore ו-13900K עם זמנים נמוכים. אין הגבלת תקציב. תודה מראש, יוסי
-
- 0 תגובות
- 120 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני מתכנן לבנות מערכת NAS עצמאית. השימוש העיקרי יהיה כשרת Plex, עם מעט מאוד Transcodes, (אולי 1 או 2 בו זמנית). הדרישות המרכזיות שלי הן: שימוש ברכיבים של יצרנים אמינים ובעלי מוניטין (כמו ASUS, Samsung וכד'). מערכת קירור אפקטיבית שתשמור על טמפרטורות נמוכות. תמיכה ב־4 כונני HDD לפחות, לכן נדרש לוח אם עם מספיק חיבורי SATA. צריכת חשמל נמוכה. כיום אני משתמש במחשב מיני ומחבר אליו כוננים דרך Enclosure ב־USB, אבל אני מחפש פתרון אמין יותר שיחזיק לאורך זמן. ראיתי מארז מסוים שבביקורות ביוטיוב נאמר שהוא מספק קירור טוב ויכול להתאים לדרישות שלי. https://www.aliexpress.com/item/1005008754686503.html אם יש המלצות אחרות למארזים מתאימים – אשמח לשמוע. בנוסף, שקלתי לוח אם עם מעבד מובנ…
-
-
- 2 תגובות
- 61 צפיות
- 2 followers
-