עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הי , אשמח לשמוע דעה כי 3 המחשבים של לנובו בערך אותו מחיר במיוחד מה עדיף i5 עם מהירות גיגה הרץ 2.4 או i7 עם מהירות 1.3 גיגה הרץ במיוחד מה עדיף 1 או 2 1) Intel® Core™ i5-1135G7 2.4GHz - 4.2GHz 8G SSD512 2) Core™ i7-1065G7 1.3GHz - 3.9GHz 8G SSD512 3) זה עולה עוד כ 300 שח Core™ i7-1165G7 2.8GHz - 4.7GHz 8G SSD256

• 0 תגובות
    • 369 צפיות
  2. Started by TheRoda4,

שלום לכולם, ברצוני להתייעץ אתכם לגבי רכישת מחשב נייח חדש . המחשב האחרון שקניתי לפני עשרות שנים עשה את שלו. התקציב שלי הוא משהו בסביבות ה3500 שקל. העניין הוא שלמרות שיש לי סמארטפון ואני אמור להיות בקיא בטכנולוגיות החדשות אני בור גמור בנושא . אני אפילו לא בטוח שהמסך שקניתי לפני עשרות שנים בכלל יכול להתחבר למחשב חדש. (כן, ברמה כזו חח) חשוב לי שיהיה בו את כל האופציות החשובות במקרה שאני ארצה להרחיב את השימוש בו עם איזה מסך חכם וכדומה (hdmi? שוב, בור בנושא) . בגדול- אני לא משתמש בתוכנות כבדות, המחשב עצמו אמור להיות לשימוש די רגיל.. גלישה באינטרנט וצפייה בוידאו . נראה לי שחשוב לי גם כרטיס מסך איכותי למקרה שארצה לצפות בסרטים דרך המחשב באיכות טובה או לשחק …

• 1 תגובה
    • 369 צפיות
  3. Started by aviranbe,

שלום חברים, רכשתי כרטיס מסך 3090 TI. לצערי הוא לא נכנס במארז הקטן שלי asus tuf gaming gt301. אשמח לקבל המלצה על מארז שכמובן מתאים לגודל הכרטיס ונותן דגש על קירור איכותי, וגם שיהיה נוח לנקות אותו מאבק.

• 0 תגובות
    • 368 צפיות
  4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?3,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כפי שציינתי למעלה שימושי המחשב: עבודה משרדית, תכניHD, סרטים וגלישה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקוליםומסך)? ללא ציוד נלוויה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה טרקטור, המחשב נמצא בחדר שינה. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…

• 0 תגובות
    • 368 צפיות
  5. Started by Azam,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,000 רצוי, חריגה עד 2,500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? נטו לוורד/אקסל בשיעורים וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כלום 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא רלוונטי במקרה הזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא סופר קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? המשקל זה הדבר הכי קריטי מבחינתי, כמה שיותר קל יותר טוב 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 0 תגובות
    • 367 צפיות
  6. Started by captaincaveman,

אין לי מושג איך לתמחר את המחשב הבא: AMD 5950X Asrock X570 Aqua 32GB ddr4 3200 Nvidia GeForce 3090 Founders Edition Lian Li O11 CoolerMaster 1000watt Custom water cooling system עם שני רדיאטורים 360 ו-6 מאווררי rgb

7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - שיהיה מסוגל להריץ כל משחק באיכות גבוהה, (כרגע אני עם מחשב שלא מסוגל להריץ משחקים אז אין לי משחקים לדוגמה), ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מסך 27 QHD, IPS , brightness>=350 עם height adjustment 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - צריך לכלול הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אם אפשר מבלי לפגוע ביצועים אז כמובן שעדיף …

• 0 תגובות
    • 363 צפיות
  8. Started by Sparks,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 14K גמיש. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בגדול מחשב גיימינג. מפתח לVR. Unreal Engine. הרבה בייקים, רנדר ותלת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -רצוי קל לנסיעות. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…

• 0 תגובות
    • 363 צפיות
  9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 8000 ש"ח , מוכן לשקול חריגה אם העלות/תועלת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - בעיקר עבודה משרדית (משולבת לינוקס/ווינדוס), לא גיימר כבד אבל מעוניין להריץ 3D SHOOTERS חדשים כמו: RESIDENT EVIL: VILLAGE ברזולוציות 1440/1080p בלי להתבאס בבחירת אופציות 3D נמוכות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - יש לי HD מכני של 3TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - עדיף שקט כ…

• 0 תגובות
    • 361 צפיות
  10. Started by 19283746,

שלום, אני מתחילה השנה תואר בהנדסת תעשייה וניהול ואני חושבת על לקנות Apple MacBook Air 13 M1 Chip 8-Core CPU, 7-Core GPU, 512GB SSD Storage, 16GB Unified Memory . אך איני יודעת אם המחשב מספיק לתואר ואם IOS תומכת בתוכנות שבהם משתמשים. אשמח לעזרתכם תודה מראש.

11. Started by galmic,

היי, יש לי 2 מחשבים שאני מעוניין למכור ואשמח לעזרה בכמה אני יכול לתמחר אותם במחיר הגיוני למכירה: 1. מחשב נייח תחנת עבודה, נקנה למשרד לפני שנה ובקושי היה בשימוש Dell precision 3660 i7-12700 32GB RAM 512 GB NVMe Nvidia RTX A2000 Windows 10 ברישיון 2. לפטופ של לנובו בן 3. גודל 15.6" i7-10750H 16GB RAM 512 GB SSD Nvidia GTX 1650 4GB Windows 11 ברישיון תודה.

• 0 תגובות
    • 360 צפיות
  12. שלום, מבקש לחבר מחשב נייד קטן וזול למסך טלויזיה לצורך גלישה באינטרנט, צפיה בנטפליקס וטורנטים. האם אוכל להסתפק במערכת הפעלה windows 10, חיבור מיני HDMI, וחיבור USB לצורך מקלדת ועכבר אלחוטיים? האם יש צורך בביצועים מינימאליים של כרטיס מסך ומעבד? מצאתי במחסני חשמל מחשב נורמנדה ב-555 ש"ח - הוא יספק את הדרישות? https://www.payngo.co.il/275858.html?___store=hashmal_store_view&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping-ssc&gclid=Cj0KCQiA2sqOBhCGARIsAPuPK0hQvn9luL0Xd2rctYnYN7moVKVDTYpUFGSJ8taPvgjud2_ciRoBHFQaAvQuEALw_wcB תודה, רמי.

13. שלום לכולם, ברשותי מחשב נייח משנת 2017. לפני כשנה עשה בעיות והיה איטי מאוד, החלטתי, הודות להמלצות שונות, לשדרג את ה ssd ולהוסיף ram. זה בהחלט עזר למחשב. עם זאת, המחשב עדיין לא עומד בעומס רב, ואני מעוניין לבצע שדרוג מקיף. בתחילת חודש אפריל אני נוסע לאילת כך שאוכל להזמין רכיבים משם מה שיעזור לי בתקציב. דרישות מרכזיות: לימודים (הנדסת חשמל) תוכנות של תכנות לצרכי עבודה ווינדוס 11 (כרגע יש לי 10 ןלא ניתן לשדרג) פתוח להחליף את כל הרכיבים, כמובן בהתאם לתקציב. יש לי מסכים וציוד היקפי כך שהשדרוג רלוונטי רק למחשב עצמו (ואולי גם אחליף את המארז). התקציב 3500-4500. אשמח לעזרתכם!!!! מצ"ב את המפרט הנוכחי שלי. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 356 צפיות
  14. שלום רב, אני דיי חדש בתחום, ורוצה לשחק במשחקי יריות כגון COD וגם GOD OF WAR אני אשמח לקבל 2 מפרטים אחד למסך 1080P ומפרט נוסף למסך 1440P - ככה אוכל לראות אם שווה לי התוספת.. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, COD , GOW 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט וקריר בקיץ 6.…

• 0 תגובות
    • 355 צפיות
  15. אשמח עזרה בבניית מפרט גיימינג כולל מסך, KSP אילת תקציב למחשב: עד 10 אלף שקל ובנוסף, מסך ב 2000-2500 שקל (סכום נפרד. כן, הבנתי כי המחיר על מסכים כמו בשאר הארץ) RGB לא רלוונטי, המחשב יושב בתוך סיפרייה, קירור מים למעבד, זיכרון לפחות GB16X2 שני כונני SSD, כשאחד 1TB מערכת הפעלה והשני 2TB מסך גדול יותר מ-26", קעור(???), תלייה על הקיר, למשחקים וגם סרטים סדרות באיכות גבוהה (4K / 8K) בתוך המארז להוסיף במפרט 2-3 מאווררים נוספים לסירקולציה טובה (וגם פה שוב אין משמעות ל-RGB) תודה

• 0 תגובות
    • 353 צפיות
  16. Started by along21,

הלפטופ המיושן שלי סיים את חייו. מחפש מחשב שימלא את מקומו - הורדת סרטי טורנט (לכאורה) והקרנת סרטים לילדים (לכאורה) בטלווזיה בסלון פשוטה. אולי פה ושם Youtube וכאלה. https://www.amazon.com/gp/product/B0BS369VMF/?th=1 בחיפוש באמזון יצא לי זה שעולה שעולה קצת פחות מ950 שח. האם זה המוצר המומלץ לשימוש של הקרנת סרטים? תודה

• 0 תגובות
    • 352 צפיות
  17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקלים. חריגה עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (בעיקר למשחקי עולם פתוח, משחקי תפקידים ומודינג), ושימוש באבלטון לייב/תוכנות להפקה מוזיקלית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות ראשונה, כמובן שמעדיף כמה שפחות רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…

18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ10 אלף, הייתי רוצה שזה יהיה כולל מסך עכבר ומקלדת אבל אפשר לחרוג מהמחיר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הייתי רוצה שיריץ משחקים עדכניים ועתידיים בצורה טובה (howarts legacy) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מקלדת ועכבר (אולי גם רמקולים?) אבל אפשר לחרוג מהתקציב ולא חובה מסך: קעור מקלדת: מכאנית 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יהיה נחמד, הייתי רוצה קירור נוזלי למעבד …

• 0 תגובות
    • 346 צפיות
  19. Started by prigo87,

היי, אחרי שהנייד שלי מת, הגיע הזמן לעבור לנייח. מכוון לתקציב של אזור ה-6000 שקל (כולל מסך) המחשב מיועד גם לעבודה בהיקף נמוך (solidworks הרכבות יחסית קטנות, altium, matlab) וגם למשחקים אבל ממש אין צורך לשחק את ההכי חדשים על ההגדרות הכי גבוהות. הפעם האחרונה שהרכבתי מחשב הייתה לפני 15 שנה בערך ואני קצת פחות עוקב היום. בעיקר רוצה לוודא שכל מה שבחרתי יעבוד כמו שצריך אחד עם השני. מעבד - intel i7 11700KF 3.6Ghz 16MB לוח אם - Gigabyte B560 AORUS PRO AX קירור מעבד - Noctua NH-U14S ראם - Kingston FURY BEAST RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 דיסק קשיח - WD 2TB Blue Transcend110S TS128GMTE110S SSD NVMe PCIe Gen3 x4 - SSD (יש ל…

• 0 תגובות
    • 345 צפיות
  20. Started by Oztriker,

מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 אפשרי חריגה אם יש יתרון בביצועים אבל מעדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח web מתקדם, הרצת מספר דוקרים אז עדיף 32 gb זכרון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אם אפשר לצרף להרכבה וזה לא פוגע באחראיות איתור תקלה. אפשר להוסיף ssd וזכרון מאמזון 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מאר…

• 0 תגובות
    • 344 צפיות
  21. Started by aviwo,

רוצה נייד עם מערכת הפעלה של MAC מבקש המלצה והיכן ניתן להבין את המערכת על בוריה, תודה

• 0 תגובות
    • 341 צפיות
  22. שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי שלי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי מעבד RYZEN 7 5800X והארדיסקים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא צריך אורות ושום דבר בסגנון.. עדיף שלא יהיה גדול 7. האם ה…

• 0 תגובות
    • 341 צפיות
  23. שלום מבקש המלצה למחשב נייח לילד בן תשע שישמש בעיקר למשחקים. כרגע הוא משחק בעיקר במיינקראפט. התקציב הוא עד 4000 אפשר עם חריגה קטנה. לגבי מערכת הפעלה ואופיס אני מניח שלא צריך מכיוון שהוא מקבל חינם ממשרד החינוך תקנו אותי בבקשה אם אני טועה. אשמח גם להתייעצות בנוגע למסך מחשב. אני מרגיש יותר בנוח לקנות כזה כיד 2 אז התקציב אמור לכלול גם מסך יחסית גדול ואיכותי שאני מניח שאוכל לקנות בהנחה משמעותית ביד 2 אשמח לשמוע אם ההנחה הזאת מציאותית וכמה להשקיע בזה. תודה רבה

24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשר חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רמקולים ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא אוהבת אורות, אבל לא כזה חשוב לי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריכה מער…

• 0 תגובות
    • 339 צפיות
  25. 1 מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב = 6000, אפשר לחרוג עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, משחקים חדשים שירוצו טוב, ועריכת מוזיקה עם קיובייס ואבלטון 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ממוצע 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…

• 0 תגובות
    • 339 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.