ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,468 דיונים בפורום זה
-
מעוניין לקנות מחשב חדש אשמח אם מישהו שמבין יעזור לי בבניית מפרט מחשב ביתי ולגיימינג קל ולא מטורף רק שיריץ טוב ויפה תקציב 2500 חריגה מאה הייעוד שלו עבור גיימינג קל שיריץ לי על גבוה בערך ב 40 60 FPS לפחות ושימוש ביתי על המחשב להיות עם ווינדוס לא חובה ואפילו רצוי ללא לדים ואפשר מארז ממוצע מזכיר שוב המטרה זה לגיימינג קל אני לא רוצה מפלצת גיימינג
-
- 0 תגובות
- 472 צפיות
-
-
שלום מעוניין בלפטופ המפורט שיתאים לדרישות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1200$, אולי 50$ אם משתלם 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ולימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)יש אחסון חיצוני של 2 טרה אז אסתפק ב512 גיגה של SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב כשעובדים עם וורד וכד', בגיימינג זה כמובן לא יהיה המצב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות …
-
- 0 תגובות
- 471 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K *באילת*, אפשר לחרוג קצת עבור שינוי משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו ועיצוב גרפי premiere, lightroom, photoshop, da vinci, after effects 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? X 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) X 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב, גם מחשב רועש מרגיש לי שהוא מתעייף לי מדי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…
-
- 0 תגובות
- 470 צפיות
-
-
שלום, אני עובד הרבה עם תוכנות אופיס ודומות להן, עריכה גרפית יחסית פשוטה (Gimp ו Inkscape) ושומע הרבה מוזיקה. בנוסף אני מעוניין להתקין שתי מערכות הפעלה, XP ואובונטו. הסתכלתי על המפרט המומלץ לעריכה גרפית ב-3K וחשבתי להוסיף כרטיס קול טוב שיעשה עבודה טובה עם מוזיקה ואולי לקחת שני דיסקים קשיחים של 320GB בשביל להכיל את כל המוזיקה (יש הרבה מאוד). המחשב יעבוד עם מסך 22" רחב של סמסונג (SyncMaster 226bw) מה דעתכם? וכמובן המלצות על כרטיס קול... תודה. זה המפרט המומלץ באתר לעריכה ב3K: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 (S775) 3GHz 1333MHz FSB 6MB Cache - Box 980 גוף קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 PRO 115 לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L Intel Socket 775 ATX Motherboard 450 זיכרון פנימי 2X…
-
- 1 תגובה
- 470 צפיות
-
-
אני רוצה משהו יותר חזק מ 12400F מה אתם ממליצים ?
-
- 0 תגובות
- 470 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח לחוו"ד על המפרט הבא (יש לציין שאין לי צורך בכרטיס מסך חזק, עיקר השימוש שלי הוא תכנות מקבילי). מעבר לחוו"ד כללית, אשמח לדעת האם עדיף באופן משמעותי לקחת את ה- fractal meshify c במקום המארז שמופיע, תודה מראש לעוזרים: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen RYZEN 9 3950X AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 3795 קירור למעבדים: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 365 לוחות אם: Gigabyte X570 AORUS ELITE כמות: 1 - מחיר: ₪ 874 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX Black CMK32GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 618 מארזים: be quiet! Case PURE BASE 500 Windo…
-
- 0 תגובות
- 470 צפיות
-
-
שלום אני בונה מחשב חדש לגיימינג ופיתוח, כרגע המעבד שאני אלך עליו זה ה I7-12700K והזיכרונות זה DDR5 5200 לוח אני מחפש משהו נחמד וטוב , ראיתי את האופציות ראיתי את הלוחות הבאים ואיני יודע להחליט ביניהם (כולם של אסוס) לוח אם ASUS PRIME Z690-A LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI LGA1700 Z690 DDR5 כרגע הכי מעניין ברשימה לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 APEX LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 FORMULA LGA1700 Z690 DDR5 יש איזו המלצה כלשהיא? אין ממש הגבלת תקציב, כן חשוב usb type c וכמובן חריצים ל SSD NVME שניים אם אפשר וכן מקום ל Sata אחד, הכרטיס מסך הוא חיצונ…
-
- 0 תגובות
- 469 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 469 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייח משנת 2017. לפני כשנה עשה בעיות והיה איטי מאוד, החלטתי, הודות להמלצות שונות, לשדרג את ה ssd ולהוסיף ram. זה בהחלט עזר למחשב. עם זאת, המחשב עדיין לא עומד בעומס רב, ואני מעוניין לבצע שדרוג מקיף. בתחילת חודש אפריל אני נוסע לאילת כך שאוכל להזמין רכיבים משם מה שיעזור לי בתקציב. דרישות מרכזיות: לימודים (הנדסת חשמל) תוכנות של תכנות לצרכי עבודה ווינדוס 11 (כרגע יש לי 10 ןלא ניתן לשדרג) פתוח להחליף את כל הרכיבים, כמובן בהתאם לתקציב. יש לי מסכים וציוד היקפי כך שהשדרוג רלוונטי רק למחשב עצמו (ואולי גם אחליף את המארז). התקציב 3500-4500. אשמח לעזרתכם!!!! מצ"ב את המפרט הנוכחי שלי. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 469 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 468 צפיות
-
-
בוא נגיד לימודים הומניים, מדעי המדינה וכאלה ..... הנה נייד בזול שפעם היה בטופ של הסיגמנט שלו - https://hwzone.co.il/community/classifieds/item/630-מחשב-נייד-יוקרתי-asus-zenbook3/ יכול להיות שהסוללה לא כמו שהייתה פעם, אבל לשימושים כלליים זו מציאה .... ( אין לי שום קשר למוכר ... ). שנה טובה !
-
- 0 תגובות
- 468 צפיות
- 1 follower
-
-
היי התקציב שלי עומד על 2000 עם אפשרות לחריגה של 2500 אני צריכה מחשב ביתי/סטרימינג שיישאר במצב טוב לכמה שנים טובות, אולי קצת משחקים, ושיעבוד חלק כשמשתמשים באינטרנט. בנוסף גם מערכת הפעלה. קיבלתי הצעה של מפרט, מותר לי להראות אותו פה כדי לקבל ייעוץ אם הוא טוב?
-
- 1 תגובה
- 468 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מבקש מפרט למחשב חזק המיועד לצרכי תכנות ולהפעלת תוכנות כבדות וטוחנות עבודה. הטווח המבוקש הינו 5000-6000 ש"ח אפשרי גם להצעה ללא מסך מחשב. הדרישות שלי הם : מעבד של אינטל ולא AMD , רצוי DualCore זיכרון 2 GB כרטיס מסך בסיסי, המחשב לא מיועד להרצת משחקים כבדים ולכ כרטיס מסך טוב אבל לא ברמה גבוהה מדי יספק אותי גם כן. כנ"ל לגבי כרטיס קול. ללא צורב או כונן דיסקים. (יש לי חדש). בקיצור מחשב סוס עבודה שלא יראה סימני התעייפות מעבודה. אם אפשר להתייחס להצעות מחיר מחברות אשר יש להם סניפים בצפון כמו מרדנית, KSP ועוד.. תודה, TAZ
-
- 0 תגובות
- 467 צפיות
-
-
המטרה שהוא יהיה dual boot. ubuntu לעבודה עם תכנות. windows למשחקים, המשחקים הם די בסיסיים הכי כבד אחרון שלי divinity original sin 2 יתכנו יותר כבדים. התקציב 6 עד 7 אלף. תודה.
-
- 0 תגובות
- 467 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב פיתוח והעניין הוא שהוא חייב להיות מהיר, עם כמה תוכנות כבדות מאוד לפיתוח תוכנה, כרום כמובן, בסיסי נתונים בזמן אמת, טרמינלים במקביל, docker וכו'. חיבור לשניים או שלושה מסכים. התקציב הוא 7000 ש"ח. אשמח למפרט שיענה על הדרישות הללו. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 467 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעוזרים, לפני שנה קניתי כאן מחשב בעזרתכם ועכשיו אני צריך עוד אחד מחיר המטרה הוא 7000 כאן הגעתי לקצת יותר, זה המקסימום הדרישות מהמחשב הם בעיקר ביצועי CPU - לצורך SOLIDWORKS ברמת חשיבות שנייה- גודל הזכרון (בכבודה עם קבצים גדולים) ומהירות שמירת קבצים וכן חשיבות נמוכה יותר לחבילת ADOBE- עבודה עם הGPU של הכרטיס מסך כמה שאלות: האם המחיר סביר? האם כדאי לפצל את הרכישה? האם הרכיבים שבחרתי עובדים זה עם זה טוב? האם יש רכיבים שלא ימוקסמו במפרט הזה וכדאי לקחת רכיב זול יותר? האם הלוח אם והמעבד הספציפיים עובדים טוב יחד האם יש צורך בקירור אחר או בספק אחר האם לי כאדם לא מקצועי בחומרה כדאי לקבל את המחשב מומהר ובגדול כל העברה של השקעה מרכיב אחד לאחר שתשפר את המפרט יום ט…
-
- 0 תגובות
- 467 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש בגודל 15" שיתאים לעבודה, גלישה וכו' (בלי משחקים) המטרה היא מחשב לטווח של כ- 3-4 שנים. חשוב - ווינדוס ואופיס מותקנים. תקציב: עד 3,000 ₪. אשמח להצעות, תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 466 צפיות
-
-
שלום, מישהו יכול לייעץ על נתונים / דגם של מחשב נייד שיוכל להריץ תוכנת בניית תלת מימד ורינדור ( לא לצורך וידאו) ?
-
יש לי תקציב של 1500-2000 ש"ח לקניית כרטיס מסך ולוח אם, יש לי זיכרונות ומעבד חדשים מאחיך שקנה מחשב חדש .. עכשיו תנו לי המלצות על כרטיס מסך ולוח אם .. שיריץ משחקים מהדור הבא [br]פורסם בתאריך: 23.04.2007 בשעה 18:10:12 זה ממש דחוף לי
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
-
-
שלום שלום אשמח לעזרה! מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מכוון עד 3500ש"ח. אני אשקול גם עד 4000ש"ח. אם איכשהו אפשרי פחות מ3000 ש"ח ועדיין עומד בדרישות הכיס שלי ישמח. מה שימושי המחשב עריכת סרטוני יוטיוב: אלו דברים יחסית פשוטים - פרויקטים של 15 דקות שמבוססים ברובם על stock footage וכתוביות עם קריינות. חוץ מזה אני חוקר ומחזיק עשרות טאבים בדפדפן במקביל. חוץ מזה: יש לי העדפה למסך 14אינץ' מחשב עמיד שיחזיק נסיעות הייתי רוצה 512G אחסון ו 16DDR משקל פחות חשוב תודה!
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
-
-
שלום, אני אשמח להמלצות לגבי מחשבים ניידים בשביל חבר שלי שיענה על הצרכים הבאים : 1. גיימינג ועריכת תוכן 2. חיי סוללה ארוכים. 3. אחסון, לפחות 1TB SDD. 4. עיצוב קומפקטי, לא מגושם מידי. 5. גודל מסך 15' או 15.6'. 6. תקציב 8000-9000 ש"ח.
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מחפש לקנות מחשב וקיבלתי הצעה מחברה כלשהי, הייתי שמח אם התותחים פה יוכלו להעיף מבט כי אני לא ממש מבין בספציפיקציות כאן... מבחינת צרכים המחשב יהיה לצרכי פיתוח, מבחינת דברים כבדים אמור לתמוך בכמה אינסטנסים של IDEs, קונטיינרים של דוקר, (לא מעט טאבים בכרום בו זמנית). הייתי רוצה שגם תהיה אפשרות להריץ תוכנות עיצוב כמו Illustrator וPS בקלות אבל ממה שהבנתי צריך בשביל זה GPU וזה קצת מחוץ לתקציב שלי כרגע, אז מוכן לוותר על זה אבל הייתי שמח שתהיה אפשרות להוספה בעתיד. מה שחשוב לי בעיקר הוא שהמחשב יוכל להתחבר לדוקינג סטיישן שלי עם כבל USB-C וככה להתחבר לעכבר, מקלדת, מסכים, כבל רשת, usbים למינהם וכו'... ממה שהבנתי לוח האם בהצעה לא תומך בalt mode ולכן לא יעבוד. התקציב של…
-
- 0 תגובות
- 463 צפיות
-
-
לאחרונה מתפרסמים באמזון מבצעים אטרקטיביים על מחשבים ניידים יעודיים לגיימינג. האם מחשב כזה יתמוך גם במשחק ברמה טובה במסך חיצוני (לא מפלצת, נאמר 2K 22)? האם כרטיסי המסך בניידים חלשים יותר (כמו המעבדים) בגרסא הניידת שלהם? לדוגמה המחשב הזה https://www.amazon.com/ASUS-Display-i7-12650H-Thunderbolt-FX517ZM-AS73/dp/B09RMH9B6F/?_encoding=UTF8&pd_rd_w=NVoOs&content-id=amzn1.sym.0df9d7df-4af4-4ede-b4e6-260a00b4e2c1&pf_rd_p=0df9d7df-4af4-4ede-b4e6-260a00b4e2c1&pf_rd_r=7HCRT4CDR5Y8A2VQXWE1&pd_rd_wg=2QYgt&pd_rd_r=289099e4-c235-40cd-bcb5-814353808fa2&ref_=pd_gw_ci_mcx_mi
-
- 0 תגובות
- 463 צפיות
-
-
שלום, נתבקשתי לעזור לחברה - מחפש המלצה למפרט מחשב גיימינג 4000ש"ח (אלא אם נדרשת חריגה קלה והשיפור משמעותי). המשחקים הרלוונטים: GTA 5, Call of duty, Warzone מחשב נטו, ללא אביזרים היקפיים. כמו כן, אשמח לחנות מומלצת (איזור י-ם עדיף, אם יש). מקריאה בפורום אני מבין שכרטיס המסך המשתלם מבחינת value for money הוא AMD Radeon 6600XT - האם בתקציב הזה הוא המומלץ או שניתן להרכיב מחשב עם 3060 (והאם עדיף)? אני מבין שבמחשב גיימינג כרטיס המסך הוא קריטי ביותר, אבל האם יש רכיבים שניתן להתפשר עליהם? מהם הרכיבים הקריטים האחרים ששווה להתעקש לגביהם? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 463 צפיות
-
-
שלום, אני קרוב להשלמת מפרט מחשב לגיימינג ואשמח לעזרה בבחירת קירור למעבד וכונן האיחסון - https://tms.co.il/builds/419014 - לגביי קירור הומלץ לי על Thermalright Phantom Spirit 120SE, שאני שוקל לקנות בחו"ל כי כמעט לא נמכר משום מה בארץ, ואלו שכן במחיר מופקע, אולם אשמח לשמוע על אופציה נוספת שכן נמכרת בארץ. - לגביי האיחסון שקלתי 980 pro 1TB אבל בTMS משום מה אין אותו ואני כן הייתי רוצה לקנות כמה שיותר חלקים מאותה החנות אז אשמח לשמוע חלופה. אני מאוד רוצה לחסוך בתקציב בחלק הזה, אז משהו best value for budget, שיהיה 1TB. - עוד שאלה שאשמח לשמוע דעה זה האם כדאי להשקיע בלוח אם עם צ'פסט שתומך בPCI-Express 5.0 בממשק הכטיס מסך לצורך שידרוג בעתיד? או שזה כרג…
-
- 1 תגובה
- 463 צפיות
- 1 follower
-